• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2014

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Двадцять восьма сесія                           VІ скликання

20.11.14                                              м. Житомир

Усього обрано депутатів – 110

Присутніх на сесії – 69

Голова обласної ради Француз В.Й. назвав прізвища відсутніх депутатів та попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів, згідно з рішенням обласної ради, прийнятим на чотирнадцятій сесії обласної ради шостого скликання "Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради".

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що у залі присутній депутат Диняк С.В. та попросив активізувати його робоче місце.

У залі працюють 70 депутатів.

Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив заяви депутата обласної ради Никитюка Олександра Андрійовича та фракції "Фронт змін" (додаються).

Голова обласної ради Француз В.Й. надав слово заступнику голови Житомирської обласної територіальної виборчої комісії Мельничуку А.В., який озвучив постанову комісії про реєстрацію депутата обласної ради Скавінської Н.Г. (додається).

Голова обласної ради Француз В.Й. привітав новообраного депутата Скавінську Н.Г., побажав успіхів у депутатській діяльності та вручив посвідчення і значок депутата обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив відповідального за електронну систему голосування активізувати робоче місце депутата СкавінськоїН.Г.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що, за погодженням фракції "Батьківщина", новообраного депутата Скавінську Н.Г.пропонується обрати до складу постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності та середнього і малого бізнесу.

1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.14 №10 «Про обрання складу постійних комісій», зі змінами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що народними депутатами стали Арешонков В.Ю., Кривенко В.В., Дзюблик П.В. та озвучив заяву Арешонкова В.Ю. про складення депутатських повноважень і звільнення з посади першого заступника голови обласної ради.

Перший заступник голови обласної ради Арешонков В.Ю. висловив подяку депутатському корпусу за спільну плідну співпрацю та побажав успіхів у подальшій роботі і пообіцяв, що буде далі співпрацювати з депутатським корпусом на благо Житомирщини.

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати робоче місце депутата Будника Р.П., який  запізнився.

У залі працює 71 депутат.

2. СЛУХАЛИ: Про дострокове припинення повноважень першого заступника голови Житомирської обласної ради Арешонкова В.Ю. та складання ним депутатських повноважень.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії бере Видиборець Микола Кирилович – головний консультант Управління по зв’язках з органами влади і місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після 27 сесії обласної ради, а саме:

директором департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації призначена Григор’єва Ольга Миколаївна;

т.в.о. голови Володарсько-Волинської райдержадміністрації призначений Головач Андрій Миколайович;

т.в.о. голови Ємільчинської райдержадміністрації призначений Ширма Володимир Васильович;

т.в.о. голови Коростенської райдержадміністрації призначений Дмитрук Сергій Васильович;

т.в.о. голови Коростишівської райдержадміністрації призначена Цимбалюк Олена Володимирівна;

т.в.о. голови Лугинської райдержадміністрації призначений Двуреченський Валерій Павлович;

т.в.о. голови Малинської райдержадміністрації призначений Литвиненко Володимир Миколайович.

т.в.о. голови Овруцької райдержадміністрації призначений Ващенко Олег Миколайович.

т.в.о. голови Романівської  райдержадміністрації призначений Капінус Олексій Григорович.

т.в.о. голови Червоноармійської  райдержадміністрації призначений Вікарчук Віктор Юрійович.

Голова обласної ради Француз В.Й. привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці на благо Житомирщини і України в цілому.

3. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Засік Г.Б. за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Перегуду Віктора Петровича,Сич Наталію Омелянівну, Гордійчука Віктора Петровича.

ВИРІШИЛИ:      Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Перегуду В.П. (фракція НП).
  2. Сич Н.О. (позафракційна).
  3. Гордійчука В.П. (фракція КПУ).
  4. Інформація Житомирської обласної територіальної виборчої комісії.

(за –65,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –4)

                                    (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати місце депутата обласної ради Долгих Я.Д., який запізнився та заблокувати місце депутата Арешонкова В.Ю., який залишив залу засідань. Крім того, потрібно активізувати місця депутатів Мелашенка А.В. та Бочковського О.В., які присутні у залі.

      У залі працюють 73 депутати.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що голосування питань порядку денного буде відбуватися відкритим поіменним голосуванням.

4.СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної радипогоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

2. Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Житомирської області на 2011-2014 роки.

3. Про обласну комплексну програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2014-2017 роки.

4. Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

5. Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2014  № 1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради».

6. Про стипендії обласної ради студентам та молодим науковцям вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації.

7. Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради.


8. Питання комунальної власності:

8.1. Про внесення змін і доповнень до переліків та викладення у новій редакції реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що затверджені рішенням обласної ради від 10.04.14 № 1159, зі змінами.

8.2. Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

8.3. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1156 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції», зі змінами.

8.4. Про затвердження ліквідаційного балансу комунального підприємства „Світанок” Житомирської обласної ради.

8.5. Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального підприємства «Дирекція «Чорнобильбуд» Житомирської обласної ради.

8.6. Про внесення та затвердження змін до Статуту обласної комунальної установи Житомирського обласного перинатального центру Житомирської обласної ради.

8.7. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1157 «Про затвердження Положення про порядок списання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

8.8. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1176 „Про припинення комунального підприємства «Дирекція «Чорнобильбуд» Житомирської обласної ради”.

8.9. Про внесення та затвердження змін до Положення про комунальний заклад «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» Житомирської обласної ради.

8.10.  Про надання згоди громаді Свято-Михайлівського кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна за адресою: м. Житомир,                    вул. Київська, 12.

8.11. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради.

8.12. Про внесення та затвердження змін до Статуту Житомирського вищого професійного училища-інтернату Житомирської обласної ради.

8.13. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

8.14. Про встановлення орендної плати.

8.15. Про зміну розміру орендної плати.

8.16. Про застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.

8.17. Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.

8.18. Про списання основних засобів із балансів установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

8.19. Про надання дозволу на зменшення розміру земельних ділянок.

9. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів:

9.1. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «СОЮЗ-ГРАНІТ» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

9.2. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Ушомирграніт» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

9.3. Про надання у користування мисливських угідь товариству рибалок і мисливців «Янівка».

9.4. Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».

9.5. Про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю «Еко-Нест Плюс».

9.6. Про надання погодження приватному підприємству «Виробниче комерційне підприємство Проспект» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10. Про зняття з контролю рішень обласної ради.

11. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять сьомій сесії обласної ради шостого скликання.

12. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 73,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував подавати депутатські запити в письмовій формі до секретаріату з наступним включенням їх до порядку денного (одноголосно).

Депутат обласної ради Ємченко Г.Г. (позафракційна)внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про затвердження розпорядження голови обласної державної адміністрації».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Ємченко Г.Г. - включити у порядок денний питання «Про затвердження розпорядження голови обласної державної адміністрації».

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Марцун О.М. (фракція ФЗ) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про розробку стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиМарцуна О.М. (фракція ФЗ) - включити у порядок денний питання «Про розробку стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року».

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін та доповнень до Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2014 році».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін та доповнень до Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2014 році».

( за – 72,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Годований Р.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про надання дозволу на проживання вимушених переселенців із зони АТО в комунальних установах і закладах обласної ради» та «Про надання погодження державному підприємству "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Годованого Р.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про надання дозволу на проживання вимушених переселенців із зони АТО в комунальних установах і закладах обласної ради».

( за – 69,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –3)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Годованого Р.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про надання погодження державному підприємству "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 58,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. –13)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання Про програму матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області».


Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиКропачова Д.І. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про програму матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області».

( за – 66,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. –5)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Дідківський В.О. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про затвердження Регіональних правил про порядок надання, використання та погашення довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам, які надаються комунальним підприємством «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиДідківського В.О. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про затвердження Регіональних правил про порядок надання, використання та погашення довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам, які надаються комунальним підприємством «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради».

                                                  ( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Остудімов А.О. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Малинський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради» та «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Червоноармійський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Остудімова А.О. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Малинський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради».

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –8)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Остудімова А.О. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Червоноармійський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради».

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –8)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Пастовенський О.В. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про зміну назви та погодження Статуту комунального закладу "Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей" Житомирської обласної ради» та «Про передачу нерухомого майна, що перебуває на балансі комунальної установи "Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Родина" Житомирської обласної ради».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Пастовенського О.В. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про зміну назви та погодження Статуту комунального закладу "Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей" Житомирської обласної ради».

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Пастовенського О.В. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про передачу нерухомого майна, що перебуває на балансі комунальної установи "Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Родина" Житомирської обласної ради».

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) запропонував внести у порядок денний питання «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Тіопол" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами» та «Інформація правоохоронних органів на рішення постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів щодо незаконного видобутку піску на землях сільськогосподарського призначення за межами сіл Корчак Корчацької сільської ради та Улянівка Денишівської сільської ради Житомирського району».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - внести у порядок денний питання «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Тіопол" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 58,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 14)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - внести у порядок денний питанняпро надання інформації правоохоронних органів на рішення постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів щодо незаконного видобутку піску на землях сільськогосподарського призначення за межами сіл Корчак Корчацької сільської ради та Улянівка Денишівської сільської ради Житомирського району.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Дзюблик П.В. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Прогрес" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Дзюблика П.В. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Прогрес" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 14)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Яцкевич В.М. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання щодо звільнення від обов’язків голови постійної комісії обласної ради Кропачова Д.І. та зняти з розгляду питання 5 порядку денного «Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2014 № 1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради».


Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Яцкевича В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання щодо звільнення від обов’язків голови постійної комісії обласної ради Кропачова Д.І.

( за – 52,

проти – 1,

утр. – 2,

не гол. – 18)

(пропозицію підтримано)

Ряд депутатів обласної ради наголосили, що на їх робочих місцях не спрацювали кнопки, електронна система голосування дала збій, тому голосування потрібно вважати недійсним.

Депутат обласної ради Савченко О.Л. (фракція ВЧНП) запропонував при голосуванні за проекти рішень кожному депутату ставити особистий підпис.

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) підтримав дану пропозицію та зауважив, що для цього потрібно підготувати бланки.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зауважив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, потрібно відмінити поіменне голосування і проголосувати за голосування руками.

Депутат обласної ради Андрійчук Ю.А. (позафракційний) запропонував прийняти рішення про внесення змін до обласного бюджету та всі основні, а інші розглянути на наступному засіданні.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Баьківщина») вніс пропозицію обрати лічильну комісію і продовжувати роботу.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію продовжувати роботу і голосувати далі руками.

( за – 70,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. –0)

                                             (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й.запропонував та поставив на голосування пропозицію стосовно того, щоб секретаріату надати повноваження лічильної комісії та включити до її складу депутата Засіка Г.Б.

ВИРІШИЛИ: Секретаріату надати повноваження лічильної комісії та включити до її складу депутата Засіка Г.Б.

( за – 72,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –0)

                                             (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») запропонував оголосити перерву, щоб лічильна комісія визначилася із підрахунками голосів.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) вніс пропозицію розділити по 2 ряди між членами лічильної комісії для підрахунку голосів (одноголосно).

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Яцкевича В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання щодо звільнення від обов’язків голови постійної комісії обласної ради Кропачова Д.І.

( за – 67,

проти – 5,

утр. – 1,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 72,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –0)

      Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував питання «Про затвердження розпорядження голови обласної державної адміністрації» розглянути після питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік» (одноголосно).

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що надійшла інформація від технічної служби про те, що запрацювала електронна система голосування, тому можна повернутися до відкритого поіменного голосування.

      Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що потрібно проголосувати за повернення до поіменного голосування.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію продовжити роботу в електронному режимі.

( за – 72,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

5.СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував для інформації з питань повістки денної надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин.

        

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 72,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

6. СЛУХАЛИ: “Про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Житомирської області на 2011-2014 роки.

Інформує: Забродський Г.О. директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)


7. СЛУХАЛИ:Про обласну комплексну програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2014-2017 роки.

Інформує: Сіренький С.П. - заступник директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП) поцікавився, де в проекті рішення відображено відшкодування витрат на лікування військовослужбовців Новоград-Волинським міськрайТМО та виділення коштів на придбання тест-систем для скринінгу донорської крові для центру крові Житомирської обласної ради.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. відповіла, що департаментом опрацьовано питання щодо виділення даних коштів. Відповідно до Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції натериторію Житомирської області, та військовослужбовців,  працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2014 році, облдержадміністрацією затверджено Порядок використання коштів, але в ньому визначені тільки обласні установи, в яких лікуються і проходять реабілітацію хворі. На дані цілі було виділено 2,5 млн. грн. У разі необхідності, департамент охорони здоров’я облдержадміністрації може включити у перелік санаторно-курортних, лікувально-профілактичних закладів області, які надають послуги з лікування та медичної реабілітації військовослужбовців, заклади міст обласного підпорядкування – Бердичева, Коростеня, Новограда-Волинського та Малина.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпорядження голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2014 №1200 "Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.Повідомив про те, що на засіданні обласної ради 29.04.14 прийнято рішення № 1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради» та, враховуючи протокольне рішення на засіданні обласної ради від 11.09.14, створено робочу групу з метою доопрацювання бюджетного регламенту Житомирської обласної ради. Зазначив, що нині пропонується для ознайомлення та прийняття рішення вдосконалений та остаточний проект бюджетного регламенту обласної ради.

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) звернувся з проханням до депутатського корпусу підтримати проект рішення, оскільки він погоджений  фаховими спеціалістами фінансової сфери області з розробником проекту та департаментом фінансів обласної державної адміністрації.

Депутат обласної ради Яцкевич В.М. (фракція НП) запропонував зняти з розгляду обласної ради питання щодо бюджетного регламенту обласної ради, зважаючи на його невідповідність вимогам Бюджетного кодексу України та нормам чинного законодавства.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) запропонував директору департаменту фінансів Ємченко Г.Г. висловити власну позицію щодо прийняття рішення з даного питання.

Депутат обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») зазначив, що рішення, прийняте обласною радою 29.04.14 № 1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради», було недосконалим, потребувало доопрацювання та внесення відповідних змін. Запропонував прийняти вказане рішення із внесеними в нього змінами або розробити проект рішення про відміну прийнятого від 29.04.14 № 1200.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. зазначила, що рішення, прийняте обласною радою 29.04.14 № 1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради» не може бути реалізоване у зв’язку з порушенням вимог Бюджетного кодексу України. Наголосила, що рішення потрібно приймати із напрацьованими і внесеними змінами, в іншому випадку – розробляти проект рішення щодо відміни  першого основного варіанту.

