• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2017


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Десята сесія                                       VІІ скликання

06.04.17                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 63    
Присутніх на сесії – 60

Гімн виконали вихованці позашкільного навчального закладу ім. Разумкова м. Бердичева.

Голова обласної ради Ширма В.В. попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомив, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова Житомирської обласної виборчої комісії Павлюк Юрій Андрійович озвучив постанову комісії від 17 березня 2017 року №1 про те, що, у зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутатом обласної ради Рауповим Р.Б., визнано обраним депутатом за черговістю кандидата в депутати, включеного до виборчих списків, Грищенка С.В. (постанова додається).

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав Грищенка Сергія Володимировича, побажав успіхів у депутатській діяльності, вручив посвідчення  депутата та попросив активізувати місце депутата Грищенка С.В.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

1.СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат обласної ради Саківський В.Ц. («Батьківщина») за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Довгополого Юрія Дмитровича, Озерчука Андрія Миколайовича, Рибинського Ігоря Євгеновича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Довгополого Ю.Д. (БПП).  
2.    Озерчука А.М. (УКРОП).
3.    Рибинського І.Є. («Батьківщина»).

(за –58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2016 рік.
2. Про інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури Житомирської області у 2016 році.
3. Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2016 році.
4. Про затвердження звітів.
5. Про хід виконання Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки.
6. Про внесення змін до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки.
7. Про внесення змін до Програми забезпечення виконання Житомирською обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих обласною радою на 2017-2020 роки.
8. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 22.12.16 № 417 «Про комплексну програму розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2017-2020 роки».
9. Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2017 рік.
10. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2016 рік.
11. Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.
12. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
13. Про підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам освіти.
14. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.
15. Про внесення змін до складу президії обласної ради.
16. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами.
17. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради в новій редакції.
18. Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради в новій редакції.
19. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальний заклад «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.
20. Про переукладення контракту з Журбенком П.Ю.
21. Про призначення генерального директора комунального  підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.
22. Про внесення змін до контракту з директором Бердичівського педагогічного коледжу Житомирської обласної ради.
23. Про внесення змін до контракту з директором Березівського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.
24. Про внесення змін до контракту з директором комунальної установи  «Володарсько-Волинський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради.
25. Про внесення змін до контракту з директором Любарського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.
26. Про внесення змін до контракту з директором музею космонавтики  ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради.
27. Про внесення змін до контракту з директором обласної бібліотеки для юнацтва Житомирської обласної ради.
28. Про внесення змін до контракту з директором  Кмитівського  музею образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука Житомирської обласної ради.
29. Про внесення змін до контракту з начальником Житомирського  регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Житомирської обласної ради.
30. Про звільнення Довжик Н.Г.
31. Про списання основних засобів.
32. Про виділення об’єкта нерухомого майна за адресою: Житомирський район, с. Іванівка, вул. Санаторна, 4.
33. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
34. Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14   № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
35. Про передачу нерухомого майна, що перебуває на балансі комунального підприємства «Житомирський обласний виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та якості продукції» Житомирської обласної ради.
36. Про припинення комунального підприємства «Житомирський обласний виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та якості продукції» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.
37. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
38. Про зміну розміру орендної плати.
39. Про встановлення орендної плати за користування боксерським рингом.
40. Про службові жилі приміщення.
41. Про списання медичного обладнання із балансів установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
42. Про списання автотранспортного засобу.
43. Про припинення комунальних підприємств «Аптека № 227» Житомирської обласної ради, аптека «Дитяча» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Аптека «Міжлікарняна» Житомирської обласної ради.
44. Про затвердження передавального акта Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» Житомирської обласної ради.
45.Про зняття з контролю рішень обласної ради.
46. Про припинення дії рішення обласної ради від 22.11.12 № 676 «Про затвердження Положення про порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій”.
47. Про погодження  розробки проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
48. Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП «Луч».
49. Про звернення до Державного агентства земельних ресурсів України щодо внесення змін у Типовий договір оренди земельної частки (паю).
50. Про звернення депутатів обласної ради до районних державних адміністрацій та місцевих рад усіх рівнів щодо співфінансування державної бюджетної програми «Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників» за обласною Програмою «Власний дім».
51. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України.
52. Про звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров’я, збільшення медичної субвенції державного бюджету на 2017 рік.
53. Про звернення депутатів обласної ради щодо скасування ввізного мита на імпорт новітнього обладнання та технологій, що використовуються у виробничому циклі підприємств.
54. Про підтримку звернення Івано-Франківської обласної ради.
55. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено підтримати розгляд окремих питань як таких, що потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. повідомив, що президія рекомендувала внести на розгляд обласної ради додаткові питання, що потребують невідкладного вирішення, а саме:

1. Про Програму матеріально-технічного забезпечення, підвищення спроможності та поліпшення умов несення служби особовим складом Житомирського прикордонного загону та Управління Служби безпеки України в Житомирській області на 2017-2020 роки.
2. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 24.12.15 № 29 «Про Програму інформаційної діяльності обласної державної адміністрації та розвитку інформаційного простору області на 2016-2018 роки».
3. Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в Житомирській області на 2017 рік.
4. Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки та до Порядків використання коштів обласного бюджету відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки.
5. Про внесення змін у регіональну програму інформатизації на 2017-2019 роки.
6. Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2017 рік.
7. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по державному підприємству дослідного господарства «Нова перемога» Інституту сільського господарства Полісся НААН Житомирської області.
8. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» Житомирської області.
9. Інформація Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про стан дотримання строків розгляду заяв та клопотань щодо надання земельних ділянок.
10. Про дострокове розірвання контракту з Клименюком В.П.
11. Про звернення депутатів обласної ради до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на користування надрами.
12. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності підвищення розміру пенсій не нижче рівня фактичного прожиткового мінімуму.
13. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про передачу повноважень по видачі спеціальних дозволів на користування надрами місцевого значення обласним державним адміністраціям.
14. Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання для КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.


15. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг щодо скасування рішення НКРЕКП про встановлення щомісячної абонентної плати за підключення до системи газопостачання.
16. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Аптека «Міжлікарняна» Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (Батьківщина) зауважив, що підготував проект рішення обласної ради «Про скасування рішень дев’ятої сесії Житомирської обласної ради VII скликання від 23.02.17 №523, №522», оскільки вони суперечать волевиявленню депутатів. Наголосив, що даний проект рішення розглядався на засіданнях профільних комісій, які рекомендували  внести його на розгляд обласної ради. Запропонував включити вказаний проект рішення у порядок денний сесії обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що поставить пропозицію депутата обласної ради Кропачова Д.І. на голосування після голосування за вже надані пропозиції.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію першого заступника голови обласної ракди Крамренка С.М. розглянути питання, які потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 2,
не гол. –4)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) вніс пропозицію надати 5 хвилин для виступу представникам Народицького району, які проживають біля Давидківського родовища, на якому рішенням обласної ради від 23.02.17 №522 дозволено видобування ільменіт-апатитових руд.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував сформувати порядок денний сесії обласної ради та потім надати слово для виступу громаді.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) зауважив, що наполягає на пропозиції щодо надання слова громадськості до формування порядку денного.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію надати слово жителям Народицького району.

( за – 38,
 проти – 1,
 утр. – 5,
не гол. –17)
(пропозицію підтримано)

Маєвський В.В., керівник ініціативної групи громадських слухань, член ГО «Честь. Справедливість. Рівноправ’я», редактор газети «Вісті Народиччини», зазначив, що питання «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП «ДБР-3» було порушено ще в липні 2015 року. Повідомив, що під час проведення презентації з даного питання паном В. Савчуком  у громадськості до нього виникло ряд питань, на які не було  надано відповідей. Проінформував, що у лютому під час проведення  громадських слухань громада не погодила надані пропозиції, профільна комісія обласної ради теж не підтримала даний проект рішення. Наголосив, що створена Народицька ОТГ і громада мають право приймати рішення, до якого повинні дослухатися керівники області та депутатський корпус. Звернувся з проханням підтримати позицію громади і не надавати Державній службі геології та надр України погодження на користування надрами ПП «ДБР-3».

