• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Четверта сесія                                    VІІ скликання

31.03.16                                               м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Присутніх на сесії – 60

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомила, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрові зміни, які відбулися після третьої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

головою Любарської районної державної адміністрації призначений Кіндрась Леонід Миколайович;

начальником Житомирської обласної державної податкової інспекції головного управління ДФС у Житомирській області призначений Луговський Володимир Геннадійович;

директором Державного архіву Житомирської області призначений Михайлов Антон Миколайович.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала їх із призначенням і побажала плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Лабунська А.В. озвучила заяви фракцій БПП «Солідарність» в обласній раді про призначення головою фракції Нусбаума С.А. і РПЛ в обласній раді про призначення в.о. голови фракції Крамаренка С.М.

Голова обласної ради Лабунська А.В. надала слово для виступу Пухкалу О.Г. - доктору наук з державного управління, професору кафедри політичної аналітики і прогнозування, академіку Академії економічних наук України, який порушив питання про делегування на навчання до Національної академії державного управління при Президентові України посадових осіб органів державної влади та надав інформацію стосовно вступу, програм та форм навчання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. та голова облдержадміністрації Машковський С.О. вручили нагороди, якими, згідно з указами Президента України за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджено:

ОРДЕНОМ "ЗА ЗАСЛУГИ" І СТУПЕНЯ

Ющенка Олександра Миколайовича - генерального директора приватного підприємства "ГАЛЕКС-АГРО" с. Стриєва Новоград-Волинського району

ОРДЕНОМ "ЗА ЗАСЛУГИ" ІІІ СТУПЕНЯ

Рудюка Григорія Лаврентійовича - Новоборівського селищного голову Володарсько-Волинського району;

Цимбалюка Івана Івановича - голову Баранівської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів

ОРДЕНОМ "ЗА МУЖНІСТЬ" ІІІ СТУПЕНЯ

Безсмертного Володимира Володимировича - члена Всеукраїнської Асоціації ветеранів Афганістану, інваліда війни;

Вєрковського Дениса Олександровича - учасника Революції Гідності (Бердичівський район)

ОРДЕНОМ КНЯГИНІ ОЛЬГИ" ІІІ СТУПЕНЯ

Козлюк Любов Василівну - начальника цеху ПАТ "Україна", Житомирська панчішна фабрика

МЕДАЛЛЮ "ЗА ПРАЦЮ І ЗВИТЯГУ"

Жовніра Віктора Яковича - начальника філії "Житомирська дорожньо-експлуатаційна дільниця" дочірнього підприємства "Житомирський облавтодор"

Грамоту Верховної Ради України вручено депутату обласної ради, керівнику агрофірми "Україна - Молочки" с. Молочки Чуднівського району Заруцькому Віктору Тадейовичу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що надійшов лист-подяка від колективу Тетерівської школи Житомирського району депутату обласної ради  Кропивницькому Володимиру Миколайовичу.

Привітала всіх нагороджених з високими нагородами та побажала плідної праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат Кокітко Н.В. (УКРОП) за погодженням з фракціями внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:

Руденького Андрія Олександровича,Луцюка Миколу Миколайовича,Григоровича Миколу Станіславовича.

ВИРІШИЛИ:        Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Руденького А.О. (БПП «Солідарність»).
  2. Луцюка М.М. (Оп. блок).
  3. Григоровича М.С. («Батьківщина»).

(за –56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

1. Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2015 рік.

2. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2015 рік.

3. Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

4. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

5. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1168 "Про доступність інформації про бюджет".

6. Про новий склад комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих.

7. Про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в Житомирській області.

8. Про обласну щорічну медичну премію імені О.Ф. Гербачевського.

9. Про затвердження звітів.

10. Про здійснення публічних закупівель.

11. Про угоду між обласною, районними, міськими радами та сільськими, селищними радами об’єднаних територіальних громад.

12. Про внесення змін у рішення обласної ради від 23.03.04 №384 «Про проведення обласного конкурсу серед сільських і селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій території», зі змінами.

13. Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронної петиції, адресованої Житомирській обласній раді.

14. Про встановлення Рибак Н.І. надбавки за вислугу років.

15. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо перегляду тарифів на вуличне освітлення населених пунктів.

16. Про хід виконання протокольного доручення щодо надання інформації в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області щодо виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції у Житомирській області;

17. Питання комунальної власності:

17.1. Про внесення змін до Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 08.09.11 № 266.

17.2. Про встановлення орендної плати.

17.3. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 “Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”.

17.4. Про звільнення Волошина П.І.

17.5. Про внесення доповнень до рішення обласної ради від10.04.14  № 1159 „Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами та доповненнями.

17.6. Про затвердження передавального акта комунального підприємства "Житомирський обласний навчально-курсовий комбінат" Житомирської обласної ради.

17.7. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

17.8. Про внесення змін до складу ліквідаційної комісії, затвердженої рішення обласної ради  від 10.04.14 № 1176 “Про припинення комунального підприємства „Дирекція “Чорнобильбуд”  Житомирської обласної ради”.

17.9. Про внесення змін та затвердження  в новій редакції Статуту комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради».

17.10. Про зняття з контролю рішень обласної ради.

17.11. Про надання у постійне користування земельної ділянки, що знаходиться за адресою: Житомирський район, с. Левків, вул. Лісова, 53.

17.12. Про припинення комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради шляхом перетворення.

17.13. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 24.12.15 № 49 «Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Житомир, пров. І-й Іподромний, 15а».

17.14. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальну установу «Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» Житомирської обласної ради.

17.15. Про звільнення Олійник В.О.

17.16. Про передачу незавершеного будівництва 30-квартирного житлового будинку у комунальну власність територіальної громади селища Лугини Лугинського району.

17.17. Про передачу майнового комплексу за адресою: м. Бердичів, вул. Войкова, 90.

17.18. Про внесення змін до контрактів з керівниками комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації Житомирської обласної ради.