• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2015

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Тридцять четверта сесія                               VІ скликання

15.10.15                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 107    
Присутніх на сесії – 78

Голова обласної ради Француз В.Й. назвав прізвища присутніх депутатів та попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів, згідно з рішенням обласної ради, прийнятим на чотирнадцятій сесії обласної ради шостого скликання «Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради».

На сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.
У роботі сесії беруть участь народні депутати України Дзюблик П.В., Кривенко В.В. та Павленко Ю.О.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Ломаков Г.М. вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Гордійчука В.П., Сіранчука І.Е., Шпаковича В.І.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Гордійчука В.П. (фракція КПУ).
2.    Сіранчука І.Е. (фракція «Батьківщина»).
3.    Шпаковича В.І. (позафракційний).

(за –71,
проти – 0,
утр. – 0,
не гол. –7)
                                    (пропозицію підтримано)

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. повідомив, що за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеню посмертно нагороджується сержант Євпак Юрій Володимирович та вручив державну нагороду дружині та сину загиблого.

    Дружина загиблого  подякувала за високу нагороду та вшанування пам’яті чоловіка та зазначила, що для сина це пам’ять про батька, якого вже не повернути.

Мати загиблого капітана Дульчика зауважила, що з 1 липня 2015 року сім’ї загиблих у Житомирській області позбавлені пільг. В інших областях оформлені льготи, сім’ям загиблих посвідчення загиблих військовослужбовців. Повідомила, що в Житомирській області родичі загиблих зібрали документи, але вони просто лежать в обласному військкоматі. Попросила допомогти у вирішенні питання оформлення посвідчень. Порушила питання щодо пільгового проїзду, сплати комунальних послуг, забезпечення дровами сімей загиблих у приватних секторах.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що голосування питань порядку денного буде відбуватися відкритим поіменним голосуванням.

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.
Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної ради погоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

1. Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.
2. Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.
3. Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки щодо зменшення фінансування розвитку галузі у 2015 році.
4. Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.
5. Про інформацію управління ДСНС України у Житомирській області про хід виконання обласної комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки, зі змінами.
6. Про внесення змін до Програми забезпечення відкритості в діяльності обласної державної адміністрації, обласної ради та розвитку інформаційної сфери області на 2013-2015 роки.
7. Питання комунальної власності:
7.1. Про призначення директора вищого комунального навчального закладу «Коростишівський педагогічний коледж імені І.Я. Франка» Житомирської обласної ради.
7.2. Про внесення та погодження змін до Статуту комунального навчального закладу «Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради.
7.3. Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.
7.4. Про затвердження ліквідаційного балансу Житомирського обласного центру кінематографії Житомирської обласної ради.
7.5. Про припинення комунального підприємства «Житомирський обласний навчально-курсовий комбінат» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласного комунального підприємства «Обласний учбово-курсовий комбінат житлово-комунального господарства».
7.6. Про прийняття будівлі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.
7.7. Про списання основних засобів.
7.8. Про передачу земельної ділянки у комунальну власність територіальної громади м. Овруча.
7.9. Про надання у постійне користування земельних ділянок.
7.10. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

8.    Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами, гірничих відводів та мисливських угідь:
8.1. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації мисливсько-рибальський спортивний клуб «Смолівський».
8.2. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівський спецкар’єр» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.
8.3. Про надання погодження приватному підприємству «Надрагранресурс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

9. Про перейменування населених пунктів Житомирської області.
10. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тридцять другій, тридцять третій сесіях обласної ради шостого скликання.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 75,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував подавати депутатські запити в письмовій формі до секретаріату з наступним включенням їх до порядку денного (одноголосно).

    Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про внесення змін і доповнень до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки".

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Сухораби В.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про внесення змін і доповнень до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки".

( за – 77,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про встановлення орендної плати", "Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати", "Про тимчасову зміну розподілу орендної плати".

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання "Про встановлення орендної плати".

( за – 76,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання "Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати".

( за – 75,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Білецького О.М. (фракція «Батьківщина») - включити у порядок денний питання "Про тимчасову зміну розподілу орендної плати".

( за – 77,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки", "Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.09.15 №1632", "Про внесення змін у Регіональні правила про порядок надання, використання та погашення довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам, які надаються комунальним підприємством «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради", "Про  внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області".

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки".

( за – 77,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –1)
(пропозицію підтримано)

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.09.15 №1632".


( за – 76,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 2)
(пропозицію підтримано)


Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання "Про внесення змін у Регіональні правила про порядок надання, використання та погашення довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам, які надаються комунальним підприємством «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради".

( за – 75,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання "Про  внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області".

( за – 76,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Ємченко Г.Г. (позафракційна) внесла пропозицію включити у порядок денний питання включити у порядок денний питання "Про  спрямування коштів обласного бюджету", "Про звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо впровадження адресної грошової допомоги окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд міським та приміським транспортом".

    Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати місце депутата обласної ради Долгих Я.Д., який запізнився.

    У залі працюють 79 депутатів.

        Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Ємченко Г.Г. (позафракційна) - включити у порядок денний питання "Про спрямування коштів обласного бюджету".

( за – 77,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Ємченко Г.Г. (позафракційна) - включити у порядок денний питання "Про звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо впровадження адресної грошової допомоги окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд міським та приміським транспортом".

( за – 77,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –2)
(пропозицію підтримано)

    Депутат обласної ради Градовський Ю.Г. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про переукладення контракту з Тарасюк О.М.".

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Градовського Ю.Г. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про переукладення контракту з Тарасюк О.М.".

( за – 79,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –0)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про  надання гірничого відводу публічному акціонерному товариству «Житомирський комбінат силікатних виробів", "Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю мисливському-рибальському клубу «Військових ветеранів".

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про  надання гірничого відводу публічному акціонерному товариству «Житомирський комбінат силікатних виробів".

( за – 74,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 5)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Будника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю мисливському-рибальському клубу «Військових ветеранів".

( за – 56,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 23)
(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) вніс пропозицію повернутися до розгляду до голосування з даного питання.

    Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що у громадській організації «Мисливців та рибалок «Фенікс» та ТОВ мисливсько-рибальський клуб «Військових ветеранів» накладаються площі, двом організаціям неможливо надати мисливські угіддя. Комісія вирішила поки що надати в користування угіддя ТОВ мисливсько-рибальський клуб «Військових ветеранів», а розгляд питання щодо громадської організації «Мисливців та рибалок «Фенікс» - відтермінувати.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») зауважив, що мова йде про військовий полігон і незаконний видобуток піску.

Депутат обласної ради Нусбаум С.А. (фракція НП) запропонував підтримати  проект даного рішення, адже має бути господар на мисливських угіддях.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Олещенка М.М. (фракція НП) - повернутися до розгляду питання "Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю мисливському-рибальському клубу «Військових ветеранів".

( за – 52,
 проти – 1,
 утр. – 1,
не гол. – 25)
(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Стратегія енергозбереження» для розробки родовища торфу «Озерянське».

