• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2021

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ
пленарного засідання сесії обласної ради№4

Четверта сесія VІІІ скликання

27.05.2021 м. Житомир

Усього депутатів обласної ради – 64
Присутніх на сесії – 58

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, директори департаментів, начальники управлінь, відділів облдержадміністрації, керівники правоохоронних органів, державних установ обласного рівня.

В роботі сесії беруть участь народні депутати України Кицак Б.В., Грищенко Т.М., Костюк Д.С.

Голова обласної ради Федоренко В.І. та голова облдержадміністрації Бунечко В.І. вручили нагороди та привітали із присвоєнням почесних звань:

За значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, виявлені самовідданість і високий професіоналізм, багаторічну плідну громадську діяльність та у зв’язку з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи:

Нагороджено орденом «За заслуги» ІІ ступеня

Антонюка Леоніда Олександровича, голову Добровільної асоціації працівників органів внутрішніх справ, системи охорони здоров’я, освіти і науки та інших категорій громадян Житомирської області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи «Дзвони Чорнобиля»

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм

Нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня

Євдокимова Віктора Валерійовича, ректора державного університету «Житомирська політехніка»

За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм

Нагороджено медаллю «За працю і звитягу»

Баженова Володимира Григоровича, професора кафедри державного університету «Житомирська політехніка»

За значний особистий внесок у розвиток національної культури і мистецтва, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю

Присвоєно почесні звання:

«ЗАСЛУЖЕНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ»
Заведії Олені Борисівні, артистці драми Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І.Кочерги

Осінському Павлу Броніславовичу, диригентові військового оркестру Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ХУДОЖНИК УКРАЇНИ»
Войтенку Валентину Андрійовичу, художникові, м. Житомир

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ»
Пресняковій Наталії Петрівні, учительці Житомирського обласного ліцею

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ»
Веремчук Світлані Арсентівні, директорові комунального підприємства «Здоров’я» Житомирської міської ради
Муравйову Тадеушу Вітольдовичу, завідувачеві відділення комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня імені О.Ф. Гербачевского» Житомирської обласної ради

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ЛІСІВНИК УКРАЇНИ»
Ющенку Івану Васильовичу, головному інженерові державного підприємства «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство»

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ УКРАЇНИ»
Мохорт Ларисі Валеріївні, заступникові директора комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард» Житомирської обласної ради

«ЗАСЛУЖЕНИЙ ДІЯЧ НАУКИ І ТЕХНІКИ УКРАЇНИ»
Микитенко Вікторії Володимирівні, професорові кафедри Поліського національного університету

За вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку фізичної культури і спорту, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено:

ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Шакуру Михайла Пилиповича, тренера-викладача з настільного тенісу ДЮСШ Пулинської селищної ради

Грамотою Верховної ради України і нагрудним знаком до неї нагороджено трудовий колектив комунального закладу позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради.

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджено:
Пронтенка Василя Віталійовича, заслуженого тренера України, доцента кафедри фізичного виховання спеціальної підготовки і спорту Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова;
Пронтенка Костянтина Віталійовича, чемпіона світу з гирьового спорту, професора кафедри фізичного виховання спеціальної підготовки і спорту Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова.
Стожка Миколу Михайловича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, начальника Штабу цивільної оборони Житомирської області у 1982-1991 роках.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну депутатську діяльність та з нагоди Дня Героїв Грамотою обласної ради нагороджується депутат обласної ради Білошицький Сергій Костянтинович.

Грамотою обласної ради нагороджується депутат обласної ради Григорович Микола Станіславович, який став чемпіоном Європи з паверліфтингу, першим у своїй віковій категорії.

