• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2015

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

 

Друга сесія                                             VІІ скликання

24.12.15                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64    
Присутніх на сесії – 58


Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомила, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрові зміни, які відбулися після першої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

начальником управління агропромислового розвитку облдержадміністрації призначений Кирилюк Руслан Миколайович;

начальником управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації призначений Крисюк Роман Анатолійович;

начальником управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації призначений Войцешук Вадим Валерійович.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала їх із призначенням і побажала плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Лабунська А.В.  та голова облдержадміністрації Машковський С.О. вручили державні нагороди.

За мужність і героїзм, виявлені під час проведення антитерористичної операції на сході країни, значний особистий внесок у розвиток програм соціального захисту та професійної реабілітації інвалідів указами Президента України нагороджені:

ОРДЕНОМ "ЗА ЗАСЛУГИ" ІІІ СТУПЕНЯ
Бездітко
Віталій Володимирович - старший солдат запасу, член ГО "Всеукраїнська спілка ветеранів АТО"

"ОРДЕНОМ КНЯГИНІ ОЛЬГИ" ІІ СТУПЕНЯ
Шевчук
Світлана Іванівна - голова товариства інвалідів Корольовського району м. Житомира

Голова товариства інвалідів Корольовського району м. Житомира Шевчук С.І. подякувала за високу нагороду та пообіцяла, що і далі буде працювати на благо інвалідів і соціально незабезпечених людей.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що сьогодні заступник голови обласної ради Рибак Наталія Іванівна святкує День народження та від імені всіх привітала її і побажала всіляких гараздів.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Гула Р.М. (політична партія «Опозиційний блок») внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Казюка Олега Васильовича, Нагорняка Володимира Васильовича, Ніколайчука Олександра Володимировича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Казюка Олега Васильовича (БПП „Солідарність”).
2.    Нагорняка Володимира Васильовича (політична партія «Опозиційний блок»).
3.    Ніколайчука Олександра Володимировича (ВО «Батьківщина»).

(за –54,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –4)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.
Голова обласної ради Лабунська А.В. надала слово для пропозицій щодо питань для розгляду на сесії першому заступнику голови обласної ради Ширмі Володимиру Васильовичу.

Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. озвучив порядок денний, погоджений на засіданні президії обласної ради, а саме:
1.    Про комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки.
2.    Про Програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2016 році.
3.    Про програму матеріально-технічного забезпечення частин, установ Збройних Сил України, Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного  загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України, Національної гвардії України в Житомирській області.
4.    Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2016 рік.
5.    Про Програму інформаційної діяльності обласної державної адміністрації  та розвитку інформаційного простору області на 2016-2018 роки.
6.    Про Програму розвитку громадянського суспільства у Житомирській області на 2016–2018 роки.
7.    Про обласну Програму з видання серії «Книга Пам’яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область» на 2016 рік.
8.    Про затвердження переліку платників єдиного податку четвертої групи, які здійснюють діяльність на поліських територіях.
9.    Про внесення змін до комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2015-2016 роки.
10.    Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.
11.    Про відшкодування витрат відповідно до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році.
12.    Про погодження фінансування окремих заходів.
13.    Про внесення змін до Положення про порядок та умови надання військовослужбовцям та іншим особам, які беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, разової грошової допомоги для проведення лікування та проходження реабілітації, зі змінами.
14.    Про зарахування коштів до обласного бюджету.
15.    Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 11 «Про Положення про постійні комісії обласної ради VII скликання».
16.    Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій».
17.    Про внесення змін у Положення про Почесну грамоту та Грамоту Житомирської обласної ради, зі змінами.
18.    Про структуру та чисельність виконавчого апарату обласної ради.
19.    Про план роботи обласної ради на І півріччя 2016 року.

20. Питання комунальної власності:
20.1. Про внесення та затвердження змін до Статуту Бердичівського педагогічного коледжу Житомирської  обласної ради.
20.2. Про внесення та затвердження  змін до Статуту комунальної установи “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Житомирської обласної ради.
20.3. Про звільнення Примачук А.А.
20.4. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
20.5. Про внесення змін і доповнень до рішення  обласної ради від 10.04.14 № 1159 „Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами та доповненнями.
20.6. Про надання у постійне користування земельних ділянок, що знаходяться за адресою: м. Житомир, провулок Оздоровчий, 7.
20.7. Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Житомир,  пров. 1-й Іподромний, 15а.
20.8. Про передачу частини нерухомого майна за адресою: м. Житомир, пров. 2-й Госпітальний, 15.
20.9. Про внесення змін у додаток  до рішення обласної ради від   17.05.11 № 195 „Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 19.09.13 № 972, від 19.03.15 № 1438, від 28.05.15 № 1519.
20.10. Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15 № 1518 „Про приватизацію групи інвентарних об’єктів, що знаходяться за адресою: м. Житомир, пров.1-й Іподромний, 15а”.
20.11. Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Житомир, вул. Котовського, 100.
20.12. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.
20.13. Про встановлення орендної плати бюджетним установам  на 2015 рік.
20.14. Про встановлення орендної плати.
20.15. Про застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.
20.16. Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.
20.17. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 19.03.15 № 1442 „Про встановлення орендної плати бюджетним установам”.
20.18. Про  встановлення орендної плати за користування боксерським рингом.
20.19. Про вихід зі складу засновників редакції газети „Житомирщина”.
20.20. Про внесення змін до  Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 08.09.11 № 266.
20.21. Про затвердження технічної документації.
20.22. Про внесення та затвердження змін до Статуту обласного  спеціалізованого будинку дитини Житомирської обласної ради.

21.     Про Концепцію створення високотехнологічного  оборонного кластера на Житомирщині.
22.    Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Новоград-Волинський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради.
23.    Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Коростенський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради.
24.    Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по Яструбеньківському СОК «Діброва».
25.    Про звернення до Верховної  Ради України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання про надання в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок власників земельних часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та особистого селянського господарства, що входять до складу спадщини, яка може бути визнана відумерлою.
26.    Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо утворення відокремлених підрозділів – філій (структур), відділень їх державної реєстрації та справляння податків, зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів усіх рівнів і державних цільових фондів за місцем проведення господарської діяльності суб’єктів господарювання.
27.    Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо нормативно-правового регулювання поводження з генетичномодифікованими організмами в Україні.
28.    Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних із передачею комплексу колишнього військового  містечка № 84.
29.    Про звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо встановлення тарифів для підприємств, установ, організацій, в яких тимчасово проживають внутрішньо переміщені особи, на рівні, передбаченому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26.02.2015 № 220, для населення.
30.    Про звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо оцінки роботи Кабінету Міністрів України.
31.    Про звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державного агентства лісових ресурсів України щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням місцевих деревообробних підприємств сировиною.
32.    Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблемних питань виконання місцевих бюджетів області.
33.    Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Омелянчук Н.Ю.
34.    Різне.


Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 57,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода») вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України  стосовно відзначення 75-ої річниці УПА-Поліська Січ» та озвучив звернення фракції з цього приводу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Кізіна С.В. (ВО «Свобода») - включити у порядок денний питання «Про звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України  стосовно відзначення 75-ої річниці УПА-Поліська Січ».

( за – 55,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала подавати депутатські запити в письмовій формі до секретаріату з наступним включенням їх до порядку денного (одноголосно).

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 58,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –0)

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала для інформації по питаннях порядку денного надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин,     для виступаючих – до 7 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 5)

4. СЛУХАЛИ: Про комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки.

    Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) зауважив, що у програмі чітко потрібно вказати про виділення коштів на гасіння пожеж лісів та торфородовищ.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що дане питання буде розглянуто при розгляді питання про обласний бюджет на 2016 рік.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила зареєструвати депутатів обласної ради Рибак Н.І., Чернявського П.П., Подіка А.О., Костюшко І.В.

    У залі засідань працюють 62 депутати.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування проект рішення «Про комплексну Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про Програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2016 році.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради. Повідомила про те, що постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів запропонувала викласти 5 абзац розділу "Мета Програми" у такій редакції: "- надання військовослужбовцям та іншим особам, які беруть (брали) безпосередньо участь в антитерористичній операції, разової грошової допомоги на проведення лікування та проходження реабілітації за межами області і за кордоном (500,00 тис.грн.)".