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») запропонував не підтримувати пропозицію щодо розгляду даного проекту рішення, оскільки у розробці родовищ торфу перевага повинна надаватись державним підприємствам, робота яких буде ліцензованою та контрольованою.

Народний депутат України Кривенко В.В. повідомив, що у Верховній Раді України неодноразово опрацьовувались питання  щодо приватизації стратегічних підприємств та одноголосно підтримано думку щодо неможливості проведення процесу приватизації. Зауважив, що давати погодження приватним підприємствам на розробку торф’яних родовищ є неприпустимим, щоб у подальшому не допустити монополізації у діяльності галузі розробки корисних копалин. Наголосив, що на сьогодні у країні склалася серйозна ситуація з енергетичними ресурсами, а, оскільки торф є альтернативним видом палива, варто приймати виважене рішення, яке стосується надання погодження на проведення приватизаційного процесу родовищ торфу. Звернувся з проханням до депутатського корпусу обласної ради при прийнятті рішення  враховувати інтереси держави та територіальної громади.

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») подякував за підтримку у роботі державного підприємства з видобутку та агломерації торфу  «Житомирторф», до складу якого входять Озерянський та Олевський торфозаводи. Зауважив, що не варто підтримувати приватне підприємство, яке не має плану інвестиційного розвитку та фінансових можливостей для забезпечення потужностей роботи. Зазначив, що Житомирська область найбільш приваблива у плані втілення проектів розробки родовищ торфу та, втілюючи досвід роботи підприємств з переробки торфу у Волинській і Рівненській областях, буде можливість створення значної кількості робочих місць з пропозицією високої заробітної плати і місцеві бюджети отримуватимуть великі надходження. Звернувся з проханням підтримувати роботу державних підприємств.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зазначив, що тривалий час не проводились розробки торфородовищ. Зазначив, що потрібно підтримувати прагнення приватних структур до освоєння занедбаних галузей розробки корисних копалин, створення робочих місць, можливостей додаткових надходжень у місцеві бюджети. Звернувся з проханням підтримати пропозицію депутата обласної ради Будника Р.П.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) зазначив, що рішення про надання погоджень на користування надрами потрібно узгоджувати з територіальною громадою, місцевим керівництвом і вже потім опрацьовувати в обласній раді. Зауважив, що погодження місцевої влади та громади на розробку родовища торфу приватне підприємство не має. Повідомив, що підприємство «Озерянське» має певну заборгованість перед районним бюджетом зі сплати земельного податку.

Голова обласної ради Француз В.Й.  звернувся із запитанням до депутата обласної ради Дяченка А.В. щодо приналежності земель, які мають намір розробляти, до території земель з видобутку бурштину.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) повідомив, що вказана територія не належить до земель з родовищами бурштину. Наголосив, що в області залишається складною ситуація з незаконного видобутку бурштину, продовжують розроблятися ділянки, на них працює велика кількість осіб, бурштин масово вивозиться.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина»)  повідомив, що на території державних підприємств з розробки родовищ торфу пожеж не виникало, а за умови виникнення подібної небезпеки, пожежі локалізуються власними силами. Звернувся з проханням не вносити дане питання на розгляд сесії обласної ради, оскільки розробкою найціннішого родовища торфу в країні має займатися державне підприємство, яке незабаром отримає ліцензію і розпочне виробництво продукції з даного виду сировини.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) зазначив, що включення даного питання у порядок денний сесії обласної ради без підготовки проекту рішення є порушенням Регламенту роботи обласної ради. Запропонував не включати дане питання у порядок денний сесії обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Будника Р.П. – включити у порядок денний  питання «Про надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Стратегія енергозбереження» для розробки родовища торфу «Озерянське».

( за – 23,
 проти – 10,
 утр. – 6,
не гол. – 40)
(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (позафракційний) повідомив, що, відповідно до листа колективу Коростенського щебеневого заводу, у зверненні громадськості щодо заборони використання вибухівки марки «Ера»  використані прізвища неіснуючих осіб, які не працювали на підприємстві з її виготовлення та не брали участі у її використанні при проведенні вибухових робіт. Наголосив, що Державною екологічною інспекцією не було надано висновків щодо шкідливого впливу вибухівки цієї марки, у зв’язку з тим, що дослідження не проводились. Звернувся з проханням розглянути питання щодо відміни рішення обласної ради від 10.09.15 № 1636, оскільки воно паралізує роботу багатьох підприємств Коростенського району, які є бюджетоутворюючими.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що обласною радою не приймалося рішення про заборону використання вибухівки марки «Ера». Повідомив, що у рішенні обласної ради від 10.09.15 № 1636 йдеться про схвалення тексту листа, підготовленого Державною екологічною інспекцією в Житомирській області, який містить рекомендації щодо призупинення використання вибухівки марки «Ера» до остаточного вивчення питання безпечності використання вибухівки зазначеної марки. Зауважив, що ініціатором прийняття рішення обласної ради від 10.09.15 була громадськість, яка надала пакет підтверджуючих документів для внесення питання на розгляд обласної ради. Зазначив, що на сьогодні є дві протилежні позиції щодо вирішення порушеного питання, одна з яких звертається з проханням про відміну рішення обласної ради від 10.09.15, інша наполягає на проведенні мітингу на підтримку  чинності вказаного рішення. Запропонував вислухати думку фахівців Державної екологічної інспекції у Житомирській області щодо шкідливості використання зазначеного виду вибухівки і рівня вивчення даної проблеми.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Зибалов С.В. повідомив, що під час проведення планових перевірок протягом четвертого кварталу поточного року підприємств, які для провадження своєї діяльності використовують вибухівку, дане питання буде опрацьовано і надано відповідні висновки.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що дане питання було предметом обговорення на засіданнях профільної комісії обласної ради та президії, однак остаточного рішення не було прийнято, оскільки питання має багато недоз’ясованих обставин. Наголосив, що рішення обласної ради від 10.09.15 № 1636 не містить безпосередньої заборони використання марки «Ера», а носить рекомендований характер до моменту надання висновків відповідними службами. Звернувся з проханням до голови обласної державної адміністрації щодо надання роз’яснень керівництву УМВС України в Житомирській області з питання тексту констатуючої частини вказаного рішення обласної ради. Зауважив, що до компетенції будь-яких рад не входить видача заборони на використання вибухових речовин того чи іншого виду, оскільки це повноваження відповідних органів. Запропонував детально опрацювати питання шкідливого впливу вибухівки марки «Ера» Державній екологічній інспекції у Житомирській області та іншим фаховим службам.


Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) підтримав пропозицію депутата обласної ради Нагорняка В.В. щодо включення питання «Про скасування рішення обласної ради від 10.09.15 №1636 «Про звернення депутатів обласної ради до міських, селищних та сільських рад області щодо заборони використання вибухівки марки «Ера» у порядок денний сесії обласної ради.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що лист керівництва УМВС України в Житомирській області буде відкориговано відповідно до основного змісту констатуючої частини рішення обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Нагорняка В.В. – включити у порядок денний питання «Про скасування рішення обласної ради від 10.09.15 №1636 «Про звернення депутатів обласної ради до міських, селищних та сільських рад області щодо заборони використання вибухівки марки «Ера».

