• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Сьома сесія                                     VІІ скликання

04.11.16                                               м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Присутніх на сесії – 58

Голова обласної ради Ширма В.В. попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомив, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії бере участь народний депутат України Ленський О.О.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після шостої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

головою обласної державної адміністрації призначений Гундич Ігор Петрович.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав його із призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили нагороди:

за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента нагороджено:

ОРДЕНОМ "ЗА ЗАСЛУГИ" ІІІ СТУПЕНЯ

Паламарчука Миколу Євгеновича – директора державного навчального закладу «Новоград-Волинське вище професійне училище».

Повідомили, що присвоєно почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ЕКОНОМІСТ УКРАЇНИ

Данилку Валерію Кириловичу – завідувачу кафедри економіки підприємства Житомирського державного технологічного університету;

ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ

Швидкій Ніні Олександрівні – вчителю початкових класів Іванопільської гімназії Чуднівської районної ради.

За сумлінну працю, вагомий внесок у патріотичне виховання молодого покоління, активну депутатську діяльність та з нагоди Дня захисника України Грамотою обласної ради і цінним подарунком нагороджені:

Забродський Михайло Віталійович, командувач високомобільних десантних військ Збройних Сил України;

Собко Тарас Дмитрович, головний лікар комунальної установи «Центральна районна лікарня» Пулинської районної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав усіх нагороджених з високими нагородами та побажав плідної, творчої праці.

Депутат Бовсуновський Ю.І.(Свобода) за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Романського Ігоря Васильовича, Ковердуна Сергія Анатолійовича, Луцюка Миколу Миколайовича.

ВИРІШИЛИ:        Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Романського І.В. (РПЛ).
  2. Ковердуна С.А. («Батьківщина»).
  3. Луцюка М.М. (Оп. блок).

(за –55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –3)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено підтримати розгляд окремих питань як таких, що потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. повідомив, що президія рекомендувала внести на розгляд обласної ради додаткові питання, що потребують невідкладного вирішення, а саме:

5. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами.

6. Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо збереження патронажної служби Товариства Червоного Хреста України.

Голова обласної ради Ширма В.В. попросив зареєструвати депутата обласної ради Костюшко І.В. (БПП), яка запізнилася.

У залі засідань працюють 59 депутатів.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання, що потребують невідкладного вирішення.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 01.08.2006 №58».

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін у Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2016 рік».

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України в області та надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріпленим за Житомирською областю».

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради».

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами».

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)


Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо збереження патронажної служби Товариства Червоного Хреста України».

за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував та поставив на голосування пропозицію питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 01.08.2006 №58», «Про внесення змін у Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2016 рік» розглянути перед питаннями бюджету.

за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Яковчук О.М.  (РПЛ) зазначив, що питання «Про переукладення контракту з Галицьким В.Б.» розглянуто профільною постійною комісією обласної ради, було розміщено на сайті, проте не внесено на сесію.

         Голова обласної ради Ширма В.В. відповів, що президія рекомендувала зняти дане питання з розгляду та перенести на наступну сесію.

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної радидо Верховної Ради України,Кабінету Міністрів Українищодо внесення змін до Бюджетного,Податкового та Господарськогокодексів України».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Чорноморця О.П. (Оп. блок) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної радидо Верховної Ради України,Кабінету Міністрів Українищодо внесення змін до Бюджетного,Податкового та Господарськогокодексів України».

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатівобласної радидо Президента України щодовиконання державних програм тацентралізованих заходів медичної галузі».

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) зазначив, що на 5 сесії обласної ради були виділені кошти у сумі 200 тис.грн. на боротьбу з пожежами для підприємств «Олевськторф» та «Озерянкаторф», але дані підприємства їх до цього часу не отримали. Звернувся з проханням допомогти у вирішенні даного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. відповів, що дану пропозицію буде розглянуто під час розгляду бюджетних питань.

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) зазначив, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів було розглянуто звернення депутатів обласної радидо Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо вирішення проблеми фінансування загальноосвітніх навчальних закладів та закладів охорони здоров’я області. Вніс пропозицію підготувати дане питання на наступну сесію обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропивницького В.М. (Батьківщина) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатівобласної радидо Президента України щодовиконання державних програм тацентралізованих заходів медичної галузі».

( за – 42,

проти – 3,

утр. – 0,

не гол. –14)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Жабокрицький Є.В. (УКРОП) зазначив, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності розглядалося питання «Про обласну цільову програму розвитку високоспеціалізованої медичної допомоги дорослому населенню на 2016 – 2020 роки», проте його не внесено на розгляд обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що дане питання узгоджене з головним лікарем обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськівим Б.Б. та буде внесено на розгляд наступного засідання.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому, з підтриманими пропозиціями.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував розглянути запити депутатів обласної ради після опрацювання питання про обласний бюджет.

      Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) попросив слово для виступу та повідомив про готовність до складення ним мандата депутата обласної ради.

3.СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував для інформації по питаннях порядку денного надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін до рішення обласної ради від 01.08.2006 №58.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

  1. Про внесення змін у Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2016 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                      (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

Стосовно питання, порушеного депутатом обласної ради Озерчуком А.М. (УКРОП) щодо виділених на 5 сесії обласної ради коштів у сумі 200 тис.грн. на боротьбу з пожежами для підприємств «Олевськторф» та «Озерянкаторф», директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що порушене питання буде вирішено одразу після сесії обласної ради шляхом надання їх за відповідним цільовим призначенням управлінню ДСНС України в Житомирській області з подальшим розподілом вказаним підприємствам. Зауважила, що це єдина можливість надання коштів державної субвенції, оскільки вона може бути спрямована тільки державним установам.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) порушив питання щодо компенсацій і фінансування заробітної плати працівникам медичної галузі до кінця поточного року, оскільки формула нарахування заробітної плати медичним працівникам районів є недосконалою, та запитав, чи заплановано  у новому році внесення змін до Порядку нарахування заробітної плати працівникам медичної сфери як таким, що підпорядковуються лікарням обласного рівня.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що у пропозиціях щодо внесення змін до обласного бюджету передбачено розподіл наданої державою субвенції у сумі 62,4 млн.грн. у якості стабілізаційної дотації, яка спрямовується на галузі освіти та охорони здоров’я і буде надана без виключення усім містам, районам та ОТГ області. Проінформувала, що у листопаді 2016 року очікується одержання ще однієї субвенції, яка буде спрямовуватися на заробітну плату в галузях охорони здоров’я та освіти. Наголосила, що у наступному році Уряд країни планує не передбачати фінансування стаціонарної допомоги з районних і міських бюджетів, натомість розпорядником коштів призначити обласний бюджет.

Голова обласної ради Ширма поставив на голосування запропонований проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)


7. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови облдержадміністрації.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

8.1. Про запит депутата Диняка С.В. щодо конфлікту між громадою с. Федорівка Малинського району із забудовниками.

ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Війтовичу Л.М.,                   в.о. начальника Державної  екологічної інспекції у Житомирській області Чернишу А.В., начальнику Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області Сарну А.В., начальнику управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області Кирилюку О.В.  Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Диняка С.В. та обласну раду.

8.2. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо демонтажу пам’ятника Леніну, розташованого на території Миролюбівської селищної ради Лугинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П.Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

8.3. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо транспортування важко хворих жителів Лугинського району до медичних закладів, які знаходяться за  межами району, за рахунок коштів обласного бюджету.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П.Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

8.4. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо тимчасового забезпечення Лугинської центральної районної лікарні спеціалістом з ультразвукової діагностики.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П.Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

8.5. Про запит депутата Науменка В.А. щодо передбачення в обласному бюджеті на 2017 рік коштів на потреби хоспису Святої Олени у м. Коростені.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П.Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Науменка В.А. та обласну раду.

8.6. Про запит депутата Науменка В.А. щодо передбачення в обласному бюджеті на 2017 рік коштів на потреби патронажної служби Товариства Червоного Хреста у м. Коростені.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П.Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Науменка В.А. та обласну раду.

8.7. Про запит депутата Пінського О.В. щодо капітального ремонту автомобільної дороги сполученням Хорошів - Кропивня - Нова Борова Хорошівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П.,начальникуСлужби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюку О.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Пінського О.В. та обласну раду.

8.8. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо виплати заробітної плати працівникам Першотравенської селищної ради Баранівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Війтовичу Л.М.                    Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Кокітко Н.В. та обласну раду.

8.9. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо ремонту дороги С 060201 Дубрівка - Хижівка через Закриниччя Баранівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит начальникуСлужби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюку О.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Кокітко Н.В. та обласну раду.

8.10. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо виділення коштів із обласного бюджету в сумі 200 тис. грн. для проведення ремонту водонапірної башти у смт Першотравенськ Баранівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П.Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутата Кокітко Н.В. та обласну раду.

8.11. Про запит депутатів Кокітко Н.В., Озерчука А.М. щодо надання інформації про ремонт мостів у селах Карвинівка Романівського району, Рудня-Пошта Житомирського району та Степанівка Лугинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П.Про результати розгляду запиту повідомити до 04.12.16 депутатів Кокітко Н.В., Озерчука А.М. та обласну раду.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                     (запити додаються)

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів запропонувала виключити з переліку підприємств яким відмовлено у погодженні надання дозволів на користування надрами приватне підприємство «Луч».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної комісії - виключити з переліку підприємств яким відмовлено у погодженні надання дозволів на користування надрами приватне підприємство «Луч».

