• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2020

                                        

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ 

Тридцять перша сесія                              VІІ скликання

25.06.2020                                             м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 56 депутатів

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, директори окремих департаментів, начальники управлінь, відділів облдержадміністрації, керівники обласних об’єднань, організацій та установ, питання яких внесені на розгляд ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після тридцятої сесії, а саме:

начальником Управління Служби безпеки України в Житомирській області призначений Лисак Сергій Петрович;

начальником Головного управління Національної поліції в Житомирській області призначений Олійник Юрій Миколайович;

директором Департаменту культури, молоді та спорту обласної державної адміністрації призначений Обшта Максим Ігорович.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав їх із призначенням та побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Бунечко В.І. вручили нагороди та привітали із присвоєнням почесних звань:

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента України

              ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ

Поліщук Тетяну Петрівну, директора державного навчального закладу «Бердичівське вище професійне училище»

Лесик Світлану Миколаївну, директора комунального навчального закладу «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради.

ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ МИСТЕЦТВ УКРАЇНИ

Мисечка Сергія Леонідовича, директора – художнього керівника комунального закладу «Житомирський академічний обласний театр ляльок» Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав нагороджених та побажав плідної, творчої праці.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України щодо негуманних висловлювань народного депутата України Третьякової Г.М.»

  1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат Розенблат О.С. (Рідна Житомирщина), за погодженням з фракціями, внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:

Ніколайчука Олександра Володимировича – фракція ВО «Батьківщина»,

Казюка Олега Васильовича – група «Рідна Житомирщина», Пінського Олега Вікентійовича – фракція політичної партії «Українське об’єднання патріотів «Укроп».

ВИРІШИЛИ:       Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

  1. Ніколайчука О.В. (ВО Батьківщина).
  2. Казюка О.В. (група «Рідна Житомирщина»).
  3. Пінського О.В. (Українське об’єднання патріотів «Укроп»).

(за –48,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –9)

  1. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради наступні питання:

