• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2014

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Двадцять шоста сесія                            VІ скликання

26.06.14                                              м. Житомир

Усього обрано депутатів – 111

Присутніх на сесії – 84

Голова обласної ради Француз В.Й. назвав прізвища відсутніх депутатів та попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів, згідно з рішенням обласної ради, прийнятим на чотирнадцятій сесії обласної ради шостого скликання "Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради".

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, директори департаментів, начальники управлінь, відділів облдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії бере участь народний депутат України Раупов Р.Б.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після 25 сесії обласної ради, а саме:

в.о. начальника Житомирської митниці призначений депутат обласної ради Гринчук Сергій Іванович;

директором департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації призначена Гресь Світлана Миколаївна;

директором департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації призначена Моісеєнко Марія Анатоліївна;

начальником територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області призначений Кирилюк Олег Васильович;

начальником Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства призначений Курінський Андрій Борисович.

Голова обласної ради Француз В.Й. привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці на благо Житомирщини і України в цілому.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Мітніцький Ю.Г. вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:

Карпінського Геннадія Івановича, Величука Анатолія Іванович, Васьківського Сергія Володимировича.

ВИРІШИЛИ:      Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Карпінського Г.І. (фракція ФЗ).
  2. Величука А.І. (позафракційний).
  3. Васьківського С.В. (фракція «Батьківщина»).

(за –76,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –7)

                                    (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що голосування питань порядку денного буде відбуватися поіменним голосуванням.

2.СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної радипогоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

1. Про хід виконання обласної комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки.

2. Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

3. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1169 "Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2014 рік".

4. Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2014 року.

5. Про внесення змін до складу президії обласної ради.

6. Про внесення змін до рішення обласної ради від 14.12.10 № 13 "Про Регламент роботи обласної ради".

7. Про затвердження Положення про веб-сайт Житомирської обласної ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет у новій редакції.

8. Про зняття з контролю рішень обласної ради.

9. Питання комунальної власності:

9.1. Про внесення та затвердження змін до Статуту комунального закладу "Житомирський обласний центр хореографічного мистецтва" Житомирської обласної ради.

9.2. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 "Про затвердження переліку та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області".

9.3. Про поділ адмінприміщення за адресою: м. Житомир, вул. М.Бердичівська, 23.

9.4. Про відміну рішення обласної ради від 19.09.13 № 973 "Про приватизацію нежитлової будівлі, телеательє, що знаходиться за адресою:          смт  Попільня, вул. Радянська, 15".

9.5. Про переукладення контракту з Покропивним М.П.

9.6. Про переукладення контракту з Клеменюком В.П.

9.7. Про внесення змін до рішення обласної ради від 14.11.08 № 675 "Про передачу на баланс комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради рухомого та нерухомого майна дочірнього підприємства "Овруцький завод продтоварів".

9.8. Про списання основних засобів із балансів установ та підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

9.9. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

9.10. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 12.03.14    № 1133 "Про встановлення орендної плати бюджетним установам".

9.11. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 23.01.14     № 1104 "Про встановлення орендної плати бюджетним установам".

9.12. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

9.13. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1176 "Про припинення комунального підприємства "Дирекція "Чорнобильбуд" Житомирської обласної ради.

9.14. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи "Житомирський обласний центр крові" Житомирської обласної ради.

9.15. Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади міста Коростишева, сіл Теснівка та Бобрик Коростишівського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

9.16. Про надання дозволу на зменшення розміру земельних ділянок.

10. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів:

10.1. Про надання погодження товариству з додатковою відповідальністю "Трудовий колектив "Коростенський щебзавод" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами родовища граніту Поліське.

10.2. Про надання погодження товариству з додатковою відповідальністю "Трудовий колектив "Коростенський щебзавод" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами родовища граніту Чолівське.

10.3. Про надання погодження дочірньому підприємству "Шпат" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10.4. Про переоформлення акта про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю "Маркол".

10.5. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "БІЕМБІСІ-ГРАНІТ" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10.6. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Камінець-Добринь" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10.7. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "КЛМ Гранресурс" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

10.8. Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю "Мисливський клуб "Хантер".

10.9. Про надання у користування мисливських угідь товариству рибалок і мисливців "Янівка".

11. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять третій, двадцять четвертій сесіях обласної ради шостого скликання.

12. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 82,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати місце депутата Нагорняка В.В., який запізнився.

У залі засідань працюють 85 депутатів.

Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) вніс пропозицію вшанувати пам’ять загиблих у боях у східних областях України, після чого депутати продовжили роботу.

Депутат обласної ради Годований Р.М. вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення до Верховної Ради України щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян України, що мають невиконані зобов’язання за договорами споживчого кредиту в іноземній валюті» та «Про земельні ділянки».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про звернення до Верховної Ради України щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян України, що мають невиконані зобов’язання за договорами споживчого кредиту в іноземній валюті».

( за – 81,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –3)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання «Про земельні ділянки».

( за – 72,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –12)

(пропозицію підтримано)


Депутат обласної ради Тимошенко М.М. (фракція КПУ) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про створення матеріально-технічної бази містобудівного кадастру, ведення містобудівного моніторингу, створення умов сталого розвитку та управління територіями Житомирської області (регіональний рівень)».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради депутата обласної ради Тимошенка М.М. (фракція КПУ) - включити у порядок денний питання «Про створення матеріально-технічної бази містобудівного кадастру, ведення містобудівного моніторингу, створення умов сталого розвитку та управління територіями Житомирської області (регіональний рівень)».

( за – 46,

проти – 3,

утр. – 3,

не гол. –33)

(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про затвердження додаткового кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2014 рік», «Про внесення змін у рішення обласної ради від 17.05.2011 № 212 «Про перелік документів, які мають бути у проектах гірничих відводів» та «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Лабрадорит» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про затвердження додаткового кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2014 рік».

( за – 77,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –7)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 17.05.2011 № 212 «Про перелік документів, які мають бути у проектах гірничих відводів».

( за – 78,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –6)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Лабрадорит» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 49,

проти – 6,

утр. – 4,

не гол. –26)

(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) наголосив, що підприємство надало всі документи, профільна комісія погодила внесення даного питання на розгляд обласної ради. Вніс пропозицію повернутися до розгляду даного питання та підтримати прийняття такого рішення.

Депутат обласної ради Тимошенко М.М. (фракція КПУ) зауважив, що на одній з попередніх сесій  було протокольно доручено створити робочу групу з вивчення питань надання у користування надр, але до цього інформація щодо робочої групи не надавалася.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної ради було надано проміжну інформацію, яку сьогодні буде озвучено і на сесії обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію повернутися до голосування з питання «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Лабрадорит» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 46,

проти – 9,

утр. – 7,

не гол. –23)

(пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати місце депутата Никитюка О.А. (фракція ПР), який запізнився.

У залі працюють 86 депутатів.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що товариство з обмеженою відповідальністю «Лабрадорит» - це державне підприємство, сплачує всі податки, воно повинно працювати. Вніс пропозицію повернутися до голосування з питання «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Лабрадорит» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Голова обласної ради Француз В.Й. відповів, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, повернутися вдруге до голосування до одного і того ж питання неможливо.

Депутат обласної ради Бондарчук Ю.С. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання  про забезпечення медичним обладнанням Коростенського діагностичного центру.

Голова обласної ради Француз В.Й. відповів, що це питання депутати розглянуть у «Різному».

Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін та доповнень до обласної комплексної програми соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирської області на 2013-2017 роки» та «Про затвердження Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з АР Крим та східних областей України на територію Житомирської області».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін та доповнень до обласної комплексної програми соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирської області на 2013-2017 роки».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання «Про затвердження Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з АР Крим та східних областей України на територію Житомирської області».

( за – 84,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про зміну розміру орендної плати».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») -включити у порядок денний питання «Про зміну розміру орендної плати», з урахуванням пропозиції першого заступника голови обласної ради Арешонкова В.Ю. - включити у даний проект рішення пункт стосовно облаштування приміщення для забезпечення роботи громадської організації «Польсько Німецько-Український центр «Життя в єдності» та встановити орендну плату у розмірі 1 грн.

( за – 78,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –8)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Шадурська О.Ю. (фракція «Батьківщина») внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.11.13 № 1042 "Про припинення комунальної установи "Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Родина" Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Шадурської О.Ю. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.11.13 № 1042 "Про припинення комунальної установи "Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Родина" Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

( за – 73,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. –11)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Ємченко Г.Г. (позафракційна) внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.14 № 1198 «Про розподіл вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету на 2014 рік».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Ємченко Г.Г. (позафракційна) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.14 №1198 «Про розподіл вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету на 2014 рік».

( за – 80,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –6)

(пропозицію підтримано)


Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) запропонував внести у порядок денний питання щодо переукладення контракту з головним лікарем обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Борщівським М. І.

Голова обласної ради Француз В.Й. проінформував, що дане питання не розглядалося на профільній комісії обласної ради, на засіданні президії обласної ради. Зазначив, що, відповідно до рішення обласної ради від 21.02.14 № 1117 «Про управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», пропозиції щодо призначення головних лікарів надаються у вигляді офіційних звернень в обласну раду з подальшим їх опрацюванням департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації.

Зауважив, що, враховуючи складну ситуацію, яка склалася у медичній галузі області, департамент охорони здоров’я облдержадміністрації на вимогу громадськості запропонував провести громадські слухання з питання призначення керівників у медичних установах, контракт яких закінчується 29 липня 2014 року. Повідомив, що 27 червня 2014 року відбудеться засідання розширеної колегії облдержадміністрації, де обговорюватимуться проблемні питання медицини в області та виноситимуться відповідні пропозиції з їх вирішення. Запропонував надати для опрацювання депутатським корпусом обласної ради пакет документів з проведених громадських слухань з даного питання. Відзначив, що, відповідно до пункту 18 постанови Кабінету Міністрів України № 996, строк публічного обговорення повинен становити не менше одного місяця з моменту оприлюднення на сайті та у ЗМІ, у зв’язку з чим підстави для винесення даного питання на розгляд обласної ради відсутні.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) повідомив, що був делегований від депутатського корпусу обласної ради для зустрічі з представниками громадськості з метою з’ясування їх вимог. Повідомив, що під адмінбудівлею зібралися представники від обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського щодо вирішення питання призначення Борщівського М.І. керівником вказаної установи та представники від Бердичівського медичного коледжу стосовно переукладення контракту з Клименюком  В.П. Запропонував надати слово представникам від обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського, а потім розглянути можливість винесення питання продовження контракту з Борщівським М.І.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував надати слово представникам громадськості.

Голова громадської організації «Самооборона Житомирщини» Ткачук Сергій повідомив, що основною діяльністю депутатського корпусу обласної ради є відстоювання інтересів громади та її прав. Звинуватив головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Борщівського М.І. у протиправній діяльності та незаконному збагаченні за державний рахунок.

Голова обласної ради Француз В.Й. закликав присутню громадськість до дотримання толерантності, поваги до депутатів обласної ради та утриматись від безпідставних звинувачень на адресу будь-яких осіб.

Представник громадськості Верещак повідомила, що є дружиною загиблого під час АТО на сході країни військовослужбовця Верещака В.О. Зазначила, що протягом десяти років проходить лікування  в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф. Гербачевського, яка знаходиться під керівництвом головного лікаря Борщівського М.І. Наголосила, що у лікарні працюють фахівці високого рівня та надзвичайно турботливий персонал, а керівник лікарні Борщівський М.І. дбає про розвиток та постійне вдосконалення закладу та роботи її працівників. Подякувала депутату обласної ради Борщівському М.І. за проведений процес лікування і реабілітації та запропонувала підтримати кандидатуру Борщівського М.І. на посаду головного лікаря установи.

Представник громади, лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Білоцький Ю.С. повідомив, що делегований працівниками обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського з метою ознайомлення із зверненням працівників вказаного вище медичного закладу, прийнятого на загальних зборах колективу. Наголосив, що трудовий колектив вважає, що метою розгорнутої у ЗМІ кампанії проти головного лікаря Борщівського М.І. є непродовження контракту з зазначеним керівником. Проінформував, що працівники лікарні звертаються з проханням до голови обласної ради розглянути на черговій сесії обласної ради питання про продовження контракту з Борщівським М.І. Зазначив, що за період керівництва лікарнею Борщівським М.І. вона увійшла до списку найкращих обласних лікарень України, впроваджуються нові методи діагностики та лікування хворих, іде постійний пошук оптимізації структури та діяльності закладу, акцент робиться на доступність надання допомоги жителям області, керівник лікарні є професіоналом найвищого рівня, за що був нагороджений Почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України. Звернувся з проханням до депутатів обласної ради щодо позитивного вирішення питання про продовження контракту з діючим головним лікарем обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського (звернення трудового колективу та асоціації районних, сільських та селищних рад додаються).

Вигівська Н.П. (представник громади)повідомила, що неодноразово проходила лікування в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського та звинуватила її працівників у хабарництві і бездіяльності щодо усунення керівника вказаного медичного закладу. Наголосила, що, використовуючи посаду, керівник установи лобіював власні інтереси, розвиваючи сімейний бізнес, що є недопустимим у державній медичній структурі. Звернулася з проханням до керівництва області та депутатів обласної ради розібратися у ситуації, що склалася в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, і, зважаючи на думку громади області,призначити керівника в цю установу, який дбатиме передусім про здоров’я громадськості, престиж лікарні та фаховий рівень її працівників.

Голова громадської організації «Народний контроль» Федірко А.В. звинуватив депутата обласної ради Борщівського М.І. у примусовій організації мітингу зі складу працівників та хворих обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського з метою підтримки власної кандидатури для продовження контракту, заохоченні хабарництва у ввіреній йому медичній установі та використанні службового становища у власних інтересах. Запропонував провести комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності Борщівського М.І. як головного лікаря та безпосереднього керівника обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського. Вніс пропозицію розглядати кандидатуру Борщівського М.І. як можливого кандидата на участь у конкурсі на заміщення посади керівника вищевказаної медичної установи за умови надання позитивних результатів комплексної перевірки. Зауважив, що керівники пенсійного віку, відповідно до діючого законодавства, повинні оформити пенсії, а їх робочі місця посядуть представники нового покоління та більш прогресивних поглядів, зважаючи на вимоги сучасного модернізованого століття.

Представник громади політрадник «Правого сектору» Роман Чирка зазначив, що нині у керівництві не повинно бути жодного представника політичних сил Партії регіонів, оскільки саме вони є винуватцями кровопролитних подій на Майдані та у східних областях України. Зауважив, що члени «Правого сектору» залишають за собою право карати таких керівників, використовуючи навіть незаконні методи боротьби. Зазначив, що потрібно викорінювати корупцію у медичних закладах та не допускати до влади людей, які були пов’язані з діяльністю політичної сили Партією регіонів. Наголосив, що члени «Правого сектору» за власні кошти надають допомогу військовослужбовцям, які перебувають у східних регіонах країни, і жорстоко каратимуть усіх причетних до корупції та хабарництва.