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про програму матеріально-технічного забезпечення частин, установ Збройних Сил України, Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України, Національної гвардії України в Житомирській області.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)


7. СЛУХАЛИ: Про Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради на 2016 рік.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради. Повідомила про те, що проект рішення з даного питання розданий з урахуванням пропозиції постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, яка запропонувала передбачити виділення додатково коштів в сумі 1млн. 220 тис. грн. до запропонованої суми 1 млн.95 тис. грн. на надання матеріальної допомоги депутатами обласної ради (30 тис. грн. кожному), а 63 тис. грн., передбачених на проведення святкових заходів, направити на допомогу  учасникам АТО.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) зауважив, що у депутатському корпусі обласної ради немає представників від кількох районів області, у зв’язку з чим ускладнюється процес  надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам області, передбаченої відповідно до даного проекту рішення. Запропонував закріпити за кожним таким районом депутата обласної ради, який відповідатиме за надання матеріальної допомоги громадянам району.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що три райони області - Брусилівський, Андрушівський та Народицький - не мають своїх представників у депутатському корпусі обласної ради. Зазначила, що кожен депутат обласної ради, готуючи подання щодо розподілу коштів, наданих для матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам області, враховуватиме заяви громадян  вказаних районів. Наголосила, що всі депутати обласної ради відповідальні за громадян області в цілому.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) наголосив, що голови районних державних адміністрацій, районних та сільських рад повинні знати, з якими депутатами їм можна працювати та які будуть нести відповідальність за район. Запропонував призначити з депутатів обласної ради відповідальних за кожен з названих районів та поставити дану пропозицію на голосування.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала доручити депутатським фракціям в обласній раді до чергової сесії обласної ради надати пропозиції щодо закріплення окремих депутатів обласної ради за районами, які не мають своїх представників у депутатському корпусі обласної ради, з метою надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам області відповідно до подання депутатів обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про Програму інформаційної діяльності обласної державної адміністрації та розвитку інформаційного простору області на 2016-2018 роки.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про Програму розвитку громадянського суспільства у Житомирській області на 2016–2018 роки.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про обласну Програму з видання серії «Книга Пам’яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область» на 2016 рік.
    
Депутат обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода») попросив надати інформацію щодо витрат коштів, передбачених у даній Програмі.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що дане питання розглядалося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності та було підтримано усіма її членами. Надала слово для інформації з даного питання голові постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності Дзюбенку О.М. (БПП «Солідарність»).

Депутат обласної ради Дзюбенко О.М. (БПП «Солідарність») повідомив, що, відповідно до Програми, планується виділити кошти у сумі 313 тис.грн. на роботу комунального підприємства, яке займається підготовкою книги.

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. (ВО «Батьківщина»)  повідомив, що дане питання було предметом розгляду на засіданні постійної комісії обласної ради, де розглядалося звернення представників громадської ради при облдержадміністрації щодо невизначеної кількості учасників-ліквідаторів аварії на ЧАЕС, у зв’язку з чим не можна передбачити кількість фінансових витрат. Запропонував зняти з розгляду дане питання на доопрацювання та надати слово представнику громадської ради при облдержадміністрації Антонюку Л.О. для надання повної інформації.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В. повідомила, що всі дані про учасників-ліквідаторів аварії на ЧАЕС зібрано і, відповідно до облікових даних департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, їх кількість на сьогодні складає 8000 осіб, на початок 1986 року чисельність складала 20000 осіб, частина осіб перебуває у пошуку. Наголосила, що потреба у створенні даної книги виникла у зв’язку  зі зверненнями громадських організацій, які було доведено до відома голови обласної державної адміністрації. Зазначила, що, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації, створено робочу групу, яка спільно з районними та міськими комісіями зібрала та опрацьовувала інформацію щодо учасників-ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) запропонував підтримати  виділення коштів, передбачених на друк книги, але не підтримувати виділення коштів у сумі 245 тис. грн., передбачених на забезпечення діяльності обласного відділення агентства «Книга пам’яті».

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що кошти, передбачені на друк книги, перераховуються безпосередньо у видавництво, а попередньо зібрані матеріали збираються та редагуються працівниками агентства.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поцікавилася, чи буде підготовлено книгу безпосередньо до дня відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що книгу буде підготовлено та видано до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС, який відзначається 14 грудня.

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася із запитанням, чому процес видавництва книги такий тривалий, якщо вже зібрано всі матеріали.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що зібрані матеріали потребують уточнення та редагування.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) поцікавився, чи раніше видавалися подібні книги.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що агентство «Книга пам’яті» має великий досвід роботи у видавництві книг вшанування пам’яті, серед яких 8 томів «Книги пам’яті» про ветеранів-фронтовиків.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) звернувся із запитанням, коли востаннє видавалася подібна книга та чи були опубліковані матеріали з даної тематики протягом останніх трьох років.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що  про учасників-ліквідаторів аварії на ЧАЕС не було видано жодної книги та  протягом останніх трьох років матеріали у друк не надавались.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) зауважив, що, на його думку, випуск даної книги потрібен тільки для забезпечення роботою певного кола людей.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що книга створюється відповідно до ініціативи громадських організацій.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) поцікавився, яка кількість примірників даної книги буде видана  та чи входить у суму 245 тис. грн. вартість верстки цієї книги.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що тираж книги становить 700 примірників, які будуть розподілені відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації по бібліотеках та сільських і селищних радах з метою вшанування пам’яті учасників-ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Зазначила, що у вказану суму входить оплата на утримання та оренду приміщення, заробітна плата працівників.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) наголосив, що вказана сума для виконання якісних робіт підлягає сумніву.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що до виконання своїх обов’язків всі працівники ставляться відповідально, а розрахунки на їх виконання є найнижчими.

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) зазначив, що випуск даної книги є надзвичайно необхідним для вшанування пам’яті тих, хто віддав свої життя задля мирного існування сьогодення. Запропонував підтримати виділення коштів для друку книги за умови, якщо її підготують та видадуть до 30-ої річниці трагедії на ЧАЕС.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запитала, чому видання книги не можна приурочити до 30-х роковин Чорнобильської трагедії.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що проект започатковується зі збору загальних даних, опрацювання попередньої інформації, уточнення та редагування отриманих даних, додаткового пошуку інформації, у зв’язку з чим видати книгу до 30-ої річниці трагедії на ЧАЕС практично неможливо.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що варто підтримати пропозицію депутата обласної ради Рудченка М.М., який запропонував  підтримати виділення коштів для друку книги за умови, якщо її підготують та видадуть до 30-ої річниці трагедії на ЧАЕС.

Член громадської ради при облдержадміністрації Антонюк Л.О. зауважив, що 2016 рік, відповідно до Указу Президента України, оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. Зазначив, що підготовка книги потребує збору великого об’єму інформації, заповнення анкет, погодження  осіб на використання даних, що унеможливлює процес обробки інформації та друку книги до річниці Чорнобильської трагедії. Повідомив, що попередньо було запропоновано підготувати електронний варіант книги, що дасть можливість коригувати, редагувати, поповнювати книгу новими даними. Наголосив, що книга повинна містити не лише перелік учасників-ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, а, передусім, описати патріотичний подвиг ліквідаторів Житомирщини, для чого варто залучити письменників, журналістів, документалістів. Запропонував створити музей, книгу видати тиражем у кількості більше 20 тис. примірників та віддати не лише на бібліотеки, а й у сім’ї учасників-ліквідаторів.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала створити фонд, до діяльності якого будуть залучені обласна рада, обласна та районні державні адміністрації, районні, сільські, селищні ради, громадськість Житомирщини і вони сприятимуть видавництву книги.

Член громадської ради при облдержадміністрації Антонюк Л.О. запропонував підтримати даний проект рішення, але, враховуючи зміни та доповнення, які щойно були предметом обговорення.

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (ВО «Батьківщина») повідомив, що видавниче агентство «Книга пам’яті» є приватною комерційною структурою, діяльність якої фінансується з обласного бюджету. Запропонував зняти з розгляду даний проект рішення, натомість видавниче агентство має запропонувати альтернативний проект рішення, зі змінами і врахуванням зауважень депутатського корпусу обласної ради та результатом якого буде видання книги до 30-ої річниці Чорнобильської трагедії.

Керівник видавничого агентства «Книга пам’яті» Барало Р.В.  повідомила, що, за умови відхилення даного проекту рішення, видавниче агентство «Книга пам’яті» буде ліквідовано.


Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію щодо зняття з розгляду даного проекту рішення.

( за – 41,
 проти – 3,
утр. – 2,
не гол. – 16)
                                 (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала доручити постійній комісії обласної ради з гуманітарних питань, спільно з відповідними департаментами та управліннями облдержадміністрації, за участі представників громадськості Житомирщини, до чергової сесії обласної ради розробити план заходів з нагоди відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії та вшанування пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (одноголосно).

11. СЛУХАЛИ: Про затвердження переліку платників єдиного податку четвертої групи, які здійснюють діяльність на поліських територіях.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                        (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2015-2016 роки.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про відшкодування витрат відповідно до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради. Повідомила про те, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів питання звучало так: «Про внесення змін до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році» щодо фінансування санаторію «Тетерів».
На засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, президії обласної ради було погоджено назву проекту рішення з даного питання у новій редакції, який роздано депутатам, без зміни суті питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)


15. СЛУХАЛИ: Про погодження фінансування окремих заходів.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Положення про порядок та умови надання військовослужбовцям та іншим особам, які беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції, разової грошової допомоги для проведення лікування та проходження реабілітації, зі змінами.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про зарахування коштів до обласного бюджету.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                     (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 11 «Про Положення про постійні комісії обласної ради VII скликання».

    Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) вніс пропозицію назву постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу доповнити словами «будівництва, транспорту та зв’язку».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                        (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради».