Голова обласної ради Федоренко В.І. та голова облдержадміністрації Бунечко В.І. ще раз привітали всіх нагороджених та побажали їм плідної праці.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що надійшли заяви депутатів про створення депутатських груп у Житомирській обласній раді, а саме:
депутатської групи у Житомирській обласній раді «На захисті громад», депутатської групи у Житомирській обласній раді «Земля – власність українського народу», депутатської групи у Житомирській обласній раді «За розвиток підприємництва Житомирщини», депутатської групи у Житомирській обласній раді «Розвиток Полісся», депутатської групи з гендерних питань у Житомирській обласній раді «Рівні можливості», депутатської групи у Житомирській обласній раді «За захист селян Житомирщини», депутатської групи у Житомирській обласній раді «Сприяння розвитку промисловості та підприємництву на Житомирщині», депутатської групи у Житомирській обласній раді «Учасники бойових дій».

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що, за погодженням з фракціями, пропонується ввести до складу секретаріату таких депутатів:

Олійник О.В. , Хливнюк О.В., Гронську О.В.

ВИРІШИЛИ: Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Олійник О.В. (Наш край).
2. Хливнюк О.В. (Батьківщина).
3. Гронську О.В. (За майбутнє).

(за –57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –2)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради наступні питання:

1. Про звіт голови Житомирської обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік.
2. Про затвердження звітів.
3. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 18.12.2019 № 1722, зі змінами.
4. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету Житомирської області за 2020 рік.
5. Про інформацію керівника Житомирської обласної прокуратури щодо результатів діяльності органів Житомирської обласної прокуратури у 2020 році.
6. Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2020 році.
7. Про комплексну Програму забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки і порядку у Житомирській області на 2021-2025 роки.
8. Про регіональні Правила надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам.
9. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 15.
10. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2020 № 17.
11. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 21.
12. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 26.07.2018 № 1133, зі змінами.
13. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 31.
14. Про Порядок використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на санаторно-курортне лікування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, віднесених до категорії ІІ, та внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 21.12.2017 № 878, зі змінами.
15. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2021 № 29, зі змінами.
16. Про внесення змін у рішення обласної ради від 09.04.2013 № 848, зі змінами.
17. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 23 «Про обласну цільову Програму розвитку туризму в Житомирській області на 2021-2023 роки».
18. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 32.
19. Про Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2021 – 2022 роки.
20. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 07.02.2019 № 1368, зі змінами.
21. Про Порядок використання коштів для здійснення інших витрат, пов’язаних із виконанням депутатами Житомирської обласної ради своїх повноважень, та про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 30.
22. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 20 «Про обласну Програму «Здоров’я населення Житомирщини» на 2021 рік.
23. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 31.03.2016 № 147 «Про обласну щорічну медичну премію імені О. Ф. Гербачевського», зі змінами.
24. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
25. Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2021 рік.
26. Про внесення змін у контракт від 07.03.2018, зі змінами, з директором Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.
27. Про переукладення контракту з Корінною Л.В.
28. Про переукладення контракту з Рибинським І.Є.
29. Про переукладення контракту з Кінзерською В.А.
30. Про переукладення контракту з Дячук І.Д.
31. Про переукладення контракту з Дідиком В.С.
32. Про переукладення контракту із Заславцем Т.І.
33. Про переукладення контракту з Українцем Р.Г.
34. Про переукладення контракту з Донцем О.А.
35. Про переукладення контракту з Жалінським В.Б.
36. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.
37. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.
38. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради.
39. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Юність» Житомирської обласної ради.



40. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Динамівець» Житомирської обласної ради.
41. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського регіонального центру підвищення кваліфікації.
42. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Потіївського навчально-реабілітаційного центру Житомирської обласної ради.
43. Про надання земельної ділянки у постійне користування та закріплення нерухомого майна на праві оперативного управління.
44. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.
45. Про передачу земельної ділянки.
46. Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
47. Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою.
48. Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою комунальній реабілітаційній установі «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» Житомирської обласної ради.
49. Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою комунальній установі «Новоборівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради.
50. Про надання згоди ДП «Радомишльський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
51. Про надання згоди ДП «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
52. Про надання згоди ДП «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою щодо відновлення меж земельної ділянки.
53. Про надання згоди ДП «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.
54. Про передачу земельної ділянки у постійне користування.
55. Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.
56. Про надання дозволу на списання медичного обладнання.
57. Про надання дозволу на списання основних засобів.
58. Про надання дозволу на списання транспортних засобів.
59. Про передачу об’єкта нерухомого майна у державну власність.
60. Про прийняття автомобіля у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
61. Про надання згоди на прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області санітарного транспорту.
62. Про надання згоди на передачу закладів освіти у спільну власність територіальних громад області.
63. Про створення Житомирського агротехнічного коледжу Житомирської обласної ради.
64. Про припинення комунального закладу позашкільної освіти «Обласний центр туризму, краєзнавства учнівської молоді» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради.
65. Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.10.2018 № 1260 «Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».
66. Про Перелік першого типу об’єктів оренди комунальної власності.
67. Про Переліки другого типу об’єктів оренди комунальної власності.
68. Про орендну плату.
69. Про встановлення орендної плати.
70. Про розмір орендної плати.
71. Про внесення змін у рішення обласної ради від 08.10.2020 № 2034 «Про затвердження Переліку підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню», зі змінами».
72. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2020 № 43.
73. Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради.
74. Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.06.2020 №1969.
75. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 12.09.2018 №1215 «Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна».
76. Про передачу об’єкта нерухомого майна та надання земельної ділянки у постійне користування.
77. Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.06.2020 № 1963 «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації».
78. Про приватизацію нерухомого майна (теплиця), що знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 72.
79. Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.06.2020 №1966, зі змінами.
80. Про надання дозволу на отримання кредитного ліміту.
81. Про план діяльності Житомирської обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів Житомирської обласної ради на 2021 рік.
82. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 19.05.16 № 245 «Про затвердження Положення про преміювання та граничні розміри заробітної плати керівників підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
83. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 21.12.2017 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.
84. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.
85. Про припинення Малинського районного комунального підприємства з технічної інвентаризації Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Коростенське міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради.
86. Про затвердження ліквідаційного балансу комунального підприємства «Житомирський обласний виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та якості продукції» Житомирської обласної ради.
87. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
88. Про зняття з контролю та втрату чинності рішень Житомирської обласної ради.
89. Про надання згоди релігійній організації “Релігійна громада Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомирсько-Овруцької єпархії Української Православної церкви (Православної церкви України) м. Житомир Житомирська область” на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.
90. Про оголошення на території Коростенського району пам’яток природи місцевого значення.
91. Про оголошення ботанічного заказника місцевого значення «Черевківський».
92. Про розширення меж ландшафтного заказника місцевого значення «Древлянський».
93. Про розширення меж ландшафтного заказника місцевого значення «Глушець».
94. Про оголошення об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.
95. Про погодження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Бердичева Житомирської області.
96. Про оголошення у Житомирській області 2021 року роком Лесі Українки.
97. Про Положення про президію обласної ради VIII скликання.
98. Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 27.11.2020 № 12 «Про утворення президії обласної ради VIII скликання», зі змінами.
99. Про структуру та чисельність виконавчого апарату Житомирської обласної ради.
100. Про припинення повноважень члена поліцейської комісії Управління поліції охорони в Житомирській області Ткачука С.О.
101. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо необхідності фінансування робіт у сфері поводження з небезпечними відходами.
102. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо необхідності забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями.
103. Про звернення депутатів обласної ради до Львівської міської ради, Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації щодо запобігання ситуації з вивезення та несанкціонованого самовільного розміщення твердих побутових та інших відходів на території Житомирської області.
104. Про звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України, Голови Фонду державного майна України щодо передачі газових мереж у комунальну власність сільських, селищних, міських рад.
105. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо недопущення знищення системи адресної доставки пенсій та соціальних виплат сільським пенсіонерам.
106. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України щодо підвищення виплати медичним працівникам первинної ланки.
107. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству» та Указу Президента України від 22.07.2019 № 542/2019 «Про заходи щодо протидії рейдерству».
108. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо необхідності прийняття законопроєктів про підтримку молочної галузі країни.
109. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності прийняття законопроєкту стосовно сприяння розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення.
110. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України щодо пенсійного забезпечення потерпілих від Чорнобильської катастрофи.
111. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо відшкодування з державного бюджету місцевим бюджетам пільгових послуг.
112. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
113. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, путівками на санаторно-курортне лікування.
114. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо включення Міністерством охорони здоров’я України до централізованих закупівель препаратів для лікування спінальної м’язової атрофії.
115. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про оренду державного та комунального майна.
116. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо вдосконалення механізму мережі ліцеїв.
117. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроєктів про малу приватизацію №№ 4572, 4573, 4574, 4575.
118. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо порядку забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання.
119. Інформація Державної екологічної інспекції Поліського округу щодо ситуації із забрудненням річок Случ та Хомора.
120. Депутатські запити.
121. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на другій сесії обласної ради восьмого скликання.
122. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (За майбутнє) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо встановлення права власності на земельні частки (паї) працівникам КСП «Україна-Черняхів 1».

