• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

П’ята сесія                                        VІІ скликання

21.07.16                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64    
Присутніх на сесії – 62

Голова обласної ради Лабунська А.В.  повідомила, що згідно з письмовою реєстрацією у залі присутні 62 депутати.

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомила, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрові зміни, які відбулися після четвертої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

начальником Головного управління Національної поліції в Житомирській області призначений Печененко В’ячеслав Петрович.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала його з призначенням і побажала плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Лабунська А.В. та голова облдержадміністрації Машковський С.О. вручили нагороди, якими, згідно з указами Президента України, за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджено:

Інформує: Ширма В.В. - перший заступник голови обласної ради.

- За визначні особисті заслуги, сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну та активну життєву позицію відзнакою Житомирської обласної ради "Честь і слава Житомирщини" нагороджений Маліновський Андрій Володимирович - командир військової частини - польова пошта В-3231.

- За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента України нагороджені:

ОРДЕНОМ «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ

Вигівського Сергія Миколайовича - директора Центру соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи ( м. Коростень).

ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ» ІІІ СТУПЕНЯ

Шеремета Анатолія Йосиповича - пенсіонера, ліквідатора аварії на ЧАЕС;
Татарчука Адама Павловича - пенсіонера органів внутрішніх справ, колишнього інспектора групи державного пожежного нагляду 9-ї самостійної державної пожежної частини ( м. Бердичів).

Присвоєні почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
Журбенку Павлу Юрійовичу - головному лікарю комунальної установи «Обласний госпіталь для ветеранів війни» Житомирської обласної ради;
Сабадашу Ігорю Івановичу - депутату обласної ради, головному лікарю Любарської центральної районної лікарні.

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІСІВНИК УКРАЇНИ
Карчевському Руслану Анатолійовичу - директору державного підприємства «Житомирське лісове господарство».

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ УКРАЇНИ
Круку Миколі Зеноновичу - доценту кафедри фізичного виховання і рекреації Житомирського державного університету імені Івана Франка;
Тоскалюку Петру Устиновичу - тренеру-викладачу дитячо-юнацької спортивної школи Попільнянського району.

ЗАСЛУЖЕНИЙ БУДІВЕЛЬНИК УКРАЇНИ
Свірському Володимиру Петровичу - директору ТОВ "СВП Майстер", депутату Попільнянської районної ради.

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
Черемісний Раїсі Миколаївні - голові Житомирської міської організації Товариства Червоного Хреста.

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ
Кочевенко Людмилі Іванівні - директору музичної школи № 2 імені Святослава Ріхтера ( м. Житомир).

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЮРИСТ УКРАЇНИ
Репікову Анатолію Васильовичу - генеральному директору «Східно-Європейської корпорації юридичної та правової допомоги» ( м. Житомир).

ЗАСЛУЖЕНИЙ МАЙСТЕР НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ УКРАЇНИ
Решті Івану Вікторовичу - майстру народної творчості, гончару, (Брусилівський район).

Голова обласної ради Лабунська А.В. та голова облдержадміністрації Машковський С.О привітали всіх нагороджених з високими нагородами та побажали плідної праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Пасічник О.М. (Самопоміч) за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Кокітко Наталію Володимирівну, Перегуду Віктора Петровича, Сташенка Григорія Федоровича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:
Кокітко Наталію Володимирівну (УКРОП),
Перегуду Віктора Петровича (НП),
Сташенка Григорія Федоровича (БПП).

(за –59,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.
Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:
1. Про Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки.
2. Про Комплексну програму забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку у Житомирській області на 2016-2020 роки.
3. Про внесення змін до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області , що брали  участь у антитерористичній операції, у 2016 році».
4. Про збільшення обсягів фінансування у 2016 році Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки та внесення змін до неї.
5. Про затвердження додаткового кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік.
6. Про внесення змін до Програми реформування водопровідно-каналізаційного господарства у Житомирській області на 2012-2020 роки.
7. Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.
8. Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.
9. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.
10. Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами.
11. Про утворення постійно діючої лічильної комісії.
12. Про перейменування сільських, селищних рад.
13. Про угоду між обласною радою та Тетерівською сільською радою об’єднаної територіальної громади Житомирського району.
14. Про план роботи  обласної ради на ІІ півріччя 2016 року.
15. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я»  Житомирської обласної ради.
16. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальну установу «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» Житомирської обласної ради.
17. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальний дитячий заклад оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.
18. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.
19. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту  комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.
20. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради.
21. Про внесення змін  та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради в новій редакції.
22. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради в новій редакції.
23. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради в новій редакції.
24. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради в новій редакції.
25. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради в новій редакції.
26. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського” Житомирської обласної ради в новій редакції.
27. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради в новій редакції.
28. Про внесення змін  та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж ім. Г.С. Протасевича» Житомирської обласної ради в новій редакції.
29. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради в новій редакції.
30. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної соціально-реабілітаційної установи «Житомирське вище професійне училище-інтернат» Житомирської обласної ради в новій редакції.
31. Про затвердження Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
32. Про призначення директора комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради.
33. Про призначення директора музею космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради.
34. Про призначення директора комунального підприємства «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Житомирської обласної ради.
35. Про заснування установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області».
36. Про передачу у комунальну власність територіальної громади м. Житомира єдиного майнового комплексу Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» Житомирської обласної ради.
37. Про передачу майна, що перебуває на балансі комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.
38. Про затвердження передавального акта комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради і Статуту комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.
39. Про списання будівель.
40. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
41. Про зміну розміру орендної плати.
42. Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.12.15 № 257 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».
43. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 19.05.16 № 53 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».
44. Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади сіл Станишівка, Бистрі, Слобода-Селець Житомирського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
45. Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади міста Житомира у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
46. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Андрушівка, вул. Лисенка, 8.
47. Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок за адресами: м. Бердичів, вул. Європейська, 53/1, вул. Європейська, 22/2, вул. Вінницька, 42.
48. Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.11.2014 № 1332 «Про стипендії обласної ради студентам та молодим науковцям вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації».
49. Про внесення змін у рішення обласної ради від 12.06.13 № 922.
50. Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
51. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
52. Про зняття з контролю рішень обласної ради.
53. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівагроліс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
54. Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15 № 1526 «Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки».
55. Про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю «Улянівський кар’єр».
56. Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами.
57. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по державному підприємству «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» Житомирської області.
58. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по 10 територіальному вузлу урядового зв’язку Житомирської області.
59. Про створення комунальної установи «Поліський аграрний ресурсний центр» Житомирської обласної ради.
60. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Стратегія енергозбереження» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
61. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «УКРГЕОРЕСУРС» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
62. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Поліське товариство мисливців і рибалок».
63. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на четвертій сесії обласної ради сьомого скликання.
64. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –4)
(пропозицію підтримано)


Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії погоджено і пропонується додатково розглянути питання, що потребують невідкладного вирішення, а саме:

1. Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в Житомирській області на 2016 рік.
2. Про регіональну Програму розвитку територіальних органів ДФС  у Житомирській області щодо комплексної автоматизації та технічного переоснащення на 2016 рік.
3. Про внесення змін у комплексну програму «Молодь і родина Житомирщини» на 2012 – 2016 роки, зі змінами.
4. Про внесення змін у рішення обласної ради  від 09.04.13 № 848, зі змінами.
5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.03.2012 № 493 «Про Житомирську обласну краєзнавчу премію», зі змінами.
6. Про затвердження Порядків використання коштів відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на  2016-2020 роки.
7. Про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунального закладу «Березівський навчально-реабілітаційний центр» Житомирської обласної ради.
8. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Чирчика О.Л.
9. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Карпова С.М.
10. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо тарифної політики на житлово-комунальні послуги для населення.
11. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для утилізації непридатних хімічних засобів захисту рослин.
12. Звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у статтю 39 Закону України «Про тваринний світ».
13. Про передачу нерухомого майна колишнього дитячого садка № 12, що знаходяться за адресою: м. Житомир, вул. Князів Острозьких, 112 а.
14. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.15 № 1632, зі змінами.
15. Про внесення змін у рішення обласної ради від 01.08.06 № 58 «Про розподіл коштів перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету», зі змінами.
16. Про відміну рішення обласної ради від 19.05.16 № 266 «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо необхідності укладення угоди про розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України та органами місцевого самоврядування».
17. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання видобутку і реалізації бурштину та забезпечення рекультивації порушених земель.
18. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо фінансування у 2017 році доріг загального користування державного значення.
19. Інформація головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.
20. Інформація Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області.
21. Інформація начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюка О.В. щодо стану виконання ремонтних робіт на автодорогах області.
22. Інформація начальника управління сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Гресь С.М. щодо оздоровлення дітей.
23. Інформація державної екологічної інспекції у Житомирській області стосовно забруднення навколишнього середовища шкірзаводом.
24. Інформація головного управління Національної поліції у Житомирській області стосовно розслідування резонансних справ дорожньо-транспортних пригод.
25. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо визнання членів добровольчих формувань учасниками антитерористичної операції

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію щодо включення у порядок денний додаткових питань, що потребують невідкладного вирішення.
( за – 59,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала додаткові питання:
1. Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в Житомирській області на 2016 рік.
2. Про регіональну Програму розвитку територіальних органів ДФС  у Житомирській області щодо комплексної автоматизації та технічного переоснащення на 2016 рік.
3. Про внесення змін у комплексну програму «Молодь і родина Житомирщини» на 2012 – 2016 роки, зі змінами.
4. Про внесення змін у рішення обласної ради  від 09.04.13 № 848, зі змінами.
розглянути перед питанням «Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік».

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування затвердити порядок денний  в цілому.
 ( за – 60,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулась із запитанням щодо включення у порядок денний сесії обласної ради додаткових проблемних питань, зокрема, у громадськості.
Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) запропонував включити у порядок денний сесії обласної ради питання щодо розробки Стремигородського родовища ільменітів у Коростенському районі Житомирської області.
Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що проект рішення не  підготовлено, у зв’язку з чим питання не може бути включено у порядок денний сесії обласної ради.
Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) запропонував розглянути питання в інформаційному плані.
Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) звернувся з проханням розглянути питання про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо тарифної політики на житлово-комунальні послуги для населення першим у порядку денному пленарного засідання обласної ради.
Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що порядком денним сесії обласної ради передбачено розгляд даного питання, і воно обговорюватиметься відповідно до порядку розгляду питань, включених у порядок денний сесії обласної ради.
    Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Науменка В.А. (УКРОП)  щодо у включення у порядок денний сесії обласної ради питання щодо інформації про розробку                        ТОВ «Валки-Ільменіт» корисних копалин на території Стремигородської сільської ради Коростенського району.

( за – 34,
 проти – 6,
 утр. – 1,
не гол. –21)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Смичка І.А. (РПЛ) про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо тарифної політики на житлово-комунальні послуги для населення першим у порядку денному пленарного засідання обласної ради.
( за – 14,
 проти – 0,
 утр. – 4,
не гол. –44)
(пропозицію не підтримано)
Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію щодо інформації Меньшикова О.П. про надання фінансової допомоги для придбання житла.
 ( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –8)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію затвердити порядок денний з урахуванням додатково внесених пропозицій депутатами обласної ради.
 ( за – 61,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)
    Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала подати у секретаріат запити депутатів обласної ради.

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала для інформації по питаннях порядку денного надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин,     для виступаючих – до 7 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 62,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 0)

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням надати слово народним депутатам України Арешонкову В.Ю., Дідичу В.М. та встановити регламент для виступу до 5 хвилин.

Народний депутат України Арешонков В.Ю. повідомив, що на сьогодні актуальним залишається питання створення найбільшого у світі підприємства з видобутку ільментів у Коростенському районі. Зазначив, що зараз під адмінбудівлею Житомирської обласної ради зібралася громада Коростенщині, яка надзвичайно стурбована ситуацією, що склалася щодо створення вказаного підприємства. Зауважив, що в обласній раді працює комісія з вивчення даного питання, і звернувся з проханням включити у її склад фахівців, експертів відповідного профілю для його детального вивчення і надання відповідних висновків. Наголосив, що при вирішенні вказаного питання потрібно враховувати не тільки фінансову користь, але й  екологічні наслідки. Проінформував, що народні депутати України підтримують пропозицію щодо додаткового опрацювання тарифів на житлово-комунальні послуги. Запропонував, у тексті звернення стосовно тарифів на житлово-комунальні послуги передбачити ряд питань, вирішення яких належить до компетенції Верховної Ради України. Наголосив, що питання тарифів буде опрацьовуватись спеціально створеною комісією, до складу якої будуть входити члени Уряду, що відповідають за тарифну політику, представники депутатського корпусу Верховної Ради України та, можливо, громадських організацій. Зауважив, що питання потребує термінового опрацювання до настання осіннього сезону.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) поцікавився, на якому етапі вирішення на законодовачому рівні питання видобутку бурштину.

Народний депутат України Арешонков В.Ю. повідомив, що законопроект щодо видобутку бурштину вже обговорено і погоджено у всіх комітетах Верховної  Ради України, яким передбачено створення комунальних підприємств для законного видобутку бурштину. Зазначив,  що позиція Уряду різниться з позицією депутатів Верховної Ради України. Проінформував, що Урядом передбачено тільки державну форму монополії на видобуток бурштину. Наголосив, що питання буде вирішено на початку осені.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питання створення комунального підприємства з метою узаконення видобутку бурштину не може вирішитися  навіть на обласному рівні.  Наголосила, що питання  тарифної політики є компетенцією саме депутатського корпусу Верховної Ради України, яка дозволяє створити тимчасову слідчу комісію, рекомендаціїї  якої розглядаються на засіданні Верховної Ради України.

Народний депутат України Арешонков В.Ю. повідомив, що підтримує пропозицію щодо створення тичасової слідчої комісії, до повноважень якої буде входити вирішення порушених питань.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) наголосила, що ситуація в Коростенському районі та прилеглих до нього районах залишається напруженою та криміногенною. Звернулася з проханням до депутатського корпусу обласної ради виважено підійти до вирішення питання про створення найбільшого у світі підприємства з видобутку ільментів у Коростенському районі, враховуючи не стільки прибутковість підприємства, скільки екологічні наслідки від його результативної діяльності.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що при вирішенні даного питання будуть опрацьовуватись висновки відповідних інстанцій.

Народний депутат України Дідич В.В. повідомив, що розробка  ільменітових родовищ та титану була широко розповсюджена на території Дніпропетровської області, у зв’язку з чим вказана область до сьогодні має непоправні наслідки непродуманих рішень влади. Наголосив, що рішення про надання дозволу на користування надрами потрібно приймати із врахуванням інтересів та майбутнього територіальної громади цього району. Зауважив, що потрібно використовувати ресурси, характерні для тієї чи іншої місцевості, та отримувати, відповідно, прибуток. Проінформував, що входить у склад робочої групи, яка вирішує питання врегулювання на законодавчому рівні легалізації видобутку бурштину в інтересах громад, держави.

4. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.