Член правління громадської організації ветеранів повітряно-десантних військ Москальчук Микола закликав керівництво та депутатський корпус обласної ради приймати рішення відповідно до чинного законодавства. Наголосив, що екологічна ситуація в Україні є однією з найгірших в Європі, в тому числі і на Житомирщині. Запропонував створити робочу групу з незалежних експертів з вивчення порушеного питання, яка зможе провести необхідні обстеження, надати відповідні висновки, та дослухатись до думки місцевої громади, оскільки надра нашої місцевості – це багатство Житомирщини, а не російських магнатів. Зауважив, що у час складної економічної ситуації, проведення АТО на сході країни, родючі землі нашої держави не повинні бути джерелом збагачення російських олігархів. Зазначив, що природні ресурси держави поступово вичерпуються, виникає проблема наявності питної води, рекультивації порушених земель, у зв’язку з чим потрібно докладати усіх можливих зусиль для відродження природних багатств. Звернувся з проханням не підтримувати даний проект рішення.

     Кривенко О.М., жителька села Давидки, мати-героїня, повідомила, що жителі села проти цієї копальні тому, що селяни проживають на території, яка належить до третьої та другої зон радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, в результаті чого більшість мають інвалідність, діти народжуються хворими, землі, з яких збирають врожай та потім споживають продукти, забруднені, вода непридатна для споживання, ліси поступово знищують.  Звернулася з проханням підтримати збереження природних ресурсів для повноцінного життя майбутніх поколінь.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. повідомив, що роботи з розробки надр родовища, площа якого складає 22 га, будуть проводитися в 3 км від села Давидки, з якого прибула сьогодні громада, дані роботи не передбачають знищення природних ресурсів, зокрема, лісів, крім того, вказане село має централізоване водопостачання, що унеможливлює виникнення проблеми з водними ресурсами. Зазначив, що громада маніпулює думкою депутатського корпусу обласної ради. Проінформував, що, згідно з інформацією представника компанії, видобування буде вестися шахтним методом, відкритого видобування не буде, вода використовуватиметься з власного родовища глибиною 150 метрів шляхом замороження, крім того, ним були надані відповідні висновки, експертизи, виготовлені профільними інститутами. Наголосив, що, перш за все, дбає про соціально-економічний розвиток регіону та робить усе можливе для залучення  інвестицій в область.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) зазначила, що дане питання неодноразово порушувалося  ще за період її перебування на посаді голови обласної ради, але про інвестування області не йшлося, оскільки засновником компанії є три фізичні особи зі статутним фондом в 5 тис. грн. Повідомила, що для надання дозволу для проведення робіт з розробки родовища керівництвом обласної ради було озвучено три умови: реєстрація в Житомирській області для надходження податків у бюджети всіх рівнів; проведення  громадських слухань та укладення соціальної угоди; обов’язкове надання інформації щодо джерел фінансування робіт. Зауважила, що під час прийняття рішення «Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами                       ПП «ДБР-3» відбулося порушення Регламенту роботи обласної ради, на що голова постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. не звернув увагу, оскільки спочатку на голосування ставиться пропозиція профільної комісії обласної ради, якою передбачено відмову у наданні погодження, а потім запропонований проект рішення. Наголосила, що депутатами  Народицької ОТГ прийнято звернення до обласної ради щодо скасування даного рішення, є рекомендації профільної комісії обласної ради, звернення місцевих жителів, але, в умовах проведення децентралізації, керівництво області продовжує ігнорувати думку громад.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що під час проведення голосування з даного питання порушень Регламенту роботи обласної ради не було, і саме депутат обласної ради Кропачов Д.І. наполягав на такому варіанті голосування. Зауважив, що дане питання двічі ставилося на переголосування.

Депутат Народицької ОТГ Левченко О.А. повідомив, що питання щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП «ДБР-3» було включено у порядок денний сесії Народицької селищної ради та було прийнято з порушенням ряду правових норм. Наголосив, що звертався до голови обласної державної адміністрації Гундича І.П. з проханням про проведення аудиту з розкрадання державних коштів у сумі 22 млн. грн., виділених державою на розвиток територіальної громади, але аудит не був проведений. Звернувся з проханням дослухатися до думки громади, взяти до уваги рішення ради про звернення депутатів щодо скасування рішення та подбати про майбутнє регіону.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова обласної державної адміністрації Гундич І.П.  пообіцяли з виїздом на місце вивчити дану ситуацію.

Депутат Народицької ОТГ Левченко О.А. звернувся з проханням підтримати рішення  депутатів селищної територіальної громади, дослухатися до потреб громади, пріоритетом у роботі поставити здоров’я  громадян та приймати рішення відповідно до чинного законодавства.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. зазначив, що створення територіальних громад є надзвичайно складним та тривалим процесом, який вимагає передбачити їх фінансування в майбутньому. Зауважив, що, за умови надання дозволу на розробку родовищ приватній компанії, у громади буде додаткове фінансування, бюджет наповнюватиметься додатковими надходженнями, компанія укладе з громадою соціальну угоду, яка дозволить розвивати інфраструктуру.

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ) зазначив, що на сьогодні в Іршанську працює декілька гірничодобувних підприємств, і всю його місцевість, у тому числі прилеглі території вважають зоною екологічного лиха, у зв’язку з чим велика кількість осіб намагаються його врятувати. Звернувся  з проханням не оперувати неправдивими фактами та не говорити про необхідність надання  допомоги для цієї місцевості у власних інтересах.

Депутат обласної ради Грищенко С.В. (УКРОП) повідомив, що  був присутній на громадських слуханнях під час обговорення питання надання погодження на розробку родовища у с.Стремигороді, де представник компанії запевняв про надання допомоги у розвитку інфраструктури, про вигідні умови соціальної угоди, але до сьогодні ним не виконано жодної обіцянки, лише завдано шкоди.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропачова Д.І. («Батьківщина») - включити у порядок денний сесії проект рішення «Про скасування рішень дев’ятої сесії Житомирської обласної ради VII скликання від 23.02.17 №522, №523».

( за – 14,
 проти – 1,
 утр. – 22,
не гол. – 24)
(пропозицію не підтримано)

    Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перед початком сесії відбулася нарада голів фракцій в обласній раді, на якій вирішено питання «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» Житомирської області» зняти з розгляду на до вивчення та поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 6)
(пропозицію підтримано)

    Депутат обласної ради Кокітко Н.В. (УКРОП) внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про використання коштів для забезпечення виконання депутатських повноважень».

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кокітко Н.В. (УКРОП) - включити у порядок денний питання «Про використання коштів для забезпечення виконання депутатських повноважень».

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 2,
не гол. – 6)
(пропозицію підтримано)

    Депутат обласної ради Сабадаш І.І. (БПП) вніс пропозицію у рішенні про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік відобразити виділення коштів для закупівлі матеріалів для гемодіалізу в КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

    Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що департамент фінансів облдержадміністрації пропонує оформити дане питання окремим рішенням, а саме: «Про використання коштів» та поставив на голосування пропозицію включити у порядок денний проект даного рішення.

    Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів рекомендувала виділити кошти у сумі 50 тис.грн. на придбання ендоскопічної апаратури в ендоскопічний кабінет обласного онкологічного диспансеру. Зазначив, що це дуже важливе питання, у результаті з’явиться можливість швидкої та якісної діагностики онкозахворювань.

    Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що дану суму коштів буде виділено на наступній сесії обласної ради.

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Сабадаша І.І. (БПП) включити у порядок денний питання «Про використання коштів», де відобразити виділення коштів для закупівлі матеріалів для гемодіалізу в КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 4)
(пропозицію підтримано)

    Голова обласної ради Ширма В.В. вніс і поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.


ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 60,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради запропоновано питання  1, 2, 3, 4, 5, 6  із додаткового переліку  розглянути перед питанням про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік та поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 59,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 2)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував депутатські запити подавати в секретаріат для їх опрацювати та розглянути після обговорення бюджетних питань.

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, відповіді на запитання – до 10 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 5)

4. СЛУХАЛИ: Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2016 рік.

Інформує: Гундич І.П. – голова облдержадміністрації (звіт додається).

Депутати обласної ради Рудченко М.М. (НП), Смичок І.А. (РПЛ) та Кізін С.В. (Свобода) запропонували голосувати за затвердження звіту голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2016 рік, оскільки дане питання розглянуто на всіх засіданнях фракцій та постійних комісій обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                      (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури Житомирської області у 2016 році.

Інформує: Війтович Л.М. – прокурор Житомирської області (інформація додається).

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури Житомирської області у 2016 році розглянуто на засіданнях постійних комісій обласної ради та запропонував взяти дану інформацію до відома.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зауважив, що прокурор Житомирської області не ходить на засідання профільної комісії обласної ради, але надає інформацію щодо результатів діяльності органів прокуратури Житомирської області. Повідомив, що депутатами обласної ради у смт Пулини виявлено роботу грального закладу, який здійснює свою цілодобову діяльність навпроти районного відділку поліції та поруч з навчальним закладом, учні якого є постійними відвідувачами даного закладу. Наголосив, що ні голова територіальної громади, ні голова районної державної адміністрації не можуть віднайти законних підстав для закриття даного закладу, поліція не реагує на скарги батьків учнів навчального закладу. Звернувся з проханням до прокурора Житомирської області Війтовича Л.М. спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Житомирській області допомогти у вирішенні порушеного питання.

