• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Четверта сесія                                    VІІ скликання

Друге пленарне засідання

19.05.16                                              м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64 

Присутніх на сесії – 61

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомила, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила членів секретаріату зайняти робочі місця.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У сесії бере участь народний депутат України Павленко Ю.О.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрові зміни, які відбулися після першого пленарного засідання четвертої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

заступником голови обласної державної адміністрації призначений Гундич Ігор Петрович;

головою Володарсько-Волинської районної державної адміністрації призначений Хабаза Сергій Володимирович;

головою Ємільчинської районної державної адміністрації призначений Євтушок Ігор Володимирович;

головою Житомирської районної державної адміністрації призначений Микитюк Сергій Михайлович;

головою Коростишівської районної державної адміністрації призначений Купрійчук Василь Михайлович;

головою Малинської районної державної адміністрації призначений Рудченко Юрій Миколайович;

головою Черняхівської районної державної адміністрації призначений Ігнатенко Павло Михайлович;

директором департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства призначений Щебетов Роман Олегович;

начальником служби автомобільних доріг призначений Мельниченко Олександр Володимирович;

Начальником відділу внутрішнього аудиту обласної державної адміністрації призначений Козяр Сергій Петрович.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала їх із призначенням і побажала плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Лабунська А.В. озвучила заяви фракцій БПП «Солідарність» в обласній раді про призначення головою фракції Нусбаума С.А. і РПЛ в обласній раді про призначення в.о. голови фракції Крамаренка С.М.

Голова обласної ради Лабунська А.В. за визначні особисті заслуги у сприянні соціально-економічному і культурному розвитку області, високі досягнення в професійній діяльності, вагомий внесок у створення матеріальних, культурних і духовних цінностей, плідну громадську діяльність вручила відзнаку Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» Толмачовій Юлії Віталіївні, голові правління Житомирського міського благодійного фонду "Всесвіт за майбутнє".

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у забезпечення якісної підготовки фахівців для сталого розвитку Житомирщини, реалізацію інноваційних екологічних освітніх програм і проектів та з нагоди Дня екологічної освіти відзначено Подякою голови Житомирської обласної ради Скидана Олега Васильовича, доктора економічних наук, професора, ректора Житомирського національного агроекологічного університету.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди   80-річчя від дня народження нагороджено Грамотою обласної ради Сюсюру Миколу Петровича, ветерана спорту, заслуженого працівника фізичної культури і спорту, заслуженого тренера України.

Голова обласної ради Лабунська А.В. та перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. привітали всіх нагороджених з високими нагородами та побажали їм плідної праці.

  1. СЛУХАЛИ:Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд другого пленарного засідання такі питання:

1. Про комплексну програму проведення року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи на Житомирщині на 2016 рік.

2. Про внесення змін до рішення обласної ради від 26.01.2016 №110 «Про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки».

3. Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп'ютерів органами місцевого самоврядування, комунальними установами, організаціями, які утримуються за рахунок обласного бюджету.

4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

5. Про внесення змін до складу президії обласної ради.

6. Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України в області та надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріпленим за Житомирською областю.

7. Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік.

8. Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2016 рік.

9. Про направлення на навчання.

10. Про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України Максименку А.І.

11. Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічнийрозвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки.

12. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.01.16 № 130.

13. Про перейменування сільських рад.

14. Про внесення змін у рішення обласної ради від 19.09.13 № 990 «Про затвердження переліку закладів культури і мистецтв обласного значення».

15. Питання комунальної власності:

15.1. Про переукладення контракту з Литвиненко А.В.

15.2. Про переукладення контракту з Рибинським І.Є.

15.3. Про переукладення контракту з Сінько В.Я.

15.4. Про переукладення контракту з Сербіним П.А.

15.5. Про переукладення контракту зі Склонною В.М.

15.6. Про переукладення контракту з Дідиком В.С.

15.7. Про переукладення контракту з Українцем Р.Г.

15.8. Про переукладення контракту з Донцем О.А.

15.9. Про переукладення контракту з Безпалюком М.В.

15.10. Про переукладення контракту з Заславцем Т.І.

15.11. Про переукладення контракту з Галінським Ю.Я.

15.12. Про звільнення Володіна А.В.

15.13. Про звільнення Загладька В.М.

15.14. Про звільнення Хилюка О.О.

15.15. Про звільнення Фомюка А.А.

15.16. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту обласного комунального підприємства „Обласний учбово-курсовий комбінат житлово-комунального господарства” Житомирської обласної ради.

15.17. Про внесення змін та затвердження в новій редакції Статуту Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства Житомироблагроліс” Житомирської обласної ради.

15.18. Про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунального навчального закладу “Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” Житомирської обласної ради.

15.19. Про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунального навчального закладу “Бердичівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів” Житомирської обласної ради.

15.20. Про внесення змін та затвердження в новій редакції Статуту Житомирської обласної комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Житомирської обласної ради.

15.21. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства „Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення „Дениші” Житомирської обласної ради.

15.22. Про затвердження Положення про Наглядову раду.

15.23. Про затвердження Положення про преміювання та граничні розміри заробітної плати керівників підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

15.24. Про затвердження Типової форми контракту з керівником підприємства, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

15.25. Про внесення змін у Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затверджене рішенням обласної ради від 19.03.15 № 1434, зі змінами.

15.26. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.15 № 50 “Про передачу частини нерухомого майна за адресою: м. Житомир, пров. 2-й Госпітальний, 15”.

15.27. Про припинення комунальних підприємств „Аптека "Міжлікарняна" Житомирської обласної ради, аптека "Дитяча" Житомирської обласної ради, „Аптека № 227” Житомирської обласної ради шляхом їх злиття в одне комунальне підприємство - „Житомироблфарм” Житомирської обласної ради.

15.28. Про списання кредиторської заборгованості перед обласним бюджетом.

15.29. Про списання основного засобу.

15.30. Про списання автотранспортних засобів.

15.31. Про списання медичного обладнання із балансів установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

15.32. Про надання згоди на відновлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за адресами: м. Бердичів, вул. Шевченка, 14, та вул. Європейська, 17.

15.33. Про передачу майнового комплексу за адресами: м. Житомир, вул. Шелушкова, 79а, та вул. Київська, 51.

15.34. Про передачу нежитлового приміщення (склад) та асфальтованої ділянки за адресою: м. Малин, вул. Огієнка, 53.

15.35. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

15.36. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

16. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів:

16.1. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Дзержинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

16.2. Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15 № 1526 "Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки".