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Чорноморця О.П. (За майбутнє) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо встановлення права власності на земельні частки (паї) працівникам КСП «Україна-Черняхів 1».

( за – 38,
проти – 2,
утр. – 7,
не гол. –12)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Онопрієнко В.В. (Пропозиція) вніс пропозицію зняти з розгляду порядку денного питання «99. Про структуру та чисельність виконавчого апарату Житомирської обласної ради».

ВИСТУПИЛИ:
Заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Репіков А.В., керуючий справами виконавчого апарату Житомирської обласної ради Паламарчук О.С., депутати обласної ради Мусевич А.І. (Пропозиція), Рибак Н.І. (Оп. блок).

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Онопрієнка В.В. (Пропозиція) - зняти з розгляду порядку денного питання «99. Про структуру та чисельність виконавчого апарату Житомирської обласної ради».

( за – 10,
проти – 17,
утр. – 9,
не гол. –23)
(пропозицію не підтримано)


Депутат обласної ради Журбенко П.Ю. (ЄС) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо створення у Верховній Раді України Тимчасової слідчої комісії».

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що президією обласної ради даний проєкт рішення не підтриманий.
Поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Журбенка П.Ю. (ЄС) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо створення у Верховній Раді України Тимчасової слідчої комісії».

( за – 15,
проти – 5,
утр. – 13,
не гол. –26)
(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Парфентієва Т.М. (ЄС) внесла пропозицію включити у порядок денний питання щодо захисту соціальних прав громадян (збільшення видатків з державного бюджету на субсидії).

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Парфентієвої Т.М. (ЄС) - включити у порядок денний питання про захист соціальних прав громадян.

( за – 15,
проти – 2,
утр. – 11,
не гол. –30)
(пропозицію не підтримано)

Депутат Житомирської обласної ради Білошицький С.К. вніс пропозицію створити робочу групу з реалізації комплексу заходів, спрямованих на соціальну адаптацію та фінансову підтримку учасників АТО/ООС.

ВИРІШИЛИ: Доручити головам Житомирської обласної ради та Житомирської обласної державної адміністрації спільним розпорядженням утворити робочу групу з реалізації комплексу заходів, спрямованих на соціальну адаптацію та фінансову підтримку учасників АТО/ООС, включивши у її склад депутатів Житомирської обласної ради та представників громадських організацій з питань підтримки учасників АТО/ООС.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5 )

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1 )

Голова обласної ради Федоренко В.І. запропонував депутатські запити подати в секретаріат для для їх опрацювання та подальшого розгляду обласною радою.