  1. Про затвердження звітів.
  2. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 №1721.
  3. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 №1726 «Про обласну програму «Дітям Житомирщини – безпечне та якісне харчування» на 2020 рік.
  4. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.03.2012 №493 «Про Житомирську обласну краєзнавчу премію імені Миколи Костриці», зі змінами.
  5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 №1730 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік», зі змінами.
  6. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 880 «Про обласну Програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2018-2022 роки», зі змінами.
  7. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.02.2019 № 1368, зі змінами.
  8. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1728 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2020».
  9. Про внесення змін у рішення обласної ради від 05.03.2020 № 1810 «Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради на 2020 рік».
  10. Про внесення змін у рішення обласної ради від 05.03.2020 № 1811 «Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на 2020 рік».
  11. Про внесення змін у рішення обласної ради від 05.03.2020 № 1816 «Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради на 2020 рік».
  12. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2020 рік.
  13. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
  14. Депутатські запити.
  15. Про внесення змін у контракт від 27.07.2017, зі змінами, з ректором комунального вищого навчального закладу «Житомирський медичний інститут» Житомирської обласної ради.
  16. Про внесення змін у контракт від 07.03.2018, зі змінами, з директором комунального закладу вищої освіти «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради.
  17. Про внесення змін у контракт від 31.05.2018, зі змінами, з директором Новоград-Волинського медичного коледжу Житомирської обласної ради.
  18. Про внесення змін у контракт від 27.07.2017 з директором комунального закладу «Бердичівський педагогічний коледж» Житомирської обласної ради.
  19. Про внесення змін у контракт від 07.02.2019 з директором Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка  Житомирської обласної ради.
  20. Про внесення змін у контракт від 09.07.2019 з директором Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка Житомирської обласної ради.
  21. Про призначення директора комунального некомерційного підприємства «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради.
  22. Про переукладення контракту з Кутишенком М.С.
  23. Про переукладення контракту з Гусаком О.Я.
  24. Про переукладення контракту із Зозулею В.М.
  25. Про переукладення контракту з Безпалюком М.В.
  26. Про переукладення контракту з Бордюг Н.С.
  27. Про переукладення контракту з Лавренюком В.А.
  28. Про припинення КНП «Обласний медичний центр психічного здоров’я» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради.
  29. Про припинення комунальної установи «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.
  30. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Коростишівського педагогічного фахового коледжу імені І.Я. Франка Житомирської обласної ради.
  31. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Положення про Тетерівський дитячий будинок-інтернат Житомирської обласної ради.
  32. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Положення про Романівський психоневрологічний інтернат Житомирської обласної ради.
  33. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про Житомирський геріатричний пансіонат Житомирської обласної ради.
  34. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про Бердичівський геріатричний пансіонат Житомирської обласної ради.
  35. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Любарської спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  36. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  37. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської спеціальної школи № 1 Житомирської обласної ради.
  38. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської спеціальної школи № 2 Житомирської обласної ради.
  39. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Потіївської спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  40. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Коростишівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  41. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Вишевицької спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  42. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  43. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Березівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  44. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Денишівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.
  45. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Радомишльської санаторної школи Житомирської обласної ради.
  46. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Новоград-Волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради.
  47. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівського ліцею-інтернату спортивного профілю Житомирської обласної ради.
  48. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного ліцею Житомирської обласної ради.
  49. Про зміну назви та затвердження  Статуту Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю Житомирської обласної ради у новій редакції.
  50. Про внесення змін у рішення обласної ради від 17.09.2019 №1594.
  51. Про внесення змін у рішення обласної ради від 05.03.2020 № 1882.
  52. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.
  53. Про надання дозволу комунальному підприємству по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради на розроблення проєкту землеустрою.
  54. Про надання згоди дочірньому підприємству «Романівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
  55. Про затвердження технічної документації із землеустрою.
  56. Про надання дозволу комунальному підприємству «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради на розроблення проєкту землеустрою.
  57. Про передачу оргтехніки.
  58. Про передачу приміщення.
  59. Про передачу нерухомого майна.
  60. Про передачу основних засобів та матеріальних цінностей.
  61. Про передачу нерухомого майна та надання земельних ділянок у постійне користування.
  62. Про передачу матеріальних цінностей.
  63. Про надання дозволу на списання транспортних засобів.
  64. Про надання дозволу на списання медичного обладнання.
  65. Про надання дозволу на списання основних засобів.
  66. Про приватизацію нерухомого майна (теплиця), що знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 72.
  67. Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації.
  68. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
  69. Про надання згоди малому приватному підприємству «Іоланта» на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.
  70. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.
  71. Про затвердження переліків та реєстру щодо об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  72. Про надання згоди на поділ будівлі за адресою: м. Житомир, майдан Перемоги, 10а.
  73. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
  74. Про припинення комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.
  75. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради.
  76. Про передачу майна та надання земельних ділянок у постійне користування.
  77. Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Бердичів, вул. Європейська, 43.
  78. Про орендну плату.
  79. Про затвердження Переліків першого та другого типу об’єктів оренди комунальної власності.
  80. Про скасування рішень обласної ради.
  81. Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1781 «Про затвердження Програми фінансової підтримки комунальних підприємств на 2020 рік».
  82. Про припинення комунального підприємства "Обласний лікувально-оздоровчий реабілітаційний центр «Полісся» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.
  83. Про додаткове надання у користування мисливських угідь Малинській районній громадській організації Українського товариства мисливців та рибалок.
  84. Про оголошення обʼєкта природно-заповідного фонду місцевого значення.
  85. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Кочика О.С.
  86. Про порушення клопотання про присудження Премії Верховної Ради України.
  87. Про порушення клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.
  88. Про зняття з контролю рішень обласної ради.
  89. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.01.08 №417 «Про Почесну відзнаку «За заслуги перед Житомирщиною».
  90. Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2020 року.
  91. Про обласний ягідний фестиваль «Брусвяна-Україна».
  92. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України щодо вжиття заходів із запобігання виникненню загрози національним інтересам України.
  93. Про звернення до Президента України, Премʼєр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо припинення фінансування політичних партій.
  94. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у Гірничий Закон України.
  95. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо перегляду мовного законодавства.
  96. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у законодавство та скасування введеного мораторію на експорт лісоматеріалів.
  97. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо об’єктів незавершеного будівництва КП «Дирекція «Чорнобильбуд» Житомирської обласної ради.
  98. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України щодо фінансування груп для дітей дошкільного віку в спеціальних школах.
  99. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо компенсації додаткових витрат внаслідок масштабних лісових пожеж.
  100. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення впровадження квот на імпорт мінеральних добрив.
  101. Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг України.
  102. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тридцятій сесії обласної ради сьомого скликання.
  103. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
  104. Інформація Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Прокуратури Житомирської області, Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) стосовно невиконання рішення суду у справі Єфіменко В.І.
  105. Інформація Житомирського міського голови Сухомлина С.І.
  106. Інформація Бердичівського міського голови Мазура В.К.
  107. Інформація директора комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.

