• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2021

                                                                                                                               

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради восьмого скликання №8

 

14.12.2021                                                                                                м. Житомир

Присутніх членів президії -24

          Відкрив та вів засідання голова обласної ради Федоренко В.І.

  1. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.
  1. Про обласний бюджет Житомирської області на 2022 рік.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендувала  погодити проєкт рішення з урахуванням наданих пропозицій.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала погодити та внести на розгляд ради дане питання, з урахуванням пропозицій депутата Годованого Р.М.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету та фінансів рекомендувала погодити проєкт рішення із пропозиціями.

ВИСТУПИЛИ:

          Голова депутатської групи  в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годований Р.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради (з урахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів).

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2022 рік.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала погодити в цілому програму та внести на розгляд ради, Департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації надати пропозиції для включення у Програму розвитку Національного музею  космонавтики ім. С.П. Корольова, комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради,  комунального закладу «Житомирський академічний обласний театр ляльок» Житомирської обласної ради та комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія ім. Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. 7. Про обласну цільову Програму підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2022 рік.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала доповнити розділ 2 «Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована програма у сфері підтримки та розвитку сім’ї».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з правками.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Пропонується затвердити технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, що перебуває у постійному користуванні комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради, загальною площею 18,2500 га для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги, яка розташована за адресою: Житомирський район, с. Зарічани, вул. Бердичівське Шосе, 3, на земельні ділянки площею 18,0200 га (кадастровий номер 1822082500:01:000:0923) та 0,2300 га (кадастровий номер 1822082500:01:000:0924).

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села має зібратися перед сесією.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності і майнових відносин розгляне дане питання після засідання комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, за умови розгляду їх вказаними комісіями.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 08.10.2020 № 2019, зі змінами.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету та фінансів рекомендувала розподіл орендної плати  проводити згідно з рекомендаціями постійних комісій обласної ради з питань бюджету і фінансів та з питань комунальної власності і майнових відносин.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин рекомендувала погодити проєкт рішення та  викласти пункт 3 у наступній редакції:

«5 %  в  обласний бюджет;

85% -  на фінансову підтримку об’єктів спільної власності;

10%  - орендодавцю.».

ВИСТУПИЛИ:

          Голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І., заступник голови фракції ОПЗЖ в обласній раді Рибак Н.І., голова депутатської групи  в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годований Р.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин.

( за – 19,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 27.05.2021 № 130 «Про Перелік першого типу об’єктів оренди комунальної власності», зі змінами.

У зв’язку з уточненням площ, продовженням (розірванням) договорів оренди, що укладаються або продовжуються через аукціон, додаток до рішення викладається у новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області у новій редакції.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин рекомендувала погодити проєкт рішення.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)