Прокурор Житомирської області Війтович Л.М. попросив надати наявну у депутатів обласної ради інформацію з даного питання та повідомив, що вживатиме всіх заходів для його вирішення.

     Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) звернувся з проханням до прокурора Житомирської області Війтовича Л.М. надати інформацію щодо питання про склад злочину у справі про Клименюка В.П., директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради, виявленого, відповідно до інформації заступника начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області              Мамульчика А.М., працівниками поліції. Наголосив, що в.о. прокурора                       м. Бердичева,  не зважаючи на результати розгляду матеріалів справи, наданих поліцією, повернув її на дорозслідування.

Прокурор Житомирської області Війтович Л.М. повідомив, що відносно Клименюка В.П. є два кримінальні провадження: одне - доведення до самогубства студентки комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради, друге - протидія професійній діяльності журналістів. Проінформував, що у вказаних справах досудове розслідування триває та, відповідно до результатів розгляду постанови про прийняття рішення про закриття кримінального провадження, судом було скасовано цю постанову і продовжено досудове розслідування.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) звернулася з проханням до присутніх у залі представників громадськості дотримуватися Регламенту роботи обласної ради. Наголосила, що усі питання потрібно вирішувати у передбачений законом спосіб. Попросила прокурора Житомирської області Війтовича Л.М. надати інформацію щодо результатів розгляду справи стосовно зловживань при закупівлі ліків і медичного обладнання та щодо загострення криміногенної ситуації у місті Бердичеві, у тому числі стосовно побиття депутата Бердичівської міської ради і журналіста Шелепи Валерія.

Прокурор Житомирської області Війтович Л.М. повідомив, що у справі стосовно зловживань при закупівлі ліків і медичного обладнання триває розслідування кримінального провадження і матеріали буде надано відповідно до чинного законодавства.  Проінформував, що питання у справі побиття депутата Бердичівської міської ради і журналіста Шелепи Валерія перебуває на контролі прокуратури Житомирської області. Зазначив,  що прокуратура спільно з працівниками поліції вживає усіх можливих заходів щодо вирішення проблеми стосовно  загострення криміногенної ситуації у місті Бердичеві.
Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування питання про інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури Житомирської області у 2016 році.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 8)
                                      (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2016 році.

Інформує: Печененко В.П. - начальник Головного управління Національної поліції в Житомирській області (інформація додається).

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зазначив, що депутатами обласної ради у результаті виявлення грального закладу у смт Пулини було з’ясовано, що заклад функціонує протягом кількох місяців. Поцікавився, чи є підставою для закриття вказаного закладу відсутність спецдозволів органів місцевого самоврядування на відкриття об’єкта  даного виду господарювання та здійснення виду його діяльності.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області  Печененко В.П. повідомив, що, у зв’язку з відсутністю інформації з порушеного питання, не може надати вичерпної відповіді. Зазначив, що питання буде взято на контроль та після опрацювання повної  інформації, будуть надані відповідні результати.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зазначила,  що нещодавно сталася пожежа на Житомирському сміттєзвалищі, яка виникла, за результатами ряду версій, внаслідок підпалу. Звернулася з проханням надати інформацію про  результати розслідування даної події.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області  Печененко В.П. відповів, що 03.04.17 до рятувальної служби надійшло повідомлення про загоряння місцевого сміттєзвалища. Зазначив, що під час проведення зовнішнього огляду місця події було виявлено незалежні осередки пожежі. Проінформував, що 4 квітня службою ДСНС у Житомирській області було надано в управління поліції матеріали, в яких зазначено, що ймовірною причиною пожежі є підпал. Наголосив, що матеріали щодо даної пригоди було офіційно зареєстровано та відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна», нині проходять слідчо-оперативні дії.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) зазначив, що підготував депутатський запит щодо запобігання виготовленню та реалізації саморобної алкогольної продукції у м. Коростені. Зазначив, що задоди, які вживаються місцевими правоохоронними органами, не вирішують дану проблему. Звернувся з проханням посприяти у вирішенні даного питання.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області  Печененко  В.П. повідомив, що про результати розгляду депутатського запиту буде повідомлено після його детального опрацювання.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) зазначив, що в області  щодня зростає рівень криміногенної ситуації. Звернувся з проханням висловити власну думку щодо необхідності створення місцевої муніципальної варти.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області  Печененко  В.П. зазначив, що, у зв’язку з відсутністю повної комплектації підрозділів Національної поліції в області, пропозиція щодо створення місцевої муніципальної варти є слушною. Наголосив, що поліція готова до тісної співпраці з місцевими громадами та владою щодо зниження рівня криміногенної ситуації і створення добровільних об’єднань, які спільно з працівниками поліції зможуть патрулювати населені пункти  або здійснювати профілактичні заходи.

Депутат обласної ради Гула Р.М. (Оп. блок) подякувала начальнику Головного управління Національної поліції у Житомирській області  Печененку В.П. за сприяння в оперативному вирішенні питання введення посади дільничного інспектора у смт Озерне. Поцікавилася, чи буде і надалі здійснюватися патрулювання працівниками поліції сільських населених пунктів, оскільки даний вид роботи надає допомогу багатьом мешканцям громад області.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області  Печененко В.П. повідомив, що будуть створені підрозділи поліції швидкого реагування, до функцій яких належатиме здійснення патрулювання та надання допомоги мешканцям населених пунктів, значно віддалених від обласного центру. Зазначив, що для функціонування таких підрозділів вже закуплено відповідне обладнання та автомобілі.

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) поцікавився наявністю відкритих кримінальних справ з питання незаконного ввезення на територію Житомирської області сміття з міста Львова та запитав, як контролюється це питання сьогодні.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області  Печененко В.П. зазначив, що дане питання є надзвичайно актуальним не лише для Житомирської області. Повідомив, про непоодинокі факти ввезення сміття зі Львівської області на територію Житомирської області. Наголосив, що, у зв’язку зі змінами у діючому законодавстві, працівники поліції втратили ряд повноважень щодо безпідставної зупинки та перевірки транспортних засобів, що дає можливість машинам зі сміттям курсувати територією країни та позбуватися вантажу у зручних для цього місцях. Зауважив, що нині відкрито понад 10 кримінальних проваджень щодо фактів незаконного ввезення сміття на територію області, однак повністю зупинити даний процес  у зв’язку з відсутністю ряду повноважень неможливо.
.
Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) звернувся з проханням до керівництва області, щоб, відповідно до рішення обласної ради та розпорядження голови обласної державної адміністрації, з метою вирішення проблеми незаконного ввезення сміття зі Львова на територію Житомирської області та підтримки служби поліції, посприяти у наданні ряду повноважень поліцейським підрозділам, регламентованих згідно з чинним законодавством.
 
Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що служба Національної поліції області відповідно до напрямку її роботи  безпосередньо підпорядкована  відповідним Київським підрозділам поліції. Зауважив, що питання обмеження повноважень Національної поліції порушувалося на засіданні президії обласної ради. Запропонував підготувати звернення до Кабінету Міністрів України, Міністра внутрішніх справ України щодо вирішення порушеного питання.

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) зауважив, що проведення реформи у системі правоохоронних органів призвело до  відсторонення від здійснення повноважень багатьох досвідчених працівників цієї галузі та підвищення рівня криміногенної ситуації. Запропонував підготувати звернення до Міністра внутрішніх справ України щодо передачі  окремих повноважень територіальним органам поліції.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області  Печененко  В.П. повідомив, що після завершення процесу реформування у Національній поліції та протягом трьох місяців поточного року варто наголосити на позитивних результатах роботи підрозділів поліції, які проявляються у зменшенні рівня злочинності, стабільності здійснення функціональних обов’язків та отриманні відповідних результатів.

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) зауважив, що після повернення окремих повноважень територіальним органам поліції результативні показники діяльності правоохоронних органів будуть значно вищі. Наголосив, що, порівняно з рядом інших областей, у Житомирській області зберігається досить стабільна ситуація щодо правопорядку.

Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) подякував за нелегку та продуктивну працю працівникам Національної поліції, відмітив їх професіоналізм. Звернувся із запитанням щодо можливості проведення спільного патрулювання підрозділами поліції з іншими правоохоронними службами.


Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що після завершення процесу реформування  правоохоронні органи позбулися більшої частини особового складу. Зазначив, що для усунення даної проблеми було оголошено додатковий набір на заміщення посад дільничних інспекторів, нині проходить додаткове навчання на заміщення посад слідчих та оперативних працівників, невдовзі буде оголошено конкурс на заміщення посад сержантського складу патрульно-постової служби швидкого реагування, які після проведення навчання будуть залучені до патрулювання у населених пунктах області. Наголосив, що на сьогодні більша частина працівників поліції перебуває на Олевщині з метою врегулювання ситуації з питання видобутку бурштину і підтримки правопорядку, що ускладнює роботу працівників поліції та впливає на рівень результатвиності.

Депутат обласної ради Перегуда В.П. (НП) зазначив, що, у зв’язку з проведенням процесу децентралізації, у багатьох новостворених центрах територіальних громад відсутні посади дільничних інспекторів. Поцікавився, чи є можливість розширення штату дільничних інспекторів для забезпечення правопорядку у кожній територіальній громаді.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що після завершення курсу навчання на заміщення посад дільничних інспекторів особовий склад буде поповнено, і інспектори приступлять до виконання своїх безпосередніх обов’язків у кожній територіальній громаді, але для цього потрібно близько 3-4 місяців.

Депутат обласної ради Пасічник О.М. (Самопоміч) поцікавився, як нині відбувається  формування судової поліції, оскільки функції цього підрозділу поліції виконують працівники інших підрозділів.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. повідомив, що після проведення судової реформи  було ліквідовано ряд підрозділів, які виконували функції охорони судів та їх приміщень, у зв’язку з чим на підрозділи Національної поліції та Національної гвардії покладено додаткові функції з охорони судів і їх приміщень.

Депутат обласної ради Пасічник О.М. (Самопоміч) поцікавився, яким чином обласна рада може сприяти у вирішенні  проблеми вдосконалення роботи підрозділів поліції.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. зазначив, що обласна рада може підготувати звернення до вищих державних органів влади щодо повернення окремих повноважень територіальним органам поліції та створення ряду додаткових підрозділів поліції, у тому числі судової, з розмежуванням наданих повноважень.

Депутат обласної ради Жабокрицький Є.В. (Самопоміч) попросив надати інформацію щодо події, яка сталася у с. Паволоч  Попільнянського району, та чи було зловживання службовим становищем зі сторони місцевих правоохоронних органів.

Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області Печененко В.П. надав детальну інформацію щодо події, яка сталася у с. Паволоч Попільнянського району, та повідомив, що справа перебуває на розгляді у Генеральній прокуратурі України, суд наклав арешт на 7 тонн палива, а рішення місцевого керівника відділу поліції відповідають вимогам чинного законодавства. Наголосив, що на сьогодні реєструється багато кримінальних справ щодо вчинення шахрайських дій та закликав усіх до обережності.

Депутат обласної ради Пасічник О.М. (Самопоміч) запропонував інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2016 році взяти до відома та  доручити постійній комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності підготувати звернення до Кабінету Міністрів України, Міністра внутрішніх справ України щодо передачі окремих повноважень територіальним органам поліції у сфері захисту інтересів суспільства і держави.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував підтримати пропозицію депутата обласної ради Пасічника О.М. (Самопоміч) (одноголосно).

Депутат обласної ради Маланюк О.З. Самопоміч) запропонував  у проекті звернення вказати на необхідність повторного розгляду законопроекту про муніципальну варту.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про інформацію начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо результатів діяльності управління у 2016 році».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

7. СЛУХАЛИ: Про затвердження звітів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про хід виконання Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми забезпечення виконання Житомирською обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих обласною радою на 2017-2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 22.12.16 № 417 «Про комплексну програму розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2017-2020 роки».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

    ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про розподіл використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на 2017 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про Програму матеріально-технічного забезпечення, підвищення спроможності та поліпшення умов несення служби особовим складом Житомирського прикордонного загону та Управління Служби безпеки України в Житомирській області на 2017-2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 24.12.15 № 29 «Про Програму інформаційної діяльності обласної державної адміністрації та розвитку інформаційного простору області на 2016-2018 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про затвердження Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг в Житомирській області на 2017 рік.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) поцікавився, чи будуть відшкодовані збитки, завдані виконавцем робіт, під проведення ремонтних робіт на трасі Житомир-Бердичів.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. повідомив, що на вказаній ділянці дороги поклали вирівнюючий шар, наступним буде шар ШМА. Зазначив, що, відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації, буде надано інформацію про незалежні профільні підприємства, які зможуть провести експертизу проведеного у 2016 році ремонту доріг області. Наголосив, що про результати проведених експертиз буде повідомлено приблизно за два тижні та, у результаті виявлення порушень, підприємство-виконавець буде відшкодовувати завдані збитки або усувати недоліки.

Депутат обласної ради Жабокрицький Є.В. (Самопоміч) поцікавився, де можна ознайомитися з переліком доріг, які включені у список для проведення ремонтних робіт.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. повідомив, що постановою Кабінету Міністрів України затверджено перелік державних доріг, що підлягають ремонту у 2017 році. Зазначив, що із зазначеним Переліком можна ознайомитися в управлінні промисловості, розвитку інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації, у Службі автомобільних доріг у Житомирській області, де зазначено, які дороги планується ремонтувати  у поточному році та ремонт яких заплановано на 2018 рік.

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ) повідомив, що до нього як депутата обласної ради звернувся голова  Іршанської об’єднаної територіальної громади щодо сприяння у вирішенні питання відновлення дороги Іршанськ-Добринь. Наголосив, що територіальна громада та підприємства територіальної громади мають відповідний фінансовий ресурс та власні пропозиції з вирішення даного питання.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. зазначив, що готовий до співпраці та обговорення пропозицій голови громади.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) зазначив, що у поточному році міста не отримують додаткові надходження від акцизного збору на паливо, у зв’язку з чим керівництвом держави  було обіцяно повертати його щоквартально у вигляді субвенції. Поцікавився, чи  надходила така державна субвенція у бюджети  області.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. зазначив, що на дане питання зможе надати вичерпну відповідь директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г.

Голова обласної ради Ширма В.В. наголосив, що стан доріг в області та державі залишається незадовільним. Зазначив, що завдяки додатковим надходженням та відповідно до  плану проведення ремонтних робіт доріг буде реальна можливість значно покращити стан автодоріг області.
Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування запропонований проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що з наступного року  фінансування доріг області буде передано на фінансування місцевих бюджетів.

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки та до Порядків використання коштів обласного бюджету відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) зазначила, що фракція ВО «Батьківщина» в обласній раді підтримує розвиток агропромислового комплексу в області. Звернулася з проханням внести зміни у даний проект рішення, розділивши його на два окремих рішення, а саме: «Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки» та «Про внесення змін до Порядків використання коштів обласного бюджету відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки». Зазначила, що до складу комісії, що визначає порядок надання та використання коштів з обласного бюджету, входять 80 % представників обласної державної адміністрації та конкретно не визначено кандидатури депутатів обласної ради. Зауважила, що всю попередню роботу керівництва та депутатського корпусу обласної ради, у разі прийняття даного проекту рішення, буде зведено на нівець. Повідомила, що у даному проекті рішення наявний конфлікт інтересів та корупційна складова, що буде підтверджено відповідними органами. Наголосила, що засідання комісії, на якому відбувається розподіл коштів для агропромислового комплексу, не може бути закритим, як це передбачено у п.10 додатка 4 проекту рішення. Запропонувала у пункті 6 додатка 4 Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки після слів «депутати обласної ради» додати слова «представники від кожної депутатської фракції в обласній раді» та у пункті 10 додатка 4 Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки вилучити слово «закритому».

Начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Кирилюк Р.М. подякував за надання фінансового ресурсу для розвитку агропромислового комплексу області, що дало можливість вчасно профінансувати ряд господарств області. Зазначив, що у п.10 додатка 4 проекту рішення вказано,  про проведення відкритого голосування та вирішальний голос головуючого.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував вилучити слово «закритому» з тексту проекту рішення.

Начальник управління агропромислового розвитку Кирилюк Р.М. звернувся з проханням внести зміни у додаток до рішення, вилучивши слово «закритому», та підтримати даний проект рішення.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що є пропозиція включити до складу комісії по одному з представників з кожної депутатської фракції в обласній раді.

Начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації  Кирилюк Р.М. зазначив, що доступ для депутатів обласної ради на засідання постійної профільної комісії був завжди вільний, і вони брали участь у прийнятті рекомендацій.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував доручити  виконавчому апарату обласної ради спільно з управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації внести зміни у проект рішення обласної ради «Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на  2016-2020 роки та до Порядків використання коштів обласного бюджету, відповідно до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки», а саме:

- у пункті 6 додатка 4 Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки після слів «депутати обласної ради» додати слова «представники від кожної депутатської фракції в обласній раді»;
- у пункті 10 додатка 4 Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки вилучити слово «закритому».

Депутат обласної ради Костюшко І.В. (БПП) зазначила, що неодноразово зверталася до попереднього керівництва обласної ради щодо створення комісії, до складу якої входили б депутати обласної ради, з розподілу дотації та контрою за її використанням. Наголосила, що не один рік займається відродженням льонарства в Житомирській області та планує налаштувати сучасне льоновиробництво, оскільки саме льон є візитівкою Житомирської області. Зауважила, що галузь льонарства повинна відроджуватися, осучаснюватися, незалежно від наявності чи відсутності конфлікту інтересів.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зауважив, що до складу комісії з розподілу коштів для агропромислового комплексу входили представники ВО «Батьківщина».

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування запропонований проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, зі змінами.

( за – 51,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 9)
                                      (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у регіональну програму інформатизації на 2017-2019 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2017 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2016 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

На питання депутата обласної ради Маланюка О.З. (Самопоміч) щодо надходження у місцеві бюджети державної субвенції  від акцизного збору на паливо повідомила, що у лютому поточного року прийнято постанову Кабінету Міністрів України, якою затверджено порядок відрахувань та перерахувань акцизного податку з нафтопродуктів. Повідомила, що з 15 березня 2017 року, згідно з затвердженими нормативами відрахувань, акцизний податок повинен  надходити  у бюджети територіальних громад області та протягом останнього часу акциз щоденно надходить в обласний бюджет.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.


Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що  надійшло звернення голови громадської організації інвалідів та Збройних Сил України Чичука О.Ф. щодо збільшення фінансування діяльності громадських організацій. Звернувся з проханням  надати інформацію щодо можливості збільшення фінансування.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що на кожній сесії обласної ради депутатами обласної ради підтримується пропозиція щодо виділення фінансового ресурсу для підтримки діяльності громадських організацій. Зазначила, що на стадії формування бюджету сума складала 500 тис. грн. Зауважила, що створено робочу групу, до складу якої входять депутати обласної ради та  яка опрацьовує інформацію, надану усіма громадськими організаціями щодо їх діяльності, і в результаті приймає рішення про розподіл фінансового ресурсу. Наголосила, що питання збільшення фінансування може бути внесено на розгляд наступної сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зазначив, що на сьогодні в області залишається надзвичайно актуальною проблема зростання рівня  онкологічних захворювань. Запропонував розробити обласну програму боротьби з онкологічними захворюваннями та  виділити з депутатських коштів по 50 тис. грн. на придбання обладнання для Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради. Наголосив, що виділення додаткового фінансового ресурсу для забезпечення діяльності Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради повинно бути системним, постійним, щоб у подальшому вказана установа досягла рівня комунальної установи "Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського" Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що питання покращеного фінансування діяльності Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради підтримано керівництвом області, депутатським корпусом обласної ради. Повідомив, що, у зв’язку з проведенням процесу децентралізації, реорганізації галузі охорони здоров’я, зі створенням госпітальних округів, відбудуться зміни у розподілі фінансового ресурсу. Зауважив, що нині відбуваються переговори з керівництвом Житомирського району, Житомирської міської ради з метою  вирішення проблеми виділення спеціального приміщення для онкодиспансеру, а потім  поступово вирішуватимуться нагальні питання з придбання обладнання, медикаментів тощо.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) наголосила, що з проведенням процесу децентралізації у сучасному законодавстві не передбачено вирішення необхідних супутніх питань для досконалого проведення вказаного  процесу, зокрема, питання передачі земель, питання щодо права власності.  Запропонувала управлінню юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної  ради підготувати звернення до депутатів Верховної Ради України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання  розподілу майна районних територіальних громад.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 1,
         не гол. – 5)
(рішення  додається)

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) запропонував з наступної сесії обласної ради розпочати виділення додаткових коштів для реконструкції  Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради та придбання найсучаснішого медичного обладнання.

21. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

    Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
(рішення  додається)

22. СЛУХАЛИ: Про використання коштів.

    Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

    Відповідно до Регламенту обласної ради, голова обласної ради Ширма В.В. оголосив перерву на 20 хвилин.

    Після перерви депутати продовжили роботу.

23. СЛУХАЛИ: : Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

23.1. Про запит депутатів Перегуди В.П., Рудченка М.М., Дідківського В.О., Ковальчука В.К., Ющенка О.М. щодо придбання для жителя смт Чоповичі Малинського району Білошицького Олександра Миколайовича інвалідного візка.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутатів Перегуду В.П., Рудченка М.М., Дідківського В.О., Ковальчука В.К., Ющенка О.М. та обласну раду.

23.2. Про запит депутата Пасічника О.М. щодо криміногенної ситуації у м. Бердичеві.
ВИРІШИЛИ: Направити запит начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененку В.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата Пасічника О.М. та обласну раду.
23.3. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо перевірки законності приймання металобрухту в смт Нова Борова Хорошівського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененку В.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата Кокітко Н.В. та обласну раду.
23.4. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо виконання рішення про заборону вживання тютюнових виробів у парках та скверах м. Житомира.
ВИРІШИЛИ: Направити запит Житомирському міському голові Сухомлину С.І.                        Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата                     Кокітко Н.В. та обласну раду.
23.5. Про запит депутата Пінського О.В. щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою для відведення земельної ділянки з метою розміщення місця поховання на території Новоборівської селищної ради Хорошівського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козакову С.В. Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата Пінського О.В. та обласну раду.
23.6. Про запит депутата Пінського О.В. щодо ремонту автомобільної дороги, яка сполучає села Ємилівка та Губенкове Хорошівського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П., у Службу автомобільних доріг у Житомирській області. Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата                     Пінського О.В. та обласну раду.
23.7. Про запит депутата Пінського О.В. щодо заборони на проїзд автомобілів у парковій зоні м. Житомира.
ВИРІШИЛИ: Направити запит Житомирському міському голові Сухомлину С.І.                        Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата                     Пінського О.В. та обласну раду.
23.8. Про запит депутата Пінського О.В. щодо вирішення питання повірки лічильника теплової енергії у буд. 52, по вул. Космонавтів у м. Житомирі.
ВИРІШИЛИ: Направити запит Житомирському міському голові Сухомлину С.І.                        Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата                     Пінського О.В. та обласну раду.
23.9. Про запит депутата Науменка В.А. щодо запобігання виготовленню та реалізації саморобної алкогольної продукції у м. Коростені.
ВИРІШИЛИ: Направити запит  начальнику Головного управління Національної поліції в Житомирській області Печененку В.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата Науменка В.А. та обласну раду.
23.10. Про запит депутата Вітусевича В.Й. щодо надання інформації про хід досудового розслідування дорожньо-транспортної пригоди, яка відбулася 23.01.17 у с. Сонячне Житомирського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Війтовичу Л.М.                  Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата                    Вітусевича В.Й. та обласну раду.
23.11. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо сприяння у вирішенні питання про зняття арешту з рахунків управління соціального захисту населення Лугинської районної державної адміністрації.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.
23.12. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо сприяння у проведенні земельної комісії для забезпечення ефективної роботи ДП «Олевськторф»,                                ДП «Житомирторф».
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 06.05.17 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.
ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

 ( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 3)
                            (запити додаються)

24. СЛУХАЛИ: Про підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам освіти.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 10)
  (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
 утр. – 1,
         не гол. – 8)
  (рішення додається)


26. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу президії обласної ради.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 2,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунального вищого навчального закладу «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту комунальної установи «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності погодила проект рішення за умови вилучення в статуті слів «госпрозрахункові і» в абзаці пункту 5.24 розділу 5 «Права та обов’язки центру».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальний заклад «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Журбенком П.Ю.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про призначення генерального директора комунального  підприємства “Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги” Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з директором Бердичівського педагогічного коледжу Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з директором Березівського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з директором комунальної установи  «Володарсько-Волинський психоневрологічний інтернат» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з директором Любарського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з директором музею космонавтики ім. С.П. Корольова Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з директором обласної бібліотеки для юнацтва Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)


39. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з директором  Кмитівського  музею образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з начальником Житомирського  регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про звільнення Довжик Н.Г.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив, що проект рішення з даного питання підготовлений відповідно до Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
На засіданні профільної постійної комісії обласної ради прийнято рекомендації про продовження контракту з Довжик Н.Г. на 2 роки. Згідно з Регламентом роботи обласної ради, на голосування першою буде ставитись пропозиція профільної комісії.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію профільної постійної комісії обласної ради - продовжити контракт з Довжик Н.Г. на 2 роки.

