• Номер скликання: 6 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2015

 

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
ПРОТОКОЛ

Тридцять перша сесія                            VІ скликання

28.05.15                                               м. Житомир

Усього обрано депутатів – 107
Присутніх на сесії – 79

Голова обласної ради Француз В.Й. назвав прізвища відсутніх депутатів та попросив оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати їх робочі місця, згідно з рішенням обласної ради, прийнятим на чотирнадцятій сесії обласної ради шостого скликання «Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради».

У разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто мають подати до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що надійшла заява від депутата обласної ради Саричева О.В. про складення ним депутатських повноважень.

Голова обласної ради Француз В.Й. надав слово заступнику голови обласної територіальної виборчої комісії Мельничуку Андрію Вікторовичу, який озвучив постанову комісії від 05.05.15 №62 «Про реєстрацію депутата Житомирської обласної ради», відповідно до якої депутатом обласної ради зареєстровано Сіранчука І.Е. (додається).

Голова обласної ради Француз В.Й. привітавновообраного депутата Сіранчука І.Е., побажав успіхів у депутатській діяльності та вручив посвідчення і значок депутата обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. попросив активізувати робоче місце депутата Сіранчука І.Е.  («Батьківщина»).

У залі працюють 80 депутатів.

1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.10 №10 «Про обрання складу постійних комісій», зі змінами.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що, згідно із заявою Сіранчука І.Е. та погодженням фракції "Батьківщина", пропонується включити депутата до складу постійної комісії з питань законності, правопорядку і прав людини.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

(за –76,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –3)

                                          (рішення додається)

      Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив заяву депутата обласної ради Сухораби В.П. про вступ у фракцію «Народна партія» в обласній раді.

      Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив заяву депутата обласної ради Дяченка А.В. про створення депутатської групи «Полісся» (додається).

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що надійшли заяви депутатів обласної ради Мітніцького Ю.Г., Заруцького В.Т., Войтенка А.Б., Русака В.С.,  Васьківського С.В., Галатюка О.Є., Білецького О.М., Тарасюка Ю.І. про вихід з фракції «Батьківщина» в обласній раді та формуванні фракції партії «ВО «Батьківщина».

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що у фракції «Батьківщина» в обласній раді залишається 11 членів і вона є діючою. Створення ще однієї такої фракції є неможливим.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м.Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

У роботі сесії беруть участь народні депутати України Дзюблик П.В. та Кривенко В.В.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив про кадрові зміни, які відбулися після 30 сесії обласної ради шостого скликання, а саме:

начальником УМВС України в Житомирській області призначений Рудик Валерій Степанович;

начальником Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України призначений Єгоров Володимир Сергійович;

головою Андрушівської райдержадміністрації призначений Дудар Олександр Миколайович;

головою Баранівської райдержадміністрації призначений Вельчинський Микола Романович;

головою Бердичівської райдержадміністрації призначений Томашевський Едуард Євгенович;

головою Володарсько-Волинської райдержадміністрації призначений Ющенко Андрій Петрович;

головою Ємільчинської райдержадміністрації призначений Ширма Володимир Васильович;

головою Житомирської райдержадміністрації призначений Михайлов Антон Миколайович;

головою Народицької райдержадміністрації призначений Пащук Віктор Васильович;

головою Новоград-Волинської райдержадміністрації призначений Михнюк Володимир Володимирович;

головою Овруцької райдержадміністрації призначений Ковердун Сергій Анатолійович;

головою Романівської райдержадміністрації призначений Капінус Олексій Григорович;

головою Червоноармійської райдержадміністрації призначений Байда Віктор Миколайович;

головою Черняхівської райдержадміністрації призначений Підлісний Анатолій Леонідович;

головою Чуднівської райдержадміністрації призначений Яригін Петро Іванович;

директором департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації призначений Шатило Олексій Анатолійович;

начальником управління освіти і науки облдержадміністрації призначений Калінін Вадим Олександрович;

Голова обласної ради Француз В.Й. привітавусіхіз призначенням і побажав плідної, творчої праці.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що депутат обласної ради Каширін Микола Леонтійович відсвяткував нещодавно свій ювілей. Привітав його з днем народженнята вручив Почесну грамоту обласної ради.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Білецький О.М. за погодженням з фракціями вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатівСкавінську Наталію Гаврилівну,Пастовенського Олександра Вікторовича,Кулика Андрія Євтуховича.

ВИРІШИЛИ:        Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

  1. Скавінська Н.Г. (фракція «Батьківщина»).
  2. Пастовенський О.В. (позафракційний).
  3. Кулик А.Є. (позафракційний).

(за –77,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

                                    (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що голосування питань порядку денного буде відбуватися відкритим поіменним голосуванням.

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної радипогоджено та пропонується внести на розгляд ради такі питання:

  1. Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.
  2. Про розподіл використання у 2015 році залишку коштів станом на 01.01.15, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.
  3. Про внесення змін до рішення обласної ради від 07.06.12 № 586 «Про заснування стипендії обласної ради учням Житомирського обласного педагогічного ліцею Житомирської обласної ради», зі змінами.
  4. Про внесення змін до рішення обласної ради від 09.04.2013 №848 «Про затвердження Положення про стипендію творчій молоді області».
  5. Про внесення змін до рішення обласної ради від 07.06.2012 № 585 «Про стипендію обласної ради видатним діячам культури і мистецтва області».
  6. Про підтримку Постанови Верховної Ради України від 27 січня 2015 року № 129-VIII «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором».
  7. Про внесення змін до складу президії обласної ради.
  8. Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2015 року.

9. Питання комунальної власності:

9.1. Про призначення головного лікаря Житомирського обласного стоматологічного медичного об’єднання Житомирської обласної ради.

9.2. Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

9.3. Про призначення директора комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.

9.4. Про призначення директора комунального підприємства «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради.

9.5. Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

9.6. Про внесення та затвердження змін до Статуту Житомирського обласного навчально-курсового комбінату Житомирської обласної ради.

9.7. Про внесення та затвердження змін до Статуту комунального підприємства аптека «Дитяча» Житомирської обласної ради.

9.8. Про внесення та затвердження змін до Статуту дитячо-юнацької спортивної школи Житомирської обласної ради.

9.9. Про внесення та погодження змін до Статуту комунального навчального закладу «Бердичівська загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів» Житомирської обласної ради.

9.10. Про приватизацію групи інвентарних об’єктів, що знаходяться за адресою: м. Житомир, пров. 1-й Іподромний, 15а.

9.11. Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 19.09.13 № 972, від 19.03.15 № 1438.

9.12. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

9.13. Про заборону приватизації нерухомого майна за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38.

9.14. Про списання основних засобів із балансів установ та організацій, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

9.15. Про списання будівлі складу механіка.

9.16. Про надання згоди на прийняття будівель у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

9.17. Про зменшення земельних ділянок.

9.18. Про надання дозволу на зменшення земельної ділянки.

9.19. Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки.

9.20. Про зменшення розміру земельної ділянки.

9.21. Про зміну розміру орендної плати.

9.22. Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

9.23. Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-5301 Е2» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Любарського району.

9.24. Про передачу автомобіля-флюорографа «ЗІЛ-131» у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Олевського району.

9.25. Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-5301» у спільну власність територіальних громад сіл, міста Коростишівського району.

9.26. Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-130» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Ємільчинського району.

9.27. Про передачу автомобіля-флюорографа«ЗІЛ-130» у спільну власність територіальних громад сіл, селища Червоноармійського району.

9.28. Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-5301» у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Овруцького району.

9.29. Про передачу будівлі складу-майстерні.

9.30. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.


10. Про надання погоджень щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами, гірничих відводів та мисливських угідь:

10.1. Про внесення змін у рішення обласної ради від 13.11.09 № 986 «Про надання мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливсько - рибальський клуб «Рись».

10.2. Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Рись-Верби».

10.3. Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Ушомирграніт» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

11. Про новий склад комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих.

12. Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Ахметова Р.Ф.

13. Про зняття з контролю рішень обласної ради.

14. Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.01.08 № 417 «Про Почесну відзнаку «За заслуги перед Житомирщиною».

15. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тридцятій сесії обласної ради шостого скликання.

16. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти порядок денний за основу.

( за – 79,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –2)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував подавати депутатські запити в письмовій формі до секретаріату з наступним включенням їх до порядку денного (одноголосно).

Депутат обласної ради Поліщук В.І. (фракція ФЗ) вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про перспективний план формування територій громад Житомирської області", "Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.03.15 №1402 «Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2015 рік ", "Про внесення змін до обласної комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки, зі змінами ".

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради депутата обласної ради Поліщука В.І. (фракція ФЗ) - включити у порядок денний питання "Про перспективний план формування територій громад Житомирської області".

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. –15)

(пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради депутата обласної ради Поліщука В.І. (фракція ФЗ) - включити у порядок денний питання"Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.03.15 №1402 «Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2015 рік ".

( за – 75,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 6)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради депутата обласної ради Поліщука В.І. (фракція ФЗ) - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до обласної комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки, зі змінами".

( за – 73,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –8)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Борис В.М. (фракція НП) вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.03.2011 № 139 «Про обласну комплексну програму боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року", "Про внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області", "Про внесення змін до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році, зі змінами", "Про Регіональну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки".

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання"Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.03.2011 № 139 «Про обласну комплексну програму боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року".

( за – 79,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 2)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання"Про внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони,10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області".

( за – 77,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 4)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання"Про внесення змін до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році, зі змінами".

( за – 76,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 5)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Бориса В.М. (фракція НП) - включити у порядок денний питання "Про Регіональну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки".

( за – 76,

проти – 2,

утр. – 0,

не гол. – 4)

(пропозицію підтримано)

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про внесення змін до Положення про постійні комісії обласної ради  VІ скликання", "Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VІ скликання, зі змінами", "Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.10 № 12".

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до Положення про постійні комісії обласної ради  VІ скликання".

( за – 77,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 3)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VІ скликання, зі змінами".

( за – 77,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 4)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію заступника голови обласної ради Годованого Р.М. - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.10 № 12".

