• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2024

                                                                    

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ
пленарного засідання сесії обласної ради №19

Дев’ятнадцята сесія                                    VІІІ скликання

07.03.2024                                           м. Житомир

Усього депутатів обласної ради – 63

Присутніх на сесії –49

              Відкрив і вів засідання 19 сесії обласної ради восьмого скликання заступник голови обласної ради Ширма В.В.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. наголосив, що, у разі включення сигналу повітряної тривоги, необхідно переміститися у бомбосховище. Після завершення тривоги потрібно повернутися в сесійну залу.

Висловив подяку і шану військовослужбовцям Збройних сил України, які непохитно стоять на захисті держави та відвойовують тимчасово окуповані ворогом міста і села України.

Запропонував вшанувати хвилиною мовчання світлу пам’ять українських воїнів, наших громадян, які загинули в боротьбі за територіальну цілісність, свободу і незалежність України.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені начальник, заступники начальника обласної військової адміністрації, директори департаментів, керівники правоохоронних органів.

Нагадав, що на десятій сесії обласної ради депутатами прийнято рішення про те, що у період дії воєнного стану в Україні проводитимуться закриті засідання сесій обласної ради.

На закритому засіданні ради, окрім депутатів ради, мають право бути присутніми визначені Погоджувальною радою обласної ради особи, присутність яких необхідна для розгляду відповідного питання. Крім того, на закритому засіданні ради мають право бути присутніми голова обласної державної адміністрації, прокурор області, інші особи, яким таке право надано чинним законодавством.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що, відповідно до статті 35 з приміткою 1 Закону України «Про запобігання корупції», у порядку статті 59 з приміткою 1 «Конфлікт інтересів» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», депутати під час розгляду питань порядку денного сесії, у разі наявності конфлікту інтересів, самостійно повідомляють про наявність конфлікту інтересів.

1. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні Погоджувальної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання згідно з переліком, розданим депутатам.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 49,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. –3)

                                                (пропозицію підтримано)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що напередодні відбулось засідання постійних комісій обласної ради з гуманітарних питань та з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності, на яких розглянуто питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства освіти і науки України щодо реорганізації Поліського національного університету шляхом його приєднання до Житомирського державного університету імені Івана Франка».

Постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань не підтримала дане звернення, а комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності підтримала внесення даного питання на розгляд обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Олійник О.В. (Наш край), Скидан О.В. (Сила і Честь), Годований Р.М. (Пропозиція), Григорович М.С. (ВО «Батьківщина»), Крамаренко С.М. (РПЛ), Нагорняк В.В. (позафракційний), голова консультаційної ради у справах ветеранів Сліпченко Михайло.

Депутат обласної ради Скидан О.В. (Сила і Честь), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35-1 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні щодо включення питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства освіти і науки України щодо реорганізації Поліського національного університету шляхом його приєднання до Житомирського державного університету імені Івана Франка» у порядок денний.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства освіти і науки України щодо реорганізації Поліського національного університету шляхом його приєднання до Житомирського державного університету імені Івана Франка».

( за – 19,

 проти – 4,

 утр. – 16,

не гол. –12)

                                              (пропозицію не підтримано)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

(за –46,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –3)

2. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити регламент сесії обласної ради, а саме: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, відповіді на запитання – до 3 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 51,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. – 0)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що із заявою про виступ звернувся Дяченко Андрій, військовослужбовець 37 окремої військової бригади морської піхоти та запропонував розглянути його інформацію після розгляду 1 питання порядку денного – про звіт Житомирської обласної державної (військової) адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на  2023 рік.

3. СЛУХАЛИ: Про звіт Житомирської обласної державної (військової) адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на  2023 рік.

Інформує: Бунечко В.І. – начальник обласної військової (державної) адміністрації (звіт додається).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 1)

                                                   (рішення додається)

      Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію надати слово для виступу Дяченку Андрію - військовослужбовцю 37 окремої військової бригади морської піхоти військової частини А 4548.

( за – 44,

 проти – 0,

 утр. – 0,

не гол. –8)

                                              (пропозицію  підтримано)

     

         Військовослужбовець 37 окремої військової бригади морської піхоти Дяченко Андрій порушив питання щодо виділення коштів 37 окремій військовій бригаді морської піхоти військової частини А4548 для придбання необхідних засобів захисту.


4. СЛУХАЛИ: Про затвердження річного звіту про виконання обласного бюджету Житомирської області за 2023 рік.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

           Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ), начальник Департаменту фінансів Житомирської обласної державної (військової) адміністрації Венцель В.Т.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

 проти – 2,

 утр. – 1,

 не гол. – 3)

                                                   (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про моніторингові звіти.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 2)

                                                   (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про інформацію керівника Житомирської обласної прокуратури щодо результатів діяльності органів Житомирської обласної прокуратури за дванадцять місяців 2023 року.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

 проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                                   (рішення додається)

7. СЛУХАЛИ: Про звільнення генерального директора комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Леськіва Б.Б.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради. Повідомив про те, що питання вноситься на розгляд депутатом Дмитруком О.В.