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Федоренко В.І. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, для відповідей на запитання – до 3 хвилин, виступи від громадськості – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)

4. СЛУХАЛИ: Про звіт голови Житомирської обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2020 рік.

Інформує: Бунечко В.І. – голова облдержадміністрації.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Сила і Честь).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. –0)
(рішення додається)

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що біля адмінбудинку зібралися громадяни та запропонував першому заступнику голови обласної ради Дзюбенку О.М. і представникам від кожної фракції зустрітися з ними та з’ясувати причину зібрання.

5. СЛУХАЛИ: Про затвердження звітів.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –13)
(рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 18.12.2019 № 1722, зі змінами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 12)
(рішення додається)

7. СЛУХАЛИ: Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету Житомирської області за 2020 рік.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про інформацію керівника Житомирської обласної прокуратури щодо результатів діяльності органів Житомирської обласної прокуратури у 2020 році.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2020 році.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про комплексну Програму забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки і порядку у Житомирській області на 2021-2025 роки.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)


11. СЛУХАЛИ: Про регіональні Правила надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 10)
(рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 15.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2020 № 17.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 10)
(рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 21.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 26.07.2018 № 1133, зі змінами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 31.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 9)
(рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про Порядок використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на санаторно-курортне лікування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, віднесених до категорії ІІ, та внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 21.12.2017 № 878, зі змінами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 9)
(рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про порядок використання субвенції з обласного бюджету на проведення заходів з оздоровлення та відпочинку дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у дитячих закладах оздоровлення санаторного типу Житомирської області та про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2021 № 29, зі змінами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 9)
(рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 09.04.2013 № 848, зі змінами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 23 «Про обласну цільову Програму розвитку туризму в Житомирській області на 2021-2023 роки».

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 11)
(рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 32.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 10)
(рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2021 – 2022 роки.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням правок.

( за – 47,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 10)
(рішення додається)


23. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 07.02.2019 № 1368, зі змінами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про Порядок використання коштів для здійснення інших витрат, пов’язаних із виконанням депутатами Житомирської обласної ради своїх повноважень, та про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 30.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 № 20 «Про обласну Програму «Здоров’я населення Житомирщини» на 2021 рік.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 31.03.2016 № 147 «Про обласну щорічну медичну премію імені О. Ф. Гербачевського», зі змінами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 13)
(рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
(рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету Житомирської області на 2021 рік.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат Житомирської обласної ради Онопрієнко В.В. (Пропозиція) вніс пропозицію окремо розглянути питання щодо виділення коштів з обласного бюджету для встановлення флагштоку Державного Прапора України на майдані Соборному у м. Житомирі.

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Онопрієнка В.В. (Пропозиція) - окремо розглянути питання щодо виділення коштів з обласного бюджету для встановлення флагштоку Державного Прапора України на майдані Соборному у м. Житомирі.

( за – 9,
проти – 4,
утр. – 11,
не гол. – 33)
(пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування даний проєкт рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 10)
(рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 07.03.2018, зі змінами, з директором Житомирського базового фармацевтичного фахового коледжу Житомирської обласної ради.

Депутат Житомирської обласної ради Руденький А.О. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 13)
(рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Корінною Л.В.

Депутат Житомирської обласної ради Дмитрук О.В. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 36,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 21)
(рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Рибинським І.Є.

Депутати Житомирської обласної ради Рибинський І.Є. (Наш край), Ходак І.Є. (Наш край), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомили про можливий конфлікт інтересів та про те, що не будуть брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Кінзерською В.А.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Дячук І.Д.

Депутат Житомирської обласної ради Дячук І.Д. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомила про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 7)
(рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Дідиком В.С.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)


 

36. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту із Заславцем Т.І.

Депутат Житомирської обласної ради Дмитрук О.В. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Українцем Р.Г.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Донцем О.А.