Заступник голови обласної ради Вілівчук М.О., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі при включенні у порядок денний та у голосуванні з питань «Про переукладення контракту з Бордюг Н.С.» та «Про переукладення контракту з Гусаком О.Я.».

Депутат обласної ради Пінський О.В. (УКРОП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі при включенні у порядок денний та у голосуванні з питання «Про переукладення контракту з Бордюг Н.С.».

Депутат обласної ради Бовсуновський Ю.І. (Свобода), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі при включенні у порядок денний та у голосуванні з питань «Про переукладення контракту з Бордюг Н.С.», «Про передачу приміщення» та «Про списання основних засобів».

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів з питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо компенсації додаткових витрат внаслідок масштабних лісових пожеж».

Депутат обласної ради Ковердун С.А. (Батьківщина), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі при включенні у порядок денний та у голосуванні з питання «Про призначення директора комунального некомерційного підприємства «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради.».

Депутат обласної ради Шавлович О.Г. (Самопоміч), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі при включенні у порядок денний та у голосуванні з питань «Про переукладення контракту з  Лавренюком В.А.» і «Про переукладення контракту з Бордюг Н.С.»

Депутат обласної ради Довгополий Ю.Д. (Рідна Житомирщина) відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі при включенні у порядок денний та у голосуванні з питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 05.03.2020 № 1811 «Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на 2020 рік».

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (позафракційний), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі при включенні у порядок денний та у голосуванні з питання  «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у Гірничий Закон України» і «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення впровадження квот на імпорт мінеральних добрив».

Депутат обласної ради Гула Р.М. (Оп. блок) відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомила про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі при включенні у порядок денний та у голосуванні з питань «Про переукладення контракту з Кутишенком М.С.».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 51,

 проти – 1,

 утр. – 1,

не гол. –5)

                                                (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. (ВО «Свобода») нагадав, що 18.12.2018 обласною радою прийнято рішення № 1307, яким затверджено Програму організації підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти в Житомирській області у 2019-2022 роках. Зазначив, що до осіб,  які не забезпечують виконання положень вказаного рішення обласної ради, не застосовано дисциплінарного стягнення. Запропонував звернутися до голови облдержадміністрації стосовно притягнення до відповідальності винних осіб. Запропонував включити дане питання у порядок денний.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кізіна С.В. (ВО «Свобода»)

( за – 12,

 проти – 5,

 утр. – 3,

не гол. –38)

                                                (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено на розгляд обласної ради внести питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у законодавство та скасування введеного мораторію на експорт лісоматеріалів» та поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 51,

 проти – 1,

 утр. – 0,

не гол. –6)

                                                (пропозицію підтримано)

          Депутат обласної ради Смичок І.А. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України щодо негуманних висловлювань народного депутата України Третьякової Г.М.».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Смичка І.А. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України щодо негуманних висловлювань народного депутата України Третьякової Г.М.»

( за – 41,

 проти – 1,

 утр. – 1,

не гол. – 15)

                                                (пропозицію підтримано)


Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Головного державного санітарного лікаря України щодо відновлення функціонування амбулаторно-поліклінічних закладів охорони здоров’я».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Головного державного санітарного лікаря України щодо відновлення функціонування амбулаторно-поліклінічних закладів охорони здоров’я».

( за – 49,

 проти – 1,

 утр. – 1,

не гол. – 7)

                                                (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував першим розглянути питання «Інформація Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Прокуратури Житомирської області, Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) стосовно невиконання рішення суду у справі Єфіменко В.І.».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

  ( за – 50,

            проти – 1,

            утр. – 0,

           не гол. –7)

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутатські запити подаються в секретаріат для їх опрацювання.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) порушив питання щодо виділення коштів для побудови інфекційної лікарні.

          Голова облдержадміністрації Бунечко В.І. зазначив, що дане питання знаходиться на контролі.

Голова обласної ради Ширма В.В. надав слово народному депутату України Павленку Ю.О., який порушив питання щодо пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS  CoV 2, стосовно непідтримання медичної галузі, децентралізації, розвитку ОТГ, реалізації реформ освітніх, медичних, соціальних послуг., політики щодо сім’ї, дитини. Зазначив про важливість проблем стосовно гасіння лісових пожеж у Житомирській області.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Жабокрицький Є.В. (Самопоміч), Рудченко М.М. (НП), Смичок І.А. (позафракційний), Рибак Н.І. (Оп. блок), Галагуза О.В. («Об’єднання «Самопоміч»), Костюшко І.В. (Рідна Житомирщина), голова обласної ради Ширма В.В.

  1. СЛУХАЛИ: Інформацію Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Прокуратури Житомирської області, Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) стосовно невиконання рішення суду у справі Єфіменко В.І.

ВИСТУПИЛИ:

Прокурор Житомирської області Василів О.Б., депутати обласної ради Науменко В.А. (УКРОП), Кізін С.В. (Свобода), Рудченко М.М. (НП), Галагуза О.В. («Об’єднання «Самопоміч»), Жабокрицький Є.В. (Самопоміч), Озерчук А.М. (УКРОП), Грищенко С.В. (УКРОП), начальник Управління із забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Ковальський М.Р. (інформація додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

 ( за – 51,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –5)

  1. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, для відповідей на запитання – до 3 хвилин, виступи від громадськості – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 50,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. – 6)

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження звітів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –5)

                                                   (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 №1721.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

          проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –6)

                                           (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 №1726 «Про обласну програму «Дітям Житомирщини – безпечне та якісне харчування на 2020 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

          проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.03.2012 №493 «Про Житомирську обласну краєзнавчу премію імені Миколи Костриці», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

 ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

          проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –6)

                                           (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 №1730 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

          проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –6)

                                           (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 880 «Про обласну Програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2018-2022 роки», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

          проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 6)

                                           (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.02.2019 № 1368, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Пасічник О.М. (Самопоміч), директор КП по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради Галич М.А.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. –4)

                                                   (рішення додається)

  1. 12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1728 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2020».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 05.03.2020 № 1810 «Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради на 2020 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 05.03.2020 № 1811 «Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради на 2020 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 05.03.2020 № 1816 «Про Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради на 2020 рік».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2020 рік.

 Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

        Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

          Депутати обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода»), Собко Т.Д. (ВО «Свобода»), голова облдержадміністрації Бунечко В.І.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 51,

 проти – 1,

утр. – 3,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.
Інформує: Вілівчук М.О .- заступник голови обласної ради.

 

18.1. Про запит депутата Романського І.В. щодо збільшення кількості працівників-адміністраторів для реєстрації транспортних засобів у ТСЦ МВС Житомирської області в м. Бердичеві.

ВИРІШИЛИ: Направити запит Міністру внутрішніх справ України Авакову А.Б. Про результати розгляду запиту повідомити до 25.07.2020 депутату Романському І.В. та обласній раді.