( за – 59,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про Комплексну програму забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку у Житомирській області на 2016-2020 роки.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області , що брали  участь у антитерористичній операції, у 2016 році.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що у проекті рішення  з даного питання передбачено виділення 500 тис.грн. для лікування учасників АТО за межами області і за кордоном та 56 тис.грн. на оформлення земельних ділянок. Наголосила, що розподіл коштів, відповідно до запропонованого проекту рішення, потрібно погоджувати з постійними комісіями обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, з питань бюджету і комунальної власності.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

7. СЛУХАЛИ: Про збільшення обсягів фінансування у 2016 році Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки та внесення змін до неї.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)


8. СЛУХАЛИ: Про затвердження додаткового кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2016 рік.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)


9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми реформування водопровідно-каналізаційного господарства у Житомирській області на 2012-2020 роки.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. поцікавився, чи враховано пропозицію щодо розробки програми про питну воду у Житомирській області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що у запропоновану проекті рішення передбачено кошти відповідно до наданих пропозицій профільних комісій обласної ради.

Депутат обласної ради Ейсмонт В. С. повідомив, що не відображено у результатах голосування позицію одного із членів фракції в обласній раді «Об’єднання «Самопопіч».

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням до фахівців відділу комп’ютерного, технічного забезпечення та господарських питань управління з документального, комп’ютерного та матеріально – технічного забезпечення діяльності обласної ради перевірити систему голосування.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)


10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в Житомирській області на 2016 рік.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про регіональну Програму розвитку територіальних органів ДФС  у Житомирській області щодо комплексної автоматизації та технічного переоснащення на 2016 рік.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у комплексну програму «Молодь і родина Житомирщини» на 2012 – 2016 роки, зі змінами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради  від 09.04.13 № 848, зі змінами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)


15. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік

Інформує: Ємченко Г.Г.– директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що додатково виділено 1,4 млн. грн. для придбання обладнання у відділення з лікування постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) -  порушив питання щодо придбання котла для Липницької лікарні.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що питання перебуває на контролі і в процесі виконання.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) -  зазначив, що питання потрібно вирішити протягом літа, а не восени.

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням підтримати запропонований проект рішення з урахування внесених пропозицій.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Інформує: Гундич І.П.– заступник голови обласної державної адміністрації (інформація додається).

Депутат обласної ради Крамаренко С.М (РПЛ) повідомив, що питання створення територіальних громад є надзвичайно актуальним, але воно потребує вдосконалення та доопрацювання в окремих його пунктах. Звернувся з проханням підтримати запропонований проект рішення, і при підготовці проекту рішення щодо внесення змін у перспективний план формування громад, враховувати ряд наданих пропозицій.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що у ході підготовки проекту рішення щодо внесення змін у перспективний план формування територіальних громад області, розробники проекту дотримувались вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) наголосив, що фракція в обласній раді «ВО «Свобода» не підтримуватиме запропонований проект рішення, оскільки наявна серйозна диспропорція щодо формування громад у Житомирському районі. Зауважив, що центр об’єднаної територіальної громади у Житомирському районі має бути у Новогуйвинському.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 5,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                     (рішення додається)


Голова фракції «Батьківщина» в Житомирській міській раді               Цимбалюк Л.В. повідомила, що, згідно з пропозицією фракції БПП у Житомирській міській раді, було прийнято рішення щодо ухвалення рішень шляхом проведення голосування без їх попереднього обговорення. Повідомила, що у порядку денному сесії Житомирської міської ради 79 питань, з яких 77 – питання, пов’язані з приватизацією.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зауважив, що робота сесії обласної ради не повинна бути перервана у зв’язку з непорозуміннями політичного спрямування. Наголосив, що голова обласної ради Лабунська А.В. дозволяє некоректні вислови до депутатів обласної ради, які представляють інші політичні сили. Звернувся з проханням дотримуватися депутатської етики.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що питання етичної поведінки депутатського корпусу обласної ради є компетенцією профільної комісії обласної ради, яку очолює депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода).

17. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради                   VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що постійною комісією обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності не підтримано даний проект рішення. Повідомила, що на засіданні президії обласної ради питання обговорювалося і було запропоновано визначатись шляхом голосування в сесійній залі. Звернулася з проханням підтримати даний проект рішення.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що профільна комісія не підтримала запропонований проект рішення у зв’язку з тим, що запропоновані до проекту рішення зміни стосуються системи голосування, яка передбачає форму голосування шляхом підписання бюлетеня. Наголосив, що робота сесії обласної ради ґрунтується на принципах публічності і гласності, а, відповідно до запропонованих змін, рішення будуть прийматися без обговорення. Звернувся з проханням не підтримувати запропонований проект рішення.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) зазначив, що фракція РП Олега Ляшка підтримує рішення профільної комісії обласної ради. Звернувся з проханням не підтримувати запропонований проект рішення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що запропонований варіант рішення передбачає можливість безперешкодного проведення сесії обласної ради у разі блокування її роботи громадськістю, використовуючи метод персонального голосування. Проінформувала, що результати голосування будуть повідомлятися спеціально створеною лічильною комісією. Наголосила, що набрав чинності Закон України «Про внесення зміни до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменних голосувань», яким передбачено, що рішення ради приймаються відкритим поіменним голосуванням. Звернулася з проханням підтримати запропонований проект рішення.

Депутат обласної ради Кокітко Н.В. (УКРОП) запропонувала, не вносити сьогодні зміни у рішення до того часу, поки не буде додатково опрацьовано профільною комісією обласної ради питання щодо системи роботи з громадськістю на пленарних засіданнях обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що до думки громадськості керівництво області завжди дослухається та враховує її пропозиції. Зазначила, що форма голосування за допомогою бюлетенів буде застосовуватися тільки у виключних ситуаціях та у разі підтримки сесією обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,
 проти – 12,
утр. – 1,
не гол. – 12)
                                     (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про утворення постійно діючої лічильної комісії.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
 проти – 7,
утр. – 0,
не гол. – 11)
                                     (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про перейменування сільських, селищних рад

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
(рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про угоду між обласною радою та Тетерівською сільською радою об’єднаної територіальної громади Житомирського району

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                     (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про план роботи  обласної ради на ІІ півріччя 2016 року.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                     (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи “Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я”  Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що внесення змін до статутів пов’язано із введенням наглядових рад, що передбачено рішенням обласної ради від 19.05.16. № 244. Звернулася з проханням надавати пропозиції щодо кандидатур у склад Наглядових рад по кожному комунальному підприємству чи установі обласної ради.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) звернувся з проханням оголосити перерву у роботі сесії обласної ради на 15 хвилин.

Голова обласної ради Лабунська А.В. наголосила, що для оголошення перерви необхідно подати письмову заяву відповідно до вимог Регламенту роботи обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування запропонований проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)


23. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальну установу «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальний дитячий заклад оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)


25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ:. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту  комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про внесення змін  та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний госпіталь  ветеранів війни» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту  комунального закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)
34. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи “Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня” Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про внесення змін  та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж ім. Г.С. Протасевича» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)


37. СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)
38. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 9)
                                     (рішення додається)
39.СЛУХАЛИ: Про призначення директора музею космонавтики                                 ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                     (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунального підприємства «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                     (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про заснування установи «Агенція регіонального розвитку Житомирської області».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                     (рішення додається)

    Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що надійшла заява від фракцій в обласній раді РП Олега Ляшка, «ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» щодо оголошення перерви.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оголошується перерва.

    Після перерви депутати продовжили роботу.