Депутати Житомирської обласної ради Дячук І.Д. (Слуга народу), Донець В.Є. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомили про можливий конфлікт інтересів та про те, що не будуть брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Жалінським В.Б.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

Депутат Житомирської обласної ради Чорноморець О.П. (За майбутнє) порушив питання щодо переукладення контракту з керівником комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради Грибуком В.О.

ВИРІШИЛИ: Доручити постійній комісії обласної ради з гуманітарних питань опрацювати питання щодо переукладення контракту з керівником комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради Грибуком В.О.

40. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 3)
(рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Національного музею космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради.

Депутат Житомирської обласної ради Дячук І.Д. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомила про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу позашкільної освіти «Житомирська обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Юність» Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Динамівець» Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського регіонального центру підвищення кваліфікації.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту Потіївського навчально-реабілітаційного центру Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про надання земельної ділянки у постійне користування та закріплення нерухомого майна на праві оперативного управління.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)


49. СЛУХАЛИ: Про передачу земельної ділянки.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Сила і Честь).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою комунальній реабілітаційній установі «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою комунальній установі «Новоборівський дитячий будинок-інтернат» Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

54. Про надання згоди ДП «Радомишльський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про надання згоди ДП «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

Голова обласної ради Федоренко В.І., відповідно до Регламенту обласної ради VІІІ скликання, оголосив перерву на 20 хвилин.

Після перерви депутати продовжили роботу.

56. СЛУХАЛИ: Про надання згоди ДП «Коростишівський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою щодо відновлення меж земельної ділянки.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
(рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про надання згоди ДП «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради на розроблення технічної документації із землеустрою.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про передачу земельної ділянки у постійне користування.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

60. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання медичного обладнання.

Депутат Житомирської обласної ради Довгополий Ю.Д. (ЄС), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 3)
(рішення додається)

61. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання основних засобів

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)


62. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання транспортних засобів.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

63. СЛУХАЛИ: Про передачу об’єкта нерухомого майна у державну власність.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 2,
утр. – 1,
не гол. – 7)
(рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про прийняття автомобіля у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

65. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області санітарного транспорту.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

66. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на передачу закладів освіти у спільну власність територіальних громад області

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

67. СЛУХАЛИ: Про створення Житомирського агротехнічного коледжу Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

68. СЛУХАЛИ: Про припинення комунального закладу позашкільної освіти «Обласний центр туризму, краєзнавства учнівської молоді» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

69. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.10.2018 № 1260 «Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

70. СЛУХАЛИ: Про Перелік першого типу об’єктів оренди комунальної власності.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 6)
(рішення додається)

71. СЛУХАЛИ: Про Переліки другого типу об’єктів оренди комунальної власності.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

72. СЛУХАЛИ: Про орендну плату.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

73. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

74. СЛУХАЛИ: Про розмір орендної плати.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)


75. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 08.10.2020 № 2034 «Про затвердження Переліку підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню», зі змінами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

76. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.2020 №43.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

77. СЛУХАЛИ: Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Лісовий берег» Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

78. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.06.2020 №1969.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

79. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 12.09.2018 №1215 «Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Онопрієнко В.В. (Пропозиція), начальник управління майном виконавчого апарату Житомирської обласної ради Казьмірик В.І.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 5)
(рішення додається)

80. СЛУХАЛИ: Про передачу об’єкта нерухомого майна та надання земельної ділянки у постійне користування.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

81. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.06.2020 № 1963 «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

82. СЛУХАЛИ: Про приватизацію нерухомого майна (теплиця), що знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 72.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 2,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

83. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 25.06.2020 №1966, зі змінами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

84. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на отримання кредитного ліміту.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Онопрієнко В.В. (Пропозиція), Крамаренко С.М. (РПЛ).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,
проти – 6,
утр. – 7,
не гол. – 7)
(рішення додається)

85. СЛУХАЛИ: Про план діяльності Житомирської обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів Житомирської обласної ради на 2021 рік.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(рішення додається)

86. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 19.05.16 № 245 «Про затвердження Положення про преміювання та граничні розміри заробітної плати керівників підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 6)
(рішення додається)


87. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 21.12.2017 № 900 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.

