• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2014

trizyb1

Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Двадцять сьома сесія                            VІ скликання

11.09.14                                              м. Житомир

Усього обрано депутатів – 110

Присутніх на сесії – 85

Голова обласної ради Француз В.Й. поінформував, що присутніми на сесії зареєструвались 85 депутатів та назвав прізвища відсутніх.

Повідомив, що вийшла з ладу електронна система голосування, тому голосування проводитиметься шляхом підняття рук, а функції лічильної комісії можуть покладатися на секретаріат.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на сесію запрошені народні депутати України, голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії бере участь народний депутат України Раупов Р.Б.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що 4 липня пішов із життя депутат Кравцов О.О., на сході країни в ході бойових дій продовжують гинути наші земляки та запропонував вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після 26 сесії обласної ради, а саме:

Озерчук Андрій Миколайович,депутат обласної ради, призначений генеральним директором Державного концерну «Укрторф»;

Радько Олександр Сергійович призначений начальником управління Державної міграційної служби у Житомирській області;

Куришко Лілія Анатоліївна призначена в.о. начальника головного управління Міндоходів у Житомирській області.

Голова обласної ради Француз В.Й. привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці на благо Житомирщини і України в цілому.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував обрати секретаріат у складі 5 депутатів та покласти на нього функції лічильної комісії.

ВИРІШИЛИ:      Обрати секретаріат у складі 5 депутатів:

  1. Остап’юка А.В. (фракція НП).
  2. Заруцького В.Т. (фракція «Батьківщина»).
  3. Розпутенка А.Д. (фракція ВЧНП).
  4. Вайсберга Ю.Р. (позафракційний).
  5. Троца В.М. (фракція ПР).
  6. Про затвердження Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2014 році.
  7. Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 рокищодо зменшення фінансування розвитку галузей у 2014 році.
  8. Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.01.14 № 1097 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності на 2014 рік».
  9. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 26.06.14 №1261 "Про напрями і обсяги фінансування дорожнього господарства області".
  10. Про розподіл використання залишку коштів станом на 01.01.2014, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, у 2014 році.
  11. Про внесення змін до Комплексної програмипрофілактики злочинності у Житомирськійобласті на 2011-2015 роки.
  12. Про використання коштів для надання разової грошової допомоги малозабезпеченим громадянам області.
  13. Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.
  14. Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2014 №1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради».
  15. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
  16. Інформація прокурора Житомирської області про стан законності в області, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності органів прокуратури Житомирської області за 7 місяців 2014 року.
  17. Питання комунальної власності:
  18. 1.Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1156 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції».
  19. 2.Про внесення та затвердження змін до Статуту обласного госпіталю для ветеранів війни Житомирської обласної ради.
  20. 3.Про зміну назви та затвердження Положення про комунальний заклад «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.
  21. 4.Про списання автотранспортних засобів із балансів установ та підприємства, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  22. 5.Про передачу майнового комплексу, що перебуває на балансі комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради, у комунальну  власність територіальної громади міста Овруча.
  23. 6.Про внесення змін до рішенняобласної ради від 26.06.14 № 1245„Про надання дозволу на зменшення розміруземельних ділянок”.
  24. 7.Про прийняття земельної ділянки із комунальної власності територіальної громади селищ Новогуйвинське, Гуйва, Озерне Житомирського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
  25. 8.Про надання дозволу назастосування коефіцієнта 0,7до орендної плати.
  26. 9.Про зміну розміруорендної плати.
  27. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів:
  28. 1.Про надання погодження товариству зобмеженою відповідальністю «Корал»Довбиський фарфоровий завод» щодоотримання спеціального дозволу накористування надрами.
  29. 2.Про надання погодження дочірньомупідприємству «Тня» щодо отриманняспеціального дозволу на користуваннянадрами.
  30. 3.Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».
  31. 4.Про надання у користування мисливських угідьтовариству рибалок і мисливців «Янівка».
  32. 5.Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Лабродарит» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
  33. 6.Про надання гірничого відводу ТОВ «Сілі-Кор».
  34. Про відзначення Премією Верховної Ради України Соболевського О.В.
  35. Про відзначення Премією Верховної Ради України Тарнопольської Л.Л.

(за –85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

                                    (пропозицію підтримано)

2.СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної радипогоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

16. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять шостій сесії обласної ради шостого скликання.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Годований Р.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про тимчасову зміну розподілу орендної плати», «Про встановлення орендної плати бюджетній установі», «Про внесення змін у додаток 1 рішення обласної ради від 19.09.13 № 1006 «Про припинення діяльності комунального підприємства „Світанок” Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про тимчасову зміну розподілу орендної плати».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про встановлення орендної плати бюджетній установі».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання«Про внесення змін у додаток 1 рішення обласної ради від 19.09.13 № 1006 «Про припинення діяльності комунального підприємства „Світанок” Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Арешонков В.Ю. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до комплексної програми розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08.09.11 № 247» та «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо безоплатного харчування дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиАрешонкова В.Ю. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до комплексної програми розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08.09.11 № 247».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Арешонкова В.Ю. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо безоплатного харчування дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (фракція «Фронт Змін») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо усунення перешкод у фінансуванні АТО».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиКропачова Д.І. (фракція «Фронт Змін») - включити у порядок денний питання «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо усунення перешкод у фінансуванні АТО».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина»)вніс пропозицію включити у порядок денний питання«Про передачу нерухомого майна колишнього дитячого садка № 12» та «Про передачу автомобіля».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про передачу нерухомого майна колишнього дитячого садка № 12».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про передачу автомобіля».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП)вніс пропозицію включити у порядок денний питання«Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства охорони здоров’я України щодо запровадження предметно-кількісного обліку кодеїновмісних препаратів в закладах охорони здоров’я», «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до чинного законодавства з питань придбання онкологічних препаратів для лікування онкохворих дітей» та «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення за рахунок централізованої закупівлі та цільових програм».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Борис В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства охорони здоров’я України щодо запровадження предметно-кількісного обліку кодеїновмісних препаратів в закладах охорони здоров’я».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до чинного законодавства з питань придбання онкологічних препаратів для лікування онкохворих дітей».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиБориса В.М. (фракція НП)- включити у порядок денний питання«Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення за рахунок централізованої закупівлі та цільових програм».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо переведення корисних копалин загальнодержавного значення в корисні копалини місцевого значення» та «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо припинення незаконного видобування бурштину у районах Житомирської області».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо переведення корисних копалин загальнодержавного значення в корисні копалини місцевого значення».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо припинення незаконного видобування бурштину у районах Житомирської області».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Дейсан М.М. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо надання земельних ділянок виключно за погодженням  сільських, селищних та районних рад», «Про звернення депутатів обласної ради до прокуратури області щодо перевірки законності надання земельних ділянок сільськогосподарського призначення та громадських пасовищ».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиДейсана М.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо надання земельних ділянок виключно за погодженням  сільських, селищних та районних рад».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Дейсана М.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до прокуратури області щодо перевірки законності надання земельних ділянок сільськогосподарського призначення та громадських пасовищ».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кавун В.К. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.03.11 №127 «Про Положення про порядок та умови надання громадянам разової грошової допомоги». Повідомив, що необхідні матеріали з цього питання внесено в обласну раду ще 20 серпня, це коригування пунктів, де чітко потрібно вказати, які документи яким категоріям громадян необхідно надати, щоб отримати право на матеріальну допомогу.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого відхилила розгляд даного питання.

Депутат обласної ради Кавун В.К. (фракція «Батьківщина») наполіг, щоб його пропозицію було поставлено на голосування.