16.3. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Стратегія енергозбереження» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

16.4. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «УКРГЕОРЕСУРС» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

16.5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 11.09.14 № 1317 «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

16.6. Про надання у користування мисливських угідь Житомирському обласному мисливсько-рибальському клубу «Халзан».

16.7. Про відмову у погодженні надання спеціальних дозволів на користування надрами.

16.8. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Черняхівагроліс" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.


 

17. Про внесення змін до рішення № 180 від 31.03.16 "Про встановлення орендної плати".

18. Про виконання обласної комплексної програми охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2014-2017 роки.

19. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо загострення соціально-економічної ситуації в країні.

20. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо скасування 10-відсоткового експортного мита на льон олійний в Україні.

21. Про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання видобутку бурштину та рекультивації порушених земель, у тому числі на радіоактивно забруднених територіях.

22. Про звернення до Президента України Порошенка П.О. щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг.

23. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо вирішення проблем військовослужбовців, які перебували в полоні або були пораненими.

24. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України Порошенка П.О щодо внесення змін до законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

25. Про звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення закону про вибори народних депутатів України за відкритими списками.

26. Про звернення до Президента України Порошенка П.О., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо реформування лісової галузі.

27. Про підтримку звернення депутатів Львівської обласної ради.

28. Про підтримку звернення депутатів Рівненської обласної ради.

29. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та народних депутатів України

30. Про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо підвищення посадових окладів та окладів за звання військовослужбовцям.

31. Про звернення до голови Хмельницької облдержадміністрації і Хмельницької обласної ради щодо забруднення р. Хомора.

32. Про звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо надання компенсацій учасникам АТО за неотримані земельні ділянки.

33. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України Порошенка П.О. щодо передачі під юрисдикцію органів місцевого самоврядування питання легального видобутку бурштину.

34. Про припинення діяльності комунальної установи "Обласна база спеціального медичного постачання" Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

35. Про створення комунальної установи "База спеціального медичного постачання" Житомирської обласної ради.

36. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на другій та третій сесіях обласної ради сьомого скликання.

37. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала розглянути запити депутатів обласної ради після опрацювання питання про обласний бюджет.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що сьогодні День політичних репресій та запропонував хвилинами мовчання вшанувати пам’ять політично репресованих і репресованих кримських татар. Також запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять жителя м. Бердичева, який загинув під час бойових дій у зоні АТО.

Вніс пропозицію прийняти рішення з питання стосовно того, щоб щорічно кожного  третього четверга травня відзначати День вишиванки. Повідомив, що проект рішення з даного питання підготовлено.

Координатор ДІЯ у Житомирській області Гінгізов Олександр озвучив заяву з проханням прийняття обласною радою рішення про статус ветеранів війни – добровольців, учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення (додається).

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Кізіна С.В. (Свобода) про включення у порядок денний питання стосовно того, щоб щорічно кожного  третього четверга травня відзначати День вишиванки.

( за – 38,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –23)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії обласної ради знято з розгляду питання «Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області», вирішено створити робочу групу щодо вивчення питання формування Станишівської сільської об’єднаної територіальної громади, до складу якої увійдуть представники усіх фракцій в обласній раді, зустрітися з громадою та врахувати її думку.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію розглянути питання «Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області» та попросив поставити її на голосування.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Кізіна С.В. (Свобода) – включити у порядок денний питання «Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області».

( за – 19,

проти – 4,

утр. – 4,

не гол. –34)

                                         (пропозицію не підтримано)

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. повідомив, що є численні звернення від сільських голів з проханням зустрітися і обговорити дане питання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала провести спільно з керівництвом облдержадміністрації зустріч з громадами.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

( за – 44,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –17)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що депутати працюють  неактивно та повторно поставила на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

2. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала для інформації по питаннях порядку денного надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин,   для виступаючих – до 7 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

3. СЛУХАЛИ: Про комплексну програму проведення року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи на Житомирщині на 2016 рік.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) повідомив, що 19.05.16 відбудеться засідання Житомирського апеляційного адміністративного суду щодо незаконного звільнення голови Рівненської обласної ради у зв’язку з його діяльністю по перешкоджанню розкраданню бурштинових надр у Рівненській області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що громадськість  зможе виступити після розгляду питань, внесених у порядок денний сесії обласної ради. Зауважила, що, за умови перешкоджання роботі сесії обласної ради представниками громадськості, буде змінено порядок голосування за внесені проекти рішень. Наголосила, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, буде створена лічильна комісія, яка підраховуватиме голоси згідно з наданими результатами голосування депутатів обласної ради, записаних на окремих аркушах навпроти кожного питання порядку денного, та результати якого будуть зафіксовані в протоколі та поставила на голосування пропозицію про створення лічильної комісії.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –10)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням надати представників від кожної фракції до складу лічильної комісії.

Голова обласної ради Лабунська А.В. озвучила прізвища депутатів обласної ради, які будуть входити до складу лічильної комісії для встановлення персонального гоосування, а саме: Павлюк Р.В. (БПП, голова комісії), Довгополий Ю.Д. (БПП), Казюк О.В. (БПП), Ніколайчук О.В. (Батьківщина), Кропачов Д.І. (Батьківщина), Шавлович О.Г. (Самопоміч), Яковчук О.М. (РПЛ), Пінський О.В. (УКРОП) та поставила на голосування пропозицію про обрання складу лічильної комісії.

( за – 44,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –17)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. оголосила перерву для засідання лічильної комісії та запропонувала час для виступу громадськості області.

Представник громадськості Коцюбко О.П. зауважив, що керівництво області повинно дослухатися до проблем, які порушує громадськість, та не перешкоджати громаді бути присутніми на сесії обласної ради. Зазначив, що сьогодні потребують термінового вирішення наступні питання: оплата послуг та проблемні питання, пов’язані з придбанням магнітно-резонасного томографа для обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради; припинення комунального підприємства «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради; необхідність зміни керівного складу Житомирської області.

Представник громадськості Сліпченко Михайло наголосив, що сьогодні правоохоронні органи не дозволяли пройти громадськості до сесійної зали. Зазначив, що  обласна рада та обласна державна адміністрація відмовились надавати допомогу під час проведення акції на честь добровольчого та волонтерського рухів. Запропонував керівництву області включити у порядок денний питання щодо перейменування вулиць населених пунктів Житомирської області на честь добровольчих батальйонів та волонтерських організацій.

Голова ГО «Самооборона міста Бердичева та Бердичівського району» Сергій Адам’як зауважив, що на сьогодні залишається невирішеним питання щодо діяльності директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюка В.П. Наголосив, що потрібно вкючити у порядок денний сесії обласної ради питання про дострокове


 

звільнення директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюка В.П.

