• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Сьома сесія                                     VІІ скликання

04.11.16                                               м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Присутніх на сесії – 58

Голова обласної ради Ширма В.В. попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомив, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії бере участь народний депутат України Ленський О.О.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після шостої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

головою обласної державної адміністрації призначений Гундич Ігор Петрович.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав його із призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили нагороди:

за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента нагороджено:

ОРДЕНОМ "ЗА ЗАСЛУГИ" ІІІ СТУПЕНЯ

Паламарчука Миколу Євгеновича – директора державного навчального закладу «Новоград-Волинське вище професійне училище».

Повідомили, що присвоєно почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЕКОНОМІСТ УКРАЇНИ

Данилку Валерію Кириловичу – завідувачу кафедри економіки підприємства Житомирського державного технологічного університету;

ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ

Швидкій Ніні Олександрівні – вчителю початкових класів Іванопільської гімназії Чуднівської районної ради.

За сумлінну працю, вагомий внесок у патріотичне виховання молодого покоління, активну депутатську діяльність та з нагоди Дня захисника України Грамотою обласної ради і цінним подарунком нагороджені:

Забродський Михайло Віталійович, командувач високомобільних десантних військ Збройних Сил України;

Собко Тарас Дмитрович, головний лікар комунальної установи «Центральна районна лікарня» Пулинської районної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав усіх нагороджених з високими нагородами та побажав плідної, творчої праці.

Депутат Бовсуновський Ю.І.(Свобода) за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Романського Ігоря Васильовича, Ковердуна Сергія Анатолійовича, Луцюка Миколу Миколайовича.

ВИРІШИЛИ:        Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Романського І.В. (РПЛ).
  2. Ковердуна С.А. («Батьківщина»).
  3. Луцюка М.М. (Оп. блок).

(за –55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –3)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено підтримати розгляд окремих питань як таких, що потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. повідомив, що президія рекомендувала внести на розгляд обласної ради додаткові питання, що потребують невідкладного вирішення, а саме:

5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами.

6. Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо збереження патронажної служби Товариства Червоного Хреста України.

Голова обласної ради Ширма В.В. попросив зареєструвати депутата обласної ради Костюшко І.В. (БПП), яка запізнилася.

У залі засідань працюють 59 депутатів.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання, що потребують невідкладного вирішення.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 01.08.2006 №58».

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін у Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2016 рік».

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України в області та надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріпленим за Житомирською областю».

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради».

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами».

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)