( за – 18,

проти – 1,

утр. – 9,

не гол. – 28)

(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити до порядку денного питання «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Голова обласної ради Француз В.Й. нагадав, що у даного підприємства прострочена ліцензія, документи в обласну раду надійшли за день до сесії. Враховуючи ситуацію відсутності вугілля і торфу на електростанціях та той факт, що дане підприємство є державним, запропонував заслухати спеціалістів з цього приводу.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») повідомив, що у підприємства є погодження на користування надрами в Олевському районі, а на «Озерянському» родовищі у Лугинському районі воно відсутнє, оскільки документи були подані невчасно. На підприємстві є техніка, запаси, всі умови, необхідні для роботи, проте, зараз на підприємстві є заборгованість по заробітній платі. Повідомив, що зараз проводиться робота з відповідними Комітетом та Міністерством, попросив підтримати проект даного рішення.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що дане підприємство штучно доведено до банкрутства, попросив підтримати надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Головний спеціаліст сектору з питань земельних відносин виконавчого апарату обласної ради Завадський І.В. повідомив, що всі документи надано.

Депутат обласної ради Андрійчук Ю.А. (позафракційний) зауважив, що влада повинна взяти на контроль дане питання, бо підприємство має працювати.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Мінаєва А.Є. (фракція «Батьківщина») - включити до порядку денного питання «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) вніс пропозицію повернутися до розгляду питання щодо виділення коштів для придбання магнітно-резонансного топографа для обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради. Запропонував кошти, виділені на придбання МРТ, перерозподілити місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо переведення котелень на тверде паливо.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що кошти уже виділено, через кілька днів відбудуться тендерні торги, магнітно-резонансний топограф конче необхідний для обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. зауважив, що, у зв’язку з військовими діями на сході країни, в області багато поранених, які потребують


 

серйозного обстеження, тому потрібно розглядати питання придбання МРТ для обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував дане питання обговорити при розгляді питання про внесення змін до обласного бюджету.

Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України про внесення змін до чинного законодавства щодо зменшення цін на лікарські засоби та засоби медичного призначення».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») -включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України про внесення змін до чинного законодавства щодо зменшення цін на лікарські засоби та засоби медичного призначення».

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

(пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –0)

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував подавати депутатські запити в письмовій формі до секретаріату з наступним включенням їх до порядку денного (одноголосно).

      Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував перед питанням про внесення змін до обласного бюджету розглянути питання «Про внесення змін до комплексної програми розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08.09.11 № 247» (одноголосно).

3.СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував з питань бюджету надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин, для інформації з інших питань – до 10 хвилин,          для виступаючих – до 7 хвилин.

        

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

Інформує: Корінна Г.В. - директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації (інформація додається).

Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП) повідомив, що дана програма підтримана постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, і на засіданні президії обласної ради було протокольно доручено департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації при підготовці розпорядження голови облдержадміністрації щодо Порядку використання коштів обласного бюджету для здійснення, у 2014 році врахувати відшкодування фактичних витрат на медикаменти, харчування, вироби медичного призначення лікувально-профілактичним закладам області, витрачених на медичну реабілітацію військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції.

Голова обласної ради Француз В.Й. надав слово обласному військовому комісару Залесському М.О., який поінформував присутніх про використання коштів, які були виділені програмою, затвердженою рішенням обласної ради від 21.05.14 №1215 для матеріально-технічного забезпечення 10-го батальйону територіальної допомоги (інформація додається).

Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) поцікавився, наскільки вищезгаданий батальйон забезпечений важкою броньованою технікою, чому військові з 30 окремої механізованої бригади Житомирської області до цього часу не забезпечені зброєю, продуктами харчування, водою, матрасами, побутовими речами та коли нарешті закінчиться мобілізація молодих хлопців до лав армії.

Обласний військовий комісар Залесський М.О. відповів, що з часу, коли був створений батальйон, він був доукомплектований броньованою технікою в кількості 7 одиниць, зараз ще отримуються бойові машини піхоти, які знаходяться на базах зберігання, отримано озброєння СЗУ-23 для зенітного взводу, який ввели нещодавно, а також буде отримано озброєння ПЗРК «ІГЛА». Що стосується решти техніки, Міністерство оборони України приділяє дуже велику увагу і поступово забезпечує нею ті військові частини, які безпосередньо беруть участь в АТО, батальйони територіальної оборони, в тому числі і 10 батальйон.

Щодо 30 окремої механізованої бригади, повідомив, що особисто займався цим питанням за дорученням голови облдержадміністрації, два тижні тому додаткові батальйони 4 та 5, які сформовані на базі 30 окремої мобілізованої бригади, повністю були забезпечені спальними мішками, які дозволяють заміну постільної білизни та матраців, вирішується і решта питань стосовно забезпечення.

Що стосується мобілізації.Третя черга часткової мобілізації завершилася 6 вересня 2014 року. Зараз військові комісаріати області не призивають до військових частин і інших формувань по мобілізації, зараз беруть тільки добровольців, які пишуть особисто рапорти у військовому комісаріаті, приймають необхідні документи і після цього відбувають в добровільному порядку до військових частин. Протягом першої, другої і третьої хвиль мобілізації, яка відбулася на території області, було призвано 10% від всього ресурсу області, який може бути призваний.

Депутат обласної ради Нусбаум С.А. (фракція НП) зауважив, що 10 батальйон потребує подальшої переукомплектації хорошою технікою, крім того, наближаєтьсязимовий період, бійцямпотрібно буде окопуватися і утеплюватися.

Зауважив, що громада Новограда-Волинського занепокоєна тим, що військові стоять обличчям до обличчя з росіянами, відкрито, без бронежилетів, без касок.

Обласний військовий комісар Залесський М.О. відповів, що стосовно придбання бронежилетів, на жаль, тендер не відбувся, тому зараз буде закупівля на 100 тисяч гривень бронежилетів. Ціна одного бронежилета 5200 грн., ціна каски 1500грн.

Щодо забезпечення технікою, 17 машин вийшло із ладу, і зараз їх необхідно відремонтувати. Потрібно віднайти можливість вирішити питання щодо придбання 5-10 КамАЗів. Крім того, командир батальйону постійно знаходиться в ротах, тому, можливо, і йому потрібно виділити автомобіль для переїздів.

Якщо кошторис, який затверджує Міністерство оборони України, дозволить, то десь через тиждень можна буде закупити 20-22 бронежилети, а їх потрібно 300. Більше 100 тис.грн. немає можливості використати.

Старшина розвідувальної роти повітряно-десантних військ 95 бригади Назарчук повідомив, що під час збору гуманітарної допомоги був вигнаний з території ринку, який розміщений на вулиці Малинській, директором ринку.

Голова обласної ради Француз В.Й. звернувся з проханням до начальника управління МВС України в Житомирській області з проханням розібратися у ситуації, яка склалася.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») зазначив, що мав можливість бути на нараді в Новограді-Волинському разом із заступниками голови обласної ради, де сільські голови порушували питання щодо мобілізації у селах. Попросив проінформувати письмово, як забезпечені районні військкомати, а також надати інформацію у розрізі, скільки призвано призовників із сіл, з міст і районів у військовому плані.

Обласний військовий комісар Залесський М.О. відповів, що це питання дійсно є важливим, що зараз інша законодавча база, і не призивались навіть чоловіки із сімей, в яких троє дітей, хоча на першому етапі мобілізації була така законодавча база.

Що стосується забезпечення військкоматів, пообіцяв надати офіційну відповідь.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що зараз є багато виробників бронежилетів, поцікавився, чому тендер не був оголошений через ЗМІ та, в результаті того, що він не відбувся, у зону військових дій було відправлено неозброєний батальйон, який ще й не має бронежилетів.

Поцікавився, чому вартість бронежилета 5200 гривень, коли можна знайти і за 1200 гривень, 3500 гривень, залежно від класу захисту.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О.пояснив, щов тендерних торгахможуть брати участь тільки сертифіковані фірми. Було вибрано фірму «ТЕМП 3000», бо це єдина фірма, яка має сертифікат на виготовлення бронежилетів. А бронежилети, які коштують 1200 гривень за один, не можна закуповувати за державний бюджет, тому що несертифіковані товари не можна закуповувати за державний бюджет.

Депутат обласної ради Заруцький В.Т. (фракція «Батьківщина») поцікавився, який кошторис треба для «вантажу-200» для Житомирської області, якщо, на жаль, уже є 70 загиблих, і який сенс у тендерних закупівлях, коли у східних регіонах гинуть люди, та чи відомо командуванню, що по багатьох військових частинах бійці не забезпечені касками.

