• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Четверта сесія                                    VІІ скликання

31.03.16                                               м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64

Присутніх на сесії – 60

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомила, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрові зміни, які відбулися після третьої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:

головою Любарської районної державної адміністрації призначений Кіндрась Леонід Миколайович;

начальником Житомирської обласної державної податкової інспекції головного управління ДФС у Житомирській області призначений Луговський Володимир Геннадійович;

директором Державного архіву Житомирської області призначений Михайлов Антон Миколайович.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала їх із призначенням і побажала плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Лабунська А.В. озвучила заяви фракцій БПП «Солідарність» в обласній раді про призначення головою фракції Нусбаума С.А. і РПЛ в обласній раді про призначення в.о. голови фракції Крамаренка С.М.

Голова обласної ради Лабунська А.В. надала слово для виступу Пухкалу О.Г. - доктору наук з державного управління, професору кафедри політичної аналітики і прогнозування, академіку Академії економічних наук України, який порушив питання про делегування на навчання до Національної академії державного управління при Президентові України посадових осіб органів державної влади та надав інформацію стосовно вступу, програм та форм навчання.

Голова обласної ради Лабунська А.В. та голова облдержадміністрації Машковський С.О. вручили нагороди, якими, згідно з указами Президента України за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм нагороджено:

ОРДЕНОМ "ЗА ЗАСЛУГИ" І СТУПЕНЯ

Ющенка Олександра Миколайовича - генерального директора приватного підприємства "ГАЛЕКС-АГРО" с. Стриєва Новоград-Волинського району

ОРДЕНОМ "ЗА ЗАСЛУГИ" ІІІ СТУПЕНЯ

Рудюка Григорія Лаврентійовича - Новоборівського селищного голову Володарсько-Волинського району;

Цимбалюка Івана Івановича - голову Баранівської районної спілки воїнів-інтернаціоналістів

ОРДЕНОМ "ЗА МУЖНІСТЬ" ІІІ СТУПЕНЯ

Безсмертного Володимира Володимировича - члена Всеукраїнської Асоціації ветеранів Афганістану, інваліда війни;

Вєрковського Дениса Олександровича - учасника Революції Гідності (Бердичівський район)

ОРДЕНОМ КНЯГИНІ ОЛЬГИ" ІІІ СТУПЕНЯ

Козлюк Любов Василівну - начальника цеху ПАТ "Україна", Житомирська панчішна фабрика

МЕДАЛЛЮ "ЗА ПРАЦЮ І ЗВИТЯГУ"

Жовніра Віктора Яковича - начальника філії "Житомирська дорожньо-експлуатаційна дільниця" дочірнього підприємства "Житомирський облавтодор"

Грамоту Верховної Ради України вручено депутату обласної ради, керівнику агрофірми "Україна - Молочки" с. Молочки Чуднівського району Заруцькому Віктору Тадейовичу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що надійшов лист-подяка від колективу Тетерівської школи Житомирського району депутату обласної ради  Кропивницькому Володимиру Миколайовичу.

Привітала всіх нагороджених з високими нагородами та побажала плідної праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат Кокітко Н.В. (УКРОП) за погодженням з фракціями внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів:

Руденького Андрія Олександровича,Луцюка Миколу Миколайовича,Григоровича Миколу Станіславовича.

ВИРІШИЛИ:        Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Руденького А.О. (БПП «Солідарність»).
  2. Луцюка М.М. (Оп. блок).
  3. Григоровича М.С. («Батьківщина»).

(за –56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

1. Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2015 рік.

2. Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2015 рік.

3. Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

4. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

5. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1168 "Про доступність інформації про бюджет".

6. Про новий склад комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих.

7. Про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в Житомирській області.

8. Про обласну щорічну медичну премію імені О.Ф. Гербачевського.

9. Про затвердження звітів.

10. Про здійснення публічних закупівель.

11. Про угоду між обласною, районними, міськими радами та сільськими, селищними радами об’єднаних територіальних громад.

12. Про внесення змін у рішення обласної ради від 23.03.04 №384 «Про проведення обласного конкурсу серед сільських і селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій території», зі змінами.

13. Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронної петиції, адресованої Житомирській обласній раді.

14. Про встановлення Рибак Н.І. надбавки за вислугу років.

15. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо перегляду тарифів на вуличне освітлення населених пунктів.

16. Про хід виконання протокольного доручення щодо надання інформації в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області щодо виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції у Житомирській області;

17. Питання комунальної власності:

17.1. Про внесення змін до Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 08.09.11 № 266.

17.2. Про встановлення орендної плати.

17.3. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 “Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”.

17.4. Про звільнення Волошина П.І.

17.5. Про внесення доповнень до рішення обласної ради від10.04.14  № 1159 „Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами та доповненнями.

17.6. Про затвердження передавального акта комунального підприємства "Житомирський обласний навчально-курсовий комбінат" Житомирської обласної ради.

17.7. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

17.8. Про внесення змін до складу ліквідаційної комісії, затвердженої рішення обласної ради  від 10.04.14 № 1176 “Про припинення комунального підприємства „Дирекція “Чорнобильбуд”  Житомирської обласної ради”.

17.9. Про внесення змін та затвердження  в новій редакції Статуту комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради».