Боєць батальйону «Айдар» зауважив, що ГУ Держгеокадастру у Житомирській області порушує норми законодавства про надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції. Наголосив, що керівництво області не захищає інтереси учасників антитерористичної операції, не сприяє наведенню порядку у діяльності  головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

Старшина 11 батальйону наголосив, що обіцянки влади не відповідають її діяльності, прийняті програми не виконуються, немає піклування про майбутнє Житомирщини та її населення в цілому. Зауважив, що сьогодні влада перш за все повинна дбати про інтереси її територіальної громади. Закликав депутатський корпус до продуктивної роботи.

Боєць добровольчого батальйону, волонтер Сергій зауважив, що сьогодні на сході країни у ході бойових дій продовжують гинути наші військові, завдання яких - захищати кордони нашої держави. Наголосив, що нині влада країни не надає належного захисту військовим, учасникам антитерористичної операції, не вирішує їх проблем, відмовляє у наданні належної допомоги.

Представник громадськості зауважив, що сьогодні на засіданні сесії обласної ради потрібно терміново розглянути питання оплати за МРТ, надання земельних ділянок учасникам АТО,  дострокове звільнення з посади директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюка В.П. та питання діяльності комунального підприємства «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.

Представник громадськості зауважила, що вільне володіння державною мовою, носіння національного одягу не говорить про щирість намірів будь-якої особистості або про піклування інтересів нації та населення в цілому. Наголосила, що депутатський корпус було обрано у переломний історичний момент, що зобов’язує його до більш конструктивних та продуктивних дій.

Представник громадськості Сліпченко Михайло зауважив, що обов’язковими питаннями для розгляду на сьогоднішньому засіданні сесії обласної ради повинні бути: звільнення з посади директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюка В.П.; створення колегії при ГУ Держгекадастру у Житомирській області та призначення дати громадських слухань для спілкування з претендентом на посаду начальника  ГУ Держгекадастру у Житомирській області; відновлення діяльності комунального МРТ в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради; перейменування вулиць населених пунктів Житомирської області на честь добровольчих батальйонів та волонтерських організацій.

Помічник голови громадської ради при облдержадміністрації КраснобокийГ.В. звернувся з проханням карати тих представників громадської ради, які використовують організацію у власних корисних інтересах.

         Голова обласної ради Лабунська А.В. оголосила перерву для підготовки бланків для персонального голосування з питань порядку денного.

         Після перерви голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала провести електронну реєстрацію.

         У залі засідань працюють 57 депутатів.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала спочатку розглянути усі питання порядку денного, після чого буде проведено голосування щодо включення у порядок денний проблемних питань, підготовлених громадськістю.

Т.в.о. начальника головного управління Національної поліції в Житомирській області Рудик В.С. повідомив, що до тих, хто зриває сесії обласної ради, будуть застосованя заходи адміністративного впливу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала включити у порядок денний питання, які підготувала громадськість, та розглянути їх у порядку денному.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –3)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію включити у порядок денний питання про дострокове  звільнення директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюка В.П.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що діяльність даного навчального закладу буде контролювати Наглядова рада. Якщо включити дане питання і звільнити директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюка В.П. рішенням обласної ради, то це буде порушенням ряду нормативних документів, що дозволить керівнику поновитися на посаді.

Голова обласної ради Лабунська А.В. внесла та поставила на голосування пропозицію повернутися до голосування в електронному режимі.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. внесла та поставила на голосування пропозицію провести електронну реєстрацію.

         У залі працюють 61 депутат.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування проект рішення «Про комплексну програму проведення року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи на Житомирщині на 2016 рік».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

4. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 26.01.2016 №110 «Про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020роки».

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп'ютерів органами місцевого самоврядування, комунальними установами, організаціями, які утримуються за рахунок обласного бюджету.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                      (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

7. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу президії обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України в області та надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріпленим за Житомирською областю.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2016 рік.

         Депутат обласної ради Яковчук В.М. (РПЛ) поцікавився, чи доцільне проведення грошової оцінки, якщо вона використовується для оренди підприємств.

         Завідувач сектору з питань земельних відносин виконавчого апарату обласної ради Ковтуненко М.Г. повідомив, що грошова оцінка застосовується не тільки для оренди підприємств, а й у будь-яких цивільно-правових угодах стосовно самої землі або об’єктів, розташованих на ній, це стосується спадщини, дарування, купівлі-продажу тощо.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                   (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про направлення на навчання.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                    (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України Максименку А.І.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                    (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічнийрозвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                    (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.01.16 № 130.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                    (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про перейменування сільських рад.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.


 

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                    (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 19.09.13 № 990 «Про затвердження переліку закладів культури і мистецтв обласного значення».

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                    (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ:Про переукладення контракту з Литвиненко А.В.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 5)

                                    (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Рибинським І.Є.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                    (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Сінько В.Я.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 4)

                                    (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ:Про переукладення контракту з Сербіним П.А.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 3)

                                    (рішення додається)

         Голова обласної ради Лабунська А.В. внесла і поставила на голосування пропозицію повернутися до розгляду питання «Про переукладення контракту з Рибинським І.Є.», оскільки депутат Рибинський не заявив про конфлікт інтересів.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                 (пропозицію підтримано)

      Депутат обласної ради Рибинський І.Є. (Батьківщина) повідомив, що, відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про запобігання корупції», не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

      Голова обласної ради Лабунська А.В. повторно поставила на голосування питання «Про переукладення контракту з Рибинським І.Є.».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                    (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту зі Склонною В.М.

  Депутат оласної ради Гула Р.М. (Оп. блок) запропонувала уласти контракт з керівником підприємства на 3 роки, а не на 1 рік.

Голова обласної ради Лабунська А.В. нагадала, що, відповідно до рішення обласної ради про Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, керівники підприємств, установ можуть призначатися віком до  65 років та повідомила, що рішення підтримано з урахуванням підтримки робочих місць для молоді.

  Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію профільної комісії - переуласти контракт зі Склонною В.М. на 1 рік.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

проти – 5,

утр. – 3,

не гол. – 7)

                                        (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Дідиком В.С.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                    (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Українцем Р.Г.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Донцем О.А.

 

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Безпалюком М.В.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Заславцем Т.І.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Галінським Ю.Я.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про звільнення Володіна А.В.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ:Про звільнення Загладька В.М.