( за – 72,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 9)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Кропачов Д.І. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки", "Про припинення Житомирського обласного навчально-курсового комбінату Житомирської обласної ради шляхом перетворення", "Про надання дозволу назастосування коефіцієнта 0,7до орендної плати", "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення місцевим бюджетам області додаткових обсягів субвенцій з державного бюджету для покриття недостатності в коштах на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та розрахунки за енергоносії".


Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропачова Д.І. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки".

( за – 76,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 4)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропачова Д.І. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про припинення Житомирського обласного навчально-курсового комбінату Житомирської обласної ради шляхом перетворення".

( за – 76,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 5)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропачова Д.І. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про надання дозволу назастосування коефіцієнта 0,7до орендної плати".

( за – 72,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 9)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Кропачова Д.І. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення місцевим бюджетам області додаткових обсягів субвенцій з державного бюджету для покриття недостатності в коштах на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та розрахунки за енергоносії".

( за – 79,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. – 2)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Градовський Ю.Г. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про внесення змін до комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини".

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Градовського Ю.Г. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про внесення змін до комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини".

( за – 77,

проти – 1,

утр. – 0,

не гол. –4)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) вніс пропозицію включити у порядок денний питання "Про надання у користування мисливських угідь", "Про додаткове надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Артеміда", "Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливський  клуб «Блазер", "Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Діана", "Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Бердичівський мисливський клуб", "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо надання Державній екологічній інспекції у Житомирській області дозволу на проведення перевірок об᾽єктів гірничодобувної промисловості Житомирської області в частині забруднення атмосферного повітря, ґрунтів та водних ресурсів під час використання ними при проведенні вибухових робіт емульсійної вибухівки марки «Ера», до складу якої входять компоненти твердого ракетного палива", «Про звернення до Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання закупівельних цін на молоко».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиБудника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про надання у користування мисливських угідь".

( за – 71,

проти – 1,

утр. – 2,

не гол. –8)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиБудника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про додаткове надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Артеміда".

( за – 63,

проти – 2,

утр. – 3,

не гол. –14)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиБудника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливський  клуб «Блазер".

( за – 65,

проти – 1,

утр. – 4,

не гол. – 12)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиБудника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Діана".

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 6,

не гол. – 15)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиБудника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Бердичівський мисливський клуб".

( за – 61,

проти – 1,

утр. – 6,

не гол. – 14)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиБудника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо надання Державній екологічній інспекції у Житомирській області дозволу на проведення перевірок об᾽єктів гірничодобувної промисловості Житомирської області в частині забруднення атмосферного повітря, ґрунтів та водних ресурсів під час використання ними при проведенні вибухових робіт емульсійної вибухівки марки «Ера», до складу якої входять компоненти твердого ракетного палива".

( за – 73,

проти – 3,

утр. – 2,

не гол. – 4)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Будник  Р.П. (позафракційний) повідомив, що проект звернення до Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання закупівельних цін на молоко надійшов перед початком сесії, протягом засідання його буде роздано депутатам.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що жодних звернень до керівництва обласної ради з питання розробки проекту рішення про звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо врегулювання закупівельних цін на молоко від керівництва Баранівського району не надходило. Наголосив, що підготовка проекту рішення має відповідати вимогам Регламенту роботи обласної ради.

Депутат обласної ради Будник Р.П. (позафракційний) зауважив, що проект рішення підготовлено, але не обговорено на засіданнях постійних комісій та президії обласної ради у зв’язку з нещодавно проведеною сесією у Баранівському районі.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. повідомив, що підтримує розробку даного проекту рішення, але текст звернення ним не був опрацьований. Наголосив, що для внесення даного питання у порядок денний сесії потрібно підготувати проект рішення та ознайомити з ним депутатський корпус.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюдепутата обласної радиБудника Р.П. (позафракційний) - включити у порядок денний питання «Про звернення до Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання закупівельних цін на молоко».

( за – 63,

проти – 4,

утр. – 3,

не гол. – 12)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував постійній комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села зібратися у перерві для вирішення даного питання та надання рекомендацій.


Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) повідомив, що ним підготовлено запит з питання законності вирубки лісових насаджень на території Олевського державного лісового господарства в заказниках державного і місцевого значення та буде направлено у державну екологічну інспекцію України в Житомирській області.

Депутат обласної ради Русак В.С. (фракція «Батьківщина») запропонував внести на розгляд обласної ради питання про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо вилучення  ДП «Україна» з переліку підприємств, що підлягають приватизації у 2015 році, та повернення його у структуру Житомирського національного агроекологічного університету та питання дострокового розірвання контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюком В.П. відповідно до офіційного звернення представників громадської організації «Самооборона м. Бердичева».

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на тридцятій сесії обласної ради шостого скликання від 19.03.15 було прийняте рішення № 1481 «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо повернення у структуру Житомирського національного агроекологічного університету ДП "Навчально-дослідне господарство"Україна".

Депутат обласної ради Русак В.С. (фракція «Батьківщина») повідомив, що, оскільки остаточної відповіді щодо вирішення даного питання немає, то потрібно ще звернутися до Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України.

Голова обласної ради Француз В.Й. проінформував, що має звернення депутатського корпусу районів та сіл Черняхівського району, в якому стверджується про добровільну відмову керівництва Національного агроуніверситету від учгоспу «Україна» та залишення без догляду великої кількості гектарів землі.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Русака В.С. (фракція «Батьківщина») – включити у порядок денний питання «Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо повернення у структуру Житомирського національного агроекологічного університету ДП "Навчально-дослідне господарство"Україна".

( за – 62,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 18)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що питання звільнення директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюка В.П., відповідно до чинного законодавства, можливе за умови пред’явлення йому офіційних обвинувачень у вчиненні злочину,які, згідно з інформацією прокуратури області та інших правоохоронних органів,запити до яких були зроблені обласною радою, - відсутні. Зауважив, що підстав для звільнення керівника навчального закладу як і для дострокового розірвання контракту немає, зважаючи на що вносити це питання у порядок денний сесії обласної ради, відповідно до рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування та Регламенту роботи обласної ради, не є можливим.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Русака В.С. (фракція «Батьківщина») щодо дострокового розірвання контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради КлименюкомВ.П.

( за – 33,

проти – 9,

утр. – 2,

не гол. – 38)

(пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що дане питання є компетенцією правоохоронних органів, які мають дати остаточну відповідь. Зауважив, що усі громадяни країни рівні перед законом та повинні їх дотримуватись і виконувати.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію запросити  директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюка В.П. для надання офіційних пояснень та написання заяви про звільнення за власним бажанням.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що було офіційне запрошення директора Клименюка В.П., запропоновано надати пояснення та написати заяву за власним бажанням, але відповіді не надходило, зважаючи на наданий офіційний документ про те, що керівник перебуває на лікарняному.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зазначив, що вирішення даного питання є надзвичайно актуальним на сьогоднішній день, оскільки, не розглядаючи його, депутати принижують честь і гідність області.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що немає правових підстав для розгляду питання звільнення директора Бердичівського медичного коледжу на сесії обласної ради. Наголосив, що юридична служба обласної ради не візує даний проект рішення, посилаючись на чинне законодавство, оскільки це може призвести до подання судового позову проти обласної ради.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) повідомив, що керівник будь-якого навчального закладу несе відповідальність за своїх вихованців. Запропонував виїхати до навчального закладу комісії, яка вивчить питання щодо недбалого ставлення до виконання обов’язків керівника навчального закладу і звільнить його з займаної посади.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що до обласної ради звернувся педколектив  Бердичівського медичного коледжу, який всебічно підтримує свого керівника та спростовує проти нього усі звинувачення.

Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що Клименюк В.П., зважаючи на хід останніх подій та другий нещасний випадок з вихованцем очолюваного ним навчального закладу, не може обіймати посаду керівника цього навчального закладу та повинен написати заяву за власним бажанням або своїм рішенням обласна рада має достроково розірвати з ним контракт.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Дяченка А.В. (позафракційний) та депутата обласної ради Нехворовського О.М. (фракція ВЧНП) - повернутись до голосування з питання дострокового розірвання контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюком В.П.

( за – 43,

проти – 3,

утр. – 6,

не гол. – 30)

(пропозицію не підтримано)

Депутат обласної ради Сіранчук І.Є  (фракція «Батьківщина») запропонував включити питання дострокового розірвання контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюком В.П. у порядок денний сесії обласної ради, заслухати під час його обговорення звіт комісії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, яка вивчала питання дострокового розірвання контракту, та прийняти відповідне рішення.

Депутат обласної ради Яцкев         ич В.М. (фракція НП) запропонував рішенням обласної ради рекомендувати Клименюку В.П., директору комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради,написати заяву на звільнення за власним бажанням.

Депутат обласної ради Іваницька Т.В.(позафракційна) запропонувала внести у порядок денний питання про створення комісії з вивчення питання дострокового розірвання контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради КлименюкомВ.П., до складу якої будуть входити представники департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, управління освіти облдержадміністрації, правоохоронних органів, депутати обласної ради, та у десятиденний термін детально опрацювати зазначене питання і надати свої висновки та рекомендації.

Депутат обласної ради Остап’юк А.В. (фракція НП) акцентував увагу депутатського корпусу та головуючого на дотриманні Регламенту роботи обласної ради та порядку у сесійній залі.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував доручити постійним комісіям обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування, з питань законності, правопорядку та прав людини, з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, з гуманітарних питань опрацювати питання дострокового розірвання контракту з директором комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради Клименюком В.П. та надати відповідні рекомендації.

Депутат обласної ради Нагурний В.А. (фракція КПУ) вніс пропозицію створити комісію з представників депутатського корпусу, яка вийде до громадян з обмеженими можливостями, які зібралися біля адмінбудинку.

Депутат обласної ради Перегуда В.П. звернувся з проханням внести у порядок денний сесії обласної ради питання розгляду звернення громадян про створення Житомирської територіальної громади.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що дане питання включено у перелік основних питань розгляду обласною радою.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію затвердити порядок денний в цілому.

ВИРІШИЛИ: Затвердити порядок денний в цілому.

( за – 78,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. –4)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозиціюзмінити порядок розгляду питань обласною радою, зважаючи на необхідність погодження змін до обласних цільових програм та їх фінансування.

( за – 74,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував створити комісію для з’ясування вимог інвалідів громадських організацій, які зібралися біля адмінбудинку.

ВИРІШИЛИ: Створити комісію у складі наступних депутатів:

          Яцкевича В.М., Войтенка А.Б., Дяченка А.В., Стаха В.М., Марцуна О.М.

3.СЛУХАЛИ: Про регламент роботи сесії.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував з питання «Про перспективний план формування територій громад Житомирської області» - надати до 15 хвилин, для інформації з питань порядку денного - до 10 хвилин, для відповідей на запитання – до 10 хвилин, для виступаючих – до 7 хвилин.

        

ВИРІШИЛИ: Затвердити запропонований регламент роботи сесії обласної ради.

( за – 73,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) повідомив, що хоче надати для всіх інформацію, яку викладе у депутатському запиті. Це стосується Олевського району. Висловив здивування стосовно того, чому виконавчі органи влади не реагують на масову вирубку лісів у місцях заказників і заповідників на території Олевського району. Заявив, що Олевський держлісгосп проводить такі вирубки. Наголосив, що в заповіднику «Кам’яне село», який розташований на 14 га землі, на сьогодні прорито траншею, щоб провести воду для видобутку бурштину, а саме: по лісу проведено трубопровід довжиною 5 км. Зауважив, що незабаром там буде пустеля, перлина Полісся знищується. Зазначив, що сотні гектарів лісу вирубується на сьогоднішній день, потрібно звернути на це максимальну увагу.

Повідомив, що напередодні відбулось засідання міжвідомчої наради з приводу незаконного видобування бурштину, піску, вирубки лісів, де були присутні представники служби безпеки України, УМВС України в Житомирській області, прокуратури Житомирської області, всі інспекції, у тому числі земельної, було прийнято серйозне рішення, є надія на його виконання.

Зауважив, що така ситуація не тільки в нашій області.

Голова обласної ради Француз В.Й. нагадав, що надходила пропозиція заслухати представника комунального вищого навчального закладу«Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради.

Колишній студент Бердичівського медичного коледжу Гаврилюк Костянтин повідомив, що 1 вересня виходить на навчання, так як його нібито відправили в академвідпустку. Заявив, що до нього теж надходять дзвінки з погрозами від директора коледжу Клименюка В.П. та включивтелефонний запис однієї з розмов.

Зазначив, що він учасник Майдану, веде активну громадську діяльність в м.Бердичеві і за це не склав іспити, тому що директор коледжу Клименюк В.П. приходив на екзамени і перешкоджав їх здачі, хоча раніше всі іспити були складені нормально.

Звернувся до депутатів обласної ради з проханням прийняти правильне рішення з даного питання.

Голова обласної ради Француз В.Й. поцікавився, чи передано звинувачувальні матеріали у слідчі органи.

Колишній студент Бердичівського медичного коледжу Гаврилюк Костянтин відповів, що написав заяву про погрози, але отримав відмовуу зв’язку з недостатністю доказів, а ще пізніше його було повідомлено, що експертиза голосу з Клименюком Володимиром Петровичем буде тривати три роки.

Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив лист прокурора області, який з поважних причин відсутній на засіданні обласної ради (додається), та зауважив, що даним питанням мають займатись правоохоронні органи, з боку обласної ради вирішення даного питання є незаконним, оскільки такі питання потім будуть оскаржуватись у суді.

Депутат обласної ради Іваницька Т.В. (позафракційна) наголосила, що директора комунального вищого навчального закладу«Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради потрібно притягти до кримінальної відповідальності.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що керівника можна тільки відсторонити від виконання обов’язків, а притягти його до кримінальної відповідальності можуть тільки відповідні на те органи. Крім того, керівник знаходиться на лікарняному.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що керівнику коледжу направлено письмове повідомлення рекомендованим листом про те, що обласна рада просить прибути і дати свої пояснення на засідання профільної комісії з питань законності, правопорядку і прав людини, але керівникнадав лікарняний лист.

Депутат обласної ради Дейсан М.М. (фракція НП) повідомив, що у с.Сокільча є «ПСП Сокільча», яке утримує 1600 голів поголів’я, 2000га землі, обробляє і культивує 18 культур, тобто, це господарство забезпечує державу молоком, маслом, сметаною, м’ясом, крупами, хлібом.Це господарство в березні перевірила екологічна інспекція і склала протокол, акт, відповідно до яких це господарство має бути оштрафоване на 20 тис.грн. за засмічення і на 200 тис.грн за забруднення навколишнього природного середовища тому, що у господарства є гній.

Запропонував відреагувати на страшні санкції до господарства, бо,соромно так підтримувати господарства,які займаються тваринництвом, а такихгосподарств у нашій області і державізалишилось мало, тих земель, в які вноситься органіка (гній), в нашій області вже 15-20%. Натомість єбагато фірм, у яких в обороті  вже 60-70 га землі,вони культивують одну культуру - кукурудзу і добре заробляють на цьому.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. повідомив, що не було жодного звернення стосовно даного питання, якщо такі проблеми виникають адміністрація відразу реагує, тому потрібно спочатку розібратися в ситуації.

Депутат обласної ради Дідківський В.О. (фракція НП) зазначив, що вищезгадане підприємство – це найкраще господарство області і України в цілому, уже 40 років його очолює заслужений працівник сільського господарства, взірець на Україні.


Лист адресований Попільнянському РВ – МВС Українистосовно того, що потрібно розібратись щодо неправильного складання гною. Зазначив, що був там: це в кагатах на полі лежить біля 4 тис. тонн гною, які абсолютно не заважають. Підтримав пропозицію щодо реагування стосовно вирішення даного питання.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. (позафракційний) повідомив, що до нього звернулась група виборців, які є членами Конгресу Українських Націоналістів, з проханням щоб виступив на сесії з заявою щодо вугільної галузі України (заява додається).

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. озвучив Указ Президента України №126 «Про відзначення державними нагородами України» (додається) та нагородив за волонтерську діяльність Толмачову Ю.В. державною нагородою «Орденом княгині Ольги ІІІ ступеню».

Толмачова Ю.В. подякувала Президенту України за нагороду, народному депутату Розенблату В.С. і народу України за допомогу і підтримку у волонтерській справі.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина»), голова робочої групи, члени якої спілкувалися з громадянами, які зібралися біля адмінбудинку, повідомив, що у громадян серйозні претензії до проекту рішення порядку денного, що стосується оренди приміщень обласним Фондом соціального захисту інвалів, у них є ряд питань по роботі Фонду. В залі присутні керівник і представники цього фонду, запропонував надати їм можливість висловити свою позицію. Обласний Фонд соціального захисту інвалідів звинувачують у тому, що вони здають в оренду частину орендованих ними приміщень, і кошти від оренди не надходять в обласний бюджет. Зауважив, що давно потрібно було створити робочу групу із спеціалістів, щоб перевірити, скільки сплачують орендарі, куди ці кошти поступають, як Фонд їх витрачає на підтримку сімей інвалідів тощо.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що сьогодні відносно цього приміщення буде розглядатися рішення, в якому буде доповнення. Даним рішенням про заборону приватизації приміщення по вул. Домбровського, 38, це приміщення буде заборонено до приватизації.

Голова обласної ради Француз В.Й. озвучив лист Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана щодо схвалення перспективного плану формування спроможних громад області та відкриття шляхів для реального об’єднання територіальних громад (додається).

Депутат обласної ради Андрійчук Ю.А. (позафракційний) вніс пропозицію питання "Про перспективний план формування територій громад Житомирської області" розглянути до перерви, оскільки воно є дуже важливим.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Андрійчука Ю.А. (позафракційний) - питання "Про перспективний план формування територій громад Житомирської області" розглянути до перерви.

( за – 33,

проти – 5,

утр. – 4,

не гол. – 40)

(пропозицію не підтримано)

Відповідно до Регламенту роботи обласної ради, голова обласної ради Француз В.Й. оголосив перерву на 20 хвилин.

      Після перерви депутати продовжили роботу.

4. СЛУХАЛИ: Про перспективний план формування територій громад Житомирської області.

Інформує: Поліщук В.І. – заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації (інформація додається).

Депутат обласної ради Андрійчук Ю.А. (позафракційний) поцікавився, яким чином буде фінансуватися створення громад.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Поліщук В.І. відповів, що Мінрегіонбуд виділяє для проведення реформи і об’єднання громад близько 120 млн.грн., які будуть пропорційно розподілені між потенційними громадами.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») зауважив, що замало часу дано на роз’яснення. Поцікавився, чи були проведені збори громад, чи наявні протоколи таких зібрань, яким буде виконавчий апарат новостворених громад.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Поліщук В.І. відповів, що процес сходин громадян не контролювався, в окремих районах збиралися сільські і селищні голови, відбувалися виїзди робочих комісій на місця для надання роз’яснень.

Громади самі будуть затверджувати виконавчі апарати, та самостійно отримуватимуть державні субвенції, хоча певний відсоток громад залишиться дотаційними.

Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) зауважив, що у Бердичівському районі має бути 2 територіальні громади – міста і району.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Поліщук В.І. відповів, що поки що це одна громада, але це не остаточний варіант, будуть враховані усі пропозиції та побажання, і остаточне рішення буде приймати Мінрегіонбуд України.

Депутат обласної ради Андрійчук Ю.А. (позафракційний) запропонував при розгляді даного питання  підготувати звернення до вищих органів влади щодо непорушення інфраструктури громад.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Поліщук В.І. відповів, що територіальні громади матимуть повноваження для вдосконалення та розвитку власної інфраструктури, вони будуть господарями на своїй території.

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) зауважив, що не бачить перспективи у створенні територіальних громад, оскільки проведена недостатня робота з надання роз’яснень громадянам та керівництву районів. Зазначив, що це формальний підхід, оскільки раніше потрібно провести ряд реформ. Наголосив на дисбалансі у кількості населення у територіальних громадах.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Поліщук В.І. відповів, що всі пропозиції обробляються, частина громад, які є дотаційними, об’єднаються в одне ціле, щоб себе утримувати. Всі пропозиції фінансового характеру оброблятимуться департаментом фінансів облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. зазначив, що перспективний план не є кінцевим документом. Спочатку громади надають свої пропозиції, обговорюється фінансове підґрунтя, перспективний план розвитку, потім проходить експертне обґрунтування, після чого можна ініціювати внесення пропозицій у даний перспективний план.

