• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2019


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Двадцять пʼята сесія VІІ скликання

01.08.2019 м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 46 депутатів

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені т.в.о голови та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії бере участь народний депутат України Арешонков В.Ю.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після двадцять четвертої сесії, а саме:

директором департаменту агропромислового розвитку та економічної політики обласної державної адміністрації призначений Градівський Віктор Михайлович.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав його із призначенням та побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та т.в.о. голови облдержадміністрації Лагута Я.М. вручили відзнаку Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» Дячук Ірині Дмитрівні, директору комунального закладу «Музей космонавтики ім. С.П. Корольова» Житомирської обласної ради за визначні особисті заслуги у сприянні соціально-економічному і культурному розвитку області, високі досягнення в професійній діяльності, вагомий внесок у створення матеріальних, культурних і духовних цінностей, активну громадську діяльність та побажали плідної праці.
Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, у звʼязку з обранням голови фракції «Батьківщина» в обласній раді Лабунської А.В. народним депутатом України, відповідно до протоколу засідання фракції «Батьківщина» в обласній раді (додається), головою фракції обрано Кропачова Д.І.
1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.
Депутат обласної ради Пасічник О.М., за погодженням з фракціями, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:
Марчинського Миколу Броніславовича – фракція «ВО «Батьківщина», Павлушенка Олександра Денисовича – фракція політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Чорноморця Олександра Павловича – фракція політичної партії «Опозиційний блок».

ВИРІШИЛИ: Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Марчинського М.Б. (Батьківщина).
2. Павлушенка О.Д. (БПП).
3. Чорноморця О.П. (Оп. блок).

(за –46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –2)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Лабунської А.В.
2. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.07.2019 №12631/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГЛОБАЛ СТОУН КАСТЛ».
3. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 23.07.2019 №13352/14/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНД КАСТЛ».
4. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 23.07.2019 №13347/14/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Земля інвест».
5. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.07.2019 №13702/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «КЕРАМ ГРУП».
6. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.07.2019 №13701/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Літос».
7. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Вакуленчуківська гарнізонна громадська організація Товариство військових мисливців та рибалок Збройних сил України «Військовий мисливець».
8. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Воїни Полісся».
9. Про припинення права користування мисливськими угіддями державному підприємству «Бердичівське лісове господарство» та надання у користування мисливських угідь громадській організації «Богданівський мисливський клуб».
10. Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Призма-3».
11. Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Романівський».
12. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів державному підприємству «Грозинське».
13. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1293 «Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2019 рік».
14. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.16 № 413, зі змінами.
15. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 № 285, зі змінами.
16. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.07.2018 № 1135 «Про Програму підвищення енергоефективності будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2020 роки», зі змінами.
17. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1307.
18. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2019 рік.
19. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
20. Про внесення змін у контракт від 25.10.2018 з директором комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.
21. Про внесення змін у контракт від 02.11.2017, зі змінами, з головним лікарем комунальної установи «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.
22. Про надання згоди на прийняття безоплатно у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області друкованої продукції.
23. Про надання дозволу на списання основних засобів.
24. Про надання дозволу на списання медичного обладнання.
25. Про надання згоди на передачу на баланс об’єкта та вартості виконаних робіт.
26. Про внесення змін у рішення обласної ради від 23.05.2019 №1443 «Про передачу частини приміщення».
27. Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою.
28. Про прийняття земельних ділянок у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
29. Про встановлення орендної плати.
30. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
31. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту дитячо-юнацької спортивної школи Житомирської обласної ради.
32. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 371, зі змінами.
33. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 375, зі змінами.
34. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 378, зі змінами.
35. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України щодо якості та доступності первинної медичної допомоги для сільського населення.
36. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів із Державного бюджету України.
37. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
38. Депутатські запити.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Смичок І.А. (позафракційний) вніс пропозицію надати в оренду нерухоме майно, що перебуває на балансі комунальної установи «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради за адресою:м.Бердичів, вул. Європейська, 43.

Волонтер організації «Бердичівський благодійний фонд «Оберіг-26» Ірина Піскун попросила підтримати пропозицію щодо надання в оренду нерухомого майна, що перебуває на балансі комунальної установи «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради за адресою: м.Бердичів, вул. Європейська, 43.