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 2,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у Положення про Почесну грамоту та Грамоту Житомирської обласної ради, зі змінами.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)


21. СЛУХАЛИ: Про структуру та чисельність виконавчого апарату обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                     (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про план роботи обласної ради на І півріччя 2016 року.

    Депутат обласної ради Григорович М.С. (ВО «Батьківщина») вніс пропозицію включити у план роботи звіт управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації про стан навколишнього природного середовища в області.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, враховуючи поправку.

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту Бердичівського педагогічного коледжу Житомирської  обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження  змін до Статуту комунальної установи “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) попросив надати інформацію стосовно змін до статуту.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбас О.М. пояснив, що це внесення змін до статуту в частині надання платних послуг відповідно до затвердженого МОЗ переліку, а саме: передбачити використання реанімобіля, в тому числі і для перевезень хворих в інші області чи з інших областей, за що родичі хворих беруть на себе всі фінансові зобов’язання.

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) повідомив, що на засіданні профільної комісії це питання було одноголосно підтримано, попросив підтримати його усіх депутатів.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                                  ( за – 62,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                       (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про звільнення Примачук А.А.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                     (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про внесення змін і доповнень до рішення  обласної ради від 10.04.14 № 1159 „Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами та доповненнями.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                     (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про надання у постійне користування земельних ділянок, що знаходяться за адресою: м. Житомир, провулок Оздоровчий, 7.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 8)
                                     (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Житомир,  пров. 1-й Іподромний, 15а.
    
Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) попросив надати інформацію з даного питання.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що даним проектом рішення передбачається передача майнового комплексу за адресою: м. Житомир,  пров. 1-й Іподромний, 15а, з балансу КП «Облагростандарт» на баланс КУ по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради Дзюбенко О.М. (БПП «Солідарність») повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності розглянула і підтримала дане питання. Немає нічого складного, нерухоме майно передається з одного комунального підприємства на баланс комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

    Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (ВО «Батьківщина») повідомив, що профільна комісія вивчила і підтримує дане питання.

    Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) поцікавився, якими будуть фінансові затрати при передачі та чи не будуть виділятися кошти з обласного бюджету для охорони.

    Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. відповів, що орендної плати буде достатньо, щоб утримувати цей майновий комплекс.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (ВО «Свобода») зауважив, що у майбутньому представники постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності мають більш фахово давати роз’яснення з усіх питань.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 3,
не гол. – 3)
                                         (рішення додається)

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) вніс пропозицію, щоб перед розглядом усіх питань спільної власності надавалися пояснення відповідних фахівців.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Смичка І.А. (РПЛ) - перед розглядом усіх питань спільної власності надавалися пояснення відповідних фахівців.

( за – 16,
 проти – 27,
утр. – 3,
не гол. – 16)
                                   (пропозицію не підтримано)

30. СЛУХАЛИ: Про передачу частини нерухомого майна за адресою: м. Житомир, пров. 2-й Госпітальний, 15.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що за цією адресою орендар – державний експортно-технічний центр - орендував 400 кв. м площі. Зараз він хоче достроково розірвати договір оренди. Балансоутримувач, на балансі якого знаходиться майно, проінформував, що майже 1600 кв.м є вільними і можуть бути надані іншим суб’єктам господарювання. Пропонується вільне майно, яке знаходиться за вищевказаною адресою, передати для здійснення статутної діяльності Житомирському інституту медсестринства, якому потрібна ця площа. Балансоутримувач буде відповідати за використання майна згідно зі статутною діяльністю.

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) запропонував підтримати дане питання, оскільки заклади подібного типу повинні мати подальшу перспективу розвитку.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 1,
утр. – 2,
не гол. – 4)
                                         (рішення додається)


31. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток  до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 „Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 19.09.13 № 972, від 19.03.15 № 1438, від 28.05.15 № 1519.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що рішенням, до якого пропонується внести зміни, затверджено перелік об’єктів спільної власності, які можуть бути приватизовані. Попередньо було погоджено передачу майнового комплексу за адресою: м. Житомир, пров.1-й Іподромний, 15а, з балансу КП «Облагростандарт» на баланс комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради, тобто змінюється балансоутримувач майнового комплексу, який пропонується до приватизації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 3,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 28.05.15 № 1518 «Про приватизацію групи інвентарних об’єктів, що знаходяться за адресою: м. Житомир, пров.1-й Іподромний, 15а».

    Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що рішення по приватизації конкретно цього об’єкта. Вноситься також зміна  по балансоутримувачу, а саме: передача з балансу КП «Облагростандарт» на баланс комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.
    
    Депутат обласної ради Дзюбенко О.М. (БПП «Солідарність») повідомив, що рішення про приватизацію від 17.05.11 № 195 „Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” було прийнято у минулому скликанні. Зараз вносяться зміни до пункту 2, а саме:

    «2. Затвердити умови продажу об’єкта:
-    подальше використання об’єкта визначає покупець:
-    витрати, пов’язані з проведенням приватизації, покласти на балансоутримувача об’єкта - комунальну установу по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала зняти з розгляду дане питання на довивчення.

ВИРІШИЛИ: Зняти зрозгляду дане питання на довивчення.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                         (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Житомир, вул. Котовського, 100.

    Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що даним рішенням нерухоме майно, яке перебувало на балансі Житомирського обласного культурно-мистецького центру, передається на баланс комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради, у зв’язку з тим, що у комунальної установи статутна діяльність – утримання переданого в оренду майна.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 1,
утр. – 1,
не гол. – 6)
                                         (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що дане питання стосується неприбуткових бюджетних установ.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам  на 2015  рік.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що дане питання стосується неприбуткових установ державної форми власності. Пропонується встановити орендну плату у розмірі 1 грн., з метою уникнення дебіторської заборгованості.
        
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 0)
                                         (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

    Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що дане питання стосується 3-х комунальних підприємств спільної власності територіальних громад області – КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради, КП «Облархпроект», КП «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» та 6 громадських організацій. Пропонується встановити їм орендну плату у розмірі 1 грн. на 2016 рік.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала зняти з розгляду дане питання на довивчення.

    Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (ВО «Батьківщина») повідомив, що дане питання, як і всі інші, розглядалося, вивчалося і підтримано постійною комісією обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, запропонував ставити на голосування пропозицію профільної комісії.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування питання «Про встановлення орендної плати».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,
 проти – 9,
утр. – 2,
не гол. – 12)
                                     (рішення додається)

Депутат обласної ради Подік А.О. (БПП «Солідарність») зауважив, що питання спільної власності повинна також розглядати постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що депутатам буде надаватись графік засідань постійних комісій обласної ради, і будь-який депутат може брати участь у засіданнях різних комісій.

37. СЛУХАЛИ: Про застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП «Солідарність») зазначив, що немає перешкод депутатам відвідувати засідання усіх постійних комісій та немає необхідності обговорювати всі питання в сесійній залі.
Вніс пропозицію питання «Про застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати» та «Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати» перенести на розгляд наступної сесії обласної ради, а до того створити робочу групу по оренді майна, яка вивчить дані питання і дасть чіткі роз’яснення з цього приводу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію зняти з розгляду питання «Про застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати» та «Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати» на довивчення.

( за – 57,
 проти – 3,
утр. – 1,
не гол. – 1)
                                  (пропозицію підтримано)

38. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 19.03.15 № 1442 „Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                     (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати за користування боксерським рингом.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                     (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ: Про вихід зі складу засновників редакції газети «Житомирщина».

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) поцікавився, чи є інші співзасновники у в редакції газети «Житомирщина».

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що засновниками редакції газети «Житомирщина» є Житомирська обласна рада, обласна державна адміністрація та трудовий колектив вказаної редакції. Зазначила, що, відповідно до статутних документів, до статутного фонду редакції газети «Житомирщина»  було передано 1600 кв. м нежитлового приміщення, яке на сьогодні не використовується і здається в оренду. Зауважила, що редакція газети «Житомирщина» орендує приміщення, яке перебуває на балансі комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради та є об’єктом спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області , площею 800 кв.м  вартістю 1 грн. за кв. м. Наголосила, що, відповідно до Закону України від 23.12.15 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», Житомирська обласна рада повинна протягом трьох місяців повідомити про свій вихід зі складу засновників редакції «Житомирщини», але це в жодному разі не вплине на діяльність редакції газети, а майно повернеться у комунальну власність територіальної громади Житомирщини.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода») звернувся з проханням підтримати даний проект рішення.

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) наголосив, що повернути майно у комунальну власність територіальної громади надзвичайно важливо. Поцікавився, чи не постраждає внаслідок прийнятого рішення колектив редакції та чи не припинить свою видавничу діяльність газета. Запропонував довивчити дане питання та з’ясувати думку інших співзасновників.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що майно, яке перебуває на балансі комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради, є об’єктом спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та яким користується редакція газети «Житомирщина», не повинно перейти у приватну власність, а за потреби воно надаватиметься редакції газети в оренду  з орендною платою у розмірі 1 грн. у рік.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. зазначив, що майно комунальної власності варто ефективно використовувати. Наголосив, що підтримує запропонований проект рішення.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зауважила, що  постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань підтримує запропонований проект рішення.