ВИСТУПИЛИ:

Депутати обласної ради Дмитрук О.В. (Слуга народу), Крамаренко С.М. (РПЛ), генеральний директор комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Леськів Б.Б., депутати обласної ради Черпіцький К.О. (позафракційний), Чорноморець О.П. (позафракційний), Чернявський П.П. (РПЛ), Озерчук А.М. (ВО «Батьківщина»), начальник обласної військової (державної) адміністрації Бунечко В.І.

Депутат обласної ради Прокопчук В.В. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35-1 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення «Про звільнення генерального директора комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Леськіва Б.Б.».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 38,

 проти – 4,

 утр. – 1,

 не гол. – 8)

                                                   (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 27.05.2021 № 130 «Про Переліки першого типу об’єктів оренди комунальної власності», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,

 проти – 0,

 утр. – 1,

 не гол. – 12)

                                                   (рішення додається)

      Громадський діяч Федірко Андрій попросив слово для виступу.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію надати слово громадському діячу Федірку Андрію перед розглядом інших питань порядку денного.

( за – 22,

 проти – 5,

 утр. – 5,

не гол. –20)

                                              (пропозицію не підтримано)

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від  27.05.2021 № 131 «Про Переліки другого типу об’єктів оренди комунальної власності», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

         проти – 0,

 утр. – 1,

 не гол. – 6)

                                           (рішення додається)


10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

Депутат обласної ради Довгополий Ю.Д. (ЄС), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35-1 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 7)

                                           (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний протитуберкульозний диспансер» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 7)

                                           (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 10)

                                           (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

Депутат обласної ради Сабадаш І.І. (За майбутнє), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35-1 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 9)

                                           (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр реабілітації» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                      (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 9)

                                           (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради.

 Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 7)

                                           (рішення додається)


18. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 7)

                                           (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний багатопрофільний спеціалізований фтизіопульмонологічний санаторій «Лісова казка» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 8)

                                           (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 6)

                                           (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласне патологоанатомічне бюро» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 7)

                                           (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» Житомирської обласної ради.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 3)

                                           (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

         проти – 1,

 утр. – 0,

 не гол. – 8)

                                           (рішення додається)


26. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та  затвердження у новій редакції Статуту Житомирської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 6)

                                           (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Коростишівської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

         проти – 1,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та  затвердження у новій редакції  Статуту Вишевицької спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

         проти – 1,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та  затвердження у новій редакції  Статуту Любарської спеціальної школи Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

         проти – 1,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради  від 19.05.2016 № 245  «Про затвердження Положення про преміювання та граничні розміри заробітної плати керівників підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46

         проти – 1,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 18.12.2019 з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради. 

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради. Вніс пропозицію зняти з розгляду дане питання, оскільки прийнято рішення «Про звільнення генерального директора комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Леськіва Б.Б.».

ВИРІШИЛИ: Зняти з розгляду даний проєкт рішення.

( за – 46,

         проти – 0,

 утр. – 1,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 14.07.2022 з директором  комунального некомерційного підприємства «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

Депутат обласної ради Довгополий Ю.Д. (ЄС), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35-1 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 27.05.2021 з директором  комунального некомерційного підприємства «Обласний протитуберкульозний диспансер» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 3)

                                           (рішення додається)


34. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від  25.06.2020 з директором  комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради.

       Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 2)

                                           (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у  контракт від 14.07.2022 з директором  комунального некомерційного підприємства «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

Депутат обласної ради Сабадаш І.І. (За майбутнє), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35-1 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 3)

                                           (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 16.12.2021 з директором  комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

         проти – 1,

 утр. – 0,

 не гол. – 6)

                                           (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 05.03.2020 з директором  комунального некомерційного підприємства «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради.

     Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 16.12.2021 з директором  комунального некомерційного підприємства «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

Депутат обласної ради Журбенко П.Ю. (ЄС), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35-1 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт  від 27.05.2021 з директором  комунального некомерційного підприємства «Обласне патологоанатомічне бюро» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у  контракт від 18.12.2019 з директором  комунального некомерційного підприємства «Житомирський обласний  спеціалізований  будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 3)

                                           (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про призначення директора обласного комунального підприємства «Обласний учбово-курсовий комбінат житлово-комунального господарства» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 40,

         проти – 0,

 утр. – 9,

 не гол. – 3)

                                           (рішення додається)


42. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у контракт від 17.08.2023 з генеральним директором комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

Депутат обласної ради Руденький А.О. (Слуга народу), відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35-1 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 3)

                                           (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 25.06.2020 №1966 «Про затвердження переліків та реєстру щодо об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про передачу цілісного майнового комплексу у державну власність.

         Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання медичного обладнання.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 7)

                                           (рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на списання основного засобу.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 6)

                                           (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про звільнення комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради від сплати частини чистого прибутку за 2023 рік.

         Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації від 30.10.1997 №608 «Про передачу нежилих приміщень та державного комунального підприємства «Житомирфото».

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення Житомирської обласної ради від 17.08.2023 № 601 «Про приватизацію шляхом продажу на аукціоні комплексу будівель».

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 5)

                                           (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про затвердження проєкту землеустрою  щодо відведення земельної ділянки.

         Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 7)

                                           (рішення додається)


52. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок уздовж державного кордону.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

         проти – 0,

 утр. – 1,

 не гол. – 6)

                                           (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки за адресою: вул. Фещенка-Чопівського, 18, м. Житомир.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИСТУПИЛИ:

В.о. начальника Управління майном Житомирської обласної ради Сечін Р.С., депутати обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ), Гундич І.П. (Пропозиція), Чернявський П.П. (РПЛ), Ющенко О.М. (Слуга народу), начальник обласної військової (державної) адміністрації Бунечко В.І.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 35,

         проти – 1,

 утр. – 8,

 не гол. – 7)

                                           (рішення додається)

         Заступник голови обласної ради Ширма В.В. запропонував та поставив на голосування пропозицію доручити Житомирській обласній раді спільно з Житомирською обласною державною (військовою) адміністрацією та Управлінням майном Житомирської обласної ради звернутися до ТОВ «Футбольний клуб «Полісся» щодо надання у Житомирську обласну раду ескізу намірів подальшого облаштування земельної ділянки площею 1,1107 га, яка розташована за адресою: м. Житомир,  вул. Фещенка-Чопівського, 18.

(за – 45,

проти – 0,

утр. 1,

не гол. – 5)

                                              (пропозицію  підтримано)

55. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо об’єднання земельних ділянок.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 6)

                                           (рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про передачу повноважень функцій замовника.

         Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 8)

                                           (рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про укладення договору суперфіцію.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

         проти – 0,

 утр. – 1,

 не гол. – 7)

                                           (рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про укладення договору суперфіцію на користування земельною ділянкою за адресою: вул. Князів Острозьких, 112-а, м. Житомир.

Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 4)

                                           (рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови Житомирської обласної ради.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 3)

                                           (рішення додається)

60. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 2)

                                           (рішення додається)

61. СЛУХАЛИ: Про дострокове припинення повноважень депутата Житомирської обласної ради VIII скликання Савченка О.І.

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проєкт рішення «Про дострокове припинення повноважень депутата Житомирської обласної ради VIII скликання Савченка О.І.».

 ( за – 31,

         проти – 2,

 утр. – 11,

 не гол. – 7)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проєкт даного рішення.

62. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо проєкту Закону України.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,

         проти – 0,

 утр. – 0,

 не гол. – 3)

                                           (рішення додається)

63. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

      Інформує: Ширма В.В. – заступник голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 48,

 проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                           (рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Різне.

      Депутат обласної ради Скидан О.В. (Сила і Честь) порушив питання щодо реорганізації освіти в Житомирській області шляхом обєднання вищих навчальних закладів області - Поліського національного університету та Житомирського державного університету ім. Івана Франка.

ВИСТУПИЛИ:

      Ректор Житомирського державного університету ім. Івана Франка Киричук Г.Є., заступник голови обласної ради Ширма В.В., депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ).

      Депутат обласної ради Рибак Н.І. (позафракційна) порушила питання щодо виділення коштів для фінансування 37 окремої військової бригади морської піхоти військової частини А 4548 відповідно до звернення військовослужбовця Дяченка Андрія.

ВИСТУПИЛИ:

      Заступник голови обласної ради Ширма В.В., начальник Житомирської обласної державної (військової) адміністрації Бунечко В.І.

ВИРІШИЛИ: Доручити виконавчому апарату Житомирської обласної ради звернутися до Житомирської обласної державної (військової) адміністрації щодо розгляду можливості вирішення питання виділення коштів на придбання необхідних засобів захисту для 37 бригади морської піхоти військової                   частини А4548.

 (за – 39,

проти – 0,

утр. 0,

не гол. – 1)

Заступник голови обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, виконавчому апарату обласної ради, начальнику, заступникам начальника обласної військової адміністрації, директорам департаментів, керівникам правоохоронних органів та оголосив дев’ятнадцяту сесію обласної ради восьмого скликання закритою.

        

        

Заступник голови

обласної ради                                                                                    В.В. Ширма