Депутат обласної ради Ейсмонт В.С. (Самопоміч)вніс пропозицію заслухати звіт директора комунального підприємства «Облархпроект» Житомирської обласної ради Загладька В.М. про результати діяльності підприємства та зауважив, що керівника змушують звільнитися примусово, тому дане питання взагалі варто зняти з розгляду.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Ейсмонта В.С. (Самопоміч) - заслухати звіт директора комунального підприємства «Облархпроект» Житомирської обласної ради Загладька В.М. про результати діяльності підприємства.

( за – 27,

проти – 3,

утр. – 3,

не гол. – 28)

                                   (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування питання «Про звільнення Загладька В.М.».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 33,

проти – 20,

утр. – 2,

не гол. – 6)

                                     (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про звільнення Хилюка О.О.

      Депутати обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) та Смичок І.А. (РПЛ) внесли пропозицію продовжити конракт з начальником КП «Бердичівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради, а не звільняти його.

      Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила першою на голосування пропозицію профільної комісії - звільнити Хилюка О.О.

( за – 32,

проти – 20,

утр. – 2,

не гол. – 7)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

  Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) вніс пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Чорноморця О.П. (Оп. блок) - повернутися до голосування з питання «Про звільнення Хилюка О.О.».

( за – 29,

проти – 2,

утр. – 3,

не гол. – 27)

                              (пропозицію не підтримано)

31. СЛУХАЛИ: Про звільнення Фомюка А.А.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 4,

утр. – 1,

не гол. – 6)

                                     (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту обласного комунального підприємства „Обласний учбово-курсовий комбінат житлово-комунального господарства” Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ:Про внесення змін та затвердження в новій редакції Статуту Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства Житомироблагроліс” Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунального навчального закладу “Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат” Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                    (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунального навчального закладу “Бердичівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів” Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)


 

36. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства „Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення „Дениші” Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) зауважив, що члени постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів не підтримують проект даного рішення і вважають, що директор закладу повинен мати профільну освіту.

Голова обласної ради Лабунська А.В. відповіла, що даний проект рішення передбачає введення посади директора, який буде відповідальний і за господарську частину роботи.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію профільної комісії – постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності - внести змін та затвердити у новій редакції Статут комунального підприємства „Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення „Дениші” Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                                ( за – 50,

проти – 6,

утр. – 2,

не гол. – 3)

                                       (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про Наглядову раду.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради. Повідомила, що у проект рішення буде внесено зміни, якими передбачено, що персональний слад Наглядової ради буде затверджено спільним розпорядженням голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації. Зазначила, що два представники  у склад Наглядової ради пропонується обласною радою, та 2 представники – обласною державною адміністрацією, 1 представник буде наданий від громадськості, для обрання якого оголошуватиметься конкурс з дотриманням ряду обов’язкових вимог до конкурсантів.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) повідомив, що запропонований проект рішення не підтримується членами фракції в обласній раді РП Олега Ляшка. Повідомив, що наглядові ради створюються при комунальних підприємствах спільної власності територіальних громад області. Зауважив, що, відповідно до запропонованого проекту рішення, контроль за діяльністю комунальних підприємств та наглядовими радами переходить до голів обласної ради та обласної державної адміністрації, які спільним розпорядженням затверджують склад наглядових рад, у той час, як депутати обласної ради, як представники громади, не мають  впливу та позбавлені змоги контролювати процес призначення керівників комунальних установ та обрання членів наглядових рад. Зазначив, що фракція підтримує питання необхідності створення наглядових рад за умови врахування наступних пропозицій:

  1. До складу Наглядової ради має бути включено по одному представнику від кожної фракції в обласній раді.
  2. До складу Наглядової ради має бути включено одного представника від обласної державної адміністрації, який здійснює поточне управління тим чи іншим підприємством, та представника громадськості.
  3. Склад наглядових радта їх голів має затверджуватися на сесії обласної ради або безпосередньо на засіданні Наглядової ради кожної установи.
  4. Контроль за діяльністю покласти на профільні комісії обласної ради.

Звернувся з проханням відхилити запропонований проект рішення, внести в нього озвучені пропозиції та проголосувати  за нього у новій редакції. Наголосив, що проект рішення, опублікований на сайті обласної ради та той, який опрацьовувався на засіданні профільної комісії обласної ради, різняться між собою.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що у проект рішення було внесено правки згідно з пропозиціями, наданими членами профільної комісії.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) повідомив, що зазначені правки на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності не були проголосовані.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що депутатом Крамаренком С.М. (РПЛ) не виконуються доручення, надані йому постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності. Наголосила, що прийняття запропонованого проекту рішення є надзвичайно необхідним, оскільки це один з можливих способів звільнення директора вищого комунального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради. Зауважила, що, відповідно до законодавства, з 2017 року створення наглядових рад є обов’язковим. Запропонувала підтримати запропонований проект рішення.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зауважив, що усі члени фракції відповідально ставляться до виконання покладених на них доручень.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) повідомив, що питання створення наглядових рад не розглядалося на засіданні профільної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності. Наголосив, що фракція «Свобода» в обласній раді підтримує створення наглядових рад, але у запропонованому проекті рішення потрібно врахувати пропозиції депутата обласної ради Крамаренка С.М. стосовно того, що до складу Наглядової ради має бути включено по одному представнику від кожної фракції в обласній раді та контроль за діяльністю покладено на профільні комісії обласної ради. Запропонував доопрацювати запропонований проект рішення із врахуванням зазначених пропозицій.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала, щоб спільне розпорядження голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації візувалося усіма керівниками фракцій в обласній раді. Звернулась з проханням підтримати даний проект рішення з урахуванням вказаної пропозиції.

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) наголосив на коректності у спілкуванні та продуктивній роботі депутатського корпусу. Звернувся з проханням підтримати проект рішення, з урахуванням озвучених головою обласної ради пропозицій.

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок)запропонував підтримати проект рішення, з урахуванням озвучених головою обласної ради пропозицій.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням пропозицій.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                     (рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про преміювання та граничні розміри заробітної плати керівників підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ:Про затвердження Типової форми контракту з керівником підприємства, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затверджене рішенням обласної ради від 19.03.15 № 1434, зі змінами.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.15 № 50 “Про передачу частини нерухомого майна за адресою: м. Житомир, пров. 2-й Госпітальний, 15”.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальних підприємств „Аптека "Міжлікарняна" Житомирської обласної ради, аптека "Дитяча" Житомирської обласної ради, „Аптека № 227” Житомирської обласної ради шляхом їх злиття в одне комунальне підприємство - „Житомироблфарм” Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ:Про списання кредиторської заборгованості перед обласним бюджетом.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                         (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про списання основного засобу.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про списання автотранспортних засобів.