17.10. Про зняття з контролю рішень обласної ради.

17.11. Про надання у постійне користування земельної ділянки, що знаходиться за адресою: Житомирський район, с. Левків, вул. Лісова, 53.

17.12. Про припинення комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради шляхом перетворення.

17.13. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 24.12.15 № 49 «Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Житомир, пров. І-й Іподромний, 15а».

17.14. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальну установу «Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» Житомирської обласної ради.

17.15. Про звільнення Олійник В.О.

17.16. Про передачу незавершеного будівництва 30-квартирного житлового будинку у комунальну власність територіальної громади селища Лугини Лугинського району.

17.17. Про передачу майнового комплексу за адресою: м. Бердичів, вул. Войкова, 90.

17.18. Про внесення змін до контрактів з керівниками комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації Житомирської обласної ради.


18. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів:

18.1. Про надання погодження  товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівагроліс» щодо отримання спеціального дозволу на користування  надрами.

18.2. Про надання погодження Державній службі геології  та надр України щодо  продажу  на аукціоні  спеціального дозволу  на користування надрами  Західної ділянки Дубрівського  родовища  каолінів.

18.3. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Компас».

18.4. Про внесення змін у рішення обласної ради  від 16.08.12  № 651 «Про перелік документів для погодження клопотань щодо надання у користування мисливських угідь».

18.5. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по ДП «ЛДЛАП «Лугинський держлісгосп АПК».

18.6. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по приватному підприємству «Україна».

18.7. Про внесення змін у рішення  обласної ради від 10.09.15 № 1624  «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю  «Овруцький молочноконсервний комбінат»  щодо отримання спеціального дозволу  на  користування надрами».

18.8. Про уточнення площі та зміну меж існуючого об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення.

19. Про інформацію т.в.о. начальника головного управління Національної поліції в Житомирській області про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території області за 2015 рік.

20. Про хід протокольного доручення щодо надання інформації  т.в.о. начальника головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо ходу досудового розслідування по кримінальному провадженню за фактом викрадення повсякденних наборів харчування військовослужбовців, виявлених у приміщенні їдальні навчального закладу міста Житомира.

21. Про інформацію прокурора Житомирської області про результати діяльності органів прокуратури області за 2015 рік.

22. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на третій сесії обласної ради сьомого скликання.

23. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –3)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії погоджено і пропонується додатково розглянути питання, що потребують невідкладного вирішення, а саме:

1. Про внесення змін до обласної Програми щодо виконання заходів Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на 2011-2016 роки.

2. Про внесення змін до регіональної (комплексної) цільової соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2013-2017 роки.

3. Про обласну Програму забезпечення діяльності Центру допомоги учасникам АТО на 2016-2018 роки.

4. Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення частин, установ Збройних Сил України, Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України, Національної гвардії України в Житомирській області.

5. Про відмову у погодженні надання спеціальних дозволів на користування надрами.

6. Про звернення до Верховної ради України щодо підтримки проекту Закону України № 3510.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозиціювключити у порядок денний питання, що потребують невідкладного вирішення.

( за – 57,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (Оп. блок) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення до Президента України Порошенка П.О. щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг».

Депутат обласної ради Маланюк О.З. («Самопоміч») вніс пропозицію включити у порядок денний питання про звернення до Верховної Ради України щодо підготовки проекту Закону України про муніципальну варту.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зауважила, що з цих питань не підготовлено проектів рішень, вони не розглядалися на засіданнях постійних комісій, а це є порушенням Регламенту роботи обласної ради.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 11.03.14 №1317 «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами», оскільки у процесі розгляду матеріалів були виявлені неточності в географічних координатах родовища.

Депутат обласної ради Пінський О.В. (УКРОП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо загострення соціально-економічної ситуації в країні та області.

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила зареєструвати депутата обласної ради Смичка І.А., який запізнився.

У залі працюють 61 депутат.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Нагорняка В.В. (оп. блок) про включення у порядок денний питання «Про звернення до Президента України Порошенка П.О. щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг».

( за – 35,

проти – 2,

утр. – 4,

не гол. –20)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Маланюка О.З. («Самопоміч») про включення у порядок денний питання про звернення до Верховної Ради України щодо підготовки проекту ЗУ про муніципальну варту.

( за – 14,

проти – 4,

утр. – 4,

не гол. –12)

                                         (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Озерчука А.М. (УКРОП) - включити у порядок денний питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 11.03.14 №1317 «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

( за – 18,

проти – 5,

утр. – 7,

не гол. –31)

                                         (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Пінського О.В. (УКРОП) - включити у порядок денний питання про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо загострення соціально-економічної ситуації в країні та області.

( за – 15,

проти – 2,

утр. – 13,

не гол. –31)

                                         (пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) вніс пропозицію повернутися до розгляду питання про включення у порядок денний проекту рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 11.03.14 №1317 «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами», оскільки воно стратегічно важливе.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що питання внесено на розгляд обласної ради з порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Депутат обласної ради Кізін С.В. («Свобода») озвучив заяву фракції щодо відсутності зрушень в напрямку децентралізації влади в Україні та необхідність зміни уряду (додається).


Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –6)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала розглянути запити депутатів обласної ради після опрацювання питання про обласний бюджет.

3.СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала для інформації по питаннях порядку денного надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин,      для виступаючих – до 7 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

4. СЛУХАЛИ: Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2015 рік.

Інформує: Машковський С.О. – голова облдержадміністрації (інформація додається).

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що проект рішення підтриманий всіма постійними комісіями обласної ради, за винятком постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                      (рішення додається)

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) повідомив, що було офіційне звернення на ім’я голови обласної ради Лабунської А.В. щодо необхідності виділення коштів на придбання засобів пожежогасіння для ТОВ  «Озерянський торфобрикетний завод». Зазначив, що у відповіді голови обласної ради було зазначено, що дані кошти передбачені  комплексною Програмою забезпечення пожежної та техногенної безпеки, захисту населення і територій Житомирської області від надзвичайних ситуацій на 2016-2020 роки. Наголосив, що підприємствам лісової галузі кошти на вказані потреби відшкодовуються, а ТОВ  «Озерянський торфобрикетний завод», у зв’язку з відмовою внесення змін у рішення обласної ради від 11.09. 14 №1317 «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами», призупинить свою діяльність.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О.  зазначив, що  підтримуватиме внесення на розгляд обласної ради питання щодо внесення змін у рішення обласної ради від 11.09. 14 №1317 «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами» за умови дотримання процедури внесення на розгляд обласної ради вказаного питання. Наголосив, що депутатом обласної ради Озерчуком А.М. не було заявлено про жодні форс-мажорні обставини, які  вимагали б негайного розгляду питання. Зауважив, що керівництво області  та депутатський корпус всіляко підтримують діяльність підприємств області і роблять усе можливе для забезпечення їх безперебійної роботи. Проінформував, що у порядок денний другого пленарного  засідання обласної ради буде внесено питання про внесення змін у рішення обласної ради від 11.09.14 №1317 «Про надання погодження державному підприємству «Житомирторф» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами».

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що діє відповідно до вимог Регламенту роботи обласної ради, згідно з яким пропозиція депутата обласної ради Озерчука А.М. була поставлена на голосування  та не підтримана депутатами обласної ради.

5. СЛУХАЛИ: Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2015 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) звернувся із запитанням до директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. щодо проведення розрахунку з компанією-постачальником МРТ.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що 28 грудня 2015 року було перераховано частину коштів у сумі 18тис. грн., решта коштів залишились в обласному бюджеті. Зазначила, що при розгляді питання про внесення змін до обласного бюджету вказана сума залишку буде спрямована на погашення кредиторської заборгованості і перерахована компанії-постачальнику МРТ.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питання придбання та постачання МРТ опрацьовується правоохоронними органами.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування запропонований проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 48

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 12)

                                        (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ:Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 5)

                                        (рішення додається)

7. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови облдержадміністрації.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1168 «Про доступність інформації про бюджет».


Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради. Повідомила про те, що проект рішення доопрацьований за дорученням постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                        (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про новий склад комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 7)

                                        (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради. Повідомила про те, що на засіданні постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності рекомендовано сесією обрати до складу комісії Прокопчука Валерія Олексійовича та Докійчука Юрія Анатолійовича. Зазначила, що всього надійшло 16 заяв від кандидатів, двоє з них свої заяви відкликали, тому голосування буде відбуватися по кожній кандидатурі, але, згідно з Регламентом роботи обласної ради, першою ставиться на голосування пропозиція профільної комісії.

        

         Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності - обрати до складу комісії Прокопчука В.О. та Докійчука Ю.А.

( за – 14,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 43)

                              (пропозицію не підтримано)

         Депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Кізін С.В. (Свобода) зауважив, що комісія розглянула усі пропозиції, обравши двох кандидатів, які не є представниками жодної політичної сили . Таке рішення було прийнято одноголосно. Наголосив, що, якщо не буде підтримано рекомендацію профільної комісії, потрібно оголошувати новий конкурс.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію голосувати за кожну кандидатуру окремо.

( за – 44,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                              (пропозицію  підтримано)

         Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію обрати до складу комісії Грозінського П.В.

( за – 0,

проти – 8,

утр. – 4,

не гол. – 49)

                              (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію обрати до складу комісії Гуртовенка Р.М.

( за – 40,

проти – 5,

утр. – 2,

не гол. – 14)

                              (пропозицію  підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію обрати до складу комісії Нестерчук С.С.

( за – 0,

проти – 5,

утр. – 7,

не гол. – 49)

                              (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію обрати до складу комісії Прокопчука В.В.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                              (пропозицію  підтримано)

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) вніс пропозицію повернутися до розгляду питання «Про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в Житомирській області».


Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію депутата обласної ради Кізіна С.В. (Свобода) - повернутися до розгляду питання «Про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в Житомирській області».

( за – 11,

проти – 5,

утр. – 4,

не гол. – 41)

                              (пропозицію не підтримано)

         Голова громадської ради при облдержадміністрації Стельмах В.І. озвучив резолюцію учасників мітингуючих на вулиці громадян з вимогою щодо прозорості формування комунальних тарифів (додається).