( за – 17,
 проти – 4,
утр. – 24,
не гол. – 16)
                    (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію звільнити Довжик Н.Г. із займаної посади.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 20)
                                        (рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про списання основних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про виділення об’єкта нерухомого майна за адресою: Житомирський район, с. Іванівка, вул. Санаторна, 4.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна, що перебуває на балансі комунального підприємства “Житомирський обласний виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та якості продукції” Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про припинення комунального підприємства “Житомирський обласний виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та якості продукції” Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 12)
                                        (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ: Про зміну розміру орендної плати.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати за користування боксерським рингом.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про службові жилі приміщення.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)


52. СЛУХАЛИ: Про списання медичного обладнання із балансів установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про списання автотранспортного засобу.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальних підприємств «Аптека № 227» Житомирської обласної ради, аптека «Дитяча» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства «Аптека «Міжлікарняна» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про припинення дії рішення обласної ради від 22.11.12 № 676 «Про затвердження Положення про порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про погодження розробки проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПП «Луч».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 0,
утр. – 3,
не гол. – 9)
                                        (рішення додається)

60. СЛУХАЛИ: Про звернення до Державного агентства земельних ресурсів України щодо внесення змін у Типовий договір оренди земельної частки (паю).

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

61. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до районних державних адміністрацій та місцевих рад усіх рівнів щодо співфінансування державної бюджетної програми «Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників» за обласною Програмою «Власний дім».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

62. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

63. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо збільшення оплати праці у сфері охорони здоров’я, збільшення медичної субвенції державного бюджету на 2017 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради щодо скасування ввізного мита на імпорт новітнього обладнання та технологій, що використовуються у виробничому циклі підприємств.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

65. СЛУХАЛИ: Про підтримку звернення Івано-Франківської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

66. СЛУХАЛИ: Про інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)

67. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по державному підприємству дослідного господарства «Нова перемога» Інституту сільського господарства Полісся НААН Житомирської області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 2,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

68. СЛУХАЛИ: Інформацію Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про стан дотримання строків розгляду заяв та клопотань щодо надання земельних ділянок.

    Інформує: Козаков С.В. – в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області (інформація додається).

    Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зазначила, що на сьогодні актуальною залишається  проблема щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО. Поцікавилася, за яким принципом надається сприяння у вирішенні  проблемних питань  виділення земельних ділянок для учасників АТО.

 В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. зазначив, що на момент призначення його  виконуючим обов’язки керівника установи нараховувалось близько 3500 прострочених до розгляду заяв, у зв’язку з чим розглядати усі заяви вчасно немає можливості. Зауважив, що на сьогодні з 2016 року залишається нерозглянутими близько  470 заяв, щодня надходять до 400 звернень, у той час як розглядаються фахівцями до 150 матеріалів щодня. Повідомив, що за 7 місяців поточного року ним видано близько 4000 наказів, у тому числі 2000 учасникам АТО. Наголосив, що в управління продовжують надходити заяви від учасників АТО з різних районів області, кожна заява відпрацьовується та найближчим часом - протягом 1 -1,5 місяці питання будуть вирішені.

Депутат обласної ради Заруцький В.Т. (Батьківщина) повідомив, що до нього звернулися 22 учасники АТО  стосовно виділу земельних ділянок та надали ряд листів-відповідей, в яких зазначено підстави для відмови  у наданні земельних ділянок. Зауважив, що, згідно з інформацією сільських рад, землі запасу є, але  у наданні  ділянок управління відмовляє. У той час виділяє їх немісцевим громадянам, тобто, використовується відома схема суборенди. Звернувся з проханням вжити усіх можливих заходів для вирішення порушеного питання.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. повідомив, що саме у Чуднівському районі склалася дуже непроста ситуація щодо надання земельних ділянок, оскільки із заявами звертаються не лише учасники АТО, а й звичайні громадяни. Зазначив, що для учасників АТО земельні ділянки резервуються першочергово як на території району, так і на території області.  Зауважив, що учасників антитерористичної операції у місті набагато більше, ніж у районах, є учасники АТО переселенці з інших регіонів, і, відповідно до законодавства України, кожен громадянин України з будь-якої області має право звернутися із заявою на отримання земельної ділянки у будь-якому районі. Повідомив, що планується робоча поїздка у Чуднівський район з метою вирішення усіх проблемних питань на місцевості.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) звернувся з проханням взяти на контроль питання виділення земельних ділянок  учасникам АТО у Попільнянському та Баранівському районах. Наголосив, що з даного питання буде підготовлено також офіційне звернення.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. зазначив, що вже дане питання  перебуває на опрацюванні, оскільки протягом останнього часу відпрацьовано кілька районів щодо виділення земельних ділянок для учасників АТО, зокрема, Коростишівський, Новоград-Волинський, Бердичівський. Наголосив, що, за умови підготовки офіційного звернення, вирішення питання буде пришвидшено.

Депутат обласної ради Янчук В.Г. (Свобода) зазначив, що управлінням з серпня розглядається заява ФОП Савченко з с. Козіївки Коростишівського району, на яку надійшло чотири відповіді з відмовами. Звернувся з проханням посприяти у вирішенні порушеного питання.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. зазначив, що опрацює всі матеріали з  даного питання.

Депутат обласної ради Пінський О.В. (УКРОП) зауважив, що виконавчий комітет Новоборівської селищної ради звертається в Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою для відведення земельної ділянки з метою розміщення місця поховання. Зазначив, що, не зважаючи на наявність усього пакету документів, питання не вирішується протягом двох років. Попросив надати інформацію з даного питання.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. повідомив, що візьме вирішення даного питання на особистий контроль та звернувся з проханням для остаточного його вирішення запросити на прийом селищного голову.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) подякував за оперативність у вирішенні питання виділення земельних ділянок учасникам АТО у Коростенському районі.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. повідомив, що при виділенні ділянок у Коростенському районі велика увага звертається на те, щоб ділянка не мала родовищ бурштину або титану. Зазначив, що  питання перебуває на постійному контролі і співпраця продовжується.

Коростишівський міський голова Кохан І.М. поцікавився, які перспективи розгляду  проблемних питань у Коростишівському районі.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. повідомив, що дане питання буде вирішено в межах чинного законодавства з дотриманням усіх строків розгляду після надходження звернення.

Голова обласної ради Ширма В.В. звернувся з проханням надати інформацію щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО у Коростишівському районі (с. Харитонівка), які під час зустрічі скаржилися, що їх заяви на отримання земельних ділянок вже півроку перебувають на розгляді Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. повідомив, що дане питання відпрацьовується, перебуває на контролі та у найближчий час буде остаточно вирішено.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП) попросив надати інформацію щодо завершення розгляду звернення Глибочицького сільського голови про виділення 30 га землі під пасовища. Наголосив, що на сьогодні є інформація про те, що дані землі, які виділені під пасовища для сільської ради, вже належать приватним особам, відповідно до письмового наказу керівника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. повідомив, що дані землі могли бути оформлені ще до 2013 року. Зазначив, що, у зв’язку з відсутністю спеціалістів у відділі, який контролює питання щодо виділення  земель сільськогосподарського призначення,  не було проконтрольовано прийом та розгляд документів з питання надання земель для пасовищ  у вказаній сільській раді, в результаті чого у подальшому, можливо, і були підписані документи на отримання ділянок  фізичним особам.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП) зауважив, що керівник управління  не може не тримати під контролем діяльність усіх підрозділів. Зазначив, що робота такого керівника і всього управління є незадовільною.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) зазначив, що керівнику Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області потрібно бути присутнім на кожному засіданні профільної комісії обласної ради для надання детальної інформації з ряду питань.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. зазначив, що не завжди є можливість бути присутнім на засіданнях постійних комісій обласної ради, оскільки є власний план роботи управління, виробничі наради, засідання, відрядження, які часто співпадають із засіданнями комісій обласної ради.