Депутат обласної ради Зозуля М.П. (фракція НП) поцікавився, чи буде громада мати право розпоряджатися землею, водними ресурсами тощо, чи буде прийнято Закон України про недоторканність всього, що належить територіальній громаді.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Поліщук В.І. відповів, що громади самі будуть розпоряджатися власними ресурсами і самі встановлюватимуть розмір орендної плати.

Депутат обласної ради Скавінська Н.Г. (фракція «Батьківщина») запропонувала підтримати проект даного рішення, зазначила, що будуть збільшуватись надходженняч у бюджети територіальних громад.

Депутат обласної ради Нагурний В.М. (фракція КПУ) наголосив, що дане питання потребує детального вивчення і доопрацювання.

Депутат обласної ради Куницький В.Г. (позафракційний) поцікавився, якою буде процедура внесення змін до територіального поділу області.

Голова обласної ради Француз В.Й. наголосив, що прийняття даного рішення є важливим, оскільки є складовою для формування бюджету на 2016 рік.

Депутат обласної ради Бочковський О.В. (фракція ФЗ) зазначив, що даний перспективний план розвитку області дуже важливий і його потрібно підтримати.

Депутат обласної ради Збаражський В.А. (позафракційний) поцікавився, якою повинна бути чисельність громади і хто буде керувати територіальними громадами.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Поліщук В.І. відповів, що визначиться один центр, йому будуть підпорядковуватись навколишні села, а керувати територіальними громадами будуть виконавчий комітет і депутатський корпус.

Голова облдержадміністрації Машковський С.О. відмітив, що територіальні громади напряму отримуватимуть субвенції із державного бюджету.

Депутат обласної ради Сабадаш І.І. (фракція НП) поцікавився, чи не вплине прийняття даного рішення на зміну меж районів області, на що голова обласної ради Француз В.Й. відповів, що цей перспективний план не передбачає зміни меж районів.

Голова обласної ради Француз В.Й. надав слово народному депутату України Кривенку В.В.

Народний депутат України Кривенко В.В. зазначив, що розуміє застереження і побоювання стосовно вирішення даного пиання. Така ж ситуація склалася і у Верховній Раді України, коли приймали цей закон, було багато запитань, але, щоб пройти довгий шлях, потрібно зробити перший крок.

Що стосується управління об’єднаними громадами, на сьогоднішній день  в законах про місцеві вибори це закладається, в нових законах вказано, що ті громади, які будуть сформовані на момент виборів, підуть по новому закону, сформується рада об’єднаних громад, яка буде мати пропорційне представництво усіх суб’єктів, які увійшли в цю об’єднану громаду.

Ще була думка провести обговорення, сходи сіл, а потім приймати рішення.Повідомив, що з цього нічого не вийде, це відмова області в отриманні 120млн.грн., які вже закладенні в обласному бюджеті на цей рік і втрата надходжень у бюджет наступного року.

Наголосив, що держава перший раз надає право бути творцями, організовувати і здійснювати реформи, але якщо рада не підтримає дане питання, це буде сприйматися як факт, що Житомирська область не хоче нічого робити у плані реформувань.

Закликав зважено підійти до прийняття даного рішення, адже багато районів чекають нового статусу для населених пунктів і своїх громад, хочуть самостійно вирішувати земельні питання на сесії ради об’єднаної громади, а не отримувати вказівки від Держкомзему, модифікувати самим свій бюджет, а не отримувати кошти з центрального бюджету, потім з обласного, потім з районного і т.д.

Це лише перший крок, далі будуть вноситись зміни, остаточне рішення буде прийматися сходом усіх громад, усіх сіл, сесіями сільських, міських рад, які збираються увійти в об’єднану громаду.

Вніс пропозицію розглянути це питання, прийняти за основу, дати можливість іти далі у плані реформування в області і країні в цілому.

Голова обласної ради Француз В.Й. вніс та поставив на голосування пропозицію взяти даний проект рішення за основу.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 12,

не гол. – 8)

(пропозицію підтримано)

Червоненський селищний голова Андрушівського району Ящук Ю.В. повідомив, що були проведені слухання з даного питання, є 6 населених пунктів, які хочуть об’єднатися у Червоненську територіальну громаду, крім запропопонованої Андрушівської.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») зауважив, що законодавством передбачено, що об’єднаннямає бути добровільним, у зв’язку з чим запропонував підтримати дану пропозицію.

Депутат обласної ради Олещенко М.М. (фракція НП) наголосив, що спочатку потрібно провести по всіх селах зібрання, врахувати всі пропозиції громади щодо об’єднання, потім провести сесії районних рад, тоді приймати остаточне рішення.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Андрушівському районі 2 громади.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 15)

(пропозицію підтримано)


Першотравенський селищний голова Камінський Ю.М. повідомив, що надійшли пропозиції щодо створення Першотравенської громади, крім Баранівської, Довбиської, Дубрівської.

Заступник голови Баранівської районної ради Цицюра В.О. повідомив, що Першотравенська громада не буде спроможною.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Баранівському районі 4 громади.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 11)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) нагадав, що у Бердичівському районі має бути 2 територіальні громади – міста і району.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Бердичівському районі 2 громади.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 15)

(пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Мінаєв А.Є. (фракція «Батьківщина») повідомив, що надійшло звернення Ставищенського сільського голови стосовно створення ще однієї громади з центром у с. Ставище.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Брусилівському  районі 2 громади – Брусилівську і Ставищенську.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 6,

не гол. – 18)

(пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити у Володарсько-Волинському районі 3 громади – Вол.-Волинську, Новоборівську та Іршанську. 

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 15)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Ємільчинському районі 2 громади – Ємільчинську і Барашівську.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 5,

не гол. – 13)

                                      (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») наголосив, що у Житомирському районі не проходили збори голів сільських рад, голови просять відтермінувати розгляд даного питання.

Депутат обласної ради Кулик А.Є. (позафракційний) наголосив, що Житомирська територіальна громада має бути відокремлена від громади Житомирського району.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Житомирському районі 4 громади – Житомирську, Тетерівську, Сінгурівську, Станишівську.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 7,

не гол. – 15)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Коростенському районі 3 громади, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 62,

проти – 2,

утр. – 5,

не гол. – 13)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Коростишівському районі 4 громади, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 6,

не гол. – 15)

                                      (пропозицію підтримано)

Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») запропонував заслухати керівника району, оскільки було декілька пропозицій стосовно кількості громад району.

Голова Лугинської районної ради Мельник В.І. повідомив, що першою була пропозиція створити 4 громади, а потім, відповідно до висновків експертів, 1.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Лугинському районі 1 громаду, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 60,

проти – 2,

утр. – 2,

не гол. – 18)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Любарському районі 1 громаду.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 19)

                                      (пропозицію підтримано)

Представник Малинського району повідомив, що вноситься пропозицію стосовно створення 3 громад.

  Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Малинському районі 3 громади.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 21)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Народицькому районі 1 громаду.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 16)

                                      (пропозицію підтримано)

  Голова Новоград-Волинської райдержадміністрації Михнюк В.В. повідомив, що спочатку планувалося створення 2 громад, потім надійшли пропозиції щодо створення ще 2 громад.

  Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Новоград-Волинському районі 4 громади – Новоград-Волинську, Городницьку, Броницько-Гутянську, Новороманівську.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 19)

                                      (пропозицію підтримано)

  Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Овруцькому районі 2 громади, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 17)

                                      (пропозицію підтримано)

  Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Олевському районі 1 громаду, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 21)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Попільнянському районі 4 громади, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 16)

                                      (пропозицію підтримано)


  Голова Радомишльської райдержадміністрації Тетерський В.Р. повідомив, що спочатку надійшли пропозиції про створення Радомишльської і Потіївської громад, потім додалися Вишевицька та Городоцька, хоча дві останні не є спроможними.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Радомишльському районі 4 громади.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 20)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Романівському районі 2 територіальні громади, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 17)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Ружинському районі 1 територіальну громаду, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 60,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 19)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Червоноармійському районі 1 територіальну громаду, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 58,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 20)

                                      (пропозицію підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що спочатку планувалося створення 3 громад, потім надійшли пропозиції щодо створення ще 1 територіальної громади - Очеретянської.

  Голова Черняхівської райдержадміністрації Підлісний А.Л. повідомив, що, крім створення Очеретянської громади, надійшли ще пропозиції щодо створення Вільської громади.

  Депутат обласної ради Нестеровський В.Є. (позафракційний) вніс пропозицію створити ще одну територіальну громаду – Зороківську, зазначив, що буде підтримувати її фінансову спроможність.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Черняхівському районі 5 територіальних громад.

( за – 51,

проти – 0,

утр. – 4,

не гол. – 27)

                                      (пропозицію не підтримано)

  Голова обласної ради Француз В.Й. вніс пропозицію повернутися до голосування з питання створення територіальних громад уЧерняхівському районі.

  Депутат обласної ради Нестеровський В.Є. (позафракційний) наполіг на створенні 6 територіальних громад.

  Депутат обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП) зауважив, що з даного питання надійшли 2 пропозиції – про створення 5 і 6 територіальних громад, потрібно поставити їх на голосування в порядку надходження.

  Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію повернутися до голосування з питання створення територіальних громад у Черняхівському районі.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 19)

                                      (пропозицію підтримано)

  Депутат обласної ради Ломаков Г.М. (позафракційний) зауважив, що, якщо є можливість створити більше громад і в результаті отримувати більше фінансування, то можна ставити на голосування пропозицію щодо створення у Черняхівському районі 6 громад.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію включити в перспективний план у межах Черняхівського району 6 громад.

( за – 53,

проти – 1,

утр. – 4,

не гол. – 24)

                                      (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію включити в перспективний план у межах Черняхівського району 5 громад.