В.о. редактора газети «Житомирщина» Павлов Г.Л. повідомив, що прийняття даного рішення є несвоєчасним, оскільки зазначений Закон України не набув чинності, відносини між засновниками та редакцією  ще досі регулюються рядом законодавчих актів та установчою угодою, які будуть порушені за умови прийняття даного проекту рішення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поцікавилася, які підрозділи редакції розташовані за адресою вул. Київське шосе,11, за яким призначенням використовуються площі приміщення за вказаною адресою та яка загальна кількість працюючих у даному приміщенні.


В.о. редактора газети «Житомирщина» Павлов Г.Л. повідомив, що за даною адресою знаходяться гаражі, а приміщення здається в оренду, відповідно до погодження співзасновників, враховуючи, що співзасновниками протягом тривалого часу не надавалося жодної фінансової підтримки для діяльності газети.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що попередній головний редактор газети «Житомирщина»  Панчук Д.О. нещодавно самовільно звільнив себе з посади, відмовився від співпраці з обласною радою як із співзасновником, не передав справи, не надав звіт про діяльність видавництва та використання коштів. Наголосила, що зі сторони видавництва не надходило пропозицій щодо проведення звітно-виборчих зборів, надання кандидатур на посаду головного редактора, не проведено жодної зустрічі ні з членами постійних комісій обласної ради, ні з керівництвом обласної ради та облдержадміністрації. Повідомила, що діяльність газети не перевірялась з 1997 року. Наголосила, що вимагатиме звіт про використання коштів, наданих видавництву протягом 2015 року. Зазначила, що обласна рада і надалі підтримуватиме діяльність засобів масової інформації, дбатиме про збереження майна, що належить до об’єктів спільної власності територіальної громади, та, за потреби, надаватиме його в оренду видавництву у розмірі 1 грн. у рік згідно з його призначенням.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) зазначила, що кошти для висвітлення діяльності газеті виділяються. Зауважила, що у даний момент колектив переймається питанням передачі майна, а не актуальними проблемами регіону.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода») повідомив, що всі члени фракції ВО «Свобода» в обласній ради підтримують даний проект рішення. Наголосив, що у даний час комунальне майно використовується не за призначенням, кошти від суборенди не надходять у бюджет, звіт про діяльність підприємства та використання коштів не надається. Зауважив, що дане видання за кошти обласного бюджету займається антиукраїнською пропагандою та агітацією. Зазначив, що, враховуючи усе ним вищесказане, вимагає негайного вирішення питання щодо діяльності даного видавництва.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання

( за – 61,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 0)
                                    (рішення додається)

    Відповідно до Регламенту роботи обласної ради, голова обласної ради Лабунська А.В. оголосила перерву.

    Після перерви депутати продовжили роботу.

41. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до  Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 08.09.11 № 266.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що дане питання стосується змін у складі робочої групи з питань використання майна та її компетенції.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                         (рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про затвердження технічної документації.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                     (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту обласного  спеціалізованого будинку дитини Житомирської обласної ради.

Начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірик В.І. повідомив, що даним проектом рішення передбачається внести зміни до статуту установи у зв’язку зі зміною юридичної адреси.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                      (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про Концепцію створення високотехнологічного оборонного кластера на Житомирщині.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                     (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству "Новоград-Волинський лісгосп АПК" Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради.

Депутат обласної ради  Костюшко І.В. (БПП «Солідарність») повідомила, що, відповідно до рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, вирішено розглянути питання «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради» та «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Новоград-Волинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради» після їх детального доопрацювання.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) звернувся з проханням, щоб після опрацювання документації з даних питань надати депутатам обласної ради порівняльну таблицю щодо зміни надходжень до бюджетів усіх рівнів, оскільки зміна площі лісів та проведення рубок суттєво будуть відображатися на розмірах фінансового наповнення обласного та місцевих бюджетів.

Депутат обласної ради  Костюшко І.В. (БПП «Солідарність») повідомила, що, згідно з наданими документами, збільшується площа вирубки лісу. Наголосила, що для того, щоб уникнути прийняття невідповідного рішення, варто детально опрацювати надані документи, а зараз перенести розгляд запропонованих проектів рішень.

Директор Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради» Рибинський І.Є. повідомив, що матеріали для опрацювання їх профільною комісією були подані із запізненням, у зв’язку з чим не відбулося їх детального опрацювання. Наголосив, що від рішення обласної ради залежить подальша доля дочірніх підприємств «Коростенський лісгосп АПК» та «Новоград-Волинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради, оскільки відбудеться блокування їх роботи, припиниться сплата податків та надходжень у державний та місцеві бюджети, внаслідок чого виникне збитковість підприємства.  Зазначив, що надані матеріали були підготовлені державним підприємством «Укрліспроект» для їх погодження обласною радою, після чого вони повинні бути погоджені Міністерством екології та природних ресурсів України та Державним агентством лісових ресурсів України. Звернувся з проханням підтримати даний проект рішення з метою продовження лісогосподарської діяльності підприємств.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що обласна рада не є останньою інстанцією для погодження наданого пакету документів, вони ще будуть перевірятися та погоджуватися рядом державних органів.

Директор Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради» Рибинський І.Є. повідомив, що є порядок подання та розгляду пакету документів, порушення якого може призвести до повного банкрутства підприємства.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що у підпорядкуванні обласної ради перебуває 179 комунальних підприємств, які протягом 2015 року  сплатили до обласного бюджету кошти у сумі 12 млн. 800 тис.грн., з яких 12 млн.400тис.грн. сплачено Житомирським обласним комунальним агролісогосподарським підприємством «Житомироблагроліс». Повідомила, що сьогодні розвернута проти підприємства інформаційна війна з метою його знищення, в якій не останню роль грають київські громадські об’єднання, використовуючи у своїй діяльності протиправні дії. Звернулася з проханням до директора Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради» Рибинського І.Є. підготувати вичерпну інформацію щодо фінансово-господарської діяльності вказаних підприємств.

Директор Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради» Рибинський І.Є. повідомив, що сьогодні на підприємстві працює 2000 осіб із середньою заробітною платою близько 6000 грн. Зазначив, що протягом року відбулося 62 перевірки, за 2015 рік буде сплачено до 80 млн. грн. податків до бюджетів різних рівнів, у тому числі близько 12 млн.грн. в обласний бюджет.

Депутат обласної ради Нусбаум С.А. (БПП «Солідарність») зазначив, що директором підприємства Рибинським І.Є. не застосовуються міри впливу на його працівників у зв’язку із порушенням останніми трудової дисципліни. Наголосив, що профільною комісією не підтримано запропонований проект рішення, оскільки залишається ряд проблемних питань, пов’язаних  із веденням лісового господарства безпосередньо вказаним директором. Звернувся з проханням підтримати рішення профільної комісії обласної ради.

Директор Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради» Рибинський І.Є. повідомив, що має великий досвід роботи у веденні лісового господарства та ставиться до виконання своїх обов’язків відповідально і професійно. Наголосив, що відповідає за усі дії своїх підлеглих, а, у разі виявлення порушень дисципліни з їх сторони, до них застосовуються дисциплінарні стягнення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що рубки лісу житомирськими комунальними підприємствами проводяться у розмірі 200 тис. куб.м, у той час як розмір рубок державним лісгоспом становить близько 1,5 млн.куб.м.

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) зауважив, що бюджет області наповнюється за рахунок видобувної галузі та лісового господарства. Зазначив, що на сьогодні потрібно дбати про відновлення лісових насаджень, а не вирішувати питання їх вирубки. Запропонував  прийняти рішення з даного питання на черговій сесії обласної ради після детального опрацювання усіх наданих матеріалів.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що остаточне рішення з даного питання прийматиметься іншими державними органами, а до компетенції обласної ради належить тільки надання дозволу на розгляд даного питання у вищих державних органах, який вона реалізує у вигляді рішення.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування проекти рішень «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради» та «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Новоград-Волинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради».

( за – 29,
 проти – 14,
утр. – 12,
не гол. – 7)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проекти даних рішень.

    Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (ВО «Батьківщина») вніс пропозицію повернутися до розгляду цих питань, адже це державні підприємства, які працюють і дають найбільші надходження до обласного бюджету.

    Депутат обласної ради  Костюшко І.В. (БПП «Солідарність») зазначила, що всі члени профільної комісії проголосували проти внесення даних питань на розгляд обласної ради, оскільки вони потребують поглибленого вивчення.

    Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Ніколайчука О.В. (ВО «Батьківщина») - повернутися до розгляду питань «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради» та «Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Новоград-Волинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради».

( за – 28,
 проти – 5,
утр. – 8,
не гол. – 21)
                       (пропозицію не підтримано)

46. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по Яструбеньківському СОК «Діброва».

    Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування проект даного рішення.

( за – 28,
 проти – 14,
утр. – 6,
не гол. – 14)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.


