• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Четверта сесія                                    VІІ скликання

Друге пленарне засідання

19.05.16                                              м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64 

Присутніх на сесії – 61

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомила, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила членів секретаріату зайняти робочі місця.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У сесії бере участь народний депутат України Павленко Ю.О.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрові зміни, які відбулися після першого пленарного засідання четвертої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

заступником голови обласної державної адміністрації призначений Гундич Ігор Петрович;

головою Володарсько-Волинської районної державної адміністрації призначений Хабаза Сергій Володимирович;

головою Ємільчинської районної державної адміністрації призначений Євтушок Ігор Володимирович;

головою Житомирської районної державної адміністрації призначений Микитюк Сергій Михайлович;

головою Коростишівської районної державної адміністрації призначений Купрійчук Василь Михайлович;

головою Малинської районної державної адміністрації призначений Рудченко Юрій Миколайович;

головою Черняхівської районної державної адміністрації призначений Ігнатенко Павло Михайлович;

директором департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства призначений Щебетов Роман Олегович;

начальником служби автомобільних доріг призначений Мельниченко Олександр Володимирович;

Начальником відділу внутрішнього аудиту обласної державної адміністрації призначений Козяр Сергій Петрович.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала їх із призначенням і побажала плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Лабунська А.В. озвучила заяви фракцій БПП «Солідарність» в обласній раді про призначення головою фракції Нусбаума С.А. і РПЛ в обласній раді про призначення в.о. голови фракції Крамаренка С.М.

Голова обласної ради Лабунська А.В. за визначні особисті заслуги у сприянні соціально-економічному і культурному розвитку області, високі досягнення в професійній діяльності, вагомий внесок у створення матеріальних, культурних і духовних цінностей, плідну громадську діяльність вручила відзнаку Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» Толмачовій Юлії Віталіївні, голові правління Житомирського міського благодійного фонду "Всесвіт за майбутнє".

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у забезпечення якісної підготовки фахівців для сталого розвитку Житомирщини, реалізацію інноваційних екологічних освітніх програм і проектів та з нагоди Дня екологічної освіти відзначено Подякою голови Житомирської обласної ради Скидана Олега Васильовича, доктора економічних наук, професора, ректора Житомирського національного агроекологічного університету.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди   80-річчя від дня народження нагороджено Грамотою обласної ради Сюсюру Миколу Петровича, ветерана спорту, заслуженого працівника фізичної культури і спорту, заслуженого тренера України.

Голова обласної ради Лабунська А.В. та перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. привітали всіх нагороджених з високими нагородами та побажали їм плідної праці.

  1. СЛУХАЛИ:Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд другого пленарного засідання такі питання:

1. Про комплексну програму проведення року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи на Житомирщині на 2016 рік.

2. Про внесення змін до рішення обласної ради від 26.01.2016 №110 «Про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки».

3. Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп'ютерів органами місцевого самоврядування, комунальними установами, організаціями, які утримуються за рахунок обласного бюджету.

4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

5. Про внесення змін до складу президії обласної ради.

6. Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України в області та надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріпленим за Житомирською областю.

7. Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік.

8. Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2016 рік.

9. Про направлення на навчання.

10. Про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України Максименку А.І.

11. Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічнийрозвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки.

12. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.01.16 № 130.

13. Про перейменування сільських рад.

14. Про внесення змін у рішення обласної ради від 19.09.13 № 990 «Про затвердження переліку закладів культури і мистецтв обласного значення».

15. Питання комунальної власності:

15.1. Про переукладення контракту з Литвиненко А.В.

15.2. Про переукладення контракту з Рибинським І.Є.

15.3. Про переукладення контракту з Сінько В.Я.

15.4. Про переукладення контракту з Сербіним П.А.

15.5. Про переукладення контракту зі Склонною В.М.

15.6. Про переукладення контракту з Дідиком В.С.

15.7. Про переукладення контракту з Українцем Р.Г.

15.8. Про переукладення контракту з Донцем О.А.

15.9. Про переукладення контракту з Безпалюком М.В.

15.10. Про переукладення контракту з Заславцем Т.І.

15.11. Про переукладення контракту з Галінським Ю.Я.

15.12. Про звільнення Володіна А.В.

15.13. Про звільнення Загладька В.М.

15.14. Про звільнення Хилюка О.О.

15.15. Про звільнення Фомюка А.А.

15.16. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту обласного комунального підприємства „Обласний учбово-курсовий комбінат житлово-комунального господарства” Житомирської обласної ради.

15.17. Про внесення змін та затвердження в новій редакції Статуту Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства Житомироблагроліс” Житомирської обласної ради.

15.18. Про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунального навчального закладу “Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” Житомирської обласної ради.

15.19. Про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунального навчального закладу “Бердичівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів” Житомирської обласної ради.

15.20. Про внесення змін та затвердження в новій редакції Статуту Житомирської обласної комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Житомирської обласної ради.

15.21. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства „Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення „Дениші” Житомирської обласної ради.

15.22. Про затвердження Положення про Наглядову раду.

15.23. Про затвердження Положення про преміювання та граничні розміри заробітної плати керівників підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

15.24. Про затвердження Типової форми контракту з керівником підприємства, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

15.25. Про внесення змін у Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затверджене рішенням обласної ради від 19.03.15 № 1434, зі змінами.

15.26. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.15 № 50 “Про передачу частини нерухомого майна за адресою: м. Житомир, пров. 2-й Госпітальний, 15”.

15.27. Про припинення комунальних підприємств „Аптека "Міжлікарняна" Житомирської обласної ради, аптека "Дитяча" Житомирської обласної ради, „Аптека № 227” Житомирської обласної ради шляхом їх злиття в одне комунальне підприємство - „Житомироблфарм” Житомирської обласної ради.

15.28. Про списання кредиторської заборгованості перед обласним бюджетом.

15.29. Про списання основного засобу.

15.30. Про списання автотранспортних засобів.

15.31. Про списання медичного обладнання із балансів установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

15.32. Про надання згоди на відновлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за адресами: м. Бердичів, вул. Шевченка, 14, та вул. Європейська, 17.

15.33. Про передачу майнового комплексу за адресами: м. Житомир, вул. Шелушкова, 79а, та вул. Київська, 51.

15.34. Про передачу нежитлового приміщення (склад) та асфальтованої ділянки за адресою: м. Малин, вул. Огієнка, 53.

15.35. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

15.36. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

16. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів:

16.1. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Дзержинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

16.2. Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15 № 1526 "Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки".

16.3. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Стратегія енергозбереження» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

16.4. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «УКРГЕОРЕСУРС» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

16.5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 11.09.14 № 1317 «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

16.6. Про надання у користування мисливських угідь Житомирському обласному мисливсько-рибальському клубу «Халзан».

16.7. Про відмову у погодженні надання спеціальних дозволів на користування надрами.

16.8. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Черняхівагроліс" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.