( за – 66,
 проти – 3,
 утр. – 0,
не гол. – 10)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Ломаков Г.М. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання «Про внесення змін до Програми  соціальної підтримки  внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на  територію Житомирської області, та  військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України інших силових структур  області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році, зі змінами».

( за – 64,
 проти – 2,
 утр. – 0,
не гол. – 13)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Іваницька Т.В. (позафракційна) порушила питання щодо направлення Коханчука Юрія Олександровича, 2001 року народження, на проведення операції по трансплантації серця і лікування за кордон.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що дане питання буде розглядатися з питанням про обласний бюджет.

Голова обласної ради Француз В.Й. вніс пропозицію внесені додатково питання «Про тимчасову зміну розподілу орендної плати», «Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки», «Про внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області» та  «Про спрямування коштів обласного бюджету» розглянути перед питанням "Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік" (одноголосно).

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 76,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. –3)

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати  місце депутата обласної ради Гордійчука В.П. (фракція КПУ), який запізнився.

У сесійній залі працюють 80 депутатів.

3. СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував для інформації по питаннях порядку денного надати до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин,     для виступаючих – до 7 хвилин.

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 74,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 6)

4. СЛУХАЛИ: Про тимчасову зміну розподілу орендної плати.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 75,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

5. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми підтримки органів місцевого самоврядування та сприяння реалізації ініційованих ними проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток Житомирської області, на 2015-2017 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 79,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 1)
                                        (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 76,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 4)
                                        (рішення додається)

7. СЛУХАЛИ: Про спрямування коштів обласного бюджету.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 77,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 3)
                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.

Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

Депутат обласної ради Вайсберг Ю.Р. (позафракційний) зазначив, що програма придбання автобусів для забезпечення організації підвозу учнів до навчальних закладів має бути цільовою із врахуванням потреб кожного району області. Наголосив, що, згідно з Державною програмою, виділення коштів, передбачених на придбання автобусів, не задовольняє у повній мірі потреб району по кількості шкільних автобусів. Запропонував, за умови такої складної ситуації, віднайти можливість виділення частини коштів для придбання автобусів з обласного бюджету.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що питання забезпечення  шкільними автобусами районів області є надзвичайно важливим та актуальним. Запропонував здійснювати спрямування коштів, передбачених на придбання шкільних автобусів, згідно із запропонованим планом.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) зазначив, що сьогодні необхідно  підтримати виділення 500 тис грн. для придбання шкільного автобуса  у Червоноармійський район, оскільки, у зв’язку із проведенням  процесу оптимізації малокомплектних шкіл, у Червоноармійському районі закрито 7 шкіл, що значно ускладнює процес  підвозу учнів до навчальних закладів зазначеного району. Зауважив, що до вирішення питання  забезпечення підвозу учнів до навчальних закладів потрібно підходити  конкретно та вирішувати поетапно.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. наголосив, що питання щодо проведення оптимізації навчальних закладів приймається депутатами  районних рад та має на меті забезпечення надання якісної освіти майбутньому поколінню і гідну оплату праці вчителя. Зазначив, що сьогоднішні реалії не дозволяють у повному обсязі забезпечити потреби кожного району області ні з державного бюджету, ні з обласного. Повідомив, що питання забезпечення автотранспортом у повній мірі всіх районів області не вирішується на обласному рівні, у зв’язку з чим проводиться робота по налагодженню співпраці з Державним фондом регіонального розвитку з метою забезпечення співфінансування з місцевими бюджетами для вирішення порушеного питання. Зауважив, що результатом налагодження тісної співпраці з Державним фондом регіонального розвитку буде придбання ще двадцяти автобусів, у тому числі і для Червоноармійського району. Наголосив, що проблемним залишається питання виготовлення автобусів до закінчення бюджетного року, у зв’язку з невеликою кількістю їх виробників у країні, що у свою чергу може спричинити повернення коштів у бюджет.

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (позафракційний) повідомив, що запропонований розподіл потреби у забезпеченні шкільними автобусами того чи іншого району  є несправедливим.

Голова Червоноармійської районної ради Галущинський В.В. повідомив, що у Червоноармійському районі проведено оптимізацію малокомплектних навчальних закладів, у зв’язку з чим виникла потреба у забезпеченні району шкільними автобусами у кількості 6 штук. Звернувся з проханням підтримати виділення 500 тис. грн. для придбання автобуса.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. наголосив, що пропозиції щодо потреби району у необхідній кількості автобусів надходять безпосередньо від  керівництва району. Зауважив, що сприятиме  у вирішенні питання забезпечення району шкільними автобусами, у зв’язку з чим працює з Державним фондом регіонального розвитку над вирішенням питання перерозподілу коштів, необхідних для придбання зазначеного автотранспорту. Проінформував, що для позитивного вирішення питання виділення додаткових коштів потрібно забезпечення співфінансування з місцевого бюджету, а таких коштів у Червоноармійському районі немає.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що для співпраці з Фондом регіонального розвитку необхідно погодження на часткове співфінансування.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) поцікавився, скільки потрібно часу для вирішення питання забезпечення якісного підвозу учнів у Червоноармійському районі.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що, згідно з чинним законодавством, повинна відбутися процедура тендерних торгів, запланована на 25.11.15, після чого з’явиться можливість придбання шкільного автотранспорту.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію постійної комісії обласної ради з питань  бюджету і комунальної власності – взяти за основу проект рішення, в якому передбачено виділення коштів у сумі 500 тис.грн. на придбання автобуса для Червоноармійського району.

( за – 27,
 проти – 5,
 утр. – 8,
не гол. – 40)
(пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію, погоджену президією обласної ради – взяти проект рішення за основу, без пропозиції постійної комісії обласної ради з питань  бюджету і комунальної власності щодо виділення коштів у сумі 500 тис.грн. на придбання автобуса для Червоноармійського району.

( за – 71,
 проти – 1,
 утр. – 0,
не гол. – 8)
(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування додаткові пропозиції щодо внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік:

 -спрямувати  кошти у сумі 179 тис. грн. на завершення ремонтних робіт  у комунальному закладі «Житомирський обласний будинок дитини для дітей - сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради;

( за – 78,
 проти – 0,
 утр. – 0,
не гол. – 2)
(пропозицію підтримано)

- спрямувати кошти у сумі 197 тис грн. на співфінансування центрального стадіону західної трибуни;

( за – 73,
 проти – 0,
 утр. – 1,
не гол. – 6)
(пропозицію підтримано)

- перерозподіл коштів у сумі 868 тис. грн. на будівництво приміщення для встановлення МРТ в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Житомирської обласної ради.