        

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                      (рішення додається)


 

46. СЛУХАЛИ: Про списання медичного обладнання із балансів установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

          Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                    (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на відновлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за адресами: м. Бердичів, вул. Шевченка, 14, та вул. Європейська, 17.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 1,

утр. – 3,

не гол. – 0)

                                    (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про передачу майнового комплексу за адресами: м. Житомир, вул. Шелушкова, 79а, та вул. Київська, 51.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                       (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ:Про передачу нежитлового приміщення (склад) та асфальтованої ділянки за адресою: м. Малин, вул. Огієнка, 53.

          Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 1)

                                   (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ:Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                   (рішення додається)

  На вимогу фракції «Опозиційний блок» в обласній раді голова обласної ради Лабунська А.В. оголосила перерву на 15 хвилин.

Після перерви депутати продовжили роботу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала провести електронну реєстрацію присутніх у залі засідань депутатів.

У залі працюють 56 депутатів.

52. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Дзержинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, враховуючи доповнення.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                   (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ:

1. Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15 № 1526 «Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки».

2. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Стратегія енергозбереження» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

3. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «УКРГЕОРЕСУРС» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала перенести розгляд запропонованих проектів рішення на чергову сесію обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду проекти даних рішень.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

54. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 11.09.14 № 1317 «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

55. СЛУХАЛИ:Про надання у користування мисливських угідь Житомирському обласному мисливсько-рибальському клубу «Халзан».

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 2,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про відмову у погодженні надання спеціальних дозволів на користування надрами.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

      Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила зареєструвати депутата обласної ради Ейсмонта В.С., який запізнився.

      У залі працюють 57 депутатів.

57. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Черняхівагроліс" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

( за – 15,

проти – 12,

утр. – 5,

не гол. – 25)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

58. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.03.16 № 180.

( за – 16,

проти – 9,

утр. – 3,

не гол. – 29)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

59. СЛУХАЛИ:Про виконання обласної комплексної програми охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2014-2017роки.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 8)

                                     (рішення додається)

            Депутати обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) та Кізін С.В. (Свобода) внесли пропозицію повернутися до розгляду питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.03.16 № 180».

            Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутатів обласної ради Галагузи О.В. (Самопоміч) та Кізіна С.В. (Свобода) - повернутися до розгляду питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.03.16 № 180».

( за – 25,

проти – 3,

утр. – 1,

                                               не гол. – 28)

                                 (пропозицію не підтримано)

      Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила зареєструвати усіх членів фракції РПЛ в обласній раді.


 

У залі працюють 60 депутатів.

60. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо загострення соціально-економічної ситуації в країні.

      Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії обласної ради було вирішено у назві даного питання замінити слова «в області» на «в країні».

      Депутат обласної ради Пінський О.В. (УКРОП) вніс пропозицію підтримати дане звернення, виключивши з нього 8 абзац.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, враховуючи правки.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 3)

                           (рішення і звернення додаються)

61. СЛУХАЛИ:Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо скасування 10-відсоткового експортного мита на льон олійний в Україні.

      Депутати обласної ради Костюшко І.В. (БПП), Кізін С.В. (Свобода), Рудченко М.М. (НП), Озерчук А.М. (УКРОП) внесли пропозицію підтримати дане звернення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 5)

                           (рішення і звернення додаються)

62. СЛУХАЛИ:Про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання видобутку бурштину та рекультивації порушених земель, у тому числі на радіоактивно забруднених територіях.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала об’єднати дане питання з питанням «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України Порошенка П.О. щодо передачі під юрисдикцію органів місцевого самоврядування питання легального видобутку бурштину», оскільки ці два звернення стосуються одного і того ж питання (одноголосно).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 3)

                           (рішення і звернення додаються)

63. СЛУХАЛИ:Про звернення до Президента України Порошенка П.О. щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 3)

                           (рішення і звернення додаються)

Депутат  обласної ради Нагорняк В.В. (Оп. блок) зауважив, що ряд перевізників Житомирської області не виконують вимог Закону України щодо пільгового перевезення ветеранів війни, зокрема це стосується перевізників у Коростенському та Овруцькому районах. Наголосив, що перевізники відмовляють у використанні пільги з безкоштовного перевезення ветеранам Афганської війни. Звернувся з проханням до керівництва області вжити заходів та дати відповідне доручення профільному департаменту облдержадміністрації з вирішення даного питання.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) повідомив, що потрібно терміново вирішувати вищевказане питання, оскільки така ж проблема стосується і сільських вчителів.

Голова Овруцької районної спілки ветеранів Афганської війни Соболевський Й.Ф. озвучив звернення ветеранів Афганської війни щодо вирішення питання безкоштовного перевезення учасників бойових дій та інвалідів (додається). Звернувся з проханням терміново вжити відповідних заходів.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що вирішення даного питання не належить до компетенції обласної ради. Поцікавився у начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Крисюка Р.А. щодо надходження звернень стосовно порушення прав пільгових категорій громадян при наданні послуг з перевезення. Наголосив, що для вирішення порушеного питання необхідно виділення додаткового фінансового ресурсу, у зв’язку з чим потрібно підготувати відповідний проект рішення та детально його опрацювати. Запропонував надати інформацію начальнику управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Крисюку Р.А.  про перевізників, які відмовляються безкоштовно перевозити пільгові категорії громадян, а керівник управління, отримавши відповідне доручення керівництва облдержадміністрації, вживатиме заходів з метою  вирішення даного питання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що для вирішення питання має бути спільна співпраця усіх структур обласного рівня.

Представник громадськості Федосюк О.А. запропонував внести у порядок денний сесії обласної ради наступні питання:

1. Про  діяльність головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

2.Про оплату послуг та проблемні питання, пов’язані з придбанням магнітно-резонасного томографа для обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. попередила головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради ЛеськіваБ.Б. та начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбаса О.М. про надання інформації з даного питання.

Представник громадськості Федосюк О.А. запропонував внести у порядок денний питання про ситуацію, що виникла навколо комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж».

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що питання щодо внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області знято на засіданні президії обласної ради на доопрацювання, та, відповідно до протокольного рішення президії обласної ради, створено робочу групу  з вивчення питання формування Станишівської сільської об’єднаної територіальної громади, до складу якої входять представники усіх депутатських фракцій в обласній раді.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що громадськість пропонувала внести у порядок денний сесії обласної ради питання щодо перейменування вулиць населених пунктів Житомирської області на честь добровольчих батальйонів та волонтерських організацій.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію громадськості щодо включення у порядок денний питання про  діяльність головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 5)

                              (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію громадськості щодо включення у порядок денний питання про оплату послуг та проблемні питання, пов’язані з придбанням магнітно-резонасного томографа для обласної клінічної лікарні  ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 4)

                               (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію громадськості щодо включення у порядок денний питання щодо перейменування вулиць населених пунктів Житомирської області на честь добровольчих батальйонів та волонтерських організацій.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 5)

                               (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію громадськості щодо включення у порядок денний питання щодо діяльності керівника комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж».