Обласний військовий комісар Залесський М.О. відповів, що на весь особовий склад 10-го батальйону каски є і отримані на 100% особовим складом.

Депутат обласної ради Заруцький В.Т. (фракція «Батьківщина») повідомив, що особисто займався питанням придбання бронежилетів і тепловізорів. Бронежилети 5 категорії коштують від 3500 гривень до 4500гривень. Зазначив, що купив за свої кошти хороший правильний тепловізор і передаcть йоговійськовим 95 бригади.

Зауважив, що правильний бронежилет коштує від 8 тисяч гривень до 11 тисяч гривень, а насправді тендерними торгами повинні займатися фінансисти та відповідні фахівці.

Депутат обласної ради Іваницька Т.В. (позафракційна) наголосила, що начальник управління МВС У Житомирській області до закінчення сесії обласної ради має доповісти про вирішення ситуації, яка склалася на ринку по вулиці Малинській, про яку розповів старшина розвідувальної роти повітряно-десантних військ 95 бригади.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) зауважив, що матеріально-технічне забезпечення військовослужбовців – це важлива і актуальна тема, вніс пропозицію депутатам обласної ради, керівникам департаменту, заступникам керівників зібрати за 10 днів з кожного по 1 бронежилету.

Голова обласної ради Француз В.Й. нагадав, що кошти для цього виділено, їх потрібно освоїти.

Обласний військовий комісар Залесський М.О. відповів, що зараз батальйон забезпечений з допомогою громадськості, депутатіві та волонтерів 240 одиницями бронежилетів.

Повідомив, що зараз призивний вік від 18 до 60 років, існує Указ Президента України щодо набору громадян на строкову службу, зараз проходять медичні комісії і в жовтні, листопаді буде призов молоді віком 18-25 років.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зауважив, що військові мають носити тільки бронежилети 4 класу, які коштують не менше 3700гривень.

Зазначив, що в області є люди, які пішли з військової служби, з міліції і на сьогодні багатьом ще немає 45-50 років, вони знаходяться на військових пенсіях. Виникає запитання, чому мобілізують не тих, хто на державних пенсіях, ахлопчаків, яким по 18-20 років.

Обласний військовий комісар Залесський М.О. відповів, що більшість військових пенсіонерів звільнилися в 2005 році і по теперішній час мають, на жаль, інвалідність, а інвалідів не призивають. Є і прикрий випадок, коли 5 вересня офіцер - капітан добровільно пішов у Київський батальйон, а його дружина звернулася у засоби масової інформації, оскільки він інвалід ІІІ групи. Ще є багато випускників з військових кафедр, але не з тих спеціальностей, які потрібні, а саме: танкісти, піхотинці, артилеристи.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ:Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 рокищодо зменшення фінансування розвитку галузей у 2014 році.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.01.14 № 1097 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності на 2014 рік.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 85,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

Представник громадськості повідомила,що у даний час 17 важкопоранених учасників АТО потребують невідкладної допомоги. Звернулася з проханням до депутатського корпусу обласної ради спрямувати кошти, виділені для придбання апарату МРТ, на лікування 17 важкопоранених бійців. Наголосила, що тимчасово послуги з обстеження на МРТ погодились надавати київські медичні заклади, встановивши апарат в одній з місцевих лікарень, і вартість такого обстеження коштуватиме приблизно до 300 грн. Зауважила, що зміна призначення коштів допоможе врятувати життя 17 особам.

Депутат обласної ради Андрійчук Ю.А. (позафракційний) поцікавився, хто офіційно відповідатиме за дії щодо встановлення апарату МРТ у приміщенні  будь-якої з лікарень Житомирської області та як це підтверджуватиметься документально. Звернувся з проханням пояснити алгоритм надходження коштів для лікування кожного хворого.

Представник громадськості повідомила, що механізм перерахування грошей відповідатиме чинному законодавству, коли кошти спочатку перераховуватимуться на рахунок департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, надалі Міністерство охорони здоров’я України дає підтвердження, що особа потребує лікування у закордонних клініках, після чого кошти надходять на особисті рахунки кожного пораненого бійця.

Зазначила, що громадськість допомагатиме у якнайшвидшому встановленні магнітно-резонансного томографа у одній із Житомирських лікарень, коли його привезуть з київського медичного закладу, забезпеченні його діяльності із залученням спеціалістами відповідного профілю.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що робота сесії обласної ради виписана у Регламенті роботи обласної ради, який не можна порушувати, у зв’язку з чим розгляд даного питання буде здійснюватись відповідно до порядку денного, а саме: під час обговорення питання про внесення змін до обласного бюджету. Повідомив, що на сесії обласної ради прийнята програма, яка передбачає виділення коштів для лікування поранених бійців АТО, також створена робоча група, яка контролює розподіл даних коштів та їх використання за призначенням.

Представник Громадської ради при обласній державній адміністрації Коцюбко О.П. наголосив, що у час передвиборчої кампанії надзвичайно лобіюються інтереси приватної медичної установи, яка надає послуги з обстеження на апараті МРТ. Повідомив, що, використовуючи складну ситуацію в країні, зокрема військові дії, важкий фінансово-економічний стан та підірване здоров’я бійців, постраждалих під час АТО, деякі приватні медичні установи намагаються на цьому заробляти, прикриваючись альтруїзмом. Звернувся з проханням до керівництва області та депутатів обласної ради спрямувати кошти на покупку бюджетного МРТ.

Представник громадської організації «Матері майдану» Артеменко Вікторія повідомила, що у даний час у місті є чотири апарати МРТ, які належать приватним клінікам. Зазначила, що більшість мешканців області проходить обстеження на апараті МРТ у містах Києві та Рівне. Звинуватила лікарів в отриманні незаконного додаткового прибутку за рахунок направлення на обстеження на МРТ у приватних клініках області, у зв’язку з чим нині страждають учасники АТО, яким державою було обіцяне безкоштовне надання медичних послуг, у тому числі і обстеження на МРТ. Зазначила, що обстеження на сучасному апараті МРТ є безпечним для життя людини та надзвичайно точним, що є важливим для встановлення правильного діагнозу фахівцями. Запропонувала підтримати рішення обласної ради щодо придбання магнітно-резонансного томографа для здійснення безкоштовних обстежень усім мешканцям області. Звернулася з проханням до присутніх у сесійній залі надати посильну матеріальну допомогу, що дозволить врятувати життя важкопораненим бійцям із зони АТО.

Голова обласної ради Француз В.Й наголосив, що за тиждень відбудуться тендерні торги з метою придбання апарата МРТ для обласної лікарні.

      Голова обласної ради Француз В.Й., відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оголосив перерву на 20 хвилин.

      Після перерви у залі засідань продовжили роботу 80 депутатів.

7. СЛУХАЛИ:Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 26.06.14 №1261 "Про напрями і обсяги фінансування дорожнього господарства області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 80,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про розподіл використання залишку коштів станом на 01.01.2014, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, у 2014 році.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 80,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Комплексної програмипрофілактики злочинності у Житомирськійобласті на 2011-2015 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 80,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про використання коштів для надання разової грошової допомоги малозабезпеченим громадянам області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 80,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до комплексної програми розвитку місцевого самоврядування в Житомирській області на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08.09.11 №247.

  Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 80,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) поцікавився питанням щодо проходження вільних залишків коштів загального фонду обласного бюджету згідно із пропозицією фракцій.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. підтвердила факт проходження запитуваних коштів.