( за – 73,
 проти – 1,
 утр. – 0,
не гол. – 6)
(пропозицію підтримано)


Заступник голови обласної ради Годований Р.М. запропонував доручити обласній державній адміністрації при формуванні обласного бюджету на 2016 рік передбачити видатки на фінансування обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради та Житомирського обласного стоматологічного медичного об’єднання Житомирської обласної ради відповідно до здійсненого перерозподілу коштів, згідно з рішенням обласної ради від 15.10.15 № 1654 «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності щодо виділення 500 тис.грн. для придбання шкільного автобуса у Червоноармійський район.

( за – 25,
 проти – 5,
 утр. – 4,
не гол. – 46)
(пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й.  поставив на голосування проект рішення  про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 77,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 2)
                                        (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

Інформує: Ємченко Г.Г.–директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 75,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки щодо зменшення фінансування розвитку галузі у 2015 році.
    
Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 72,
 проти – 1,
утр. – 1,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 75,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про інформацію управління ДСНС України у Житомирській області про хід виконання обласної комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки, зі змінами.

Інформує: Нікітчук І.В. - начальник управління ДСНС України у Житомирській області (інформація додається).

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) поцікавився щодо цільового спрямування коштів у сумі 600 тис. грн., виділених відповідно до рішення обласної ради на придбання паливно-мастильних матеріалів.

Начальник управління ДСНС України у Житомирській області      Нікітчук І.В. повідомив, що вказані кошти були спрямовані на придбання паливно-мастильних матеріалів. Зазначив, що кошти, за які було придбано твердопаливні котли, у сумі 155 тис. грн. на виконання Указу уряду щодо переходу на альтернативні види палива, були виділені відповідно до рішення обласної ради, датованого 2014 роком. Наголосив, що Державна фінансова інспекція в Житомирській області придбання котлів визначила як порушення законодавства. Звернувся з проханням надати допомогу у вирішенні зазначеної проблеми, оскільки матеріально-технічне забезпечення підрозділів ДСНС передбачено обласною комплексною Програмою забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки.

Голова обласної ради Француз В.Й наголосив, що у проектах рішень потрібно чітко зазначати цільове направлення коштів.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. повідомив, що ознайомлений з приписом управління ДСНС у Житомирській області щодо налагодження системи пожежогасіння у комунальному підприємстві Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. І.А.Кочерги. Зазначив, що на сьогодні залишається невирішеним питання стосовно під’їзду до пожежного гідранта біля зазначеної установи. Запропонував доручити управлінню ДСНС України у Житомирській області на чергову сесію обласної ради підготувати інформацію про стан під’їзду до пожежного гідранта біля комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради.

Начальник управління ДСНС України у Житомирській області       Нікітчук І.В. зазначив, що дане питання буде опрацьоване та надана відповідна інформація.

Голова обласної ради Француз В.Й наголосив, що питання функціонування пожежних гідрантів у місті надзвичайно важливе і вирішувати його потрібно спільно з міською владою.

Начальник управління ДСНС України у Житомирській області  Нікітчук І.В. підтримав зауваження голови обласної ради Француза В.Й. щодо нагальності вирішення питання функціонування пожежних гідрантів у місті Житомирі. Повідомив, що на черговій сесії Житомирської міської ради планується виділення коштів у сумі 500 тис. грн. для ремонту протипожежних систем водопостачання міста Житомира. Наголосив, що за протипожежний стан пожежних гідрантів відповідають комунальні служби м. Житомира, у тому числі і міськводоканал. Зауважив, що при виявленні порушень у системі протипожежної системи вживається ряд заходів та готуються приписи.

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») зауважив, що  проблемним залишається питання водопостачання у багатьох районах області, у зв’язку з чим за умови виникнення пожеж пожежні машини залишаються без води. Запропонував управлінню ДСНС України у Житомирській області  завчасно подавати пропозиції щодо необхідності виділення коштів для здійснення протипожежних заходів та подбати про відновлення протипожежних водойм.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) звернувся з проханням допомогти управлінню ДСНС у Житомирській області у вирішенні питання погодження придбання котлів як матеріально-технічного забезпечення підрозділів ДСНС.

    Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення.

 ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.


( за – 70,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 10)
                                      (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми забезпечення відкритості в діяльності обласної державної адміністрації, обласної ради та розвитку інформаційної сфери області на 2013-2015 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності уже вдруге не підтримала  проект рішення, оскільки вважає, що ця соціальна реклама може бути використана у передвиборній кампанії. Запропонував внести у рішення правку, вказавши, що воно вступає в дію з 1 листопада 2015 року.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, врахувавши правку.

( за – 70,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 10)
                                      (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про призначення директора вищого комунального навчального закладу «Коростишівський педагогічний коледж імені І.Я. Франка» Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 75,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
                                        (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про внесення та погодження змін до Статуту комунального навчального закладу «Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 73,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 7)
                                        (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 72,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                        (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про затвердження ліквідаційного балансу Житомирського обласного центру кінематографії Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 70,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 9)
                                        (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про припинення комунального підприємства «Житомирський обласний навчально-курсовий комбінат» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до обласного комунального підприємства «Обласний учбово-курсовий комбінат житлово-комунального господарства.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 74,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 6)
                                        (рішення додається)


19. СЛУХАЛИ: Про прийняття будівлі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 70,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 10)
                                     (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про списання основних засобів.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 72,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                     (рішення додається)

21. СЛУХАЛИ: Про передачу земельної ділянки у комунальну власність територіальної громади м. Овруча.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
                                     (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про надання у постійне користування земельних ділянок.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 16)
                                        (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Француз В.Й. - голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 17)
                                        (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації мисливсько-рибальський спортивний клуб «Смолівський».

Інформує: Француз В.Й. - голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                                  ( за – 68,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 11)
                                       (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Черняхівський спецкар’єр» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

Інформує: Француз В.Й. - голова обласної ради. Повідомив, що до обласної ради надійшла заява Косьміна М.Ю. від 13.10.15 щодо надання йому головним управлінням Держземагентства у Житомирській області дозволу для розроблення проекту землеустрою на відведення земельної ділянки в оренду із земель сільськогосподарського призначення з метою ведення фермерського господарства. Попросив голову постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів Будника Р.П. надати інформацію з даного питання.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що на адресу постійної комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів  інформації та пакету документів з даного питання не надходило, у зв’язку з чим проінформувати з даного питання профільна комісія не може.