18.2. Про запит депутата Грищенка С.В. щодо невиконання рішення суду у справі Єфіменко В.І.

ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Василіву О.Б., начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олійнику Ю.М., Коростенському міському голові Москаленку В.В., начальнику Коростенського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Поставитюк С.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 25.07.2020 депутату Грищенку С.В. та обласній раді.

18.3. Про запит запит депутата Кокітко Н.В. щодо проведення капітального ремонту мосту на автодорозі С-060217 Вишнівка-Зеремля Баранівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Бунечку В.І. Про результати розгляду запиту повідомити до 25.07.2020 депутату Кокітко Н.В. та обласній раді.\

18.4. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо захисту прав власності на комунальне майно: двоповерхове адміністративне приміщення за адресою: Брусилівський район, с. Ставище, вул. Садова, буд. 1

ВИРІШИЛИ: Направити запит начальнику Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Буряченку А.М. Про результати розгляду запиту повідомити до 25.07.2020 депутату  Озерчуку А.М. та обласній раді.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

 ( за – 56,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 1)

                                       (запити додаються)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 27.07.2017, зі змінами, з ректором комунального вищого навчального закладу «Житомирський медичний інститут» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 54,

 проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 07.03.2018, зі змінами, з директором комунального закладу вищої освіти «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 54,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 31.05.2018, зі змінами, з директором Новоград-Волинського медичного коледжу Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 27.07.2017 з директором комунального закладу «Бердичівський педагогічний коледж» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 07.02.2019 з директором Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка  Житомирської обласної ради.

          Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)


  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 09.07.2019 з директором Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка Житомирської обласної ради.

       Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунального некомерційного підприємства «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,

 проти – 0,

утр. – 11,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Кутишенком М.С.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 9)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Гусаком О.Я.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту із Зозулею В.М.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Суслик М.П. депутати обласної ради Собко Т.Д. (Свобода), Пінський О.В. (УКРОП), голова фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Ейсмонт В.С., Григорович М.С. (Батьківщина)., Жабокрицький Є.В. («Об’єднання «Самопоміч»), начальник обласного бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради Зозуля В.М.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

 проти – 0,

утр. – 4

,не гол. – 10)

                                      (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до Регламенту роботи, оголосив перерву (20хв.)

  1. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Безпалюком М.В.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Бордюг Н.С.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 36,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про переукладання контракту з Лавренюком В.А.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ:            Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 10)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про припинення КНП «Обласний медичний центр психічного здоров’я» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Коростишівського педагогічного фахового коледжу імені І.Я. Франка Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Положення про Тетерівський дитячий будинок-інтернат Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Положення про Романівський психоневрологічний інтернат Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про Житомирський геріатричний пансіонат Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 47,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про Бердичівський геріатричний пансіонат Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Любарської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Голова обласної ради Ширма В.В., начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І., депутати обласної ради Григорович М.С. (Батьківщина), Галагуза О.В. («Об’єднання «Самопоміч»), Кізін С.В. (Во «Свобода»), Собко Т.Д. (Свобода), Кропивницький В.М. (позафракційний), т.в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Липовецька О.Г, заступник голови облдержадміністрації Рогова В.Б.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 13)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 39,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                      (рішення додається)

  1. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської спеціальної школи № 1 Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 35,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 19)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської спеціальної школи № 2 Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 36,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                      (рішення додається)

43 СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Потіївської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Коростишівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 14)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Вишевицької спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,

 проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 15)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Березівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 14)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Денишівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 14)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Радомишльської санаторної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Новоград-Волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

          Депутат обласної ради Галагуза О.В. («Об’єднання «Самопоміч») запропонувала прийняти рішення з даного питання за умови отримання до 31.07.2020 відповідного погодження Міністерства оборони України.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання з урахуванням пропозиції депутата обласної ради Галагузи О.В. (Самопоміч)

 ( за – 49,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)


  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Бердичівського ліцею-інтернату спортивного профілю Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував прийняти рішення з питання за умови отримання до 31.07.2020 відповідного погодження Міністерства молоді та спорту України.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання з урахуванням пропозиції голови обласної ради Ширми В.В.

