• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2021

                                                                                                                               

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради восьмого скликання №8

 

14.12.2021                                                                                                м. Житомир

Присутніх членів президії -24

          Відкрив та вів засідання голова обласної ради Федоренко В.І.

  1. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.
  1. Про обласний бюджет Житомирської області на 2022 рік.

Постійна комісія обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів рекомендувала  погодити проєкт рішення з урахуванням наданих пропозицій.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала погодити та внести на розгляд ради дане питання, з урахуванням пропозицій депутата Годованого Р.М.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету та фінансів рекомендувала погодити проєкт рішення із пропозиціями.

ВИСТУПИЛИ:

          Голова депутатської групи  в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годований Р.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради (з урахуванням пропозицій постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів).

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2022 рік.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала погодити в цілому програму та внести на розгляд ради, Департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації надати пропозиції для включення у Програму розвитку Національного музею  космонавтики ім. С.П. Корольова, комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради,  комунального закладу «Житомирський академічний обласний театр ляльок» Житомирської обласної ради та комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія ім. Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. 7. Про обласну цільову Програму підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2022 рік.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала доповнити розділ 2 «Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована програма у сфері підтримки та розвитку сім’ї».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з правками.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Пропонується затвердити технічну документацію із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, що перебуває у постійному користуванні комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради, загальною площею 18,2500 га для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров'я та соціальної допомоги, яка розташована за адресою: Житомирський район, с. Зарічани, вул. Бердичівське Шосе, 3, на земельні ділянки площею 18,0200 га (кадастровий номер 1822082500:01:000:0923) та 0,2300 га (кадастровий номер 1822082500:01:000:0924).

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села має зібратися перед сесією.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності і майнових відносин розгляне дане питання після засідання комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, за умови розгляду їх вказаними комісіями.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 08.10.2020 № 2019, зі змінами.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету та фінансів рекомендувала розподіл орендної плати  проводити згідно з рекомендаціями постійних комісій обласної ради з питань бюджету і фінансів та з питань комунальної власності і майнових відносин.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин рекомендувала погодити проєкт рішення та  викласти пункт 3 у наступній редакції:

«5 %  в  обласний бюджет;

85% -  на фінансову підтримку об’єктів спільної власності;

10%  - орендодавцю.».

ВИСТУПИЛИ:

          Голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Кропачов Д.І., заступник голови фракції ОПЗЖ в обласній раді Рибак Н.І., голова депутатської групи  в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годований Р.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, з урахуванням рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин.

( за – 19,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 27.05.2021 № 130 «Про Перелік першого типу об’єктів оренди комунальної власності», зі змінами.

У зв’язку з уточненням площ, продовженням (розірванням) договорів оренди, що укладаються або продовжуються через аукціон, додаток до рішення викладається у новій редакції.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області у новій редакції.

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин рекомендувала погодити проєкт рішення.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)


  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 10.09.2015 №1606.

Зміни у рішення вносяться у зв’язку зі зміною назв закладів професійно-технічної освіти, щодо яких надано згоду на прийняття у спільну власність територіальних громад області.

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань рекомендувала погодити проєкт рішення та рекомендувала залишити у переліку Державну установу  «Музей коштовного і декоративного каміння».

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 08.10.2020 № 2034 «Про затвердження Переліку підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню», зі змінами.

З метою продовження або укладення договору оренди без проведення аукціону звернулися громадська організація «Житомирська обласна громадська організація «Діти сонця», Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі», Житомирська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Україна», громадська організація «Всесвіт Спорт».

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів підтримала громадську організацію «Житомирська обласна громадська організація «Діти сонця», Житомирську міську дитячу громадську організацію «Все робимо самі».

Постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин рекомендувала відхилити звернення громадської організації «Житомирська обласна громадська організація «Діти сонця», Житомирської міської дитячої громадської організації «Все робимо самі» та включити у проєкт рішення Житомирську обласну організацію фізкультурно-спортивного товариства «Україна» та громадську організацію «Всесвіт Спорт».

ВИРІШИЛИ: Перенести розгляд даного питання до появи голови профільної постійної комісії, який проінформує рекомендації комісії (одноголосно).

  1. Про погодження проєкту рішення обласної ради «Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки».

Пропонується надати згоду комунальному некомерційному підприємству «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 2,3988 га (кадастровий номер 1810136600:08:002:0003), яка знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Фещенка-Чопівського, 24/4, на дві окремі земельні ділянки площами 2,3388 га та 0,0600 га)/

Надійшов лист облдержадміністрації щодо підтримки та внесення проєкту рішення на розгляд сесії.