( за – 56,

проти – 1,

утр. – 0,

                                               не гол. – 3)

                               (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію громадськості щодо включення у порядок денний питання про звільнення керівника комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж».

( за – 22,

проти – 3,

утр. – 1,

                                               не гол. – 34)

                               (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що з результатами  поіменного голосування  можна ознайомитись на офіційному веб-сайті обласної ради.

Голова громадської організації «Самооборона міста Бердичева та Бердичівського району» Сергій Адам’як звернувся з проханням поставити на голосування пропозицію щодо відсторонення від посади керівника комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» на період проведення перевірки компетентними органами, оскільки керівник і нині продовжує займатися протиправною діяльністю.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що обласна рада діє відповідно до вимог чинного законодавства, керуючись рядом нормативно-правових актів, які не дозволяють на сьогодні розглядати питання про звільнення або відсторонення керівника комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж».

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) запропонував повернутися до розгляду питання про звільнення керівника комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж», не зважаючи на можливість  виникнення у подальшому судового спору з порушеного питання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. рекомендувала депутату обласної ради Кізіну С.В. підготувати відповідний проект рішення. Зазначила, що питання щодо діяльності керівника комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» включено у порядок денний сесії обласної ради та буде проголосовано у запропонованій редакції.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) зауважив, що винуватців будь-якого злочину потрібно притягувати до відповідальності згідно з вимогами сучасного законодавства. Звернувся з проханням підтримати пропозицію голови обласної ради Лабунської А.В. та, відповідно до чинного законодавства України, з урахуванням положень Регламенту роботи обласної ради, за погодженням з постійними комісіями обласної ради, підготувати пропозиції щодо можливості дострокового звільнення директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюка В.П.

Голова обласної ради Лабунська А.В. закликала присутніх до порядку та звернулася з проханням надати можливість продовжити засідання обласної ради.

Представник громадськості Федосюк О.А. звернувся з проханням до депутатського корпусу обласної ради детально розглянути внесені громадою питання та прийняти відповідні рішення.

Голова обласної ради Лабунська А.В.  запевнила, що всі питання  будуть детально вивчені і прийняті відповідні рішення.


 

64. СЛУХАЛИ:Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо вирішення проблем військовослужбовців, які перебували в полоні або були пораненими.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 10)

                           (рішення і звернення додаються)

65. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України Порошенка П.О щодо внесення змін до законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 9)

                           (рішення і звернення додаються)

66. СЛУХАЛИ:Про звернення до Верховної Ради України щодо ухвалення закону про вибори народних депутатів України за відкритими списками.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 8)

                           (рішення і звернення додаються)

67. СЛУХАЛИ: Про звернення до Президента України Порошенка П.О., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо реформування лісової галузі.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 10)

                           (рішення і звернення додаються)

68. СЛУХАЛИ:Про підтримку звернення депутатів Львівської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 12)

                                   (рішення додається)

69. СЛУХАЛИ:Про підтримку звернення депутатів Рівненської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 14)

                                   (рішення додається)

70. СЛУХАЛИ:Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та народних депутатів України.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 9)

                           (рішення і звернення додаються)

71. СЛУХАЛИ: Про звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо підвищення посадових окладів та окладів за звання військовослужбовцям.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 12)

                           (рішення і звернення додаються)

72. СЛУХАЛИ:Про звернення до голови Хмельницької облдержадміністрації і Хмельницької обласної ради щодо забруднення р. Хомора.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 10)

                           (рішення і звернення додаються)

73. СЛУХАЛИ:Про звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо надання компенсацій учасникам АТО за неотримані земельні ділянки.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 9 )

                           (рішення і звернення додаються)

74. СЛУХАЛИ: Про припинення діяльності комунальної установи "Обласна база спеціального медичного постачання" Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

проти – 2,

утр. – 0,

                                               не гол. – 10)

                                   (рішення додається)

75. СЛУХАЛИ: Про створення комунальної установи "База спеціального медичного постачання" Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

проти – 3,

утр. – 0,

                                               не гол. – 9)

                                   (рішення додається)

76. СЛУХАЛИ:Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на другій та третій сесіях обласної ради сьомого скликання.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

77. СЛУХАЛИ: Інформацію про хід виконання протокольного доручення щодо надання інформації в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області щодо виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції у Житомирській області.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

78. СЛУХАЛИ:Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

Представник громадськості Федосюк О.А. повідомив, що 12 травня відбулося захоплення  криворізькою громадською організацією «Золоті леви чорної сотні» головного управління Держгеокадастру у Житомирській області. Наголосив, що прокуратура Житомирської області та правоохоронні органи бездіяли. Зауважив, що на захист державної установи стали члени громадської організації «Атошник» та військово-патріотичний клуб «Айдар», які вимагали звільнення з посади Олега Кудрі, призначеного на посаду заступника начальника ГУ Держгеокадастру у Житомирській області без погодження з керівництвом області і територіальною громадою, та розірвання контракту з приватною охоронною фірмою «Золоті леви 2014». Зазначив, що на сьогодні продовжують роздаватися землі Житомирської області, які мають поклади корисних копалин бурштину, титану, у той час як прокуратурою не здійснюється жодних заходів з припинення неправомірних дій ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, а керівництво області  залишається осторонь.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що з моменту виникнення описаної ситуації усе керівництво області здійснювало всі можливі заходи для її розв’язання. Зазначила, що влада Житомирщини підтримує громадськість та сприяє у вирішенні порушених нею питань. Зауважила, що  керівництву головного управління Держгеокадастру у Житомирській області було рекомендовано розірвати контракт з приватною охоронною фірмою та звільнити заступника начальника Олега Кудрю. Наголосила, що буде опрацьовано питання щодо виконання обов’язків службовцями Національної гвардії України, пост яких знаходиться у приміщенні головного управління.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) зауважив, що, враховуючи події, які сталися у ГУ Держгекадастру у Житомирській області, Житомирщина стає епіцентром кримінальних подій. Запропонував звернутися до Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Національної поліції України щодо взяття на контроль ситуації, що склалась, та розслідування кримінальних схем розкрадання земель державної власності. Наголосив, що керівництво області та депутатський корпус обласної ради вживають усі можливі заходи для врегулювання порушених питань у межах наданих їм повноважень та відповідно до чинного законодавства.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) запропонував  спільно з громадськістю області опрацювати ряд пропозицій щодо надання кандидатур на посаду керівника  головного управління Держгеокадастру в Житомирській області.

