• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2018

,
trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Девʼятнадцята сесія                                  VІІ скликання

25.10.2018                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Біля столів реєстрації зареєструвалися 57 депутатів

Голова обласної ради Ширма В.В. нагадав, що депутати, які запізнились на сесію, отримують картку в секретаріаті та реєструються, а після завершення сесії картки потрібно здати відповідальному працівнику управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії бере участь народний депутат України Павленко Ю.О.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після вісімнадцятої сесії, а саме:

головою Бердичівської районної державної адміністрації призначений Яригін Петро Іванович;

головою Любарської районної державної адміністрації призначений Чернецький Костянтин Борисович;

головою Чуднівської районної державної адміністрації призначений Лаврук Олександр Іванович.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили державні нагороди і відзнаки, а саме:

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм указами Президента України

присвоєні почесні звання:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ  І СПОРТУ УКРАЇНИ
Задорожному Анатолію Олександровичу, тренеру Малинської дитячо-юнацької спортивної школи

Попкову Володимиру Федоровичу, тренеру-викладачу Олевської дитячо-юнацької спортивної школи боротьби

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ
Герасимчуку Андрію Андрійовичу, професору кафедри Житомирського державного університету імені Івана Франка

Яценку Юрію Степановичу, завідувачу лабораторії Малинського лісотехнічного коледжу

Оголошено Подяку Прем’єр-міністра України Опанасюку Юрію Анатолійовичу, директору товариства з обмеженою відповідальністю «БТК – Центр – Комплект»

Відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини» нагороджено Асташкіну Людмилу Петрівну, заступника головного лікаря з амбулаторно-поліклінічної роботи обласної комунальної установи Житомирський обласний перинатальний центр Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради привітав всіх нагороджених та побажав їм плідної праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат обласної ради Пасічник Олег Миколайович, за погодженням з фракціями, вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:
Сташенка Григорія Федоровича (БПП), Бовсунівського Юрія Івановича (ВО «Свобода»), Яковчука Олександра Миколайовича (позафракційний).

ВИРІШИЛИ:    Обрати до складу секретаріату трьох депутатів:

1. Сташенка Г.Ф. (БПП).
2. Бовсунівського Ю.І. (ВО «Свобода»).
3. Яковчука О.М. (позафракційний).

(за –54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –3)

    2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про внесення змін у рішення обласної ради від 31.05.2018 № 1021 «Про обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки».
2. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 №871 «Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2018 рік», зі змінами.
3. Про внесення змін у рішення обласної ради від 07.03.2018 № 938, зі змінами.
4. Про внесення змін у рішення  обласної ради від 25.05.2017 № 676.
5. Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.
6. Про запити депутатів обласної ради.
7. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами.
8. Про призначення директора комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко»  Житомирської обласної ради.
9. Про внесення  змін до контракту з головним лікарем обласного наркологічного диспансеру Житомирської обласної ради.
10. Про внесення  змін до контракту з директором  Житомирського академічного обласного театру ляльок Житомирської обласної ради.
11. Про внесення  змін до контракту з директором Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» Житомирської обласної ради.
12. Про зміну назви та затвердження Статуту комунального закладу вищої освіти  «Житомирський базовий фармацевтичний коледж» Житомирської обласної ради в новій редакції.
13. Про припинення обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Житомирської обласної ради шляхом перетворення.
14. Про зміну назви та затвердження у новій редакції Положення про комунальну реабілітаційну установу «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» Житомирської обласної ради.
15. Про списання медичного обладнання.
16. Про прийняття нежитлової будівлі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
17. Про надання земельної ділянки у постійне користування.
18. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
19. Про встановлення орендної плати.
20. Про затвердження Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
21. Про закріплення на праві господарського відання нерухомого майна.
22. Про внесення змін у рішення обласної ради від 10.04.2014 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
23. Про затвердження Положення про  конкурс на посаду керівників закладів загальної середньої освіти, що перебувають у спільній власності територіальних  громад сіл, селищ, міст області.
24. Про припинення комунальної установи «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради шляхом перетворення.
25. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
26. Про вшанування воїнів Армії Української Народної Республіки та визначних діячів Української революції 1917-1921 років на Житомирщині у 2018-2021 роках.
27. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на вісімнадцятій  сесії обласної ради сьомого скликання.
28. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

    Голова обласної ради Ширма В.В., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання «Про присвоєння чергового другого рангу посадової особи місцевого самоврядування у межах першої категорії посад».