Голова Ружинської районної державної адміністрації Скаківська Н.Г. повідомила, що нині у Ружинському районі проходить на основі підготовленої проектно-кошторисної документації переобладнання трьох котелень. Звернулася із проханням до директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. щодо розгляду можливості перерозподілу субвенції з державного бюджету з метою продовження робіт з переобладнання котелень  у Ружинському районі.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що сума наданої субвенції є недостатньою для забезпечення потреб усіх районів області.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. зазначила, що дане питання буде ще доопрацьовуватись, однак, є райони області та міста обласного значення, які у даний час потребують негайної фінансової підтримки у вигляді перерозподілу субвенції. Зауважила, що для вирішення питання департамент фінансів облдержадміністрації буде підходити індивідуально та виважено. Повідомила, що завдяки переведенню котелень на альтернативні види палива, область матиме змогу зекономити понад 4млн. м. куб.  газу за період опалювального сезону.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) поцікавився, якою буде економія у фінансовому відображенні.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що економія складатиме не менше 25 млн.грн. Поцікавився у депутата обласної ради Дяченка А.В. (фракція ПР) щодо внесення його пропозиції на розгляд обласної ради.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) підтвердив внесення ним пропозиції стосовно перерозподілу коштів, виділених на придбання МРТ, для переведення котелень на альтернативні види палива.

Депутат обласної ради Корх О.В. (фракція «Фронт Змін») звернувся з проханням до секретаріату провести перереєстрацію присутніх у сесійній залі депутатів обласної ради.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) зауважив, що під час проведення процедури обговорення питання та постановки його на голосування потрібно дотримуватись Регламенту роботи обласної ради.

У залі засідань працюють 69 депутатів.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти проект рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік» за основу.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                  (пропозицію підтримано)


 

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) наголосив, що придбання МРТ та будь-якого іншого медичного обладнання, вдосконалення в цілому роботи усієї медичної сфери області є надзвичайно важливим та актуальним питанням. Повідомив, що, за умови продуманого підходу до перерозподілу коштів, виділених на придбання МРТ, зокрема для переобладнання котелень на альтернативні види палива,область у подальшому, вже навіть за рік,матиме ще більшу економію та прибуток, що дозволить придбати не лише МРТ, а й запустити сучасні енергозберігаючі котельні. Зауважив, що хворі та поранені підчас АТО, які потребують обстеження апаратом МРТ, можуть тимчасово його проходити у приватних медичних закладах, а ціну на обстеження варто узгоджувати з керівниками приватних медичних установ шляхом соціального діалогу. Зазначив, що мешканці області, особливо ті, які належать до категорії постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, мають потребу не лише у можливості надання користування  безкоштовного обстеження на  МРТ, але й у сучасному флюрографічному обстеженні, забезпеченні глюкометрами, сучасними апаратами УЗД та ін., але кошти, зекономлені після встановлення енергозберігаючих котлів, дозволять у подальшому придбати медичне устаткування.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що кількість вільних залишків коштів обласного бюджету не дозволить придбати магнітно-резонансного томографа, якщо його придбання доведеться відтермінувати.

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що на сьогодні залишається складною ситуація щодо фінансування обласного бюджету. Зазначив, що з місцевих бюджетів доводиться закривати реалізацію державних програм, вчасно не надходять державні виплати із соцфондів, у зв’язку з чим, якщо рішення щодо придбання МРТ було підтримано до виконання депутатською більшістю, то воно повинне виконуватись остаточно.

Голова обласної ради Француз В.Й. поцікавився, скільки нині громадських організацій об’єднується навколо Громадської ради при обласній державній адміністрації.

Голова Громадської ради при обласній державній адміністрації АнтонюкЛ.О. зазначив, що для обговорення питання придбання МРТ представниками Громадської ради неодноразово запрошувались депутати обласної ради, члени різних фракцій в обласній раді, фахівці з департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації та лікарі з усієї області, де пропонувались для перегляду презентації та вивчалась матеріально-технічна документація. Наголосив, що на сьогодні ситуація щодо кількості хворих, які потребують обстеження на апараті МРТ, тільки загострюється, можливості для обстеження за державні кошти для малозабезпечених верств населення, до яких належать інваліди, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС та багато онкохворих людей, немає. Зауважив, що у даний час відсутні кошти для придбання життєво необхідних ліків для вказаних верств населення і в цілому, фінансування медичної галузі в області є одним з найгірших в Україні. Звернувся з проханням підтримати пропозицію придбання магнітно-резонансного томографа.

Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) підтримав позицію голови Громадської ради при обласній державній адміністрації Антонюка Л.О. щодо складної ситуації у медичній галузі області та звернувсь з проханням реалізувати рішення обласної ради щодо придбання апарату МРТ.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Дяченка А.В. (фракція ПР) щодо вилучення коштів у сумі 26 млн. грн., виділених для придбання МРТ, та їх спрямування на переобладнання енергозберігаючих котелень.

(за -4,

проти -61,

утр.-4,

не голос.-0)

(пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік» в цілому.

(за 69,

проти -0,

утр.-0,

не голос.-0)

(рішення додається)

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) зауважив, що нині прийняте рішення сприятиме виникненню заборгованості у багатьох сферах області, включаючи заробітну плату.

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2014 №1200 «Про затвердження бюджетного регламенту Житомирської обласної ради.

      Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації. Повідомила, що на виконання рішення обласної ради від 29 квітня 2014 року «Про бюджетний регламент Житомирської обласної ради» департаментом фінансів облдержадміністрації доопрацьовувалось зазначене рішення із врахуванням пропозицій постійних комісій обласної ради. Наголосила, що рішення «Про бюджетний регламент Житомирської обласної ради» виписано у законодавчому руслі. Зазначила, що у даний час у рішенні залишилося кілька важливих акцентів, які потребують довивчення фахівцями фінансової сфери. Звернулася із проханням до депутатів обласної ради перенести розгляд питання щодо бюджетного регламенту обласної ради до наступної сесії, де буде представлений остаточний проект із врахуванням змін та доповнень.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що питання бюджетного регламенту обласної ради до наступної сесії буде досконало опрацьоване та прийняте остаточне рішення з даного питання.

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) запропонував створити робочу групу з питання доопрацювання бюджетного регламенту обласної ради.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О., повідомив, що в обласній державній адміністрації вже створена робоча група з питань опрацювання проекту обласного бюджету, до компетенції якої входить розгляд питань бюджетного регламенту.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. зазначила, що головою обласної державної адміністрації Машковським С.О. підписано розпорядження про створення робочої групи щодо опрацювання проекту обласного бюджету на 2015 рік, згідно з яким передбачено виконання п.1 бюджетного регламенту. Зауважила, що, оскільки у даний час проект державного бюджету ще несформований, надати графік засідань робочої групи з опрацювання проекту обласного бюджету залишається неможливим та підтримала пропозицію депутата обласної ради Стаха В.М. (фракція ВЧНП) щодо створення робочої групи з питання доопрацювання бюджетного регламенту обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що підтримує пропозицію стосовно створення робочої групи з вивчення питання бюджетного регламенту, за умови включення до її складу представників фракцій в обласній раді, які є фахівцями фінансової галузі, та спеціалістів департаменту фінансів облдержадміністрації.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б.  (фракція «Батьківщина») повідомив, що у своїй роботі депутати обласної ради та фахівці фінансової сфери повинні керуватися Бюджетним кодексом України. Зауважив, що дане питання було погоджено на засіданнях всіх постійних комісій обласної ради, доопрацьовувалось департаментом фінансів облдержадміністрації відповідно до Бюджетного кодексу України, але щоразу на засіданні сесії обласної ради стає предметом  суперечок.  Запропонував відмінити рішення обласної ради від 29.04.14 «Про бюджетний регламент Житомирської обласної ради».