47. СЛУХАЛИ: Про звернення до Верховної Ради України щодо врегулювання на законодавчому рівні питання про надання в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок власників земельних часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва  та особистого селянського господарства, що входять до складу спадщини, яка може бути визнана відумерлою.

    Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) запропонував підтримати даний проект рішення.

    Депутат обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода») зауважив, що це питання є актуальним для великої кількості родин та запропонував підтримати його.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                     (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо утворення відокремлених підрозділів – філій (структур), відділень їх державної реєстрації та справляння податків, зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів усіх рівнів і державних цільових фондів за місцем проведення господарської діяльності суб’єктів господарювання.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                              (рішення і звернення додаються)

49. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо нормативно-правового регулювання поводження з генетично модифікованими організмами в Україні.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                              (рішення і звернення додаються)

50. СЛУХАЛИ: Про звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства оборони України щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних із передачею комплексу колишнього військового містечка № 84.

    Депутат обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода») зазначив, що дане питання ретельно вивчено профільною комісією обласної ради та попросив його підтримати.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                         (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо встановлення тарифів для підприємств, установ, організацій, в яких тимчасово проживають внутрішньо переміщені особи, на рівні, передбаченому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26.02.2015 № 220, для населення.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                              (рішення і звернення додаються)

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Опозиційниц блок) озвучив звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблемних питань виконання місцевих бюджетів області (додається).

    Депутат обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода») озвучив звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо оцінки роботи Кабінету Міністрів України (додається).

    Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала об’єднати питання, тобто підготувати спільне рішення про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблемних питань виконання місцевих бюджетів області та звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо оцінки роботи Кабінету Міністрів України в одне спільне. Проінформувала, що сьогодні, на жаль, є спроби прийняти бюджет на 2016 рік, який знищить все. Пропонується без надання додаткових джерел (субвенцій) фінансування прийняти на фінансування місцевих рад питання освіти, технічної освіти, вторинну медицину, пільги по перевезенню, чорнобильські пільги. Тоді потрібно додатково у місцевих бюджетах вишукувати велику кількість коштів. Крім того, багато інших речей не передбачено у державному бюджеті.
    Запропонувала звернутися до народних депутатів України не приймати такі зміни до Податкового кодексу України.

    Депутат обласної ради Сабадаш І.І. (БПП) зауважив, що потрібно звернути увагу на фінансування галузі охорони здоров’я.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблемних питань виконання місцевих бюджетів області та відповідальності Уряду А. Яценюка».

( за – 59,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                         (рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державного агентства лісових ресурсів України щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням місцевих деревообробних підприємств сировиною.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.    

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,
 проти – 0,
утр. – 2,
не гол. – 6)
                              (рішення і зверненя додаються)

53. СЛУХАЛИ: Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Омелянчук Н.Ю.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.    

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 9)
                                         (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України  стосовно відзначення 75-ої річниці УПА-Поліська Січ.

    Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.    

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                      (рішення додається)

Депутат обласної ради Пасічник О.М. (Самопоміч) нагадав, що депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) вніс пропозицію назву постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу доповнити словами «будівництва, транспорту та зв’язку» і вніс пропозицію відповідно внести зміни у рішення від 26.11.15 № 10 «Про утворення постійних комісій обласної ради», від 26.11.15  №11 «Про Положення про постійні комісії обласної ради VІІ скликання», від 26.11.15 № 12 «Про обрання голів постійних комісій обласної ради», від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», від 26.11.15 № 14 «Про утворення президії обласної ради VІІ скликання».
ВИРІШИЛИ: Доручити виконавчому апарату обласної ради                            підготувати на наступне засідання проекти рішень обласної ради                             щодо внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 10                               «Про  утворення   постійних   комісій  обласної  ради»,  від 26.11.15   № 11  «Про
 Положення про постійні комісії обласної ради VІІ скликання», від 26.11.15 № 12 «Про обрання голів постійних комісій обласної ради», від 26.11.15 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», від 26.11.15 № 14 «Про утворення президії обласної ради  VІІ скликання».

( за – 55,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)

        Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала спочатку розглянути питання щодо придбання та встановлення магнітно-резонансного томографа в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради, а потім депутатські запити.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) вніс пропозицію спочатку розглянути запити, оскільки обговорення питань, пов’язаних з придбанням  та встановленням МРТ, займе багато часу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію спочатку розглянути питання щодо придбання та встановлення магнітно-резонансного томографа в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

( за – 56,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала опрацювати питання щодо необхідності проведення оплати за МРТ та заслухати усі конфліктні сторони, які причетні до ситуації, що склалася із закупівлею вказаного апарату. Зазначила, що конфліктна ситуація, яка склалася із закупівлею МРТ, потребує негайного вирішення, але існує ряд проблем, які унеможливлюють негайне розв’язання порушеного питання. Запевнила, що керівництво обласної ради, облдержадміністрації та депутатський корпус докладуть усіх зусиль з метою якнайшвидшого вирішення питання. Проінформувала, що, відповідно до рішення обласної ради, було виділено кошти у сумі 30 млн. грн. для придбання МРТ, тендер з придбання МРТ проведено влітку 2015 року, а 1 вересня 2015 року укладено угоду щодо закупівлі даного обладнання. Зауважила, що обладнання перебуває на складі комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради, перевірити його робочий стан немає можливості, оскільки приміщення для встановлення МРТ не готове у зв’язку з проведенням будівельних робіт, у той час як у призначеному для встановлення апарата приміщенні перебуває орендар МДЦ «Експерт», контракт з яким не розірвано. Повідомила, що фірма, яка займалася постачанням МРТ із статутним капіталом у розмірі 1 грн.,  вимагає оплати своїх послуг. Зазначила, що постачання МРТ, відповідно до п.5.1 угоди, відбувається протягом 30 днів з моменту підписання акта обстеження технічного стану приміщення, в якому буде встановлено апарат. Наголосила, що фірма-постачальник вимагає оплати за МРТ, незважаючи на те, що оплата проводиться після перевірки робочого стану МРТ. Проінформувала, що для вирішення ряду проблемних питань було опрацьовано матеріали та підготовлено додаткову угоду, яка зможе стати одним з варіантів подолання конфліктної ситуації, вирішення питання виконання договірних умов з придбання та встановлення МРТ, його роботи на базі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради. Повідомила, що направлено офіційні запити у Службу безпеки України, Генеральну прокуратуру України та Міністерство внутрішніх справ України щодо вартості придбання МРТ, але на сьогодні відповіді не надходило, у зв’язку з чим кошти за МРТ та послуги  з його постачання будуть перераховані згідно з виконанням усіх умов договору.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськів Б.Б. повідомив, що, відповідно до рішення обласної ради від 15.10.15 № 1654 «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік», було виділено кошти на будівництво приміщення для роботи апарату МРТ, у зв’язку з чим комунальним підприємством «Облархпроект» Житомирської обласної ради у найкоротший термін було виготовлено документацію, остаточне затвердження якої постачальником відбулося 26.10.15, що дозволило на початку листопада розпочати будівельні роботи. Зазначив, що перед початком будівельних робіт було отримано всі експертні висновки контролюючих органів, декларації на проведення початкових робіт та будівництво даного приміщення. Наголосив, що тривалість будівельних робіт склала 50 днів, отримано погодження на прокладання силового електричного кабелю та підключення приміщення до основної електромережі, завершено роботи з утеплення, і нині, відповідно до висновків інженерної групи фірми-постачальника, приміщення готове до проведення монтажних робіт. Зауважив, що для фахівців-монтажників обладнання будуть згодом підготовлені висновки та надано відповідні сертифікати щодо готовності приміщення для проведення монтажних робіт І стадії. Проінформував, що зараз фахівцями фірми-постачальника проводяться монтажні роботи з встановлення системи кондиціонування і вентиляції та очікується приїзд фахівців зі встановлення апарату МРТ у середині січня 2016 року.


Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася із запитанням щодо визначення орієнтовного терміну завершення робіт та проведення безпосередньо випробовувальних робіт апарату МРТ.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськів Б.Б. повідомив, що, згідно з укладеним договором, усі роботи  зі сторони замовника вже виконано, а зі сторони постачальника роботи щойно розпочалися.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поцікавилася часом підписання акта обстеження приміщення стосовно його відповідності технічному стану.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськів Б.Б. повідомив, що особливістю даного приміщення є наявність у ньому монтажного отвору у стіні для встановлення апарату МРТ, не закривши який не можна буде отримати декларацію щодо готовності даного приміщення для експлуатації. Зазначив, що з приїздом фахівців проводитиметься встановлення сітки Фарадея, остаточний монтаж обладнання, після чого закривається монтажний отвір та отримується декларація на експлуатацію даного приміщення.

