• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2017


trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Чотирнадцята сесія                                  VІІ скликання

21.12.17                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 59 депутатів


Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що гімн виконають  вихованці Черняхівської гімназії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблого в АТО бійця 95-ї бригади старшого солдата Артема Гульцьо.

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються.
Після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії беруть участь народний депутат України Павленко Ю.О. та головний консультант Управління по зв’язках з органами влади і місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України Видиборець М.К.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. привітали та вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Указами Президента України

Нагороджено:

ОРДЕНОМ «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ СТУПЕНЯ
Бородавку Миколу Миколайовича, тракториста приватної агрофірми «Єрчики» Попільнянського району;

Бабицького Івана Васильовича, Черняхівського селищного голову

Присвоєно почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ
Зайченку Олександру Сергійовичу, художньому керівнику гурту «Кредо», м. Житомир

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ
Вербило Ларисі Василівні, методисту української мови та літератури науково-методичного центру управління освіти Житомирської міської ради

Романчуку Вадиму Володимировичу, директору комунального навчального закладу «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ
Білявській Олені Домініківні, заступнику директора з навчально-виховної роботи музичного відділення школи мистецтв м. Новоград-Волинського

Хитрому Олексію Івановичу, начальнику відділу культури і туризму Ружинської районної державної адміністрації

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Мойсієнко Вірі Василівні, завідувачу кафедри рослинництва Житомирського національного агроекологічного університету

Лепетюку Сергію Івановичу, директору приватної агрофірми «Тетерів» Любарського району

Ткачуку Василю Олександровичу, начальнику управління агропромислового розвитку Новоград-Волинської районної державної адміністрації

Сторожеву Ігорю Вікторовичу, засновнику ПСП «Батьківщина» Ружинського району

Грамотою обласної ради нагороджено Самчик Дар’ю Олександрівну, спортсменку, золоту призерку Чемпіонату України зі змішаних єдиноборств.
Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. ще раз привітали нагороджених та побажали їм плідної праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат Казюк О.В., за погодженням з фракціями, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Чорноморця Олександра Павловича, Чернявського Павла Петровича, Диняка Сергія Васильовича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Чорноморця О.П. (Оп. блок).
2.    Чернявського П.П. (РПЛ).
3.    Диняка С.В. (БПП).

(за –55,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. –2)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік.
2. Про обласну комплексну Програму соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та  незахищених верств населення  Житомирської області на 2018-2022 роки.
3. Про обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки.
4. Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік.
5. Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017 – 2018 роки.
6. Про внесення змін до  обласного бюджету на 2017 рік.
7. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
8. Про обласний бюджет на 2018 рік.
9. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.
10. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.03.12 № 493 «Про Житомирську обласну краєзнавчу премію», зі змінами.
11. Про переукладення контракту з Совою А.М.
12. Про внесення  змін до контракту з директором Тетерівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.
13. Про внесення  змін до контракту з директором Новоборівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.
14. Про внесення  змін до контракту з директором Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.
15. Про внесення  змін до контракту з директором Довбиського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.
16. Про внесення  змін до контракту з директором Ходорківського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.
17. Про внесення змін до контракту з ректором комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради.
18. Про внесення змін та затвердження Положення про комунальну установу «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» Житомирської обласної ради в новій редакції.
19. Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради в новій редакції.
20. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради.
21. Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
22. Про орендну плату.
23. Про встановлення орендної плати.
24. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
25. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
26. Про надання згоди на поділ земельної ділянки комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.
27. Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.
28. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.
29. Про списання основних засобів.
30. Про списання медичного обладнання.
31. Про передачу автомобіля.
32. Про надання дозволу на відчуження.
33. Про внесення змін і доповнень у рішення обласної ради від 10.04.14            № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів  спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
34. Про надання згоди ФОП Парфентієву Ю.О. на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.
35. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 02.11.17   № 24679/03/12-17 щодо  погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Українська гранітна корпорація».
36. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 31.10.17 №24243/03/12-17 щодо  погодження продажу на аукціоні  спеціального дозволу на  користування надрами.
37. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.10.17   № 23745/03/12-17 щодо  погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Поліський лабрадорит».
38. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське».
39. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.10.17 №22653/03/12-17щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству «Леся».
40. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Всеукраїнське громадське об’єднання   «Альянс молодої сили».
41. Про утворення лісового заказника місцевого значення «Урочище Дуби».
42. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Венглівського І.А.
43. Про план роботи обласної ради на І півріччя 2018 року.
44. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
45. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тринадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.
46. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено підтримати розгляд окремих питань як таких, що потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. повідомив, що президія рекомендувала внести на розгляд обласної ради додаткові питання, що потребують невідкладного вирішення, а саме:

47. Про Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області у 2018 році.
48. Про Програму матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, на 2018-2020 роки.
49. Про Програму матеріально-технічного забезпечення 4-го батальйону територіальної оборони Житомирської області та Житомирського обласного військового комісаріату на 2018-2020 роки.
50. Про Програму підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області,  на 2018-2020 роки.
51. Про  програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017-2021 роки.
52. Про Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік.
53. Про обласну Програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2018-2022 роки.
54. Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік.
55. Про внесення змін у рішення обласної ради від 02.11.17 № 772.
56. Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки, зі змінами.
57. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №406, зі змінами.
58. Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 25.05.17 № 645.
59. Про припинення Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.
60. Про припинення обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича Житомирської обласної ради.
61. Про припинення обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласного наркологічного диспансеру Житомирської обласної ради.
62. Про припинення обласного шкірно-венерологічного диспансеру Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласного наркологічного диспансеру  Житомирської обласної ради.
63. Про припинення комунальної установи “Обласний культурно-мистецький центр” Житомирської обласної ради шляхом приєднання до Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради.
64. Про звільнення від батьківської плати Решетнюка Р.В.
65. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту про Виборчий кодекс України № 3112-1.
66. Про звернення депутатів обласної ради до Міністра інфраструктури України та Голови Державної служби України з безпеки на транспорті щодо забезпечення функціонування роботи мобільних пунктів придорожнього контролю у Житомирській області.
67. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо Стратегії реформування лісового господарства України на період до 2022  року.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію про включення у порядок денний питань, які потребують невідкладного вирішення і були озвучені першим заступником голови обласної ради Крамаренком С.М.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)