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) зауважив, що питання бюджетного регламенту неодноразово розглядалося у різних аспектах, однак чітко виваженої позиції розробника рішення не було встановлено. Наголосив, що постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування підтримує пропозицію депутата обласної ради Войтенка А.Б.  (фракція «Батьківщина») щодо відміни рішення обласної ради від 29.04.14 №1200 «Про бюджетний регламент Житомирської обласної ради». Наголосив, що депутат обласної ради Кропачов Д.І. (фракція «Фронт Змін»)пропонує до опрацювання питання, які не відповідають вимогам Регламенту роботи обласної ради та чинному законодавству України, звинуватив депутата обласної ради Кропачова Д.І. (фракція «Фронт Змін») у порушенні норм депутатської етики та професійній непридатності.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. (позафракційний) зазначив, що Бюджетний кодекс України не передбачає написання та,відповідно, подальше впровадження у роботу бюджетного регламенту обласних рад. Запропонував не реалізовувати виконання рішення щодо бюджетного регламенту, прийняте на 24 сесії обласної ради шостого скликання 29 квітня 2014 року. Повідомив, що у Верховній Раді України планується розгляд проекту закону щодо надання дозволу Міністерству фінансів України відміняти спецфонди, які дозволяють обласним бюджетам самостійно розпоряджатися коштами, у зв’язку з чим будь-які додаткові зміни в організації роботи щодо бюджетної сфери області, зокрема і прийняття бюджетного регламенту області, призводитимуть до негативних наслідків роботи усталеної системи фінансової галузі. Підтримав пропозицію про відміну рішення обласної ради від 29.04.14 №1200 «Про бюджетний регламент Житомирської обласної ради».

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) повідомив, що у залі засідань працюєть 71 депутат.

Голова обласної ради Француз В.Й. підтримав пропозицію директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. та запропонував, враховуючи пропозиції голів фракцій в обласній раді, із залученням фахових спеціалістів фінансової сфери області, створити робочу групу з метою доопрацювання бюджетного регламенту Житомирської обласної ради.

(за – 69,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 0)

                                               (пропозицію підтримано)

14. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Інформація прокурора Житомирської області про стан законності в області, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності органів прокуратури Житомирської області за 7 місяців 2014 року.

      Інформує: Лубчук Д.І. – прокурор Житомирської області (інформація додається).

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) повідомив, що нині залишається складною ситуація щодо незаконного видобутку бурштину в Олевському районі, що створює загрозу для життя місцевим жителям, знищуються лісонасадження. Звернувся з проханням до прокурора Житомирської області Лубчука Д.І. щодо врегулювання ситуації, яка склалася у вищевказаному районі Житомирської області.

Прокурор Житомирської області Лубчук Д.І. повідомив, що ситуація щодо назаконного видобування бурштину дійсно залишається складною і не лише в Олевському районі, вона стала предметом обговорення спільно з т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області. Наголосив, що у зв’язку з відсутністю оперативно-розшукової групи, прибути вчасно на місця здійснення незаконного видобутку бурштину неможливо, що також унеможливлює виявлення злочинних угрупувань. Запропонував вирішити дане питання шляхом його введення у законодавче русло, зокрема, надання офіційного дозволу на видобуток приватному чи комунальному підприємству, що сприятиме у подальшому наповненню бюджету області. Наголосив, що прокуратурою області спільно з підрозділами УМВС України в Житомирській області розробляється ряд заходів щодо припинення незаконного видобування бурштину у районах Житомирської області.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. (позафракційний) повідомив, що загальний обсяг видобутку бурштину складає до 15 тонн, з них контрабандний видобуток –більше 12 тонн. Звернувся із проханням до прокурора області щодо надання інформації про підготовку проекту закону стосовно видобування бурштину на території держави та можливості надання зауважень і пропозицій до вказаних проектів закону безпосередньо прокурором Житомирської області.

Прокурор Житомирської області Лубчук Д.І. наголосив, що спільно із керівництвом області прокуратура Житомирської області буде ініціювати перед Генеральною прокуратурою України розгляд питання незаконного видобування бурштину та його введення у законодавче русло, що дозволить у подальшому його вивчення у Кабінеті Міністрів України та інших вищих державних інстанціях.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. (позафракційний) запропонував системно підходити до вирішення цього проблемного питання. Зауважив, що вирішення проблеми незаконного видобування бурштину можливе або за умови виключення цього виду каміння з державного фонду дорогоцінних металів, що призведе до зменшення державного фонду на 48 відсотків,або надання ексклюзивного права видобутку бурштину державному підприємству «Укрбурштин».

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував розглядати питання незаконного видобування бурштину відповідно до затвердженого порядку денного сесії обласної ради, а саме: при обговоренні звернення.

Депутат обласної ради Засік Г.Б. (фракція «Батьківщина») попросив прокурора Житомирської області Лубчука Д.І. прокоментувати кадрові зміни, які відбулися у підзвітному йому відомстві.

Прокурор Житомирської області Лубчук Д.І. озвучив прізвища працівників, звільнених та призначених ним у зв’язку із проведеними кадровими змінами. Повідомив, що був присутнім на зустрічі з громадськістю міста Житомира та представив звіт обласної прокуратури щодо проведеної діяльності. Звернувся із проханням надавати будь-яку інформацію стосовно неправомірної діяльності працівників прокуратури з метою усунення проявів корупції у правоохоронних органах.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. поцікавився, чи є інформація про замовників та виконавців,винних у побитті громадських активістів під час подій на Житомирському майдані.

Прокурор Житомирської області Лубчук Д.І. повідомив, що кримінальне провадження у справі побиття громадських активістів у місті Житомирі знаходиться на довивченні, оскільки інформація ще доопрацьовується та тривають слідчі дії. Наголосив, що для підвищення результативності роботи у розслідуванні даної справи задіяні підрозділи усіх правоохоронних органів області.

Голова Громадської ради при обласній державній адміністрації Антонюк Л.О. повідомив, що понад шість років тому були виділені кошти з метою придбання квартир для людей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, до сьогодні і квартири не придбані, і кошти відсутні. Звернувся з проханням до прокурора Житомирської області Лубчука Д.І. посприяти у розгляді порушеного питання.

Прокурор Житомирської області Лубчук Д.І. зазначив, що обласна прокуратура у даний час вивчає правомірність питань і земельних ресурсів області, і придбання медичного обладнання, і призначення котелень. Повідомив, що порушене питання буде взято на контроль відповідним підрозділом прокуратури області.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти до відома інформацію прокурора Житомирської області про стан законності в області, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності органів прокуратури Житомирської області за 7 місяців 2014 року.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома та прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1156 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції».

Депутат обласної ради Борщівський М.І. (позафракційний) повідомив, що розпорядженням голови обласної ради на сьогоднішній день незаконно звільнений з роботи, тому звернувся до суду про визнання контракту недійсним, визнання незаконного звільнення і видачі відповідного розпорядження. Засідання суду відбудеться 18.09.14.

Запропонував не підтримувати даний проект рішення, тому що він є незаконним. Повідомив, що на нього відбувався тиск, перевірки, обливання брудом в Інтернеті.В обласну прокуратуру надійшов лист, що обласна клінічна лікарня ім.О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної радизірвала тендерні торги, відбулася перевіркалікарні обласною прокуратурою і КРУ. За результатами перевірки прокуратурою області 26.08 внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань «Про вчинення кримінального провадження». Крім того, прокуратурою Житомирської області вирішуються питання про внесення до господарського суду Київської області позовної заяви в інтересах держави «Про визнання недійсним цивільно-правових угод», тобто укладання договору за наслідками проведення торгів між комунальною базою спецмедпостачання та ТОВ «Медікалгру».

Голова обласної ради Француз В.Й. нагадав, що на попередній сесії обласної ради одноголосно було надано протокольне доручення внести зміни до рішення обласної ради від 21.02.14 № 1117 «Про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» щодо того, що призначення керівників установ, організацій, закладів повинно проходити на конкурсних засадах. Це була і вимога громадськості в тому числі, оскільки до складу конкурсної комісії можна включити представників громадськості. Зазначив, що це веління часу, щоб розглянули кандидатури на засіданні конкурсної комісії, до якої увійдуть фахові спеціалісти, а потім у залі засідань на сесії обласної ради.

Нагадав, що, відповідно до положення про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, в період між сесіями, коли закінчуються контракти, призначаються виконуючі обов’язки. Повідомив, що на сьогоднішній день по обласній лікарні є 8 заяв з проханням прийняти документи для участі в конкурсі і хто з цих 8 лікарів  буде визначений конкурсом, той і буде призначений на посаду головного лікаря.

Депутат обласної ради Нагурний В.А. (фракція КПУ) зауважив, що у постанові Кабінету Міністрів України 2013 року «Про основи законодавства про охорону здоров’я»чітко сказано, що керівники комунальних закладів призначаються на посаду шляхом укладення контракту, і про конкурс мова не іде.