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (позафракційний) зазначив, що рішення обласної ради від 29.04.14 № 1200 не виконується. Проінформував, що запропонований проект рішення враховує усі зауваження та пропозиції спеціалістів департаменту фінансів облдержадміністрації.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») наголосив, що рішення щодо бюджетного регламенту неодноразово розглядалося обласною радою та запропонував прийняти вказане рішення із внесеними в нього змінами або розробити проект рішення про відміну прийнятого рішення від 29.04.14 № 1200.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що у розробленому  проекті рішення враховані усі зауваження та пропозиції, внесені департаментом фінансів облдержадміністрації в рішення № 1200, крім того, він погоджений фахівцями фінансових структур області під час роботи над проектом рішення робочої групи з вивчення даного питання.

Депутат обласної ради Балюрко В.С. (позафракційний) запропонував прийняти рішення із внесеними змінами, а наступним рішенням відмінити попередньо прийняте, розробивши відповідний проект.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення, погоджений профільною комісією обласної ради.

( за – 45,

проти – 1,

утр. – 4,

не гол. – 23)

                                   (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. вніс та поставив на голосування пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

( за – 55,

проти – 3,

утр. – 0,

не гол. – 15)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

11. СЛУХАЛИ: Про стипендії обласної ради студентам та молодим науковцям вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації.

  Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)


13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін і доповнень до переліків та викладення у новій редакції реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що затверджені рішенням обласної ради від 10.04.14 № 1159, зі змінами.

  Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ, організацій - об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що дане питання підтримано постійними комісіями обласної ради з питань бюджету і комунальної власності та з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Постійна комісія з гуманітарних питань і президія обласної ради пропонують встановлювати підсумки відкритим голосуванням.

Запропонував взяти проект рішення за основу, а далі визначатися із внесеними пропозиціями.

Депутат обласної ради Засік Г.Б. (фракція «Батьківщина») повідомив, що у вищих навчальних закладах надається перевага таємному голосуванню та запропонував залишити проект рішення у початковому варіанті.

Депутат обласної ради Балюрко В.С. (позафракційний) запропонував надати право конкурсній комісії вирішувати, в якій формі має проходити голосування.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію проводити конкурсний відбір таємним голосуванням.

( за – 45,

проти – 2,

утр. – 3,

не гол. – 23)

                                   (пропозицію не підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію проводити конкурсний відбір відкритим голосуванням.

( за – 32,

проти – 6,

утр. – 12,

не гол. – 23)

                                   (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Балюрка В.С. (позафракційний) - надати право конкурсній комісії вирішувати, в якій формі має проходити голосування.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 16)

                                   (пропозицію не підтримано)

      Депутат обласної ради Ломаков Г.М. (позафракційний) вніс пропозицію повернутися до розгляду даного питання.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Ломакова Г.М. (позафракційний) - повернутися до розгляду даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 10)

                                   (пропозицію підтримано)

      Депутат обласної ради Савченко О.І. (фракція ВЧНП) повідомив, що фракція вважає дане питання закорумпованим, керівництво області не може самостійно призначати членів конкурсної комісії, відбір кандидатур непрозорий.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що з усіх управлінь і департаментів облдержадміністрації, від різних громадських організацій, відповідно до листів обласної ради, надавалися пропозиції щодо включення кандидатур до складу конкурсної комісії.

      Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») нагадав, що проголосовано пропозицію за повернення до голосування.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію проводити конкурсний відбір таємним голосуванням.

( за – 53,

проти – 4,

утр. – 4,

не гол. – 12)

                                   (пропозицію не підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію проводити конкурсний відбір відкритим голосуванням.

( за – 25,

проти – 7,

утр. – 7,

не гол. – 34)

                                   (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію надати право конкурсній комісії вирішувати, в якій формі має проходити голосування.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                   (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                        (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1156 "Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції", зі змінами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про затвердження ліквідаційного балансу комунального підприємства "Світанок" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)


17. СЛУХАЛИ: Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального підприємства "Дирекція "Чорнобильбуд" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                        (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту обласної комунальної установи Житомирського обласного перинатального центру Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1157 "Про затвердження Положення про порядок списання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 6)

                                        (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1176 "Про припинення комунального підприємства "Дирекція "Чорнобильбуд" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                        (рішення додається)

Відповідно до Регламенту роботи обласної ради, голова обласної ради Француз В.Й. оголосив перерву на 20 хвилин та повідомив, що у перерві відбудеться засідання постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів.

Після перерви депутати продовжили роботу.

Депутат обласної ради Іваницька Т.В. (позафракційна) запропонувала провести електронну реєстрацію присутніх у залі депутатів.

У залі працюють 66 депутатів.

21. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Положення про комунальний заклад "Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про надання згоди громаді Свято-Михайлівського кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 12.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу "Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності" Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування даний проект рішення.

( за – 54,

проти – 2,

утр. – 3,

не гол. – 7)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

      Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) вніс пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію про повернення до голосування з даного питання.

( за – 55,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 9)

                               (пропозицію не підтримано)

24. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту Житомирського вищого професійного училища-інтернату Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)


27. СЛУХАЛИ: Про зміну розміру орендної плати.

Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію доповнити проект даного рішення пунктом стосовно встановлення орендної плати урозмірі 1 грн. державній архітектурно-будівельній інспекції України.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням пропозиції депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина»).

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування даний проект рішення.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 11)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

      Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) вніс пропозицію повернутися до голосування з даного питання. Зауважив, що, якщо рішення не буде прийнято, то в результаті можна втратити орендарів.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що це надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати на 2015 рік. Запропонував перенести розгляд даного питання після прийняття бюджету на 2015 рік.

      Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зауважив, що починаються масові відмови від орендованого майна. Запропонував надати дозвіл на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати на 2014 рік усім об’єктам, а пізніше вирішувати, як діяти у 2015 році.

      Начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що  дане рішення підготовлено на основі звернень суб’єктів господарювання, які просять надати дозвіл на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати на 2015 рік.

      Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») підтвердив, що 2014 рік погоджений, у даному проекті рішення пропонується надати дозвіл на 2015 рік.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Дяченка А.В. (позафракційний) - повернутися до голосування з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                      (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування питання «Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                        (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про списання основних засобів із балансів установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на зменшення розміру земельних ділянок.

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) вніс пропозицію голосувати дане питання по пунктах. Повідомив, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності ні про соціально-економічний розвиток, ні про соціально-економічні наслідки ніяких пояснюючих документів не було. Попросив надати інформацію з даного питання.

Начальник Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради Рибинський І.Є. повідомив, що до них звернулось підприємство «Кварц - 2007» з проханням надати погодження щодо вилучення даної земельної ділянки з користування. Було вирішено надати погодження цьому підприємству, у зв’язку з тим, щоб на території області працював хоча б один офіційний кар’єр з видобутку піску. Всі відповідні документи були надані до обласної ради.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») поцікавився, чи підпадає вирішення даного питання під постанову Кабінету Міністрів України щодо вилучення лісових земельних ділянок.

Завідувач сектору з питань земельних відносин виконавчого апарату обласної ради Ковтуненко М.Г. повідомив, що дане підприємство має погодження на користування надрами та гірничий відвід.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що дане питання вже розглянуто на першому етапі, якщо надано ліцензію і гірничий відвід, не потрібно створювати перепон для остаточного вирішення даного питання.

Депутат обласної ради Іваницька Т.В. (позафракційна) запропонувала послухати думку голови облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. відповів, що потрібно підтримати дане підприємство. У даному випадку підприємство потрібно легалізувати, воно повинно працювати, сплачувати податки, створювати робочі місця в законному руслі.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект даного рішення.