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                 (пропозицію підтримано)

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням пропозиції профільної комісії.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 2)

                                   (рішення додається)

  1. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 №14 «Про утворення президії обласної ради VII скликання», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                   (рішення додається)

  1. Про перейменування населеного пункту Яструбеньківської сільської ради Брусилівського району.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                   (рішення додається)

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням передавальних актів станом на 01.10.16.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                   (рішення додається)

  1. Про порушення клопотання про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Подорожної Т.Л.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                   (рішення додається)

  1. Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на п’ятій сесії обласної ради сьомого скликання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

  1. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                   (рішення додається)

  1. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.

      Депутат обласної ради Дзюбенко О.М. (БПП) зазначив, що у пункті 2.1 Статуту допущено технічну помилку, а саме: замість 2% потрібно вказати 3%.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, зі змінами.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                    (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами.

         Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                   (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо збереження патронажної служби Товариства Червоного Хреста України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                          (рішення і звернення додаються)

20. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної радидо Верховної Ради України,Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Бюджетного, Податкового та Господарського кодексів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                          (рішення і звернення додаються)

21. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної радидо Президента України щодовиконання державних програм тацентралізованих заходів медичної галузі.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що дане питання не є компетенцією Президента України, його потрібно направити у Кабінет Міністрів України для вирішення по суті.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з поправкою.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                          (рішення і звернення додаються)

22. СЛУХАЛИ: Різне.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) повідомила, що у Державному університеті ім. І.Франка м. Житомира склалася проблемна ситуація щодо призначення декана соціально-психологічного факультету. Зазначила, що дане питання не було предметом обговорення на засідання профільної комісії, оскільки події відбулися значно пізніше. Зауважила, що між членами Вченої ради університету та студентами не має порозуміння стосовно можливостей  вирішення порушеного питання. Звернулася з проханням до депутатського корпусу обласної ради спільно з управлінням освіти та науки облдержадміністрації підготувати звернення щодо врегулювання ситуації в Державному університеті ім. І.Я. Франка м. Житомира та підтримати студентів університету  і свободу слова.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що зустрічався з ректором вказаного університету, який надав роз’яснення щодо ситуації, яка склалася з питання призначення декана факультету та повідомив, що на засіданні Вченої ради було обговорено події, які відбулися  в навчальному закладі, і з метою врегулювання ситуації прийнято рішення про оголошення нового конкурсу  на заміщення посади декана факультету. Зауважив, що у кожному навчальному закладі, відповідно до його Статуту, студенти мають входити до складу Вченої ради та мають враховуватися їх пропозиції. Наголосив, що до пропозицій студентства та їх думки потрібно дослуховуватись.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В.(Батьківщина) озвучив звернення підприємців Олевського району щодо протиправної діяльності ряду невідомих осіб на території району (додається).

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) повідомив, що окремі депутати обласної ради мали намір бути присутніми на засіданні педагогічної ради комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради, однак їм заборонили брати участь у нараді. Наголосив, що, оскільки формуються наглядові ради в установах та закладах Житомирської обласної ради, не зважаючи на реакцію директора навчального закладу, слід контролювати діяльність коледжу. Звернувся з проханням відповідно реагувати на вказані дії.

Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (Оп. блок) зауважив, що на 5 сесії обласної ради 7 скликання від 21.07.16 порушувалося питання щодо ремонту шляхопроводу Лісівщина – Старики Коростенського району. Зазначив, що начальник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк  О.В. запевнив, що ремонтні роботи завершаться до вересня поточного року, однак до цього часу шляхопровід не відкрито. Звернувся з проханням посприяти у вирішенні даного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що інформація з даного питання буде отримана на наступному тижні.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. звернувся до начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації          Крисюка Романа Анатолійовича з проханням надати інформацію з даного питання.


Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Крисюк Р.А. проінформував, що підрядна організація завершила ремонтні роботи, дорожні знаки буде знято і міст фактично введено в експлуатацію. Наголосив, що начальник Служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюк  О.В. запевнив, що за тиждень відбудеться офіційне відкриття вказаного шляхопроводу.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. наполіг визначити конкретний термін вирішення даного питання.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Крисюк Р.А. повідомив, що до 9 листопада роботи будуть завершені.

