• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2015

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Тридцять четверта сесія                               VІ скликання

15.10.15                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 107    
Присутніх на сесії – 78

Голова обласної ради Француз В.Й. назвав прізвища присутніх депутатів та попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів, згідно з рішенням обласної ради, прийнятим на чотирнадцятій сесії обласної ради шостого скликання «Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради».

На сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.
У роботі сесії беруть участь народні депутати України Дзюблик П.В., Кривенко В.В. та Павленко Ю.О.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Ломаков Г.М. вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Гордійчука В.П., Сіранчука І.Е., Шпаковича В.І.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Гордійчука В.П. (фракція КПУ).
2.    Сіранчука І.Е. (фракція «Батьківщина»).
3.    Шпаковича В.І. (позафракційний).

(за –71,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –7)
                                    (пропозицію підтримано)

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. повідомив, що за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеню посмертно нагороджується сержант Євпак Юрій Володимирович та вручив державну нагороду дружині та сину загиблого.

    Дружина загиблого  подякувала за високу нагороду та вшанування пам’яті чоловіка та зазначила, що для сина це пам’ять про батька, якого вже не повернути.

Мати загиблого капітана Дульчика зауважила, що з 1 липня 2015 року сім’ї загиблих у Житомирській області позбавлені пільг. В інших областях оформлені льготи, сім’ям загиблих посвідчення загиблих військовослужбовців. Повідомила, що в Житомирській області родичі загиблих зібрали документи, але вони просто лежать в обласному військкоматі. Попросила допомогти у вирішенні питання оформлення посвідчень. Порушила питання щодо пільгового проїзду, сплати комунальних послуг, забезпечення дровами сімей загиблих у приватних секторах.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що голосування питань порядку денного буде відбуватися відкритим поіменним голосуванням.

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.
Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

1. Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.
2. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
3. Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки щодо зменшення фінансування розвитку галузі у 2015 році.
4. Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.
5. Про інформацію управління ДСНС України у Житомирській області про хід виконання обласної комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки, зі змінами.
6. Про внесення змін до Програми забезпечення відкритості в діяльності обласної державної адміністрації, обласної ради та розвитку інформаційної сфери області на 2013-2015 роки.
7. Питання комунальної власності:
7.1. Про призначення директора вищого комунального навчального закладу «Коростишівський педагогічний коледж імені І.Я. Франка» Житомирської обласної ради.
7.2. Про внесення та погодження змін до Статуту комунального навчального закладу «Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради.
7.3. Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
7.4. Про затвердження ліквідаційного балансу Житомирського обласного центру кінематографії Житомирської обласної ради.
7.5. Про припинення комунального підприємства «Житомирський обласний навчально-курсовий комбінат» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласного комунального підприємства «Обласний учбово-курсовий комбінат житлово-комунального господарства».
7.6. Про прийняття будівлі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
7.7. Про списання основних засобів.
7.8. Про передачу земельної ділянки у комунальну власність територіальної громади м. Овруча.
7.9. Про надання у постійне користування земельних ділянок.
7.10. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

8.    Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами, гірничих відводів та мисливських угідь:
8.1. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації мисливсько-рибальський спортивний клуб «Смолівський».
8.2. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівський спецкар’єр» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
8.3. Про надання погодження приватному підприємству «Надрагранресурс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

9. Про перейменування населених пунктів Житомирської області.
10. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тридцять другій, тридцять третій сесіях обласної ради шостого скликання.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 75,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував подавати депутатські запити в письмовій формі до секретаріату з наступним включенням їх до порядку денного (одноголосно).

    Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про внесення змін і доповнень до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки".

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Сухораби В.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про внесення змін і доповнень до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки".

( за – 77,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про встановлення орендної плати", "Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати", "Про тимчасову зміну розподілу орендної плати".

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання "Про встановлення орендної плати".

( за – 76,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання "Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати".

( за – 75,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання "Про тимчасову зміну розподілу орендної плати".

( за – 77,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки", "Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.09.15 №1632", "Про внесення змін у Регіональні правила про порядок надання, використання та погашення довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам, які надаються комунальним підприємством «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради", "Про  внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області".

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки".

( за – 77,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.09.15 №1632".


( за – 76,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 2)
(пропозицію підтримано)