ВИСТУПИЛИ:
Депутати обласної ради Костюшко І.В. (Пропозиція), Григорович М.С. (Батьківщина), заступник керуючого справами, начальник управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Репіков А.В.

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Костюшко І.В. (Пропозиція) – доповнити розділ 7 положення пунктом щодо строку призначення виконуючих обов’язки керівників підприємств, установ, організацій об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області.

( за – 32,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. –24)
(пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Федоренко В.І. поставив на голосування проєкт рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
проти – 2,
утр. – 1,
не гол. – 14)
(рішення додається)

88. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
(рішення додається)

89. СЛУХАЛИ: Про припинення Малинського районного комунального підприємства з технічної інвентаризації Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Коростенське міжміське бюро технічної інвентаризації» Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

90. СЛУХАЛИ: Про затвердження ліквідаційного балансу комунального підприємства «Житомирський обласний виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та якості продукції» Житомирської обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

91. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

92. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю та втрату чинності рішень Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

93. СЛУХАЛИ: Про надання згоди релігійній організації “Релігійна громада Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомирсько-Овруцької єпархії Української Православної церкви (Православної церкви України) м. Житомир Житомирська область” на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Сергєєва І.В. (РПЛ).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

94. СЛУХАЛИ: Про оголошення на території Коростенського району пам’яток природи місцевого значення.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

95. СЛУХАЛИ: Про оголошення ботанічного заказника місцевого значення «Черевківський».

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

96. СЛУХАЛИ: Про розширення меж ландшафтного заказника місцевого значення «Древлянський».

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

97. СЛУХАЛИ: Про розширення меж ландшафтного заказника місцевого значення «Глушець».

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)


98. СЛУХАЛИ: Про оголошення об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

99. СЛУХАЛИ: Про погодження проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Бердичева Житомирської області.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

100. СЛУХАЛИ: Про оголошення у Житомирській області 2021 року роком Лесі Українки.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

101. СЛУХАЛИ: Про Положення про президію обласної ради VIII скликання.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

102. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 27.11.2020 № 12 «Про утворення президії обласної ради VIII скликання», зі змінами.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) вніс пропозицію включити у склад президії Житомирської обласної ради голів депутатських груп у Житомирській обласній раді, створення яких озвучено на сесії.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням пропозиції депутата обласної ради Крамаренка С.М. (РПЛ)

( за – 47,
проти – 0,
утр. – 3,
не гол. – 8)
(рішення додається)

103. СЛУХАЛИ: Про структуру та чисельність виконавчого апарату Житомирської обласної ради.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

104. СЛУХАЛИ: Про припинення повноважень члена поліцейської комісії Управління поліції охорони в Житомирській області Ткачука С.О.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 1)
(рішення додається)

105. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо необхідності фінансування робіт у сфері поводження з небезпечними відходами.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

106. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо необхідності забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

107. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Львівської міської ради, Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації щодо запобігання ситуації з вивезення та несанкціонованого самовільного розміщення твердих побутових та інших відходів на території Житомирської області.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 9)
(рішення додається)

108. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України, Голови Фонду державного майна України щодо передачі газових мереж у комунальну власність сільських, селищних, міських рад.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Онопрієнко В.В. (Пропозиція) вніс пропозицію доповнити проєкт рішення словами «окрім магістральних мереж».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням пропозиції депутата обласної ради Онопрієнка В.В. (Пропозиція).

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 1)
(рішення додається)

109. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо недопущення знищення системи адресної доставки пенсій та соціальних виплат сільським пенсіонерам.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

110. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України щодо підвищення виплати медичним працівникам первинної ланки.