Лідер афганського руху та член «Батальйону Полісся» Олег Умінський зауважив, що на сьогодні є багато важливих питань, які потребують негайного вирішення, зокрема: допомога військовослужбовцям, які беруть участь в АТО на сході країни; надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців та пораненим, що потребують термінового оперативного втручання. Зазначив, що питання переукладення контракту з лікарем обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського потрібно розглядати після проведення відкритого конкурсу на заміщення посади керівника медичного закладу, в якому братимуть участь кілька гідних на цю посаду кандидатур. Звернувся з проханням до голови обласної ради Француза В.Й. та депутатів обласної ради розробити проект рішення щодо оголошення конкурсу на заміщення посад керівників установ усіх галузей.

Голова обласної ради Француз В.Й. звернувся з проханням до депутата обласної ради Дяченка А.В. (фракція ПР) зняти пропозицію щодо включення у порядок денний питання про переукладення контракту з Борщівським М.І.

Член обласної громадської організації політичної партії «Демократичний Альянс»  Пучич Владислав зауважив, що депутати обласної ради несуть персональну відповідальність за зміни у державі. Зазначив, що призначення керівника будь-якої установи повинно відбуватися на конкурсних умовах, де кожен учасник на громадських слуханнях матиме можливість представити своє бачення форми управління закладом, установою, організацією. Вніс пропозицію не вносити питання переукладення контракту з Борщівським у порядок денний сесії обласної ради та оголосити конкурс на заміщення посади керівника медичної установи.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував доручити профільним підрозділам обласної ради та обласної державної адміністрації до засідання наступної сесії обласної ради внести зміни у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1156 «Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» щодо призначення на посаду керівників комунальних підприємств, організацій, установ Житомирської обласної ради шляхом проведення конкурсу (одноголосно).

Депутат обласної ради Остап’юк А.В.(фракція НП) звернувся з проханням до голови обласної ради Француза В.Й. дотримуватись Регламенту роботи обласної ради. Запропонував розглянути дане питання на черговій сесії обласної ради після проведення комплексної перевірки фінансово-господарської діяльності керівника обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, на момент проходження перевірки призначити його виконуючим обов’язки.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) запропонував до чергової сесії призначити виконуючими обов’язки усіх керівників установ, контракти яких закінчуються до 27 липня 2014 року, та оголосити про проведення конкурсу на заміщення посад керівників  цих установ.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що алгоритм призначення виглядатиме наступним чином: профільним департаментом облдержадміністрації буде надано пропозиції, потім розглядатиметься питання на засіданні профільної комісії обласної ради, надалі це має бути погоджено на засіданні президії обласної ради та затверджуватиметься на сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») зауважив, що внесення даного питання у порядок денний буде порушенням Регламенту роботи обласної ради. Запропонував, відповідно до пункту 18 постанови Кабінету Міністрів України № 996,провести громадські слухання, де обговорюватиметься дане питання. Зазначив, що фракція «Батьківщина» наполягає на дотриманні Регламенту роботи обласної ради.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) повідомив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, у встановлені строки було подано офіційне звернення щодо внесення питання переукладення контракту з Борщівським М.І. у порядок денний сесії обласної ради, відповідь на яке не надійшла.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що усі звернення були адресовані профільним комісіям, але на засіданні профільної комісії дане питання не розглядалось.

Наголосив, що члени Партії регіонів мають велику заборгованість за спожиті комунальні послуги та оренду майна, яке перебуває у комунальній власності обласної ради. Звернувся з проханням до голови фракції Партії регіонів в обласній раді якнайшвидше погасити заборгованість.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) звернувся з проханням дотримуватись Регламенту роботи сесії обласної ради та перейти до розгляду питань порядку денного.

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») зауважив, що представники політичної сили Партії регіонів не повинні перебувати на керівних відповідальних посадах. Зазначив, що призначення керівників установ, організацій, закладів повинно проходити на конкурсних засадах. Звернувся з проханням до голови обласної ради Француза В.Й. проводити засідання сесії обласної ради відповідно до вимог Регламенту роботи обласної ради.

Депутат обласної ради Андрійчук Ю.А. (позафракційний) підтримав пропозицію депутатів обласної ради щодо призначення керівників установ на конкурсній основі та зауважив, що умови конкурсу треба чітко прописати в Положенні про управління об’єктами спільної власності.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що в Положенні про управління об’єктами спільної власності, затвердженому рішенням обласної ради від 10.04.14 № 1156, визначено лише два заклади, де призначення керівників відбувається на конкурсній основі. Зауважив, що за потреби, у вказане Положення будуть внесені зміни, де будуть прописані умови проведення конкурсу на заміщення посад керівників установ усіх галузей.

Депутат обласної ради Борщівській М.І. (позафракційний) зауважив, що усі звинувачення в його бік як керівника обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського є неправдивими та безпідставними. Повідомив, що уся його діяльність, яка стала предметом звинувачень, буде вивчатися відповідними органами та результати перевірки будуть оприлюднені. Зазначив, що на сьогодні робота лікарні є злагодженою та високопрофесійною, відсутня плинність кадрів, відділення лікарні відремонтовані та оснащені необхідною апаратурою. Наголосив, що погоджується на проведення конкурсу на посаду керівника лікарні та подякував депутатському корпусу, громадськості за підтримку та розуміння.

Голова обласної ради Француз В.Й. звернувся з проханням до депутата обласної ради Дяченка А.В. (фракція ПР) зняти пропозицію щодо внесення у порядок денний сесії обласної ради питання переукладення контракту з Борщівським М.І., зважаючи на прохання самого депутата обласної ради Борщівського М.І.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (фракція ПР) зазначив, що робота депутатського корпусу обласної ради повинна відбуватися з дотриманням вимог чинного законодавства. Зауважив, що така галузь як медицина потребує постійного вдосконалення та контролю, та, відповідно, кваліфікованих, досвідчених працівників, яким і є Борщівський М.І. Зняв власну пропозицію щодо внесення у порядок денний сесії обласної ради питання переукладення контракту з Борщівським М.І.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що продовжує проводити засідання сесії обласної ради відповідно до вимог Регламенту роботи обласної ради.

Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до Регіональної програми підвищення енергоефективності на 2010-2014 роки» та «Про напрями і обсяги фінансування дорожнього господарства області на 2014 рік».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Сухораби В.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до Регіональної програми підвищення енергоефективності на 2010-2014 роки».

( за – 77,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Сухораби В.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про напрями і обсяги фінансування дорожнього господарства області на 2014 рік».

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 16)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Пастовенський О.В. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.03.2011 №134 «Про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки» та «Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.03.12 № 451 "Про регіональну програму інформатизації «Електронна Житомирщина" на 2012-2014 роки».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Пастовенського О.В. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.03.2011 №134 «Про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки».

( за – 75,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 10)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Пастовенського О.В. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.03.2011 №134 «Про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки».

( за – 71,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 14)

(пропозицію підтримано)


Перший заступник голови обласної ради Арешонков В.Ю. вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 21.05.14 № 1215 «Про програму матеріально-технічного забезпечення 10 -го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області», «Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради» та «Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2013-2014 роки».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію першого заступника голови обласної ради Арешонкова В.Ю. - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 21.05.14 № 1215 «Про програму матеріально-технічного забезпечення 10 -го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області».

( за – 74,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 12)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію першого заступника голови обласної ради Арешонкова В.Ю. - включити у порядок денний питання «Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради».