    Після повторної електронної реєстрації у залі засідань зареєструвались  56 депутатів.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулась з проханням повернутися до голосування з питання щодо зміни назви та затвердження Статуту комунальної соціально-реабілітаційної установи «Житомирське вище професійне училище-інтернат» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Підтримати дану пропозицію.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)

42: СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної соціально-реабілітаційної установи «Житомирське вище професійне училище-інтернат» Житомирської обласної ради в новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                     (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про передачу у комунальну власність територіальної громади м. Житомира єдиного майнового комплексу Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                     (рішення додається)
44. СЛУХАЛИ: Про передачу майна, що перебуває на балансі комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради і Статуту комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про списання будівель.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)


48. СЛУХАЛИ: Про зміну розміру орендної плати.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 24.12.15 № 257 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 24.12.15 № 53 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади сіл Станишівка, Бистрі, Слобода-Селець Житомирського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади міста Житомира у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Андрушівка, вул. Лисенка, 8.

 ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                     (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок за адресами: м. Бердичів, вул. Європейська, 53/1, вул. Європейська, 22/2, вул. Вінницька, 42.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                     (рішення додається)

55. СЛУХАЛИ:  Про внесення змін до рішення обласної ради від 20.11.2014 № 1332 «Про стипендії обласної ради студентам та молодим науковцям вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)
56. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 12.06.13                 № 922.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                     (рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

Після повторної електронної реєстрації у залі засідань зареєструвались                     57 депутатів.

58. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                     (рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)
60. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівагроліс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 6,
утр. – 3,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

Після повторної електронної реєстрації у залі засідань зареєструвались  59 депутатів.


61. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15           № 1526 «Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 3,
утр. – 5,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)


62. СЛУХАЛИ: Про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю «Улянівський кар’єр».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,
 проти – 7,
утр. – 6,
не гол. – 6)
                                     (рішення додається)

63. СЛУХАЛИ: Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.


( за – 56,
 проти – 2,
утр. – 1,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по державному підприємству «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
утр. – 10,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

65. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок» по 10 територіальному вузлу урядового зв’язку Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 5,
утр. – 4,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

66. СЛУХАЛИ: Про створення комунальної установи «Поліський аграрний ресурсний центр» Житомирської обласної ради.

    Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч)  зауважив, що, відповідно до розпорядження голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації від 23.02.16 № 12/47, створено робочу групу для вивчення питання підвищення ефективності роботи комунальних підприємств обласної ради та використання коштів обласного бюджету. Звернувся із запитанням, у зв’язку з чим виникла необхідність створення нового комунального підприємства.

    
    Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що робочу групу створено, і вона активно працює. Зазначила, що комунальна установа «Поліський аграрний ресурсний центр» Житомирської обласної ради створюється для надання підтримки у роботі Житомирського національного агроекологічного університету та цільової реалізації грантових коштів, виграних агроекологічним університетом, оскільки з обласного бюджету не може надаватися фінансова підтримка державним навчальним закладам. Звернулася з проханням підтримати запропонований проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.


( за – 52,
 проти – 3,
утр. – 2,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)


67. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Стратегія енергозбереження» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
    
        Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що постійна комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів зняла з розгляду питання для довивчення правовстановлюючих документів на землю.
    
        Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) повідомив, що дане питання розглядалося на засіданні профільної комісії та не було підтримано. Звернувся з проханням не підтримувати запропонований проект рішення. Подякував депутатському корпусу обласної ради  щодо надання підтримки для результативної діяльності ДП «Житомирторф».

 ( за – 4,
 проти – 12,
утр. – 12,
не гол. – 31)
                                      (рішення додається)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

68. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «УКРГЕОРЕСУРС» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.


( за – 5,
 проти – 9,
утр. – 11,
не гол. – 34)
                                     (рішення додається)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

69. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Поліське товариство мисливців і рибалок».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
 проти – 0,
утр. – 11,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)


70. СЛУХАЛИ: Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на четвертій сесії обласної ради сьомого скликання.

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) наголосив, що відсутні результати розгляду депутатських запитів, направлених на виконання. Звернувся з проханням або вживати відповідних заходів щодо депутатських звернень, або взагалі припинити подавати їх на розгляд.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)

71. СЛУХАЛИ: Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)

72. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.03.2012                 № 493 «Про Житомирську обласну краєзнавчу премію», зі змінами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

73. СЛУХАЛИ: Про затвердження Порядків використання коштів відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

74. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та погодження у новій редакції Статуту комунального закладу «Березівський навчально-реабілітаційний центр» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

75. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Чирчика О.Л.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.


( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

76. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Карпова С.М.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

77. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України щодо тарифної політики на житлово-комунальні послуги для населення.
    
        Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) звернувся з проханням підтримати дане звернення, оскільки на сьогодні рівень заробітних плат в Україні не відповідає можливості сплачувати за житлово-комунальні послуги згідно з тарифами, встановленими урядом.
    
        Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що проект рішення потрібно підтримати обов’язково. Наголосив, що, підвищуючи тарифи на житлово-комунальні послуги, олігархи продовжують власне збагачення, у той час як субсидія – механізм компенсації з державного бюджету.
    
        Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) зазначив, що підтримує позицію попередніх виступаючих. Зауважив, що текст звернення потребує коригування та включення ряду пропозицій, у зв’язку з чим потрібно створити редакційну комісію.
    
        Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) звернувся з проханням підтримати даний проект рішення.
        Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. зазначив, що фракція в обласній раді БПП стурбована ситуацією щодо цін на житлово-комунальні послуги, і підтримує проект рішення. Запропонував у тексті звернення вилучити пункти 7,8,9, оскільки виконання вказаних пропозицій не належить до повноважень Верховної Ради України.
    
Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію щодо взяття рішення за основу.

( за – 42,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 17)
                    (пропозицію підтримано)

    Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію першого заступника голови обласної ради Ширми В.В. щодо виключення пунктів 7,8,9 з тексту звернення.

( за – 25,
 проти – 8,
утр. – 3,
не гол. – 23)
                    (пропозицію не  підтримано)

    Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування проект рішення у першій редакції.

( за – 42,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 17)
                    (рішення додається)

78. СЛУХАЛИ:  Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для утилізації непридатних хімічних засобів захисту рослин.
    
        Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що потрібно підтримати запропонований проект рішення і взяти на контроль його виконання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)


79. СЛУХАЛИ: Звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін у статтю 39 Закону України «Про тваринний світ».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

80. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна колишнього дитячого садка            № 12, що знаходяться за адресою: м. Житомир, вул. Князів Острозьких, 112 а.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                     (рішення додається)

81. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.09.15                   № 1632, зі змінами. (внесення змін до Положення про порядок та умови надання військовослужбовцям та іншим особам, які беруть (брали) безпосередньо участь в антитерористичній операції, разової грошової допомоги для проведення лікування та проходження реабілітації)

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

82. СЛУХАЛИ:  Про внесення змін у рішення обласної ради від 01.08.06 № 58 «Про розподіл коштів перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету», зі змінами.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

83. СЛУХАЛИ: Про відміну рішення обласної ради від 19.05.16 № 266 «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо необхідності укладення угоди про розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України та органами місцевого самоврядування».

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. зазначив, що розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України та органами місцевого самоврядування визначений Конституцією України.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України та органами місцевого самоврядування чітко виписаний відповідно до чинного законодавства України.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 15)
                                     (рішення додається)

84. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання видобутку і реалізації бурштину та забезпечення рекультивації порушених земель.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 4,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

    Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням до оператора електронної системи підрахунку голосів активізувати робоче місце депутата обласної ради Галагузи О.В. (Самопоміч).

    У залі засідань працюють 60 депутатів.

85. СЛУХАЛИ:  Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо фінансування у 2017 році доріг загального користування державного значення.
    
        Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) запропонував створити відповідний фонд, який зможе контролювати витрати для фінансування проведення ремонтних робіт.
    
        Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. зазначив, що питання створення фонду є недоречним, оскільки створено Державний дорожній фонд України, до компетенції якого належить контроль за видатками  на фінансування робіт, пов'язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                     (рішення додається)

86. СЛУХАЛИ:  Інформацію головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

    Інформує: в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Ходаківський О.О. (інформація додається).

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) запропонував заслуховувати звіт щодо діяльності управління Держгеокадастру у Житомирській області раз у квартал.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що на сьогодні залишається дуже багато невирішених питань щодо  надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції, які заходи вжито для вирішення питання щодо надання дозволу на розроблення документації із землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок у власність у Житомирській області мешканцям інших областей

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Ходаківський О.О. повідомив, що накази про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок у власність у Житомирській області мешканцям інших областей визнані такими, що втратили чинність. Зазначив, що з питання надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції підготовлено, зареєстровано, видано 184 накази, підготовлено 800 справ, а частина перебуває на реєстрації, готуються 10 пакетів документів по реєстрації права власності громадян, 57 наказів для «Житомиробленерго» та додатково ще 300 по учасникам антитерористичної операції. Зауважив, що на момент початку виконання обов’язків було 3600 не розглянутих заяв, на сьогодні - 3290

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням надавати інформацію про діяльність головного управління Держгеокадастру у Житомирській області в обласну раду раз у місяць, і її буде оприлюднено на сайті обласної ради.

Голова обласної ради Машковський С.О. зазначив, що в обласну державну адміністрацію щодня надходять звіти про діяльність головного управління Держгеокадастру у Житомирській області. Зауважив, що в управлінні серйозна проблема щодо функціонування реєстраційної бази, зв’язку з чим буде порушуватись клопотання про налагодження її роботи перед Кабінетом Міністрів України.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) попросив, надати інформацію щодо нецільового використання земель в Олевському районі, виданих протягом 2012-2014 років. Звернувся з проханням створити робочу групу з метою вирішення порушеного питання або визнання виданих наказів щодо використання цих земель нечинними.

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Ходаківський О.О. повідомив, що про факт видачі земель в Олевському районі відомо, а щодо їх нецільового використання висновки має надати саме робоча група. Підтримав пропозицію про створення робочої групи з вивчення питання нецільового використання земель в Олевському районі.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) запропонував  опрацювати питання нецільового використання земель і в інших районах Житомирської області.

Депутат обласної ради Павленко А.А. (БПП) зауважив, що у Потіївській  територіальній громаді Радомишльського району на 113 га землі, виділених під пасовища, відповідно до наказу головного управління Держгеокадастру у Житомирській області змінено цільове призначення та видано для учасників антитерористичної операції, у той час як у селищі не залишилося місця для випасу великої рогатої худоби.

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Ходаківський О.О. повідомив, що з метою вирішення порушеного питання відбулася зустріч з головою селищної Потіївської ради, інформацію взято до відома та опрацьовуються можливості з його вирішення.

Голова обласної ради Машковський С.О. зазначив, що на сьогодні головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області активно долається заборгованість з поданих протягом останнього часу матеріалів з метою уникнення соціальної напруги та вживається усіх можливих заходів для вирішення актуальних поточних питань, що належать до компетенції установи. Зауважив, що за підтримки обласної державної адміністрації, обласної ради, депутатського корпусу обласної ради буде створено робочу групу з метою вирішення питання нецільового використання земель на території Житомирської області.

Громадський активіст Мальований Е.М. поцікавився, яка на сьогодні пріоритетність щодо вирішення питань надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції.

Голова обласної ради Машковський С.О. повідомив, що пріоритетність у вирішенні питань щодо учасників антитерористичної операції надається, у першу чергу, це сім’ї  та члени сімей загиблих і поранені військовослужбовці.


Представник Коростишівської громади звернулися із запитанням щодо вирішення питання незаконного виділення земельних ділянок вздовж траси Коростишів –Київ.

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Ходаківський О.О. зазначив, що не підписував документи щодо виділення земельних ділянок по Коростишеву. Поцікавився, чи була офіційна скарга з даного питання. Наголосив, що за умови подання офіційної скарги, питання буде опрацьовано.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування питання про інформацію головного управління Держгеокадастру у Житомирській області з урахуванням наданих пропозицій.

ВИРІШИЛИ:
1. Інформацію в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Ходаківського О.О. взяти до відома.
2. Підготувати спільне розпорядження голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації щодо створення робочої групи з вивчення питання нецільового використання земельних ділянок на території Житомирської області, включивши до складу робочої групи фахівців головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, представників Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирської обласної ради та депутатів обласної ради.

3. Інформацію про результати діяльності головного управління Держгеокадастру у Житомирській області надавати в обласну раду двічі у місяць.

( за – 59,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –1)

87. СЛУХАЛИ: Інформацію Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області

    Голова обласної ради Машковський С.О. запропонував запросити керівника
Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області для надання звітності про результати діяльності інспекції та її керівництва.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно)

88. СЛУХАЛИ: Інформацію начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюка О.В. щодо стану виконання ремонтних робіт на автодорогах області.

    Інформує: начальник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюка О.В. (інформація додається).

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) порушив питання щодо стану дороги «Варшавка», яку потрібно відремонтувати, що не потребує великих матеріальних затрат.
Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. повідомив, що на сьогоднішній день існує також проблема стану автотраси  Київ – Ковель з північної сторони Житомира. Зазначив, що зараз служба працює над подоланням проблемних ділянок цієї дороги, підбирає технологію ремонту і вживатиме усіх заходів для вирішення порушеного питання у поточному році.
Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) поцікавився, чому у західному районі Житомирської області на ремонт доріг виділено найменше частину фінансування. Зазначив, що служба має віднайти кошти для ремонту доріг у Чоповичах та Йосипівці, які потребують проведення незначних ремонтних робіт.
Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. подякував депутатському корпусу за затвердження  програми розвитку доріг загального користування, яка дає можливість додатково залучити фінансовий ресурс кредитних коштів під гарантії держави в розмірі 172 млн. грн. Повідомив, що за перше півріччя в області зібрано завдяки акцизу з нафтових продуктів, з тютюну і алкоголю 160 млн. грн. для вирішення питання фінансування ремонту доріг сільськими та районними радами, зокрема, Житомирською районною радою було виділено на дороги загального користування із зібраного акцизу суму у розмірі 10 млн. грн., також інформація є стосовно Новоград-Волинського та Брусилівського районів. Наголосив, що на сьогоднішній день вироблено механізм співфінансування сільськими радами і районними адміністраціями ремонту доріг загального користування, у зв’язку з чим служба автомобільних доріг у Житомирській області може здійснювати технічний нагляд.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (ВО «Свобода») зазначив, що нещодавно зроблено капітальний ремонт однієї сторони дороги Бердичів – Житомир, але на ній маса вибоїн, зсуви, ямковість. Поцікавився, чи заплановано  відшкодування організацією, яка проводила роботи, їх вартість, чи  передбачено проведення повторного ремонту вказаної і другої сторони та їх здача в експлуатацію в поточному році.
Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. зазначив, що був проведений поточний ремонт і середній, та, за умови співфінансування з обласного бюджету в розмірі 10%,  ремонт даної дороги буде завершений в цьому році. Повідомив, що наразі проводяться роботи по правому проїзду, проходить фрезерування і влаштування вирівнюючого шару, буде прокладено верхній шар по правому проїзду, а по лівому - вирівнюючий шар, також передбачається укладення верхнього шару асфальтобетону.

Депутат обласної ради Пінський О.В. (УКРОП) поцікавився, які орієнтовні терміни виконання робіт по ремонту мосту у с. Рижани Хорошівського району.

Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. відповів, що по ремонту мосту у с. Рижани на сьогоднішній день проектно-кошторисна документація знаходиться на експертизі. Висловив сподівання, що у найближчий час буде оголошено тендер, який дозволить до кінця року провести ремонт мосту.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. пояснив, що дорога Бердичів – Житомир була зроблена без верхнього шару, і тому зараз на дофінансування ремонту цієї дороги виділено кошти у сумі близько                110 млн. грн. Зазначив, що завдяки виділеним коштам розпочато роботу по лівій стороні дороги Бердичів – Житомир, де буде покладено вирівнюючий шар. Зауважив, що ремонт повністю закінчено не буде, реальний термін для завершення робіт дороги Бердичів – Житомир – 2017 рік.

Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (Оп.блок) поцікавився, коли буде завершено ремонт шляхопроводу Лісовщина – Старики, оскільки, відповідно до отриманої інформації, роботи мають бути завершені 31 липня 2016 року.

Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. відповів, що завершення  робіт планується на кінець серпня.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) порушив питання стосовно покриття дороги Олевськ – Журжевичі, протяжність якої складає  близько 40 км, адже це дорога обласного підпорядкування. Поцікавився, чи заплановано виділення коштів для її ремонту.

Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. відповів, що на сьогодні є багато проблемних питань щодо стану доріг області, для вирішення яких потрібні кошти у сумі 1,7 мільярда гривень.

Депутат обласної ради Григорович М.С. (Батьківщина) порушив питання щодо проведення ремонтних робіт мосту у м. Радомишлі, на виготовлення проектно-кошторисної документації якого було виділено 40 тис. грн. з державного бюджету.

Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. відповів, що інформація з даного питання наразі відсутня, виготовляється проектно-кошторисна документація, після чого буде відома вартість цих робіт.

Депутат обласної ради Павлушенко О.Д. (БПП) порушив питання стосовно стану дороги Виступовичі – Коростень, яку потребує термінового ремонту.

Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. відповів, що дійсно існує проблема з цього питання. Повідомив, що протягом березня – квітня поточного року не було оголошено конкурсних торгів на обслуговування даної ділянки дороги, тому це питання буде вирішуватися у найкоротший термін. Висловив сподівання, що до кінця року дану дорогу буде відремонтовано.

Депутат обласної ради Сабадаш І.І. (БПП) зазначив про незадовільний стан частини дороги Житомир – Чернівці, ремонт на якій проведено місцями, Поцікавився, чи заплановано проведення її капітального ремонту.

Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. відповів, що на даній ділянці дороги буде проведено поточний ремонт. Повідомив, що планується виділення додаткових коштів у сумі 1,5 мільярда гривень для Укравтодору, а після їх розподілу на Житомирську область буде проведено ремонт проблемних ділянок доріг та мостів.

Голова добровільної асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюк О.Л. зазначив, що у 2008 році були виділені кошти на освітлення дороги М-21 від Вінницької області до Житомира та встановлення світлофорів. Повідомив, що надійшло багато скарг від місцевих жителів, що роботи з освітлення не було проведено, у зв’язку з чим  дане питання залишається невирішеним.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. відповів, що роботи для врегулювання цього питання ведуться.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) повідомив, що, згідно з інформацією Кабінету Міністрів України, було закуплено 70 вагових комплексів.  Поцікавився, чи передбачене їх придбання для Житомирщини і до чиєї компетенції належить вирішення  порушеного питання.

Начальник служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк О.В. відповів, що на стадії  вирішення перебуває питання придбання одного вагового комплексу для Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –2)


89. СЛУХАЛИ: Інформацію начальника управління сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Гресь С.М. щодо оздоровлення дітей.

    Інформує: начальник управління сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Гресь С.М. (інформація додається).

    Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) порушив питання щодо умов проведення тендерів на оздоровлення в Житомирській області та поза її межами.
    
    Начальник управління сім’ї, молоді і спорту облдержадміністрації Гресь С.М. повідомила, що питання є надзвичайно актуальним, оскільки при проведенні тендерів у минулому році було прописано, що участь можуть брати установи, розташовані на території області. Зазначила, що серед тендерних пропозицій у цьому році є пропозиція від установ Миколаївської та Одеської областей. Наголосила, що більшість установ, відповідно до результатів проведення тендерів, які надають послуги з оздоровлення дітей, це установи Житомирської області, а пропозиції від закладів з інших областей не відповідали ряду вимогам, у звֹ’язку з чим їм було відмовлено. Зауважила, що тільки пропозиція закладу, розташованого у с. Сергіївка Одеської області, відповідала заявленим вимогам, тому діти будуть направлені у дитячий заклад для оздоровлення на морське узбережжя. Ознайомила з вартістю путівок на оздоровлення у закладах Житомирської області та в інших регіонах.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –2)

90. СЛУХАЛИ: Інформацію державної екологічної інспекції у Житомирській області стосовно забруднення навколишнього середовища шкірзаводом.

    Інформує: заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалов С.В. (інформація додається).

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) порушила питання стосовно шкідливих хімічних викидів у повітря підприємством з вичинки шкіри на території Житомира та Житомирського району. Зазначила, що населення звертається зі скаргами з даного приводу, а установи, до компетенції яких належить вирішення цього питання, не реагують, зокрема, і Державна екологічна інспекція у Житомирській області.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалов С.В. відповів, що скарги надходять, але інспекція не може проводити перевірку без згоди Державної екологічної служби України, Міністерства економічного розвитку та торгівлі, оскільки без такої згоди перевірка буде скасована.

Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) поцікавився, які заходи вживаються з врегулювання ситуації по Бердичівському шкірзаводу. Наголосив,  що інспекція зі своєї сторони не проводить ніяких робіт і перевірки.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалов С.В. відповів, що на сьогодні здійснюється перевірка Бердичівському шкірзаводу, була здійснено спробу його закриття. Повідомив, що інспекція здійснює перевірку та контролює діяльність всіх суб’єктів господарювання, які скидають відходи у річку.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зазначив, що Державна екологічна інспекція у Житомирській області бездіяльна і не вживає відповідних заходів реагування щодо заяв та скарг.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що Бердичівська районна рада прийняла рішення про звернення до Державної екологічної інспекції у Житомирській області щодо підготовки звернення до Державної екологічної служби України з метою позачергової перевірки суб’єктів господарської діяльності. Поцікавилася, який результат виконання даного рішення.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалов С.В. відповів, що, відповідно до рішення Бердичівської районної ради, підготовлено та направлено звернення у Державну екологічну службу України на отримання згоди на перевірки. Повідомив, що згоду отримано, і уже розпочато позапланові перевірки на всіх суб’єктах господарювання, які розташовані на берегах річок, відібрано всі проби.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що також не проводяться перевірки  місць із випалювання деревного вугілля на території області, в результаті якого йде забруднення повітря та навколишнього середовища. Зазначила, що потрібно створити робочу групу, яка вивчатиме діяльність Державної екологічної інспекції у Житомирській області та проблеми  у здійсненні її функціональних завдань. Наголосила, що потрібно вказане питання поставити на контроль, а інспекція, у свою чергу, буде доповідати з усіх проблемних питань екологічного спрямування, а не займатися відписками.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) запропонував депутатам обласної ради звернутися до начальника Державної екологічної служби України з проханням переглянути доцільність і відповідність займаній посаді начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала створити робочу групу, вивчити проблемні питання і на черговій сесії обласної ради розглянути пропозицію депутата обласної ради Смичка І.А. (РПЛ).

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) запропонувала на наступній сесії обласної ради заслухати звіт начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області, після чого вживати відповідних заходів.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що робоча група підготує ряд проблемних питань екологічного спрямування та надасть їх Державній екологічній інспекції у Житомирській області для підготовки звіту.
Наголосила, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села порушувалось питання про велику заборгованість з екологічного збору. Зауважила, що для вивчення цього питання створено робочу групу, адже у Житомирській області – найменші надходження від екологічного збору порівняно з іншими областями, у зв’язку з чим  у звіті необхідно буде вказати про заходи впливу щодо результатів роботи підприємств, оформлення позовів. Повідомила, що, відповідно до результатів звіту щодо вирішення даних проблем, будуть залучені також правоохоронні органи.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) зазначив, що завдяки громадським активістам і журналістам було визначено джерело забруднення повітря та навколишнього природного середовища від діяльності Бердичівського шкірзаводу. Повідомив, що Державною екологічною інспекцією у Житомирській області було накладено на завод штрафи та обіцяно проведення комплексної екоперевірки підприємств. Поцікавився, коли буде розпочато перевірку та чи можливе залучення до перевірки депутатів обласної ради.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалов С.В. відповів, що перевірки на Бердичівському шкірзаводі, у Райківській колонії, на підприємстві РИТМ ДЧП ТОВ РОСТ та багатьох інших підприємствах розпочалася кілька днів тому.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що у с. Райки – єдина колонія, де утримуються близько 1,5 тис. засуджених, хворих на СНІД, туберкульоз, та де взагалі відсутні очисні споруди.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) зауважив, що підготував депутатський запит стосовно перевірок  місць із випалювання деревного вугілля на території області, в результаті якого забруднюється повітря, навколишнє середовище та відбувається незаконна вирубка лісу.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалов С.В. відповів, що на території області уже більше 40 об’єктів випалюють вугілля. Повідомив, що Державною екологічною інспекцією у Житомирській області направлено у прокуратуру Житомирської області звернення щодо відкриття кримінальних проваджень по декількох об’єктах у Лугинському, Олевському районах.

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію заступника керівника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалова С.В. взяти до відома.

2. Робочій групі обласної ради, затвердженої розпорядженням голови обласної ради від 23.05.16 № 38, визначити проблемні питання екологічного спрямування у Житомирській області та направити їх для розгляду за належністю і вжиття заходів у Державну екологічну інспекцію у Житомирській області.

3. Державній екологічній інспекції у Житомирській області на черговій сесії обласної ради надати звіт про результати розгляду та вжиті заходи щодо  визначених робочою групою обласної ради проблемних питань.

( за – 57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)

91. СЛУХАЛИ: Інформацію головного управління Національної поліції у Житомирській області стосовно розслідування резонансних справ дорожньо-транспортних пригод.

    Інформує: начальник Головного управління Національної поліції в Житоимрській області Печененко В.П. (інформація додається)

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) звернулась з проханням надати інформацію про ДТП, яка сталася у м. Малині, винуватцем якої був колишній працівник правоохоронних органів. Повідомила, що у зв’язку з тим, що брат винуватця зараз працює в Національній поліції, чи не вплине це на хід слідства, оскільки місцеві жителі занепокоєні щодо об’єктивності розслідування.

Начальник головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. відповів, що винуватець ДТП дійсно працював у правоохоронних органах і був звільнений у жовтні 2015 року. Зазначив, що з цього питання буде прийнято об’єктивне рішення.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) зазначив, що, згідно з інформацією Всесвітньої асоціації безпеки руху, найефективнішим способом запобіганню ДТП є його профілактика, зокрема, у місцях імовірних дорожньо-транспортних пригод потрібно встановлювати світлофори або відповідні дорожні знаки. Поцікавився, чи вживатимуться профілактичні заходи у Житомирській області.

Начальник головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. відповів, що з метою найменшого порушення Правил дорожнього руху водіями, Національна поліція виступає ініціатором встановлення попереджувальних знаків або додаткових перешкод. Повідомив, що на сьогодні підрозділи поліції підпорядковуються вищим органам влади, але у серпні поточного року їх повноваження мають будуть передані у підпорядкування територіальних підрозділів, що сприятиме спрощенню порядку вирішення зазначеного питання.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) повідомив, що до нього звернулась боєць АТО з приводу ДТП, в якій загинула її мати (смт Білокоровичі Олевського району). Зазначив, що справа знаходиться у суді, винуватець зухвало себе поводить, не перебуває під вартою, слідчий у своїх діях не дотримується вимог законодавства. Запропонував звернутися до прокуратури з проханням взяти на контроль дане питання.

Начальник головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що візьме на контроль дане питання, зазначив, що має дні прийому та розглядає усі звернення і запити, які надходять.

Депутат обласної ради Дідківський В.О. (НП) порушив питання функціонування нічних закладів, у зв’язку з чим збільшується кількість водіїв, які здійснюють керування транспортними засобами у нетверезому стані. Зауважив, що діяльність таких закладів не контролюється відповідними органами.

Депутат обласної ради Жабокрицький Є.В. (Самопоміч) зауважив, що необхідно розробити план заходів з метою попередження дорожньо-транспортних пригод.

Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) порушив питання щодо встановлення дорожніх знаків про заборону зупинки біля обласної дитячої бібліотеки Житомирської обласної ради, які раніше було демонтовано. Зауважив, що керівник бібліотеки уже звертався з проханням до правоохоронних органів з метою їх поновлення, але отримав негативну відповідь. Повідомив, що депутати Радикальної партії Олега Ляшка теж звернулися до Національної поліції з даного питання та поцікавився, чи розглянуто їх звернення.


Начальник головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. відповів, що таке звернення ще не надійшло та пообіцяв взяти на контроль дане питання.

Депутат Богунської районної ради Кисельов С.О. поцікавився, які результати розгляду санкції стосовно дорожньо-транспортної пригоди біля Житомирводоканалу і чи дійсно винуватець ДТП є працівником правоохоронних органаів.

Начальник головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. відповів, що порушник, який здійснив наїзд на пішохода, ніколи не працював у правоохоронних органах. Повідомив, що йому оголошено підозру у скоєнні злочину і судом вибрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію взяти до відома інформацію головного управління Національної поліції у Житомирській області стосовно розслідування резонансних справ дорожньо-транспортних пригод.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –7)

92. СЛУХАЛИ: Інформацію депутата обласної ради Науменка В.А. (УКРОП) щодо розробки ТОВ «Валки-Ільменіт» корисних копалин на території Стремигородської сільської ради Коростенського району.
    
    Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) повідомив, що питання розробки ільменітових родовищ та видобутку титану на території Коростенського району набуває широкого суспільного резонансу та створює соціальну напругу серед місцевого населення. Наголосив, що надання дозволу на розробку вказаних родовищ змусить провести відселення мешканців                    сіл Болярка та Діброва, а ряд навколишніх сіл страждатимуть від екологічних наслідків даного виду розробки. Зауважив, що для здійснення такого виду добутку потрібно знищити велику територію родючих земель, вирубати ліси, а робочі місця, якими заманюють місцеве населення надаватимуться не українським громадянам. Звернувся з проханням не надавати дозвіл на розробку корисних копалин.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питання щодо розробки ТОВ «Валки-Ільменіт» корисних копалин на території Стремигородської сільської ради Коростенського району не було опрацьовано та не вносилося на розгляд обласної ради.

    Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) повідомив, що вказане питання вивчалося на засіданні профільної комісії обласної ради та надано рекомендації щодо його внесення на розгляд обласної ради, що засвідчено витягом з протоколу засідання комісії.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питання буде детально опрацьовуватись відповідною комісією та погоджуватись з територіальною громадою.

    Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) звернувся з проханням надати слово для виступу громадськості.

    Координатор Всеукраїнської екологічної ліги Коханюк Оксана Валеріївна наголосила, що екологічні наслідки видобування титанових руд це, насамперед, вирубування лісових масивів, шумове забруднення, знищення водоносних горизонтів, зміна руху підземних вод, її забруднення, засолення, знищення родючих шарів грунту. Повідомила, що громадська організація «Всеукраїнська екологічна ліга» виступає проти створення підприємства з  видобутку титанових руд на території Житомирської області.

    Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. наголосив, що дане питання не внесено у порядок денний сесії обласної ради, у зв’язку з чим не має підстав для його обговорення зараз. Закликав дотримуватися порядку у ході проведення пленарного засідання сесії.
    
    Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП), користуючись своїми повноваженнями, підготував запрошення для громадськості, яка зараз заважає проведенню сесії обласної ради.
    
    Депутат обласної ради Кізін С.В. запропонував вислухати громадськість, надавши їм слово для виступу. Наголосив, що депутати обласної ради підтримують громадськість та не прийматимуть рішень без урахування її думки.

    Депутат Коростенської районної ради Клименко М.Л. повідомила, що питання видобутку ільменітів на території Коростенського району порушується вже не вперше та загрожує регіону екологічною катастрофою неймовірного масштабу. Звернулася з проханням не надавати дозвіл на розробку родовищ та враховувати при прийнятті рішень думку місцевої громади.
    
    Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що депутат обласної ради Кізін С.В. є не послідовним у своїх діях та висловлюваннях.

    Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) наголосив, що завжди підтримуватиме громаду та дослуховуватиметься до її думки. Повідомив, що рішення з порушеного питання не було включено у порядок денний сесії обласної ради і ніяке рішення щодо нього не приймалося. Зауважив, що у разі прийняття рішень в обласній раді без обговорення та погодження з громадою шляхом голосування по бюлетенях, будуть оскаржуватися у судовому порядку трьома фракціями в обласній раді ВО «Свобода», «УКРОП», «САМОПОМІЧ».

    Депутат обласної ради Сичок І.А. (РПЛ) звернувся з проханням до громадських організацій, що вивчають проблеми екології та навколишнього середовища, допомогти у вирішенні екологічних проблем Житомирської області. Повідомив, що фракція в обласній раді РП Олега Ляшка підтримує думку громадськості щодо питання розробки ільменітових руд.

    Депутат обласної ради Озерчук А.М.  (УКРОП) зауважив, що громадськість має право бути присутня на засіданні обласної ради, а депутатський корпус і керівництво області повинні співпрацювати з громадськістю, надавати слово для виступу та дослуховуватись до її думки.

    Громадський діяч Маєвський В.В. зауважив, що у зв’язку з корисними інтересами ряду службовців, приймаються рішення щодо надання дозволів на користування надрами, які негативно впливають на життєдіяльність територіальної громади. Наголосив, що прийняті рішення важко відмінити, а від результатів від їх прийняття страждає місцеве населення. Порушив питання щодо неякісного проведення ремонтних робіт автомобільних шляхів у                   смт Народичі та звернуся з проханням посприяти  у вирішенні вказаного питання.
    Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ) зауважив, що питання Стремигородського проекту потребує більшого часу для розуміння та обговорення. Наголосив, що уся інформація з даного питання опрацьовувалася відповідними фахівцями, і на сьогодні проект має два зауваження, оскільки відсутня програма переселення мешканців сіл та програма з водо забезпечення. Зазначив, що надана громадськістю інформація не відповідає дійсності. Повідомив, що розробка проекту перебуває на стадії завершення, має усі відповідні документи, і права громадян у ході реалізації проекту в жодному разі не будуть порушені.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що дане питання потребує опрацювання професійними екологами, членами робочої групи обласної ради та запросити депутатів профільного Комітету Верховної Ради України для організації спільного виїзного засідання з метою ґрунтовного вивчення порушеного питання.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

 ( за – 47,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –13)

93. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо визнання членів добровольчих формувань учасниками антитерористичної операції.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що текст звернення потрібно відредагувати та направити у вищі державні органи влади.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

94. СЛУХАЛИ: Інформацію Меньшикова О.П. щодо надання фінансової допомоги для придбання житла.

Меньшиков О.П. порушив питання щодо виділення коштів з обласного бюджету з метою надання фінансової допомоги для придбання житла, оскільки його будинок було пошкоджено під час пожежі, а відповідними службами ремонтні роботи з відновлення житла проведено не було.
Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що протестуючий Меньшиков О.П. звертається з вимогою виділення коштів з обласного бюджету у сумі 1 млн. грн. для придбання нового житла.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. звернувся із запитанням до протестуючого Меньшикова О.П. щодо наявності ряду підтверджуючих документів, висновків експертиз.

Голова добровільної асоціації «Дзвони Чорнобиля» Антонюк Л.О. повідомив, що Меньшиков О.П. також звертався до нього щодо сприяння у вирішенні порушеного питання. Зазначив, що з метою надання допомоги у вирішні питання було звернення до голови обласної державної адміністрації, голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради і вирішено обговорити питання на засіданні робочої групи за участі голови районної ради, районної державної адміністрації, директора департаменту праці та соціального захисту населення, громадських організацій. Проінформував, що робочою групою було рекомендовано Меньшикову О.П. звернутися до голови районної державної адміністрації із заявою про надання матеріальної допомоги, що зафіксовано у протоколі засідання робочої групи. Зазначив, що              Меньшиковим О.П. заяви не було подано, він відмовився від її написання відповідно до порад адвокатів. Наголосив, що державні органи влади в області від надання допомоги не відмовлялися.

Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. наголосив, що порушене питання могло бути вирішення у разі подання офіційної заяви від Меньшикова О.П. за підтримки сільської ради, районної ради, районної державної адміністрації та обласної ради, але заяви не надходило.

Голова ГО «Самооборона Житомирщини» Ткачук С.О. наголосив, що нині є багато незахищених верств населення, які потребують негайної допомоги, у тому числі і виділення житла. Зауважив, що на період, коли є багато інших видів витратних статей, є неприпустимим виділяти одній людині 1 млн.грн.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що засоби масової інформації безпідставно звинувачують обласну владу у бездіяльності щодо вимог протестуючого Меньшикова О.П., оскільки його вимоги є на сьогодні некоректними.



ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію Меньшикова О.П. взяти до відома.

2. Рекомендувати Меньшикову О.П. звернутися до голови Житомирської  районної державної адміністрації для вирішення порушеного питання.

3. Взяти на контроль питання щодо надання фінансової допомоги для придбання житла Меньшикову О.П.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –11)

95. СЛУХАЛИ: Інформацію Чижової Г.Х. (ВО «Майдан») щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Інформує: Чижова Г.Х. ВО «Майдан» (інформація додається).

    Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на виконання рекомендацій постійної комісії обласної ради буде створено робочу групу з метою вивчення питання забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.
    
    Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зауважила, що питання буде взято на контроль та детально опрацьовуватиметься.
96. СЛУХАЛИ: Про запит депутата Озерчука А.М. (УКРОП) щодо здійснення відповідними службами перевірок місць із випалювання деревного вугілля на території Лугинського району.
Інформує: Ширма В.В. – перший заступник голови обласної ради.
 ВИРІШИЛИ:
1. Прийняти депутатський запит як рішення та направити його голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.
2. Про результати розгляду запиту повідомити до 21.08.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –11)

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питання порядку денного розглянуто, висловила подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосила про завершення п’ятої сесії обласної ради сьомого скликання.


Голова обласної ради                                 А.В. Лабунська