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію підтримати резолюцію учасників мітингуючих з вимогою щодо прозорості формування комунальних тарифів та надіслати відповідне рішення Президенту України, у Верховну Раду України та Кабінет Міністрів України.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                   (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про обласну щорічну медичну премію імені О.Ф. Гербачевського.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради. Повідомила про те, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності запропоновано змінити назву проекту рішення, вилучивши слово "заснування".

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 6)

                                    (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про затвердження звітів.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                    (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про здійснення публічних закупівель.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                    (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про угоду між обласною, районними, міськими радами та сільськими, селищними радами об’єднаних територіальних громад.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                    (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 23.03.04 №384 «Про проведення обласного конкурсу серед сільських і селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій території», зі змінами.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                    (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронної петиції, адресованої Житомирській обласній раді.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради. Повідомила про те, що проект рішення підтриманий всіма постійними комісіями обласної ради, за винятком постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку, яка запропонувала зменшити кількість голосів з 1200 до 1000.


ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                    (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про встановлення Рибак Н.І. надбавки за вислугу років.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

      Заступник голови обласної ради Рибак Н.І. повідомила, що, відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про запобігання корупції», не буде брати участі у прийнятті рішення з даного питання.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                    (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо перегляду тарифів на вуличне освітлення населених пунктів.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 5)

                                    (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Ширма В.В. – перший заступник голови обласної ради.

19.1. Про запит депутата Гулої Р.М. щодо забезпечення ліками онкохворих дітей Житомирської області.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Гулу Р.М. та обласну раду.

19.2. Про запит депутата Гулої Р.М. щодо передачі житлового фонду та облаштування спортивного майданчика в смт Озерне Житомирського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Гулу Р.М. та обласну раду.

19.3. Про запит депутата Мітніцького Ю.Г. щодо ремонту дороги в центрі с. Липки Попільнянського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Мітніцького Ю.Г. та обласну раду.

19.4. Про запит депутата Мітніцького Ю.Г. щодо надання інформації про виділення коштів із обласного бюджету на ремонт автомобільної дороги «Корнин – Мохначка» на умовах співфінансування з Білківською сільською радою Попільнянського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Мітніцького Ю.Г. та обласну раду.

19.5. Про запит депутатів Пінського О.В., Кокітко Н.В., Яковчука О.М., Ковальчука В.К. щодо надання інформації про результати перевірки правомірності виділення земельних ділянок на території  Рижанської сільської ради Володарсько-Волинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Війтовичу Л.М. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутатів                   Пінського О.В., Кокітко Н.В., Яковчука О.М., Ковальчука В.К. та обласну раду.

19.6. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо автомобільної дороги державного значення М – 07 «Київ – Ковель – Ягодин».

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

19.7. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо утворення комісії з виявлення пожежонебезпечних місць запасів торфу та лісових угідь.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

19.8. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо можливого зменшення ліжок у стаціонарних медичних закладах вторинного рівня.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

19.9. Про запит депутата Науменка В.А. щодо складу обласного конкурсного комітету на визначення перевізників для роботи на автобусному маршруті загального користування.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Науменка В.А. та обласну раду.

19.10. Про запит депутата Кокітко Н.В. щодо виділення коштів на ремонт дороги в напрямку сіл Вересна – Закриниччя – Забара – Мокре – Стовпи – Хижівка Дубрівської об’єднаної територіальної громади Баранівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Кокітко Н.В. та обласну раду.

19.11. Про запит депутата Подіка А.О. щодо виділення коштів на ремонт дороги в напрямку смт Хорошів – с. Курганці – с. Краївщина (18 км), с. Курганці – с.Суховоля (8 км) Володарсько-Волинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Подіка А.О. та обласну раду.

19.12. Про запит депутата Подіка А.О. щодо облаштування зупинок та пішохідних переходів на автомобільній дорозі «Виступовичі - Житомир» у районі сіл Топорище, Комарівка та Олішівка Володарсько-Волинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Подіка А.О. та обласну раду.

19.13. Про запит депутата Подіка А.О. щодо виділення коштів із обласного бюджету на завершення будівництва мосту через р. Ірша в с. Рижани Володарсько-Волинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Подіка А.О. та обласну раду.

19.14. Про запит депутатів Кокітко Н.В., Науменка В.А., Пінського О.В. щодо недопущення забруднення річок Хомора, Случ.

ВИРІШИЛИ: Направити запит прокурору Житомирської області Війтовичу Л.М.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутатів  Кокітко Н.В., Науменка В.А., Пінського О.В. та обласну раду.

19.15. Про запит депутата Янчука В.Г. щодо законності підвищення тарифів на проїзд перевізником Савицьким Є.А.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О., голові Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Безсмертному О.В. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Янчука В.Г. та обласну раду.

19.16. Про запит депутата Янчука В.Г. щодо ремонту дороги між селами               Більківці та Гуменники Коростишівського району.


ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О., в службу автомобільних доріг у Житомирській області. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата ЯнчукаВ.Г. та обласну раду.

19.17. Про запит депутата Диняка С.В. щодо можливого закриття стаціонарного терапевтичного відділення №2 у смт Чоповичі Малинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Диняка С.В. та обласну раду.

19.18. Про запит депутата Диняка С.В. щодо виділення коштів із обласного бюджету для проведення капітального ремонту районного Будинку культури у м.Малині.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Диняка С.В. та обласну раду.