( за – 48,

проти – 2,

утр. – 3,

не гол. – 13)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зауважив, що в області є кар’єри, які нелегально видобувають пісок. Якщо іде лінія на те, щоб узаконити видобуток цієї сировини, чому не підтримати людей, які хочуть законно працювати? Вніс пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію повернутися до голосування з питання «Про надання дозволу на зменшення розміру земельних ділянок».

.

( за – 52,

проти – 1,

утр. – 3,

не гол. – 10)

                                     (пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) нагадав, що вносив пропозицію голосувати дане питання по пунктах, зокрема, без пункту 2.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Стаха В.М. (фракція ВЧНП) голосувати дане питання по пунктах.

( за – 45,

проти – 2,

утр. – 1,

не гол. – 18)

                                     (пропозицію не підтримано)


32. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "СОЮЗ-ГРАНІТ" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив, що ТОВ «СОЮЗ-ГРАНІТ», відповідно до вимог чинного законодавства, подав на розгляд обласної ради повний пакет документів для отримання спеціального дозволу на користування надрами, постійна комісія з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів не погодила проект рішення з даного питання.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) запропонував голові постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів Буднику Р.П. надати пояснення щодо висновків профільної комісії.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що на засіданні профільної комісії обласної ради на момент розгляду даного питання не були відсутні власник товариства, юридична адреса якого значиться на Кіпрі, директор, який міг би надати пояснення щодо роботи зазначеного товариства, у зв’язку з чим при голосуванні за погодження даного питання утрималися всі члени постійної комісії.

Депутат обласної ради Дяченко А. В. (позафракційний) зазначив, що на момент початку роботи ТОВ «СОЮЗ-ГРАНІТ»  його керівництво обіцяло укласти соціальну угоду з керівництвом району, створювати нові робочі місця, сплачувати внески в бюджет району, натомість жодна обіцяна пропозиція не була виконана, на співпрацю з керівництвом Олевського району  дирекція підприємства не погоджується. Вніс пропозицію не підтримувати  питання.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив питання на голосування проект даного рішення.

( за – 7,

проти – 19,

утр. – 2,

не гол. – 38)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зауважив, що потрібно надавати повну інформацію про власників підприємств, які звертаються в обласну раду для отримання погодження на користування надрами та гірничими відводами.

33. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Ушомирграніт" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Зазначив, що питання надання погодження ТОВ «Ушомирграніт» профільною комісією обласної ради не підтримано.

Голова Коростенської райдержадміністрації Боровков В.В. повідомив, що не володіє інформацією стосовно керівництва даного підприємства та його діяльності.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що у даний час засновником підприємства є запорізька виробничо-торговельна компанія  «Будкамінь», попередні його власники - громадяни Росії. Наголосив, що директор підприємства не міг надати пояснення щодо основних напрямків діяльності ТОВ «Ушомирграніт», кількості робочих місць, рівня заробітної плати та сплати податків і соціальних внесків, у зв’язку з чим постійна комісія обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології  та використання природних ресурсів не підтримала дане питання.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив питання на голосування проект даного рішення.

( за – 7,

проти – 17,

утр. – 3,

не гол. – 39)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

34. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь товариству рибалок і мисливців "Янівка.

Голова Малинської райдержадміністрації Мартинюк Ю.В. повідомив, що і сільська, і районна ради підтримали  питання щодо надання у користування мисливських угідь товариству рибалок і мисливців «Янівка».

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) повідомив, що засновником товариства є мисливці  Малинського району. Звернувся з проханням до депутатського корпусу підтримати дане питання.

Депутат обласної ради Гладиш О.М. (фракція НП) наголосив, що вказані мисливські угіддя межують з лісництвом Радомишльського району, офіційного погодження меж не було, що сприятиме розвитку браконьєрства зі сторони малинських мисливців.

Депутат обласної ради Дяченко А. В. (позафракційний) зазначив, що повинно відбутися офіційне встановлення меж, яке буде контролюватися депутатами обласної ради. Звернувся з пропозицією підтримати  дане питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 1,

утр. – 3,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив, що у лісову галузь району вже вкладено 240 тис. грн., і підприємство зобов’язується продовжувати фінансування галузі за умови підтримки даного питання.

Голова Коростишівської районної ради Гриценко В.Г. поцікавився, чому мисливські угіддя надаються у користування терміном на 25 років.

Депутат обласної ради Ткачук В.І. (фракція НП) підтвердив, що підприємство вже вклало 240 тис. грн. у розвиток лісової галузі району і продовжуватиме її розвивати, вкладаючи власні кошти. Звернув увагу депутатського корпусу, що надання мисливських угідь у користування не є передачею лісу у приватну власність, крім того, можна змінити термін користування, а, у разі негативних наслідків роботи підприємства, взагалі відмінити рішення. Вніс пропозицію підтримати дане питання.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») запропонував підтримати дане питання, але за умови, що буде надана інформація щодо ведення мисливського господарства та полювання, додержання науково обґрунтованих нормативів і лімітів використання об’ектів тваринного світу, забезпечення невиснажливого використання диких тварин та їх відтворення у мисливських угіддях.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що для вивчення даного питання вже створена депутатська комісія. Вніс пропозицію,відповідно до протокольного рішення другої сесії обласної ради VІ скликання від 14.12.10, доручити постійній комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів спільно з фахівцями Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства і державної екологічної інспекції в Житомирській області підготувати та проаналізувати інформацію щодо роботи товариств на території мисливських угідь, наданих в оренду обласною радою, та про результати проведеного аналізу роботи проінформувати депутатів на наступній сесії обласної ради (одноголосно).

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив питання на голосування проект даного рішення. 

( за – 55,

проти – 1,

утр. – 3,

не гол. – 7)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

Депутат обласної ради Ткачук В.І.(фракція НП) вніс пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Ткачука В.І.(фракція НП) щодо повернення до голосування.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

(пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 8)

                                        (рішення додається)


36. СЛУХАЛИ: Про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю «Еко-Нест Плюс».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив, що питання було обговорено на засіданні профільної комісії обласної ради.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів одноголосно підтримує даний проект рішення, оскільки це сприятиме узаконенню видобування піску в Житомирській області. Наголосив, що питання підтримане керівництвом району, за умови, якщо підприємство допомагатиме у вирішенні соціальних питань району та його населення.

Голова обласної ради Француз В.Й.  повідомив, що питання узаконення видобутку піску на території області є досить актуальним. Наголосив, що на попередньому засіданні обласної ради було погоджено питання щодо надання погоджень тим підприємствам, які мають намір працювати на благо області, районів та територіальної громади. Проінформував, що після засідання профільної комісії обласної ради керівництво Користишівського району відмовилось надавати погодження щодо здійснення робіт з видобування піску на території району, не має наміру укладати соціальну угоду з вказаним підприємством. Зазначив, що отримав звернення від громадської організації «Народний вибір», в якому звучить прохання не розглядати дане питання та перевірити відповідність документації підприємства нормам та вимогам чинного законодавства.

Голова Коростишівської районної ради Гриценко В.Г. повідомив, що на засіданні профільної комісії обласної ради питання було погоджено і підтримано за умови укладення соціальної угоди. Зазначив, що після засідання вказаної комісії обласної ради були зібрані комісії з питань бюджету та земельних ресурсів районної ради з метою обговорення умов соціальної угоди. Проінформував, що питання і пропозиції соціальної угоди були відхилені усіма членами зазначених комісій районної ради одноголосно, у зв’язку з тим, що земельна ділянка, визначена для видобутку піску, є місцем відпочинку громадян.