( за – 74,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 11)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію першого заступника голови обласної ради Арешонкова В.Ю. - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2013-2014 роки».

( за – 73,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. вніс і поставив на голосування пропозицію включити у порядок денний питання «Про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Шинкарука В.Ф.».

( за – 74,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 12)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Градовський Ю.Г. (позафракційний) повідомив, що на його депутатський запит надійшла відповідь, що питання буде внесено на розгляд профільної постійної комісії обласної ради з подальшим внесенням на розгляд обласної ради, проте у порядку денному дане питання відсутнє.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що обласна рада офіційно звернулася до вищих органів влади виставити цю ділянку у профільному Міністерстві на аукціон. У день засідання постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів надійшла відповідь, що всі узгодження відбулися і ця ділянка виставляється на конкурс. Затримка була з тієї причини, що 30 травня прийнято нову постанову КМУ з приводу проведення конкурсів, тому комісія даного питання не розглядала.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 69,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –16)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що поступила пропозиція питання «Про створення матеріально-технічної бази містобудівного кадастру, ведення містобудівного моніторингу, створення умов сталого розвитку та управління територіями Житомирської області (регіональний рівень)», «Про внесення змін та доповнень до обласної комплексної програми соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирської області на 2013-2017 роки», «Про затвердження Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з АР Крим та східних областей України на територію Житомирської області», «Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.03.12 № 451 «Про регіональну програму інформатизації «Електронна Житомирщина» на 2012-2014 роки», «Про внесення змін до рішення обласної ради від 21.05.14 № 1215 «Про програму матеріально-технічного забезпечення 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області» розглянути перед розглядом питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік».

Питання «Про внесення змін у рішення обласної ради від 17.05.2011 № 212 «Про перелік документів, які мають бути у проектах гірничих відводів» розглянути перед гірничими відводами (одноголосно).

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував подавати депутатські запити в письмовій формі до секретаріату з наступним включенням їх до порядку денного (одноголосно).

3.СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував з питань бюджету надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин, для інформації з інших питань – до 10 хвилин,          для виступаючих – до 3 хвилин.

        

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 75,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 11)

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що 10-й батальйон повністю не забезпечений бронежилетами і касками, тому вносяться зміни у програму – виділяється додатково ще 2, 5 млн. грн.

Зазначив, що зараз у сесійній залі присутні обласний війсковий комісар Залесський М.О., командир 10 -го батальйону територіальної оборони Осипчук В.М., начальник фінансово-економічної служби військової частини А0281 Галайба А.В., начальник фінансово-економічної служби військової частини А3091 Карпенець Ю.М., помічник командира з фінансово-економічної роботи військової частини А1494 Полинська Т.В., начальник штабу УМВС України в Житомирській області Криворучко І.Г., начальник СБУ в Житомирській області Зелінський Г.М.

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») поцікавився, який період часу пройде від сьогоднішнього виділення коштів до комплектації військовослужбовців, які перебувають у зоні військових дій та попросив назвати прізвище і телефон відповідальної за розподіл коштів особи.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував стосовно даних питань поспілкуватися після закінчення сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Іваницька Т.В. (позафракційна) поцікавилася, чи є відповідь людям, які перекривали трасу.

Обласний війсковий комісар Залесський М.О. надав інформацію про використання коштів, виділених даною програмою (інформація додається).

Щодо запитання депутата обласної ради Іваницької Т.В., відповів, що сам особисто, керівництво області були присутні під час вказаного протесту громадян. Повідомив, що ініціативна група у той же день зустрічалася із заступником Міністра оборониУкраїни, 1-м заступником Глави Адміністрації Президента України, сьогодні о 12:00 близько 30 чоловік від цієї ініціативної групи в будинку офіцерів у м. Києві зберуться для вирішення порушених питань на рівні Міністерства оборони України та Адміністрації Президента України.

         Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення Про внесення змін до рішення обласної ради від 21.05.14 № 1215 «Про програму матеріально-технічного забезпечення 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України  в Житомирській області».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 79,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                        (рішення додається)

  Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що держава випустила сертифікат казначейського зобов’язання на пред’явлення, який коштує 1000грн. У вестибюлі присутні представники державного «Ощадбанку», які розповсюджують ці сертифікати. Звернувся до присутніх із проханням придбати такі сертифікати.

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) нагадав, що на засіданні президії обласної ради було вирішено під час перерви у 26 сесії обласної ради шостого скликання провести засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

Голова обласної ради Француз В.Й., відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оголосив перерву на 20 хвилин.

Після перерви депутати продовжили роботу.

5. СЛУХАЛИ:Про хід виконання обласної комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                        (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ:Про внесення змін та доповнень до обласної комплексної програми соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та незахищених верств населення Житомирської області на 2013-2017 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)


7. СЛУХАЛИ:Про затвердження Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з АР Крим та східних областей України на територію Житомирської області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 70,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 22.03.12 № 451 "Про регіональну програму інформатизації «Електронна Житомирщина» на 2012-2014 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (фракція «Фронт Змін») звернувся із проханням до директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. щодо зменшення розміру суми, вказаної у пункті 1.6 проекту рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що, згідно з офіційними розрахунками департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації, наданими для опрацювання департаментом фінансів облдержадміністрації, розрахована остаточна потреба у коштах, які виділяються з обласного бюджету для фінансування обласного дозвільного центру. Зазначила, що, оскільки сума фінансування обласного дозвільного центру, подана на стадії формування бюджету, зменшилася, відповідно, зменшився розмір коштів, представлений у пункті 1.6 проекту рішення, тому і встановилася кінцева сума, яка залишиться для фінансування обласного дозвільного центру до кінця поточного року.

Депутати обласної ради Харитончук І.А. (позафракційний) та Сухораба В.П. (позафракційний) поцікавилися, чи профінансовані заходи, на які були спрямовані вільні залишки коштів загального фонду обласного бюджету за пропозицією депутатів обласної ради.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. озвучила список депутатів, зазначаючи суми коштів, які у даний час вже профінансовані за рахунок вільних залишків коштів загального фонду обласного бюджету за пропозицією депутатів обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти проект рішення за основу.

(за – 72,

проти – 0,

утр.- 0,

не гол. -14)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що для остаточного прийняття рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік потрібно опрацювати питання виділення додаткового фінансування для комунального підприємства ТТУ Житомирської міської ради з метою придбання нових тролейбусів для відновлення  та бездоганної роботи підприємства. Зауважив, що дане питання розглядалося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, але відкритим залишилося питання щодо розміру виділення коштів. Повідомив, що було доручено визначити розмір суми за умови спільного погодження між головним розпорядником коштів,обласної державною адміністрацією та міською радою. Проінформував, що питання розглядалося на засіданні президії обласної ради, де першим заступником міського голови Сухомлиним С.І. було озвучено суму у розмірі 12млн.грн.та погоджено її для внесення на розгляд обласної ради. Запропонував надати слово для інформації першому заступнику міського голови Сухомлину С.І.

Перший заступник міського голови Сухомлин С.І. зазначив, що питання фінансування КП ТТУ Житомирської міської ради є щороку надзвичайно актуальним та проблемним. Повідомив, що на сесії міської ради було виділено 6млн.грн. для першої закупки транспорту підприємству, але цієї суми замало для оновлення всього машинного парку. Запропонував ознайомитись з новою концепцією транспортної схеми міста Житомира, де представлений рух по місту тільки електротранспортом у кількості 40 машин, та виведення за межі міста руху маршрутних таксі. Узяв на себе зобов’язання не порушувати більше питання фінансування ТТУ за рахунок обласного бюджету, за умови надання нині фінансової допомоги КП ТТУ Житомирської міської ради у розмірі 12 млн. грн.