19.19. Про запит депутата депутата Диняка С.В. щодо виділення коштів із обласного бюджету на придбання шкільного автобуса для Малинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Диняка С.В. та обласну раду.

19.20. Про запит депутата Рудченка М.М. щодо ремонту ділянки дороги «Мелені – Чоповичі».

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Рудченка М.М. та обласну раду.

19.21. Про запит депутата Рудченка М.М. щодо ремонту ділянки дороги «Брусилів – Кочерів» через Нові Озеряни Брусилівського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата Рудченка М.М. та обласну раду.

19.22. Про запит депутатів Ковальчука В.К., Яковчука О.М., Пінського О.В., Рудченка М.М., Подіка А.О. щодо будівництва мосту через р. Ірша в с. Рижани Володарсько-Волинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутатів  Ковальчука В.К., Яковчука О.М., Пінського О.В., Рудченка М.М., Подіка А.О. та обласну раду.

19.23. Про запит депутата Перегуди В.П. щодо ремонту дороги по вул. Кантемирівській у смт Чоповичі Малинського району.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О., в службу автомобільних доріг у Житомирській області. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутата ПерегудуВ.П. та обласну раду.

19.24. Про запит депутатів Диняка С.В., Дзюбенка О.М., Перегуди В.П. щодо створення на базі Малинського міськрайонного територіального медичного об’єднання лікарні інтенсивного лікування – закладу вторинного рівня надання медичної допомоги.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 30.04.16 депутатів  Диняка С.В., Дзюбенка О.М., Перегуду В.П. та обласну раду.

 ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                     (запити додаються)

      Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В., відповідно до Регламенту роботи обласної ради, оголосив перерву.

         Після перерви депутати продовжили роботу.

         Після повторної електронної реєстрації у залі засідань зареєструвались 58 депутатів.

Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала повернутися до розгляду питання «Про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії головного управління Національної поліції в Житомирській області» та проголосувати за проект рішення в цілому з підтриманням кандидатур Гуртовенка Р.М. та Прокопчука В.В.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                        (рішення додається)

Голова обласної ради Лабунська А.В. внесла та поставила на голосування пропозицію включити у порядок денний та прийняти рішення з питання «Про відміну рішення обласної ради від 10.09.2015 №1594 та звільнення з посади».

( за – 44,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 13)

                                 (пропозицію підтримано)

20. СЛУХАЛИ: Про хід виконання протокольного доручення щодо надання інформації в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області щодо виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції у Житомирській області.

Інформує: Присяжнюк О.А. – в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області (додається).

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина) поцікавився причинами відмови розроблення документації із землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок у власність у Житомирській області учасникам антитерористичної операції відповідно до територіальних громад області та вжиття відповідних заходів у вирішенні вказаного питання.

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк О.А. повідомила, що головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області було надано 92 відмови у зв’язку з невідповідністю місця розташування або використано право безоплатної приватизації.

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) запитав, який термін розгляду звернень відповідно до чинного законодавства та чи визначено відповідальність за порушення терміну розгляду звернень громадян.

В.о.начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк О.А. повідомила, що, відповідно до чинного законодавства, термін розгляду звернень громадян щодо розроблення документації із землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок у власність становить один місяць. Зауважила, що за порушення термінів розгляду звернень громадян передбачено адміністративну дисциплінарну відповідальність.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. поцікавився про стан розгляду питань щодо відміни наказів Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру з розробки документації із землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок у власність у с. Рижани Володарсько-Волинського району львів’янам.


В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк О.А. повідомила, що дані накази на сьогодні залишаються чинними.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. наголосив, що проблема щодо надання земельних ділянок у Житомирській області учасникам антитерористичної операції не вирішується вчасно, у той же час надання земельних ділянок мешканцям Львівської області відбувається з дотриманням усіх термінів чинного законодавства. Наголосив, що призначення в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк О.А. відбулося без погодження з керівництвом області та інформацію про призначення можна було дізнатися лише із засобів масової інформації.

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк О.А. зазначила, що її призначення відбулося з дотриманням усіх норм Закону України.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. наголосив, що, відповідно до роз’яснень, наданих Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру, мешканці Львівської області можуть отримати земельні ділянки у Володарсько-Волинському районі Житомирської області, де знаходяться  запаси титанових руд,у той час, як учасники АТО, мешканці Житомирської області, не можуть дочекатися розгляду поданих ними звернень.

Голова обласної ради Лабунська А.В. наголосила, що громада Житомирської області обурена роботою головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та попередила, що  незадовільні результати роботи управління матимуть відповідні наслідки і зі сторони громадських активістів, і зі сторони керівництва області.

Представник громадськості Ірина Коцюба поцікавилася, скільки земельних ділянок було виділено учасникам антитерористичної операції у Романівському районі Житомирської в останній період та на якій підставі відмовляють учасникам антитерористичної операції із Житомирської області.

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк О.А. повідомила, що за період перебування її на посаді в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області у Романівському районі земельні ділянки не виділялись. Наголосила, що інформація про вільні земельні ділянки  і масиви знаходиться у ГУ Держгеокадастру у Житомирській області і перебуває у вільному доступі.