Голова обласної ради Ширма В.В. вніс пропозицію перед питанням «Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік» розглянути питання обласних програм, які потребують фінансування з обласного бюджету, а саме:
47. Про Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області у 2018 році.
48. Про Програму матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, на 2018-2020 роки.
49. Про Програму матеріально-технічного забезпечення 4-го батальйону територіальної оборони Житомирської області та Житомирського обласного військового комісаріату на 2018-2020 роки.
50. Про Програму підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області,  на 2018-2020 роки.
51. Про  програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017-2021 роки.
52. Про Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік.
53. Про обласну Програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2018-2022 роки.
55. Про внесення змін у рішення обласної ради від 02.11.17 № 772.
56. Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки, зі змінами.
57. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №406, зі змінами.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування дану пропозицію.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував депутатські запити подати в секретаріат для того, щоб їх опрацювати та розглянути після обговорення бюджетних питань.

    Голова обласної ради Ширма В.В. вніс і поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що слово для виступів, згідно з поданими заявами, буде надано в «різному» в кінці сесії.

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував затвердити такий регламент сесії обласної ради: для інформації з питань порядку денного – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин, відповіді на запитання – до 10 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 2)

4. СЛУХАЛИ: Про програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що на виконання доручення постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села департаментом економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва спільно з управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрації відкореговано абсолютні та відносні прогнозні показники по валовій продукції сільського господарства.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                      (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про обласну комплексну Програму соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та  незахищених верств населення  Житомирської області на 2018-2022 роки.

Депутат обласної ради  Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що, відповідно до чинного законодавства,  яке передбачає надання соціальних гарантій, пільг або інших виплат  учасникам визвольних змагань, потрібно внести наступні зміни у даний проект рішення:

- додати у  назві Програми соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та  незахищених верств населення  Житомирської області на 2018-2022 роки після слів «ветеранів війни та праці» слова «учасників визвольних змагань»;
- доповнити Програму соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів та  незахищених верств населення  Житомирської області на 2018-2022 роки пунктом, який передбачатиме забезпечення щомісячних виплат учасникам боротьби за незалежність України у ХХ столітті.

Депутат обласної ради  Галагуза О.В. (Самопоміч) зауважила, що на сьогодні в області відсутній реєстр ветеранів ОУН-УПА. Звернулася з проханням до керівників районів області подбати про створення відповідних реєстрів у кожному з районів та вчасне вшанування борців за незалежність України, а також їх вдів.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, з урахуванням внесених пропозицій.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 0)
                                              (рішення додається)

    Голова обласної ради Ширма В.В. надав слово для виступу народному депутату України Павленку Ю.О.

    Народний депутат України Павленко Ю.О. зазначив, що проведення реформ у нашій державі є надзвичайно необхідним процесом, але, на жаль всі прийняті реформи є псевдореформами, які все більше підводять народ до межі зубожіння.
    Наголосив, що, фракція опозиційного блоку у Верховній Раді України  не підтримала затвердження Державного бюджету України на 2018 рік, але народні депутати готові підтримати прийняття Житомирського обласного бюджету, адже область повинна розвиватися. Підтримав прийняття важливих обласних програм.
    Зауважив, що діяльність від усіх фракцій народних депутатів України буде мобілізовано для вирішення проблем Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради.
    Порушив питання щодо інклюзивної освіти, стану екології у Житомирській області, виплати пенсій пенсіонерам правоохоронних органів.
    Зазначив, що депутатський корпус Верховної Ради України максимально налаштований на співпрацю з Житомирською обласною радою.

    Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) поцікавився, яка доля проекту Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» та яка особиста позиція з даного питання народного депутата Павленка Ю.О.

    Народний депутат України Павленко Ю.О. відповів, що даний законопроект не передбачає вирішення питання війни і миру, він не внесений у порядок денний, це тільки популістичний жест. Фракція не голосувала за дане рішення, натомість підготувала декілька законопроектів з метою врегулювання ситуації на окупованій території.

    Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) нагадав, що у січні планується проведення наради щодо вирішення проблем Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради і запропонував другим  розглянути питання щодо легалізації роботи бурштинокопалень.

    Народний депутат України Павленко Ю.О. відповів, що підготовлено законопроект по легалізації видобутку бурштину, але його заблоковано.

    Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) зазначив, що питання видобутку бурштину дуже важливе та запропонував на нараду щодо вирішення проблем Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради і легалізації роботи бурштинокопалень запросити представників вищих державних органів влади.