Даний проєкт погодила постійна комісія обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин. Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села має зібратися перед сесією для розгляду даного питання.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. 60. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 13 «Про Регламент обласної ради VIIІ скликання.

Пропонується у Регламенті обласної ради зазначити, що пропозиції до проєкту порядку денного сесії вносяться головою обласної ради, постійними комісіями, депутатськими фракціями, депутатами обласної ради, головою обласної державної адміністрації не пізніш як за десять робочих днів до відкриття сесії, зараз за п’ятнадцять робочих днів.

Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендувала розглянути дане питання на президії.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України щодо відміни державного фінансування виробництва фільму «Мій юний принц.

Постійна комісія з гуманітарних питань не прийняла рішення з даного питання.

ВИСТУПИЛИ:

          Голова депутатської групи  в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годований Р.М., депутат обласної ради Онопрієнко В.В.

ВИРІШИЛИ: Внести звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України щодо відміни державного фінансування виробництва фільму «Мій юний принц» на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про підтримку звернення депутатів Тернопільської обласної ради.

Питання стосується здійснення невідкладних заходів із забезпечення фінансової спроможності районних рад.

Вноситься за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо підвищення ефективності діяльності установ системи судово-медичної експертизи України.

Підготовлено за рекомендаціями постійних комісій обласної ради з питань бюджету та фінансів, з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету та фінансів погодила внесення звернення на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)


  1. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо збільшення квот на експорт вітчизняної продукції та дозволів на здійснення міжнародних вантажних перевезень.

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села рекомендувала підготувати та внести звернення на розгляд ради.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо встановлення пільгових тарифів на газ та електроенергію для підприємств хлібопекарної промисловості.

Питання вноситься за пропозицією постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середньо і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 24,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо неприпустимості набрання чинності проєкту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету та фінансів погодила внесення даного питання на розгляд обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ющенко О.М., голова депутатської групи в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годований Р.М., голова облдержадміністрації Бунечко В.І.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 21,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 0)

         

До участі у роботі президії долучився голова постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., присутні члени президії повернулися до розгляду питання «48. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 08.10.2020 № 2034 «Про затвердження Переліку підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню», зі змінами».

ВИСТУПИЛИ:

Голова постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин Крамаренко С.М., голова депутатської групи в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годований Р.М., депутат обласної ради, заступник голови фракції ОПЗЖ в обласній раді Рибак Н.І., перший заступник голови обласної ради Дзюбенко О.М.

ВИРІШИЛИ:

  1. Підтримати внесення на розгляд обласної ради питання щодо включення у Перелік підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню, Житомирської обласної організації фізкультурно- спортивного товариства «Україна» та громадської організації «Всесвіт Спорт».
  2. Питання щодо включення у Перелік підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню, громадської організації «Житомирська обласна громадська організація «Діти Сонця» та Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі» розглянути повторно на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин, з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

( за – 25,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що відбулися засідання конкурсних комісій обласної ради, за результатами, на розгляд обласної ради пропонується внести питання:

- про погодження проєкту рішення обласної ради «Про призначення директора Тетерівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради»;

- про погодження проєкту рішення обласної ради «Про призначення директора комунальної установи «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» Житомирської обласної ради.

Проєкти рішень про призначення керівників вказаних закладів погоджені сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

На посаду директора Тетерівського дитячого будинку-інтернату пропонується призначити Мазяра Володимира Станіславовича.

На посаду директора Коростенського геріатричного пансіонату для ветеранів війни та праці пропонується призначити Лазаренко Валентину Володимирівну.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення питань на розгляд обласної ради.

( за – 25,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що в обласну раду надійшов лист облдержадміністрації з проханням зняти з розгляду проєкт рішення «Про Програму інформатизації Житомирської області на  2022-2024 роки».

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду проєкт рішення «Про Програму інформатизації Житомирської області на  2022-2024 роки».

( за – 25,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

  1. СЛУХАЛИ: Різне.

Голова депутатської групи в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годований Р.М. порушив питання щодо фінансування Березівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

          Перший заступник голови облдержадміністрації Остапченко Н.В., голова облдержадміністрації Бунечко В.І., заступник голови обласної ради Ширма В.В.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що пропонується проведення сесії з обмеженою кількістю запрошених, а саме: за участі керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, керівників обласних об’єднань, організацій та установ, питання яких внесені на розгляд ради, представників ЗМІ.

Буде здійснюватися пряма трансляція проведення пленарного засідання сесії обласної ради на каналі «Ютуб».

На сесії будуть вручені державні  та обласні нагороди.

Голова обласної ради Федоренко В.І. подякував усім за роботу та оголосив засідання президії обласної ради закритим.

 

 

Голова обласної ради                                                                     В.І. Федоренко