Директор підприємства «Еко-Нест-Плюс» зазначив, що, відповідно до рекомендацій профільної комісії обласної ради, керівництво підприємства зустрілося з представниками територіальної громади району та керівництвом району з метою укладення соціальної угоди, яка передбачала створення комфортних умов для відпочину населення, збереження зеленої зони місцевості, однак процес обговорення був зірваний громадськістю, і пропозиції не були підтримані ні комісіями, ні керівництвом, ні громадою району.

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») зазначив, що преференцію у прийнятті рішення обласна рада надає громаді району. Вніс пропозицію надати право розпоряджатися соціальною підтримкою, що надаватиме підприємство, обласній раді, яка і скеровуватиме її на розвиток району та територіальної громади. Наголосив, що надання погодження підприємству сприятиме створенню робочих місць, сплаті податків у бюджет району та області, узаконенню діяльності з видобутку піску на території області.

Харитонівський сільський голова Зубленко З.С. повідомила, що депутати сільської ради при розгляді питання надання погодження  ТОВ «Еко-Нест-Плюс» гірничого відводу вирішили підтримати діяльність підприємства . Повідомила, що підприємство працює на промислових землях, відпрацьованому кар’єрі, де рекреаційна зона не накладається на зону проведення робіт, відповідно до картографічного плану місцевості. Наголосила, що сільська рада та депутати сільської ради підтримують дане питання.

Голова громадської організації «Народний вибір» зазначив, що місцевість, яку, відповідно до проекту рішення, хочуть надати у користування для гірничого відводу ТОВ «Еко-Нест-Плюс», - єдине місце відпочинку не лише мешканців району, а й області. Наголосив, що у подальшому територію підприємства поширять і на водне плесо, і на територію пляжу для відпочиваючих, у зв’язку з чим громадськість не підтримує прийняття даного проекту рішення. Звернувся з проханням не розглядати і не підтримувати даний проект рішення.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») наголосив, що, зважаючи на думку територіальної громади, рішення сільської та районної ради, рекомендації профільної комісії обласної ради, потрібно ставити питання на голосування. Запропонував підтримати проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 6)

                                        (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про надання погодження приватному товариству "Виробниче комерційне підприємство «Проспект» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що комісія обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів одноголосно підтримала даний проект рішення. Зазначив, що спеціальний дозвіл на користування надрами надається на площу у розмірі 6 га, де видобуватиметься пісок, і що буде підтверджено офіційними документами, тобто, діяльність буде узаконено, що сприятиме створенню робочих місць, сплаті податків у бюджет району та області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 5)

                                  (рішення додається)

Депутат обласної ради Тимошенко М.М. (фракція КПУ) наголосив, що на наступній сесії обласної ради фракція КПУ в обласній раді не підтримає жодного рішення про надання погоджень  на отримання спеціальних дозволів, якщо не буде протокольного доручення обласній державній адміністрації проінформувати депутатів обласної ради і громадськість з питання ефективного використання земельних площ, виділених під кар’єри і мисливські угіддя, на території Житомирської області. Звернувся з проханням надати дану інформацію на чергову сесію обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що проміжний звіт з даного питання був озвучений фахівцями на одній із сесій обласної ради. Повідомив, що для надання детального звіту продовжено терміни з опрацювання питання. Наголосив, що буде підготовлено протокольне рішення обласної ради доручити обласній державній адміністрації на засіданні чергової сесії обласної ради проінформувати депутатів обласної ради з питань ефективного використання земельних площ, виділених під кар’єри, на території Житомирської області та стан господарювання на територіях мисливських угідь, наданих в оренду обласною радою.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. наголосив, що, у разі надання доручення обласній державній адміністрації, відповідні служби підготують та нададуть на чергове засідання обласної ради детальний звіт з питання про ефективне використання земельних площ, виділених під кар’єри.

38. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                        (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять сьомій сесії обласної ради шостого скликання.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

  1. Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) зазначив, що відповідь Міністерства соціальної політики України є недосконалою та не дає конкретної відповіді на питання. Вніс пропозицію, щоб при проектуванні наступних звернень обласної ради наполягати на вказуванні конкретних шляхів вирішення та термінів виконання порушених питань.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що відповіді на звернення обласної ради приходять у визначені законами терміни. Наголосив, що часто відповіді перенаправляються у профільні служби, які, в свою чергу, теж не надають конкретних відповідей та шляхів вирішення того чи іншого питання.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. наголосив, що обласна державна адміністрація теж неодноразово направляла звернення в ті чи інші органи вищої влади і не отримувала належних відповідей з порушених питань. Зазначив, що відповіді на звернення надходять у зазначені законами терміни, однак не містять конкретних шляхів вирішення проблемних питань.

41. СЛУХАЛИ: Про розробку стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року.

  Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та доповнень до Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2014 році.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на проживання вимушених переселенців із зони АТО в комунальних установах і закладах обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про надання погодження державному підприємству "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що дане питання розглянуто президією обласної ради та в перерві постійною комісією обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів, яка підтримала його внесення на розгляд обласної ради.

Звернувся з проханням до керівників районів довести до відома громади, що зазначений спеціальний дозвіл надається в межах того спеціального дозволу, який до 2004 року був наданий Іршанському гірничо-збагачувальному комбінату.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)


45. СЛУХАЛИ: Про програму матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про затвердження Регіональних правил про порядок надання, використання та погашення довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам, які надаються комунальним підприємством "Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Малинський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Червоноармійський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та погодження Статуту комунального закладу "Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна, що перебуває на балансі комунальної установи "Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Родина" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив, що дане питання розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності та президії обласної ради. Президія запропонувала щоб сесія своїм рішенням доручила департаментам облдержадміністрації, Овруцькій районній державній адміністрації надати пропозиції щодо подальшого використання майнового комплексу. Відповідно до рішення обласної ради, комунальна установа «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Родина» Житомирської обласної ради ліквідовується, передається на баланс комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради, у зв’язку з чим необхідно передати нерухоме майно, яке перебуває на балансі установи. Зазначив, що для підтримки і збереження приміщення у належному стані залишаються працювати певна кількість робітників. Запропонував прийняти протокольне рішення щодо доручення відповідним департаментам і службам Житомирської обласної державної адміністрації та керівництву Овруцького району Житомирської області вивчити пропозиції з подальшого використання нерухомого майна, що перебуває на балансі комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Родина» Житомирської обласної ради, та надати його у користування відповідно до цільового призначення.

Депутат обласної ради Тимошенко М.М. (фракція КПУ)звернувся з проханням підтримати протокольне рішення, озвучене головою обласної ради Французом В.Й., провести списання нерухомого майна відповідно до чинного законодавства та зберегти певну кількість працівників для підтримки приміщення комунальної установи у належному стані.

Голова обласної ради Француз В.Й. звернувся до керівництва Овруцького району приймати виважені рішення стосовно приміщення та інфраструктури комунального закладу, враховуючи його цільове призначення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Тіопол" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами".

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що постійна комісія обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів погодила проект рішення з даного питання і рекомендувала внести на розгляд обласної ради при умові укладення до пленарного засідання угоди між підприємством і Високопічською сільською радою Житомирського району про соціально-економічне партнерство.

