• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2015

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Тридцять перша сесія                            VІ скликання

28.05.15                                               м. Житомир

Усього обрано депутатів – 107
Присутніх на сесії – 79

Голова обласної ради Француз В.Й. назвав прізвища відсутніх депутатів та попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати їх робочі місця, згідно з рішенням обласної ради, прийнятим на чотирнадцятій сесії обласної ради шостого скликання «Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради».

У разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто мають подати до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що надійшла заява від депутата обласної ради Саричева О.В. про складення ним депутатських повноважень.

Голова обласної ради Француз В.Й. надав слово заступнику голови обласної територіальної виборчої комісії Мельничуку Андрію Вікторовичу, який озвучив постанову комісії від 05.05.15 №62 «Про реєстрацію депутата Житомирської обласної ради», відповідно до якої депутатом обласної ради зареєстровано Сіранчука І.Е. (додається).

Голова обласної ради Француз В.Й. привітавновообраного депутата Сіранчука І.Е., побажав успіхів у депутатській діяльності та вручив посвідчення і значок депутата обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати робоче місце депутата Сіранчука І.Е.  («Батьківщина»).

У залі працюють 80 депутатів.

1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.10 №10 «Про обрання складу постійних комісій», зі змінами.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що, згідно із заявою Сіранчука І.Е. та погодженням фракції "Батьківщина", пропонується включити депутата до складу постійної комісії з питань законності, правопорядку і прав людини.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

(за –76,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –3)

                                          (рішення додається)

      Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив заяву депутата обласної ради Сухораби В.П. про вступ у фракцію «Народна партія» в обласній раді.

      Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив заяву депутата обласної ради Дяченка А.В. про створення депутатської групи «Полісся» (додається).

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що надійшли заяви депутатів обласної ради Мітніцького Ю.Г., Заруцького В.Т., Войтенка А.Б., Русака В.С.,  Васьківського С.В., Галатюка О.Є., Білецького О.М., Тарасюка Ю.І. про вихід з фракції «Батьківщина» в обласній раді та формуванні фракції партії «ВО «Батьківщина».

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що у фракції «Батьківщина» в обласній раді залишається 11 членів і вона є діючою. Створення ще однієї такої фракції є неможливим.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії беруть участь народні депутати України Дзюблик П.В. та Кривенко В.В.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після 30 сесії обласної ради шостого скликання, а саме:

начальником УМВС України в Житомирській області призначений Рудик Валерій Степанович;

начальником Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України призначений Єгоров Володимир Сергійович;

головою Андрушівської райдержадміністрації призначений Дудар Олександр Миколайович;

головою Баранівської райдержадміністрації призначений Вельчинський Микола Романович;

головою Бердичівської райдержадміністрації призначений Томашевський Едуард Євгенович;

головою Володарсько-Волинської райдержадміністрації призначений Ющенко Андрій Петрович;

головою Ємільчинської райдержадміністрації призначений Ширма Володимир Васильович;

головою Житомирської райдержадміністрації призначений Михайлов Антон Миколайович;

головою Народицької райдержадміністрації призначений Пащук Віктор Васильович;

головою Новоград-Волинської райдержадміністрації призначений Михнюк Володимир Володимирович;

головою Овруцької райдержадміністрації призначений Ковердун Сергій Анатолійович;

головою Романівської райдержадміністрації призначений Капінус Олексій Григорович;

головою Червоноармійської райдержадміністрації призначений Байда Віктор Миколайович;

головою Черняхівської райдержадміністрації призначений Підлісний Анатолій Леонідович;

головою Чуднівської райдержадміністрації призначений Яригін Петро Іванович;

директором департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації призначений Шатило Олексій Анатолійович;

начальником управління освіти і науки облдержадміністрації призначений Калінін Вадим Олександрович;

Голова обласної ради Француз В.Й. привітавусіхіз призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що депутат обласної ради Каширін Микола Леонтійович відсвяткував нещодавно свій ювілей. Привітав його з днем народженнята вручив Почесну грамоту обласної ради.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Білецький О.М. за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатівСкавінську Наталію Гаврилівну,Пастовенського Олександра Вікторовича,Кулика Андрія Євтуховича.

ВИРІШИЛИ:        Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Скавінська Н.Г. (фракція «Батьківщина»).
  2. Пастовенський О.В. (позафракційний).
  3. Кулик А.Є. (позафракційний).

(за –77,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

                                    (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що голосування питань порядку денного буде відбуватися відкритим поіменним голосуванням.

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної радипогоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

  1. Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.
  2. Про розподіл використання у 2015 році залишку коштів станом на 01.01.15, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.
  3. Про внесення змін до рішення обласної ради від 07.06.12 № 586 «Про заснування стипендії обласної ради учням Житомирського обласного педагогічного ліцею Житомирської обласної ради», зі змінами.
  4. Про внесення змін до рішення обласної ради від 09.04.2013 №848 «Про затвердження Положення про стипендію творчій молоді області».
  5. Про внесення змін до рішення обласної ради від 07.06.2012 № 585 «Про стипендію обласної ради видатним діячам культури і мистецтва області».
  6. Про підтримку Постанови Верховної Ради України від 27 січня 2015 року № 129-VIII «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором».
  7. Про внесення змін до складу президії обласної ради.
  8. Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2015 року.

9. Питання комунальної власності:

9.1. Про призначення головного лікаря Житомирського обласного стоматологічного медичного об’єднання Житомирської обласної ради.

9.2. Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

9.3. Про призначення директора комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.

9.4. Про призначення директора комунального підприємства «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради.

9.5. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

9.6. Про внесення та затвердження змін до Статуту Житомирського обласного навчально-курсового комбінату Житомирської обласної ради.

9.7. Про внесення та затвердження змін до Статуту комунального підприємства аптека «Дитяча» Житомирської обласної ради.

9.8. Про внесення та затвердження змін до Статуту дитячо-юнацької спортивної школи Житомирської обласної ради.

9.9. Про внесення та погодження змін до Статуту комунального навчального закладу «Бердичівська загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів» Житомирської обласної ради.

9.10. Про приватизацію групи інвентарних об’єктів, що знаходяться за адресою: м. Житомир, пров. 1-й Іподромний, 15а.

9.11. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 19.09.13 № 972, від 19.03.15 № 1438.

9.12. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

9.13. Про заборону приватизації нерухомого майна за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38.

9.14. Про списання основних засобів із балансів установ та організацій, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

9.15. Про списання будівлі складу механіка.

9.16. Про надання згоди на прийняття будівель у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

9.17. Про зменшення земельних ділянок.

9.18. Про надання дозволу на зменшення земельної ділянки.

9.19. Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки.

9.20. Про зменшення розміру земельної ділянки.

9.21. Про зміну розміру орендної плати.

9.22. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

9.23. Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-5301 Е2» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Любарського району.

9.24. Про передачу автомобіля-флюорографа «ЗІЛ-131» у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Олевського району.

9.25. Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-5301» у спільну власність територіальних громад сіл, міста Коростишівського району.

9.26. Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-130» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Ємільчинського району.

9.27. Про передачу автомобіля-флюорографа«ЗІЛ-130» у спільну власність територіальних громад сіл, селища Червоноармійського району.

9.28. Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-5301» у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Овруцького району.

9.29. Про передачу будівлі складу-майстерні.

9.30. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.