• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2019


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Двадцять шоста сесія                       VІІ скликання

17.09.2019                м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 60 депутатів

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, у зв’язку із обранням Забродського Михайла Віталійовича народним депутатом України, враховуючи подану ним заяву, відповідно до пункту 4 частини першої статті 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», повноваження Забродського М.В. як депутата обласної ради припиняються достроково.
Запропонував інформацію взяти до відома та поінформувати обласну виборчу комісію.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після двадцять пʼятої сесії, а саме:

головою обласної державної адміністрації призначений Бунечко Віталій Іванович,

заступником голови обласної державної адміністрації призначена Остапченко Наталія Віталіївна,

начальником Управління Служби безпеки України в Житомирській області призначений Головаш Олег Олегович,

начальником Головного управління Національної поліції в Житомирській області призначений Крупєй Сергій Романович,

Головою Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України призначений Василенко Вячеслав Петрович.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав їх із призначенням та побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Бунечко В.І. вручили відзнаки та нагороди.

Нагороджено:
орденом «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ
Ковальчука Олександра Олексійовича, члена Житомирської обласної громадської організації «Чорнобиль-Єдність-Відродження»

Присвоєні почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ
Галицькій Анні Леонідівні, завідувачці Довбиського дошкільного навчального закладу «Сонечко» Довбиської селищної ради Баранівського району

ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ
Журавській Оксані Львівні, вчителю спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням іноземних мов імені С. Ковальчука

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СФЕРИ ПОСУГ УКРАЇНИ
Рибачуку Ігорю Олександровичу, слюсарю-сантехніку комунального підприємства «Бердичівтеплоенерго»

ЗАСЛУЖЕНИЙ МАЙСТЕР НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ УКРАЇНИ
Решті Данилу Вікторовичу, майстру гончарного мистецтва

Почесною грамотою Верховної Ради України нагороджено Крутія Сергія Григоровича, голову Житомирської районної ради.

Грамотою Верховної Ради України нагороджено Венгель Світлану Михайлівну, завідувачку відділення землевпорядкування та обліку Малинського лісотехнічного коледжу Житомирської області.

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджено Чернявську Валентину Василівну, методиста з шкільних навчальних дисциплін відділу освіти Черняхівської районної державної адміністрації.

Голова обласної ради Ширма В.В. ще раз привітав нагороджених та побажав плідної, творчої праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.
Депутат Кокітко Н.В., за погодженням з фракціями, внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Мітніцького Ю.Г., Шавловича О.Г., Павленка А.А.

ВИРІШИЛИ: Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Мітніцького Ю.Г. (Батьківщина).
2. Шавловича О.Г. (Самопоміч).
3. Павленка А.А. (БПП).

(за –54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –6)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання переліку 1, які роздано депутатам, а саме:

1. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 30.07.2019 №13987/01/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному каменеоброблюючому підприємству «Темп».
2. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 02.08.2019 № 14310/01/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Поліський лабрадорит».
3. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 08.08.2019 №14611/01/12-19.
4. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів державному підприємству «Грозинське».
(Щодо погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів (площею 256,7 га) у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по державному підприємству «Грозинське»)
5. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання «Сімаківське».
6. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 425 «Про обласну комплексну програму «Молодь і родина Житомирщини» на 2017-2020 роки», зі змінами.
7. Про оголошення 2020 року у Житомирській області роком Музею космонавтики ім. С.П. Корольова.
8. Депутатські запити.
9. Про призначення директора «Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з хокею на траві» Житомирської обласної ради.
10. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
11. Про встановлення орендної плати.
12. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 № 1071 «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації».
13. Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою.
14. Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Лесик С.М.
15. Про зняття з контролю рішень обласної ради.
(У зв’язку з виконанням рішень та враховуючи рекомендації постійних комісій)
16. Про обрання представників громадськості у склад поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Житомирській області.
17. Про обрання представників громадськості у склад поліцейської комісії Управління поліції охорони в Житомирській області.
18. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів
на придбання лінійного прискорювача.
19. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення жителів с. Осикове Бердичівського району питною водою.
20. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять четвертій та двадцять п’ятій сесіях обласної ради сьомого скликання.
21. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти перелік 1 порядку денного за основу.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –5)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, шо президія обласної ради, відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради, підтримала розгляд питань переліку № 2, який депутатам надано, та запропонував включити їх у порядок денний, а саме:

22. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.18. №1293 «Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2019 рік».
23. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 939, зі змінами.
24. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2018 № 1294.
25. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2019 рік.
26. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 30.08.2019 № 17879/01/12-19 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Поліський лабрадорит».
27. Про додаткове надання у користування мисливських угідь ГО «Мисливський клуб «Блазер».
28. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами.
29. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.
30. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.
31. Про надання дозволу на списання медичного обладнання.
32. Про надання дозволу на списання основного засобу.
33. Про надання дозволу на списання транспортних засобів.
34. Про передачу нерухомого майна та надання земельної ділянки у постійне користування.
35. Про припинення комунального навчального закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.
36. Про уповноваження комунального підприємства «Аптека «Міжлікарняна» Житомирської обласної ради на укладення договорів з ОСББ «Лесі Українки 38».
37. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
38. Про припинення комунального закладу «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
39. Про припинення комунальної установи «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
40. Про затвердження передавального акта обласної комунальної установи Житомирський обласний перинатальний центр Житомирської обласної ради.
41. Про внесення змін у контракт від 19.03.2015 з головним лікарем обласної комунальної установи Житомирський обласний перинатальний центр Житомирської обласної ради.