( за – 56,

проти – 2,

утр. – 2,

не гол. – 22)

                                      (пропозицію не підтримано)

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію експертної комісії, яка затвердила у Черняхівському районі 4 територіальні громади.

( за – 63,

проти – 1,

утр. – 2,

не гол. – 16)

                                      (пропозицію підтримано)

  Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію створити в Чуднівському районі 4 територіальних громади, згідно з наданими пропозиціями.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 17)

                                      (пропозицію підтримано)

  Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, враховуючи затверджені пропозиції.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 6,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)

Відповідно до Регламенту Роботи обласної ради, голова обласної ради ФранцузВ.Й. оголосив перерву на 20 хвилин.

Після перерви депутати продовжили роботу.


5. СЛУХАЛИ:Про внесення змін до рішення обласної ради від 19.03.15 №1402 «Про Програму економічного і соціального розвитку Житомирської області   на 2015 рік.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 20)

                                        (рішення додається)

6. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласної комплексної Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій на 2011-2015 роки, зі змінами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 19)

                                        (рішення додається)

7. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.03.2011 № 139 «Про обласну комплексну програму боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 21)

                                        (рішення додається)

8. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до програми матеріально-технічного забезпечення роти охорони, 10-го батальйону територіальної оборони, частин Збройних Сил України, підрозділів органів внутрішніх справ та Служби безпеки України в Житомирській області.

  Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 19)

                                        (рішення додається)

9. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 20)

                                        (рішення додається)

10. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.

      Інформує: Ємченко Г.Г. – директор департаменту фінансів облдержадміністрації (інформація додається).

      Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) вніс пропозицію на оздоровлення пільгових категорій дітей додатково виділити певну суму із депутатських коштів.

      Депутати обласної ради Нехворовський О.М. (фракція ВЧНП), Куницький В.І. (позафракційний), Іваницька Т.В. (позафракційна), Перегуда В.П. (фракція НП), Скавінська Н.Г. (фракція «Батьківщина», Олещенко М.М. (фракція НП), Білецький О.М. (фракція «Батьківщина»), Зелінський Р.С. (позафракційний), Троц В.М. (позафракційний), Галатюк О.Є. (фракція «Батьківщина») внесли свої пропозиції щодо перерозподілу депутатських коштів.

      Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ємченко Г.Г. запевнила, що всі пропозиції по розподілу депутатських коштів будуть відображені у рішенні «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік».

      Депутат обласної ради Марцун О.М. (фракція ФЗ) вніс пропозицію спрямувати вільні залишки коштів загального фонду за пропозицією депутатів  обласної ради у сумі по 5 тис.грн. на оздоровлення пільгових категорій дітей.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Марцуна О.М. - спрямувати вільні залишки коштів загального фонду за пропозицією депутатів  обласної ради у сумі по 5 тис.грн. на оздоровлення пільгових категорій дітей.

( за – 55,

проти – 0,

утр. – 3,

не гол. – 24)

                                      (пропозицію не підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. вніс та поставив на голосування пропозицію повернутися до розгляду питання щодо виділення коштів на оздоровлення пільгових категорій дітей.

( за – 60,

проти – 1,

утр. – 3,

не гол. – 24)

                                      (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. повторно поставив на голосування пропозицію депутата обласної ради Марцуна О.М. - спрямувати вільні залишки коштів загального фонду за пропозицією депутатів  обласної ради у сумі по 5 тис.грн. на оздоровлення пільгових категорій дітей.

( за – 59,

проти – 2,

утр. – 4,

не гол. – 17)

                                     (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік».

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання, зі змінами і доповненнями.

( за – 73,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                        (рішення додається)

11. СЛУХАЛИ: Про заборону приватизації нерухомого майна за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38.

Голова Житомирського обласного фонду соціального захисту інвалідів Прушківський В.С. повідомив, що у даний час залишається чинним рішення суду, датоване 2011 роком, про виявлення  порушень вимог чинного законодавства при прийнятті рішення обласною радою від 26.07.05 № 746 «Про передачу на баланс комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області»  і визнано його нечинним.  Звернувся з проханням відмінити рішення обласної ради  від 26.07.05 № 746 у частині передачі його з балансу Фонду соціального захисту інвалідів на баланс комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради. Наголосив, що кошти, отримані  від надання площ в оренду, йдуть на сплату комунальних послуг, податків у Державний бюджет України, оплату праці робітників, надання допомоги  громадським організаціям інвалідів та окремим громадянам, кількість яких складає понад 600 осіб щорічно. Проінформував, що, у разі прийняття даного проекту рішення, буде призупинена  діяльність Фонду і залежних від нього організацій, що унеможливить надання допомоги інвалідам, яких на сьогодні, враховуючи складність політичної  ситуації в країні, стає дедалі більше. Звернув увагу, що приміщення обласної ради за адресою: м. Житомир, вул.Домбровського, 38, які перебувають на балансі  КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради, є лише частиною цілісного майнового комплексу, знаходяться у незадовільному стані та потребують термінового ремонту.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що відбулася зустріч з правозахисником Едуардом Багіровим за участі громадськості, де детально опрацьовувалися матеріали щодо ситуації, яка склалася навколо нерухомого майна за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського, 38, та встановлено, що порушення прав Житомирського обласного фонду соціального захисту інвалідів відсутні. Наголосив, що Багіров погодився особисто пояснити усі деталі справи громадськості та надати відповідну допомогу. Зауважив, що дане приміщення є власністю територіальних громад обласної ради, кошти від його оренди отримує тільки Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів, на інші громадські організації інвалідів кошти від оренди  не надходять, хоча орендну плату Фонду не встановлено. Проінформував, що даний проект рішення передбачає заборону приватизації зазначеного приміщення, що унеможливить розпорядження ним будь-яким суб’єктом.

Журналіст Світлана Михальова зазначила, що представники багатьох громадських організацій інвалідів висловлюють протест щодо прийняття даного проекту рішення. Наголосила, що представники депутатського корпусу обласної ради, утому числі голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності Кропачов Д. І. та КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради намагаються незаконним шляхом та використовуючи свої посади забрати дане приміщення і отримувати власні прибутки. Звернулася з проханням не підтримувати даний проект рішення.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що жоден депутат обласної ради не виступав і не виступає проти громадських організацій та не зацікавлений у перешкоджанні їх діяльності.

Голова громадської організації людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сім’я», депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк зауважила, що представник будь-якої громадської організації повинен бути професіоналом  своєї справи та відстоювати рівноправність своєї діяльності на рівні з іншими громадськими організаціями. Повідомила, що громадська організація, яку вона очолює, надає ряд послуг з отримання безперешкодного доступу людей з інвалідністю у громадські місця міста та області, впроваджує інклюзивну освіту у співпраці з виконавчою владою, займається працевлаштуванням і створенням робочих місць для людей з інвалідністю, при цьому не маючи фінансування і працюючи лише на громадських засадах. Запропонувала розподіляти кошти між громадськими організаціями на основі якісно наданих послуг та загального внеску організації для громади міста,а не за кількістю членів громадської організації.

Депутат обласної ради Яцкевич В.М. (фракція НП) наголосив, що Житомирський обласний фонд соціального захисту інвалідів, до складу якого входять 120 громадських організацій інвалідів, надає допомогу кожному, хто звертається, за час існування Фонду неодноразово змінювалася форма господарювання орендованого ним приміщення, та не надходило допомоги зі сторони керівництва з питання вирішення проблемних питань Фонду. Звернувся з проханням не підтримувати даний проект рішення.

Голова обласної ради Француз В.Й. зауважив депутату обласної ради Яцкевичу В.М. (фракція НП), що, для того, щоб бути компетентним у вирішенні даного питання, потрібна його присутність  на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності, де зазначалося, що даний об’єкт потрібно виключити з переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, що підлягають приватизації.

Голова товариства інвалідів Корольовського району Шевчук С.І. підтвердила, що Житомирський обласний фонд соціального захисту інвалідів, очолюваний Прушківським В.С., надає допомогу представникам багатьох  незахищених верств населення, опікується багатьма громадськими організаціями інвалідів. Наголосила, що питання  приватизації приміщення за адресою: м.Житомир, вул. Домбровського, 38, є надзвичайно проблемним і важливим. Звернулася з проханням не підтримувати даний проект рішення, оскільки, за умови його прийняття, будуть лобіюватися інтереси окремих представників депутатського корпусу обласної ради.

Керівник обласної організації інвалідів Чичук О.Ф. зазначив, що створення будь-якої громадської організації інвалідів передбачає надання послуг людям з обмеженими можливостями. Наголосив, що виконавча влада не співпрацює з громадськими організаціями на рівних засадах, не цікавиться суттю їх діяльності, відсутня підтримка і розуміння з боку владних структур.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що у громадських організацій не було забрано жодного приміщення та завжди надається підтримка.


Депутат обласної ради Кропачов Д.І. повідомив, що Житомирський обласний фонд соціального захисту інвалідів не буде виселено з приміщення за адресою: м.Житомир, вул. Домбровського,38, він і надалі матиме змогу працювати, переуклавши договір оренди відповідно до чинного законодавства з КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради за пільговою ціною у розмірі 1 грн. на рік. Наголосив, що проблемними залишаються питання сплати Фондом податків до обласного бюджету та використання орендованих приміщень, не вкладаючи коштів у їх ремонт. Зауважив, що питання детально та неодноразово розглядалося на засіданнях постійних комісій обласної ради, вивчалося відділом з питань спільної власності територіальних громад виконавчого апарату обласної ради спільно з КП «Агенція з питань регіонального розвитку» Житомирської обласної ради щодо розробки та впровадження відповідних заходів з його вирішення, оскільки на сьогодні діяльність підприємства порушує його статутну діяльність. Наголосив, що остаточним варіантом вирішення проблеми було визнано заборону приватизації приміщення, що знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Домбровського,38. Звернувся з проханням підтримати даний проект рішення.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)

12. СЛУХАЛИ: Про розподіл використання у 2015 році залишку коштів станом на 01.01.15, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 72,

проти – 0,

утр. –0,

не гол. – 10)

                                        (рішення додається)

13. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 07.06.12 № 586 "Про заснування стипендії обласної ради учням Житомирського обласного педагогічного ліцею Житомирської обласної ради ", зі змінами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 73,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                        (рішення додається)

14. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 09.04.2013 № 848 "Про затвердження Положення про стипендію творчій молоді області".