Представник громадськості Ірина Коцюба зауважила, що багато громадян не є компетентними у  процесі роботи з атласами та картами ГУ Держгеокадастру у Житомирській області. Звернулася із запитанням, чому залишаються непідписаними накази про виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції уНовоград-Волинському районі.

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк О.А. повідомила, що документи про виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції уНовоград-Волинському районі перебувають на опрацюванні.

Коростишівський міський голова Кохан І.М. наголосив, що, відповідно до наказів в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк О.А., у передмісті Коростишева виділено та продано шість земельних ділянок площею по 2 га, вартість яких дорівнює річному бюджету міста Коростишева. Зауважив, що у даний час уточнюються межі міста, погоджується його новий генплан, а керівництво головного управління Держгеокадастру у Житомирській області погоджує продаж найдорожчих земельних ділянок у Коростишівському районі.

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Присяжнюк О.А. зазначила, що управління надає погодження на безоплатну приватизацію земельних ділянок.

Депутат обласної ради Пінський О.В. (УКРОП) наголосив, що розгляд  даних питань і прийняття відповідних рішень не входить у компетенцію управління Держгеокадастру обласного рівня та запропонував підготувати звернення до депутатів Верховної Ради України щодо  внесення змін у законодавство з питань надання дозволу на розроблення  документації із землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок у власність.

Голова обласної  ради Лабунська А.В. запропонувала  визнати незадовільною роботу  головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, порушити клопотання перед Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру про термінове призначення керівника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області за погодженням з керівництвом Житомирської облдержадміністраціії, обласної ради, депутатським корпусом, про відміну наказів головного управління Держгеокадастру у Житомирській області щодо надання дозволу на розроблення документації із землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок у власність у Житомирській області та про проведення перевірки діяльності головного управління Держгеокадастру у Житомирській області  за 2015-2016 роки, а також підготувати звернення до депутатів Верховної Ради України  щодо внесення змін у законодавство з питання надання дозволу на розроблення документації із землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок у власність громадянам.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (УКРОП) запропонував доповнити пропозицію голови обласної ради Лабунської А.В. пропозицією доручити головному управлінню Держгеокадастру у Житомирській області підготувати інформацію щодо кількості поданих і розглянутих звернень учасників антитерористичної операції у Житомирській області про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок у власність та надати її в обласну раду до 28.04.16 у письмовому вигляді для ознайомлення депутатського корпусу.

Голова обласної  ради Лабунська А.В. поставила на голосування озвучені пропозиції.

( за –58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 2)

                                        (пропозиції підтримано)

21. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 08.09.11 № 266.

  Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 56,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 2)

                                        (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

     Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) запропонувала не підтримувати пункт 1.10 проекту рішення «Про встановлення орендної плати» про встановлення орендної плати у розмірі 1грн. у рік Житомирській обласній організації ветеранів, у зв’язку з тим, що необхідно вивчити діяльність цієї організації.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію профільної постійної комісії – підтримати проект рішення в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 34,

проти – 1,

утр. – 7,

не гол. – 18)

                                        (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 “Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.     

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 9)

                                        (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про звільнення Волошина П.І.

 

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 4)

                                     (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14  № 1159 „Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”, зі змінами та доповненнями.


Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

26. СЛУХАЛИ: Про затвердження передавального акта комунального підприємства "Житомирський обласний навчально-курсовий комбінат" Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про  внесення змін до складу ліквідаційної комісії, затвердженої рішенням обласної ради  від 10.04.14 № 1176 “Про припинення комунального підприємства „Дирекція “Чорнобильбуд”  Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                     (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження  в новій редакції Статуту комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 1)

                                   (рішення додається)


30. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 1)

                                        (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про надання у постійне користування земельної ділянки, що знаходиться за адресою: Житомирський район, с. Левків, вул. Лісова, 53.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про припинення комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради шляхом перетворення.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 24.12.15 № 49 «Про передачу нерухомого майна за адресою: м. Житомир, пров. І й Іподромний, 15а.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 3)

                                     (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення про комунальну установу «Обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 2)

                                    (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про звільнення Олійник В.О.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 3)

                                     (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про передачу незавершеного будівництва 30-квартирного житлового будинку у комунальну власність територіальної громади селища Лугини Лугинського району.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                                ( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 3)

                                       (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про передачу майнового комплексу за адресою: м. Бердичів, вул. Войкова, 90.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 54,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 1)

                                     (рішення додається)


38. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до контрактів з керівниками комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації Житомирської обласної ради.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 53,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 2)

                                     (рішення додається)

Голова обласної ради Лабунська А.В., відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради, запропонувала терміново розглянути питання «Про відміну рішення обласної ради від 10.09.15 №1594 та звільнення з посади» і поставила дану пропозицію на голосування.