Голова Черняхівської  районної державної адміністрації Підлісний А.Л. повідомив, що громадянин Косьмін М.Ю. подав заявку до чотирьох сільських рад Черняхівського району про надання дозволу на ведення фермерського господарства. Наголосив, що  землі  Дівоцької сільської ради, на які подано заявку Косьміна М.Ю., непридатні для ведення фермерського господарства, оскільки вони  є залісненими та піщаними. Зазначив, що громадянин Косьмін М.Ю. надав ряд документів на затвердження у головне управління Держземагентства у Житомирській області, яке надало погодження, та до нього розроблено відповідну документацію. Зазначив, що керівництвом району подано позов до судової інстанції щодо відміни наказу головного управління Держземагентства у Житомирській області від 05.06.14 з даного питання.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) запропонував зняти з розгляду дане питання, оскільки воно спірне та у  даний час перебуває на розгляді у судових інстанціях.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) зазначив, що за умови зняття з розгляду даного питання, автоматично дається можливість для надання дозволу ведення фермерського господарства на вказаних землях громадянину Косьміну М.Ю. Зауважив, що, на його думку, громадянин Косьмін М.Ю. є частиною корупційної схеми, який у подальшому шляхом шантажу вимагатиме кошти у власників кар’єру для надання дозволу на проведення робіт на його майбутній  ділянці. Запропонував підтримати питання погодження надання дозволу на користування надрами, оскільки це сприятиме створенню робочих місць та додатковому надходженню у бюджет, але обов’язково з’ясувати  безпосереднього власника підприємства.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зауважив, що, оскільки дані землі належать до земель сільськогосподарського призначення, їх варто надавати для ведення фермерського господарства, а не для розробки кар’єру. Запропонував зняти з розгляду дане питання.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) запропонував залишити вирішення даного питання адміністрації району.

Голова Черняхівської  районної державної адміністрації Підлісний А.Л.  повідомив, що адміністрація району підтримує запропонований проект рішення.

Депутат обласної ради Ломаков Г.М. (позафракційний) поцікавився, скільки необхідно землі на надання дозволу з метою ведення фермерського господарства та для проведення дослідно-промислової розробки.

Голова обласної ради Француз В.Й повідомив, що для ведення фермерського господарства потрібно надати дозвіл на виділення 20 га землі, а для дослідно –промислової розробки -19 га.

Депутат обласної ради Ломаков Г.М. (позафракційний) запропонував підтримати даний проект рішення.

Голова Черняхівської районної державної адміністрації Підлісний А.Л. повідомив, що громадянину Косьміну М.Ю. були запропоновані придатні для ведення фермерського господарства землі, однак він відмовився та наполіг на наданні вищезазначеної ділянки землі.

Депутат обласної ради Нагурний В.А. (фракція КПУ) запропонував підтримати даний проект рішення.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) запропонував поставити на голосування проект рішення,  погоджений постійною комісією обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів.

Голова обласної ради Француз В.Й поставив на голосування проект рішення, підтриманий профільною комісією обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 58,
 проти – 1,
утр. – 4,
не гол. – 17)
                                      (рішення додається)

Голова обласної ради Француз В.Й запропонував сформувати групу з депутатів обласної ради, члени якої вийдуть до людей, що зібралися біля адмінбудинку, для з’ясування громадської думки щодо використання вибухівки марки «Ера» у наступному складі: Білецький О.М., Будник Р.П., Олещенко М.М., Корх О.В., Нехворовський О.М., Нагорняк В.В.

    Відповідно до Регламенту роботи обласної ради, голова обласної ради Француз В.Й. оголосив перерву на 20 хвилин.

    Після перерви депутати продовжили роботу.

26. СЛУХАЛИ: Про надання погодження приватному підприємству «Надрагранресурс» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 2,
утр. – 0,
не гол. – 21)
                                         (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про перейменування населених пунктів Житомирської області.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 57,
 проти – 2,
утр. – 0,
не гол. – 21)
                                         (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тридцять другій та тридцять третій сесіях обласної ради шостого скликання.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

29. СЛУХАЛИ: Про внесення змін і доповнень до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 11)
                                         (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
                                         (рішення додається)


31. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на застосування коефіцієнта 0,7 до орендної плати.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
                                         (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.09.15 №1632.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 72,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
                                         (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у Регіональні правила про порядок надання,  використання та погашення довгострокових пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам, які надаються комунальним підприємством «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 12)
                                         (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо впровадження адресної грошової допомоги окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд міським та приміським транспортом.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 13)
                                         (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про переукладання контракту з Тарасюк О.М.

    Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив, що пропонується переукласти контракт з Тарасюк Оленою Михайлівною, директором обласного центру хореографічного мистецтва Житомирської обласної ради строком на 5 років.
    
ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 13)
                                         (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про надання гірничого відводу публічному акціонерному товариству «Житомирський комбінат силікатних виробів».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 11)
                                         (рішення додається)

37. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми  соціальної підтримки  внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на  територію Житомирської області, та  військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України інших силових структур  області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році, зі змінами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,
 проти – 1,
утр. – 0,
не гол. – 11)
                                         (рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про скасування рішення обласної ради від 10.09.15 №1636 «Про звернення депутатів обласної ради до міських, селищних та сільських рад області щодо заборони використання вибухівки марки «Ера».

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) повідомив, що було проведено зустріч з представниками громадськості, виробників вибухівки та взято до уваги аргументи кожної зі сторін. Запропонував залишити чинним прийняте рішення обласної рад від 10.09.15 № 1636, оскільки в ньому не міститься наказу про заборону, а надаються тільки рекомендації щодо використання марки зазначеної вибухівки.

Голова обласної ради Француз В.Й зазначив, що у кожній державній структурі працюють фахівці своєї справи, тому при прийнятті рішення обласної ради від 10.09.15 №1636 обласна рада посилалась саме на висновки Державної екологічної інспекції в Житомирській області. Зауважив, що вказане рішення обласної ради не містить вказівки щодо  заборони використання вибухівки марки «Ера», а лише направляє для ознайомлення лист з інформацією про вивчення питання шкідливості використання вибухівки цієї марки. Запропонував підготувати звернення до Кабінету Міністрів України щодо безпечності використання вибухівки марки «Ера», оскільки не може прийматися рішення щодо шкідливості тих чи інших речовин негалузевими фахівцями.

Депутат обласної ради Дейсан М.М. (фракція НП) запропонував відмінити рішення обласної ради від 10.09.15 № 1636. Зауважив, що безпосереднім функціональним обов’язком Державної екологічної інспекції є проведення експертиз та надання висновків  щодо безпечності використання вибухівки вказаної марки.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що кожна із сторін у цій справі надає вагомі аргументи на свою користь.  Зазначив, що фахові структури повинні надати свої експертні  висновки для остаточного прийняття рішення. Запропонував відмінити рішення обласної ради від 10.09.15 № 1636.

Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (позафракційний) повідомив, що виробник вибухівки марки «Ера» має всі необхідні дозволи для виробництва вказаної марки вибухівки та його продукція уся сертифікована, що дозволяє експортувати її до країн західної Європи. Повідомив, що громадськість, яка писала звернення щодо негативного впливу складових речовин вибухівки, використовувала у своїй агітаційній діяльності прізвища неіснуючих осіб. Наголосив, що результатом прийняття рішення обласною радою від 10.09.15 № 1636 є відповідні рішення сільських рад про заборону використання вибухівки марки «Ера», що негативно впливає на репутацію виробника та результати його роботи.

Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) наголосив, що підтримує позицію попередніх виступаючих та звернувся з проханням надати слово фахівцю з даного питання Гарагоничу О.В.