6. СЛУХАЛИ: Про обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку погодила проект рішення за умови включення у програму бійців-добровольців АТО та склад комісії з надання кредитів буде затверджуватись спільним розпорядженням голови облдержадміністрації і голови обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)


7. СЛУХАЛИ: Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, президія погодили доповнити програму пунктом щодо придбання планшетів для депутатів обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017 – 2018 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.03.12 № 493 «Про Житомирську обласну краєзнавчу премію», зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                      (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про Програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області у 2018 році.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про Програму матеріально-технічного забезпечення підшефних військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, закріплених за Житомирською облдержадміністрацією, на 2018-2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про Програму матеріально-технічного забезпечення 4-го батальйону територіальної оборони Житомирської області та Житомирського обласного військового комісаріату на 2018-2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                      (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про Програму підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області,  на 2018-2020 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                      (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2017-2021 роки.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                      (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області на 2018 рік.
Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку не набралася достатня кількість голосів для підтримки проекту, з питань бюджету і комунальної власності – підтримала внесення даного питання на розгляд обласної ради. Президія підтримала проект даного рішення та запропонувала внести зміни щодо заміни на дорогах пріоритетних дорожніх знаків на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
Доповнення та зміни враховано.

    Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зазначила, що деякі дорожні знаки також протирічать законодавству про децентралізацію влади.

    Депутат обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина) поцікавилася, відповідно до яких правил затверджується перелік будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області та запропонувала створити постійно діючу комісію, яка буде визначати та контролювати черговість.

    Голова облдержадміністрації Гундич І.П. відповів, що даний перелік складено по пріоритетності, відповідно до поданих районами пропозицій, його можна змінювати залежно від потреб і вимог.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зауважив, що слід дотримуватися Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) зазначив, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності підтримала внесення даного питання на розгляд обласної ради та наголосив, що контроль за освоєння коштів має бути покладено на профільне управління облдержадміністрації. Поцікавився, як складеться доля районних дорожніх управлінь.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що під час виконання дорожніх робіт потрібно дотримуватись вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та запропонував встановити інформаційні позначки, які відображали б історію боротьби українського народу за незалежність.

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування даний проект рішення.

 ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)


16. СЛУХАЛИ: Про обласну Програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2018-2022 роки.

    Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) запропонувала пункт 3 «Напрями поводження з відходами» таблиці «Напрями діяльності та заходи Програми» розділу 5 «Перелік завдань (напрямів), заходів Програми та результативні показники» додатка до проекту рішення обласної ради «Про обласну Програму охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області на 2018-2022 роки» відобразити у відповідній редакції розділу І «Утилізація відходів (КПКВК1618312) таблиці кошторис витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік додатка до проекту рішення обласної ради «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік».

    Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) порушив питання щодо припинення незаконної діяльності з випалювання деревного вугілля                   ФОП Морозовим В.П. на території с. Гришківці Бердичівського району Житомирської області.
    Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) запропонував передбачити у програмі економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік та у Програмі охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік, відповідно, організацію побудови в Житомирській області  мікрорегіональних заводів з переробки сміття за рахунок грандів, залучення інвестицій і співфінансування з місцевими, регіональними, обласним та державним бюджетами.

    Начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ревенко О.М. зазначила, що, за умови залучення інвесторських коштів, можна внести відповідні зміни у Програму.

ВИРІШИЛИ: Доручити департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації, управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації передбачити у програмі економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік та у Програмі охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік, відповідно, організацію побудови в Житомирській області  мікрорегіональних заводів з переробки сміття за рахунок грандів, залучення інвестицій і співфінансування з місцевими, регіональними, обласним та державним бюджетами.

( за – 58,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)

     Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. повідомив, що громада протестує щодо випалювання деревного вугілля ФОП Морозовим В.П. на території с. Гришківці Бердичівського району Житомирської області, а підприємець пообіцяв перенести виробництво далі від населеного пункту.

    Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) запропонував звернутися у прокуратуру Житомирської області у зв’язку з перевищенням повноважень екологічної інспекції при наданні дозволу на випалювання деревного вугілля.

    Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) зазначив, що закриття таких підприємств – це компетенція правоохоронних органів, а не обласної ради.

    Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) запропонував ставити дане питання на голосування.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                      (рішення додається)

    Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ревенко О.М. у кінці сесії проінформує присутніх про ситуацію щодо випалювання деревного вугілля ФОП Морозовим В.П. на території с. Гришківці Бердичівського району Житомирської області.

17. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 02.11.17 № 772.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що питання розглядалось на засіданнях постійних комісій обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, з питань бюджету і комунальної власності та президії обласної ради.
Пропонується прийняти запропонований проект рішення з урахуванням пропозицій та зауважень.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                      (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 0)
  (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №406, зі змінами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до  обласного бюджету на 2017 рік

Інформує: Мініч Л.Г. - в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Мініч Л.Г. - в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 1)
  (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про обласний бюджет на 2018 рік.

Інформує: Мініч Л.Г. - в.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

Депутат обласної ради  Лабунська А.В. (Батьківщина) зазначила, що, відповідно до наданого проекту рішення, на розвиток агропромислового комплексу області передбачено 6 млн. грн.  Запропонувала зробити перерозподіл, направивши із них кошти у сумі 3 млн. грн на розвиток фермерських господарств, які орендують землі до 100 га.

Депутат обласної ради Костюшко І.В. (БПП) зауважила, що під час опрацювання даного проекту рішення на засіданні профільної комісії обласної ради його було підтримано в цілому, без визначення напрямів, оскільки в даному проекті не передбачено кошти на підтримку фермерських господарств. Запропонувала повернутися до розгляду порушеного питання, передбачивши фінансування фермерських господарств – мікро- та малого бізнесу, оскільки вони є основоположниками розвитку агропромислового комплексу області.