Начальник відділу юридичної і кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради Савенко І.О. відповіла, що законодавство у даному випадку не порушується. Крім Закону України «Про основи законодавства про охорону здоров’я» є Закон «Про місцеве самоврядування», який визначає самостійність органів місцевого самоврядування  приймати відповідні рішення щодо управління майном і доцільність прийняття таких рішень.

Голова обласної ради Француз В.Й. нагадав депутату обласної ради Борщівському М.І. (позафракційний), що той на минулій сесії обласної ради виявив готовність брати участь у конкурсі. Зазначив, що конкурс на заміщення посад – це єдиний прозорий спосіб призначення керівників підприємств, установ, організацій.

Перший заступник голови обласної ради Арешонков В.Ю. пояснив, що по суті рішення не змінюється, лише порядок призначення на посаду. Потім профільна комісія буде розглядати дані питання, після цього за погодженнями питання призначення керівника буде розглядатися на сесії обласної ради, де буде прийнято остаточне рішення. Повідомив, що сьогодні в першу чергу зміни відбуваються на вимогу громадськості.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1156 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції».

( за – 41,

проти – 3,

утр. – 6,

не гол. – 21)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

      Заступник голови обласної ради Годований Р.М. вніс пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

      Голова громадської ради при облдержадміністрації Антонюк Л.О. зауважив, що у суспільстві повинні відбуватися зміни на краще, запропонував депутатам підтримати проект даного рішення та результати голосування за нього висвітлити у засобах масової інформації.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повторно поставив на голосування проект рішення «Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1156 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у новій редакції».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 4,

утр. – 4,

не гол. – 3)

                                        (рішення додається)

      Голова громадської організації «Матері майдану» попросила надати слово бабусі житомирянина, якого завтра відправляють у зону АТО, яка повідомила, що внуків – двійнят виховує сама, хлопцям по 20 років, один з них інвалід, інший пішов добровольцем захищати Батьківщину. Повідомила, що він єдиний, кому волонтери не допомогли з матеріально-технічним забезпеченням перед відправкою у зону АТО. Попросила депутатів обласної ради допомогти у вирішенні даного питання.

      Голова обласної ради Француз В.Й., відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оголосив перерву на 20 хвилин та запропонував депутатам у перерві допомогти у вирішенні порушеного питання.

      Після перерви депутати продовжили роботу.

      Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував провести перереєстрацію присутніх у залі депутатів.

      У залі засідань працюють 62 депутати.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що після наступної сесії обласної ради будуть проведені закриті збори депутатів, де будуть вирішуватися питання стосовно відвідування засідань постійних комісій та сесій обласної ради в тому числі. Таку пропозицію внесла постійна комісія обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування.

17. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту обласного госпіталю для ветеранів війни Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Положення про комунальний заклад «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про списання автотранспортних засобів із балансів установ та підприємства, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності рекомендувала погодити внесення проекту рішення з даного питання на розгляд обласної ради за умови надання позитивних результатів перевірки щодо неможливості відновлення та недоцільності використання автомобіля ВАЗ 212113, який знаходиться на обліку підприємства «Житомироблагроліс». Перевірка підтвердила недоцільність використання автомобіля.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)


 

20. СЛУХАЛИ: Про передачу майнового комплексу, що перебуває на балансі комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради, у комунальну  власність територіальної громади міста Овруча.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 26.06.14 № 1245 «Про надання дозволу  на зменшення розміру земельних ділянок».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про прийняття земельної ділянки із комунальної власності територіальної громади селищ Новогуйвинське, Гуйва, Озерне Житомирського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

  Член лічильної комісії, депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) повідомив, що у залі працюють 63 депутати.

23. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу назастосування коефіцієнта 0,7до орендної плати.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про зміну розміруорендної плати.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Корал» Довбиський фарфоровий завод» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про надання погодження дочірньому підприємству «Тня» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») зауважив, що розмір площі, визначений у рішенні, використовується лише з метою геологічного вивчення, а не для дослідно-промислової розробки. Звернувся з проханням надати інформацію про родовище та запропонував заслухатипредставників чи керівників Червоноармійського району.

Представник ТОВ «Корал» Довбиський фарфоровий завод» Курбатов А.Б. повідомив, що підприємство «Тня» є дочірнім підприємством Довбиського фарфорового заводу, однак виступає окремою установою на вимогу керівництва Червоноармійської районної адміністрації, оскільки оплата податків та зборів, передбачених законодавством, сприяють наповненню бюджету Червоноармійського району. Зазначив, що ТОВ «Церсаніт» планує нарощувати обсяги виробництва, що вимагає збільшення площі розробки родовища пегматоїдних гранітів, які виступають матеріалом для виробництва продукції підприємства. Наголосив, що площі для дослідно-промислової розробки ще не обстежені, тому потрібен значно більший обсяг території.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») зауважив, що мета підприємства, яке просить дозвіл на розробку родовища, є суто комерційною та не відповідає призначенню, вказаному у проекті рішення. Звернувся з проханням до керівництва ТОВ «Корал» Довбиський фарфоровий завод» посприяти у наданні матеріальної допомоги учасникам та пораненим із зони АТО.

Представник ТОВ «Корал» Довбиський фарфоровий завод» Курбатов А.Б. зазначив, що ТОВ «Церсаніт»також звертається щодо сприяння у наданні дозволу на розробку вказаної площі родовищ з метою отримання гарантії для подальшої безперебійної роботи з тим видом корисних копалин, які необхідні для отримання якісної продукції. Наголосив, що ДП «Тня» має соціальну угоду з селищною радою щодо виділення матеріальної допомоги соціальним об’єктам району та у подальшому продовжуватиме надавати усі можливі види допомоги, у тому числі пораненим і учасникам із зони АТО.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (ВЧНП) наголосив, що підприємство Житомирської області, яке приноситиме дохід у бюджет та створюватиме робочі місця, потрібно підтримати.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зауважив, що підприємство просить надзвичайно велику площу для дослідно-промислової розробки, у зв’язку з чим виникає сумнів щодо його діяльності.

Депутат обласної ради Дейсан М.М. наголосив, що, у разі погодження надання дозволу підприємству «Тня», воно працюватиме на користь держави та області.

Представник ТОВ «Корал» Довбиський фарфоровий завод» Курбатов А.Б. наголосив, що велика площа розробки родовища необхідна не лише для видобутку якісної сировини, а й з метою усунення подальшої конкуренції представників з інших областей. Зауважив, що робота підприємства забезпечує залучення великих інвестицій та створення нових робочих місць.

Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) звернувся з проханням до депутатів обласної ради підтримати проект даного рішення, оскільки це забезпечить розвиток підприємництва в області, наповнення бюджету району, створення робочих місць для населення області.

Депутат обласної ради Острожинський В.Є. (фракція КПУ) наголосив, що підтримка даного проекту рішення сприятиме у подальшому розвитку Житомирської області, підприємницької діяльності області, відповідно, наповненню обласного бюджету, забезпеченню робочими місцями. Запропонував підтримати проект рішення.

Голова Червоноармійської районної ради Галущинський В.В. звернувся з проханням підтримати проект рішення щодо надання погодження на дослідно-промислову розробку родовища ДП «Тня».

      Голова обласної  ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про надання погодження дочірньому підприємству «Тня» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

 

27. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Зауважив, що даний проект рішення вдруге виноситься на розгляд обласної ради. Повідомив, що пакет документів для надання погодження надано відповідно до основного переліку.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (ВЧНП) запропонував підтримати даний проект рішення. Звернувся з проханням до голови постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів Будника Р.П. надати інформацію щодо діяльності та наявності офіційних документів вказаного підприємства.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) зазначив, що профільна постійна комісія обласної ради погодила даний проект рішення, оскільки зібраний повний пакет документів відповідно до чинного законодавства, зауваження до проекту рішення відсутні.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») зауважив, що нині є багато погоджень на надання у користування мисливських угідь, однак висновків щодо їх діяльності та проведення ревізій обласній раді жодного разу не було надано. Запропонував підтримати позицію стосовно створення на базі мисливських угідь комунальних підприємств обласної ради та провести ревізії підприємств, яким було надано в оренду мисливські угіддя територіальних громад області.