( за – 40,

проти – 3,

утр. – 5,

не гол. – 12)

                                 (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) зазначив, що дане питання потребує детального опрацювання на засіданні профільної комісії, що передбачено Регламентом роботи обласної ради, і тільки після отримання відповідних рекомендацій комісії обласної ради потрібно приймати відповідне рішення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України, комунальна установа «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради належить до переліку установ, керівником якої може бути призначений фахівець за спеціальністю «Фармацевт». Наголосила, що директор комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради Гришковець В.В. має диплом за спеціальністю «Лікувальна справа. Лікар-уролог», у зв’язку з чим не відповідає кваліфікаційним вимогам для перебування на посаді директора вказаної установи. Зазначила, що виконуючим обов’язки директора комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради буде проведено інвентаризацію та матеріали щодо проведення тендерів вказаною установою будуть вивчатися правоохоронними органами.

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) наголосив, що питання «Про відміну рішення  обласної ради від 10.09.15 №1594 та звільнення з посади»  повинно розглядатися, відповідно до процедури розгляду питань, профільною постійною комісією обласної ради. Зазначив, що прийняття вказаного проекту рішення порушує рішення Конституційного Суду України. Звернувся з проханням до голови обласної ради Лабунської А.В. дотримуватися Регламенту роботи обласної ради, Положення  про постійні комісії обласної ради та виконувати рішення Конституційного Суду України. Відзначив, що керівництво обласної ради відстоює інтереси територіальної громади Житомирської області, контролює діяльність комунальних підприємств, але вчасно не відзвітовує стосовно здійсненого контролю. Звернувся з проханням розглянути даний проект рішення на засіданні профільної комісії обласної ради та прийняти відповідне рішення на наступній сесії обласної ради.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що більшість депутатів обласної ради підтримали пропозицію щодо термінового розгляду вказаного проекту рішення.

39. СЛУХАЛИ: Про відміну рішення  обласної ради від 10.09.15 №1594 та звільнення з посади.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 36,

проти – 0,

утр. – 8,

не гол. – 16)

                                     (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ:Про надання погодження  товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівагроліс» щодо отримання спеціального дозволу на користування  надрами.

         Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування проект даного рішення.

( за – 11,

проти – 2,

утр. – 2,

не гол. – 45)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

Голова профспілки комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради повідомила, що вказана установа створена як заклад здоров’я, зберігання та обслуговування матеріального резерву мобілізаційного призначення. Зазначила, що на установу покладено додаткові функції із забезпечення лікувально-профілактичних закладів області медикаментами, виробами медичного призначення. Наголосила, що закладом керує досвідчений, висококваліфікований фахівець – ГришковецьВ.В., який запровадив ряд конструктивних змін у діяльності закладу, поліпшив матеріально-технічну базу, провів ремонт складських приміщень, мобілізаційного резерву, запровадив заходи з економного та раціонального використання енергетичних ресурсів, покращив умови  та якість зберігання товарів,  матеріальних цінностей мобілізаційного резерву, змінив підхід у доборі і розстановці кваліфікованих кадрів, у повному складі зберіг колектив установи, який був під загрозою звільнення. Звернулася з проханням до керівництва області та депутатського корпусу не звільняти з посади директора комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради Гришковця В.В. та діяти відповідно до вимог чинного законодавства. Проінформувала, що у даний час установа проводить тендерні закупівлі, придбає вартісне медичне обладнання, робота закладу налагоджена,колектив відповідальний та кваліфікований.

Представник громадськості Коцюбко О.П. зазначив, що тривалий час керівництво комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбас О.М., незважаючи на усілякі перешкоди корупційних структур, робили усе можливе для оснащення медичних закладів області вартісним медичним обладнанням, у тому числі МРТ. Наголосив, що прийняття рішення про звільнення з посади директора комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради Гришковця В.В. є порушенням чинного законодавства. Зазначив, що призначення на посаду та звільнення з посади керівників установ повинно відбуватися за погодженням з громадою області. Зауважив, що громада міста Житомира висловлює недовіру народному депутату України Розенблату Б.С.,
у зв’язку з протиправними подіями, які сталися напередодні у Житомирській обласній організації ветеранів. Звернувся з проханням не підтримувати проект рішення щодо звільнення з посади директора комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради              Гришковця В.В.

41. СЛУХАЛИ: Про надання погодження  товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівагроліс» щодо отримання спеціального дозволу на користування  надрами.

         Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування проект даного рішення.

( за – 10,

проти – 3,

утр. – 7,

не гол. – 40)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.


У зв’язку з блокуванням громадськістю подальшого провення сесії, неможливістю опрацювання депутатами обласної ради питань порядку денного, голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію щодо продовження роботи депутатського корпусу у сесійній залі.

( за – 47,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 12)

                                      (пропозицію підтримано)

42. СЛУХАЛИ: Про надання погодження Державній службі геології  та надр України щодо продажу  на аукціоні  спеціального дозволу  на користування надрами  Західної ділянки Дубрівського  родовища  каолінів.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування проект даного рішення.

( за – 6,

проти – 6,

утр. – 7,

не гол. – 41)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

43. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Компас».

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 10)

                                         (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради  від 16.08.12  № 651 «Про перелік документів для погодження клопотань щодо надання у користування мисливських угідь.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 39,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 20)

                                      (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по державному підприємству «ЛДЛАП «Лугинський держлісгосп АПК" Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

        

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 44,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 15)

                                    (рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по приватному підприємству «Україна».

          Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 42,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 16)

                                    (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення  обласної ради від 10.09.15 № 1624  «Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю  «Овруцький молочноконсервний комбінат»  щодо отримання спеціального дозволу  на  користування надрами.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 43,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                    (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про уточнення площі та зміну меж існуючого об’єкта природно-заповідного фонду місцевого значення.

      Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 41,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                     (рішення додається)

         Голова обласної ради Лабунська А.В. внесла та поставила наголосування пропозицію перенести розгляд питань «Про інформацію т.в.о. начальника головного управління Національної поліції в Житомирській області про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території області за 2015 рік», «Про хід протокольного доручення щодо надання інформації  т.в.о. начальника головного управління Національної поліції в Житомирській області щодо ходу досудового розслідування по кримінальному провадженню за фактом викрадення повсякденних наборів харчування військовослужбовців, виявлених у приміщенні їдальні навчального закладу міста Житомира» та «Про інформацію прокурора Житомирської області про результати діяльності органів прокуратури області за 2015 рік» на наступне пленарне засідання.

( за – 42,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                               (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зауважив, що у порядок денний сесії обласної ради включено шість додаткових питань. Звернувся з проханням до голови обласної ради Лабунської А.В. зֹ’ясувати причини невчасного розгляду та опрацювання депутатами обласної ради на засіданнях профільних комісій проектів рішень обласної ради, внесених у порядок денний четвертої сесії обласної ради сьомого скликання 31.03.16 додатково, як таких, що  потребують невідкладного вирішення, та вжити відповідних заходів з усунення недоліків у роботі розробників відповідних проектів рішень.


Голова обласної ради Лабунська А.В. доручила керуючому справами виконавчого апарату обласної ради Толочку І.М. зֹ’ясувати причини невчасного розгляду та опрацювання депутатами обласної ради на засіданнях профільних комісій проектів рішень обласної ради, внесених у порядок денний четвертої сесії обласної ради сьомого скликання 31.03.16 додатково, як таких, що  потребують невідкладного вирішення, та  про результати з’ясування обставин і вжиття відповідних заходів з усунення недоліків у роботі розробників відповідних проектів рішень повідомити депутата обласної ради Собка Т.Д.

Депутат обласної ради Раупов Р.Б. (УКРОП) зазначив, що не володіє інформацією щодо причини дострокового звільнення директора комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради. Звернувся з проханням повернутися до розгляду питання  відміни рішення обласної ради від 10.09.15 № 1594 з метою з’ясування усіх обставин справи профільною комісією обласної ради. Наголосив, що у разі відмови, фракція в обласній раді «УКРОП» не братиме участі у роботі сесії обласної ради та залишить залу засідань, оскільки порушується Регламент роботи обласної ради.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) наголосив, що порушується Регламент роботи обласної ради, запропонував зробити перерву, остаточно з’ясувати питання щодо звільнення з посади директора комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Гришковця В.В., потім продовжити розгляд інших питань.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) зауважив, що під час засідання президії обласної ради  не було погоджено внесення  ряду питань у порядок денний сесії обласної ради у зв’язку із порушенням термінів оприлюднення проектів рішень, невчасним їх розглядом профільними комісіями обласної ради. Наголосив, що  на сьогодні немає підстав для термінового розгляду на сесії обласної ради питання відміни рішення обласної ради від 10.09.15 № 1594 та звільнення з посади директора комунальної установи «Обласна база спеціального медичного постачання» Гришковця В.В.

49. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласної Програми щодо виконання заходів Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на 2011-2016 роки.

          Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 45,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                     (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до регіональної (комплексної) цільової соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2013-2017 роки.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 50,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 10)

                                   (рішення додається)

51. СЛУХАЛИ: Про обласну Програму забезпечення діяльності Центру допомоги учасникам АТО на 2016-2018 роки.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 11)

                                   (рішення додається)

52. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення частин, установ Збройних Сил України, Житомирського обласного військового комісаріату, Житомирського прикордонного загону, підрозділів Національної поліції України, Служби безпеки України, Національної гвардії України в Житомирській області.

Депутат обласної ради Павлюк Р.В. (БПП «Солідарність») вніс пропозицію у пункті 1 розділу 5 після слова «призовників» додати слова «кандидатів на військову службу за контрактом».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, враховуючи доповнення.

( за – 52,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 7)

                                   (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про відмову у погодженні надання спеціальних дозволів на користування надрами.

  Заступник голови обласної ради Рибак Н.І. повідомила, що надійшли звернення ще кількох товариств з приводу надання спеціальних дозволів на користування надрами, запропонувала включити їх у додаток до рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, враховуючи доповнення.

( за – 59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 1)

                                   (рішення додається)


54. СЛУХАЛИ: Про звернення до Верховної ради України щодо підтримки проекту Закону України № 3510.

Інформує: Лабунська А.В. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 49,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 11)

                           (рішення і звернення додаються)

      На вимогу депутатів обласної ради голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію повернутися до розгляду питання «Про відміну рішення  обласної ради від 10.09.15 №1594 та звільнення з посади».

( за – 20,

проти – 5,

утр. – 4,

не гол. – 31)

                                (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що питання порядку денного розглянуто, висловила подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосила завершення першого пленарного засідання четвертої сесії обласної ради сьомого скликання.

 

 

Голова обласної ради                                                                        А.В. Лабунська