Депутат обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») підтвердив, що запропонована нова концепція оновлення транспортної схеми міста є досить прогресивною та інноваційною. Звернувся із запитанням до першого заступника міського голови Сухомлина С.І. щодо надання відповідної підтримки Житомирської міської ради обласній раді.

Перший заступник міського голови Сухомлин С.І. повідомив, що уже прийнято у комунальну власність міста гуртожиток за адресою: вул. Котовського, 35, на наступній сесії міської ради буде розглядатися питання стосовно передачі земельної ділянки КП «Обласний лікувально-оздоровчий реабілітаційний центр «Полісся» Житомирської обласної ради. Зазначив, що усі питання будуть вирішуватися поступово, і керівництво Житомирської міської ради сприятиме налагодженню плідної співпраці з керівництвом області у вирішенні будь-яких проблемних питань.

Депутат обласної ради Дяченко А.В.(фракція ПР) підтримав пропозицію щодо виділення коштів для оновлення парку КП «Трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради. Вніс пропозицію Житомирській міській раді розробити програму щодо налагодження руху громадського транспорту у місті Житомирі.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що керівництво Житомирської міської ради працює над вдосконаленням роботи руху громадського транспорту у місті. Запропонував ознайомитись із досвідом роботи комунальних підприємств, що надають послуги з пасажирських перевезень громадським транспортом.

Голова обласної державної адміністрації Кізін С.В. зауважив, що питання транспортної галузі в області на сьогодні є ключовим. Підтримав пропозицію щодо проведення транспортної реформи у місті Житомирі та висловив сподівання на підтримку обласної ради у фінансуванні проекту впровадження нової концепції  транспортної системи міста Житомира.

Депутат обласної ради Бочковський О.В. (фракція «Фронт Змін») зауважив, що жоден тролейбус КП «Трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради не відповідає технічним вимогам, але зазначив, що розроблена концепція оновлення громадської транспортної системи може стати прибутковою навіть у поточному році. Запропонував підтримати пропозицію щодо виділення коштів на відновлення роботи КП ТТУ Житомирської міської ради.

Депутат обласної ради Андрійчук Ю.А. (позафракційний) підтримав пропозицію щодо виділення коштів для фінансування роботи ТТУ, оскільки вважає проведення реформи транспортної системи міста надзвичайно важливим елементом спільної і продуктивної роботи керівництва міста та області. Звернувся з проханням  щодо обов’язкового проведення аналізу доходної частини обласного бюджету і реальної можливості виділення запитуваної суми для фінансування проекту оновлення парку КП «Трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради.

Перший заступник голови обласної ради Арешонков В.Ю. зазначив, що фракція «Народна партія» в обласній раді підтримує пропозицію виділення необхідної суми коштів для фінансування впровадження в дію нової концепції роботи КП ТТУ Житомирської міської ради. Зауважив, що Житомирська міська рада щомісяця повинна відзвітовувати перед громадою міста про зроблені кроки в плані реалізації вказаної концепції розвитку підприємства.

Звернувся з проханням до першого заступника міського голови СухомлинаС.І. посприяти у вирішенні питання налагодження руху маршрутних таксі у місті Житомирі.

Депутат обласної ради Бондарчук Ю.С. (позафракційний) зазначив, що не підтримує пропозицію фінансування КП «Трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради, оскільки мова йде про вилучення значної суми з обласного бюджету, що може призвести до непоправних наслідків, проект може не виправдати сподівань керівництва міста та області.

Депутат обласної ради Балюрко В.С. (позафракційний) зауважив, що нині мова йде про подальший розвиток і вдосконалення роботи підприємства відповідно до чітко розробленого плану та звернувся з проханням до депутатського корпусу обласної ради підтримати пропозицію щодо виділення коштів у сумі 12 млн.грн. для фінансування проекту.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що дане питання опрацьовувалось на засіданнях постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, президії обласної ради та було погоджено. Зауважив, що, згідно з інформацією першого заступника міського голови Сухомлина С.І., за умови виділення необхідної суми, питання погашення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємства КП ТТУ Житомирської міської ради, розподілення державної субвенції та оновлення рухомого складу не будуть порушуватись.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що підтримує проект розвитку підприємства КП ТТУ Житомирської міської ради та ознайомила з розміром залишкового балансу обласного бюджету.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зауважив, що потрібно підтримувати прагнення керівництва міста в плані реформування галузі транспортної системи. Звернувся з проханням до директора департаменту фінансів облдержадміністрації віднайти можливості щодо економії витрат з обласного бюджету, чим забезпечити наявність збереження необхідних коштів у бюджеті області.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію щодо виділення коштів у сумі 12 млн.грн. з обласного бюджету для придбання рухомого складу машин для КП «Трамвайно-тролейбусне управління» Житомирської міської ради.

  (за – 69,

проти – 4,

утр.- 1,

не гол.- 12)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік» в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням пропозицій.

( за – 76,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                        (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1169 "Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2014 рік.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2014 року.

  Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що президія обласної ради внесла пропозицію доповнити розділ 4 пунктом такого змісту: «Провести попереднє обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2015 рік у жовтні 2014 року».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 70,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)


12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу президії обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 14.12.10 № 13 «Про Регламент роботи обласної ради».

      Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (фракція ФЗ) вніс пропозицію у підпункті 1.4 проекту даного рішення додати слова «робочих груп, протоколи їх засідань».

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію  взяти проект рішення за основу.

( за – 70,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                        (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропачова Д.І. (фракція ФЗ) - у підпункті 1.4 проекту даного рішення додати слова «робочих груп, протоколи їх засідань».

( за – 63,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 22)

                                        (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                        (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про веб-сайт Житомирської обласної ради в глобальній інформаційній мережі Інтернет у новій редакції.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                        (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 22)

                                        (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту комунального закладу «Житомирський обласний центр хореографічного мистецтва» Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліку та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про поділ адмінприміщення за адресою: м. Житомир, вул. М.Бердичівська, 23.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 20)

                                        (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про відміну рішення обласної ради від 19.09.13 № 973 "Про приватизацію нежитлової будівлі, телеательє, що знаходиться за адресою: смт Попільня, вул. Радянська, 15.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Покропивним Миколою Петровичем.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 73,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 12)

                                        (рішення додається)


21. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Клименюком Володимиром Петровичем.

      Голова обласної ради Француз В.Й. зауважив, що відбувся конкурс щодо призначення директора КУ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради. Зазначив, що єдиною була кандидатура Клименюка В.П., інших пропозицій від профільного департаменту не надходило.

      Депутат обласної ради Тітов В.В. (фракція «Батьківщина») зауважив, що КУ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради входить до десятки найкращих навчальних закладів України. Звернувся з проханням підтримати дану кандидатуру

      Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) підтримав пропозицію щодо призначення Клименюка В.П. на посаду директора КУ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради, оскільки той гарно себе зарекомендував як керівник навчального закладу.

      Голова громадської організації самооборони м.Бердичева звинуватив Клименюка В.П. у зловживанні службовим становищем та корупційній діяльності. Повідомив, що дані факти будуть розслідувані комплексною перевіркою, ініційованої громадськістю. Зауважив, що відкрито кримінальну справу стосовно підроблених договорів і несанкціонованої плати за навчання. Звернувся з проханням перенести розгляд даного питання до повного вивчення обставин у справі.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що до складу конкурсної комісії входили представники профільних департаментів облдержадміністрації та обласної ради, які зважили на всі звернення громадян і відтермінували проведення конкурсу. Зауважив, що засідання конкурсної комісії, де було прийнято остаточне рішення, відбулося після проведення перевірок. Повідомив, що інформація про відкриття криття кримінальної справи відсутня.