Перший заступник голови обласної ради Арешонков В.Ю. зазначив, що, дійсно, декілька областей мають досвід щодо створення комунальних підприємств на базі мисливських угідь та лісництва. Повідомив, що такий досвід успішно опрацьовується фахівцями і в подальшому може бути реалізованаий. Зауважив, що проект даного рішення розглядався неодноразово, його підтримала профільна комісія обласної ради, пакет документів відповідає вимогам законодавства та запропонував підтримати погодження надання у користування мисливських угідь ТОВ «Хантер».

Голова обласної  ради Француз В.Й. зауважив, що, зважаючи на складну політичну та економічну ситуацію, проведення АТО, невчасно займатися мисливством.

Депутат обласної ради Ткачук В.І. (фракція НП) зауважив, що мисливські угіддя тільки закріплюються за підприємством, тому договір можна розірвати у будь-який час, зважаючи на що не варто створювати комунальні підприємства. Зазначив, що товариство сприяє розвитку мисливства, підтримує у належному стані лісове господарство. Запропонував підтримати даний проект рішення.

Голова обласної  ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення.

(за-29,

проти- 12,

утр.- 5,

не гол.- 17)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

28. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь товариству рибалок і мисливців «Янівка».

 

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (ВЧНП) звернувся з проханням пояснити основні критерії оцінки щодо недовіри до діяльності суб’єктів, які подають документи для погодження надання у користування мисливських угідь, та обґрунтування підстав відмови таким суб’єктам підприємницької діяльності.

Голова обласної  ради Француз В.Й. зауважив, що дане питання треба узгодити на закритих зборах депутатського корпусу.

Депутат обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») зазначив, що оренда мисливських угідь не є формою підприємницької діяльності, яка забезпечує сплату податків та створює робочі місця, у зв’язку з чим фракція «Батьківщина» не підтримуватиме зазначені проекти рішень.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що, згідно з проектом рішення, за погодженням на користування мисливськими угіддями звертається Малинська районна громадська організація мисливців та рибалок, до складу якої входять мешканці району, які займаються мисливством, і метою діяльності підприємства не виступають комерційні наміри. Зазначив, що профільна комісія погодила даний проект рішення, всі документи відповідають чинному законодавству, зауваження відсутні.

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») зазначив, що процес полювання негативно впливає на життєдіяльність населення та не забезпечує раціонального функціонування лісогосподарства.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (позафракційний) повідомив, що дане мисливське господарство створене не на землях державного лісового фонду, самостійно забезпечує та фінансує свою діяльність, підтримує належне функціонування лісового господарства та його мешканців. Звернувся з проханням до депутатів обласної ради підтримати проект рішення, оскільки було погодження профільної постійної комісії та наявні всі документи відповідно до запропонованого переліку.

Голова Малинської районної ради Савченко М.І. наголосив, що дане питання розглядалося достатній період часу, отримало погодження Малинської районної адміністрації та громадської ради. Повідомив, що до складу товариства мисливців та рибалок «Янівка» входять лише місцеві мешканці, які непрофесійно займаються полюванням та рибальством.

Депутат обласної ради Гладиш О.М. (фракція НП) зауважив, що отримання у користування мисливських угідь також повинно відбуватися за погодженням з керівництвом сусіднього лісового господарства, оскільки ведення лісового господарства має свої особливості, що в подальшому впливатиме на популяцію звірів. Зазначив, що Радомишльський лісгосп не дає згоди на погодження на користування мисливськими угіддями товариству «Янівка».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення.

(за-29,

проти- 9,

утр.- 10,

не гол.- 15)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

29. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Лабрадорит» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що позитивного рішення профільна комісія не прийняла, тому дане питання розглядалось на президії обласної ради. Президія прийняла рішення винести на розгляд обласної ради дане питання, оскільки всі документи зібрані і є три звернення з цього підприємства.

Кам’янобрідський сільський голова Яворенко Т.П. попросила підтримати проект даного рішення. Повідомила, що це товариство працює давно, допомагає селу найбільше, немає такого об’єкта соціальної сфери (ЗОШ, дитячий садок, медична амбулаторія, сільський будинок культури, бібліотека, спортивний зал), щоб це підприємство не надавало б допомоги. Це підприємство в останні роки придбало меблі для двох класних кімнат Кам’янобрідської школи, замінило 12 вікон на металопластикові в школі, щорічно надає допомогу на ремонт  школи від 1500-3000 грн. В 2010 році і 2011 році 10 учнів із малозабезпечених і багатодітних сімей мали змогу оздоровитися і відпочити у літніх таборах Криму завдяки товариству з обмеженою відповідальністю «Лабрадорит». Медичній амбулаторії за кошти цього ТОВ придбано і встановлено котел на твердому паливі, систематично закуповуються ліки,

Крім цього, це єдине ТОВ, в якому люди всі оформлені, а значить соціально захищені. Підприємством добросовісно сплачуються податки до бюджетів всіх рівнів, тільки за 8 місяців цього року сплачено 215 тис. грн. до сільського, районного і обласного бюджетів.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Лабрадорит» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про надання гірничого відводу ТОВ «Сілі-Кор».

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що дане питання розглядалось на президії обласної ради. Президія прийняла рішення винести на розгляд обласної ради дане питання, оскільки всі документи зібрані.

Заступник голови Коростишівської районної ради Зінчук Г. повідомив, що це піщаний кар’єр, де видобуваються корисні копалини місцевого значення.  Керівництво даного підприємства не йде на контакт з місцевою владою, погодження районна рада не надала.

Попросив від імені депутатів Коростишівської районої ради зняти з розгляду дане питання.

Депутат обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») повідомив, що ТОВ «Сілі-Кор» збирало усі документи для того, щоб виходити на сесію, починаючи з 2008 року, закінчило збирати документи в 2010 році.За цей час змінилася влада, підприємству відмовили у наданні гірничого відводу.

Зауважив, що, відповідно до законодавства,  потрібно легалізовувати усі кар’єри, оскільки всі вони, в основному працюють нелегально, без оформлених документів. Правоохоронні органи і прокуратура на дані факти не реагують.

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») повідомив, що з 2006 року переймається проблемами Коростишівського району наголосив, що кожного дня нелегально вивозиться багато машин піску. Зауважив, що керівники Брусилівського і Коростишівського районів дозволяють розкрадати десятки мільйонів гривень.

Зауважив, що звертався у Службу безпеки України, Генеральну прокуратуру, але, на жаль, ті звернення не мали не мали відповідного реагування.

Зазначив, що це єдиний кар’єр, який принципово пішов шляхом офіційної підготовки документів та набуття офіційного статусу, запропонував підтримати проект даного рішення.

Депутат обласної ради Поліщук В.І. (фракція ФЗ) повідомив, що був засновником цього підприємства, зауважив, що у 2010 році отримано дозвіл на видобуток піску на 20 років. Проте протягом 2010 - 2013 років відбувалися чудернацькі речі: оригінали документів зникали потім вони з’являлися у різних переговорників, які пропонували віддати 50% підприємства.

Зазначив, що керівники району повинні надати погодження для роботи даного товариства.

Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) зауважив, що промисловість області потрібно підтримувати і давати можливість працювати. Попросив ставити на голосування дане питання.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) повідомив, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів члени комісії чітко визначаються, які питання вносити на розгляд обласної ради. Подання документів до засідання комісії повинно бути обов’язковим для всіх.

Зауважив, що, якщо з родовища незаконно вивозяться корисні копалини, такими питаннями повинні займатися правоохоронні органи.