 ( за – 49,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного ліцею Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю Житомирської обласної ради у новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 17.09.2019 №1594.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 05.03.2020 № 1882.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу комунальному підприємству по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради на розроблення проєкту землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про надання згоди дочірньому підприємству «Романівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

 проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 3)      

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження технічної документації із землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ: Депутати обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок), Костюшко І.В. (Рідна Житомирщина), Жабокрицький Є.В. (Самопоміч), Кізін С.В. (Свобода), Розенблат О.С. (Рідна Житомирщина), Собко Т.Д. (Свобода).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії обласної ради.

 ( за – 16,

проти – 2,

утр. – 4,

не гол. – 33)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проєкт рішення обласної ради «Про затвердження технічної документації із землеустрою».

ВИСТУПИЛИ:

          Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І., депутати обласної ради Яковчук О.М. (позафракційний), Собко Т.Д. (ВО «Свобода»), Рибак Н.І. (Оп. блок) щодо виключення з проєкту рішення пунктів 2, 3, 4.

Голова обласної ради Ширма В.В, поставив на голосування пропозицію повернутися до розгляду питання «Про затвердження технічної документації із землеустрою».

( за – 19,

 проти – 5,

утр. – 1,

не гол. – 30)

                                 (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Яковчука О.М. щодо виключення з проєкту рішення пунктів 2, 3, 4.

( за – 20,

 проти – 2,

утр. – 1,

не гол. – 32)

                                 (пропозицію не підтримано)

  1. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу комунальному підприємству «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради на розроблення проєкту землеустрою.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 14)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про передачу оргтехніки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 10)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про передачу приміщення.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок), Бовсунівський Ю.І. (Свобода).

 Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування даний проєкт рішення:

( за – 27,

проти – 1,

утр. – 2,

не гол. – 25)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проєкт рішення обласної ради «Про передачу приміщення».

  1. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення обласної ради «Про передачу нерухомого майна»:

( за – 14,

проти – 3,

утр. – 7,

не гол. – 31)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проєкт рішення обласної ради «Про передачу нерухомого майна».

  1. СЛУХАЛИ: Про передачу основних засобів та матеріальних цінностей.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення обласної ради «Про передачу основних засобів та матеріальних цінностей».

( за – 20,

проти – 2,

утр. – 2,

не гол. – 31)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проєкт рішення обласної ради «Про передачу основних засобів та матеріальних цінностей».

  1. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна та надання земельних ділянок у постійне користування.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про передачу матеріальних цінностей.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 11)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання транспортних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання медичного обладнання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання основних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 46,

 проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про приватизацію нерухомого майна (теплиця), що знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 72.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної  ради Кізін С.В. (ВО «Свобода»), Собко (ВО «Свобода»)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення обласної ради «Про приватизацію нерухомого майна (теплиця), що знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 72».

( за – 23,

проти – 1,

утр. – 3,

не гол. – 28)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проєкт даного рішення.

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 14)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про надання згоди малому приватному підприємству «Іоланта» на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Вітусевич В.Й. (позафракційний), начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І.,

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення обласної ради «Про надання згоди малому приватному підприємству «Іоланта» на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна»:

( за – 30,

проти – 4,

утр. – 4,

не гол. – 17)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проєкт даного рішення.

  1. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 6)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження переліків та реєстру щодо об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на поділ будівлі за адресою: м. Житомир, майдан Перемоги, 10а.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,

 проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 13)

                                      (рішення додається)


  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Собко Т.Д. (Свобода), Рибак Н.І. (Оп. блок).

Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) запропонувала виключити з переліку розпоряджень голови обласної ради, внесених на затвердження обласної ради розпорядження від 20.03.2020 №204-Г «Про передачу автотранспортного засобу».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання з урахуванням пропозиції депутата обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок)

( за – 47,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про припинення комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Собко Т.Д. (Свобода), Романський І.В. (позафракційний).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 13)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 11)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про передачу майна та надання земельних ділянок у постійне користування.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 9)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Бердичів, вул. Європейська, 43.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

 проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 9)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про орендну плату.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 8)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження Переліків першого та другого типу об’єктів оренди комунальної власності.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода»), Довгополий Ю.Д., (Рідна Житомирщина) Собко Т.Д. (Свобода), Рибак Н.І. (Оп. блок), Науменко В.А. (УКРОП), Павлушенко О.Д. (Рідна Житомирщина), Смичок І.А. (позафракційний), Пасічник О.М. («Об’єднання «Самопоміч»), Шавлович О.Г. («Об’єднання «Самопоміч») начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І., начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Суслик М.П.

Депутат обласної ради Пасічник О.М. («Об’єднання «Самопоміч») запропонував затвердити Перелік другого типу об’єктів оренди, які підлягають передачі в оренду.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив пропозицію депутата обласної ради Пасічника О.М. («Об’єднання «Самопоміч»)  на голосування:

ВИРІШИЛИ:  Прийняти рішення з даного питання з урахуванням пропозицій депутата обласної ради Пасічника О.М. («Об’єднання «Самопоміч»):

( за – 45,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 10)

                                      (рішення додається)

Депутат обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода») запропонував доручити постійним комісіям обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності вивчити питання щодо доцільності перебування на посаді директора комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради Чугрієва А.М.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив пропозицію депутата обласної ради Кізіна С.В. (ВО «Свобода») на голосування:

( за – 44,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 11)

Голова обласної ради Ширма, відповідно до Регламенту роботи, оголосив перерву (20 хв.)

Депутат обласної ради Чорноморець О.П (Оп. блок) запропонував провести, відповідно до вимог чинного законодавства, службове розслідування з вивчення питання з’ясування всіх обставин підготовки та розробника проєкту рішення обласної ради «Про затвердження Переліків першого та другого типу об’єктів оренди комунальної власності», внесення інформації у додатки до вказаного проєкту рішення, в тому числі відомості про наявність вільних приміщень комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради,

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував  про результати вивчення порушеного питання проінформувати депутатів обласної ради та громадськість на засіданні чергової сесії обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив свою пропозицію та депутата обласної ради Чорноморця О.П. (Оп. блок) на голосування:

( за – 41,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

  1. СЛУХАЛИ: Про скасування рішень обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Заступник Бердичівського міського голови Адаменко В.В., депутати обласної ради Костюшко І.В. (Рідна Житомирщина), Смичок І.А. (позафракційний), Пасічник О.М. (Самопоміч), Орлюк С.В. (Батьківщина), Романський І.В. (позафракційний).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення обласної ради «Про скасування рішень обласної ради»:

( за – 22,

проти – 2,

утр. – 5,

не гол. – 19)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проєкт рішення.

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 18.12.2019 № 1781 «Про затвердження Програми фінансової підтримки комунальних підприємств на 2020 рік».

      Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 10)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про припинення комунального підприємства "Обласний лікувально-оздоровчий реабілітаційний центр «Полісся» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про додаткове надання у користування мисливських угідь Малинській районній громадській організації Українського товариства мисливців та рибалок.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення обласної ради «Про додаткове надання у користування мисливських угідь Малинській районній громадській організації Українського товариства мисливців та рибалок».

( за – 18,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 28)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проєкт даного рішення.

