• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

П’ята сесія                                        VІІ скликання

21.07.16                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64    
Присутніх на сесії – 62

Голова обласної ради Лабунська А.В.  повідомила, що згідно з письмовою реєстрацією у залі присутні 62 депутати.

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомила, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрові зміни, які відбулися після четвертої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

начальником Головного управління Національної поліції в Житомирській області призначений Печененко В’ячеслав Петрович.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала його з призначенням і побажала плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Лабунська А.В. та голова облдержадміністрації Машковський С.О. вручили нагороди, якими, згідно з указами Президента України, за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджено:

Інформує: Ширма В.В. - перший заступник голови обласної ради.

- За визначні особисті заслуги, сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну та активну життєву позицію відзнакою Житомирської обласної ради "Честь і слава Житомирщини" нагороджений Маліновський Андрій Володимирович - командир військової частини - польова пошта В-3231.

- За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента України нагороджені:

ОРДЕНОМ «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ

Вигівського Сергія Миколайовича - директора Центру соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи ( м. Коростень).

ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ СТУПЕНЯ

Шеремета Анатолія Йосиповича - пенсіонера, ліквідатора аварії на ЧАЕС;
Татарчука Адама Павловича - пенсіонера органів внутрішніх справ, колишнього інспектора групи державного пожежного нагляду 9-ї самостійної державної пожежної частини ( м. Бердичів).

Присвоєні почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
Журбенку Павлу Юрійовичу - головному лікарю комунальної установи «Обласний госпіталь для ветеранів війни» Житомирської обласної ради;
Сабадашу Ігорю Івановичу - депутату обласної ради, головному лікарю Любарської центральної районної лікарні.

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІСІВНИК УКРАЇНИ
Карчевському Руслану Анатолійовичу - директору державного підприємства «Житомирське лісове господарство».

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ УКРАЇНИ
Круку Миколі Зеноновичу - доценту кафедри фізичного виховання і рекреації Житомирського державного університету імені Івана Франка;
Тоскалюку Петру Устиновичу - тренеру-викладачу дитячо-юнацької спортивної школи Попільнянського району.

ЗАСЛУЖЕНИЙ БУДІВЕЛЬНИК УКРАЇНИ
Свірському Володимиру Петровичу - директору ТОВ "СВП Майстер", депутату Попільнянської районної ради.

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
Черемісний Раїсі Миколаївні - голові Житомирської міської організації Товариства Червоного Хреста.

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ
Кочевенко Людмилі Іванівні - директору музичної школи № 2 імені Святослава Ріхтера ( м. Житомир).

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЮРИСТ УКРАЇНИ
Репікову Анатолію Васильовичу - генеральному директору «Східно-Європейської корпорації юридичної та правової допомоги» ( м. Житомир).

ЗАСЛУЖЕНИЙ МАЙСТЕР НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ УКРАЇНИ
Решті Івану Вікторовичу - майстру народної творчості, гончару, (Брусилівський район).

Голова обласної ради Лабунська А.В. та голова облдержадміністрації Машковський С.О привітали всіх нагороджених з високими нагородами та побажали плідної праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Пасічник О.М. (Самопоміч) за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Кокітко Наталію Володимирівну, Перегуду Віктора Петровича, Сташенка Григорія Федоровича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:
Кокітко Наталію Володимирівну (УКРОП),
Перегуду Віктора Петровича (НП),
Сташенка Григорія Федоровича (БПП).

(за –59,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.
Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:
1. Про Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки.
2. Про Комплексну програму забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку у Житомирській області на 2016-2020 роки.
3. Про внесення змін до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області , що брали  участь у антитерористичній операції, у 2016 році».
4. Про збільшення обсягів фінансування у 2016 році Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки та внесення змін до неї.
5. Про затвердження додаткового кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік.
6. Про внесення змін до Програми реформування водопровідно-каналізаційного господарства у Житомирській області на 2012-2020 роки.
7. Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.
8. Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.
9. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.
10. Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами.
11. Про утворення постійно діючої лічильної комісії.
12. Про перейменування сільських, селищних рад.
13. Про угоду між обласною радою та Тетерівською сільською радою об’єднаної територіальної громади Житомирського району.
14. Про план роботи  обласної ради на ІІ півріччя 2016 року.
15. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я»  Житомирської обласної ради.
16. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальну установу «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» Житомирської обласної ради.
17. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальний дитячий заклад оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.
18. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.
19. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту  комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.
20. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради.
21. Про внесення змін  та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради в новій редакції.
22. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради в новій редакції.
23. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради в новій редакції.
24. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради в новій редакції.
25. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради в новій редакції.
26. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського” Житомирської обласної ради в новій редакції.
27. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради в новій редакції.
28. Про внесення змін  та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж ім. Г.С. Протасевича» Житомирської обласної ради в новій редакції.
29. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради в новій редакції.
30. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної соціально-реабілітаційної установи «Житомирське вище професійне училище-інтернат» Житомирської обласної ради в новій редакції.
31. Про затвердження Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
32. Про призначення директора комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради.
33. Про призначення директора музею космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради.
34. Про призначення директора комунального підприємства «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Житомирської обласної ради.
35. Про заснування установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області».
36. Про передачу у комунальну власність територіальної громади м. Житомира єдиного майнового комплексу Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» Житомирської обласної ради.
37. Про передачу майна, що перебуває на балансі комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.
38. Про затвердження передавального акта комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради і Статуту комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.
39. Про списання будівель.
40. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
41. Про зміну розміру орендної плати.
42. Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.12.15 № 257 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».
43. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 19.05.16 № 53 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».
44. Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади сіл Станишівка, Бистрі, Слобода-Селець Житомирського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
45. Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади міста Житомира у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
46. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Андрушівка, вул. Лисенка, 8.
47. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок за адресами: м. Бердичів, вул. Європейська, 53/1, вул. Європейська, 22/2, вул. Вінницька, 42.
48. Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.11.2014 № 1332 «Про стипендії обласної ради студентам та молодим науковцям вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації».
49. Про внесення змін у рішення обласної ради від 12.06.13 № 922.
50. Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
51. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
52. Про зняття з контролю рішень обласної ради.
53. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівагроліс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
54. Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15 № 1526 «Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки».
55. Про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю «Улянівський кар’єр».
56. Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами.
57. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по державному підприємству «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» Житомирської області.
58. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по 10 територіальному вузлу урядового зв’язку Житомирської області.
59. Про створення комунальної установи «Поліський аграрний ресурсний центр» Житомирської обласної ради.
60. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Стратегія енергозбереження» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
61. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «УКРГЕОРЕСУРС» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
62. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Поліське товариство мисливців і рибалок».
63. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на четвертій сесії обласної ради сьомого скликання.
64. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –4)
(пропозицію підтримано)