• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2014

trizyb1

Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Двадцять сьома сесія                            VІ скликання

11.09.14                                              м. Житомир

Усього обрано депутатів – 110

Присутніх на сесії – 85

Голова обласної ради Француз В.Й. поінформував, що присутніми на сесії зареєструвались 85 депутатів та назвав прізвища відсутніх.

Повідомив, що вийшла з ладу електронна система голосування, тому голосування проводитиметься шляхом підняття рук, а функції лічильної комісії можуть покладатися на секретаріат.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на сесію запрошені народні депутати України, голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії бере участь народний депутат України Раупов Р.Б.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що 4 липня пішов із життя депутат Кравцов О.О., на сході країни в ході бойових дій продовжують гинути наші земляки та запропонував вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після 26 сесії обласної ради, а саме:

Озерчук Андрій Миколайович,депутат обласної ради, призначений генеральним директором Державного концерну «Укрторф»;

Радько Олександр Сергійович призначений начальником управління Державної міграційної служби у Житомирській області;

Куришко Лілія Анатоліївна призначена в.о. начальника головного управління Міндоходів у Житомирській області.

Голова обласної ради Француз В.Й. привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці на благо Житомирщини і України в цілому.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував обрати секретаріат у складі 5 депутатів та покласти на нього функції лічильної комісії.

ВИРІШИЛИ:      Обрати секретаріат у складі 5 депутатів:

  1. Остап’юка А.В. (фракція НП).
  2. Заруцького В.Т. (фракція «Батьківщина»).
  3. Розпутенка А.Д. (фракція ВЧНП).
  4. Вайсберга Ю.Р. (позафракційний).
  5. Троца В.М. (фракція ПР).
  6. Про затвердження Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2014 році.
  7. Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 рокищодо зменшення фінансування розвитку галузей у 2014 році.
  8. Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.01.14 № 1097 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності на 2014 рік».
  9. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 26.06.14 №1261 "Про напрями і обсяги фінансування дорожнього господарства області".
  10. Про розподіл використання залишку коштів станом на 01.01.2014, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, у 2014 році.
  11. Про внесення змін до Комплексної програмипрофілактики злочинності у Житомирськійобласті на 2011-2015 роки.
  12. Про використання коштів для надання разової грошової допомоги малозабезпеченим громадянам області.
  13. Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.
  14. Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2014 №1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради».
  15. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
  16. Інформація прокурора Житомирської області про стан законності в області, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності органів прокуратури Житомирської області за 7 місяців 2014 року.
  17. Питання комунальної власності:
  18. 1.Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1156 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції».
  19. 2.Про внесення та затвердження змін до Статуту обласного госпіталю для ветеранів війни Житомирської обласної ради.
  20. 3.Про зміну назви та затвердження Положення про комунальний заклад «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.
  21. 4.Про списання автотранспортних засобів із балансів установ та підприємства, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  22. 5.Про передачу майнового комплексу, що перебуває на балансі комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради, у комунальну  власність територіальної громади міста Овруча.
  23. 6.Про внесення змін до рішенняобласної ради від 26.06.14 № 1245„Про надання дозволу на зменшення розміруземельних ділянок”.
  24. 7.Про прийняття земельної ділянки із комунальної власності територіальної громади селищ Новогуйвинське, Гуйва, Озерне Житомирського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  25. 8.Про надання дозволу назастосування коефіцієнта 0,7до орендної плати.
  26. 9.Про зміну розміруорендної плати.
  27. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів:
  28. 1.Про надання погодження товариству зобмеженою відповідальністю «Корал»Довбиський фарфоровий завод» щодоотримання спеціального дозволу накористування надрами.
  29. 2.Про надання погодження дочірньомупідприємству «Тня» щодо отриманняспеціального дозволу на користуваннянадрами.
  30. 3.Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».
  31. 4.Про надання у користування мисливських угідьтовариству рибалок і мисливців «Янівка».
  32. 5.Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Лабродарит» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
  33. 6.Про надання гірничого відводу ТОВ «Сілі-Кор».
  34. Про відзначення Премією Верховної Ради України Соболевського О.В.
  35. Про відзначення Премією Верховної Ради України Тарнопольської Л.Л.