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                        (рішення додається)

15. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 07.06.2012 № 585 "Про стипендію обласної ради видатним діячам культури і мистецтва області".

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 73,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 9)

                                        (рішення додається)

16. СЛУХАЛИ: Про підтримку Постанови Верховної Ради України від 27 січня 2015 року № 129-VIII «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 11)

                                        (рішення додається)

17. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до складу президії обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 72,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 10)

                                        (рішення додається)

18. СЛУХАЛИ: Про план роботи обласної ради на ІІ півріччя 2015 року.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 70,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 12)

                                        (рішення додається)

19. СЛУХАЛИ: Про призначення головного лікаря Житомирського обласного стоматологічного медичного об’єднання Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 74,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 8)

                                        (рішення додається)

20. СЛУХАЛИ: Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів внесла на розгляд сесії дві кандидатури –Шинкаря Р.П. і Петренко Л.Б., президія підтримала дане питання і запропонувала голосувати за кожну кандидатуру окремо.

      Шинкар Р.П. ознайомив присутніх із біографічною довідкою.

      Голова обласної ради Француз В.Й. нагадав, що з усіма відомостями про Петренко Л.Б. депутати були ознайомлені на минулій сесії, тому немає потреби ще раз її заслуховувати.

      Депутат обласної ради Дейсан М.М. (фракція НП) запропонував підтримати кандидатуру Петренко Л.Б. на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

      Депутат обласної ради Скавінська Н.Г. (фракція «Батьківщина») зауважила, що на даній посаді повинна перебувати людина з педагогічною освітою та мати певний досвід роботи у навчальних закладах.

      Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») зазначив, що знає Шинкаря Р.П. з 2005 року, охарактеризував його як добросовісного і відповідального працівника.

      Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») запропонував підтримати кандидатуру Петренко Л.Б.

      Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») наголосив, що на цій посаді має перебувати людина, яка добре знає специфіку роботи педагогічної діяльності.

      Директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Корінна Г.В. повідомила, що у Пугачівському дитячому будинку-інтернаті Житомирської обласної ради навчається 80 дітей. Зазначила, що у даному закладі досить довгий час відсутній керівник, що негативно відображається на навчально-виховному процесі. Наголосила, що в даному навчально-виховному закладі керівник повинен бути і менеджером, і педагогом.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію призначити на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради Шинкаря Р.П.

( за – 32,

проти – 7,

утр. – 6,

не гол. – 37)

                                      (пропозицію не підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію призначити на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради Петренко Л.Б.

( за – 45,

проти – 4,

утр. – 5,

не гол. – 28)

                                      (пропозицію не підтримано)

      Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) запропонував повернутися до голосування за кандидатуру, яка набрала більшість голосів

      Депутати обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») та Перегуда В.П. (фракція НП) внесли пропозицію повернутися до голосування з даного питання.

      Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) вніс пропозицію призначити на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради Нагорняка В.В. як кандидата, який брав участь у першому конкурсному відборі.

   


   Депутат обласної ради Нагорняк В.В. (позафракційний) подякував за довіру але відмовився від пропозиції, оскільки уже брав участь у конкурсі на заміщення даної вакантної посади.

      Депутат обласної ради Рудь П.В. (позафракційний) запропонував підтримати кандидатуру Петренко Л.Б. на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію повернутися до голосування з питання «Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради».

( за – 60,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 20)

                                      (пропозицію підтримано)

     Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію призначити на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради Петренко Л.Б.

( за – 43,

проти – 5,

утр. – 4,

не гол. – 30)

                                      (пропозицію не підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію призначити на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради Шинкаря Р.П.

( за – 28,

проти – 4,

утр. – 4,

не гол. – 46)

                                      (пропозицію не підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що буде оголошено новий конкурс про призначення на посаду директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради.

21. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що постійна комісія обласної ради з гуманітарних питань погодила призначення Вілінчук Катерини Миколаївни строком на 3 роки. В проекті рішення на 5 років.

ВИРІШИЛИ: Призначити Вілінчук К.М. на посаду директора комунального дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Орлятко» Житомирської обласної ради строком на на 5 років.

                                                 

                                               ( за – 62,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 18)

                                        (рішення додається)

22. СЛУХАЛИ: Про призначення директора комунального підприємства «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 11)

                                        (рішення додається)

23. СЛУХАЛИ: Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. - голова обласної ради. Повідомив про те, що постійна комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності погодила проект рішення, постійна комісія з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села погодила проект рішення та рекомендувала призначати керівників дочірніх підприємств Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства ""Житомироблагроліс" Житомирської обласної ради за її погодженням.

      Голова Малинської районної ради Савченко М.І. зазначив, що призначення керівників дочірніх підприємств має узгоджуватися з місцевими органами виконавчої влади. Наголосив, що приватний бізнес допомагає розвитку району, а з державного підприємства всі кошти надходять в обласний бюджет. Запропонував внести зміни у статути дочірніх підприємств, якими передбачити статтю видатків на утримання доріг відсівного типу.

      Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що питання призначення керівників дочірніх підприємств Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради розглядалося профільними комісіями обласної ради, які його не погодили.

      Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») повідомив, що постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села було рекомендовано, щоб призначення керівників дочірніх підприємств погоджувала профільна комісія, генеральний директор буде їх призначати.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти проект рішення за основу.

( за – 56,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 24)

                                  (пропозицію не підтримано)

         Директор Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради Рибинський І.Є. повідомив, що дане підприємство створено у 2000 році, працює прибутково, сплачує податки, дає надходження до обласного, районних бюджетів.

         Після проходження перевірки на вимогу фінансової інспекції внесено зміни у статут, ніяких порушень немає.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію повернутися до голосування даного питання за основу.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 14)

                                  (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію взяти проект рішення за основу.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 14)

                                  (пропозицію підтримано)

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села комісії про погодження нею призначення керівників дочірніх підприємств.

( за – 41,

проти – 4,

утр. – 4,

не гол. – 33)

                                  (пропозицію не підтримано)

      Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») вніс пропозицію підтримати проект даного рішення та продовжувати розгляд питань.

      Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування проект рішення в цілому.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)

24. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту Житомирського обласного навчально-курсового комбінату Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. - голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

                                                  ( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                       (рішення додається)

25. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту комунального підприємства аптека «Дитяча» Житомирської обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. - голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                        (рішення додається)


26. СЛУХАЛИ: Про внесення та затвердження змін до Статуту дитячо-юнацької спортивної школи Житомирської обласної ради.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                         (рішення додається)

27. СЛУХАЛИ: Про внесення та погодження змін до Статуту комунального навчального закладу «Бердичівська загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів» Житомирської обласної ради.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                         (рішення додається)

28. СЛУХАЛИ: Про приватизацію групи інвентарних об’єктів, що знаходяться за адресою: м. Житомир, пров. 1-й Іподромний, 15а.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 63,

проти – 0,

утр. – 2,

не гол. – 17)

                                         (рішення додається)

29. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у додаток до рішення обласної ради від 17.05.11 № 195 «Про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 19.09.13 № 972, від 19.03.15 № 1438.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                         (рішення додається)

30. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.04.14 № 1159 «Про затвердження переліків та реєстру об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», зі змінами та доповненнями.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                         (рішення додається)

31. СЛУХАЛИ: Про списання основних засобів із балансів установ та організацій, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                         (рішення додається)

32. СЛУХАЛИ: Про списання будівлі складу механіка.

      Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                         (рішення додається)

33. СЛУХАЛИ: Про надання згоди на прийняття будівель у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

         Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                         (рішення додається)

34. СЛУХАЛИ: Про зменшення земельних ділянок.

         Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 19)

                                         (рішення додається)

35. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на зменшення земельної ділянки.

         Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                         (рішення додається)

36. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу на зменшення розміру земельної ділянки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності проект рішення не було підтримано.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. повідомив, що відбулося виїзне засідання стосовно вивчення даного питання, напередодні відбулися громадські слухання, заперечень по ТОВ «Кварц-2007» у громади і депутатів заперечень не було.


Харитонівський сільський голова Зубленко З.С. повідомила, що на території Харитонівської сільської ради є 3 підприємства, які мають дозволи на видобуток піску. Зазначила, що вчора на громадських слуханнях у с.Глибочок громада вирішила, що мають працювати усі 3 підприємства, адже це робочі місця, надходження податків до сільської ради. На слуханнях вирішено направити звернення до обласної ради та облдержадміністрації з проханням підтримати роботу усіх 3 підприємств.

Голова обласної ради Француз В.Й. зауважив, що, якщо уже надано погодження і ліцензію, то потрібно підтримати і надання дозволу.

Депутати обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) та Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») запропонували підтримати проект даного рішення.

     

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 1,

утр. – 4,

не гол. – 13)

                                         (рішення додається)

      Депутат обласної ради Збаражський В.А. (позафракційний) запропонував державній екологічній інспекції в Житомирській області та Держземагентству в Житомирській області опрацювати питання незаконного видобутку піску на території області.

      Голова облдержадміністрації Машковський С.О. зазначив, що потрібно легалізовувати діяльність підприємств, які займаються видобутком піску, оскільки це дасть можливість додаткових надходжень у бюджет.

  Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») зазначив, що обласна рада має надавати дозвіл на законний видобуток корисних копалин місцевого значення.

37. СЛУХАЛИ: Про зменшення розміру земельної ділянки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради. Повідомив про те, що на засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності проект рішення не було підтримано.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 1,

утр. – 2,

не гол. – 10)

                                         (рішення додається)

38. СЛУХАЛИ: Про зміну розміру орендної плати.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                         (рішення додається)

39. СЛУХАЛИ: Про встановлення орендної плати бюджетним установам.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                         (рішення додається)

40. СЛУХАЛИ:

Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-5301 Е2» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Любарського району.

Про передачу автомобіля-флюорографа «ЗІЛ-131» у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Олевського району.

Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-5301» у спільну власність територіальних громад сіл, міста Коростишівського району.

Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-130» у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Ємільчинського району.

Про передачу автомобіля-флюорографа«ЗІЛ-130» у спільну власність територіальних громад сіл, селища Червоноармійського району.

Про передачу автомобіля-флюорографа марки «ЗІЛ-5301» у спільну власність територіальних громад сіл, селища, міста Овруцького району.

      Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) вніс пропозицію відобразити у даному рішенні, що у місячний термін обласній раді має надаватися акт приймання-передачі, в якому обов’язково буде зазначено технічний стан об’єкта передачі.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даних питань, з урахуванням пропозиції.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                         (рішення додається)

41. СЛУХАЛИ: Про передачу будівлі складу-майстерні.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                         (рішення додається)

42. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                         (рішення додається)

43. СЛУХАЛИ: Про внесення змін у рішення обласної ради від 13.11.09 № 986 «Про надання мисливських угідь товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливсько - рибальський клуб «Рись».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 19)

                                         (рішення додається)

44. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Рись-Верби».

Депутат обласної ради Дяченко А.В. (позафракційний) наголосив, що, відповідно до рішення обласної ради, повинна функціонувати комісія з вивчення питання роботи мисливських угідь на території Житомирської області. Зауважив, що відбулося лише одне засідання зазначеної комісії, результати роботи її є незадовільними. Звернувся з проханням до заступника голови обласної ради Годованого Р.М організувати належним чином роботу комісії, яка у подальшому надасть необхідну інформацію та відповідні висновки. Запропонував не підтримувати даний проект рішення.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зазначив, що комісія функціонує, виконує покладені на неї обов’язки та на попередній сесії у вигляді додаткової інформації до проектів рішень по мисливських угіддях надавалися висновки з результатів роботи даної комісії. Запропонував на наступному тижні провести засідання комісії, розробити графік її подальших засідань та організувати виїзд до найбільш проблемних лісогосподарств області з метою вирішення питань.

Депутат обласної ради Білецький О.М. (фракція «Батьківщина») зауважив, що комісія працює не на повну потужність, у її роботі повинні бути передбачені виїзні засідання. Запропонував не підтримувати усі проекти рішень щодо надання погоджень на користування мисливськими угіддями до моменту, поки  не будуть надані результати роботи комісії.

Депутат обласної ради Кулик А.Є. (позафракційний) звернувся з проханням підтримати даний проект рішення, адже він отримав погодження профільної комісії обласної ради.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зауважив, що не можна не підтримувати проект рішення, у зв’язку з непроведеним виїзним засіданням. Запропонував вислухати думку фахівців з питання, чи завдають шкоди лісогосподарству функціонування мисливських угідь.

Депутат обласної ради Нехворовський  О.М. (ВЧНП) зауважив, що дане питання детально опрацьоване профільною комісією обласної ради, вивчалися усі дозвільні документи, у результаті чого комісія рекомендувала підтримати даний проект рішення. Запропонував підтримати  надання погодження для користування мисливськими угіддями вказаному товариству.

Депутат обласної ради Остап’юк  А.В. (фракція НП) запропонував вислухати думку голови профільної комісії обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував підтримати даний проект рішення, оскільки він пройшов погодження профільної комісії, місцевої громади, комітету лісового господарства. Зауважив, що мисливські господарства вкладають кошти у розвиток лісової галузі області.


Депутат обласної ради Озерчук А.М. (фракція «Батьківщина») запропонував виробити єдиний підхід для вирішення питань надання погоджень користування мисливськими угіддями товариствам.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 17)

                                         (рішення додається)

45. СЛУХАЛИ: Про надання погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Ушомирграніт» щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами.

      Депутат обласної ради Куницький В.І. (позафракційний) повідомив, що товариство надає матеріальну допомогу сільській раді, дає надходження до обласного бюджету, пообіцяло перерахувати кошти у сумі 200 тис.грн. для бійця АТО.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 71,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 10)

                                         (рішення додається)

46. СЛУХАЛИ: Про новий склад комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                         (рішення додається)

47. СЛУХАЛИ: Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Ахметова Р.Ф.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                         (рішення додається)

48. СЛУХАЛИ: Про зняття з контролю рішень обласної ради.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                         (рішення додається)

49. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 10.01.08 № 417 «Про Почесну відзнаку «За заслуги перед Житомирщиною».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                         (рішення додається)

50. СЛУХАЛИ: Про інформацію про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на тридцятій сесії обласної ради шостого скликання.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

51. СЛУХАЛИ: Про інформацію про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Інформацію взяти до відома (одноголосно).

52. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2015 році, зі змінами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 18)

                                         (рішення додається)

53. СЛУХАЛИ: Про Регіональну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 14)

                                         (рішення додається)

54. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Положення про постійні комісії обласної ради  VІ скликання.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 68,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 14)

                                         (рішення додається)

55. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VІ скликання, зі змінами.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                         (рішення додається)


56. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до рішення обласної ради від 17.11.10 № 12.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 64,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 17)

                                         (рішення додається)

57. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми підтримки та розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області на 2015 – 2016 роки.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                         (рішення додається)

58. СЛУХАЛИ: Про припинення Житомирського обласного навчально-курсового комбінату Житомирської обласної ради шляхом перетворення.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 69,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 13)

                                         (рішення додається)

59. СЛУХАЛИ: Про надання дозволу назастосування коефіцієнта 0,7до орендної плати.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 67,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 15)

                                         (рішення додається)

60. СЛУХАЛИ: Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення місцевим бюджетам області додаткових обсягів субвенцій з державного бюджету для покриття недостатності в коштах на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ та розрахунки за енергоносії.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                         (рішення додається)

61. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 15)

                                         (рішення додається)

62. СЛУХАЛИ: Про додаткове надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Артеміда».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 0,

утр. – 1,

не гол. – 19)

                                         (рішення додається)

63. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливський  клуб «Блазер».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 62,

проти – 1,

утр. – 1,

не гол. – 18)

                                         (рішення додається)

64. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Діана».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 60,

проти – 1,

утр. – 2,

не гол. – 19)

                                         (рішення додається)

65. СЛУХАЛИ: Про надання у користування мисливських угідь громадській організації «Бердичівський мисливський клуб».

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 59,

проти – 2,

утр. – 1,

не гол. – 20)

                                         (рішення додається)

66. СЛУХАЛИ: Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо надання Державній екологічній інспекції у Житомирській області дозволу на проведення перевірок об'єктів гірничодобувної промисловості Житомирської області в частині забруднення атмосферного повітря, ґрунтів та водних ресурсів під час використання ними при проведенні вибухових робіт емульсійної вибухівки марки «Ера», до складу якої входять компоненти твердого ракетного палива.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») зауважив, що звернення виписано некоректно, оскільки для з’ясування обставин використання вибухівки потрібно провести федеральну перевірку та вивчити накладні з її придбання. Запропонував у зверненні акцентувати увагу на повній забороні даного виду вибухівки та наданні права Державній екологічній інспекції перевіряти усі державні підприємства.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що на засіданні президії обласної ради та профільної комісії обласної ради обговорювалось питання повної заборони використання даного виду вибухівки, однак заборона використання не є компетенцією обласної ради та позбавляє можливості для розвитку здорової конкуренції в даній галузі промисловості між виробниками вибухівки.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») зазначив, що у проекті рішення варто чітко зазначити про заборону використання або незаборону.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що, відповідно до пояснень представника екологічної інспекції, для здійснення перевірок потрібно мати офіційний документ про використання даного виду вибухівки на тому чи іншому підприємстві області, у зв’язку з чим потрібен дозвіл Кабінету Міністрів України про проведення перевірки на вибухівки з компонентами ракетного палива.

Депутат обласної ради Ломаков Г.М. (позафракційний) повідомив, що за умови прийняття звернення про використання вибухівки з компонентами ракетного палива, підприємство змушене буде припинити його випуск. Зауважив,що потрібно зазначити, які підприємства підлягатимуть перевірці. Запропонував у рішенні відзначити про повну заборону виготовлення виробнику даного виду вибухівки  та не проводити перевірку підприємств.

Запропонував звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням перевірити підприємства, які виробляють вибухівку, на наявність у ній компонентів твердого ракетного палива та заборонити її використання.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. (позафракційний) зазначив, що підтримує думку своїх колег Гринчука С.І. (фракція «Батьківщина») та Ломакова Г.М. (позафракційний). Зауважив, що звернення підготовлено некомпетентно і він не підтримує даний проект рішення.

Заступник голови обласної ради Годований Р.М. зазначив, що потрібно підтримати проект рішення як у частині заборони використання вказаного виду вибухівки, так і в частині надання права екологічній інспекції здійснювати перевірки щодо її використання підприємствами.

Депутат обласної ради Гринчук С.І. (фракція «Батьківщина») зазначив, що для з’ясування факту використання підприємством того чи іншого виду вибухівки потрібно лише переглянути документи підприємства на наявність ряду спецдозволів та відповідних накладних.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що ініціатори розробки даного проекту рішення неодноразово зверталися до Кабінету Міністрів України з питання заборони використання вибухівки марки «Ера», але відповіді були незадовільні. Наголосив, що представники громадської організації «Наш навколишній світ», розробивши відповідні проекти рішень, рекомендують їх прийняти  на сесіях обласних рад у кожній окремій області, де проходить розробка кар’єрів.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») наголосив, оскільки у компетенцію обласної ради не входить надання дозволів на використання вибухівки, вона не може і заборонити її використання.  Запропонував підготувати звернення до кабінету Міністрів України з питання проведення перевірок відповідними структурами.

Депутат обласної ради Лисенко О.Ю. (позафракційний) зазначив, що перевірку повинні проходити не безпосередньо підприємства, де відбуваються  вибухові роботи, а спеціалізовані підприємства, які діють згідно з отриманою ліцензією на проведення вибухових робіт на тому чи іншому підприємстві.


Депутат обласної ради Ломаков Г.М. (позафракційний) повідомив, що кожне підприємство має відповідний затверджений проект з проведення  вибухових робіт, а перевіряти потрібно спеціалізовані підприємства, яким надано право на проведення тих чи інших видів вибухових робіт.