Депутат обласної ради Шавлович О.Г. (Самопоміч) поцікавився, чому МРТ було придбано за 26 млн.грн., якщо, згідно з інформацією інтернет-пропозицій, його вартість складає в середньому 10 млн.грн.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Леськів Б.Б. повідомив, що питанням закупівлі та постачання МРТ займалася комунальна установа «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питанням вартості МРТ займаються відповідні служби, до яких було адресоване звернення з проханням перевірити законність процедури проведення тендеру з придбання МРТ та його безпосередньої вартості, але до сьогодні відповіді не надходило. Зазначила, що порушено кримінальну справу з даного питання. Наголосила, що обласна рада, відповідно до своєї компетенції, виконала усі зобов’язання щодо виділення коштів для придбання МРТ, і на сьогодні залишається нагальним вирішення питання правомочності проведення тендеру, запропонованих цінових пропозицій, підписання угоди відповідно до посадових обов’язків, строки та умови оплати послуг з постачання та встановлення МРТ. Зауважила, що  громадськість вимагає оплатити послуги з придбання та встановлення МРТ до кінця бюджетного року, однак обласна рада не є основним розпорядником коштів, та запевнила, що кошти, призначені на закупівлю МРТ, не зможуть бути використані не за призначенням.

Представник підрядної організації з проведення будівельних робіт    Корзун А. повідомив, що усі будівельні роботи зі зведення приміщення завершено, приміщення підключено до основної електромережі, утеплено та очікується приїзд фахівців з проведення монтажних робіт із встановлення системи кондиціонування та вентиляції. Зазначив, що після закриття монтажного отвору буде отримано декларацію на експлуатацію даного приміщення.

Начальник відділу ГУНП в Житомирській області Соломко О.Ю. надав інформацію щодо проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню за фактом можливої розтрати коштів шляхом зловживання службовими особами КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» своїм службовим становищем при проведенні закупівлі за державні кошти МРТ (додається).

Голова обласної ради Лабунська А.В. поцікавилася, на якій підставі кримінальне провадження було розпочато 23.09.15.

Начальник відділу ГУНП в Житомирській області Соломко О.Ю. повідомив, що кримінальне провадження розпочате відповідно до матеріалів СБУ, яка виявила можливі обставини, що вказували на кримінальні порушення або порушення, які у подальшому можуть вказувати на вчинення не лише кримінального, а й дисциплінарного порушення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поцікавилася, чому протягом тривалого часу не було надано жодних результатів щодо процесу розслідування даної справи, оскільки питання набуло широкого резонансу серед громадськості області та потребувало негайного вирішення. Зазначила, що органами ГУНП в Житомирській області, незважаючи на вилучення необхідної документації, надання відповідних матеріалів, не було досконало проведено розслідування справи, не подано висновків у справі, що говорить про неналежне виконання обов’язків  правоохоронними органами.

Начальник відділу ГУНП в Житомирській області Соломко О.Ю. повідомив, що розслідування у справі розпочинається після отримання ряду відповідей на запити слідчого управління з Антимонопольного комітету України, Житомирської обласної ради та опрацювання нормативно-законодавчої бази. Зазначив, що на сьогодні відповіді від Антимонопольного комітету України не надходило, документи ще опрацьовуються. Зауважив, що у справі опитано усіх свідків, очікується на висновок уповноваженого органу щодо правомірності проведення тендерних закупівель, однак проведення розслідування не забороняє проводити процес укладення чи розірвання договору.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП) поцікавився, чи має компанія-постачальник зі статутним капіталом в 1 тис.грн. подібні контракти на придбання медичного обладнання вартістю 30 млн.грн.

Начальник відділу ГУНП в Житомирській області Соломко О.Ю. повідомив, що фірма-постачальник не є банкрутом та не числиться серед об’єктів, що перебувають під підозрою у вчиненні неправомірних дій. Наголосив, що ряд фірм та підприємств мають статутний капітал у розмірі 1 тис. грн., що не є порушенням чинного законодавства.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поцікавилася, що у фірми-постачальника перебуває у власності.

Начальник відділу ГУНП в Житомирській області Соломко О.Ю. зазначив, що не може надати інформацію з даного питання, оскільки запитувана інформація не належить до компетенції слідчого управління та провадження розпочато у справі щодо порушення процедури закупівлі. Наголосив, що фірма «Філіпс» надала гарантійний лист щодо виконання зобов’язань зі встановлення вказаного медичного обладнання.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП) зауважив, що варто заслухати інформацію компетентних органів щодо загальної характеристики та діяльності фірми-постачальника.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запитала, чи може слідче управління ГУНП України в Житомирській області направити офіційний запит щодо визначення остаточної вартості МРТ.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. запропонував уточнити ціну на МРТ у державної митної служби України.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що буде відправлено офіційний запит від імені голови обласної ради щодо визначення ринкової вартості МРТ, оскільки придбане обладнання - це, передусім, кошти обласного бюджету, податки жителів Житомирської області, і мешканці мають величезну потребу у його використанні. Наголосила, що слідчі органи повинні були встановити  ціну обладнання у фірми-виробника.

Начальник відділу ГУНП в Житомирській області Соломко О.Ю. зазначив, що ціну у фірми-виробника не було з’ясовано, оскільки вона не брала участі у процедурі тендерних закупівель.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що фірма-виробник, відповідно до чинного законодавства, не має права брати участі у проведенні тендера.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. поцікавився, чи дійсно різниця у пропозиціях тендера між обраною фірмою та іншою складала 100 тис. грн.

Начальник відділу ГУНП в Житомирській області Соломко О.Ю. зазначив, що різниця між пропозиціями фірм складала близько 180 тис.грн.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що різниця  вартості обладнання відповідно до інтернет - пропозицій  є ще більшою.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) зауважив, що дане питання потребує негайного вирішення, оскільки оплата вартості обладнання та послуг з його постачання на сьогодні залежить від валютного курсу. Запропонував заслухати інформацію представників фірми-виробника та постачальника.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зауважив, що протягом тривалого часу керівництво області бездіяло, не контролювало процес закупівлі та постачання обладнання. Звернувся з проханням надавати конкретні пропозиції щодо вирішення даного питання, оскільки є ряд інстанцій, які будуть погоджувати його реалізацію. Наголосив, що керівництво обласної ради має детально та швидко опрацьовувати матеріали з питань обласного значення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що вона контролювала питання щодо закупівлі МРТ з моменту обрання її головою обласної ради. Наголосила, що гроші, виділені на закупівлю апарату, не можуть бути використані не за призначенням та зберігаються на основних рахунках головного управління Державної казначейської служби України в Житомирській області. Зазначила, що підготовлено додаткову угоду, погоджену з представниками громадськості, щодо зобов’язання проведення оплати із закупівлі та постачання МРТ, але представники фірми-постачальника відмовляються її підписувати.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) запропонував надати слово представникам компанії «Філіпс» щодо надання роз’яснень з питання проведення тендерної закупівлі, які продемонструють дистриб’юторний договір на надання послуг.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що сьогодні у порядку денному розглядається питання виконання договірних зобов’язань сторін та оплати наданих послуг згідно з договором. Зауважила, що питання проведення тендерної закупівлі та дистриб’юторний договір не є предметом обговорення.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбас О.М. повідомив, що всі фірми, які брали участь у проведення тендеру, мали статутний капітал у розмірі 1 тис.грн., що відповідає нормативним документам. Зазначив, що вивчались матеріали щодо діяльності фірми на ринку постачання медичного обладнання, вона зарекомендувала себе з позитивної сторони і у минулому році постачала МРТ у визначні медичні центри. Зауважив, що залишається невирішеним питання щодо приміщення для встановлення МРТ, оскільки нове ще недобудоване, а інше зайняте приватною медичною структурою.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) наголосив, що обласна рада повинна була звернутись у судові інстанції з метою вирішення питання дострокового розірвання контракту з приватною медичною структурою.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що у зв’язку з тим, що не було вчасно надано документи для визначення підстав розірвання договору, питання залишилося неопрацьованим.

Директор ТОВ «ЄМГ» Україна» Макієнко І.А. повідомила, що влітку відбувся тендер  із закупівлі МРТ, переможцем якого визнано ТОВ «ЄМГ» Україна» відповідно до медико – технічних вимог. Наголосила, що фірма-постачальник на сьогодні вимагає виконання зобов’язань зі сторони замовника, передбачених договором, укладеним 01.09.15, оскільки зобов’язання зі сторони постачальника виконані, робочий стан апарату попередньо перевірено. Зазначила, що фірма-постачальник продовжуватиме виконання своїх подальших функцій зі встановлення апарату у приміщенні, перевірить його роботу та проведе навчання для відповідних фахівців. Зауважила, що сторони повинні дотримуватися виконання умов договору, у протилежному випадку це буде порушенням нормативно-правового акта.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що зобов’язання щодо оплати медичного обладнання та послуг з постачання передбачені п. 5.1 розділу 5 «Поставка товарів» договору від 01.09.15 №270815. Наголосив, що поставка товару повинна була відбутися протягом 30 днів з моменту підписання акта прийому приміщення, але на сьогодні такий документ не було підготовлено та підписано жодною зі сторін, крім того, товар не поставлено  за адресою, зазначеною у договорі. Зазначив, що дані умови договору не виконані, у зв’язку з чим оплата не відбувається.

