• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2017


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Чотирнадцята сесія                                  VІІ скликання

21.12.17                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 59 депутатів


Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що гімн виконають  вихованці Черняхівської гімназії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблого в АТО бійця 95-ї бригади старшого солдата Артема Гульцьо.

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються.
Після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії беруть участь народний депутат України Павленко Ю.О. та головний консультант Управління по зв’язках з органами влади і місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України Видиборець М.К.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. привітали та вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Указами Президента України

Нагороджено:

ОРДЕНОМ «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ
Бородавку Миколу Миколайовича, тракториста приватної агрофірми «Єрчики» Попільнянського району;

Бабицького Івана Васильовича, Черняхівського селищного голову

Присвоєно почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ
Зайченку Олександру Сергійовичу, художньому керівнику гурту «Кредо», м. Житомир

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ
Вербило Ларисі Василівні, методисту української мови та літератури науково-методичного центру управління освіти Житомирської міської ради

Романчуку Вадиму Володимировичу, директору комунального навчального закладу «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ
Білявській Олені Домініківні, заступнику директора з навчально-виховної роботи музичного відділення школи мистецтв м. Новоград-Волинського

Хитрому Олексію Івановичу, начальнику відділу культури і туризму Ружинської районної державної адміністрації

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Мойсієнко Вірі Василівні, завідувачу кафедри рослинництва Житомирського національного агроекологічного університету

Лепетюку Сергію Івановичу, директору приватної агрофірми «Тетерів» Любарського району

Ткачуку Василю Олександровичу, начальнику управління агропромислового розвитку Новоград-Волинської районної державної адміністрації

Сторожеву Ігорю Вікторовичу, засновнику ПСП «Батьківщина» Ружинського району

Грамотою обласної ради нагороджено Самчик Дар’ю Олександрівну, спортсменку, золоту призерку Чемпіонату України зі змішаних єдиноборств.
Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. ще раз привітали нагороджених та побажали їм плідної праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат Казюк О.В., за погодженням з фракціями, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Чорноморця Олександра Павловича, Чернявського Павла Петровича, Диняка Сергія Васильовича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Чорноморця О.П. (Оп. блок).
2.    Чернявського П.П. (РПЛ).
3.    Диняка С.В. (БПП).

(за –55,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. –2)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік.
2. Про обласну комплексну Програму соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та  незахищених верств населення  Житомирської області на 2018-2022 роки.
3. Про обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки.
4. Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік.
5. Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017 – 2018 роки.
6. Про внесення змін до  обласного бюджету на 2017 рік.
7. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
8. Про обласний бюджет на 2018 рік.
9. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.
10. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.03.12 № 493 «Про Житомирську обласну краєзнавчу премію», зі змінами.
11. Про переукладення контракту з Совою А.М.
12. Про внесення  змін до контракту з директором Тетерівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.
13. Про внесення  змін до контракту з директором Новоборівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.
14. Про внесення  змін до контракту з директором Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.
15. Про внесення  змін до контракту з директором Довбиського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.
16. Про внесення  змін до контракту з директором Ходорківського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.
17. Про внесення змін до контракту з ректором комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради.
18. Про внесення змін та затвердження Положення про комунальну установу «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» Житомирської обласної ради в новій редакції.
19. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради в новій редакції.
20. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради.
21. Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
22. Про орендну плату.
23. Про встановлення орендної плати.
24. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
25. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
26. Про надання згоди на поділ земельної ділянки комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.
27. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.
28. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.
29. Про списання основних засобів.
30. Про списання медичного обладнання.
31. Про передачу автомобіля.
32. Про надання дозволу на відчуження.
33. Про внесення змін і доповнень у рішення обласної ради від 10.04.14            № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів  спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
34. Про надання згоди ФОП Парфентієву Ю.О. на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.
35. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 02.11.17   № 24679/03/12-17 щодо  погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Українська гранітна корпорація».
36. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 31.10.17 №24243/03/12-17 щодо  погодження продажу на аукціоні  спеціального дозволу на  користування надрами.
37. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.10.17   № 23745/03/12-17 щодо  погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Поліський лабрадорит».
38. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське».
39. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.10.17 №22653/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству «Леся».
40. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Всеукраїнське громадське об’єднання   «Альянс молодої сили».
41. Про утворення лісового заказника місцевого значення «Урочище Дуби».
42. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Венглівського І.А.
43. Про план роботи обласної ради на І півріччя 2018 року.
44. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
45. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тринадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.
46. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено підтримати розгляд окремих питань як таких, що потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. повідомив, що президія рекомендувала внести на розгляд обласної ради додаткові питання, що потребують невідкладного вирішення, а саме:

47. Про Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області у 2018 році.
48. Про Програму матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, на 2018-2020 роки.
49. Про Програму матеріально-технічного забезпечення 4-го батальйону територіальної оборони Житомирської області та Житомирського обласного військового комісаріату на 2018-2020 роки.
50. Про Програму підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області,  на 2018-2020 роки.
51. Про  програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017-2021 роки.
52. Про Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік.
53. Про обласну Програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2018-2022 роки.
54. Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік.
55. Про внесення змін у рішення обласної ради від 02.11.17 № 772.
56. Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки, зі змінами.
57. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №406, зі змінами.
58. Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 25.05.17 № 645.
59. Про припинення Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.
60. Про припинення обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича Житомирської обласної ради.
61. Про припинення обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласного наркологічного диспансеру Житомирської обласної ради.
62. Про припинення обласного шкірно-венерологічного диспансеру Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласного наркологічного диспансеру  Житомирської обласної ради.
63. Про припинення комунальної установи “Обласний культурно-мистецький центр” Житомирської обласної ради шляхом приєднання до Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради.
64. Про звільнення від батьківської плати Решетнюка Р.В.
65. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту про Виборчий кодекс України № 3112-1.
66. Про звернення депутатів обласної ради до Міністра інфраструктури України та Голови Державної служби України з безпеки на транспорті щодо забезпечення функціонування роботи мобільних пунктів придорожнього контролю у Житомирській області.
67. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо Стратегії реформування лісового господарства України на період до 2022  року.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію про включення у порядок денний питань, які потребують невідкладного вирішення і були озвучені першим заступником голови обласної ради Крамаренком С.М.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)