Депутат обласної ради Кокітко Н.В. (УКРОП) порушила питання щодо руху через  аварійний міст у с. Карвинівка Романівського району та у с. Рудня-Пошта Житомирського району, на яких проводяться ремонтні роботи.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Крисюк Р.А. повідомив, що до мостів, на яких проводяться ремонтні роботи, було здійснено виїзди з представниками відповідних служб з метою вивчення рівня виконання проведених робіт. Наголосив, що, не зважаючи на наявність відповідних попереджуючих знаків та проведення ремонтних робіт на мосту, що знаходиться в с. Карвинівка Романівського району, водії продовжують здійснювати проїзд через аварійні мости, що призводить до руйнації доріг.

Зауважив, що патрульна поліція не вживає заходів щодо попередження здійснення  проїзду на аварійних ділянках доріг та покарання порушників правил дорожнього руху.

Зазначив, що  керівник підрядних організацій запевнив, що завершення ремонтних робіт планується на 15 листопада. Проінформував, що на мосту, який знаходиться у с. Рудня-Пошта Житомирського району, підрядна організація розпочне знімати старе покриття та монтувати монолітну плиту, і до кінця року роботи буде завершено.

Депутат обласної ради Кокітко Н.В. (УКРОП) зауважила, що на даній ділянці дороги, у зв’язку з її аварійним станом та проведенням ремонтних робіт, виникає небезпека для руху транспорту, який рухається цією ділянкою і, відповідно, створюється загроза життю людей.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Крисюк Р.А. наголосив, що усі зауваження та недоліки буде усунено відповідними службами.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. поцікавився, скільки потрібно часу для вирішення порушених проблем.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації Крисюк Р.А. після повторного огляду буде визначено остаточний термін завершення ремонтних робіт.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) звернувся з проханням взяти на контроль питання проведення ремонту мосту у с. Степанівка  Лугинського району.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що, з метою вирішення ситуації, яка склалась у Державному педагогічному університеті ім. І.Франка, відповідно до розпорядження голів обласної ради та обласної державної адміністрації буде створено робочу групу.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) звернувся з проханням надати інформацію щодо рівня вирішення питання  легалізації видобутку бурштину на законодавчому рівні. Наголосив, що і досі залишається складною ситуація в Олевському районі, де масово продовжується процес незаконного видобутку бурштину. Зауважив, що потрібно вживати усіх можливих заходів для вирішення порушеного питання або на обласному рівні, або на державному, оскільки це сприятиме наповненню бюджетів усіх рівнів, створенню робочих місць, зниженню рівня соціальної напруги.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. повідомив, що є проект постанови Кабінету Міністрів України щодо легалізації процесу видобутку бурштину і рекультивації порушених земель. Зазначив, що на наступному тижні даний проект постанови розглядатиметься на засіданні Кабінету Міністрів України і в подальшому буде затверджений. Зауважив, що дана проблема турбує, крім Житомирської, ще ряд областей, тому її вирішення є нагальним, і тільки врегулювання законодавчо відповідного ряду нормативних актів на державному рівні дасть можливість наповнювати бюджет і створювати робочі місця.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) зауважив, що він одним із перших порушував питання незаконного видобутку бурштину та взяття під контроль  злочинними угрупуваннями ряду територій в Олевському районі з метою проведення видобувних робіт. Поцікавився, що, в першу чергу, передбачено вказаним проектом постанови Кабінету Міністрів України - рекультивація порушених земель чи порядок видобування бурштину.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. повідомив, що, в першу чергу, в проекті постанови Кабінету Міністрів України передбачено рекультивацію порушених земель і, звісно, врегулювання на державному рівні видобуток бурштину. Наголосив, що будь-який проект постанови врегульовує питання легалізації видобутку, що сприятиме надходженню додаткових фінансових ресурсів у бюджет, створенню нових робочих місць.

Депутат обласної ради Чономорець О.П. (Оп. блок) зауважив, що постановою Кабінету Міністрів України неможливо врегулювати усі суперечливі акценти питання легалізації видобутку бурштину, оскільки постанова Кабінету Міністрів – це підзаконний акт. Зазначив, що врегульовувати питання видобування природних ресурсів повинно законодавство, тобто, потрібно підготувати відповідний законопроект. Наголосив, що при обговоренні питання створення комунального підприємства «Бурштин Полісся» вносилася пропозиція щодо здійснення контролю вказаним підприємством не тільки за видобутком бурштину, а й інших природних ресурсів області, що дасть можливість поповнювати бюджет додатковим фінансовим ресурсом. Звернувся з проханням до голови обласної державної адміністрації Гундича І.П. посприяти у вирішенні вказаного питання  у законодавчому руслі.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив сьому сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

Голова обласної ради                                                                        В.В. Ширма