Директор ТОВ «ЄМГ» Україна» Макієнко І.А. повідомила, що між КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради та обласною клінічною лікарнею ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради є договір про відповідальність за зберігання товарів. Наголосила, що нове приміщення для встановлення апарату ще не було підготовлене, а складу для зберігання апарату в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради  немає.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що у договорі від 01.09.15 №270815 не зазначено про договір між КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради та обласною клінічною лікарнею ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Директор ТОВ «ЄМГ» Україна» Макієнко І.А. повідомила, що фірма – постачальник може перевезти обладнання з КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради на територію  обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що фірмою - постачальником не виконуються умови договору, де передбачено, обов’язкове введення товару в експлуатацію та проведення навчання.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбас О.М. повідомляв, що оформлення прийняття обладнання відбудеться після проведення першого знімка, а оплата послуг має здійснюватися після поставки товару та перевірки його робочого стану.

Голова обласної ради Лабунська А.В. звернулася з проханням до начальника управління майном виконавчого апарату обласної ради Казьмірика В.І. з проханням надати аудіозапис наради щодо питання проведення закупівлі МРТ з метою з’ясування суперечливих моментів з даного питання.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) поцікавився, які пропозиції обласної державної адміністрації щодо вирішення даного питання.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що обласна державна адміністрація пропонує провести оплату щодо закупівлі апарата МРТ та послуг з його постачання після його встановлення та введення в експлуатацію.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що підготовлено проект рішення щодо забезпечення виконання договірних зобов’язань, де передбачено обов’язкову оплату послуг закупівлі та постачання апарата МРТ.

Депутат обласної ради Озерчук О.М. (УКРОП) запропонував прийняти остаточне рішення, яке враховуватиме інтереси усіх конфліктних сторін.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що, перебуваючи на посаді голови обласної ради, вона несе відповідальність за використання коштів платників податків за призначенням. Повідомила, що у проекті рішення щодо забезпечення виконання договірних зобов’язань гарантовано оплату праці за медичне обладнання та послуг з його поставки, враховуючи ту обставину, що вже буде готове приміщення для встановлення апарату МРТ. Запропонувала поставити на голосування два проекти рішення щодо проведення оплати, яку вимагає фірма-постачальник, та щодо забезпечення виконання договірних зобов’язань.

Голова громадської організації «Стоп, корупція» Циганчук Н.А. повідомила, що начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбас О.М. звертався  до керівництва облдержадміністрації та обласної ради щодо необхідності підготовки приміщення для встановлення  МРТ. Зауважила, що сьогодні, за умови зміни положень чинного законодавства, можна буде закуповувати медичне обладнання без додаткових відсотків. Запропонувала перерахувати кошти на рахунок КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради, зареєструвати у головному управлінні Державної казначейської служби України в Житомирській області видаткову накладну, що дасть можливість створити кредиторську заборгованість, яка гарантує проведення оплати та зобов’яже фірму-постачальника виконати всі свої зобов’язання зі встановлення обладнання та проведення навчання. Зазначила, що дана пропозиція відповідає усім нормам чинного законодавства та звернулася з проханням її підтримати.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. звернувся з питанням до голови громадської організації «Стоп, корупція» Циганчук Н.А., як, на думку громадськості, мешканці Житомирської області проходитимуть обстеження на МРТ, якщо кошти будуть проплачені сьогодні.

Голова громадської організації «Стоп, корупція» Циганчук Н.А. зазначила, що запропонований громадськістю варіант вирішення питання, відповідно до чинного законодавства, дозволить не проводити новий тендер, що спростить процедуру виконання зобов’язань згідно з договором.

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) підтримав пропозицію голови громадської організації «Стоп, корупція» Циганчук Н.А. щодо проведення оплати та внесення змін у чинне законодавство. Запропонував провести засідання за участі керівництва облдержадміністрації, обласної ради, представників депутатського корпусу, фірми-постачальника, юристів, департаменту фінансів облдержадміністрації та підготувати ряд пропозицій з вирішення даного питання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поцікавилася у директора ТОВ «ЄМГ» Україна» Макієнко І.А., чи влаштовує фірму-постачальника, як варіант розв’язання конфліктної ситуації, реєстрація видаткової накладної.

Представник громадської організації« Стоп, корупція» Стеценко С.Є. звернулася з проханням до керівництва обласної ради та облдержадміністрації щодо безпосереднього виконання обов’язків, пов’язаних із розв’язанням проблем обласного масштабу та запропонувала розглядати питання, пов’язані із сферою охорони здоров’я, на сесіях обласної ради першочергово. Наголосила, що нині чиниться тиск на управління охорони здоров’я облдержадміністрації за економію засобів фінансування та повідомила, що громадськість і надалі контролюватиме процес встановлення, оплати послуг з постачання МРТ. Подякувала за розуміння та привітала з прийдешніми святами керівництво обласної ради, облдержадміністрації і депутатський корпус обласної ради.

Директор ТОВ «ЄМГ» Україна» Макієнко І.А. зазначила, що фірма-постачальник вимагає виконання п.4.2 або 4.1 розділу 4 договору від 01.09.15 №270815.

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила голову громадської організації «Стоп, корупція» Циганчук Н.А. надати пропозиції щодо розв’язання конфліктної ситуації від громадськості Житомирщині.

Депутат обласної ради Заруцький В.Т. (ВО «Батьківщина») запропонував провести оплату закупівлі та послуг з постачання після введення апарату в експлуатацію.

Депутат обласної ради Жабокрицький Є.В. (Самопоміч) підтримав пропозицію депутата обласної ради Заруцького В.Т.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала поставити на голосування наступні пропозиції: здійснити оплату закупівлі та послуг з постачання  відповідно до вимог фірми-постачальника, зареєструвати видаткову накладну у головному управлінні Державної казначейської служби України у Житомирській області та підтримати проект рішення щодо забезпечення виконання договірних зобов’язань.

Голова громадської організації «Стоп, корупція» Циганчук Н.А. звернулась з проханням підтримати пропозицію щодо перерахування коштів на рахунок КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради та її реєстрації у головному управлінні Державної казначейської служби України в Житомирській області.

Начальник головного управління Державної казначейської служби України у Житомирській області Чорний П.І. повідомив, що, враховуючи усе вищевикладене, потрібно зазначити, що при проведенні тендерів було неправильно визначено предмет закупівлі, але у будь-якому договорі подібного типу зазначено, що, насамперед, обладнання вводиться в експлуатацію, перевіряється його діяльність, а потім проводяться розрахунки. Зазначив, що у договорі можна було передбачити оплату авансу. Наголосив, що кошти, призначені на оплату апарата МРТ перебувають на єдиному казначейському рахунку обласної ради та не можуть бути використані не за призначенням, тендер повторно оголошувати не потрібно, оскільки його результати діють до закінчення виконання зобов’язань відповідно до укладеної угоди. Зауважив, що для видачі видаткової накладної потрібно перерахування коштів обласною державною адміністрацією на рахунок КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради. Наголосив, що ризик запропонованої фінансової процедури полягає в тому, що, за умови перерахування коштів, фірма-постачальник має право звернутися у судові інстанції, рахунки буде арештовано і зобов’язано провести необхідні виплати.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що рішення суду матиме силу лише за три місяці після звернення до судових інстанцій, у зв’язку з чим списати кошти з рахунків матиме можливість тільки юридична особа.

Начальник головного управління Державної казначейської служби України у Житомирській області Чорний П.І. зазначив, що попередив лише про можливий ризик при проведення фінансової операції. Запропонував оплатити частину коштів та зобов’язати фірму-постачальника не звертатися до суду.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала поставити на голосування пропозиції щодо проведення оплати закупівлі  та послуг з постачання МРТ  і щодо створення робочої групи у складі першого заступника голови обласної ради Ширми В.В., депутатів обласної ради Раупова Р.Б., Собка Т.Д. з опрацювання питання видачі гарантійного листа стосовно виконання договірних зобов’язань та підготовки видаткової накладної. Наголосила, що дане питання потребує вирішення до початку нового бюджетного року.


Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію щодо проведення оплати закупівлі  та послуг з постачання МРТ до кінця 2015 року.

( за – 0,
 проти – 25,
утр. – 11,
не гол. – 26)
                                 (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію  доручити постійній комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів спільно з депутатами обласної ради та представниками громадськості розглянути питання щодо зобов’язання проведення до кінця 2015 року оплати за придбання, надання послуг з поставки магнітно - резонасного томографа для обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради та прийняти відповідне рішення.

( за – 60,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                 (пропозицію підтримано)

Голова громадської організації «Стоп, корупція» Циганчук Н.А. зауважила, що депутатський корпус обласної ради проігнорував прохання громадськості Житомирщини та лобіює власні інтереси.

Голова Житомирської обласної Федерації футболу Коцюбко О.П. зазначив, що встановлення МРТ потребує основна частина  мешканців Житомирської області, оскільки вони  на сьогодні мають статус малозабезпечених громадян. Зауважив, що при втраті придбаного апарата виникатимуть проблеми щодо додаткових витрат на повернення та розмитнення. Запропонував перерахувати кошти на рахунок КУ «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради та зареєструвати у головному управлінні Державної казначейської служби України в Житомирській області видаткову накладну.

