• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2015

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

 

Друга сесія                                             VІІ скликання

24.12.15                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64    
Присутніх на сесії – 58


Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомила, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрові зміни, які відбулися після першої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

начальником управління агропромислового розвитку облдержадміністрації призначений Кирилюк Руслан Миколайович;

начальником управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації призначений Крисюк Роман Анатолійович;

начальником управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації призначений Войцешук Вадим Валерійович.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала їх із призначенням і побажала плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Лабунська А.В.  та голова облдержадміністрації Машковський С.О. вручили державні нагороди.

За мужність і героїзм, виявлені під час проведення антитерористичної операції на сході країни, значний особистий внесок у розвиток програм соціального захисту та професійної реабілітації інвалідів указами Президента України нагороджені:

ОРДЕНОМ "ЗА ЗАСЛУГИ" ІІІ СТУПЕНЯ
Бездітко
Віталій Володимирович - старший солдат запасу, член ГО "Всеукраїнська спілка ветеранів АТО"

"ОРДЕНОМ КНЯГИНІ ОЛЬГИ" ІІ СТУПЕНЯ
Шевчук
Світлана Іванівна - голова товариства інвалідів Корольовського району м. Житомира

Голова товариства інвалідів Корольовського району м. Житомира Шевчук С.І. подякувала за високу нагороду та пообіцяла, що і далі буде працювати на благо інвалідів і соціально незабезпечених людей.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що сьогодні заступник голови обласної ради Рибак Наталія Іванівна святкує День народження та від імені всіх привітала її і побажала всіляких гараздів.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Гула Р.М. (політична партія «Опозиційний блок») внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Казюка Олега Васильовича, Нагорняка Володимира Васильовича, Ніколайчука Олександра Володимировича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Казюка Олега Васильовича (БПП „Солідарність”).
2.    Нагорняка Володимира Васильовича (політична партія «Опозиційний блок»).
3.    Ніколайчука Олександра Володимировича (ВО «Батьківщина»).

(за –54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –4)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.
Голова обласної ради Лабунська А.В. надала слово для пропозицій щодо питань для розгляду на сесії першому заступнику голови обласної ради Ширмі Володимиру Васильовичу.

Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. озвучив порядок денний, погоджений на засіданні президії обласної ради, а саме:
1.    Про комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки.
2.    Про Програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2016 році.
3.    Про програму матеріально-технічного забезпечення частин, установ Збройних Сил України, Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного  загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України, Національної гвардії України в Житомирській області.
4.    Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2016 рік.
5.    Про Програму інформаційної діяльності обласної державної адміністрації  та розвитку інформаційного простору області на 2016-2018 роки.
6.    Про Програму розвитку громадянського суспільства у Житомирській області на 2016–2018 роки.
7.    Про обласну Програму з видання серії «Книга Пам’яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область» на 2016 рік.
8.    Про затвердження переліку платників єдиного податку четвертої групи, які здійснюють діяльність на поліських територіях.
9.    Про внесення змін до комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2015-2016 роки.
10.    Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.
11.    Про відшкодування витрат відповідно до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році.
12.    Про погодження фінансування окремих заходів.
13.    Про внесення змін до Положення про порядок та умови надання військовослужбовцям та іншим особам, які беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, разової грошової допомоги для проведення лікування та проходження реабілітації, зі змінами.
14.    Про зарахування коштів до обласного бюджету.
15.    Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 11 «Про Положення про постійні комісії обласної ради VII скликання».
16.    Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій».
17.    Про внесення змін у Положення про Почесну грамоту та Грамоту Житомирської обласної ради, зі змінами.
18.    Про структуру та чисельність виконавчого апарату обласної ради.
19.    Про план роботи обласної ради на І півріччя 2016 року.

20. Питання комунальної власності:
20.1. Про внесення та затвердження змін до Статуту Бердичівського педагогічного коледжу Житомирської  обласної ради.
20.2. Про внесення та затвердження  змін до Статуту комунальної установи “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Житомирської обласної ради.
20.3. Про звільнення Примачук А.А.
20.4. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
20.5. Про внесення змін і доповнень до рішення  обласної ради від 10.04.14 № 1159 „Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами та доповненнями.
20.6. Про надання у постійне користування земельних ділянок, що знаходяться за адресою: м. Житомир, провулок Оздоровчий, 7.
20.7. Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Житомир,  пров. 1-й Іподромний, 15а.
20.8. Про передачу частини нерухомого майна за адресою: м. Житомир, пров. 2-й Госпітальний, 15.
20.9. Про внесення змін у додаток  до рішення обласної ради від   17.05.11 № 195 „Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 19.09.13 № 972, від 19.03.15 № 1438, від 28.05.15 № 1519.
20.10. Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15 № 1518 „Про приватизацію групи інвентарних об’єктів, що знаходяться за адресою: м. Житомир, пров.1-й Іподромний, 15а”.
20.11. Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Житомир, вул. Котовського, 100.
20.12. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
20.13. Про встановлення орендної плати бюджетним установам  на 2015 рік.
20.14. Про встановлення орендної плати.
20.15. Про застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.
20.16. Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.
20.17. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 19.03.15 № 1442 „Про встановлення орендної плати бюджетним установам”.
20.18. Про  встановлення орендної плати за користування боксерським рингом.
20.19. Про вихід зі складу засновників редакції газети „Житомирщина”.
20.20. Про внесення змін до  Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 08.09.11 № 266.
20.21. Про затвердження технічної документації.
20.22. Про внесення та затвердження змін до Статуту обласного  спеціалізованого будинку дитини Житомирської обласної ради.

21.     Про Концепцію створення високотехнологічного  оборонного кластера на Житомирщині.
22.    Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Новоград-Волинський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради.
23.    Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради.
24.    Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по Яструбеньківському СОК «Діброва».
25.    Про звернення до Верховної  Ради України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання про надання в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок власників земельних часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та особистого селянського господарства, що входять до складу спадщини, яка може бути визнана відумерлою.
26.    Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо утворення відокремлених підрозділів – філій (структур), відділень їх державної реєстрації та справляння податків, зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів усіх рівнів і державних цільових фондів за місцем проведення господарської діяльності суб’єктів господарювання.
27.    Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо нормативно-правового регулювання поводження з генетичномодифікованими організмами в Україні.
28.    Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних із передачею комплексу колишнього військового  містечка № 84.
29.    Про звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо встановлення тарифів для підприємств, установ, організацій, в яких тимчасово проживають внутрішньо переміщені особи, на рівні, передбаченому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26.02.2015 № 220, для населення.
30.    Про звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо оцінки роботи Кабінету Міністрів України.
31.    Про звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державного агентства лісових ресурсів України щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням місцевих деревообробних підприємств сировиною.
32.    Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблемних питань виконання місцевих бюджетів області.
33.    Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Омелянчук Н.Ю.
34.    Різне.