• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2014

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Двадцять восьма сесія                           VІ скликання

20.11.14                                              м. Житомир

Усього обрано депутатів – 110

Присутніх на сесії – 69

Голова обласної ради Француз В.Й. назвав прізвища відсутніх депутатів та попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів, згідно з рішенням обласної ради, прийнятим на чотирнадцятій сесії обласної ради шостого скликання "Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради".

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що у залі присутній депутат Диняк С.В. та попросив активізувати його робоче місце.

У залі працюють 70 депутатів.

Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив заяви депутата обласної ради Никитюка Олександра Андрійовича та фракції "Фронт змін" (додаються).

Голова обласної ради Француз В.Й. надав слово заступнику голови Житомирської обласної територіальної виборчої комісії Мельничуку А.В., який озвучив постанову комісії про реєстрацію депутата обласної ради Скавінської Н.Г. (додається).

Голова обласної ради Француз В.Й. привітав новообраного депутата Скавінську Н.Г., побажав успіхів у депутатській діяльності та вручив посвідчення і значок депутата обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив відповідального за електронну систему голосування активізувати робоче місце депутата СкавінськоїН.Г.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що, за погодженням фракції "Батьківщина", новообраного депутата Скавінську Н.Г.пропонується обрати до складу постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності та середнього і малого бізнесу.

1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.14 №10 «Про обрання складу постійних комісій», зі змінами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що народними депутатами стали Арешонков В.Ю., Кривенко В.В., Дзюблик П.В. та озвучив заяву Арешонкова В.Ю. про складення депутатських повноважень і звільнення з посади першого заступника голови обласної ради.

Перший заступник голови обласної ради Арешонков В.Ю. висловив подяку депутатському корпусу за спільну плідну співпрацю та побажав успіхів у подальшій роботі і пообіцяв, що буде далі співпрацювати з депутатським корпусом на благо Житомирщини.

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати робоче місце депутата Будника Р.П., який  запізнився.

У залі працює 71 депутат.

2. СЛУХАЛИ: Про дострокове припинення повноважень першого заступника голови Житомирської обласної ради Арешонкова В.Ю. та складання ним депутатських повноважень.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії бере Видиборець Микола Кирилович – головний консультант Управління по зв’язках з органами влади і місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після 27 сесії обласної ради, а саме:

директором департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації призначена Григор’єва Ольга Миколаївна;

т.в.о. голови Володарсько-Волинської райдержадміністрації призначений Головач Андрій Миколайович;

т.в.о. голови Ємільчинської райдержадміністрації призначений Ширма Володимир Васильович;

т.в.о. голови Коростенської райдержадміністрації призначений Дмитрук Сергій Васильович;

т.в.о. голови Коростишівської райдержадміністрації призначена Цимбалюк Олена Володимирівна;

т.в.о. голови Лугинської райдержадміністрації призначений Двуреченський Валерій Павлович;

т.в.о. голови Малинської райдержадміністрації призначений Литвиненко Володимир Миколайович.

т.в.о. голови Овруцької райдержадміністрації призначений Ващенко Олег Миколайович.

т.в.о. голови Романівської  райдержадміністрації призначений Капінус Олексій Григорович.

т.в.о. голови Червоноармійської  райдержадміністрації призначений Вікарчук Віктор Юрійович.

Голова обласної ради Француз В.Й. привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці на благо Житомирщини і України в цілому.

3. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Засік Г.Б. за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Перегуду Віктора Петровича,Сич Наталію Омелянівну, Гордійчука Віктора Петровича.

ВИРІШИЛИ:      Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Перегуду В.П. (фракція НП).
  2. Сич Н.О. (позафракційна).
  3. Гордійчука В.П. (фракція КПУ).
  4. Інформація Житомирської обласної територіальної виборчої комісії.

(за –65,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –4)

                                    (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати місце депутата обласної ради Долгих Я.Д., який запізнився та заблокувати місце депутата Арешонкова В.Ю., який залишив залу засідань. Крім того, потрібно активізувати місця депутатів Мелашенка А.В. та Бочковського О.В., які присутні у залі.

      У залі працюють 73 депутати.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що голосування питань порядку денного буде відбуватися відкритим поіменним голосуванням.

4.СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної радипогоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

2. Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Житомирської області на 2011-2014 роки.

3. Про обласну комплексну програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2014-2017 роки.

4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

5. Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2014  № 1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради».

6. Про стипендії обласної ради студентам та молодим науковцям вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації.

7. Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради.