• Номер скликання: 8 скликання
  • Тип документа: Рішення
  • Рік документа: 2023

                                                           

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

П’ятнадцята  сесія                                                                VІІІ скликання

від 27.04.2023 № 541

Про припинення шляхом реорганізації
та прийняття з державної
у спільну власність територіальних
громад сіл, селищ, міст Житомирської
області цілісних майнових комплексів
державних закладів професійної
(професійно-технічної) освіти

Зі змінами, внесеними
рішеннями обласної ради:              

від 17.08.2023 № 570

від 21.12.2023 № 638

Відповідно до статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», статей 104-107 Цивільного кодексу України, статті 59 Господарського кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 №1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», зі змінами, розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.07.2018  №516-р «Про передачу цілісних майнових комплексів державних професійно-технічних навчальних закладів у спільну власність територіальних громад Житомирської та Івано-Франківської областей», рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо передачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної у комунальну власність  від 09.06.2021 №1/9-301, рішення Житомирської обласної ради від 10.09.2015 №1606 «Про надання згоди на передачу закладів та установ у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами, враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради з гуманітарних питань від 20.04.2023, з питань бюджету та комунальної власності від 21.04.2023, обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Прийняти з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області цілісні майнові комплекси державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти із зобов’язанням використовувати такі об’єкти за цільовим призначенням та не відчужувати їх у приватну власність згідно з додатком 1.

2. Створити спільні комісії з питань припинення (реорганізації) шляхом перетворення та приймання-передачі цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області згідно з додатками 2-4 (далі – Комісії).

3. Комісіям:

3.1. Здійснити заходи з припинення (реорганізації) шляхом перетворення  та приймання-передачі цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти шляхом оформлення передавальних актів відповідно до вимог чинного законодавства.

3.2. Подати оформлені передавальні акти на затвердження у Житомирську обласну раду.

4. Припинити юридичну особу - Державний навчальний заклад «Бердичівське вище професійне училище» (код ЄДРПОУ 02543503, юридична адреса: Житомирська область, Бердичівський район, село Великі Низгірці, вулиця Ліцейна, будинок 1), шляхом перетворення у Бердичівське вище професійне училище Житомирської обласної ради.

5. Припинити юридичну особу - Бердичівський професійний будівельний ліцей (код ЄДРПОУ 02543489, юридична адреса: Житомирська область,
м. Бердичів, вул. Одеська, будинок 41), шляхом перетворення у Бердичівський професійний будівельний ліцей Житомирської обласної ради.

6. Припинити юридичну особу - Любарський професійний ліцей (код ЄДРПОУ 02543443, юридична адреса: Житомирська область, Любарський район, селище міського типу Любар, вулиця Райради, будинок 6), шляхом перетворення у Любарський професійний ліцей Житомирської обласної ради.

7. Комісіям:

7.1. Повідомити державному реєстратору про припинення юридичних осіб у порядку, передбаченому законодавством України.

7.2. Забезпечити офіційне оприлюднення повідомлення про рішення щодо реорганізації юридичних осіб.

7.3. Протягом двох місяців з дати публікації повідомлення про припинення юридичних осіб здійснити дії, пов’язані з реорганізацією закладів, згідно з вимогами чинного законодавства України.

8. Встановити, що претензії кредиторів державних закладів приймаються протягом двох місяців з дати офіційного оприлюднення повідомлення про рішення обласної ради щодо припинення юридичної особи та внесення запису про реорганізацію державних закладів у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за юридичними адресами закладів.

9. Доручити Житомирській обласній військовій (державній) адміністрації підготувати та подати на затвердження Житомирській обласній раді статути Бердичівського вищого професійного училища Житомирської обласної ради, Бердичівського професійного будівельного ліцею Житомирської обласної ради, Любарського професійного ліцею Житомирської обласної ради.

10. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Житомирської обласної ради від 14.07.2022 №439 «Про прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти».

11. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради з гуманітарних питань,  з питань бюджету та комунальної власності.

 

 

Заступник голови
обласної ради                                                                                          В.В. Ширма 

Додаток до рішення від 21.12.2023

Додаток до рішення від 17.08.2023

Додаток до рішення від 27.04.2023