Зазначив, що при вирішенні питань щодо надання погоджень на користування надрами потрібно рахуватися з думкою місцевих органів влади  та громади.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про надання гірничого відводу ТОВ «Сілі-Кор».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 1,

утр. – 3,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про відзначення Премією Верховної Ради України Соболевського О.В.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про відзначення Премією Верховної Ради України     Тарнопольської Л.Л.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять шостій сесії обласної ради шостого скликання.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

34. СЛУХАЛИ: інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

35. СЛУХАЛИ: Про тимчасову зміну розподілу орендної плати.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетній установі.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток 1 рішення обласної ради від 19.09.13      №1006 «Про припинення діяльності комунального підприємства „Світанок” Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо усунення перешкод у фінансуванні АТО.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.


 

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)


39. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна колишнього дитячого садка № 12.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про передачу автомобіля.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства охорони здоров’я України щодо запровадження предметно-кількісного обліку кодеїновмісних препаратів в закладах охорони здоров’я.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

                              (рішення і звернення додаються)

42. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до чинного законодавства з питань придбання онкологічних препаратів для лікування онкохворих дітей.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                             (рішення і звернення додаються)

43. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України щодо забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення за рахунок централізованої закупівлі та цільових програм.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                              (рішення і звернення додаються)

44. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо переведення корисних копалин загальнодержавного значення в корисні копалини місцевого значення.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                              (рішення і звернення додаються)

45. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо припинення незаконного видобування бурштину у районах Житомирської області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Зазначив, що питання незаконного видобування бурштину у районах Житомирської області є дуже важливим на сьогодні, його вивченням повинні займатися правоохоронні органи. Зауважив, що звернення потрібно доопрацювати, висловити свої пропозиції стосовно вирішення ситуації, яка склалася, для чого потрібно залучити спеціалістів і фахівців.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. (фракція ПР) повідомив, що дане питання розглядається на рівні Міністерства екології України та відповідного Комітету, ведеться пошук виходу та різні шляхи вирішення даної ситуації, одним з яких є створення державного підприємства. Зауважив, що дане звернення з доповненнями буде підтримкою для створення державного підприємства по розробці і видобутку бурштину.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. запропонував створити робочу групу з вивчення можливості створення комунального підприємства з видобутку бурштину, до якої залучити депутатів обласної ради, фахівців, представників правоохоронних органів.

Депутат обласної ради Кулик А.Є. (позафракційний) підтримав думку стосовно того, що дане питання потрібно вивчити, знайти шляхи створення комунального підприємства та вирішувати це питання на державному рівні.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») наголосив, що потрібно провести інвентаризацію земель, у тому числі наданих для сільськогосподарського виробництва, на яких проходить розробка та видобування бурштину.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. повідомив, що уже дано доручення провести інвентаризацію цих земель, а прокуратурою буде проведено перевірку Держземагентства у Житомирській області на виділення цих земель.

  Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував прийняти дане звернення за умови, що обласна рада і облдержадміністрація доопрацюють його і погодять з усіма головами фракцій в обласній раді.

ВИРІШИЛИ:

1. Спільним розпорядженням голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації з фахівців відповідного профілю створити робочу групу з опрацювання пропозицій щодо вжиття заходів припинення незаконного видобування бурштину у районах Житомирської області.

2. Доручити обласній раді та обласній державній адміністрації доопрацювати текст звернення депутатів обласної ради стосовно припинення незаконного видобування бурштину у районах Житомирської області та погодити його з головами фракцій в обласній раді.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 25)

                               (рішення і звернення додаються)

45. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо надання земельних ділянок виключно за погодженням  сільських, селищних та районних рад.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 0)

                              (рішення і звернення додаються)

46. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до прокуратури області щодо перевірки законності надання земельних ділянок сільськогосподарського призначення та громадських пасовищ.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                              (рішення і звернення додаються)

47. СЛУХАЛИ: Про звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо безоплатного харчування дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                              (рішення і звернення додаються)

48. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо безоплатного харчування дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                              (рішення і звернення додаються)

49. СЛУХАЛИ: Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

      Голова постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів, депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що у перерві відбулося засідання комісії, яка рекомендує погодити державному підприємству «Житомирторф» отримання спеціального дозволу на користування надрами. Зауважив, що прийняття даного рішення є важливим для Лугинського району і області в цілому, а також це надання робочих місць.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                        (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ:Про депутатські запити.

Інформує: Арешонков В.Ю. – перший заступник голови обласної ради.

50.1. Про запит депутата Бондарчука Ю.С. щодо сприяння у вирішенні питання оздоровлення в Житомирському обласному  лікувально-санаторному  центрі  радіаційного  захисту  для  дитячого  та  дорослого населення  „Дениші”  Кемського Олександра Івановича, батька загиблого героя «Небесної сотні».

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 11.10.14 депутата Бондарчука Ю.С. та обласну раду.

50.2. Про запит депутата Кулика А.Є. щодо виділення коштів в сумі 550 тис. грн. на ремонт Будинку культури с.Вертокиївка Житомирського району та включення його до плану капітальних видатків на 2015 рік.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 11.10.14 депутата Кулика А.Є. та обласну раду.

50.3. Про запит депутата Савченка О.І. щодо надання інформації про результати розгляду колишнім головою обласної державної адміністрації Кізіним С.В. колективних звернень працівників управління технічного нагляду Державної інспекції сільського господарства в Житомирській області та вжиття відповідних заходів.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 11.10.14 депутата Савченка О.І. та обласну раду.

50.4. Про запит депутата Зелінського Р.С. щодо стягнення з                         комунального підприємства «Дирекція «Чорнобильбуд» Житомирської обласної ради  заборгованості за виконані роботи.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 11.10.14 депутата Зелінського Р.С та обласну раду.

50.5. Про запит депутата Тимошенка М.М. щодо дотримання перевізниками норм чинного законодавства стосовно надання права студентам-сиротам на безкоштовний проїзд в приміському транспорті.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 11.10.14 депутата Тимошенка М.М. та обласну раду.

50.6. Про запит депутата Ломакова Г.М. щодо виділення коштів із обласного бюджету для ліквідації заборгованості за виконані роботи.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 11.10.14 депутата Ломакова Г.М. та обласну раду.

50.7. Про запит депутата Сухораби В.П. щодо правомірності відмови у розробленні документації на приватизацію земельних ділянок для ведення садівництва в Бердичівському районі.

ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Лубчуку Д.І., начальнику головного управління Держземагентства у Житомирській області Бугайчуку М.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 11.10.14 депутата Сухорабу В.П. та обласну раду.

50.8. Про запит депутата Іваницької Т.В. щодо перевірки законності вирубки лісу в с. Зарічани Житомирського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 11.10.14 депутата Іваницьку Т.В. та обласну раду.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 0)

                                       (запити додаються)

      Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив заяву фракції «Народна партія» в обласній раді про приєднання до депутатської групи «За єдність і справедливість», із збереженням фракції в обласній раді (додається).

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (фракція ФЗ) запропонував, з метою доопрацювання бюджетного регламенту Житомирської обласної ради залучити не лише депутатів обласної ради, а й фахових спеціалістів фінансової сфери області у робочу групу, яку пропонується створити.

      Голова обласної ради Француз В.Й. відповів, що саме таке протокольне рішення було прийнято під час розгляду питання про бюджетний регламент.

      Представник громадськості Андрій Федірко повідомив, що володіє інформацією про незаконну передачу земельних ділянок на території Новогуйвинської селищної ради та попросив голову обласної ради та голову облдержадміністрації втрутитися у дану ситуацію.

      Голова облдержадміністрації Машковський С.О. відповів, що такими питаннями має займатися прокуратура.

Депутат обласної ради Кавун В.К. (фракція «Батьківщина») зауважив, що потрібно частіше проводити сесії обласної ради, щоб у нормальному режимі можна було обговорити всі питання, зазначив, що окремі депутати регулярно не відвідують засідань постійних комісій і сесій обласної ради та запропонував відкликати таких депутатів.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що неможливо дуже часто проводити сесії обласної ради, оскільки кошторис уже вичерпано.

Щодо постійно відсутніх депутатів, запропонував висвітлювати їх прізвища у засобах масової інформації.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив двадцять сьому сесію обласної ради шостого скликання закритою.

Голова обласної ради                                                                       В.Й. Француз