Депутат обласної ради Маланюк О.З (Самопоміч) зауважив, що, відповідно до вимог чинного законодавства, з 1 липня 2018 року передбачено заборону на закупівлю молока 2 сорту у домашніх домогосподарств. Запропонував у програмі розвитку агропромислового комплексу області передбачити кошти на придбання апаратів машинного доїння з охолоджуючим елементом для домашніх домогосподарств, що у подальшому дасть можливість отримувати молоко вищого сорту та реалізовувати його за відповідною ціною.

Депутат обласної ради Гула Р.М. (Оп. блок) зауважила, що близько 2 млн. грн, наданих відповідно до виділеної субвенції, залишаються нереалізованими за призначенням та повертаються у бюджет.  Повідомила, що на сьогодні передбачено процес ліквідації  Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради, створеного як зразок реалізації ряду європейських цінностей, який вивчає питання запобігання насильства у сім’ях, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків. Звернулася з проханням надати пояснення щодо вирішення порушеного питання.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. повідомив, що ліквідація Житомирського обласного гендерного ресурсного центру  Житомирської обласної ради відбувається у зв’язку з вимогами чинного законодавства, у результаті чого ліквідовується комунальне підприємство Житомирський обласний гендерний ресурсний центр Житомирської обласної ради та буде відкрито сектор з гендерної політики при управлінні сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації. Наголосив, що усі працівники центру  перейдуть працювати  у вказане управління.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) запропонував профільній постійній комісії обласної ради опрацювати питання щодо передбачення коштів для закупівлі охолоджуючих установок препаратів машинного доїння, що у подальшому надасть можливість закупляти у населення молоко вищого гатунку.

Депутат обласної ради Костюшко І.В. (БПП) зауважила, що на сьогодні держава підтримує розвиток малого та середнього підприємництва, але не має можливості вкладати у його розвиток значний фінансовий ресурс. Запропонувала підтримати розвиток фермерських господарств, передбачивши відповідне їх фінансування.

Депутат обласної ради Заруцький В.Т. (Батьківщина) зазначив, що порушене питання є надзвичайно актуальним на даний час, оскільки для багатьох мешканців сіл фермерство є одним із джерел життєзабезпечення. Наголосив, що прийняття  відповідного закону про заборону прийому молока у населення, що вступає в дію з 1 липня 2018 року, спричинить зупинку промисловості з переробки молочної продукції, у зв’язку з чим варто зацікавити саме переробника з питання забезпечення холодильними установками виробника молочної продукції.

Депутат обласної ради Чорноморець О.М. (Оп. блок) запропонував на черговій сесії обласної ради розглянути питання щодо перспективи і розвитку одноосібних сільських господарств регіонального рівня як одне з найголовніших та яке потребує невідкладного вирішення. Зазначив, що підтримує проект рішення щодо обласного бюджету на  2018 рік для подальшого розвитку області в цілому.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зазначив, що підтримує пропозицію колег-депутатів щодо необхідності  розвитку аграрної галузі області, зокрема тваринництва. Запропонував звернутися до народних депутатів України, які представляють Житомирську область, щодо відхилення законопроекту про заборону закупівлі молочної продукції 2 сорту у населення. Наголосив, що у програмі розвитку агропромислового комплексу області потрібно передбачити кошти на придбання апаратів машинного доїння з метою вдосконалення роботи галузі тваринництва області.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) підтримав пропозицію депутатів обласної ради щодо необхідності розвитку аграрного сектора області, оскільки в подальшому це сприятиме створенню робочих місць, наповненню як індивідуальних, так і місцевих бюджетів. Наголосив, що до кінця поточного року потрібно вирішити питання щодо використання коштів субвенції, яка передбачена на створення будинків сімейного типу.

Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) звернулася з проханням пояснити, які зміни чекають населення області у зв’язку з прийняттям ряду положень медичної реформи, що стосуються надання першої невідкладної допомоги у разі гіпертонічного кризу, підвищення температури у дітей та загострення ниркової хвороби.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що перша невідкладна допомога мешканцям області надаватиметься вчасно, оскільки в обласному бюджеті передбачено  фінансування на зазначені цілі.

Депутат обласної ради Палушенко О.Д. (БПП) запропонував  звернутися до вищих державних органів влади щодо відхилення законопроекту про заборону закупівлі молочної продукції 2 сорту у населення.

Депутат обласної ради Ющенко О.М. (НП) зазначив, що потрібно підтримувати одноосібні сільські господарства, однак вони не гарантують  надання  якісної продукції. Запропонував передбачити у програмі кошти на придбання охолоджуючого обладнання для доїльних апаратів та впроваджувати у практику досвід щодо створення сільськогосподарських кооперативних підприємств з метою вдосконалення якості і конкурентноспроможності молочної продукції, розвитку аграрного сектору регіонального рівня.

Голова обласної ради Ширма В.В. наголосив, що на черговій сесії буде розглянуто питання про перерозподіл коштів обласного бюджету, під час опрацювання якого будуть враховані пропозиції депутатів обласної ради щодо підтримки розвитку фермерського господарства в області.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зауважила, що профільна комісія обласної ради рекомендувала  застосовувати дисциплінарні стягнення до керівників навчальних закладів, які до кінця поточного року не освоїли кошти державної субвенції та не придбали необхідне обладнання для закладів, в яких впроваджується інклюзивна освіта. Запропонувала у наступному році  приділяти порушеному питанню особливу увагу.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 5,
         не гол. – 0)
  (рішення додається)

В.о. директора департаменту фінансів облдержадміністрації Мініч Л.Г. подякував головам районних рад, міським головам, головам об’єднаних територіальних громад, головам райдержадміністрацій, директорам департаментів, начальникам відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівникам обласних управлінь, організацій та установ за плідну співпрацю.


23. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Крамаренко С.М. – перший заступник голови обласної ради.

23.1. Про запит депутата Кізіна С.В. щодо недопущення втрати державного майна у парку відпочинку «Крошенський».
ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Війтовичу Л.М.,            голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П.                      Про результати розгляду запиту повідомити до 21.01.18 депутата Кізіна С.В. та обласну раду.
23.2. Про запит депутата Григоровича М.С. щодо виділення коштів із обласного бюджету на ремонт мосту через річку Тетерів у м. Радомишлі.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Гундичу І.П. Про результати розгляду запиту повідомити до 21.01.18 депутата Григоровича М.С. та обласну раду.
ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

 ( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 3)
                            (запити додаються)

    Відповідно до Регламенту роботи обласної ради, голова обласної ради Ширма В.В. оголосив перерву.

    Після перерви депутати продовжили роботу.

24. СЛУХАЛИ: Про  внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 11)
  (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про переукладення контракту з Совою А.М.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що проект рішення підготовлений та поданий депутатом Орлюком Сергієм Валерійовичем.
Профільна комісія рекомендувала переукласти контракт з Совою Анатолієм Миколайовичем на один рік.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення  додається)

26. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором Тетерівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зауважив, що у приміщенні обласної ради представники громадськості роздають агітаційні листівки, які містять неправдиву інформацію щодо нього як депутата обласної ради, чим перешкоджають здійсненню депутатської діяльності. Звернувся з проханням до представників правоохоронних органів  вжити невідкладних заходів для вирішення ситуації, яка склалася.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що на сьогодні залишається невирішеним питання щодо створення та проведення виборів в об’єднаній територіальній громаді, до складу  якої може бути включена Новогуйвинська селищна рада.

Голова Житомирської районної ради Крутій С.Г. звернувся з проханням надати інформацію щодо створення ОТГ, до складу якої мають увійти смт Новогуйвинське, с.Пряжів,с.Сінгури та ін. села, оскільки не розвивається інфраструктура, не вирішуються питання щодо надання комунальних послуг.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що надання роз’яснення з даного питання може надати голова обласної державної адміністрації Гундич І.П., оскільки питання розробки перспективного плану та внесення в нього змін належить до компетенції обласної державної адміністрації.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зауважив, що інформацію з даного питання важливо обговорити на сьогоднішньому засіданні обласної ради.

Депутат обласної ради Гула Р.М. (Оп. блок) зауважила, що порушене питання є надзвичайно актуальним, але тривалий час залишається невирішеним, що спричиняє незручності як для мешканців сіл, так і роботі місцевих рад. Звернулася з проханням  обов’язково розглянути дане питання під час засідання обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що, на його думку, саме смт Новогуйвинське має бути центром ОТГ.

Депутат обласної ради Маланюк О.З. (Самопоміч) звернувся з проханням до голови постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізіна С.В. слідкувати за дотриманням вимог Регламенту роботи обласної ради під час засідання обласної ради та не порушувати його норми.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) попросив голову обласної  державної адміністрації Гундича І.П. надати пояснення щодо формування ОТГ у межах смт Новогуйвинське, с.Пряжів, с.Сінгури.

Голова обласної ради Ширма В.В. звернувся з проханням до голови обласної  державної адміністрації Гундича І.П. проінформувати, хто, за яких умов має  право вносити зміни у перспективний план формування територіальних громад області та  визначати центр територіальної громади.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. пояснив, що рішення про внесення змін у перспективний план  формування ОТГ готує обласна державна адміністрація. Повідомив, що на сьогодні між територіальними громадами є ряд невизначеностей щодо створення ОТГ з центром в смт Новогуйвинське, ще проходять обговорення, слухання. Наголосив, що  після остаточного  спільного рішення саме територіальних громад у перспективний план одразу буде внесено відповідні зміни.

Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) зауважив, що голова обласної ради Ширма В.В. не відреагував на прохання депутата обласної ради                Смичка І.А. щодо вжиття заходів для вирішення ситуації з розповсюдженням неправдивої інформації, яка дискредитує особу депутата обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що питання буде  розглядатися у разі присутності в залі засідань керівника правоохоронних органів.

    Депутат обласної ради Павлушенко О.Д. (БПП) звернувся з проханням не порушувати Регламент роботи обласної ради та ставити на голосування питання «Про внесення змін до контракту з директором Тетерівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради».

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про внесення змін до контракту з директором Тетерівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради».
.
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення  додається)

27. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором Новоборівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
(рішення  додається)

28. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 51,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 4)
  (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором Довбиського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 5)
  (рішення додається)


30. СЛУХАЛИ: Про внесення  змін до контракту з директором Ходорківського психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
 утр. – 0,
         не гол. – 3)
  (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контракту з ректором комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження в новій редакції Положення про комунальну установу «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про зміну назви та затвердження Статуту  комунальної установи «Обласний спеціалізований будинок дитини» Житомирської обласної ради в новій редакції.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за –53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ) поцікавився, що передбачає даний проект рішення.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. відповів, що даний проект рішення  передбачає затвердження Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, а не внесення змін у рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                        (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про орендну плату.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                          (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                        (рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                        (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на поділ земельної ділянки комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про закріплення на праві оперативного управління нерухомого майна.

 Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)


42. СЛУХАЛИ:  Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                        (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про списання основних засобів.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про списання медичного обладнання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про передачу автомобіля.

    Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на відчуження.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що проект рішення підготовлено за рекомендацією постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, стосується надання дозволу на відчуження автотранспортних засобів шляхом продажу через аукціон.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про внесення змін і доповнень у рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів  спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про надання згоди ФОП Парфентієву Ю.О. на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 13)
                                        (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 02.11.17 № 24679/03/12-17 щодо  погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Українська гранітна корпорація».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 9)
                                        (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 31.10.17 №24243/03/12-17 щодо погодження продажу на аукціоні  спеціального дозволу на  користування надрами.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 13)
                                       (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 26.10.17   № 23745/03/12-17 щодо погодження надання спеціального  дозволу на користування надрами  ТОВ  «Поліський лабрадорит».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 10.10.17 №22653/03/12-17  щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству «Леся».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради. Повідомив про те, що профільна постійна комісія обласної ради згоди не надала, тому проект рішення підготовлено про відмову.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 46,
 проти – 1,
утр. – 6,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське».
Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування  даний проект рішення:
( за – 25,
проти – 5,
утр. – 19,
не гол. – 6)
                                               (проект рішення відхилено)


54. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Всеукраїнське громадське об’єднання  «Альянс молодої сили».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,
 проти – 0,
утр. – 7,
не гол. – 11)
                                        (рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про утворення лісового заказника місцевого значення «Урочище Дуби».

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,
 проти – 3,
утр. – 2,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

56. СЛУХАЛИ: Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України Венглівського І.А.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про план роботи обласної ради на І півріччя 2018 року.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тринадцятій сесії обласної ради сьомого скликання.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)

60. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)

    Депутат обласної ради Мелашенко А.В. (Оп. блок) вніс пропозицію повернутися до розгляду питання «Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання  «Сімаківське».

    Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Мелашенка А.В. (Оп. блок) - повернутися до розгляду питання «Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальське громадське об’єднання «Сімаківське».

( за – 21,
 проти – 1,
утр. – 6,
не гол. – 27)
                                  (пропозицію не підтримано)

61. СЛУХАЛИ: Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зазначив, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань  охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів розглядалося питання про звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо врегулювання  рівня заробітної плати медичним працівникам. Наголосив, що однією з умов, у разі прийняття медичної реформи, було підвищення рівня заробітної плати медичних працівників до 250% від рівня середньої заробітної плати по промисловості, але дана норма не передбачена державним бюджетом, у зв’язку з чим комісія рекомендувала підготувати звернення депутатів обласної ради до вищих державних органів влади з даного питання.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) повідомив, що обговорення питання затвердження кошторису обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік було досить дискусійним, але в результаті обговорення рекомендовано створити комісію з  питання розподілу витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Депутат обласної ради Мелашенко А.В. (Оп. блок) зазначив, що дане питання було предметом обговорення на засіданні профільної комісії обласної ради, але керівник комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради не надав конкретних відповідей на поставлені запитання, у зв’язку з чим комісією було  рекомендовано доопрацювати дане питання та розглянути його на черговому засіданні обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. зауважив, що не має інформації щодо наданих профільною комісією обласної ради ряду рекомендацій.

Депутат обласної ради Ющенко О.М. (НП) зазначив, що не підтримуватиме даний проект рішення, оскільки керівник комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради не надав відповідного економічного обгрунтування зазначених у проекті рішення витрат, не ознайомив з бізнес-планом, належною документацією. Зауважив, що прийняття рішення з порушеного питання є важливим, але наданий проект рішення потребує доопрацювання.

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) зауважив, що в обласний бюджет немає великих надходжень, у зв’язку з чим потрібно перенести розгляд даного питання на наступну сесію обласної ради.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. зазначив, що на сьогодні в області існує проблема з утилізацією відходів каменепереробної галузі, в результаті чого відбувається забруднення навколишнього природного середовища. Зауважив, що проектом рішення передбачено виділення коштів для створення платного для приватних підприємств легального звалища для утилізації відходів каменепереробної галузі всієї області з метою запобігання екологічній катастрофи. Запропонував підтримати даний проект рішення за умови обов’язкового створення, відповідно до рішення обласної ради від 19.05.16 №244, Наглядової ради при комунальному підприємстві «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради з метою здійснення контролю за розподілом витрат обласного фонду охорони  навколишнього природного середовища. Наголосив, що при розгляді на черговому засідання обласної ради питання перерозподілу коштів обласного бюджету, завдяки наявним  в обласному фонді охорони навколишнього природного середовища коштам можна буде вирішити ряд нагальних проблем екологічного спрямування.

Депутат обласної ради Ющенко О.М. (НП) зауважив, що для створення відповідних полігонів з утилізації відходів каменепереробної галузі необхідно отримати ряд погоджувальних документів, опрацювати економічне обгрунтування проекту, узгодити графік засідань ще нествореної комісії, яка контролюватиме розподіл витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. зазначив, що комунальне підприємство «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради вже розпочало підготовку ряду необхідних документів для здійснення вказаного виду робіт. Звернувся з проханням підтримати даний проект рішення та у найближчий час створити Наглядову раду при комунальному підприємстві «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради для здійснення контролю за розподілом витрат обласного фонду охорони  навколишнього природного середовища.

Депутат обласної ради Ходак І.Є. (Батьківщина) зауважив, що профільною комісією обласної ради після тривалого обговорення  рекомендовано створити комісію з вивчення питання розподілу витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Запропонував підтримати рекомендацію вказаної комісії, довивчити дане питання, з’ясувавши при цьому, за який час витрачені для роботи комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради кошти повернуться в обласний бюджет.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. зауважив, що керівництво області повинно подбати про створення відповідних полігонів для утилізації відходів.


Депутат обласної ради Ходак І.Є. (Батьківщина) зауважив, що питання потребує доопрацювання, оскільки наданим кошторисом передбачено великі витрати з обласного бюджету, за розподілом яких потрібно встановити належний контроль.

