• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи президії
  • Рік документа: 2021


trizyb1
Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

президія обласної ради восьмого скликання №6

02.11.2021 м. Житомир

Присутніх членів президії -23

Відкрив та вів засідання голова обласної ради Федоренко В.І.

1. СЛУХАЛИ: Про перелік питань, які планується розглянути на 6 сесії обласної ради 04.11.2021.

ВИСТУПИЛИ:
Кицак Л.В. – голова фракції «Слуга народу», голова депутатської групи з гендерних питань у Житомирській обласній раді «Рівні можливості» зазначила, що від фракції на розгляд обласної ради вносяться питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності проведення за рахунок коштів державного бюджету комплексної перевірки радіоактивно забруднених земель Житомирської області на відповідність їх використання під сільськогосподарські угіддя», «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо виплат компенсацій за втрачене майно громадянам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС», «Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП, АКУ, РНБО України, Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг щодо заяви АТ «Житомиргаз» про зростання тарифу на розподіл природного газу».

ВИРІШИЛИ: Взяти за основу перелік питань.

( за – 23,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

2. СЛУХАЛИ: Про узгодження окремих проєктів рішень.

Голова обласної ради Федоренко В.І. запропонував обговорити проєкти рішень, по яких були зауваження чи пропозиції при розгляді на засіданнях постійних комісій обласної ради та проєкти рішень, які були підготовлені за дорученням постійних комісій у ході їх проведення, а саме:

9. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2021 рік.

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села пропонує погодити проєкт рішення з даного питання, крім пункту 3 пропозицій щодо внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2021 рік, а саме: «Спрямування вільного залишку коштів загального фонду у сумі 3 201,6 тис. грн бюджету Житомирської територіальної громади на придбання квартир для Управління Служби безпеки України в Житомирській області на виконання рішення Господарського суду міста Києва від 28.01.2021 у справі № 910/12807/20».

ВИСТУПИЛИ:
Піонтківський П.В. – голова депутатської групи в Житомирській обласній раді «Земля – власність українського народу», Кропивницький В.М. –голова фракції «Честь і Сила» в обласній раді, Дмитрук О.В. – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради.

( за – 22,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 0)

57. Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Вноситься обласною державною адміністрацією. Подання від облдержадміністрації про внесення на розгляд обласної ради даного питання надійшло 25 жовтня. Оскільки засідання профільної постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села відбулося 22 жовтня, пропонується дане питання додатково розглянути перед сесією.

ВИРІШИЛИ: Підтримати внесення даного питання на розгляд обласної ради, за умови розгляду його перед сесією профільною комісією.

( за – 23,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

70. Про Кодекс етичної поведінки депутатів Житомирської обласної ради.

Вноситься депутатами Кицак Л.В., Мусевич А.І. Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендує відкласти дане питання на доопрацювання.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

( за – 23,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

72. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ратифікації Стамбульської конвенції.

Вноситься депутатом Кицак Л.В. Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендує погодити проєкт рішення з даного питання і внести на розгляд обласної ради, вилучивши із назви та тексту рішення слова: «до Президента України, Кабінету Міністрів України».

ВИСТУПИЛИ:
Годований Р.М. – голова депутатської групи в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу», Кицак Л.В. – голова фракції «Слуга народу», голова депутатської групи з гендерних питань у Житомирській обласній раді «Рівні можливості», Рибак Н.І. – заступник голови фракції ОПЗЖ в обласній раді, Григорович М.С. – голова депутатської групи в обласній раді «На захист громад», заступник голови обласної ради Ширма В.В.

( за – 2,
проти – 19,
утр. – 2,
не гол. – 0)

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

73. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів і забезпечення їх обґрунтованого рівня.
Вноситься депутатом обласної ради Рабіновичем О.Ю.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку рекомендувала розробнику проєкту рішення доопрацювати текст звернення і внести на розгляд президії обласної ради.
Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів не підтримала звернення.

Крім того, на виконання рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку, на розгляд президії вноситься питання «Про звернення депутатів обласної ради до НКРЕКП, АКУ, РНБО України, Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг щодо заяви АТ «Житомиргаз» про зростання тарифу на розподіл природного газу».

ВИСТУПИЛИ:
Голова фракції «Сила і Честь» в обласній раді Кропивницький В.М., голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Дмитрук О.В., голова депутатської групи в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годований Р.М., голова депутатської групи в Житомирській обласній раді «Земля – власність українського народу» Піонтківський П.В., голова фракції «Наш край» в обласній раді Диняк С.В., голова депутатської групи в Житомирській обласній раді «Розвиток Полісся» Журбенко П.Ю., заступник голови фракції ОПЗЖ в обласній раді Рибак Н.І., голова фракції РПЛ в обласній раді Крамаренко С.М., голова обласної ради Федоренко В.І.

ВИРІШИЛИ: Доручити заступнику керуючого справами, начальнику управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Репікову А.А., голові депутатської групи в обласній раді «Захист середнього і малого бізнесу» Годованому Р.М., голові фракції РПЛ в обласній раді Крамаренку С.М. доопрацювати текст звернення до сесії обласної ради та, крім зазначених адресатів, направити його у Верховну Раду України та Кабінет Міністрів України.

( за – 23,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

74. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Генерального прокурора України щодо проведення розслідування про виведення коштів АТ КБ «Приватбанк».

Вноситься депутатом Рабіновичем О.Ю.
Постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендує відкласти дане питання на доопрацювання.
Голова обласної ради Федоренко В.І. запропонував зняти дане питання з розгляду та рекомендувати фракції «Європейська Солідарність» в обласній раді звернутися стосовно нього до правоохоронних органів.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Онопрієнко В.В., голова депутатської групи в Житомирській обласній раді «Земля – власність українського народу» Піонтківський П.В.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання на доопрацювання.

( за – 22,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 0)

76. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році.

Питання вноситься депутатом обласної ради Рабіновичем О.Ю.

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів не підтримала звернення.

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду дане питання.

( за – 18,
проти – 0,
утр. – 5,
не гол. – 0)