Голова Ружинської районної державної адміністрації Скавінська Н.Г. звернулася з проханням надати інформацію про стан вирішення питання щодо  відмови на користь учасників АТО від 10 га приватних земель та щодо необхідності перевірки підрозділом сільськогосподарської інспекції управління Держгеокадастру діяльності недобросовісних орендарів, які розорюють улоговини під великими кутами у районі, що може призвести до екологічної катастрофи.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. повідомив, що до кінця тижня будуть затверджені накази про виділення ряду земельних ділянок у Ружинському районі  для учасників АТО,  також підходить до завершення розгляд питання про  переоформлення  фермерської земельної ділянки  для ділянок  учасникам АТО. Проінформував, що для здійснення перевірки підрозділом сільськогосподарської інспекції потрібен офіційний запит адміністрації з переліком фактів поршень, здійснених орендарями.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що на сьогодні для громадян та учасників АТО  залишається незрозумілою ситуація, коли, у разі подання заяви на отримання земельної ділянки, одні громадяни отримують позитивну відповідь, іншим відмовляють. Поцікавився, чи наявний  механізм першочерговості для розгляду і задоволення заяв як громадян, так і учасників АТО, який би упорядковував  черговість видачі ділянок та убезпечував від зловживань  службовим становищем.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. запропонував створити робочу групу  для вирішення даного питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. зауважив, що дане питання не є проблемним, оскільки кожна заява проходить електронну реєстрацію.

Депутат обласної ради Заруцький В.Т. (Батьківщина) запропонував передати повноваження з виділення земельних ділянок місцевим радам, оскільки кожен голова володіє інформацією щодо наявності  площі вільних земель. Наголосив, що діяльність Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області є надзвичайно корумпованою.

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що пропозиція щодо створення електронної черги зможе вирішити питання корупції у вказаному управлінні.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП) звинуватив у корупції керівництво Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та  звернувся із запитанням, яким чином можна викорінити її з діяльності управління.

Депутат обласної  ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) зазначив, що фракція опозиційного блоку в обласній раді неодноразово пропонувала внесення змін у діюче законодавство щодо передачі повноважень місцевим органам самоврядування у вирішенні питань розпорядження їх землями, що дозволить зняти соціальну напругу та вирішити ряд проблемних питань. Запропонував підготувати пропозиції щодо внесення змін у Бюджетний, Земельний кодекси України стосовно передачі повноважень органам місцевого самоврядування  з питання  розпорядження землями запасу.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) наголосив, що варто створити робочу групу з вивчення порушеного питання, яка опрацює можливості чинного законодавства, повноваження обласної ради та обласної державної адміністрації при вирішення даного питання,  підготує  пропозиції з упорядкування  черговості  отримання ділянок. Зазначив, що всі ці дії мають бути прозорими, публічно відкритими для громадськості.

Депутат обласної ради Кокітко Н.В. (УКРОП) запропонувала спільно з  управлінням юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради підготувати  проект рішення про звернення депутатів обласної ради щодо передачі повноважень з розпорядження землями місцевим радам. Зазначила, що місцеві ради відмовляють у погодженні надання ділянки у зв’язку з відсутністю інформації про наявність вільних площ, про цільове призначення земельної ділянки, а для цього потрібно провести інвентаризацію усіх земель, однак для  здійснення даних дій немає законних повноважень.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) зазначила, що рішення потрібно приймати в межах визначених повноважень. Зауважила, що обласна рада не може приймати рішення, які будуть регулювати діяльність Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, оскільки дане управління – центральний орган влади. Запропонувала керівництву області спільно з депутатами  Верховної Ради України від Житомирщини вирішити питання щодо передачі повноважень місцевим органам самоврядування з питання розпорядження землями, оскільки його вирішення належить до повноважень Верховної Ради України через його обговорення на засіданнях фракцій, комітетів, підготовку відповідного законопроекту.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував завершити обговорення даного питання, узагальнити озвучені пропозиції і надати їх Головному управлінню Держгеокадастру у Житомирській області з подальшим контролем відповідей на них профільною комісією обласної ради. Зазначив, що передача повноважень органам місцевого самоврядування є єдиним виходом для подолання корумпованих схем у діяльності управлінь Держгеокадастру. Зауважив, що буде створено робочу групу для опрацювання питання черговості виділення земельних ділянок на території області.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП) запропонував визнати роботу Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області незадовільною та відповідну інформацію направити у Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру для відповідного реагування.

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ) подякував за роботу в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козакову С.В. та побажав у подальшому результативної праці.

В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Козаков С.В. зазначив, що вживатиме усіх можливих заходів для покращення результатів своєї діяльності.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував взяти інформацію Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області до відома.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 50,
 проти – 2,
утр. – 0,
не гол. – 9)

69. СЛУХАЛИ: Про дострокове розірвання контракту з Клименюком В.П.

    Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що дане питання розглядалося профільною комісією.
.
Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) поцікавилася, чи розглядалося дане питання на засіданні постійної комісії обласної ради питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що дане питання було предметом розгляду на засіданні постійної комісії обласної ради питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.


Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) запитала, чи є  законні підстави для  дострокового розірвання контракту з керівником закладу та якими були рекомендації профільної комісії. Зазначила, що не підтримуватиме даний проект рішення, оскільки відсутні юридичні підстави для звільнення, і рішення обласної ради повинно відповідати нормам закону, бути юридично виваженим, але не заполітизованим. Наголосила, що варто було продовжити роботу робочих груп обласної ради, які були створені за її період головування та скасовані нинішнім керівництвом, серед яких і робоча група з вивчення питання діяльності керівника комунального вищого навчального  закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради, та за результатами її перевірки готувати відповідний проект рішення, з урахуванням пропозицій профільної комісії обласної ради. Зауважила, що, у разі прийняття даного проекту рішення, керівником закладу буде подано судовий позов, який згідно з чинним законодавством буде задоволено та виплачено керівнику моральну компенсацію.  Повідомила, що підставою для розірвання контракту можуть бути кримінальні справи стосовно керівника, і тоді, відповідно до рішення суду, є офіційна підстава для звільнення, але прокурором не повідомлено про наявність кримінальних справ.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що питання щодо дострокового розірвання контракту з директором комунального вищого навчального  закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюком В.П. тривалий час є актуальним, оскільки вся Україна неодноразово спостерігала за ганебною поведінкою та вчинками керівника, депутати обласної ради в цьому переконалися особисто під час роботи у Наглядовій раді закладу. Наголосив, що, у разі невирішення сьогодні порушеного питання, депутат обласної ради Лабунська А.В. повинна взяти на себе моральну відповідальність за дії директора закладу. Зауважив, що фракція ВО «Свобода» підтримає даний проект  рішення,  а, у разі  надходження позовної заяви, буде відстоювати правильність прийняття рішення, оскільки це рішення прийняте депутатським корпусом обласної ради.

Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) зазначив, що за головування депутата обласної ради Лабунської А.В. теж не було юридичних підстав для звільнення директора комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради Гришковця В.В.

 Голова обласної ради Ширма В.В. зауважив, що рішення щодо звільнення Гришковця В.В. приймалося спільно усіма депутатами обласної ради.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) зауважила, що при вирішенні даного питання потрібно розмежовувати політичну сторону від правової, остання у цьому питанні керується саме трудовими відносинами. Зазначила, що, у разі підтримки позиції діючої влади при вирішенні цього питання, всі беруть на себе політичну відповідальність, при цьому юридичний аспект не врахований. Поцікавилася, чому правоохоронні органи не були залучені при вирішенні порушеного питання, немає посилань на результати роботи Наглядової ради, адже основним пріоритетом має виступати юридична відповідальність керівника у разі вчинення протиправних дій, а не політичне рішення депутатського корпусу обласної ради.

Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) повідомив, що ним було підготовлено депутатський запит до  Міністра внутрішніх справ України  про  поновлення кримінальних проваджень щодо дій керівника закладу, проект рішення опрацьований  та підтриманий профільними комісіями обласної ради, тому підстави для позитивного вирішення питання наявні.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зазначила, що вже час прийняти остаточне рішення з порушеного питання, оскільки наявні  факти  свідчать про підтвердження протиправної діяльності керівника закладу, зокрема, відкрито кілька кримінальних проваджень проти нього, так і самого коледжу, адже нещодавно був зафіксований факт продажу наркотиків у вказаній установі. Наголосила, що депутатський корпус не може не відреагувати на зазначені випадки порушення законодавства.  

Депутат обласної ради Григорович М.С. (Батьківщина) зауважив, що ніхто не має морального права втручатися в особисте життя іншого, особливо, якщо мова йде про жінку та її  особливі життєві обставини. Звернувся з проханням розмежовувати політичні  уподобання від особистого життя.