Голова обласної ради Лабунська А.В. нагадала, що рішення з даного питання вже прийняте.

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) повідомив, що сьогодні відбудеться засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів за участі першого заступника голови обласної ради Ширми В.В. та визначених депутатів обласної ради, громадськості, фахівців юридичної та фінансової сфери, де прийметься конструктивне рішення, яке враховуватиме інтереси кожної з конфліктних сторін.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) повідомив, що у засіданні комісії братимуть участь усі члени фракції в обласній раді РП Олега Ляшка.

Заступник голови обласної ради Рибак Н.І. запропонувала взяти участь у засіданні постійної комісії начальнику головного управління Державної казначейської служби України у Житомирській області Чорному П.І., голові обласної державної адміністрації Машковському С.О. та представнику фірми-постачальника.

55.СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Ширма В.В. – перший заступник голови обласної ради.

55.1. Про запит запит депутата Григоровича М.С. щодо проведення капітального ремонту (реконструкції) мосту через річку Тетерів у м. Радомишлі на автомобільній дорозі «Овруч-Малин-Кочерів» за рахунок коштів Державного дорожнього фонду України.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Григоровича М.С. та обласну раду.
55.2. Про запит депутата Ковальчука В.К. щодо сприяння у вирішенні нагальних проблем галузі лісівництва у Володарсько-Волинському районі та Житомирській області в цілому.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Ковальчука В.К. та обласну раду.
55.3. Про запит депутата Кропивницького В.М. щодо передбачення в обласному бюджеті на 2016 рік коштів на придбання медичного обладнання для гінекологічного відділення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Кропивницького В. М. та обласну раду.
55.4. Про запит запит депутата Кізіна С.В. щодо скарги засновника                    ТОВ «ЕКОПРОДУКТ» Гайдамаки М.П.
ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Війтовичу Л.М. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Кізіна С.В. та обласну раду.
55.5. Про запит депутата Пінського О.В. щодо забезпечення учнів 4 – 7 класів підручниками.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Пінського О.В. та обласну раду.
55.6. Про запит депутата Мітніцького Ю.Г. щодо виділення коштів із обласного бюджету на ремонт ділянки автомобільної дороги «Корнин – Мохначка» Попільнянського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О., начальнику служби автомобільних доріг у Житомирській області Антонюку О.В.  Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Мітніцького Ю.Г. та обласну раду.
55.7. Про запит депутата Заруцького В.Т. щодо проведення адміністративно-територіальної реформи.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Заруцького В.Т. та обласну раду.
55.8. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо виділення коштів із обласного бюджету для забезпечення водопостачанням Баранівського професійного ліцею.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Кокітко Н.В. та обласну раду.
55.9. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо сприяння у забезпеченні житлом учасника АТО, інваліда ІІІ групи Вознюка Олександра Петровича, який мешкає у с. Червона Волока Лугинського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.
55.10. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо забезпечення скрапленим газом жителів сіл Жеревецької сільської ради Лугинського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.
55.11. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо відсутності державного реєстратора на території Лугинського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О., начальнику головного територіального управління юстиції у Житомирській області Гораю О.С. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.
55.12. Про запит депутата Рудченка М.М. щодо виділення із фонду регіонального розвитку коштів на будівництво Житомирського обласного онкологічного диспансеру Житомирської обласної ради.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Рудченка М.М. та обласну раду.
55.13. Про запит депутата Рудченка М.М. щодо виділення із фонду регіонального розвитку коштів на завершення будівництва Чоповицької лікарні Малинського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Рудченка М.М. та обласну раду.
55.14. Про запит депутата Рудченка М.М. щодо врегулювання закупівельних цін на молоко та молокопродукти.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 24.01.16 депутата Рудченка М.М. та обласну раду.
 ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

 ( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 6)
                            (запити додаються)

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) запропонував надавати інформацію про результати розгляду депутатських запитів перед початком розгляду порядку денного сесії обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що інформація про результат розгляду того чи іншого депутатського запиту приходить безпосередньо на ім’я депутата, який подавав запит.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (ВО «Свобода») запропонував поставити на голосування пропозицію щодо розгляду депутатських запитів перед початком розгляду порядку денного сесії обласної ради, оскільки кожен депутат має звітувати перед своїми виборцями, а громада повинна слідкувати за діяльністю депутатського корпусу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Кізіна С.В.

( за – 50,
 проти – 0,
 утр. – 1,
 не гол. – 11)
                         (пропозицію підтримано)


Депутат обласної ради Собко Т.Д. (ВО «Свобода») подякував голові обласної державної адміністрації Машковському С.О. та голові обласної ради Лабунській А.В. за надання Червоноармійському району, відповідно до програми «Шкільний автобус», ряду шкільних автобусів. Зазначив, що проведення процесу оптимізації навчальних закладів у районі сприятиме отриманню у подальшому якісної європейської освіти. Зауважив, що, незважаючи на протистояння певних політичних сил, процес оптимізації навчальних закладів у Червоноармійському районі відбувся успішно, що у подальшому відображатиметься на якості та високих результатах освітньої галузі у районі. Повідомив, що підготував депутатське звернення до голови фракції в обласній раді ВО «Свобода» щодо сприяння військовослужбовцям-депутатам у здійсненні їх депутатських повноважень та врегулювання даного питання на законодавчому рівні. Наголосив, що, у зв’язку зі складною ситуацією щодо забезпечення водними ресурсами Червоноармійського району, ініціює створення робочої комісії у складі представників депутатського корпусу обласної ради, водного господарства, екологічної інспекції щодо інвентаризації свердловин на території району з подальшою розробкою програми «Питна вода», залучивши до її впровадження Державний  фонд регіонального розвитку.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що до усіх звинувачень в її сторону щодо перешкоджання оплати закупівлі МРТ будуть  застосовуватись запобіжні заходи відповідно до чинного законодавства.

Депутат обласної ради Павлушенко О.Д. (БПП «Солідарність») зазначив, що тендерний комітет перед початком проведення закупівлі апарата МРТ повинен був відслідкувати реальну його ціну, з’ясувавши її у виробника. Звернувся з проханням  до робочої комісії з опрацювання даного питання на черговій сесії обласної ради надати інформацію щодо вартості апарата.

Представник громадської організації «Самооборона» Ткачук С. звинуватив керівництво обласної ради та обласної державної адміністрації у бездіяльності щодо вирішення питання придбання та оплати МРТ. Наголосив, що встановлення даного апарату потребують усі мешканці Житомирської області, але нинішнє керівництво не зважає на інтереси та потреби громади Житомирщини.

Депутат обласної ради Маланюк О.З (Самопоміч) повідомив, що надійшло звернення від жителів Бердичівського району щодо негайного вирішення питання дострокового розірвання контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради, оскільки керівник проходить фігурантом у декількох кримінальних справах.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що дане питання перебуває на постійному контролі. Зазначила, що звільнення не могло бути погоджене у зв’язку з перебуванням керівника на лікарняному, але головою обласної ради спільно з відділом юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради підготовлено запит у Міністерство охорони здоров’я України щодо відповідності усіх лікарняних листів та отриманої групи інвалідності нормативним документам та реальному стану речей. Зауважила, що про результати розгляду запиту обов’язково буде повідомлено депутатський корпус обласної ради. Наголосила, що отримані факти та результати перевірки щодо з’ясування причин непрацездатності керівника закладу, отримання групи інвалідності будуть підставами для дострокового розірвання з ним контракту.

Депутат обласної ради Ковальчук В.К. (НП) повідомив, що нині залишається нагальною проблема незаконної діяльності підприємців у галузі лісництва, пов’язана з вирубкою лісових насаджень. Звернувся з проханням розглянути дане питання на засіданні профільної комісії обласної ради та прийняти відповідне рішення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що дане питання буде внесено на розгляд профільної комісії обласної ради.

Депутат обласної ради Романський І.В. (РПЛ) повідомив, що питання дострокового розірвання контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради потрібно вирішувати у правовому полі після опрацювання нормативно-правових документів, отримання результатів відправлених запитів задля уникнення судових справ. Наголосив, що питання перебуває на постійному контролі депутатів - представників від Бердичівського району та територіальної громади Бердичева.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що завдяки спільній співпраці депутатського корпусу обласної ради, виконавчого апарату обласної ради та громадськості можна буде досягнути позитивних результатів у вирішенні даного питання.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. звернувся з проханням до членів постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності зібратися на засідання з метою вирішення нагальних проблем фінансування ряду галузей  області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що після сесії обласної ради відбудеться засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів для вирішення питання оплати закупівлі та послуг з постачання МРТ. Привітала депутатський корпус обласної ради з прийдешніми святами та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питання порядку денного розглянуто, висловила подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосила другу сесію обласної ради шостого скликання закритою.

    
Голова обласної ради                                                      А.В. Лабунська