      Представник педагогічного колективу КУ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради зазначила, що коледж отримав офіційну відповідь про відсутність кримінальної справи. Повідомила, що у коледжі відбулися збори за участі працівників, учнів, батьків, громадськості, де більшістю було підтримано призначення Клименюка В.П. на посаду директора КУ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради. Надала інформацію про досягнення коледжу в галузі освіти та запропонувала депутатам підтримати кандидатуру Клименюка В.П. на посаду директора КУ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради.

      Член партії «Демократичний Альянс» Чайківський Микола зауважив, що революція і відбулася для того, щоб у країні відбулися зміни. В першу чергу необхідно провести люстрацію кадрів у багатьох галузях для налагодження нового життя в області та Україні в цілому. Вніс пропозицію стосовно того, що дана справа повинна вивчатися органами прокуратури. Наголосив, що призначення на будь-яку посаду  повинно супроводжуватись громадськими слуханнями, де кандидат повинен представити власне бачення розвитку установи, підприємства, організації.

      Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що на засідання конкурсної комісії було подано лише єдину кандидатуру, інших пропозицій не надходило. Конкурс проводиться відкрито, інформація про його проведення розміщується на сайті обласної ради. Заклад не може функціонувати без керівника, тому потрібно прийняти рішення з даного питання.

      Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) зауважив, що звинувачення керівників установ, підприємств та організацій з боку членів громадських організацій є безпідставними і образливими, а якщо існують проблемні питання, з ними будуть розбиратися відповідні органи і структури.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що депутати обласної ради Ревега О.В. (позафракційний) та Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) у своєму офіційному зверненні підтримують пропозицію і конкурсної комісії, і профільної комісії обласної ради стосовно призначення кандидатури Клименюка В.П. на посаду директора КУ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради.

Директор КУ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюк В.П. спростував усі звинувачення на свою адресу. Повідомив, що представники ГО «Народна самооборона» м. Бердичева, «Правий сектор» вимагають від нього написати заяву на звільнення, проте трудовий колектив підтримує продовження з ним контракту. Підтвердив факт відсутності кримінальних проваджень у правоохоронних структурах щодо його особи.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про переукладення контракту з Клименюком Володимиром Петровичем».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 1,

утр. – 2,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 14.11.08 № 675 «Про передачу на баланс комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради рухомого та нерухомого майна дочірнього підприємства «Овруцький завод продтоварів».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про списання основних засобів із балансів установ та підприємств, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 70,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                        (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 12.03.14 № 1133 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 23.01.14  № 1104 «Про встановлення орендної плати бюджетним установам».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 19)

                                        (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 24)

                                        (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 19)

                                        (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1176 "Про припинення комунального підприємства "Дирекція "Чорнобильбуд" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 27)

                                        (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи "Житомирський обласний центр крові" Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 19)

                                        (рішення додається)


30. СЛУХАЛИ: Про прийняття земельних ділянок із комунальної власності територіальної громади міста Коростишева, сіл Теснівка та Бобрик Коростишівського району у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на зменшення розміру земельних ділянок.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 2,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                        (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 17.05.2011 № 212 «Про перелік документів, які мають бути у проектах гірничих відводів».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.Повідомив, що надійшов протест прокуратури Житомирської області стосовно того, що перелік документів, які мають бути у проектах гірничих відводів, потрібно змінити, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 №59, ряд пунктів, а саме:

-залишити згоду сільської, селищної, міської рад, райдержадміністрацій у разі надання гірничого відводу під територією, де розміщені будівлі, споруди, населені пункти, джерела водопостачання, водоймища, об’єкти природно-заповідного фонду, пам’ятки історії, культури та мистецтва, об’єкти спеціального та іншого призначення;

- вилучити рішення районної ради;

- вилучити погодження райдержадміністрації;

- вилучити висновок управління Держгірпромнагляду про обґрунтованість раціонального і комплексного використання надр;

- виключити висновок державної екологічної експертизи щодо робочого проекту.

Зазначив, що частково враховано дану постанову, і в рішення вносяться зміни.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 2,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                        (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з додатковою відповідальністю «Трудовий колектив «Коростенський щебзавод» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами родовища граніту Поліське.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з додатковою відповідальністю "Трудовий колектив "Коростенський щебзавод" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами родовища граніту Чолівське.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про надання погодження дочірньому підприємству "Шпат" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 19)

                                        (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про переоформлення акта про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю «Маркол».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 21)

                                        (рішення додається)

      Голова обласної ради Француз В.Й. надав слово Дмитренку Г.В., першому заступнику голови облдержадміністрації, голові робочої групи з вивчення питання ефективності використання земельних площ, виділених під кар’єри для надання проміжної інформації (інформація додається).

Голова обласної ради Француз В.Й. поцікавився, протягом якого терміну можна створити базу про кількість та використання земельних площ на території області, виділених під кар’єри.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитренко Г.В. відповів, що для створення вищевказаної бази потрібен час від трьох до шести місяців.

Перший заступник голови обласної ради Арешонков В.Ю. запитав у першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитренка Г.В., чи наявна інформація про незаконне видобування бурштину на території чотирьох районів Житомирської області - Коростенського, Ємільчинського, Олевського, Лугинського, та які вживаються заходи керівниками зазначених районів з метою усунення таких правопорушень. Зазначив, що готується розпорядження голови обласної ради про створення комісії з вивчення ситуації, що склалася стосовно незаконного видобування бурштину.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитренко Г.В. відповів, що дане питання було предметом обговорення на засіданнях усіх комісій та робочих груп облдержадміністрації. Повідомив, що офіційно тільки три підприємства подали заявки щодо отримання спецдозволу на проведення геологічної розвідки, однак дані клопотання були відхилені. Зазначив, що голова Олевської районної адміністрації звертався із заявою про  наявність проблеми проведення незаконних розвідувальних робіт до правоохоронних органів та ставив до відома керівництво області з метою упередження таких неправомірних дій. Підтвердив факт наявності такої інформації і в інших районах та передачу вказаної інформації до правоохоронних органів.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що розпорядженням голови обласної ради буде створена комісія, головою якої буде призначено заступника голови обласної ради Годованого Р.М. та до складу входитимуть депутати обласної ради усіх рівнів. Зазначив, що метою роботи вказаної комісії буде вивчення усіх обставин справи щодо незаконного видобування бурштину на території Житомирської області.

Депутат обласної ради Бондарчук Ю.С. (позафракційний) звернувся із проханням до першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитренка Г.В. надати інформацію про титанові родовища на території Житомирської області, оскільки дана сировина може стати важливим елементом геополітики держави в цілому. Зауважив, що керівництву області важливо володіти інформацією щодо наявності родовищ на території області та їх користі для розвитку економічної складової Житомирщини. Запропонував призначити відповідальну особу у штаті обласної державної адміністрації, яка б змогла відповідати за питання розробки та використання титанових родовищ на території області, оскільки це може стати однією з вагомих складових наповнення обласного та державного бюджетів.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитренко Г.В. зазначив, що Житомирщина багата на родовища титанових руд та їх використання є важливим елементом економіки області. Повідомив, що напередодні відбулося засідання земельної комісії, на якому порушувалося питання використання титану на території області, представлено та опрацьовано п’ять клопотань щодо продовження договорів оренди на земельні ділянки для розробки титанових руд ПРАТ «Кримський Титан». Зауважив, що усі надані клопотання були відхилені у зв’язку з порушенням оформлення у правовому полі відповідної документації. Наголосив, що питання використання титанових родовищ знаходиться на контролі відповідних служб та продовжується процес його вивчення та опрацювання.

      Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував продовжити розгляд питань порядку денного.

37. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "БІЕМБІСІ-ГРАНІТ" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 25)

                                        (рішення додається)


38. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Камінець-Добринь" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

      Голова Володарсько-Волинської районної ради Альбрехт О.О. повідомила, що з даним підприємством укладено договір про співпрацю, в тому числі на дольову участь у будівництві дороги в розмірі 45 тис.грн. У даний час підприємством уже сплачено 10 тис.грн., а також надано допомогу на суму 42 тис.грн. спортивній школі.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 24)

                                        (рішення додається)


39. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю "КЛМ Гранресурс" щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування даний проект рішення.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 31)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

      Голова Коростишівської районної ради Гриценко В.Г. повідомив, що дане підприємство тільки розпочинає свою роботу, допомагає школі, бере участь у соціально- економічному розвитку села.

      Депутат обласної ради Диняк С.В. (позафракційний) зазначив, що це Коростишівський підприємець, потрібно дати можливість йому працювати. Вніс пропозицію повернутися до голосування з питання «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «КЛМ Гранресурс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

      Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») поцікавився,  де зареєстроване дане підприємство і куди сплачує податки, на що голова Коростишівської районної ради Гриценко В.Г. відповів, що підприємство знаходиться  в м. Коростишеві, там же і сплачує податки.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Диняка С.В. (позафракційний) - повернутися до голосування з питання «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «КЛМ Гранресурс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 28)

                                    (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «КЛМ Гранресурс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 24)

                                        (рішення додається)


40. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».

      Депутат обласної ради Поліщук В.І. (фракція ФЗ) зауважив, що у рішенні вказано 5 сільських рад та поцікавився, чи це один масив.

      Депутат обласної ради Нусбаум С.А. (фракція НП) повідомив, що цей мисливський клуб розміщений на об’єднаній території та попросив підтримати дане питання.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування даний проект рішення.

( за – 56,

проти – 4,

утр. – 0,

не гол. – 26)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

      Депутат обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») зауважив, що підприємство тісно співпрацює з районом, вніс пропозицію повернутися до голосування з питання «Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кривенко В.В. (фракція «Батьківщина») - повернутися до голосування з питання «Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливський клуб «Хантер».

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 29)

                                    (пропозицію не підтримано)

41. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь товариству рибалок і мисливців «Янівка».

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування даний проект рішення.

( за – 34,

проти – 4,

утр. – 3,

не гол. – 45)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

42. СЛУХАЛИ: Про інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на двадцять третій та двадцять четвертій сесіях обласної ради шостого скликання.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

      Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) нагадав, що на 24 сесії обласної ради шостого скликання було подано повторний запит депутатів Сметанюка Б.С., Сич Н.О., Луцюка М.М., Зелінського Р.С., Бориса В.М., Зозулі М.П., Гаманюка А.І. щодо відповідності освіти та фахового рівня окремих начальників та спеціалістів відділів охорони здоров’я районних державних адміністрацій кваліфікаційним вимогам, які пред’являються до даної категорії працівників. Наголосив, що на вказаний запит надходять лише відписки з департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

      Голова облдержадміністрації Кізін С.В.  пообіцяв, що особисто візьме дане питання на контроль.

43. СЛУХАЛИ: Про інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

      Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував перейти до розгляду додаткових питань (одноголосно).

44. СЛУХАЛИ: Про звернення до Верховної Ради України щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян України, що мають невиконані зобов’язання за договорами споживчого кредиту в іноземній валюті.

      Представник громадськості зауважив, що у даному проекті звернення варто вказати безпосереднього розробника.

      Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зазначив, що в проекті звернення дану пропозицію враховано.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що в проекті рішення та зверненні обласної ради, відповідно до законодавства, не вказується прізвище виконавця.

Про земельні ділянки

45. СЛУХАЛИ: Про земельні ділянки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 25)

                                        (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про затвердження додаткового кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2014 рік.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 24)

                                        (рішення додається)


46. СЛУХАЛИ: Про зміну розміру орендної плати.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти проект рішення за основу.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 24)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію, внесену у порядок денний сесії першим заступником голови обласної ради Арешонковим В.Ю. щодо включення у даний проект рішення пункту стосовно облаштування приміщення для забезпечення роботи громадської організації «Польсько Німецько-Український центр «Життя в єдності» та встановити орендну плату у розмірі 1 грн.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 22)

                                      (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 21)

                                        (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.11.13 № 1042 «Про припинення комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Родина» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 22)

                                        (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.14 № 1198 "Про розподіл вільного залишку коштів загального фонду обласного бюджету на 2014 рік.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 20)

                                        (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Регіональної програми підвищення енергоефективності на 2010-2014 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 21)

                                        (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про напрями і обсяги фінансування дорожнього господарства області на 2014 рік.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 20)

                                        (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.03.2011 №134 "Про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 19)

                                        (рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                        (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2013-2014 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Шинкарука В.Ф.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 19)

                                        (рішення додається)


55.СЛУХАЛИ:Про депутатські запити.

Інформує: Арешонков В.Ю. – перший заступник голови обласної ради.

55.1. Про запит депутатів Гаманюка А.І., Перегуди В.П., Диняка С.В., Шпаковича В.І., Чушенка С.В. щодо  виділення коштів із обласного бюджету в сумі 172 тис. грн. на придбання рентгенівської трубки для поліклініки Малинського міськрайонного територіального медичного об’єднання.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Кізіну С.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутатів Гаманюка А.І., Перегуду В.П., Диняка С.В., Шпаковича В.І., Чушенка С.В. та обласну раду.

55.2. Про запит депутатів Олещенка М.М., Гринчука С.І., Пастовенського О.В. щодо  проведення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятці архітектури національного значення «Садиба М.Терещенка» в м.Андрушівка.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Кізіну С.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутатів Олещенка М.М., Гринчука С.І., Пастовенського О.В.  та обласну раду.

55.3. Про запит депутата Куницького В.І. щодо виділення коштів із обласного бюджету в сумі 60 тис. грн. для вирішення проблемних питань переселенців у м.Коростені.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Кізіну С.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутата Куницького В.І. та обласну раду.

55.4. Про запит депутата Заруцького В.Т. щодо квоти на отримання газу для сільськогосподарських виробників.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові правління відкритого акціонерного товариства «Житомиргаз» Ющенку В.І. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутата Заруцького В.Т.  та обласну раду.

55.5. Про запит запит депутата Галатюка О.Є. щодо створення комісії з вивчення питання про закупівельні ціни на молоко в області.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Кізіну С.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутата  Галатюка О.Є. та обласну раду.

55.6. Про запит депутата Будника Р.П. щодо відновлення дії ліцензії                (спеціального дозволу на користування надрами) по філії Озерянського торфозаводу ДП «Житомирторф».

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Кізіну С.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутата Будника Р.П.  та обласну раду.

55.7. Про запит депутата Сабадаша І.І. щодо виділення коштів із обласного бюджету в сумі 100 тис. грн. для заміни та встановлення метало- пластикових дверей і вікон у приміщеннях Любарської центральної районної лікарні.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Кізіну С.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутата Сабадаша І.І. та обласну раду.

55.8. Про запит депутата Харитончука І.А. щодо рішення Житомирської міської ради від 30.05.13 №550 про надання дозволу Вакуловичу Олександру Васильовичу на складання проекту із землеустрою стосовно відведення земельної ділянки.