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») підтримав позицію щодо вирішення порушеного питання усіх виступаючих та наголосив, що вирішення питання, яке обговорюється, не належить до компетенції обласної ради. Запропонував заслухати висновки Державної екологічної інспекції в Житомирській області як компетентної структури з  опрацювання даної проблеми та прокуратури Житомирської області. Зазначив, що основне завдання – це збереження здоров’я нації українського народу.

Депутат обласної ради Куницький В.І. (позафракційний) зауважив, що висновки та рекомендації щодо вирішення даного питання повинні надавати галузеві фахівці, а керівництво області має дбати про забезпечення робочими місцями населення територіальної громади.

Професор кафедри цивільно-господарського права академії адвокатури України Гарагонич О.В. повідомив, що прийняття  рішення обласної ради від 10.09.15 було ініційоване згідно із зверненнями громадян, які не проживають на територіях, де проводять роботи з використанням вибухівки марки «Ера», та не працюють на підприємствах, які її виробляють. Наголосив, що вказане рішення обласної ради порушує ряд нормативно-правових актів.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що ступінь порушення законодавства обласною радою визначають компетентні органи. Зауважив, що рішення обласної ради від 10.09.15 №1636 не містить прямої заборони використання вибухівки марки «Ера», а передбачає направлення листа у виконавчі органи влади територіальних громад області.

Представник громадської організації «Наш навколишній світ»  Джежулей О.В. звернувся з проханням підтримати пропозицію депутата обласної ради Будника Р.П. та зауважив, що остаточне рішення з даного питання потрібно прийняти після опрацювання висновків компетентних організацій.

Голова ГО «Самооборона Житомирщини» Ткачук С.О. наголосив, що на сьогодні першочерговим є завдання збереження здоров’я майбутнього покоління української нації. Зауважив, що використання даного виду вибухівки можливе лише за умови отримання висновків щодо безпечності його впливу на організм людини та навколишнє природне середовище.

Головний еколог Павлоградського хімічного заводу повідомила, що Павлоградський хімічний завод є сертифікованим підприємством згідно з усіма нормами європейських стандартів, що дає можливість розповсюджувати продукцію не лише на території України, а й експортувати її у європейські країни. Наголосила, що, згідно з висновками інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя, у продукції заводу діоксинів не виявлено, крім того, підприємство, відповідно до вимог чинного законодавства,  має усі дозвільні документи та сертифікати про безпечність вибухівки марки «Ера», яку завод виробляє.

Заступник начальника управління - начальник міліції громадської безпеки Лебідь Ю.М. повідомив, що до управління МВС України в Житомирській області надійшло два листи від громадських організацій щодо взяття на контроль  виконання рішення обласної ради від 10.09.15 № 1636. Зазначив, що управління МВС України в Житомирській області звернулось до Міністерства внутрішніх справ України  з питання надання роз’яснень з порушеного питання та про прийняття вказаного  рішення було проінформовано керівників об’єктів підприємства «Вибухпром», що перебувають на обліку у дозвільній системі та проводять вибухові роботи. Наголосив, що безпосередньої заборони використання марки «Ера» від управління МВС України не надходило і управлянням продовжується надання дозволів на використання даного виду вибухівки, відповідно до листів-звернень керівників галузевих підприємств.

Голова обласної ради Француз В.Й. звернувся з проханням надати інформацію щодо того, чи було  видано заборону на використання вибухівки марки «Ера».

Заступник начальника управління - начальник міліції громадської безпеки Лебідь Ю.М. повідомив, що управління МВС України в Житомирській області такої заборони не видавало, натомість продовжувало, за умови наявності відповідно до чинного законодавства, ряду документів надавати дозволи на використання вказаного виду вибухівки.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) повідомив, що в Житомирській обласній державній адміністрації відбулася нарада за участі спеціалістів управлінь та громадськості, на якій постійній комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів було доручено довивчити дане питання і прийняти остаточне рішення. Наголосив, що остаточне рішення мають приймати фахівці галузевих управлінь, крім того, на його думку, результати розгляду даного питання  в своїй основі мають політичні аспекти.

Голова обласної ради Француз В.Й наголосив, що вирішення даного питання належить до компетенції Державної екологічної інспекції в Житомирській області.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зауважив, що відповідні компетентні структури повинні надати висновки для прийняття остаточного рішення з даного питання. Запропонував відмінити рішення обласної ради від 10.09.15 № 1636.

Депутат обласної ради Тарасюк Ю.І. (фракція «Батьківщина») запропонував керівництву обласної ради та облдержадміністрації з’ясувати, за чиєї ініціативи було внесено на розгляд обласної ради недовивчене питання щодо використання вказаної вибухівки. Запропонував скасувати рішення обласної ради від 10.09.15 № 1636.

Голова обласної ради Француз В.Й поставив на голосування проект рішення «Про скасування рішення обласної ради від 10.09.15 №1636 «Про звернення депутатів обласної ради до міських, селищних та сільських рад області щодо заборони використання вибухівки марки «Ера».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,
 проти – 3,
утр. – 3,
не гол. – 6)
                                         (рішення додається)


Голова обласної ради Француз В.Й запропонував доручити державній екологічній інспекції в Житомирській області підготувати звернення до Кабінету Міністрів України  щодо надання роз’яснень з безпечності використання вибухівки марки «Ера».

ВИРІШИЛИ: Доручити державній екологічній інспекції в Житомирській області підготувати звернення до Кабінету Міністрів України  щодо надання роз’яснень з безпечності використання вибухівки марки «Ера».

( за – 74,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 5)

Депутат обласної ради Іваницька Т.В. (позафракційна) повідомила, що надійшло звернення від керівництва комунального закладу «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради щодо надання допомоги їх учню Коханчуку Ю.О., 2001 року народження, який потребує термінової трансплантації серця. Звернулася з проханням віднайти можливість вирішення даного питання.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбас О.М. повідомив, що житель с. Глибочиці, учень комунального закладу «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради Коханчук О.М., 2001 року народження, потребує термінової трансплантації серця, оскільки під час медичного обстеження виявлено складну серцеву патологію. Наголосив, що подібні операції проводяться тільки за кордоном і їх вартість складає понад 140 тис. доларів. Проінформував, що кошти для проведення операції може надати комісія з питань направлення на лікування за кордон Міністерства охорони здоров’я України, тому 29.09.15 управління охорони здоров’я облдержадміністрації підготувало та відправило на опрацювання до зазначеної комісії пакет документів з даного питання. Зазначив, що в управління охорони здоров’я облдержадміністрації звернувся батько Коханчука Ю.О. з проханням надання матеріальної допомоги на проведення лікування сина, у зв’язку з чим управління звернулося у Житомирську районну раду, облдержадміністрацію, обласну раду з проханням допомогти у вирішенні  питання виділення коштів.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. повідомив, що жоден закордонний медичний заклад не братиме хворого на лікування, якщо немає рішення Міністерства охорони здоров’я України. Наголосив, що операції з трансплантації в Україні проводяться рідко у зв’язку з недосконало прописаним чинним законодавством з даного питання. Запропонував доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації порушити клопотання перед Міністерством охорони здоров’я України щодо прискорення розгляду питання направлення Коханчука Юрія Олександровича, 2001 року народження, на лікування за кордон та підготувати звернення до Верховної Ради України про внесення змін до Закону України «Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині» у частині щодо умов та порядку взяття органів для трансплантації.