Депутат обласної ради Науменко В.А.  (УКРОП) зауважив, що ставлення депутатів обласної ради до усіх активістів має бути об’єктивним і виваженим.

Директор комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюк В.П. зазначив, що надасть аргументовану відповідь на  всі звинувачення в його сторону. Повідомив, що  звільнити його з посади намагаються вже протягом трьох останніх років та неодноразово вимагали грошову компенсацію за  закриття порушеного питання, і це можуть підтвердити свідки. Зауважив, що інформація щодо виведення із зали депутатів обласної ради, які хотіли бути присутніми на засіданні педагогічної ради коледжу є неправдивою та не відповідає дійсності, на доказ чого є відеозапис. Наголосив, що усі звинувачення проти нього є наклепом.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про дострокове розірвання контракту з Клименюком В.П.».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 24)
                                        (рішення додається)

70. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на користування надрами.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зазначив, що після тривалої відсутності у залі працює  депутат обласної ради Лабунська А.В., яка, відповідно до досвіду роботи на посаді голови обласної ради, зможе надати інформацію стосовно надання погоджень на користування надрами, у т.ч. дослідно-промислової розробки родовищ бурштину, згідно з мовчазною згодою, шістьом підприємствам, зокрема, «Райт Солюшн», та про керівника названого підприємства  Коца Віктора Васильовича.

Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) зауважила, що дійсно володіє інформацією щодо розгляду обласною радою питань про надання погоджень на користування надрами кільком підприємствам, але в жодному разі не має відношення до результатів їх діяльності. Зазначила, що в неофіційному порядку зверталася до керівництва обласної ради щодо надання відповідних копій документів, листів, які підтверджують вчасне надання відмови у погодженні користування надрами або їх розробці, та відповідно до прийнятих обласною радою рішень. Звернулася з проханням до секретаріату надати підтверджуючі копії документів. Наголосила, що, перебуваючи на посаді голови обласної ради, була єдиним головою серед голів усіх обласних рад, яка звернулася з позовом до Кабінету Міністрів України про визнання недійсною постанови Кабінету Міністрів України стосовно мовчазної згоди, у результаті чого Київським окружним адміністративним судом  позовну заяву задоволено, а мовчазну згоду  визнано незаконною. Повідомила, що на сьогодні дію постанови Кабінету Міністрів України призупинено, але, Державна служба геології та надр України подала апеляційну скаргу, однак справу до розгляду не призначено. Звернулася з проханням до голови обласної ради підготувати копії усіх документів щодо запитів, які надійшли в обласну раду від Державної служби геології та надр України про надання погоджень на користування надрами і розробку родовищ, про кількість і час наданих відповідей на запити за період її перебування на посаді голови обласної ради. Звернула увагу, що усі звинувачення на її адресу, у тому числі, які лунають від представника РП Олега Ляшка Мосійчука І.В. у Верховній Раді України, є неправдивими, оскільки в жодному разі не надавалися погодження без згоди громади, додаткового опрацювання наданих документів, без обговорення і погодження з заступником голови обласної ради Рибак Н.І., яка особисто доповідала з цих питань. Проінформувала, що звинувачення лідера Радикальної партії Олега Ляшка на адресу лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко та політичного об’єднання є безпідставними.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зауважив, що від депутата обласної ради Лабунської А.В. подано позов щодо оскарження наданої постійною комісією обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендації про підтримку громадського порядку під час пленарного засідання обласної ради, але немає позову до підприємства «Райт Солюшн», в якому засновником є керівник фракції ВО «Батьківщина»  в Олевській міській раді та яке займається розробкою родовища бурштину на території області. Зазначив, що депутат обласної ради Лабунська А.В. є надзвичайно кваліфікованим і впливовим юристом, але щодо діяльності вказаного підприємства було вчинено неправомірні дії. Наголосив, що саме колишнім головою обласної ради Лабунською А.В. ініційовано дострокове розірвання контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюком В.П. на основі юридичних підстав, але водночас загальмовано для його ж підтримки, що спостерігається і зараз під час пленарного засідання. Звернув увагу, що варто остаточно вирішити  порушене питання  щодо дострокового розірвання контракту та  закрити судові справи, які виникли за головування Лабунської А.В.

Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) звернулась з проханням до депутатського корпусу обласної ради поводитися коректно та гідно. Зауважила, що питання надання погоджень на користування надрами та розробку родовищ було на постійному контролі попереднього керівництва обласної ради за підтримки і допомоги  усього виконавчого апарату обласної ради. Зазначила, що усі звинувачення на адресу попереднього керівника обласної ради Лабунської А.В. є безпідставними, що підтверджують відповідні офіційні документи. Ознайомила з інформацією щодо надходження офіційних запитів від Державної служби геології та надр України та наданих обласною радою відповідей. Наголосила, що робота депутатів обласної ради повинна відповідати нормам чинного законодавства.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) проінформувала, що сьогодні о 21:30 вийде в ефір програма «Центр розслідувань України», яка ознайомить з фактами приватної діяльності щодо розробки родовищ бурштину Віктора Коца, який є депутатом Олевської ОТГ та представляє політичну силу ВО «Батьківщина».

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) вніс пропозицію створити фонд підтримки онкології в області, куди можна буде перераховувати кошти,  які, у свою чергу будуть цільовими і  спрямовуватись на придбання необхідного обладнання, устаткування, ліків.  Зазначив, що діяльність фонду дасть можливість мешканцям області вчасно проходити обстеження, отримувати необхідну медичну допомогу вже на європейському рівні, а лікарі зможуть вчасно діагностувати, лікувати, оперувати. Наголосив, що тема розподілу великої кількості коштів, накопичення капіталу не може бути основною, якщо у нації немає здоров’я, адже завдання кожного депутата -  працювати на благо його народу.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) наголосив, що ним були озвучені офіційні факти щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами і розробку родовищ рядом підприємств, одне з яких належить члену політичної сили ВО «Батьківщина», депутату ОТГ  Олевського району Коцу Віктору.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що питання надзвичайно складне, актуальне та резонансне. Проінформував, що на сьогодні отримано шість ліцензій трьома компаніями  на загальну площу майже 10 тис. га в Олевському і Овруцькому районах, у листах за підписом голови обласної ради повідомлено про відмову у наданні погоджень. Повідомив, що було підготовлено лист на прокуратуру щодо розгляду даної справи у суді, і на сьогодні повідомлено, що суд прийняв до розгляду  ці справи. Запропонував підготувати звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо анулювання наданих спецдозволів, оскільки обласна рада має діяти відповідно до чинного законодавства. Поставив на голосування запропонований проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 9)
                                        (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В. додатково проінформував, що насправді є три фірми, які зареєстровані в Гонконзі  та одну з них очолює голова фракції ВО «Батьківщина»  Коц Віктор Васильович. Зазначив, що підготовлено звернення до управління лісових ресурсів щодо надання погодження на проведення робіт з розробки родовищ цим фірмам.

71. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності підвищення розміру пенсій не нижче рівня фактичного прожиткового мінімуму.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

72. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про передачу повноважень по видачі спеціальних дозволів на користування надрами місцевого значення обласним державним адміністраціям.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

73. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання для КУ «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

74. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг щодо скасування рішення НКРЕКП про встановлення щомісячної абонентної плати за підключення до системи газопостачання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

75. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Аптека «Міжлікарняна» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

76. СЛУХАЛИ: Про використання коштів для забезпечення виконання депутатських повноважень.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) запропонувала створити робочу групу з вивчення питань роботи інтернатів у Житомирській області. Повідомила, що працівники інтернатів звертаються з проханнями допомогти у вирішенні питань щодо порушень  і зловживань службовим становищем директорами інтернатів. Зазначила, що деякі директори зацікавлені у закритті своїх навчальних закладів, використовуючи певні корупційні схеми. Звернулася з проханням, щоб депутати долучалися до роботи нової робочої групи, до складу якої увійдуть медичні працівники та кваліфіковані експерти.

    Член громадської ради при облдержадміністрації, член ромської громади України Коберник Л.М. висловила і озвучила подяку колишньому начальнику управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбасу О.М., який допомагав і допомагає людям з інвалідністю, розробив карту реабілітації для учасників АТО, від громадських організацій, приватних підприємців Житомирської області, товариств інвалідів, Житомирської спілки ветеранів Афганської війни.

    Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зауважив, що активістка Чижова Г.Х. оперує неправдивими фактами стосовно лікування дітей та безпідставно ставить під сумнів роботу кваліфікованих лікарів, вводить в оману депутатів обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив десяту сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

Голова обласної ради                                                      В.В. Ширма