Голова обласної ради Француз В.Й. зазначив, що звертатися потрібно до Кабінету Міністрів України з питання надання дозволу на проведення перевірок екологічною інспекцією щодо використання вибухівки марки «Ера» підприємствами, які мають спецдозволи на проведення вибухових робіт.

Представник громадської організації «Наш навколишній світ»  Джежулей О. В. зазначив, що наполягатиме на необхідності перевірок саме на підприємствах, де проходять вибухові роботи, оскільки питання екологічної безпеки є складовою національної безпеки. Зауважив, що прийняття даного проекту рішення є надзвичайно важливим, оскільки під загрозою перебувають не лише навколишнє середовище, а й, передусім, здоров’я людей. Повідомив, що загрозу для життя людей складають саме небезпечні компоненти вибухівки, які повністю не утилізуються. Акцентував увагу, що санітарно-епідеміологічні висновки для використання цієї вибухівки даються як на виріб, а не на його використання, а також залишаються недослідженими багато інших токсичних елементів, які входять до складу даної вибухівки. Наголосив, що для надання дозволу на використання даного виду вибухівки, відповідно до вимог чинного законодавства, потрібно отримати результати екологічної експертизи,підприємства мають облаштувати санітарно-захисні зони та відпрацювати оцінку впливу на природнє навколишнє середовище.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування даний проект рішення.

( за – 37,

проти – 10,

утр. – 5,

не гол. – 30)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

Голова обласної ради Француз В.Й. запропонував рекомендувати громадській організації «Наш екологічний світ» спільно з департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державною екологічною інспекцією України в Житомирській області доопрацювати дане питання та внести пропозиції щодо його вирішення на розгляд обласної ради.

67. СЛУХАЛИ: Про звернення до Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання закупівельних цін на молоко.

Інформує: Француз В.Й. – голова обласної ради.

ВИРІШИЛИ: Прийняти рішення з даного питання.

( за – 66,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 16)

                                         (рішення додається)

68. СЛУХАЛИ: Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Міністерства освіти і науки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо повернення у структуру Житомирського національного агроекологічного університету ДП "Навчально-дослідне господарство "Україна".

Голова Черняхівської районної адміністрації Підлісний А.Л. повідомив, що ДП «Україна», яке раніше мало назву «Учгосп агроекологічного інституту», функціонує на території Черняхівського району. Зазначив, що територія ДП «Україна» має у підпорядкуванні більше семи тисяч гектарів орної землі, майнові комплекси та фермерські господарства. Проінформував, що відбулися громадські слухання з питання повернення ДП «Україна» до складу Національного агроекологічного університету за участі в.о. ректора Скидана О.В. та населення чотирьох селищ, землі яких входять до складу господарства.Зауважив, що під час громадських слухань було запропоновано виділити для користування університету земель площею 170 га та садка площею 30 га, а іншу частину земель розподілити для виділення паїв працівникам господарства та для потреб громади Черняхівського району, однак пропозицію було відхилено. Звернувся з проханням не підтримувати даний проект рішення.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. повідомив, що дане питання було предметом обговорення під час зустрічі з Міністром АПК України та безпосередньо з в.о. ректора національного агроекологічного університету Скиданом О.В. Звернувся з проханням не приймати сьогодні рішення з даного питання, зачекати результатів його доопрацювання як з боку представників вищих державних органів, так і з боку керівництва агроуніверситету та громади Черняхівського району. Запевнив, що  на основі наданих йому висновків до засідання чергової сесії обласної ради облдержадміністрацією буде поданий новий удосконалений проект рішення щодо ДП «Україна».

Голова обласної ради Француз підтримав думку голови обласної державної адміністрації Машковського С.О.

В.о. ректора національного агроекологічного університету Скидан О.В. повідомив, що до вищих державних органів, народних депутатів України від агроуніверситету, облдержадміністрації, обласної ради було направлено 35 звернень з проханням детального обґрунтування недоцільності збереження підприємства та його передачі у структуру  університету з формуванням модельного органічного навчально-виробничого типу для зони Полісся України. Зауважив, що питання залишається невирішеним, у зв’язку з чим підприємство включене у перелік об’єктів, що підлягають приватизації. Наголосив, що одним із шляхів  вирішення питання буде прийняття звернення депутатів обласної ради до Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України. Проінформував, що, оскільки частка сільського, лісового господарства та харчової промисловості становить 53,5% структури валового регіонального продукту області, підготовка висококваліфікованих кадрів для забезпечення його динамічного розвитку є життєво важливим. Акцентував увагу, що 170 га землі нині використовуються університетом для проведення наукових досліджень, частина полів сертифікована під органічне виробництво, однак садок використовувати неможливо, оскільки насадження належать учбовому господарству так само, як і приміщення непридатних для дослідів лабораторій. Звернувся з проханням підтримати даний проект звернення з метою подальшого розвитку агрогалузі області.

Голова обласної ради Француз В.Й. підтримав думку голови обласної державної адміністрації Машковського С.О., що питання потребує додаткового вивчення відповідними фахівцями агропромислової галузі.

Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») наголосив, що нині аграрному університету вже було повернено ряд земель, на яких проходить навчання студентів. Зауважив, що підготовка широкого спектру висококваліфікованих кадрів неможлива без практичної діяльності на землі. Звернувся з проханням підтримати дане звернення.

Начальник регіонального відділення фонду державного майна України Поліщук В.А. зазначив, що ситуація потребує детального та всебічного опрацювання з метою подальшого  уникнення соціальної напруги серед територіальної громади району та задоволення потреб університету у провадженні його навчальної і наукової діяльності.

Депутат обласної ради Сухораба В.П. (позафракційний) наголосив, що Житомирський національний агроуніверситет є гордістю Житомирської області, варто сприяти розвитку навчальної бази закладу та  запропонував створити комісію з вивчення даного питання, довивчити його і повідомити про результати діяльності комісії депутатів обласної ради.

Депутат обласної ради Нестеровський В.Є. (позафракційний) запропонував допомогу у вивченні усіх складових даного питання.

Депутат обласної ради Сметанюк Б.С. (позафракційний) запропонував підтримати даний проект звернення.

Депутат обласної ради Русак В.С. (фракція «Батьківщина») звернувся з проханням підтримати даний проект рішення.

Голова обласної державної адміністрації Машковський С.О. зазначив, що питання потребує додаткового опрацювання відповідними фахівцями, варто віднайти компромісне рішення, яке буде задовольняти і потреби університету, і не образить територіальну громаду Черняхівського району.

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію профільної комісії обласної ради.

( за – 44,

проти – 5,

утр. – 2,

не гол. – 31)

ВИРІШИЛИ: Відхилити проект даного рішення.

Народний депутат України Кривенко В.В. пояснив, що нині прийнята постанова уряду, в якій визначено перелік об’єктів державної власності, які підлягають приватизації у 2015 році. Наголосив, що є ще достатньо часу для того, що дія даної постанови не розповсюджувалася на ДП «Україна». Зазначив, що вивченням даного питання займається багато народних депутатів України від Житомирської області, і вони клопотатимуть на засіданні профільних комітетів Верховної Ради України щодо вилучення ДП «Україна» з переліку об’єктів державної власності, які підлягають приватизації.

Депутат обласної ради Стах В.М. (фракція ВЧНП) наголосив, що незалежно від результатів голосування голова обласної державної адміністрації має усі повноваження для створення комісії з питання вивчення функціонування ДП «Україна».

Голова обласної ради Француз В.Й. поставив на голосування пропозицію голови обласної державної адміністрації Машковського С.О. доручити Житомирській обласній державній адміністрації створити робочу групу з вивчення ситуації, яка склалася навколо ДП «Україна», повернення його у структуру Житомирського національного агроекологічного університету та можливості надання земельних паїв і наділів громадянам, результати роботи робочої групи обговорити на черговому засіданні сесії обласної ради та прийняти відповідне рішення.

( за – 61,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 21)

                            (пропозицію підтримано)

69.СЛУХАЛИ:Про депутатські запити.

Інформує: Годований Р.М. – заступник голови обласної ради.

69.1. Про запит депутата Дяченка А.В. щодо законності вирубки лісових насаджень на території Олевського державного лісового господарства в заказниках державного і місцевого значення.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.та у державну екологічну інспекцію в Житомирській області.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 28.06.15 депутата Дяченка А.В. та обласну раду.

69.2. Про запит депутата Озерчука А.М. щодо надання додаткової субвенції районному бюджету Лугинського району в сумі 343,3 тис. грн. на утримання дошкільного навчального закладу «Ромашка» с.Липники.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 28.06.15 депутата Озерчука А.М. та обласну раду.

69.3. Про запит депутата Левицького А.В. щодо виділення коштів у сумі15тис.грн. на ремонт даху в будинку за адресою: Володарсько-Волинський район, смт Нова Борова, вул. Набережна, 2.

ВИРІШИЛИ: Направити запит голові Житомирської обласної державної адміністрації Машковському С.О.Про наслідки розгляду запиту повідомити до 28.06.15 депутата Левицького А.В. та обласну раду.

 ВИРІШИЛИ: Прийняти депутатський запит як рішення та направити на виконання відповідному адресату.

( за – 65,

проти – 0,

утр. – 0,

не гол. – 17)

                                       (запити додаються)

         

Громадянка Чижова Галина порушила питання стосовно незаконного позбавлення житла дітей, які перебувають на обліку у службі у справах дітей Житомирської міської ради. Звернулася з проханням вивчити дане питання.

         

          Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що дане питання належить до компетенції міської ради.

      Депутат обласної ради Войтенко А.Б. (фракція «Батьківщина») озвучив протокол президії політичної ради Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» від 28 травня 2015 року «Про депутатську фракцію політичної партії ВО «Батьківщина» в Житомирській обласній раді.

         Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що дане питання буде вивчено відділом юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату обласної ради.

Голова обласної ради Француз В.Й. повідомив, що питання порядку денного розглянуто, висловив подяку за участь у роботі сесії всім депутатам, галузевим департаментам, управлінням облдержадміністрації, виконавчому апарату обласної ради та оголосив тридцять першу сесію обласної ради шостого скликання закритою.

     

Голова обласної ради                                                                        В.Й. Француз