(за –85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

                                    (пропозицію підтримано)

2.СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної радипогоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

16. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять шостій сесії обласної ради шостого скликання.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Годований Р.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про тимчасову зміну розподілу орендної плати», «Про встановлення орендної плати бюджетній установі», «Про внесення змін у додаток 1 рішення обласної ради від 19.09.13 № 1006 «Про припинення діяльності комунального підприємства „Світанок” Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про тимчасову зміну розподілу орендної плати».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про встановлення орендної плати бюджетній установі».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання«Про внесення змін у додаток 1 рішення обласної ради від 19.09.13 № 1006 «Про припинення діяльності комунального підприємства „Світанок” Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Арешонков В.Ю. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до комплексної програми розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08.09.11 № 247» та «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо безоплатного харчування дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиАрешонкова В.Ю. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до комплексної програми розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08.09.11 № 247».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Арешонкова В.Ю. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо безоплатного харчування дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (фракція «Фронт Змін») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо усунення перешкод у фінансуванні АТО».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиКропачова Д.І. (фракція «Фронт Змін») - включити у порядок денний питання «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо усунення перешкод у фінансуванні АТО».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина»)вніс пропозицію включити у порядок денний питання«Про передачу нерухомого майна колишнього дитячого садка № 12» та «Про передачу автомобіля».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про передачу нерухомого майна колишнього дитячого садка № 12».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про передачу автомобіля».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП)вніс пропозицію включити у порядок денний питання«Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства охорони здоров’я України щодо запровадження предметно-кількісного обліку кодеїновмісних препаратів в закладах охорони здоров’я», «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до чинного законодавства з питань придбання онкологічних препаратів для лікування онкохворих дітей» та «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення за рахунок централізованої закупівлі та цільових програм».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Борис В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства охорони здоров’я України щодо запровадження предметно-кількісного обліку кодеїновмісних препаратів в закладах охорони здоров’я».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до чинного законодавства з питань придбання онкологічних препаратів для лікування онкохворих дітей».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиБориса В.М. (фракція НП)- включити у порядок денний питання«Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення за рахунок централізованої закупівлі та цільових програм».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо переведення корисних копалин загальнодержавного значення в корисні копалини місцевого значення» та «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо припинення незаконного видобування бурштину у районах Житомирської області».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо переведення корисних копалин загальнодержавного значення в корисні копалини місцевого значення».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо припинення незаконного видобування бурштину у районах Житомирської області».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Дейсан М.М. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо надання земельних ділянок виключно за погодженням  сільських, селищних та районних рад», «Про звернення депутатів обласної ради до прокуратури області щодо перевірки законності надання земельних ділянок сільськогосподарського призначення та громадських пасовищ».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиДейсана М.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо надання земельних ділянок виключно за погодженням  сільських, селищних та районних рад».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Дейсана М.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до прокуратури області щодо перевірки законності надання земельних ділянок сільськогосподарського призначення та громадських пасовищ».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кавун В.К. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.03.11 №127 «Про Положення про порядок та умови надання громадянам разової грошової допомоги». Повідомив, що необхідні матеріали з цього питання внесено в обласну раду ще 20 серпня, це коригування пунктів, де чітко потрібно вказати, які документи яким категоріям громадян необхідно надати, щоб отримати право на матеріальну допомогу.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого відхилила розгляд даного питання.

Депутат обласної ради Кавун В.К. (фракція «Батьківщина») наполіг, щоб його пропозицію було поставлено на голосування.

( за – 18,

проти – 1,

утр. – 9,

не гол. – 28)

(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити до порядку денного питання «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Голова обласної ради Француз В.Й. нагадав, що у даного підприємства прострочена ліцензія, документи в обласну раду надійшли за день до сесії. Враховуючи ситуацію відсутності вугілля і торфу на електростанціях та той факт, що дане підприємство є державним, запропонував заслухати спеціалістів з цього приводу.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») повідомив, що у підприємства є погодження на користування надрами в Олевському районі, а на «Озерянському» родовищі у Лугинському районі воно відсутнє, оскільки документи були подані невчасно. На підприємстві є техніка, запаси, всі умови, необхідні для роботи, проте, зараз на підприємстві є заборгованість по заробітній платі. Повідомив, що зараз проводиться робота з відповідними Комітетом та Міністерством, попросив підтримати проект даного рішення.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що дане підприємство штучно доведено до банкрутства, попросив підтримати надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Головний спеціаліст сектору з питань земельних відносин виконавчого апарату обласної ради Завадський І.В. повідомив, що всі документи надано.

Депутат обласної ради Андрійчук Ю.А. (позафракційний) зауважив, що влада повинна взяти на контроль дане питання, бо підприємство має працювати.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Мінаєва А.Є. (фракція «Батьківщина») - включити до порядку денного питання «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) вніс пропозицію повернутися до розгляду питання щодо виділення коштів для придбання магнітно-резонансного топографа для обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради. Запропонував кошти, виділені на придбання МРТ, перерозподілити місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо переведення котелень на тверде паливо.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що кошти уже виділено, через кілька днів відбудуться тендерні торги, магнітно-резонансний топограф конче необхідний для обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. зауважив, що, у зв’язку з військовими діями на сході країни, в області багато поранених, які потребують