Громадський діяч Колодзінський Володимир наполіг на розгляді даного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував включити дане питання у порядок денний і розглянути його після розгляду усіх питань.

( за – 39,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –9)
(пропозицію підтримано)


Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 371, зі змінами».

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 375, зі змінами».

Заступник голови обласної ради Вілівчук М.О., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 378, зі змінами».

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (Батьківщина) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 14 «Про утворення президії обласної ради VII скликання», зі змінами».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропачова Д.І. (Батьківщина) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 14 «Про утворення президії обласної ради VII скликання», зі змінами».

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –5)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання щодо виплати заробітної плати педагогічним працівникам Лугинської ОТГ Житомирської області.

Депутат обласної ради Вітусевич В.Й. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання щодо здійснення діяльності з випалювання вугілля ФОП Морозов В.П. на території смт Гришківці Бердичівського району.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Озерчука А.М. (УКРОП) - включити у порядок денний питання щодо виплати заробітної плати педагогічним працівникам Лугинської ОТГ Житомирської області.

( за – 31,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –17)
(пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Вітусевича В.Й. (позафракційний) - включити у порядок денний питання щодо здійснення діяльності з випалювання вугілля ФОП Морозов В.П. на території смт Гришківці Бердичівського району.

( за – 24,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –24)
(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) вніс пропозицію повернутися до розгляду питання щодо здійснення діяльності з випалювання вугілля ФОП Морозов В.П. на території смт Гришківці Бердичівського району.

Депутат обласної ради Кокітко Н.В. (УКРОП) внесла пропозицію повернутися до розгляду питання щодо виплати заробітної плати педагогічним працівникам Лугинської ОТГ Житомирської області.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кокітко Н.В. (УКРОП) - повернутися до розгляду питання щодо виплати заробітної плати педагогічним працівникам Лугинської ОТГ Житомирської області.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –6)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію включити у порядок денний питання щодо виплати заробітної плати педагогічним працівникам Лугинської ОТГ Житомирської області.

( за – 44,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –5)
(пропозицію підтримано)

Депутати обласної ради Смичок І.А. (позафракційний), Павлушенко О.Д. (БПП) наполягли повернутися до розгляду питання щодо здійснення діяльності з випалювання вугілля ФОП Морозов В.П. на території смт Гришківці Бердичівського району.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію повернутися до розгляду питання щодо здійснення діяльності з випалювання вугілля ФОП Морозов В.П. на території смт Гришківці Бердичівського району.

( за – 40,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. –8)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію включити у порядок денний питання щодо здійснення діяльності з випалювання вугілля ФОП Морозов В.П. на території смт Гришківці Бердичівського району.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. –5)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –6)

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.
Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, для відповідей на запитання – до 3 хвилин, виступи від громадськості – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)

4. СЛУХАЛИ: Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Лабунської А.В.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Лабунська А.В. подякувала обласній раді, висловила надію на подальшу співпрацю депутатів обласної ради з народними депутатами України на благо Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –1)
(рішення додається)


5. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 11.07.2019 №12631/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГЛОБАЛ СТОУН КАСТЛ».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що, за результатами розгляду даного питання на засіданні профільної постійної комісії обласної ради, депутатам роздано проект рішення про погодження надання спецдозволу на користування надрами.

ВИСТУПИЛИ:

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., депутати обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок), Рибинський І.Є. (Батьківщина).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. –9)
(рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 23.07.2019 №13352/14/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНД КАСТЛ».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що, за результатами розгляду даного питання на засіданні профільної постійної комісії обласної ради, депутатам роздано проект рішення про погодження надання спецдозволу на користування надрами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. –8)
(рішення додається)
7. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 23.07.2019 №13347/14/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Земля інвест».
Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що, за результатами розгляду даного питання на засіданні профільної постійної комісії обласної ради, депутатам роздано проект рішення про погодження надання спецдозволу на користування надрами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,
проти – 0,
утр. – 2,
не гол. –9)
(рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.07.2019 №13702/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «КЕРАМ ГРУП».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що, за результатами розгляду даного питання на засіданні профільної постійної комісії обласної ради, депутатам роздано проект рішення про погодження надання спецдозволу на користування надрами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. –7)
(рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.07.2019 №13701/03/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Літос».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що, за результатами розгляду даного питання на засіданні профільної постійної комісії обласної ради, депутатам роздано проект рішення про погодження надання спецдозволу на користування надрами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. –8)
(рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Вакуленчуківська гарнізонна громадська організація Товариство військових мисливців та рибалок Збройних сил України «Військовий мисливець».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 35,
проти – 2,
утр. – 2,
не гол. – 10)
(рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Воїни Полісся».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. – 9)
(рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про припинення права користування мисливськими угіддями державному підприємству «Бердичівське лісове господарство» та надання у користування мисливських угідь громадській організації «Богданівський мисливський клуб».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 34,
проти – 2,
утр. – 0,
не гол. – 12)
(рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Призма-3».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 33,
проти – 0,
утр. – 4,
не гол. – 11)
(рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Романівський».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування даний проект рішення.
( за – 31,
проти – 0,
утр. – 5,
не гол. – 12)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

15. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів державному підприємству «Грозинське».
Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування даний проект рішення.
( за – 32,
проти – 0,
утр. – 5,
не гол. – 11)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

Депутат обласної ради Ходак І.Є. (Батьківщина) вніс пропозицію повернутися до розгляду питання «Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Романівський».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію повернутися до розгляду питання «Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Романівський».

( за – 37,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. – 8)
(пропозицію підтримано)


Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на повторне голосування проект рішення «Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Романівський».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 35,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. – 10)
(рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1293 «Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2019 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.16 № 413, зі змінами».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 № 285, зі змінами».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.07.2018 № 1135 «Про Програму підвищення енергоефективності будівель бюджетних установ та закладів у Житомирській області на 2018-2020 роки».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1307.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2019 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 25.10.2018 з директором комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)


24. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 02.11.2017, зі змінами, з головним лікарем комунальної установи «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття безоплатно у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області друкованої продукції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання основних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання медичного обладнання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

Депутат обласної ради Довгополий Ю.Д. (БПП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 5)
(рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на передачу на баланс об’єкта та вартості виконаних робіт.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 23.05.2019 №1443 «Про передачу частини приміщення».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про прийняття земельних ділянок у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
(рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 7)
(рішення додається)


33. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту дитячо-юнацької спортивної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 371, зі змінами.

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 375, зі змінами.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.09.16 № 378, зі змінами.
Заступник голови обласної ради Вілівчук М.О., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України щодо якості та доступності первинної медичної допомоги для сільського населення.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) порушив питання щодо виділення коштів на придбання лінійного прискорювача КУ «Обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Схвалити текст звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на придбання лінійного прискорювача.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів із Державного бюджету України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)

41. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

41.1. Про запит депутата Гулої Р.М. щодо ситуації у смт Озерне Житомирського району із похованням померлих мешканців.

ВИРІШИЛИ: Направити запит т.в.о. голови Житомирської обласної державної адміністрації Лагуті Я.М. Про результати розгляду запиту повідомити до 01.09.2019 Гулій Р.М. та обласній раді.
41.2. Про запит депутата Гулої Р.М. щодо проблем з очисними спорудами у селищі Озерне Житомирського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит т.в.о. голови Житомирської обласної державної адміністрації Лагуті Я.М. Про результати розгляду запиту повідомити до 01.09.2019 Гулій Р.М. та обласній раді.
ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(запити додаються)


42. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 14 «Про утворення президії обласної ради VII скликання», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 7)
(рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про виплату заробітної плати педагогічним працівникам Лугинської ОТГ Житомирської області.

ВИСТУПИЛИ:

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Мініч Л.Г., депутати обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП), Галагуза О.В. (Самопоміч), Кокітко Н.В. (УКРОП), Нагорняк В.В. (Оп. блок), Собко Т.Д. (Свобода), Лугинський селищний голова Мельник П.І., т.в.о. голови облдержадміністрації Лагута Я.М.