  1. СЛУХАЛИ: Про оголошення обʼєкта природно-заповідного фонду місцевого значення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 40,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Кочика О.С.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про присудження Премії Верховної Ради України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.01.08 №417 «Про Почесну відзнаку «За заслуги перед Житомирщиною».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2020 року.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про обласний ягідний фестиваль «Брусвяна-України».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України щодо вжиття заходів із запобігання виникненню загрози національним інтересам України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення до Президента України, Премʼєр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо припинення фінансування політичних партій.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

 ( за – 39,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у Гірничий Закон України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (позафракційний) повідомив, що, відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 6)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо перегляду мовного законодавства.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,

 проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 10)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у законодавство та скасування введеного мораторію на експорт лісоматеріалів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 9)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо об’єктів незавершеного будівництва КП «Дирекція «Чорнобильбуд» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України щодо фінансування груп для дітей дошкільного віку в спеціальних школах.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо компенсації додаткових витрат внаслідок масштабних лісових пожеж.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)


  1. СЛУХАЛИ Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення впровадження квот на імпорт мінеральних добрив.

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (позафракційний) повідомив, що, відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що у зв’язку із рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 22.06.2020 № СП-452/2020/4411-03 з питання імпорту в Україну добрив мінеральних з вмістом азоту та фосфору та добрив мінеральних з вмістом азоту, фосфору, калію незалежно від країни походження та експорту без застосування спеціальних заходів, вносить пропозицію зняти з розгляду проєкт рішення обласної ради «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення впровадження квот на імпорт мінеральних добрив» та поставив її на голосування.

( за – 40,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 7)

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду даний проєкт рішення.

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тридцятій сесії обласної ради сьомого скликання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 45,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

  1. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 46,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

  1. СЛУХАЛИ: Інформацію Житомирського міського голови Сухомлина С.І.

ВИСТУПИЛИ:

Заступник Житомирського міського голови Ольшанська С.Г., депутати обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода»), Павлушенко О.Д. (Рідна Житомирщина).

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити постійній комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності виконувати функції робочої групи з проведення консультацій та налагодження співпраці з депутатами Житомирської міської ради, у тому числі з розгляду питання можливості звільнення від сплати земельного податку закладів галузі охорони здоров’я – комунальних некомерційних підприємств Житомирської обласної ради, які знаходяться на території м. Житомира.

ВИРІШИЛИ: Підтримати пропозицію голови обласної ради Ширми В.В.

 ( за – 47,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (протокольне рішення додається)

СЛУХАЛИ: Інформацію щодо можливості звільнення від сплати земельного податку закладів галузі охорони здоров’я – комунальних некомерційних підприємств Житомирської обласної ради, які знаходяться на території                     м. Бердичева.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити постійній комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності. виконувати функції робочої групи з проведення консультацій та налагодження співпраці з депутатами Бердичівської міської ради, у тому числі з розгляду питання можливості звільнення від сплати земельного податку закладів галузі охорони здоров’я – комунальних некомерційних підприємств Житомирської обласної ради, які знаходяться на території м. Бердичева.

ВИРІШИЛИ: Підтримати пропозицію голови обласної ради Ширми В.В.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (протокольне рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Інформація директора комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Керівник КП «Еко-Сервіс» Житомирської обласної ради Швець О.Я.,  депутати обласної ради Вітусевич В.Й.  (позафракційний), Рибак Н.І. (Оп. блок), Григорович М.С. (Батьківщина), Чорноморець О.П. (Оп. блок), Смичок І.А.  (позафракційний),

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома

( за – 35,

 проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 10)

  1. СЛУХАЛИ: Про погодження реалізації лісопродукції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 35,

 проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 10)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України,Головного державного санітарного лікаря Українищодо відновлення функціонування амбулаторно-поліклінічних закладів охорони здоров’я.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

РІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,

 проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 4)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної  ради  до Голови  Верховної Ради України щодо негуманних висловлювань народного депутата України
    Третьякової Г.М.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                      (рішення додається)

  1. СЛУХАЛИ: Різне.

      Депутат  обласної ради Ковердун С.А. (Батьківщина) порушив питання щодо створення комісії для вивчення питання стосовно створення Овруцького району у Житомирській області.

ВИСТУПИЛИ:

Голова облдержадміністрації Бунечко В.І.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив тридцять першу сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

Голова обласної ради                                                                                 В.В. Ширма