• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Шоста сесія                                            VІІ скликання

26.09.16                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64    
Присутніх на сесії – 62

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що обласна рада звернулася до Головного управління Національної поліції в Житомирській області та управління Служби безпеки України в Житомирській області з проханням забезпечити порядок під час проведення сесії та пропускний режим депутатів і запрошених у приміщенні сесійної зали. Проте, у залі багато сторонніх осіб.

Голова блоку патріотичних сил громадської організації «Всеукраїнський блок патріотичних сил» зазначив, що громадські організації незадоволені роботою керівництва  області. Звинуватив владу у корумпованості та зауважив, що активісти і надалі будуть контролювати роботу народних обранців.

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів Дідківського В.О. (НП), Диняка С.В. (БПП).

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації та заступники голови облдержадміністрації, голови районних рад та райдержадміністрацій, міські голови, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

В роботі сесії беруть участь народні депутати Ревега О.В. та Мосійчук І.В.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрову зміну, яка відбулася після п’ятої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:
начальником Головного територіального управління юстиції у Житомирській області призначений Грабар Олександр Володимирович.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Заруцький В.Т. (Батьківщина) вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Гулу Р.М., Подіка А.О., Пасічника О.М.
Голова обласної ради Лабунська А.В. запропонувала одного із членів секретаріату замінити на представника фракції «Батьківщина» в обласній раді Заруцького В.Т.
Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Галагузу О.В., Павлушенка О.Д., Чорноморця О.П.

Депутат обласної ради Чорноморець О.П. (Оп. блок) взяв самовідвід.

Депутат обласної ради Смичок І.А. (РПЛ) запропонував замість кандидатури Чорноморця О.П. ввести до складу секретаріату депутата Янчука В.Г.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Гулу Р.М., Подіка А.О., Заруцького В.Т.

                            (за –24,
проти – 4,
утр. – 0,
не гол. – 34)
                      (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів: Галагузу О.В., Павлушенка О.Д., Янчука В.Г.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Галагузи О.В. (Самопоміч).  
2.    Павлушенка О.Д. (БПП).
3.    Янчука В.Г. (Свобода).

(за –51,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –11)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.
Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на засіданні президії обласної ради підтримано та пропонується розглянути на позачерговому засіданні ради такі питання:
1. Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.
2. Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України.
3. Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 27,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –35)
(пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Лабунська А.В. повторно поставила на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 62,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Жабокрицький Є.В. («Самопоміч») озвучив звернення 37 депутатів обласної ради (додається) та вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про дострокове припинення повноважень голови Житомирської обласної ради Лабунської А.В.».

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) запропонував не підтримувати дану пропозицію.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. («Батьківщина») зазначив про відсутність причин для дострокового припинення повноважень голови Житомирської обласної ради Лабунської А.В.

Депутат обласної ради Кізін С.В. («Свобода») зазначив, що фракція у повному складі підтримує дострокове припинення повноважень голови Житомирської обласної ради Лабунської А.В. Зауважив, що, на жаль, за головування Лабунської А.В. обласна рада перестала бути представницьким органом.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що перед достроковим припиненням повноважень голова обласної ради має прозвітувати про роботу, тому на наступну сесію вона готова підготувати таку інформацію. Озвучила заяву про складення нею повноважень голови Житомирської обласної ради і попросила прийняти відповідне рішення шляхом відкритого поіменного голосування, як це встановлено ст. ст. 56,58 Регламенту роботи обласної ради VІІ скликання.
Внесла та поставила на голосування пропозицію затвердити озвучену заяву та повідомила, що, відповідно до ст.59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про запобігання корупції», не буде брати участі у голосуванні.

( за – 4,
 проти – 4,
 утр. – 0,
не гол. –54)
(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Собко Т.Д. (Свобода) зауважив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради VІІ скликання, пропозиції потрібно ставити на голосування у порядку їх надходження.

Голова обласної ради Лабунська А.В. нагадала, що сама просить добровільної відставки і просить провести поіменне голосування.

            Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч), член секретаріату, нагадала, що першою надійшла пропозиція депутата обласної ради Жабокрицького Є.В. («Самопоміч»), а потім голови обласної ради Лабунської А.В., тому їх потрібно ставити на голосування у порядку надходження. Крім того, пропозиція депутата обласної ради Жабокрицького Є.В. («Самопоміч») підкріплена 37 підписами депутатів обласної ради, а це – більшість.
Повідомила, що під стінами адмінбудинку зібралися громадяни, які стурбовані долею обласного медичного центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради щодо подальшого його функціонування.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що її заява – це не питання порядку денного, а звичайна заява про добровільне дострокове складення повноважень. Депутатам потрібно просто проголосувати, і продовжить ведення сесії перший заступник голови обласної ради Ширма В.В.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради (ст. 125), голова ради є підзвітним раді і може бути нею звільнений шляхом таємного голосування.

Депутат обласної ради Крамаренко С.М. (РПЛ) запропонував, що, у разі, якщо голова обласної ради Лабунська А.В. відмовляється вести сесію, то вона має передати ці повноваження першому заступнику голови обласної ради Ширмі В.В. та підтримав голосування пропозицій у порядку їх надходження.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що не може відмовитись вести сесію, оскільки депутатський корпус спочатку має проголосувати за її відставку.

Депутат обласної ради Рудченко М.М. (НП) зазначив, що голова обласної ради має право на складення повноважень, депутати повинні за це проголосувати.

Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) зазначив, що тоді, відповідно до ст.137 Регламенту роботи обласної ради, сесію продовжує вести перший заступник голови обласної ради, який повинен включити у порядок денний обидві пропозиції, щоб рада прийняла рішення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. зазначила, що депутати не можуть відсторонити її від ведення сесії та ще раз нагадала, що її заява про складення повноважень не є питанням порядку денного.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) вніс пропозицію підтримати заяву голови обласної ради Лабунської А.В. про складення нею повноважень.

    Депутат обласної ради Кізін С.В. (Свобода) ще раз зазначив, що, відповідно до ст. 125 Регламенту роботи обласної ради, потрібно включити у прядок денний пропозиції у порядку їх надходження або, відповідно до ст.137 сесію продовжує вести перший заступник голови обласної ради, який повинен включити у порядок денний обидві пропозиції, щоб рада прийняла рішення.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (Батьківщина)  запропонував відкрито поіменно проголосувати за заяву голови обласної ради Лабунської А.В. про складення нею повноважень.

Депутати обласної ради Кізін С.В. (Свобода) та Смичок І.А. (РПЛ) запропонували на вимогу фракцій оголосити перерву для остаточного вирішення даного питання та підготовки, у разі необхідності, проекту рішення.

Голова обласної ради Лабунська А.В. оголосила перерву на 20 хвилин.

Після перерви депутати продовжили роботу.

Голова обласної ради Лабунська А.В. поставила на голосування пропозицію включити у порядок денний її заяву про складення нею повноважень як головою обласної ради.

( за – 53,
 проти – 0,
 утр. – 1,
не гол. –8)
(пропозицію підтримано)