• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2015

 

trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

 

Перша сесія                                      VІІ скликання

Друге пленарне засідання

26.11.15                                м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64    
Присутніх на сесії – 60

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила членів секретаріату сесії Яковчука Олександра Миколайовича, Ющенка Олександра Миколайовича, Собка Тараса Дмитровича, Жабокрицького Євгенія Вікторовича, Пінського Олега Вікентійовича зайняти робочі місця та приступити до роботи:

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила членів лічильної комісії Довгополого Юрія Дмитровича, Мітніцького Юрія Григоровича, Луцюка Миколу Миколайовича, Крамаренка Сергія Михайловича, Шавловича Олексія Григоровича, Перегуду Віктора Петровича, Кокітко Наталію Володимирівну,  Янчука Віктора Григоровича, Пасічника Олега Миколайовича  приступити до роботи.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії беруть участь народні депутати України Розенблат Б.С., Павленко Ю.О.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що за час, який пройшов від першого пленарного засідання першої сесії обласної ради сьомого скликання, проведено декілька робочих засідань з головами фракцій. Також працювала робоча комісія із представників усіх фракцій з підготовки Регламенту роботи обласної ради та Положення про постійні комісії обласної ради. Напрацьовані робочою комісією проекти Регламенту та Положення про постійні комісії депутатам роздано.

На засіданні голів фракцій, яке відбулось після засідання робочої групи по підготовці Регламенту та Положення про постійні комісії, було запропоновано і підтримано пропозицію про внесення доповнення до п.15 регламенту проведення першої сесії, а саме: п.15 викласти в редакції: "Вибори голови, заступників голови обласної ради проводяться відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".
У бюлетень для таємного голосування по виборах першого заступника та заступника голови обласної ради вносяться кандидатури за поданням фракцій із зазначенням їх прізвищ, імен та по батькові. Праворуч напроти кожної кандидатури розміщується порожній квадрат. В кінці переліку міститься запис "Не підтримую жодного кандидата".
З урахуванням того, що голови фракцій підтримали цю пропозицію, попросила всіх депутатів підтримати її.

( за – 47,
проти – 0,
утр. – 13,
не гол. – 0)   
(пропозицію підтримано)

1. СЛУХАЛИ: Про порядок денний другого пленарного засідання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на нараді голів фракцій погоджено включити у порядок денний сесії такі питання:

1.    Про Регламент роботи обласної ради VII скликання.

2.    Про Положення про постійні комісії обласної ради VII скликання.

3. Про обрання голів постійних комісій обласної ради.

4. Про обрання складу постійних комісій.

5. Про  утворення президії обласної ради VII скликання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 52,
 проти – 0,
 утр. – 8,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що за поданням голови обласної державної адміністрації пропонується включити у порядок денний питання, яке потребує невідкладного розгляду, а саме: «Про внесення змін до перспективного плану формування територій  громад Житомирської області» та поставила на голосування дану пропозицію.

( за – 52,
 проти – 0,
 утр. – 8,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що надійшло звернення від декана Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних з виплатою стипендій студентам інституту, запропонувала включити дане питання у порядок денний та поставила на голосування дану пропозицію.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 2,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що, у зв’язку із включенням питань "Про Регламент роботи обласної ради" та "Про Положення про постійні комісії обласної ради VII скликання" до порядку денного, немає необхідності розглядати питання, внесене на попередньому засіданні, про створення робочої групи з підготовки Регламенту роботи обласної ради та Положення про постійні комісії обласної ради і поставила на голосування дану пропозицію.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 4,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

2. СЛУХАЛИ: Про обрання першого заступника голови обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В., відповідно до статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», внесла пропозицію обрати першим заступником голови обласної ради депутата Ширму В.В., повідомивши, що така пропозиція надійшла від фракції БПП «Солідарність».

Депутат обласної ради Ширма В.В. (фракція БПП «Солідарність») подякував за внесення його кандидатури і пообіцяв плідно працювати на благо Житомирщини.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що кандидатура депутата обласної ради Ширми В.В. (фракція БПП «Солідарність») вноситься до бюлетеня для голосування, порядок таємного голосування такий, як і при виборах голови ради, та оголосила перерву для голосування.

Після перерви голова лічильної комісії Довгополий Ю.Д. (БПП «Солідарність») ознайомив присутніх з протоколом №5 засідання лічильної комісії по виборах першого заступника голови Житомирської обласної ради VІІ скликання, а саме:

Виготовлено бюлетенів для голосування 64, видано бюлетенів для голосування 60, взяли участь у голосуванні 60 депутатів, кількість бюлетенів, визнаних недійсними, - 0, не взяли участь у голосуванні - 4 депутати, кількість голосів, які не підтримали кандидата, - 5, кількість голосів, поданих за кандидата, - 55.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала повідомлення лічильної комісії про обрання першим заступником голови обласної ради Ширми В.В. взяти до відома.

ВИРІШИЛИ: Обрати першим заступником голови обласної ради Ширму В.В.

( за – 55,
 проти – 5,
утр. – 0,
не гол. – 0)
        (рішення, бюлетені, протокол лічильної комісії додаються)    

Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. подякував за підтримку та висловив сподівання на плідну співпрацю з депутатським корпусом обласної ради.

3. СЛУХАЛИ: Про обрання заступника голови обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що вносить пропозицію відповідно до рішення фракцій «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Опозиційний блок» - запропонувати на посаду заступника голови обласної ради, відповідно, кандидатури Крамаренка С.М.  та Рибак Н.І.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (Радикальна партія Олега Ляшка) ознайомив присутніх з біографічними даними, повідомив, що має серйозний план дій на посаді заступника голови обласної ради.
Нагадав, що є членом лічильної комісії, але вже є і кандидатом на посаду заступника голови обласної ради, що є несумісним.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» внести іншу кандидатуру у члени лічильної комісії, на що було запропоновано кандидатуру депутата Чернявського П.П. (пропозицію підтримано).