ВИРІШИЛИ: Направити запит секретарю Житомирської міської ради ЦимбалюкЛ.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутата                       Харитончука І.А.  та обласну раду.

55.9. Про запит депутата Левицького А.В. щодо виділення коштів на ремонт автомобільної дороги Велика Волиця - Бичева Любарського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Кізіну С.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутата Левицького А.В. та обласну раду.

55.10. Про запит депутатів Бондарчука Ю.С., Арешонкова В.Ю. щодо  придбання медичного обладнання для діагностичного центру у м.Коростені.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Кізіну С.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 26.07.14 депутатів  Бондарчука Ю.С., Арешонкова В.Ю. та обласну раду.

ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 19)

                                       (запити додаються)

Голова обласної ради Француз В.Й. звернувся з проханням до директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Торбаса О.М. щодо надання пояснень з питання придбання медичного обладнання для діагностичного центру у місті Коростені.

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Торбас О.М. повідомив, що у даний момент може надати інформацію щодо забезпечення рентгендіагностичною апаратурою лікувально-профілактичних закладів області. Зазначив, що доповісти стосовно постанови Кабінету Міністрів України про виділення 3,5 млн. грн. для придбання медичного обладнання зможе після її досконалого опрацювання.

Перший заступник голови обласної ради Арешонков В.Ю. повідомив, що детальна відповідь на запитувану інформацію надійде після оформлення депутатського запиту депутатів обласної ради.

Депутат обласної ради Тарасюк Ю.І. (фракція «Батьківщина») звернувся з проханням до голови обласної державної адміністрації Кізіна С.В. щодо надання пояснень з приводу зволікання призначення голови Новоград-Волинської  районної державної адміністрації. Наголосив, що з даного питання було направлено депутатське звернення та звернення громадськості, адже вирішення даного питання є компетенцією Президента України за поданням Кабінету Міністрів України за погодженням відповідних пропозицій з місцевими органами влади.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що дане питання буде першочергово розглянуто головою обласної державної адміністрації Кізіним С.В.

Представник громади с. Клітчин Житомирського району Гніденко С.В. повідомила, що мешканці села Клітчин Житомирського району звертаються з проханням надання допомоги у вирішенні питання екологічного забруднення місцевості вказаного села, оскільки воно розташоване у промисловій зоні. Зазначила, що попередні звернення у відповідні інстанції та до керівництва області не принесли результатів. Наголосила, що у весняно-літній період наступає загострення ситуації, у той час як  результати перевірки епідеміологічними службами надають висновки про безпечний рівень проживання у даній місцевості. Звернулася з проханням опрацювати звернення мешканців селища та повідомити про результати його  розгляду.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що для вирішення зазначеної проблеми керівництво області звертатиметься за допомогою до відповідних підрозділів міської ради, за умови, якщо вирішення питання належить до їх компетенції, або до безпосередніх винуватців, які стали причиною виникнення вказаної ситуації.

Голова Житомирської районної ради Парфентієва Т.М. повідомила, що з метою вирішення даного питання було написано більше десяти звернень у відповідні інстанції, у тому числі до тих підприємств, які розташовані на території селища. Зазначила, що на відправлені звернення надходили відповіді про відсутність проблеми екологічного забруднення території селища. Наголосила, що також було направлено звернення до Верховної Ради України і вирішення даного питання знаходиться на контролі одного з народних депутатів України, але результати на сьогоднішній день відсутні.

Голова обласної ради Француз В.Й. підтвердив, що звернення будуть направлені у відповідні інстанції, і про результати їх розгляду мешканцям селища буде повідомлено.

Представник громади Крутікова П.М. повідомила, що, у зв’язку з лікарською помилкою фахівців обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, керівником якої є Борщівський М.І., під час процесу оперативного лікування та подальшої реабілітації її дитині – інваліду було завдано значної шкоди, що спричинило погіршення стану здоров’я та необхідність звернення до фахівців лікарень міста Києва. Звинуватила головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Борщівського М.І. у бездіяльності та відмові надання кваліфікованої медичної допомоги. Зазначила, що звернення до відповідних інстанцій з метою вирішення проблеми не дало бажаних результатів. Звернулася з проханням до керівників області посприяти у вирішенні питання щодо покарання винних у ситуації, що склалася, та відшкодування моральних та матеріальних збитків, завданих вищезазначеною проблемою.

Депутат обласної ради Борщівський М.І. зазначив, що дане питання вивчалося Міністерством охорони здоров’я України, департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації, прокуратурою Житомирської області, фаховими комісіями, і було встановлено, що склад злочину відсутній, жодного кримінального провадження не було відкрито, винний лікар поніс адміністративне покарання.

Голова обласної ради Француз В.Й. зауважив, що питання потребує вивчення відповідними структурами, а керівництво області та депутатський корпус  повинен вчасно реагувати на відповідні звернення громади області.

Представник від громадськості Петро Цапун зазначив, що у місті Житомирі дислокується військовий навчальний заклад, який готує фахівців для забезпечення обороноздатності держави. Звернувся з проханням до керівників області щодо сприяння у вирішенні питання опрацювання та затвердження програми розвитку військово-патріотичного навчання та виховання молоді, розробленої фахівцями Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова. Наголосив, що на сьогоднішній день вдови загиблих військовослужбовців не мають можливості отримати виділену їм державою матеріальну допомогу. Звернувся до депутатського корпусу щодо прийняття звернення про саморозпуск Комуністичної партії України, Партії Регіонів України, оскільки діяльність вказаних політичних сил є протиправною.

Голова громадської організації «Народний контроль» Федірко А.В. звернувся з проханням до керівництва області та депутатського корпусу обласної ради з’ясувати усі обставини справи призначення Клименюка В.П. на посаду директора Бердичівського медичного коледжу у зв’язку із серйозним протистоянням громадськості та влади.

Депутат обласної ради Сабадаш І.І. (фракція НП) звернувся з проханням до голови обласної ради Француза В.Й. щодо вирішення питання повернення приміщень адміністративної будівлі обласної ради, захоплених під час майданівського протистояння, з метою налагодження роботи депутатського корпусу обласної ради з організаційним відділом виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. звернувся з проханням до активістів громадських організацій звільнити кабінети адмінприміщення обласної ради для відновлення продуктивної роботи виконавчого апарату обласної ради. Запропонував керівникам громадських організацій винаймати приміщення, які надаються в оренду, та сплачувати кошти за найм відповідно до тарифного плану.

Голова громадської організації «Народний контроль» Федірко А.В. повідомив, що у занятих кабінетах приміщення обласної ради перебувають представники громадської організації політичної партії «Демократичний Альянс» та представники громадської організації «Автомайдан». Запропонував звернутися до заступника голови обласної ради Годованого Р.М. та першого заступника міського голови Сухомлина С.І. щодо сприяння у вирішенні питання виселення громадських організацій з адміністративної будівлі обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що, якщо звільнення кабінетів не відбудеться у найближчий час на добровільних засадах, то залишає за собою право звертатися у вищі компетентні органи правопорядку з метою врегулювання ситуації, яка склалася. Зауважив, що членами Партії регіонів винаймалося приміщення комунального підприємства обласної ради, в результаті чого утворилася заборгованість за спожиті комунальні послуги та оренду. Звернувся з проханням до депутатів з фракції Партії регіонів в обласній раді протягом наступного тижня вирішити проблемну ситуацію та сплатити заборгованість.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив двадцять шосту сесію обласної ради шостого скликання закритою.

Голова обласної ради                                                                       В.Й. Француз