ВИРІШИЛИ: Доручити т.в.о. голови облдержадміністрації Лагуті Я.М., Департаменту фінансів облдержадміністрації, Управлінню освіти і науки облдержадміністрації провести перевірку недостатності коштів на виплату заробітної плати педагогічним працівникам Лугинської ОТГ Житомирської області, а також по ОТГ і районах області та проінформувати депутатів обласної ради стосовно вирішення даного питання.

( за – 45,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)

44. СЛУХАЛИ: Про здійснення діяльності з випалювання вугілля ФОП Морозов В.П. на території смт Гришківці Бердичівського району.

ВИСТУПИЛИ:

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалов С.В., депутати обласної ради Вітусевич В.Й. (позафракційний), Смичок І.А. (позафракційний), голова Бердичівської районної ради Томашевська С.Б.
ВИРІШИЛИ: Доручити першому заступнику голови обласної ради Крамаренку М.С. протягом 3-х днів сформувати комісію з вивчення діяльності ФОП Морозов В.П. з випалювання вугілля, що функціонує на території смт Гришківці Бердичівського району, до складу якої включити представників Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, місцевої ОТГ, депутатів - членів постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

( за – 41,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
45. СЛУХАЛИ: Різне.
ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Романський І.В. (позафракційний) порушив питання щодо проблеми зі сміттям у с. Терехове Бердичівського району та побиттям юнака у м.Бердичів.

Депутат обласної ради Вітусевич В.Й. (позафракційний) підтримав пропозицію щодо вирішення питання з побиттям юнака у м.Бердичів.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) поцікавилась результатами експертизи щодо решток ДНК Дарини Макарчук з Овруцького району.

Новоград-Волинський міський голова Весельський В.Л. порушив питання щодо вандального руйнування памʼятників на міському кладовищі, у тому числі, учасникам АТО.

Громадський діяч Володимир Колодзінський порушив питання щодо діяльності муніципальної міліції.

Начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененко В.П. надав розʼяснення з усіх порушених питань.
Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) подякував начальнику та працівникам Головного управління Національної поліції в Житомирській області за оперативне реагування на скоєні злочини.

46. СЛУХАЛИ: Про нерухоме майно, що перебуває на балансі комунальної установи «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради за адресою:м. Бердичів, вул. Європейська, 43.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Орлюк С.В. (Батьківщина), Рибак Н.І. (Оп. блок), Смичок І.А. (позафракційний), голова Бердичівської районної ради Томашевська С.Б.

ВИРІШИЛИ: Доручити КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради опрацювати дане питання згідно з чинним законодавством та внести пропозиції щодо його подальшого використання на розгляд обласної ради.

( за – 38,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)

47. СЛУХАЛИ: Різне.
Громадський діяч Громов Олександр порушив питання щодо незаконної вирубки лісів на території Житомирської області.

Головинський селищний голова Гетманенко І.С. порушив питання щодо залишення у державній власності Головинського карʼєру.

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) запропонував вивчити питання щодо залишення у державній власності Головинського карʼєру та внести його на розгляд наступної сесії.

Голова ГО «Поліський щит» Ткачук С.О. порушив питання щодо перевірки діяльності Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області стосовно надання земельних ділянок учасникам АТО.

Голова правління ромських громадських організацій Житомирщини Сачине Л.М. порушила питання щодо нераціонального виконання коштів, передбачених рішенням обласної ради від 21.12.2017 № 874 «Про Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області у 2018 році».

Голова ГО «Ветерани повітряно-десантних військ» Житомирської області Союзу десантників Москальчук М.І. порушив питання щодо наведення порядку у діях влади всіх рівнів.

Начальник Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту облдержадміністрації Гресь С.М. зазначила, що від депутатів обласної ради надходять звернення щодо будівництва спортивних майданчиків. Повідомила, що надійшла субвенція з Міністерства молоді та спорту України та оголошено до 09.08.2019 конкурс на будівництво багатофункціональних ігрових спортивних майданчиків, а також їх реконструкцію.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив двадцять пʼяту сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

 

 

Голова обласної ради               В.В. Ширма