Представник громадськості Федосюк О.А. зазначив, що керівництво області  у межах компетенції намагається допомогти у вирішенні порушених питань. Наголосив, що осторонь залишаються та бездіють правоохоронні органи та прокуратура області.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що для вирішення проблемних питань були неодноразові звернення у вищі державні органи, проводились консультації у телефонному режимі з даних питань та погоджено створення робочої групи, кандидатуру Музиченка С.Ю. на посаду виконуючого обов’язки головного управління Держгеокадастру в Житомирській області. Наголосив, що опрацьовувалось питання розірвання договору з надання послуг приватною охоронною фірмою, депутати обласної ради вживали усіх можливих заходів для врегулювання ситуації, що склалась навколо ГУ Держгеокадастру у Житомирській області. Звернувся з проханням до депутатів обласної ради підтримати проект звернення до вищих державних органів влади щодо призначення керівника ГУ Держгеокадастру в Житомирській області шляхом проведення відкритого конкурсу.


 

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала підготувати звернення до  Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та Національної поліції України щодо розслідування ситуації, яка склалася у Держгеокадастрі в Житомирській області та призначення керівника  вказаного управління шляхом проведення відкритого конкурсу.

Представник громадськості Федосюк О.А. повідомив, що в.о. ГУ Держгеокадастру в Житомирській області Музиченко  С.Ю. передав право підпису документації заступнику начальника Олегу Кудрі, який використовував службове становище у корисних цілях.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що право підпису  не передавалося і ним ніхто не користувався.

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) запропонував звернутися до Верховної Ради України щодо створення виконкомів в областях та повернення їм повноважень з питання призначення керівників установ.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала звернутися до депутатів Верховної Ради України щодо повернення повноважень обласним виконавчим комітетам, що дозволить самостійно приймати рішення з призначення керівників установ. Повідомила, що у першому читанні підтримано проект Закону України про повернення повноважень територіальним громадам щодо розпорядження землями  територіальних громад.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. запропонував звернутися до Кабінету Міністрів України та Держгеокадастру України щодо затвердження, за погодженням з керівництвом та громадськістю області, узгодженої кандидатури на посаду в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та рекомендувати керівництву Держгеокадастру України проводити призначення керівника територіальних органів Держгеокадастру шляхом відкритого конкурсу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала та поставила на голосування наступний проект рішення: звернутися у головне управління Національної поліції в Житомирській області щодо надання роз’яснень стосовно ситуації, яка сталася 17 травня 2016 року у головному управлінні Держгеокадастру у Житомирській області, до Кабінету Міністрів України та Держгеокадастру України щодо затвердження, за погодженням з керівництвом та громадськістю області, узгодженої кандидатури на посаду в.о.  начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та рекомендувати керівництву Держгеокадастру України проводити призначення керівника територіальних органів Держгеокадастру шляхом відкритого конкурсуза погодженням громадськості.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 4)

                                   (рішення додається)

Голова обласної ради Лабунська А.В. надала слово головному лікарю обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськіву Б.Б., який повідомив, що, відповідно до рішення обласної ради, в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради виконано будівельні роботи з облаштування приміщення з метою встановлення магнітно-резонансного томографа. Зазначив, що роботи вже завершено, профінансовано, управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації затверджено штатний розпис роботи даного кабінету, на роботу прийнято відповідних фахівців, які пройшли навчання та готові приступити до виконання своїх обов’язків. Зауважив, що для початку роботи апарата потрібно у фірми-постачальника отримати сертифікат відповідності даного апарата та надати коди розблокування МРТ для запуску, які були встановлені спеціалістами з налаштування діяльності томографа методом налаштування таймера роботи.

Представник громадськості Циганчук Н.А. порушила питання стосовно укладення договору на придбання та обслуговування апарата МРТ.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськів Б.Б. повідомив, що обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради не має юридичних підстав для укладення договору, не перебуває у договірних відносинах з фірмою-постачальником, усі договірні відносини належать комунальній установі «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.

Представник громадськості Циганчук Н.А. звернулася із запитанням, хто буде проводити розрахунки за апарат, якщо КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради буде ліквідована.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськів Б.Б. зазначив, що вирішення даного питання не належить до його компетенції.

Представник громадськості Циганчук Н.А. поцікавилася, чи буде працювати МРТ,якщо за нього не буде перераховано кошти.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськів Б.Б. повідомив, що на сьогодні важливо, щоб фірма-постачальник надала сертифікат відповідності та коди доступу для запуску апарата. Наголосив, що з питання розрахунку за апарат інформацію можуть надати представники КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.

Представник громадськості Циганчук Н.А. звернулася із запитанням, чи МРТ пройшов процес розмитнення.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськів Б.Б. зазначив, що вирішення даного питання також не є його компетенцією.

Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що кошти на придбання та оплату послуг за МРТ виділено, та після створення нової установи вони будуть переведені на рахунки фірми - постачальника.

Представник громадськості Циганчук Н.А. повідомила, що створена нова база не буде правонаступником, у зв’язку з чим кошти не будуть перераховані фірмі-постачальнику, працівники КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради звільнені без попередження, не проводиться закупка медичних препаратів, а тих, які залишилися, які є життєво необхідними, вистачить тільки на два місяці, порушиться порядок зберігання фармацевтичних препаратів, які зберігаються на базі. Наголосила, що нині влада дбає лише про власні інтереси,  апарат  МРТ на запущено, немає змоги проходити обстеження соціальнонезахищеним верствам населення, серед яких - учасники АТО. Звернулася з проханням оприлюднити в засобах масової інформації протокол поіменного електронного голосування з питання припинення КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що жоден працівник установи не звільнений, ліквідація її відбуватиметься згідно з процедурою ліквідації, а сама база спеціального медичного постачання буде функціонувати, дбати про збереження усіх медикаментів та мобілізаційного резерву до моменту створення нової структури та отримання відповідних дозволів і сертифікатів. Наголосив, що нині у Держказначействі зареєстровано кредиторську заборгованість, яку буде офіційно переоформлено шляхом укладення договору на іншу юридичну особу, яка і здійснить оплату за МРТ.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що на сьогодні з невідомих причин громадськість цікавить питання  розрахунків з невідомою комерційною фірмою по сумнівному судовому рішенню.