Голова обласної ради Француз В.Й. підтримав пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. щодо порушення клопотання перед Міністерством охорони здоров’я України про прискорення розгляду питання направлення Коханчука Юрія Олександровича на лікування за кордон та поставив її на голосування дану пропозицію на голосування.

( за – 75,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 5)
(пропозицію підтримано)

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Торбас О.М. наголосив, що прийняття нової редакції Закону України «Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині» є надзвичайно важливим та актуальним, оскільки це дасть можливість врятувати життя багатьом людям та проводити операції на території нашої держави.

Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) повідомив, що не підтримував проведення останніх реформ у галузі медицини та обурений станом фінансування медичної сфери. Наголосив, що для проведення операцій з трансплантації в Україні є і обладнання, і відповідні фахівці. Підтримав пропозицію щодо направлення звернень до Міністерства охорони здоров’я України із зазначених питань, оскільки ці питання є надзвичайно важливими.

Голова обласної ради Француз В.Й. підтримав пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. щодо звернення до Верховної Ради України стосовно внесення змін до Закону України «Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині» та поставив її на голосування.

( за – 72,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 8)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) подякував  депутатському корпусу обласної ради за розуміння і плідну співпрацю.

Депутат обласної ради Нусбаум С.А. (фракція НП) вніс пропозицію повторно розглянути питання «Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю мисливському-рибальському клубу «Військових ветеранів». Повідомив, що у залі присутні військові, які брали  участь у проведенні АТО, які звернулись до обласної ради з питання надання у користування мисливських угідь на землях військового лісгоспу. Зазначив, що частина мисливських угідь з 8 тис. га вже надана одній організації, на  іншу частину претендувала взагалі неіснуюча фірма, у зв’язку з чим наші військовослужбовці звернулися з проханням щодо надання їм у користування вказаних мисливських угідь для полювання та рибальства.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що організація «Фенікс» також зверталися з проханням надання у користування зазначених мисливських угідь.

Замполіт 30-ої бригади Яринка О.В. озвучив звернення колективу мисливців ветеранів військовослужбовців, які проходять службу на території Новоград-Волинського військового гарнізону (додається).

Голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації Михнюк В.В. повідомив, що керівництво району підтримує надання угідь у користування мисливському-рибальському клубу «Військових ветеранів» для підтримання порядку та збереження лісогосподарства.

Голова обласної ради Француз В.Й. поцікавився у голови постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування Остап’юка А.В.  щодо можливості повторного внесення питання «Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю мисливському-рибальському клубу «Військових ветеранів» у порядок денний.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) повідомив, що Регламентом роботи обласної ради не забороняється повторне внесення питання у порядок денний.

Голова обласної ради поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Нусбаума С.А. (фракція НП)  щодо повторного внесення у порядок денний питання «Про надання у користування мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю мисливському-рибальському клубу «Військових ветеранів».

( за – 62,
 проти – 0,
утр. – 1,
не гол. – 17)
(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Остудімов А.О. (фракція НП)  повідомив, що, згідно зі статтею 24 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», пріоритет у наданні мисливських угідь надається місцевим жителям. Звернувся з проханням підтримати даний проект рішення.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 65,
 проти – 0,
утр. – 0,
не гол. – 15)
                                         (рішення додається)

Голова Житомирської обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил Чичук О.Ф. звернувся з проханням повідомити про стан розгляду питання виділення коштів на придбання автомобіля для Житомирської обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил і віднайти можливість щодо його вирішення.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. повідомила, що, відповідно до протокольного рішення обласної ради від 10.09.15, департаментом фінансів облдержадміністрації опрацьовувалось питання виділення коштів на придбання автомобіля для Житомирської обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил. Проінформувала, що у 2014 році Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 65, у 2015 році від 08.09.15 №683 продовжено її дію, в якій у п.1 зазначено про заборону придбання автотранспорту, ноутбуків, мобільних телефонів, меблів та проведення ремонтів. Наголосила, що фінансування громадських організацій відбувається відповідно до чинного законодавства, ст.20 Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту», якою передбачено надання фінансової допомоги з бюджету, безкоштовне надання в оренду приміщень та проведення оплати комунальних послуг. Зауважила, що придбання транспорту для громадських організацій з обласного бюджету забороняється. Запропонувала вирішити дане питання можна шляхом вилучення конфіскату на  митниці.

Депутат обласної ради Скавінська Н.Г. (фракція «Батьківщина») повідомила, що у Ружинському районі Житомирської області проживає Сторожук Анатолій, який  під час участі в антитерористичній операції отримав інвалідність, проживає у складних соціально-побутових умовах та нині не має можливості вирішити питання отримання житла. Звернулася з проханням  надати допомогу у вирішенні  даного питання.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував доручити комісії  з питань забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь у антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок Житомирської облдержадміністрації опрацювати питання виділення коштів для придбання житла мешканцю Ружинського району, учаснику АТО Сторожуку Анатолію.

Депутат обласної  ради Тарасюк Ю.І. (фракція «Батьківщина») порушив питання щодо діяльності енергопостачальної компанії ПАТ «Житомиробленерго» та регіональної газової компанії «Житомиргаз» з питання отримання дозволів фізичними особами та виконання робіт з підключення до газових мереж будинків у місті Новограді-Волинському. Звернувся з проханням взяти під контроль діяльність зазначених установ.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що порушене питання буде розглянуто на черговій нараді в облдержадміністрації за участі керівництва області та енергопостачальних установ. Звернувся з проханням до депутата обласної ради Тарасюка Ю.І. підготувати звернення відповідно до вимог чинного законодавства до регіональної газової компанії «Житомиргаз» щодо спрощення процедури отримання дозволів фізичними особами та виконання робіт з підключення до газових мереж будинків у м. Новограді –Волинському.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) повідомив, що, відповідно до звернення жителів Житомирського району, регіональна газова компанія «Житомиргаз» провадить неправомірну діяльність з перевірки та перевстановлення газових лічильників. Звернувся з проханням вирішити порушене питання.

Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) повідомив, що проведена газифікація с. Демчин Бердичівського району, але підключення газу до житлових будинків регіональною газовою компанією «Житомиргаз» не проводиться у зв’язку з неодноразовими  безпідставними відмовами компанії. Звернувся з проханням посприяти у вирішенні даного питання.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що питання буде вирішено у семиденний термін.

Депутат обласної ради Дейсан М.М. (фракція НП) звернувся з проханням посприяти у вирішенні питання надання послуг з електропостачання  військовій частині урядового спецв’язку у м. Миропіль  Романівського району, у зв’язку із зміною форми власності житла для військового складу. Наголосив, що керівник енергопостачальної компанії ПАТ «Житомиробленерго» не займається вирішенням зазначеного питання.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що питання буде вирішено у найкоротший термін.