Високопічський сільський голова СугонякоС.П. повідомила, що дане питання розглядалося на засіданні профільної комісії обласної ради. Зазначила, що комісія погодила даний проект рішення за умови укладення соціальної угоди, в якій суму фінансової допомоги на потреби територіальної громади та району буде збільшено, зважаючи на що громада та керівництво району підтримує проект рішення. Звернулася з проханням переглянути договори оренди на землі, надані під кар’єри сімом підприємствам, які працюють на території району, оскільки процент від нормативно-грошової оцінки податку на землю занадто низький. Зазначила, що для детального вивчення зазначеного питання вже направлено лист в районну державну адміністрацію.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що дане питання не є компетенцією обласної ради, у зв’язку з чим для його вирішення потрібно надати необхідну документацію у Держземагентство у Житомирській області.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект даного рішення.

( за – 49,

проти – 2,

утр. – 2,

не гол. – 13)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) вніс пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

Директор ТОВ «Тіопол» Барановський В.М.  повідомив, що товариство належить каменепереробному підприємству «Нікобром», яке знаходиться у с.Нова Борова Володарсько-Волинського району Житомирської області і засноване в 2003 році, але основні роботи проводяться у с.Висока Піч. Наголосив, що у місцевий бюджет підприємство сплачує понад 93 тис. грн. податків, а сума загальних фінансових сплат складає 344 тис. грн. Зазначив, що для забезпечення промислової роботи підприємства потрібно отримати спеціальні дозволи, що дасть можливість працевлаштувати 22 робітників, оскільки до цього підприємством був зроблений пробний видобуток.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію про повернення до голосування за даний проект рішення.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 4)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) звернувся з проханням до депутатського корпусу підтримати даний проект рішення. Наголосив, що проект підтриманий профільною комісією обласної ради,яка детально опрацювала питання і всі документи підприємства, районною державною адміністрацією та сільською радою.

Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) зауважив, що потрібно допомогти отримати дозвіл для роботи вказаного підприємства.

Депутат обласної ради Кулик А.Є. (позафракційний) повідомив, що протягом останніх років керівництво району неодноразово намагалося вирішити проблему підвищення відсоткової ставки від нормативно-грошової оцінки податку на землю, і ТОВ «Тіопол» є одним з перших, яке погодилось на її підвищення, регулярно сплачує податки у бюджети, допомагає у вирішенні соціальних питань територіальної громади та району. Звернувся з проханням підтримати даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Прогрес" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Голова обласної ради Француз В.Й. поцікавився у депутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний), голови профільної комісії обласної ради,чи погодила комісія даний проект рішення.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що голова районної ради не надав потрібної інформації, у зв’язку з чим профільна комісія обласної ради не може погодити проект рішення. Наголосив, що, згідно з наданими підприємством документами, його засновниками є громадяни Росії, які нині проживають в Україні, що остаточно підтвердило правильність рішення комісії.

Депутат обласної ради Дзюблик П.В. (фракція «Батьківщина») повідомив, що місцем, де має намір працювати підприємство, - це діючий кар’єр, який був проданий новим власникам, у зв’язку з чим виникла необхідність відновлення дії ліцензії та спеціального дозволу на користування надрами. Наголосив, що керівництво новоутвореного підприємства сприяло погашенню заборгованості перед місцевим бюджетом та уклало соціальну угоду з керівництвом району про надання фінансової допомоги на вирішення потреб територіальної громади та району на суму 100 тис. грн.

Депутат обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») запропонував підтримати даний проект рішення.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування даний проект рішення.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 10)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

Депутат обласної ради Дзюблик П.В. (фракція «Батьківщина») звернувся з проханням повернутися до голосування з даного питання, оскільки дане підприємство уклало соціальну угоду, згідно з якою регулярно допомагатиме району та територіальній громаді, активно розпочало роботи, відповідно до укладеної угоди, здобуває право на відновлення ліцензії, сплатило усю заборгованість з виплат, налагоджує повне відновлення виробництва.


Депутат обласної ради Гринчук С.І. . (фракція «Батьківщина») запропонувавзаслухати позицію керівництва районної ради.

Голова Черняхівської районної ради Троценко В.Р. наголосив, що керівництво районної державної адміністрації, районної ради, сільської ради підтримують даний проект рішення, оскільки підприємство працюватиме легально, наповнюватиме бюджет, створюватиме робочі місця.

Голова обласної ради Француз В.Й.  зазначив, що пропонується проект рішення, який передбачає легалізацію роботи підприємства, створення нових робочих місць та наповнюваність бюджетів області і поставив на голосування пропозицію про повернення до голосування за даний проект рішення.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

(пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Прогрес" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 56,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 8)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

53. СЛУХАЛИ: Інформацію правоохоронних органів на рішення постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів щодо незаконного видобутку піску на землях сільськогосподарського призначення за межами сіл Корчак Корчацької сільської ради та Улянівка Денишівської сільської ради Житомирського району".

Інформує: заступник прокурора Житомирської області Шахрай М.А. (інформація додається).

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

54. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.10 №9 «Про обрання голів постійних комісій обласної ради», зі змінами.

Депутат обласної ради Яцкевич В.М. (фракція НП) зазначив, що члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, до складу якої входять представники усіх фракцій в обласній раді, не задоволені роботою голови комісії Кропачова Д.І. Наголосив, що Кропачов Д.І., як голова профільної комісії обласної ради, порушує порядок роботи очолюваної комісії, виконання функцій голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, не є компетентним у питаннях роботи засідань комісії. Повідомив, що, за умови головування Кропачова Д.І., члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності не відвідуватимуть її засідань.

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (фракція «Фронт Змін») зауважив, що заперечує та не погоджується із звинуваченнями депутата обласної ради Яцкевича В.М. (фракція НП) у свою адресу у зв’язку з відсутністю підстав і доказів.

Депутат обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») звернувся з проханням до депутата обласної ради Кропачова Д.І. (фракція «Фронт Змін») надати пояснення депутатському корпусу щодо звинувачувальної заяви в ЗМІ  стосовно діяльності керівництва області за корупційними схемами.

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (фракція «Фронт Змін») пояснив, що вказані звинувачення базуються на основі невиконання рішення обласної ради від 29.04.14 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради».

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що звинувачення депутата обласної ради Кропачова Д.І. (фракція «Фронт Змін») на адресу керівництва області є безпідставними, некоректними та непрофесійними як голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності. Зазначив, що, у разі наявності у депутата обласної ради Кропачова Д.І. (фракція «Фронт Змін») доказів у корупційній діяльності, йому потрібно звертатися з офіційною заявою у правоохоронні органи. Підтвердив, що члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності неодноразово відмовлялися брати участь у засіданнях комісії у зв’язку з професійною некомпетентністю її голови.

Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) нагадав про необхідність зібрання закритого засідання депутатського корпусу обласної ради для вирішення актуальних проблем внутрішнього спрямування. Наголосив, що більшість питань , які потребують негайного вирішення і повинні обговоритися на закритому засіданні депутатів обласної ради, є компетенцією постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що одним з актуальних питань і досі залишається відвідування депутатами обласної ради засідань постійних комісій та сесій обласної ради. Повідомив, що зазначене питання було предметом обговорення на засіданні голів фракцій в обласній раді та, безпосередньо, на засіданні фракцій. Наголосив, що, з метою вирішення даної проблеми, кожному депутату обласної ради направлено лист з роз’ясненням щодо їх функціональних обов’язків, відповідно до чинного законодавства.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) повідомив, що на засіданнях постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування неодноразово розглядалося питання щодо дисципліни та етики депутатів обласної ради. Зазначив, що, з метою вирішення дисциплінарного питання, направлялися листи з роз’ясненнями про відповідальність у разі невиконання покладених обов’язків, прізвища безвідповідальних депутатів у частині порушення їх функціональних обов’язків  друкувалися на сайті обласної ради та у ЗМІ. Наголосив, що результат проведеної діяльності не дав стовідсоткового результату, зважаючи на що було прийнято рішення провести закрите засідання депутатів обласної ради з питання дисципліни та депутатської етики. Підтвердив думку депутата обласної ради Яцкевича В.М. (фракція НП) стосовно некомпетентності та неетичної поведінки депутата обласної ради Кропачова Д.І. (фракція «Фронт Змін») та підтримав його пропозицію про усунення депутата обласної ради Кропачова Д.І. з посади голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що усі депутати обласної ради рівні у своїх правах і повинні дотримуватися норм етичної поведінки, незалежно від особистих поглядів та віку.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зазначив, що закрите засідання депутатського корпусу варто проводити в окремо визначений день. Наголосив, що, відповідно до Регламенту обласної ради, у даний час потрібно голосувати за пропозицію, що надійшла від депутата обласної ради Яцкевича В.М. (фракція НП).

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (позафракційний) запропонував, з метою вирішення питання відвідування депутатами обласної ради засідань постійних комісій та сесій, створити дисциплінарну комісію обласної ради.

Член партії «Демократичний Альянс» Чайківський М.Л. повідомив, що недавні події на майдані у місті Києві не дають сьогодні права позбавляти можливості для активної діяльності ініціативних, перспективних, працьовитих молодих людей, до яких належить і депутат обласної ради Кропачов Д.І. Звернувся з проханням підтримати депутата обласної ради Кропачова Д.І. та не звільняти його з посади голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

Депутат обласної ради Яцкевич В.М. (фракція НП) наголосив, що депутат обласної ради Кропачов Д.І. (позафракційний) негідний посади голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, зважаючи на його професійну некомпетентність та неетичну поведінку з приводу діяльності інших депутатів обласної ради. Повідомив, що посаду голови профільної комісії депутат обласної ради Кропачов Д.І. посів завдяки партійній приналежності до фракції «Фронту Змін» в обласній раді, яка, відповідно до протоколу засідання фракції «Фронт Змін» в обласній раді від 14.11.14, виключила його зі своїх рядів.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект даного рішення.

( за – 56,

проти – 2,

утр. – 1,

не гол. – 7)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що під час засідання президії обласної ради надійшло звернення Баранівської районної ради щодо протиправних дій Міністерства екології та природних ресурсів України при видачі погоджень на здійснення операцій з небезпечними відходами. Звернувся з проханням до заступника голови Баранівської районної ради Цицюри В.О. надати пояснення з даного питання.

Заступник голови Баранівської районної ради Цицюра В.О. пояснив, що жоден компетентний орган та спецслужба на всі запити депутатів міського та районного рівнів не надали пояснень щодо законності і безпечності отримання погоджень на здійснення операцій з небезпечними відходами у Баранівському районі. Наголосив, що територіальна громада району заперечує стосовно термічної утилізації шкідливих відходів на території району. Звернувся з проханням до депутатського корпусу обласної ради надати допомогу в отриманні фахових роз’яснень з даного питання відповідно до чинного законодавства.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») повідомив, що дане питання було предметом обговорення на засіданні профільної комісії обласної ради, також вивчалася документація з першим заступником голови департаменту екології та природних ресурсів Сіреньким С.П., де зазначено, що підприємство має намір утилізовувати шкідливі відходи на території  Баранівського району і з цією метою отримало усі необхідні погодження. Підтвердив, що діяльність підприємство буде здійснювати на території Баранівського району, вона не суперечить чинному законодавству, економитиме державні кошти. Наголосив, що громадськість висловлює протест проти розміщення підприємства на території району та додержання санітарно-гігієнічних норм даним підприємством.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що основним проханням  до обласної ради залишається можливість з’ясування питання безпечності викидів як результату діяльності підприємства для життя і здоров’я мешканців району.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) наголосив, що у Баранівському районі знаходиться не одне підприємство, яке займається утилізацією небезпечних відходів, і дозволи на роботу їх не давали депутати міської, районної рад, у зв’язку з чим постійно зростає стурбованість територіальної громади. Звернувся з проханням до депутатського корпусу направити  запити депутатів міської та районної рад в Генеральну прокуратуру України для вирішення зазначеної проблеми.

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив заступника директора департаменту екології та використання природних ресурсів з’ясувати обставини справи.

Заступник директора департаменту екології та використання природних ресурсів Гордієнко М.І. повідомив, що про складність ситуації департамент дізнався з моменту надходження документації з даного питання на адресу департаменту.

Голова обласної ради Француз В.Й. звернувся з проханням підготувати протокольне рішення, в якому доручити обласній державній адміністрації звернутися до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології України, в Генеральну прокуратуру України з проханням надати інформацію щодо правомірності видачі погоджень ТОВ «ЕКО НОВА» на здійснення операцій з небезпечними відходами на території м. Баранівки, розглянути запити депутатів Баранівської районної ради і Баранівської міської ради про заборону здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами на вищевказаній території Житомирської області та доручити державній екологічній інспекції в Житомирській області вивчити обставини справи стосовно здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами на території м. Баранівки та проінформувати обласну раду.

Депутат обласної ради Яцкевич В.М. (фракція НП) вніс пропозицію повернутися до голосування з питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.10 № 9 «Про обрання голів постійних комісій обласної ради», зі змінами.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив пропозицію депутата обласної ради Яцкевича В.М. (фракція НП) - повернутися до голосування з питання Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.10 № 9 «Про обрання голів постійних комісій обласної ради», зі змінами.

( за – 57,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                    (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.10 № 9 «Про обрання голів постійних комісій обласної ради», зі змінами.

( за – 53,

проти – 2,

утр. – 0,

не гол. – 11)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.


55.СЛУХАЛИ:Про депутатські запити.

Інформує: Француз В.Й. –голова обласної ради.

55.1. Про запит депутата Перегуди В.П. щодо виділення коштів на завершення будівництва та введення в дію лікарні у смт Чоповичі Малинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 20.12.14 депутата Перегуду В.П. та обласну раду.

55.2. Про запит депутата Сметанюка Б.С. щодо передбачення при формуванні обласного бюджету на 2015 рік коштів у сумі 54 тис. грн. на облаштування туалетів у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів с. Тютюнники Чуднівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 20.12.14 депутата Сметанюка Б.С. та обласну раду.

55.3. Про запит депутатів Гордійчука В.П., Куницького В.І., Бондарчука Ю.С. щодо виділення коштів у сумі 400 тис. грн. на проведення робіт з очищення русла в районі водозабору м.Коростеня.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 20.12.14 депутатів Гордійчука В.П., Куницького В.І., Бондарчука Ю.С. та обласну раду.

55.4. Про запит депутата Левицького А.В. щодо проведення ремонту автомобільної дороги Велика Волиця – Бичева Любарського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 20.12.14 депутата Левицького А.В. та обласну раду.

55.5. Про запит депутата Левицького А.В. щодо виділення коштів на ремонт приміщення Центру дитячої та юнацької творчості у смт Володарськ-Волинський.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 20.12.14 депутата Левицького А.В. та обласну раду.