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання «Про присвоєння чергового четвертого рангу посадової особи місцевого самоврядування у межах другої категорії посад».

Заступник голови обласної ради Вілівчук М.О., відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», в порядку, визначеному статтею 35 Закону України «Про запобігання корупції», повідомив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не буде брати участі у голосуванні з питання «Про присвоєння чергового четвертого рангу посадової особи місцевого самоврядування у межах другої категорії посад».

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував взяти порядок денний за основу.

( за – 54,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію про включення у порядок денний питань, які потребують невідкладного вирішення, а саме:
29. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 423 «Про Програму забезпечення виконання Житомирською обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих обласною радою на 2017-2020 роки», зі змінами.
30. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 № 869, зі змінами.
31. Про внесення змін у рішення обласної ради від 24.12.15 № 29 «Про програму інформаційної діяльності обласної державної адміністрації та розвитку інформаційного простору області на 2016-2018 роки».
32. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.07.2016 № 285, зі змінами.
33. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 № 425 «Про обласну комплексну програму «Молодь і родина Житомирщини» на 2017 – 2020 роки», зі змінами.
34. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.2017 №879, зі змінами.
35. Про внесення змін у рішення обласної ради від 22.12.2016 №406, зі змінами.
36. Про внесення змін у рішення обласної ради від 21.12.17 № 923 «Про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік», зі змінами.
37. Про внесення змін до контракту з головним лікарем комунальної установи «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.
38. Про списання основних засобів.
39. Про затвердження проміжного ліквідаційного балансу комунального підприємства «Облархпроект» Житомирської обласної ради.
40. Про надання згоди на передачу об’єктів рухомого майна у державну власність.
41. Про внесення  змін до контракту з начальником обласного бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради.
42. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області земельної ділянки.
43. Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
44. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради.
45. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 06.09.2018 №17848/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «ГРАНІТЛАЙН».
46. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 04.10.2018  №19930/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Софія-Біо».
47. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 04.10.2018  №19931/03/12-18 щодо  погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Софія-Гамма».
48. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 04.10.2018  №19932/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Софія-Гамма».
49. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 27.09.2018  №19438/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Стейн АП».
50. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 05.10.2018  №20034/03/12-18 щодо  погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ  «Стоун Про».
51. Про розгляд  звернення  Державної служби геології та надр України від 12.10.2018 № 20627/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами АТ «Кварцсамоцвіти».
52. Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 12.10.2018  №20592/03/12-18 щодо  погодження продажу  на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами  ділянки «Семенівська».
53. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Житомирський обласний клуб мисливців та рибалок «Вепр Полісся».
54. Про припинення права  користування частиною мисливських угідь  приватному підприємству  «Спортивно-мисливське господарство «Тетерів».
55. Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Житомирської області.
56. Про присвоєння чергового рангу посадової особи місцевого самоврядування голові обласної ради.
57. Про присвоєння чергового рангу посадової особи місцевого самоврядування першому заступнику голови обласної ради.
58. Про присвоєння чергового рангу посадової особи місцевого самоврядування заступнику голови обласної ради.
59. Про інформацію прокурора Житомирської області щодо результатів діяльності органів прокуратури Житомирської області за 9 місяців 2018 року.
60. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо підтримки проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».
61. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо здійснення невідкладних заходів із ліквідації наслідків масового всихання лісів.
62. Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо надання державної підтримки виробникам молока.
63. Про підтримку звернення депутатів Львівської обласної ради.

( за – 52,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –5)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. вніс та поставив на голосування пропозицію питання, які стосуються змін у фінансуванні обласних програм (29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36), розглянути перед питанням «Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік».

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що депутатські запити, які надійдуть, будуть розглянуті після обговорення бюджетних питань.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП) вніс пропозицію від 4-х фракцій в обласній раді (БПП, Самопоміч, Свобода, НП) включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо підтримки соціально незахищених верств населення».

ВИСТУПИЛИ: Депутати обласної ради Лабунська А.В. (Батьківщина), Кізін С.В. (Свобода), Чернявський П.П. (позафракційний), Чорноморець О.П. (Оп. блок).

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Павлюка Р.В. (БПП) - від 4-х фракцій в обласній раді (БПП, Самопоміч, Свобода, НП) включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо підтримки соціально незахищених верств населення».

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –4)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Лабунської А.В. (Батьківщина) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення».

( за – 21,
 проти – 0,
 утр. – 6,
не гол. –30)
(пропозицію не підтримано)