Депутат обласної ради Чорноморець О.М. (Оп. блок) зазначив, що потрібно підтримати даний проект рішення з урахуванням пропозицій, наданих депутатами обласної ради. Зауважив, що обласною радою створені два профільні  комунальні підприємства, які мають великі перспективи у майбутньому для розвитку області в цілому. Наголосив, що задля контролю за розподілом витрат для забезпечення діяльності комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради потрібно при підприємстві створити Наглядову раду, а також провести засідання профільної комісії обласної ради, засідання комісії з  питання розподілу витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для детального вивчення порушеного питання.

Голова обласної державної адміністрації Гундич І.П. запропонував протягом п’яти днів, які надаються для підписання рішень головою обласної ради, створити  комісію з вивчення питання забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, обробки, утилізації, видалення і знешкодження промислових відходів від діяльності гірничих та каменепереробних підприємств Житомирської області, на засіданні якої детально додатково  опрацювати  надані матеріали з даного питання, за обов’язкової участі керівника комунального підприємства «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зазначив, що питання забруднення навколишнього середовища та утилізації відходів залишається надзвичайно актуальним. Підтримав пропозицію щодо створення комісії з вивчення питання забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, обробки, утилізації, видалення і знешкодження промислових відходів від діяльності гірничих та каменепереробних підприємств Житомирської області та запропонував створити Наглядову раду при комунальному підприємстві «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради, призначивши її головою депутата обласної ради Ющенка О.М.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що проблема екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, обробки, утилізації, видалення і знешкодження промислових відходів від діяльності гірничих та каменепереробних підприємств Житомирської області залишається невирішеною протягом тривалого часу. Запропонував підтримати даний проект рішення, максимально залучивши для контролю за реалізацією запропонованого проекту депутатський корпус обласної ради.

Депутат обласної ради Павлушенко О.Д. (БПП) зазначив, що для області важлива реалізація подібних проектів з утилізації, видалення і знешкодження промислових відходів від діяльності гірничих та каменепереробних підприємств, але і варто враховувати рекомендації профільної постійної комісії обласної ради, оскільки відсутність економічного обгрунтування, розробленого бізнес-проекту є серйозною підставою для відмови у прийнятті наданого проекту рішення.

Депутат обласної ради Ходак І.Є. (Батьківщина) запропонував виділити кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації  з метою  реалізації запропонованого проекту у подальшому.

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (Батьківщина) запропонував підтримати пропозицію депутата обласної ради Ходака І.Є., тоді після опрацювання наданої проектно-кошторисної документації питання буде вирішено остаточно.

Депутат обласної ради Рибак Н.І. (Оп. блок) поцікавилася, чому з депутатами обласної ради попередньо не було обговорено рекомендації з вирішення даного питання, надані профільною комісією обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував поставити на голосування кожну пропозицію, надану депутатами обласної ради під час обговорення питання.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. Батьківщина) наголосив, що до складу робочої групи в обов’язковому порядку мають бути включені депутати обласної ради, які представляють райони, де здійснюють свою діяльність каменеобробні підприємства.

Депутат обласної ради Яковчук О.М. (РПЛ) зазначив, що порушене питання є надзвичайно складним, для вирішення якого вже надано ряд дієвих рекомендацій та пропозицій. Запропонував затвердити кошторис витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік в цілому, щоб не спричинити зупинку дії інших обласних програм, а кошти, передбачені для розробки проекту та забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, обробки, утилізації, видалення і знешкодження промислових відходів від діяльності гірничих та каменеобробних підприємств Житомирської області  та вказані у додатку до проекту рішення, розподіляти відповідно до виконаних робіт.

Голова обласної ради Ширма В.В. зауважив, що питання розподілу коштів обласного бюджету розглядатиметься на черговій сесії обласної ради та поставив на голосування даний проект рішення

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 34,
 проти – 2,
утр. – 0,
не гол. – 19)
                                        (рішення додається)

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував створити спільним розпорядженням голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації  робочу групу з вивчення питань кошторису витрат обласного фонду охорони  навколишнього природного середовища на 2018 рік та сформувати, відповідно до рішення обласної ради від 19.05.16 №244, Наглядову раду при комунальному підприємстві «Еко-сервіс» Житомирської обласної ради з метою здійснення контролю за розподілом витрат обласного фонду охорони  навколишнього природного середовища.

62. СЛУХАЛИ: Про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 25.05.17 № 645.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

63. СЛУХАЛИ: Про припинення Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради шляхом ліквідації.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 11)
                                        (рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про припинення обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Ковердун С.А. (Батьківщина) зазначив, що не варто підтримувати прийняття даного рішення, адже це культурний і науковий розвиток населення. Зауважив, що потрібно зберегти колектив, який формувався десятки років.

Директор обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради Осика А.В. повідомила, що питання функціонування даного закладу триває близько півроку. Зауважила, що приєднання спеціалізованої медичної бібліотеки до масової не має сенсу. Нагадала, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів було погоджено зняти дане питання на до вивчення, таке рішення має прийматися за погодженням із центральним органом виконавчої влади – Міністерством культури України.

    Представник громадськості Циганчук Наталія зазначила, що це порушення процедури ліквідації та постанови Верховної Ради України від 15.04.2009 року №1271-17 «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси».

Голова облдержадміністрації Гундич І.П. зазначив, що бібліотечний фонд не буде ліквідовуватись, це приєднання до обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича Житомирської обласної ради, де буде створено відділ спеціалізованої медичної літератури. Крім того, у Статуті наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради йдеться про те, що ліквідовувати чи реорганізовувати даний заклад може лише орган управління майном – обласна рада, і депутати вправі приймати будь-яке рішення.

