• Номер скликання: 7 скликання
  • Тип документа: Протоколи сесій
  • Рік документа: 2016

 

trizyb1
Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ПРОТОКОЛ

Третя сесія                                             VІІ скликання

26.01.16                                    м. Житомир

Усього обрано депутатів – 64    
Присутніх на сесії – 58

Голова обласної ради Лабунська А.В. попросила оператора електронної системи підрахунку голосів заблокувати робочі місця відсутніх депутатів та повідомила, що, у разі запізнення або нереєстрації депутата біля столів реєстрації, голови фракцій або самі депутати особисто подають до секретаріату сесії в письмовому вигляді уточнену інформацію щодо своєї присутності на пленарному засіданні.

Голова обласної виборчої комісії Павлюк Юрій Андрійович озвучив постанову №1 Житомирської обласної виборчої комісії про реєстрацію депутата обласної ради Бовсуновського Юрія Івановича (ВО «Свобода») (додається).

Голова обласної ради Лабунська А.В. від імені усіх депутатів привітала Бовсуновського Юрія Івановича та побажала успіхів у депутатській діяльності.
Попросила активізувати робоче місце депутата Бовсуновського Ю.І.

У залі працюють 59 депутатів.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила, що на сесію запрошені голова та заступники голови облдержадміністрації, голови районних, районних в м. Житомирі рад, міські голови, голови райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники відділів апарату та управлінь облдержадміністрації, керівники обласних управлінь, організацій та установ, представники засобів масової інформації.

Голова обласної ради Лабунська А.В. повідомила про кадрові зміни, які відбулися після другої сесії обласної ради сьомого скликання, а саме:
начальником управління цивільного захисту населення облдержадміністрації призначений Безносюк Сергій Володимирович.

Голова обласної ради Лабунська А.В. привітала його із призначенням і побажала плідної, творчої праці.

1. СЛУХАЛИ: Про обрання секретаріату сесії обласної ради.

Депутат обласної ради Ніколайчук О.В. (ВО «Батьківщина») вніс пропозицію ввести до складу секретаріату депутатів Заруцького Віктора Тадейовича, Крамаренка Сергія Михайловича, Зозулю Миколу Петровича.

ВИРІШИЛИ:    Обрати секретаріат у складі трьох депутатів:

1.    Заруцького Віктора Тадейовича (ВО «Батьківщина»)  
2.    Крамаренка Сергія Михайловича (РПЛ).
3.    Зозулю Миколу Петровича (БПП „Солідарність”).

(за –58,
проти – 1,
утр. – 0,
не гол. –0)

2. СЛУХАЛИ: Про порядок денний сесії.
Голова обласної ради Лабунська А.В. надала слово для пропозицій щодо питань для розгляду на сесії першому заступнику голови обласної ради Ширмі Володимиру Васильовичу.

Перший заступник голови обласної ради Ширма В.В. озвучив порядок денний, погоджений на засіданні президії обласної ради, а саме:
2. Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2016 рік.
3. Про обласний бюджет на 2016 рік.
4. Про звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення субвенції з державного бюджету на надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.
5. Про звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виділення субвенції на підготовку робітничих кадрів на 2016 рік.
6. Про комплексну Програму оздоровлення та відпочинку дітей на  2016-2020 роки.
7. Про Програму залучення інвестицій в економіку Житомирської області на 2016-2020 роки.
8. Про обласну Програму з видання серії «Книга Пам’яті України. Чорнобильська трагедія. Житомирська область» на 2016 рік.
9. Про внесення змін і доповнень до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки.
10. Про затвердження Порядку розроблення обласних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання.
11. Про встановлення Ширмі В.В. надбавки за вислугу років.
12. Про внесення змін у рішення обласної ради.
13. Про внесення змін у Положення про постійні комісії обласної ради VII скликання.
14. Про внесення змін у рішення обласної ради від 26.11.15 № 13 "Про обрання складу постійних комісій", зі змінами.
15. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Коростенський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської  обласної ради.
16. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по дочірньому підприємству «Новоград-Волинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства  «Житомироблагроліс» Житомирської  обласної ради.
17. Про погодження клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по Яструбеньківському СОК «Діброва».
18. Про внесення змін у Положення про порядок управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затверджене рішенням обласної ради від 19.03.15 № 1434, зі змінами.
19. Про затвердження розпоряджень голови обласної ради.
20. Про списання основних засобів із балансів установ та підприємства, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.
21. Про внесення змін до Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 08.09.11 № 266, зі змінами, внесеними рішенням обласної ради від 24.12.15 № 59.
22. Про призначення директора Житомирського обласного  літературного музею Житомирської обласної ради.
23. Про призначення директора Кмитівського музею образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука Житомирської обласної ради.
24. Про призначення директора комунальної установи “Обласний культурно-мистецький центр” Житомирської обласної ради.
25. Про призначення директора Житомирського вищого  професійного училища-інтернату Житомирської обласної ради.
26. Про внесення змін та затвердження в новій редакції Статуту Житомирського комунального книжково-газетного видавництва „Полісся” Житомирської обласної ради.
27. Про погодження використання виробів медичного призначення.
28. Про звернення до Міністерства оборони України щодо сприяння депутатам місцевих рад, які проходять службу в Збройних Силах України, у виконанні їх депутатських обов’язків.
29. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо функціонування  та подальшого впровадження української мови як державної.
30. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б. щодо фінансування вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги.
31. Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо спецрежиму оподаткування у сільському господарстві.
32. Про звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства інфраструктури України щодо забезпечення Державною службою України з безпеки на транспорті контролю за роботою "нелегальних" перевізників у межах Житомирської області.
33. Інформація про результати розгляду запитів, внесених депутатами обласної ради на першій сесії обласної ради сьомого скликання.
34. Інформація про результати розгляду звернень депутатів обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

Депутат обласної ради Науменко В.А. (УКРОП) поцікавився, чому не включено у порядок денний питання «Про призначення директора Пугачівського дитячого будинку-інтернату Житомирської обласної ради».