• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2021

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ
пленарного засідання сесії обласної ради№4

Четверта сесія VІІІ скликання

27.05.2021 м. Житомир

Усього депутатів обласної ради – 64
Присутніх на сесії – 58

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, директори департаментів, начальники управлінь, відділів облдержадміністрації, керівники правоохоронних органів, державних установ обласного рівня.

В роботі сесії беруть участь народні депутати України Кицак Б.В., Грищенко Т.М., Костюк Д.С.

Голова обласної ради Федоренко В.І. та голова облдержадміністрації Бунечко В.І. вручили нагороди та привітали із присвоєнням почесних звань:

За значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, виявлені самовідданість і високий професіоналізм, багаторічну плідну громадську діяльність та у зв’язку з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи:

Нагороджено орденом «За заслуги» ІІ ступеня

Антонюка Леоніда Олександровича, голову Добровільної асоціації працівників органів внутрішніх справ, системи охорони здоров’я, освіти і науки та інших категорій громадян Житомирської області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи «Дзвони Чорнобиля»

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм

Нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня

Євдокимова Віктора Валерійовича, ректора державного університету «Житомирська політехніка»

За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм

Нагороджено медаллю «За працю і звитягу»

Баженова Володимира Григоровича, професора кафедри державного університету «Житомирська політехніка»

За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю

Присвоєно почесні звання:

«ЗАСЛУЖЕНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ»
Заведії Олені Борисівні, артистці драми Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І.Кочерги

Осінському Павлу Броніславовичу, диригентові військового оркестру Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ХУДОЖНИК УКРАЇНИ»
Войтенку Валентину Андрійовичу, художникові, м. Житомир

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ»
Пресняковій Наталії Петрівні, учительці Житомирського обласного ліцею

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ»
Веремчук Світлані Арсентівні, директорові комунального підприємства «Здоров’я» Житомирської міської ради
Муравйову Тадеушу Вітольдовичу, завідувачеві відділення комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня імені О.Ф. Гербачевского» Житомирської обласної ради

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІСІВНИК УКРАЇНИ»
Ющенку Івану Васильовичу, головному інженерові державного підприємства «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство»

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ УКРАЇНИ»
Мохорт Ларисі Валеріївні, заступникові директора комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард» Житомирської обласної ради

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ НАУКИ І ТЕХНІКИ УКРАЇНИ»
Микитенко Вікторії Володимирівні, професорові кафедри Поліського національного університету

За вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку фізичної культури і спорту, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено:

ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Шакуру Михайла Пилиповича, тренера-викладача з настільного тенісу ДЮСШ Пулинської селищної ради

Грамотою Верховної ради України і нагрудним знаком до неї нагороджено трудовий колектив комунального закладу позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради.

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджено:
Пронтенка Василя Віталійовича, заслуженого тренера України, доцента кафедри фізичного виховання спеціальної підготовки і спорту Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова;
Пронтенка Костянтина Віталійовича, чемпіона світу з гирьового спорту, професора кафедри фізичного виховання спеціальної підготовки і спорту Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова.
Стожка Миколу Михайловича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, начальника Штабу цивільної оборони Житомирської області у 1982-1991 роках.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну депутатську діяльність та з нагоди Дня Героїв Грамотою обласної ради нагороджується депутат обласної ради Білошицький Сергій Костянтинович.

Грамотою обласної ради нагороджується депутат обласної ради Григорович Микола Станіславович, який став чемпіоном Європи з паверліфтингу, першим у своїй віковій категорії.

Голова обласної ради Федоренко В.І. та голова облдержадміністрації Бунечко В.І. ще раз привітали всіх нагороджених та побажали їм плідної праці.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що надійшли заяви депутатів про створення депутатських груп у Житомирській обласній раді, а саме:
депутатської групи у Житомирській обласній раді «На захисті громад», депутатської групи у Житомирській обласній раді «Земля – власність українського народу», депутатської групи у Житомирській обласній раді «За розвиток підприємництва Житомирщини», депутатської групи у Житомирській обласній раді «Розвиток Полісся», депутатської групи з гендерних питань у Житомирській обласній раді «Рівні можливості», депутатської групи у Житомирській обласній раді «За захист селян Житомирщини», депутатської групи у Житомирській обласній раді «Сприяння розвитку промисловості та підприємництву на Житомирщині», депутатської групи у Житомирській обласній раді «Учасники бойових дій».

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що, за погодженням з фракціями, пропонується ввести до складу секретаріату таких депутатів:

Олійник О.В. , Хливнюк О.В., Гронську О.В.

ВИРІШИЛИ: Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Олійник О.В. (Наш край).
2. Хливнюк О.В. (Батьківщина).
3. Гронську О.В. (За майбутнє).

(за –57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –2)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради наступні питання:

1. Про звіт голови Житомирської обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік.
2. Про затвердження звітів.
3. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 18.12.2019 № 1722, зі змінами.
4. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету Житомирської області за 2020 рік.
5. Про інформацію керівника Житомирської обласної прокуратури щодо результатів діяльності органів Житомирської обласної прокуратури у 2020 році.
6. Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2020 році.
7. Про комплексну Програму забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки і порядку у Житомирській області на 2021-2025 роки.
8. Про регіональні Правила надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам.
9. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 15.
10. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2020 № 17.
11. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 21.
12. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 26.07.2018 № 1133, зі змінами.
13. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 31.
14. Про Порядок використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на санаторно-курортне лікування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, віднесених до категорії ІІ, та внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 21.12.2017 № 878, зі змінами.
15. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2021 № 29, зі змінами.
16. Про внесення змін у рішення обласної ради від 09.04.2013 № 848, зі змінами.
17. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 23 «Про обласну цільову Програму розвитку туризму в Житомирській області на 2021-2023 роки».
18. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 32.
19. Про Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2021 – 2022 роки.
20. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 07.02.2019 № 1368, зі змінами.
21. Про Порядок використання коштів для здійснення інших витрат, пов’язаних із виконанням депутатами Житомирської обласної ради своїх повноважень, та про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 30.
22. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 20 «Про обласну Програму «Здоров’я населення Житомирщини» на 2021 рік.
23. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 31.03.2016 № 147 «Про обласну щорічну медичну премію імені О. Ф. Гербачевського», зі змінами.
24. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
25. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2021 рік.
26. Про внесення змін у контракт від 07.03.2018, зі змінами, з директором Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
27. Про переукладення контракту з Корінною Л.В.
28. Про переукладення контракту з Рибинським І.Є.
29. Про переукладення контракту з Кінзерською В.А.
30. Про переукладення контракту з Дячук І.Д.
31. Про переукладення контракту з Дідиком В.С.
32. Про переукладення контракту із Заславцем Т.І.
33. Про переукладення контракту з Українцем Р.Г.
34. Про переукладення контракту з Донцем О.А.
35. Про переукладення контракту з Жалінським В.Б.
36. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.
37. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.
38. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради.
39. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Юність» Житомирської обласної ради.