Представник громадськості Циганчук Н.А. повідомила, що рішення про ліквідацію КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради є протиправним,працівники бази не попереджені про звільнення.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив,що усі терміни будуть витримані відповідно до чинного законодавства.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що представник громадськості Циганчук Н.А. хоч і є фахівцем у юридичній сфері, дає невірну юридичну оцінку діям керівництва області. Наголосила, що на сьогодні влада області спільно з відповідними фахівцями пропонує укласти меморандум, який буде гарантувати збереження усіх робочих місць працівникам КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради, а потім будуть переведені до новоствореного підприємства з умовою підвищення посадових окладів. Зауважила, що керівництво області подбало про збереження трудового колективу бази, знайшло можливість провести розрахунки за МРТ без додаткових витрат, але є усі підстави ставити  під сумнів питання, чиї інтереси продовжує захищати громадськість. Проінформувала, що питання оплати за придбання МРТ узгоджено з фірмою-постачальником, а процес ліквідації бази спеціального медичного постачання відбуватиметься відповідно до вимог чинного законодавства. Звернулася до представника громадськості Циганчук Н.А. подати заяву у правоохоронні органи щодо виявлення порушень трудового законодавства при здійсненні процесу ліквідації  установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала доручити т.в.о. начальника головного управління Національної поліції в Житомирській області Рудику В.С. підготувати інформацію щодо надходження заяв громадських організацій з питання вчинення кримінальних правопорушень стосовно попереднього керівника комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради Гришковця В.В., виявлення порушень трудового законодавства при здійсненні процесу ліквідації вказаної установи та ознайомити із зазначеною інформацією депутатський корпус обласної ради; взяти на контроль питання оплати послуг та придбання магнітно-резонасного томографа для обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради і рекомендувати головам громадських організацій, у разі наявності доказів, що містять ознаки кримінальних правопорушень, звернутися до правоохоронних органів із заявою щодо вчинення кримінального правопорушення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування запропонований проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 3)

                                   (рішення додається)

Представник громадськості Сліпченко Михайло звернувся з проханням посприяти у вирішенні питання перейменування вулиць населених пунктів Житомирської області на честь добровольчих батальйонів та волонтерських організацій з  метою вшанування добровольчого та волонтерських рухів, пам’яті загиблих воїнів, що брали участь в антитерористичній операції, та на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О повідомив, що дане рішення буде носити рекомендаційний характер.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що рішенням потрібно зобов’язати керівництво населених пунктів виконати Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» і поставити на контроль виконання даного рішення.

Запропонувала рекомендувати місцевим радам, з урахуванням пропозицій топонімічних комісій, перейменовувати вулиці на честь добровольчих та волонтерських рухів і загиблих воїнів, що брали участь в антитерористичній операції, направити рішення сільським та селищним радам області, в населених пунктах яких не завершено процес декомунізації щодо виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», рекомендувати сільським, селищним головам протягом п’яти робочих днів надати обласній раді інформацію стосовно виконання вимог зазначеного Закону України для оприлюднення її на офіційному веб-сайті обласної ради, контроль за виконанням рішення покласти на профільну комісію обласної ради.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 2)

                                   (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) повідомив, що, згідно з рішенням Житомирського апеляційного адміністративного суду, було відмінене незаконне звільнення з посади голови Рівненської обласної ради Ковальчука Володимира.

Голова Рівненської обласної ради Ковальчук Володимир повідомив, що його було звільнено з посади у зв’язку з наданням відмови на продаж земель області  з метою видобутку на них бурштину. Наголосив, що і на далі відстоюватиме справедливість, інтереси територіальної громади та боротиметься зі злочинність. Подякував за підтримку та побажав усього найкращого у подальшій плідній діяльності.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала Ковальчука Володимира з перемогою та побажала успіхів у подальшій роботі.


 

Волонтер Варакін Сергій звернувся з проханням до депутатів обласної ради допомогти у вирішенні питання дострокового звільнення директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» відповідно до вимог чинного законодавства та посприяти у вирішенні питання щодо проведення перевірки діяльності правоохоронних органів, які протягом трьох років гальмують розгляд ряду кримінальних проваджень.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала, відповідно до чинного законодавства України, з урахуванням положень Регламенту роботи обласної ради, за погодженням з постійними комісіями обласної ради, підготувати пропозиції щодо можливості дострокового звільнення директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюка В.П. та поставила на голосування даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

                                               не гол. – 7)

                                   (рішення додається)

Директор комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюк В.П. звернувся з проханням надати слово для виступу та зауважив, що його ігнорують, не надають можливості виступити та надати пояснення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала директору комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Клименюку В.П. залишити сесійну залу та не провокувати громадськість.

Голова громадської організації «Самооборона Житомирщини» Ткачук С.О. зазначив, що питання екологічної безпеки є складовою національної безпеки, і сьогодні під загрозою перебувають не лише навколишнє середовище, а й, передусім, здоров’я людей, оскільки до складу вибухівки марки «Ера» входить багато токсичних елементів, а також  усунення наслідків використання вибухівки марки «Ера» та закриття експортного ринку для українських товарів. Звернувся з проханням до депутатського корпусу обласної ради допомогти у вирішенні зазначеної проблеми, адже до сьогодні численні звернення у вищі державні органи не надають жодних результатів.

Голова обласного комітету «Народний контроль» Цапун П.Ф. наголосив, що населення країни з кожним днем все більше втрачає довіру до вищого державного керівництва. Зауважив, що населення, у зв’язку з підвищенням рівня цін, масово виїжджає за кордон на заробітки. Звернувся з проханням підготувати звернення до  Кабінету Міністрів України щодо перегляду тарифів на комунальні послуги, врегулювання на законодавчому рівні питання видобутку бурштину та надання результатів розслідування розстрілів на майдані.

79. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Ширма В.В. – перший заступник голови обласної ради.

79.1. Про запит депутата Кропивницького В.М. щодо врегулювання ситуації, яка склалася із видобутком деревного вугілля.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.06.16 депутата Кропивницького В.М. та обласну раду.

79.2. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо недопущення закриття загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів у с. Глибочок Баранівського району та                  м. Баранівка.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.06.16 депутата Кокітко Н.В. та обласну раду.

79.3. Про запит депутата Костюшко І.В. щодо забезпечення жителів сіл Грозине та Сингаї  Коростенського району водою, придатною для споживання.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.06.16 депутата Костюшко І.В. та обласну раду.

79.4. Про запит депутата Нагорняка В.В. щодо пільгового проїзду громадян на території Коростенського та Овруцького районів.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 19.06.16 депутата Нагорняка В.В. та обласну раду.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питання порядку денного розглянуто, висловила подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосила четверту сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

Голова обласної ради                                                                       А.В. Лабунська