Депутат обласної ради Тимошенко М.М. (фракція КПУ) вніс пропозицію доручити фахівцям відповідних управлінь та департаментів опрацювати можливість вирішення питання придбання  автомобіля для Житомирської обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував доручити  заступнику голови облдержадміністрації Лагуті Я.М., департаментам фінансів, праці та соціального захисту населення облдержадміністрації опрацювати питання можливості придбання автомобіля Житомирській обласній організації інвалідів війни та Збройних Сил.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зауважив, що керівник  енергопостачальної компанії ПАТ «Житомиробленерго» не сприяє налагодженню співпраці з комунальними установами області, не реагує на прохання та зауваження керівництва області, порушує трудову дисципліну колективу компанії. Звернувся з проханням  до голови обласної державної адміністрації Машковського С.О. посприяти у вирішенні питання налагодження тісної співпраці з керівництвом вказаного підприємства.

39. СЛУХАЛИ: Про депутатські запити.

Інформує: Годований Р.М. – заступник голови обласної ради.

39.1. Про запит депутата Іваницької Т.В. щодо виділення коштів на лікування учня 10-А класу комунального закладу «Житомирський обласний ліцей-інтернат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради Коханчука Юрія Олександровича.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 15.11.15 депутата Іваницьку Т.В. та обласну раду.
39.2. Про запит депутата Нагорняка В.В. щодо виділення коштів із обласного бюджету для проведення робіт із газифікації с.Бондарівка Коростенського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 15.11.15 депутата Нагорняка В.В. та обласну раду.
39.3. Про запит депутата Нусбаума С.А. щодо експорту суб’єктами підприємницької діяльності лісоматеріалів та виготовлених із них пиломатеріалів.
ВИРІШИЛИ: Направити запит начальнику Житомирської митниці ДФС Ткачук Н.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 15.11.15 депутата                        Нусбаума С.А. та обласну раду.
39.4. Про запит депутатів Гордійчука В.П., Куницького В.І., Бондарчука Ю.С., Нагорняка В.В. щодо виділення коштів із обласного бюджету для покращення матеріально-технічної бази Коростенської міської лікарні.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 15.11.15 депутатів  Гордійчука В.П., Куницького В.І., Бондарчука Ю.С., Нагорняка В.В. та обласну раду.
39.5. Про запит депутата Іваницької Т.В. щодо передбачення в обласному бюджеті на 2016 рік коштів на придбання твердопаливного котла для Миролюбівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Житомирського району.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 15.11.15 депутата Іваницьку Т.В. та обласну раду.
39.6. Про запит депутата Тарасюка Ю.І. щодо виконання робіт із підключення до газових мереж будинків №№ 3, 5, 7, 11 по вул. Леваневського та № 79 по вул. Житомирській у м. Новограді-Волинському.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові правління ПАТ «Житомиргаз» Ющенку В.І.                Про наслідки розгляду запиту повідомити до 15.11.15 депутата Тарасюка Ю.І.                    та обласну раду.
39.7. Про запит депутата Остап’юка А.В. щодо звернення жителів сіл Сінгури та Зарічани Житомирського району про перевірку газових лічильників.
ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О., голові правління ПАТ «Житомиргаз» Ющенку В.І. Про наслідки розгляду запиту повідомити до 15.11.15 депутата Остап’юка А.В. та обласну раду.
 ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатські запити як рішення та направити на виконання відповідним адресатам.

 ( за – 72,
 проти – 0,
 утр. – 0,
 не гол. – 8)
                            (запити додаються)

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що найближчим часом відбудеться нарада за участі керівників профільних управлінь та департаментів облдержадміністрації, членів сімей загиблих в АТО, де буде опрацьовано питання надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих в антитерористичній операції для вирішення соціально-побутових питань, лікування та  надання пільг.

Секретар Бердичівської міської ради Толочко В.І. зазначив, що питання надання пільг сім’ям загиблих в антитерористичній операції, надання допомоги у вирішенні суспільно-побутових питань буде детально опрацьовано керівництвом Бердичівської міської ради та взято під його безпосередній контроль.

Депутат обласної ради Тимошенко М.М. (фракція КПУ) звернувся з проханням розглянути питання щодо надання роз’яснень про звільнення від сплати земельного податку навчальних закладів шляхом підготовки звернення спільно із заступником голови обласної державної адміністрації Лагутою Я.М.  до  Голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував доручити заступнику голови обласної державної адміністрації Лагуті Я.М.  та депутату обласної ради Тимошенку М.М. підготувати звернення до Голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики щодо надання роз’яснень з питання звільнення від сплати земельного податку навчальних закладів.

Голова обласної ради Француз В.Й. оголосив прізвища депутатів, які не використали кошти для надання матеріальної допомоги громадянам області.

Голова обласної ради Француз В.Й. за дорученням Прем’єр-міністра України вручив відзнаку голові обласної державної адміністрації Машковському С.О.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. подякував за надання допомоги і плідну співпрацю у зведенні фортифікаційних споруд у зоні проведення антитерористичної операції районним лісовим господарствам Житомирської області, за підтримку та розуміння своїм заступникам Дмитренку Г.В., Поліщуку В.І. та голові обласної ради Французу В.Й.

Голова обласної ради Француз В.Й. подякував за співпрацю, вміння знаходити шляхи вирішення найскладніших завдань обласного масштабу та визнавати помилки депутатському корпусу обласної ради, голові обласної державної адміністрації Машковському С.О., його заступникам, керівникам департаментів, управлінь за розуміння та підтримку, громадськості Житомирщини, яка спонукала до дій у вирішенні нагальних проблем територіальних громад області, виконавчому апарату обласної ради за кропітку роботу та професіоналізм, правоохоронним органам та Службі безпеки України за надання підтримки та впевненості у забезпеченні роботи ради.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) подякував за плідну роботу, підтримку та розуміння виконавчому апарату обласної ради.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. подякувала за плідну співпрацю, порядність, розуміння, професіоналізм, допомогу керівництву обласної ради, депутатському корпусу та виконавчому апарату обласної ради.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. подякував  депутатському корпусу за продуктивну спільну роботу протягом п’яти років, яка була спрямована на благо територіальної громади Житомирщини, та виконавчому апарату обласної ради за високий професіоналізм і відповідальне ставлення до виконання своїх обов’язків.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. подякував депутатському корпусу обласної ради за раціональний підхід до роботи, конструктивність у  реалізації завдань та високий професіоналізм у виконанні своїх службових обов’язків, висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю на благо Житомирської області.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив депутатам обласної ради про вчасне подання декларацій про майно, доходи та зобов’язання фінансового характеру у зв’язку із закінченням терміну депутатської каденції та нагадав про відповідальність у разі відмови подання декларації.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив тридцять четверту сесію обласної ради шостого скликання закритою.

    
Голова обласної ради                                                      В.Й. Француз