• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2014

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Двадцять шоста сесія                            VІ скликання

26.06.14                                              м. Житомир

Усього обрано депутатів – 111

Присутніх на сесії – 84

Голова обласної ради Француз В.Й. назвав прізвища відсутніх депутатів та попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів, згідно з рішенням обласної ради, прийнятим на чотирнадцятій сесії обласної ради шостого скликання "Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради".

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, директори департаментів, начальники управлінь, відділів облдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії бере участь народний депутат України Раупов Р.Б.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після 25 сесії обласної ради, а саме:

в.о. начальника Житомирської митниці призначений депутат обласної ради Гринчук Сергій Іванович;

директором департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації призначена Гресь Світлана Миколаївна;

директором департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації призначена Моісеєнко Марія Анатоліївна;

начальником територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області призначений Кирилюк Олег Васильович;

начальником Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства призначений Курінський Андрій Борисович.

Голова обласної ради Француз В.Й. привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці на благо Житомирщини і України в цілому.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Мітніцький Ю.Г. вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:

Карпінського Геннадія Івановича, Величука Анатолія Іванович, Васьківського Сергія Володимировича.

ВИРІШИЛИ:      Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Карпінського Г.І. (фракція ФЗ).
  2. Величука А.І. (позафракційний).
  3. Васьківського С.В. (фракція «Батьківщина»).

(за –76,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –7)

                                    (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що голосування питань порядку денного буде відбуватися поіменним голосуванням.

2.СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної радипогоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

1. Про хід виконання обласної комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки.

2. Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

3. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1169 "Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2014 рік".

4. Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2014 року.

5. Про внесення змін до складу президії обласної ради.

6. Про внесення змін до рішення обласної ради від 14.12.10 № 13 "Про Регламент роботи обласної ради".

7. Про затвердження Положення про веб-сайт Житомирської обласної ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет у новій редакції.

8. Про зняття з контролю рішень обласної ради.

9. Питання комунальної власності:

9.1. Про внесення та затвердження змін до Статуту комунального закладу "Житомирський обласний центр хореографічного мистецтва" Житомирської обласної ради.

9.2. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 "Про затвердження переліку та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області".

9.3. Про поділ адмінприміщення за адресою: м. Житомир, вул. М.Бердичівська, 23.

9.4. Про відміну рішення обласної ради від 19.09.13 № 973 "Про приватизацію нежитлової будівлі, телеательє, що знаходиться за адресою:          смт  Попільня, вул. Радянська, 15".

9.5. Про переукладення контракту з Покропивним М.П.

9.6. Про переукладення контракту з Клеменюком В.П.

9.7. Про внесення змін до рішення обласної ради від 14.11.08 № 675 "Про передачу на баланс комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради рухомого та нерухомого майна дочірнього підприємства "Овруцький завод продтоварів".

9.8. Про списання основних засобів із балансів установ та підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

9.9. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

9.10. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 12.03.14    № 1133 "Про встановлення орендної плати бюджетним установам".

9.11. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 23.01.14     № 1104 "Про встановлення орендної плати бюджетним установам".

9.12. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

9.13. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1176 "Про припинення комунального підприємства "Дирекція "Чорнобильбуд" Житомирської обласної ради.

9.14. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи "Житомирський обласний центр крові" Житомирської обласної ради.

9.15. Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади міста Коростишева, сіл Теснівка та Бобрик Коростишівського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

9.16. Про надання дозволу на зменшення розміру земельних ділянок.

10. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів:

10.1. Про надання погодження товариству з додатковою відповідальністю "Трудовий колектив "Коростенський щебзавод" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами родовища граніту Поліське.

10.2. Про надання погодження товариству з додатковою відповідальністю "Трудовий колектив "Коростенський щебзавод" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами родовища граніту Чолівське.

10.3. Про надання погодження дочірньому підприємству "Шпат" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10.4. Про переоформлення акта про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю "Маркол".

10.5. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "БІЕМБІСІ-ГРАНІТ" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10.6. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Камінець-Добринь" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10.7. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "КЛМ Гранресурс" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10.8. Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю "Мисливський клуб "Хантер".

10.9. Про надання у користування мисливських угідь товариству рибалок і мисливців "Янівка".

11. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять третій, двадцять четвертій сесіях обласної ради шостого скликання.

12. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 82,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати місце депутата Нагорняка В.В., який запізнився.

У залі засідань працюють 85 депутатів.

Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) вніс пропозицію вшанувати пам’ять загиблих у боях у східних областях України, після чого депутати продовжили роботу.

Депутат обласної ради Годований Р.М. вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення до Верховної Ради України щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян України, що мають невиконані зобов’язання за договорами споживчого кредиту в іноземній валюті» та «Про земельні ділянки».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про звернення до Верховної Ради України щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян України, що мають невиконані зобов’язання за договорами споживчого кредиту в іноземній валюті».

( за – 81,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –3)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про земельні ділянки».

( за – 72,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –12)

(пропозицію підтримано)