Представник громадськості Колодзінський Володимир наголосив, що закриття такої спеціалізованої бібліотеки є недоцільним, це крок до закриття інших бібліотек на території Житомирської області, ігнорування Міністерства культури України, яке стурбоване даним питанням.

Депутат обласної ради Пасічник О.М. (Самопоміч) запропонував кошти, які витрачаються на бібліотеку, використати для оцифровки літератури.

Депутат обласної ради Ейсмонт В.С. (Самопоміч) запропонував припинити обговорення та ставити на голосування дане питання.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування проект рішення «Про припинення обласної наукової медичної бібліотеки Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича Житомирської обласної ради».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 37,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 17)
                                        (рішення додається)

65. СЛУХАЛИ: Про припинення обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласного наркологічного диспансеру Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 12)
                                        (рішення додається)

66. СЛУХАЛИ: Про припинення обласного шкірно-венерологічного диспансеру Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласного наркологічного диспансеру  Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

67. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи “Обласний культурно-мистецький центр” Житомирської обласної ради шляхом приєднання до Житомирського обласного центру народної творчості Житомирської обласної ради.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)


68. СЛУХАЛИ: Про звільнення від батьківської плати Решетнюка Р.В.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

69. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту про Виборчий кодекс України № 3112-1.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

70. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Міністра інфраструктури України та Голови Державної служби України з безпеки на транспорті щодо забезпечення функціонування роботи мобільних пунктів придорожнього контролю у Житомирській області.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

71. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо Стратегії реформування лісового господарства України на період до 2022  року.

Інформує: Ширма В.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

72. СЛУХАЛИ: Різне.

    Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що до нього звернувся депутат обласної ради Смичок  І.А. щодо розповсюдження компрометуючої друкованої продукції в приміщенні обласної ради стосовно депутата обласної ради.
Запропонував доручити управлінню організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради звернутися у Головне управління Національної поліції в Житомирській області щодо вивчення ситуації, яка склалася, для відповідного реагування. Про результати повідомити обласну раду та заявника.

ВИРІШИЛИ: Доручити управлінню організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради звернутися у Головне управління Національної поліції в Житомирській області щодо вивчення ситуації, яка склалася, для відповідного реагування. Про результати повідомити обласну раду та заявника.

( за – 41,
проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 13)

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) порушила питання щодо булінгу (фізичного і морального насилля та цькування) у школах. Запропонувала керівникам районів і міст долучатися до вирішення даної проблеми.

Начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ревенко О.М. проінформувала щодо результатів вирішення питання про припинення незаконної діяльності з випалювання деревного вугілля                   ФОП Морозовим В.П. на території с. Гришківці Бердичівського району Житомирської області (інформація додається).

Депутати обласної ради Собко Т.Д. та  (Свобода) та Вітусевич В.Й. (РПЛ) зазначили, що незаконна діяльність з випалювання деревного вугілля                   ФОП Морозовим В.П. на території с. Гришківці Бердичівського району  порушує всі санітарні норми вимоги та наголосили, що управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації бездіє у вирішенні даного питання та що суди в Україні закорумповані.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував звернутися до Державної  екологічної інспекції в Житомирській області, Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» щодо вжиття відповідних заходів з метою анулювання дозволу на здійснення робіт з випалювання деревного вугілля ФОП Морозову В.П. на території с. Гришківці Бердичівського району Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Звернутися до Державної  екологічної інспекції в Житомирській області, Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» щодо вжиття відповідних заходів з метою анулювання дозволу на здійснення робіт з випалювання деревного вугілля ФОП Морозову В.П. на території с. Гришківці Бердичівського району Житомирської області.

( за – 37,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)

    Представники громадськості Трошківський Г.С., Савицька В.В. порушили питання щодо повернення у державну власність водного об’єкта – проточного ставу на річці загальнодержавного значення Крошенка у м. Житомирі.

    Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував надати підтверджуючі документи з даного питання, після чого воно буде вивчено на засіданнях постійних комісій обласної ради. Вніс пропозицію створити робочу групу з метою вивчення ситуації, яка склалася щодо повернення у державну власність водного об’єкта – проточного ставу на річці загальнодержавного значення Крошенка у м. Житомирі, включивши у її склад депутатів обласної ради та представників громадськості.

ВИРІШИЛИ: Створити робочу групу з метою вивчення ситуації, яка склалася щодо повернення у державну власність водного об’єкта – проточного ставу на річці загальнодержавного значення Крошенка у м. Житомирі, включивши у її склад депутатів обласної ради та представників громадськості.

Депутат обласної ради Луцюк М.М. (Оп. блок) порушив питання щодо невиплати заробітної плати лікарям, у результаті чого фахівці галузі охорони здоров’я змушені виїздити на роботу за кордон.

    Голова обласної ради Ширма В.В. зазначив, що проблема з виплатою заробітної плати лікарям існує, зокрема, і в Овруцькому районі області та пообіцяв, що до кінця поточного року дане питання вирішиться.

    Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) зазначив, що при вирішенні питання щодо повернення у державну власність водного об’єкта – проточного ставу на річці загальнодержавного значення Крошенка у м. Житомирі мають дотримуватись конституційні права громадян, відповідно до ст. 13 Конституції України.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради, привітав усіх присутніх із прийдешніми новорічними святами та оголосив чотирнадцяту сесію обласної ради сьомого скликання закритою.

Голова обласної ради                                                      В.В. Ширма