55.6. Про запит запит депутата Левицького А.В. щодо сприяння у вирішенні питання поліпшення житлових умов багатодітної родини Гончарук Л.В., яка проживає у смт Нова Борова Володарсько-Волинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 20.12.14 депутата Левицького А.В. та обласну раду.

55.7. Про запит депутата Левицького А.В. щодо виділення коштів на придбання комп’ютерного класу для загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 ім. В.Г. Короленка м.Житомира.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 20.12.14 депутата Левицького А.В. та обласну раду.

55.8. Про запит депутата Кулика А.Є. щодо включення до плану капітальних видатків на 2015 рік  виділення коштів на завершення капітального ремонту дошкільних навчальних закладів у селах: Березівка, Вереси, Левків, Лука, Садки, Дениші, Тетерівка Житомирського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 20.12.14 депутата Кулика А.Є. та обласну раду.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                       (запити додаються)

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що надійшли заяви від депутатів обласної ради Кривенка В.В. таДзюблика П.В. про дострокове припинення ними повноважень депутата обласної ради, у зв’язку обрання їх народними депутатами України (заяви додаються).

56. СЛУХАЛИ: Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Кривенка В.В.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування даний проект рішення.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 11)

ВИРІШИЛИ: Відхилити даний проект рішення.

      Голова обласної ради Француз В.Й. вніс та поставив на голосування пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Кривенка В.В.».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 4)

                                        (рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Дзюблика П.В.

      Інформує: Француз В.Й. –голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

      Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив заяву фракції «Партія регіонів» в обласній раді про саморозпуск (заява додається).

      Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував у «різному» заслухати громадян, які записалися на виступ.

Волонтер Житомирської області звернувся з проханням до депутатського корпусу обласної ради надати допомогу для придбання спеціального спорядження добровільної групи Житомирського 10-го територіального батальйону, який нині введений у склад Новоград-Волинської стрілецької бригади і на днях відбуватиме у зону проведення антитерористичної операції. Повідомив, що, у зв’язку зі складною процедурою придбання спецспорядження за державні кошти, добровільний батальйон не матиме змоги вчасно його придбати. Проінформував, що у смт Озерне базується 39 авіаційна ескадрилья, частина льотного складу якої виконує бойові завдання у місті Миколаєві. Зазначив, що ескадрилья потребує допомоги для професійного обладнання аеродрому, злітних смуг та забезпечення аеродромного освітлення. Звернувся з проханням надати посильну допомогу з метою вирішення  даних проблем.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що, згідно з рішенням, прийнятим на засіданні президії обласної ради та засіданні голів фракцій в обласній раді, продовжується збір коштів на придбання паливно-мастильних матеріалів з метою передачі його у зону АТО для Житомирської окремої  95 аеромобільної бригади. Зазначив, що кошти проходитимуть  через бухгалтерію та будуть контрольованими.

Голова правління СГТ «Яроповичі» Чаусова Н.Є. проінформувала про порушення вимог земельного законодавства України у зміні цільового призначення сільськогосподарських земель СГТ «Яроповичі» та надала необхідні матеріали у президію сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Тимошенко М.М. (фракція КПУ) наголосив, що факти, озвучені головою правління СГТ «Яроповичі» Чаусовою Н.Є., повністю відповідають дійсності, вказують на класичну схему зміни цільового призначення землі з ціллю заволодіння нею, що підтверджується висновками спеціально створеної виїзної комісії.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. вніс пропозицію звернутися для вирішення питання в прокуратуру Житомирської області.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) повідомив, що, відповідно до рішення Андрушівського райвиконкому, були виділені землі для ведення садівництва. Проінформував, що після процедури розпаювання земель земельний кадастр, відповідно до картографічної інформації, надав інформацію про неіснуючий зведений кемпінг.

Підтвердив позицію депутата обласної ради Тимошенка М.М. (фракція КПУ) про наявність лише земельних ділянок, призначених для ведення садівництва, та класичну схему зміни цільового призначення землі з ціллю заволодіння нею.

Запропонував звернутися до Андрушівської районної державної адміністрації та Яроповицької сільської ради стосовно вивчення питання документального оформлення сільськогосподарських земель СГТ «Яроповичі».


Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував підготувати протокольне рішення про офіційне звернення до Держземагентства у Житомирській області з проханням надати інформацію і матеріали щодо зміни цільового призначення сільськогосподарських земель СГТ «Яроповичі», до прокуратури Житомирської області щодо вивчення фактів та обставин ситуації незаконної зміни цільового призначення сільськогосподарських земель СГТ «Яроповичі» і до Андрушівської районної державної адміністрації та Яроповицької сільської ради стосовно вивчення питання документального оформлення сільськогосподарських земель СГТ «Яроповичі» (підтримано одноголосно).

Громадянка Гуменюк Тетяна Іванівна повідомила, що 14 років відпрацювала у місті Житомирі, отримала службове житло відповідно до рішення міськвиконкому на умовах виконання ремонтних робіт основних конструкцій квартири №2 будинку 13 по вул. Лисенка.

Було зроблено кошторис, виконано ремонтні роботи, адже в будинку 4 роки не було світла, води, каналізації, тому що на папері цей будинок був знесений (це балансоутримувач КУ ЖРЕП №3). Поки відбувався ремонт, прибудинкову територію та підвальне приміщення захопили чужі люди, поставили огорожу та прибудову на прибудинковій території, де проходить газопровід середнього тиску, який був побудований у 1968 році, та тепломережа.

Зауважила, що вимушена була звернутися до суду про знесення залізного огородження. Суддя 3 роки не могла прийняти правильного рішення. Коли вона виїхала на прибудинкову територію подивитися на будинок, зразу задовольнила позов знести огорожу та прибудову, але ті люди, що зайняли територію, зараз через Корольовський суд забирають прибудинкову територію. Повідомила, що сім років відбувається судова тяганина, уже відбулося 11 судів, її судові ухвали набрали судової сили, але суддя Маслак, незважаючи на попередні 4 рішення (02.10.13, 13.06.13, 07.10.13, 27.11.13), залишила ці ухвали без розгляду і знову знову змінила цільове призначення будинку.

Наголосила, що жоден компетентний орган не допоміг у вирішенні даного питання.

Звернулася з проханням допомогти повернути прибудинкову територію, яка входить в квартплату державного будинку по вул. Лисинка, 13, повернути підвальні приміщення, які знаходяться під квартирою, та якими могли б користуватися усі мешканці, так як це державний житловий будинок.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що депутати не можуть вплинути на суд і відміняти судові рішення.

Повідомив, що заступник голови обласної ради Годований Руслан Миколайович готовий зустрітися, опрацювати дане питання, тоді і буде прийматись рішення, як можна вам допомогти у даній ситуації.

Барановська Т.В. звернулася з проханням допомогти у вирішенні питання протизаконної діяльності представників правоохоронних органів та структур.

      Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) вніс пропозицію провести закриті збори депутатів за 2 години перед початком наступної сесії обласної ради, яка була підтримана депутатами обласної ради.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що 22 листопада 2014 року о 15:30 на майдані Путятинському у м. Житомирі, як і по всій Україні, будуть проходити заходи до Дня жертв голодомору. Звернувся до присутніх із проханням взяти участь у цих заходах.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив двадцять восьму сесію обласної ради шостого скликання закритою.

 

 

Голова обласної ради                                                                       В.Й. Француз