ВИСТУПИЛИ:
Депутат обласної ради Журбенко П.Ю. (ЄС).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 1)
(рішення додається)

111. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству» та Указу Президента України від 22.07.2019 № 542/2019 «Про заходи щодо протидії рейдерству».

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 2)
(рішення додається)


112. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо необхідності прийняття законопроєктів про підтримку молочної галузі країни.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

113. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності прийняття законопроєкту стосовно сприяння розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
(рішення додається)

114. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України щодо пенсійного забезпечення потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

115. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо відшкодування з державного бюджету місцевим бюджетам пільгових послуг.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

116. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

117. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, путівками на санаторно-курортне лікування.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

118. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо включення Міністерством охорони здоров’я України до централізованих закупівель препаратів для лікування спінальної м’язової атрофії.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
(рішення додається)

119. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про оренду державного та комунального майна

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

120. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо вдосконалення механізму мережі ліцеїв.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
(рішення додається)

121. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроєктів про малу приватизацію №№ 4572, 4573, 4574, 4575.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

122. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо порядку забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(рішення додається)

123. СЛУХАЛИ: Інформацію Державної екологічної інспекції Поліського округу щодо ситуації із забрудненням річок Случ та Хомора.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 52,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(інформація додається)


 

124. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на другій сесії обласної ради восьмого скликання.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 55,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)

125. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Федоренко В.І. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)

126. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Дзюбенко О.М.- перший заступник голови обласної ради.

127.1. Про запит депутата обласної ради Рибак Н.І. щодо відновлення руху електропоїзда «Житомир-Фастів».

ВИРІШИЛИ: Направити запит депутата обласної ради Рибак Н.І. голові Житомирської обласної державної адміністрації Бунечку В.І. Про результати розгляду запиту повідомити до 27.06.2021 депутату обласної ради Рибак Н.І. та обласній раді.

127.2. Про запит депутата обласної ради Диняка С.В. щодо вжиття заходів із недопущення незаконного заволодіння розпайованими землями.

ВИРІШИЛИ: Направити запит депутата обласної ради Диняка С.В. голові Житомирської обласної державної адміністрації Бунечку В.І., керівнику Житомирської обласної прокуратури Білошицькому О.В., начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області Олійнику Ю.М. Про результати розгляду запиту повідомити до 27.06.2021 депутату обласної ради Диняку С.В. та обласній раді.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
(запити додаються)

128. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо встановлення права власності на земельні частки (паї) працівникам КСП «Україна-Черняхів 1».

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що у перерві відбулося засіданні профільної комісії, якою погоджено внесення даного питання на розгляд обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 1)
(рішення додається)

129. СЛУХАЛИ: Різне.

Депутат Житомирської обласної ради Онопрієнко В.В. (Пропозиція) порушив питання щодо надання роз’яснень вимог окремих положень Регламенту обласної ради VIIІ скликання, затвердженого рішенням Житомирської обласної ради від 24.12.2020 №13.

ВИРІШИЛИ: Доручити постійній комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності спільно з управлінням юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради опрацювати питання щодо застосування положень Регламенту обласної ради VIIІ скликання, затвердженого рішенням Житомирської обласної ради від 24.12.2020 №13, під час внесення пропозицій у порядок денний на пленарному засіданні сесії обласної ради.

Депутат Житомирської обласної ради Парфентієва Т.М. (ЄС) озвучила заяву щодо ситуації, яка склалася в Білорусії.

Депутат Житомирської обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) порушила питання щодо створення реабілітаційного центру на базі КНП „Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій „Лісова казка” Житомирської обласної ради.

Перший заступник голови Житомирської обласної ради Дзюбенко О.М. повідомив, що дане питання знаходиться на контролі обласної ради та прийнято необхідні рекомендації стосовно шляхів оптимізації роботи санаторію.

Голова обласної ради Федоренко В.І. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив четверту сесію обласної ради восьмого скликання закритою.

 

Голова обласної ради                            В.І. Федоренко