• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2017

trizyb1Україна

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Дев’ята сесія                                     VІІ скликання

23.02.17                                              м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64 

Присутніх на сесії – 61

Голова обласної ради Ширма В.В. попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомив, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) внесла пропозицію хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих на Майдані у 2014 році.

Депутати обласної ради вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що після закінчення кожного голосування за допомогою електронної системи його результати в кількісному складі висвітлюються на інформаційному табло електронної системи та оголошуються головуючим, а голосування по фракціях висвітлюються на прохання депутатів обласної ради.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що надійшла заява фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів «Укроп» – головою фракції обрано Кокітко Наталію Володимирівну та запропонував взяти її до відома.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після восьмої сесії, а саме:

заступником голови – керівником апарату обласної державної адміністрації призначений Ясюнецький Олексій Олексійович;

головою Олевської райдержадміністрації призначений Лазаренко Дмитро Олексійович.

Голова обласної ради Ширма В.В. привітав їх з призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Ширма В.В. та голова облдержадміністрації Гундич І.П. вручили:

ОРДЕН "ЗА ЗАСЛУГИ" ІІІ СТУПЕНЯ

Тимощуку Анатолію Івановичу, голові Олевської районної спілки ветеранів Афганістану, учаснику бойових дій в Афганістані

Привітали з присвоєними почесними званнями та вручили посвідчення:

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОСВІТИ УКРАЇНИ

Григор’євій Інні Германівні, начальнику відділу, викладачу кафедри Житомирського державного університету ім. Івана Франка

ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ

Шемендюку Дмитру Віталійовичу, начальнику відділу, заступнику начальника виробничого підрозділу «Коростенська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії Південно-Західна залізниця»

Подяку Прем’єр-міністра України вручили Тетерському Володимиру Романовичу, голові Радомишльської районної державної адміністрації.

Грамоту Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції вручили депутату обласної ради Дідківському Володимиру Олександровичу.

Грамоту обласної ради вручили Гринишину Євгенію Ярославовичу, меценату, громадському діячу, волонтеру.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що голова Романівської районної ради Кондратюк Олександр Павлович святкує день народження, привітав його від імені депутатів і побажав всіляких гараздів.

1.СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) за погодженням з фракціями внесла пропозицію ввести до складу секретаріату депутатівСамчука Володимира Миколайовича,Павлюка Руслана Віталійовича,Саківського Валентина Цезаровича.

 

ВИРІШИЛИ:      Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Самчука В.М. (Оп. блок).
  2. Павлюка Р.В. (БПП).
  3. Саківського В.Ц. («Батьківщина»).

(за –59,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –2)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради питання, перелік яких роздано депутатам, а саме:

1. Про дострокове припинення повноважень депутата обласної ради РауповаР.Б.

2. Про Єдиний день депутата.

3. Про розгляд клопотань Державної служби геології та надр України.

         4. Про внесення змін та доповнень до плану заходів на 2015-2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Житомирської області на період до 2020 року.

         5. Про встановлення персональної стипендії народному художнику України Камишному Ю.К.

         6. Про порушення клопотання про нагородження Грамотою Верховної Ради України народного хору «Ветеран» Малинського районного будинку культури.

7. Питання комунальної власності:

         7.1. Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015-2016 роки.

         7.2. Про Програму підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2017-2018 роки.

         7.3. Про впорядкування трудових відносин з Галичем М.А.

         7.4. Про переукладення контракту з Куликівською О.П.

         7.5. Про переукладення контракту з Дорошенко Л.І.

         7.6. Про внесення змін та затвердження Статуту комунальної установи «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради в новій редакції.

         7.7. Про внесення змін та затвердження в новій редакції Статуту Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

         7.8. Про прийняття автотранспортних засобів у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

         7.9. Про списання автотранспортних засобів.

         8. Про звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо вирішення питання правового регулювання режиму території Народицької селищної об’єднаної територіальної громади.

9. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на восьмій сесії обласної ради сьомого скликання.

         10. Інформація на звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –3)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено підтримати розгляд окремих питань як таких, що потребують невідкладного вирішення відповідно до статті 20 Регламенту роботи обласної ради.

Перший заступник голови обласної ради Крамаренко С.М. повідомив, що президія рекомендувала внести на розгляд обласної ради додаткові питання, що потребують невідкладного вирішення, а саме:

  1. Про затвердження Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції у 2017 році у новій редакції.
  2. Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування Службі автомобільних доріг у Житомирській області.
  3. Про зміну категорії (статусу) селища міського типу Городок Радомишльського району Житомирської області.
  4. Про надання згоди Новоборівському дитячому будинку-інтернату Житомирської обласної ради на встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі.
  5. Про звернення до Президента України Порошенка П.О., Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б.
  6. Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.
  7. Про звернення депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади.
  8. Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо визнання тимчасової окупації території України Російською Федерацією.

Депутат обласної ради Галагуза О.В. (Самопоміч) внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Житомирського міського голови щодо ситуації з перевезенням пасажирів».

Депутат обласної ради Костюшко І.В. (БПП) внесла пропозицію включити у порядок денний питання «Про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо недопущення прийняття законопроекту №4569 «Про внесення змін до Закону України «Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину».

Депутат обласної ради Кропивницький В.М. («Батьківщина») зауважив, що 21 лютого у ЗМІ стався брехливий наклеп на колегу - депутата Лабунську А.В. Попросив, щоб голова обласної ради Ширма В.В. дав оцінку цій ситуації.

Голова обласної ради Ширма В.В. запропонував спочатку затвердити порядок денний сесії.

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Галагузи О.В. (Самопоміч) - включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів обласної ради до Житомирського міського голови щодо ситуації з перевезенням пасажирів».

( за – 41,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. –18)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Ширма В.В. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної ради Костюшко І.В. (БПП)- включити у порядок денний питання «Про звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо недопущення прийняття законопроекту №4569 «Про внесення змін до Закону України «Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину».

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –1)

(пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Ширма В.В. вніс і поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 57,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

Голова обласної ради Ширма В.В. повідомив, що на порушене депутатом обласної ради Кропивницьким В.М. (Батьківщина) питання може проінформувати, що, відповідно до санкції Генерального прокурора України, працівниками відповідних служб проводиться вилучення документів обласної ради. Зауважив, що у зверненнях до вищих державних органів влади, які були направлені обласною радою, не порушуються питання, які озвучував депутат обласної ради Кропивницький В.М. Зазначив, що, відповідно до Регламенту роботи обласної ради, яким керується у своїй діяльності обласна рада, передбачено, що для внесення у порядок денний сесії обласної ради  депутатом обласної ради питання, його потрібно оприлюднити, відповідно до вимог чинного законодавства, завчасно до пленарного засідання сесії обласної ради на офіційному веб-сайті обласної ради, а попередньо має бути підготовлений, завізований депутатом і відповідними підрозділами виконавчого апарату та опрацьований профільними комісіями проект рішення. Звернувся з проханням дотримуватися у своїй роботі вимог Регламенту роботи обласної ради.